Τι σκεφτεστε (μερος τριτο) - Page 222
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 222 of 375 FirstFirst ... 122172212220221222223224232272322 ... LastLast
Results 3,316 to 3,330 of 5614
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Yoco Choco View Post
    Είσαι εσύ ειδική από τον καναπέ και δεν είναι ειδικός ένας ψυχιατρος που έχει αντιμετωπίσει χιλιάδες περιστατικά ψυχικής ασθένειας και έχει 60 χρόνια στο επάγγελμα και έχει σπουδάσει στην Αμέρική?
    Συγγνώμη αλλά αυτού την αποψη θα ακούσω και όχι την δική σου.
    ο φαρος ειναι ο ειδικος; γελαει ολος ο κοσμος με τις μεσαιωνικες του αντιληψεις και τις αντιεπιστημονικες ανοησιες που αναμασαει.... δεν ειναι καινουργιος παλιος γνωριμος της παπαρολογιας...

Υ.Γ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΦΑΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ, ΟΥΤΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ. ΔΗΛΩΝΕΙ "ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ" ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ....
    Last edited by Remedy; 05-08-2024 at 19:35.

Senior Member
    ώπα κάτσε.
    θα γίνω πάλι κουτσομπόλα.
    δηλαδή αυτός με το πολυτονικό στο εξώφυλλο δεν είναι κάποιος Μπαμπινώτης ή καθηγητής πανεπιστημίου ή μοναχός όπως αναφέρθηκε πρωτύτερα αλλά ψυχίατρος με εξήντα χρόνια πείρα; και πόσω χρονών ήταν δηλαδή; εφτά χρόνια η σχολή δύο αγροτικό, ακόμη δουλευε; και ποιός είπε ότι οι ψυχίατροι δεν είναι νάρκισσοι ή δεν κάνουν λάθος; υπάρχει μια σειρά που λέγεται the shrink next door που αφορά έναν ειδικό ψυχικής υγείας που εκμεταλευόταν το επάγγελμά του για προσωπικό όφελος.

εδώ λέμε απόψεις, γνώσεις έχουν οι επιστήμονες που γράφουν επιστημονικά συγγράματα ή διαλέξεις βασισμένες σε μελέτες και έρευνες.

η ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ είναι ΒΙΑ δεν ξέρω αν είναι σαφές αυτό.

Senior Member
    Quote Originally Posted by user View Post
    ώπα κάτσε.
    θα γίνω πάλι κουτσομπόλα.
    δηλαδή αυτός με το πολυτονικό στο εξώφυλλο δεν είναι κάποιος Μπαμπινώτης ή καθηγητής πανεπιστημίου ή μοναχός όπως αναφέρθηκε πρωτύτερα αλλά ψυχίατρος με εξήντα χρόνια πείρα; και πόσω χρονών ήταν δηλαδή; εφτά χρόνια η σχολή δύο αγροτικό, ακόμη δουλευε; και ποιός είπε ότι οι ψυχίατροι δεν είναι νάρκισσοι ή δεν κάνουν λάθος; υπάρχει μια σειρά που λέγεται the shrink next door που αφορά έναν ειδικό ψυχικής υγείας που εκμεταλευόταν το επάγγελμά του για προσωπικό όφελος.

εδώ λέμε απόψεις, γνώσεις έχουν οι επιστήμονες που γράφουν επιστημονικά συγγράματα ή διαλέξεις βασισμένες σε μελέτες και έρευνες.

η ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ είναι ΒΙΑ δεν ξέρω αν είναι σαφές αυτό.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ. ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΕΤΣΙΝΟ ΠΤΥΧΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.. ΒΑΛΕ ΜΕ ΝΟΥ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΕΣΥ...
    ΤΑ ΠΕΡΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ... ΟΣΟ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΚΙ Α ΥΤΟΣ. ΕΓΩ, ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...

Senior Member
    ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΛΕΕΙ "ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ", ξερεις τι σημαινει αυτο ε; σημαινει ψυχολογια των προβατων...
    γιατι σε προβατα και αλλα ζωα απευθυνονται τετοιοι πετσινοι σκοταδιστες"επιστημονες"...
    εχουμε ξανασχοληθει μαζι του. γραφικη περιπτωση. γιαυτο δεν μας εβαλε τις πηγες του ο γιοκος τσοκος. γιατι ειναι γ ια γελια...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    ο φαρος ειναι ο ειδικος; γελαει ολος ο κοσμος με τις μεσαιωνικες του αντιληψεις και τις αντιεπιστημονικες ανοησιες που αναμασαει.... δεν ειναι καινουργιος παλιος γνωριμος της παπαρολογιας...

Υ.Γ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΦΑΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ, ΟΥΤΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ. ΔΗΛΩΝΕΙ "ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ" ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ....
    Ούτε μια τρίχα από τα αρχ***δια του Φάρου δεν φτάνεις εσύ.
    Τι ακριβώς έχεις σπουδάσει?...Καναπεδική κουτσομπολίαση?
    και σε πόσες ψυχιατρικές κλινικές έχεις εργαστεί?

Ο π. Φιλόθεος Φάρος γεννήθηκε το 1930 στον Πειραιά. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες, νομικά και θεολογία. Έγινε κληρικός το 1962 και συνέχισε σπουδές στην ποιμαντική ψυχολογία και την ποιμαντική συμβουλευτική στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στις ΗΠΑ. Δίδαξε ποιμαντική ψυχολογία στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη και εργάσθηκε ως Pastoral Counselor και Family Therapy Supervisor στην πρότυπη ψυχιατρική θεραπευτική κοινότητα Human Resource Institute της Βοστώνης, όπου απέκτησε μια σημαντική ψυχοθεραπευτική εμπειρία κάνοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία και κυρίως εργαζόμενος με οικογένειες και ζευγάρια. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα επεχείρησε να θέσει στην υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος την εμπειρία του, οργανώνοντας ένα πρόγραμμα ποιμαντικής κλινικής εξασκήσεως για κληρικούς σ' ένα νοσοκομείο της Αθήνας. Ταυτόχρονα οργάνωσε ένα κέντρο νεότητος για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου καλλιεργείται και προάγεται η κοινοτική ζωή. Έχει γράψει πολλά άρθρα, μελέτες και δεκατρία βιβλία που διαπραγματεύονται άμεσα και καίρια για τη ζωή του ανθρώπου θέματα, όπως είναι το πένθος, ο γάμος, η ανατροφή των παιδιών, ο έρωτας κτλ
    ''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa

Senior Member
    Ο π. Φιλόθεος Φάρος γεννήθηκε το 1930 στον Πειραιά. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες, νομικά και θεολογία. Έγινε κληρικός το 1962 και συνέχισε σπουδές στην ποιμαντική ψυχολογία και την ποιμαντική συμβουλευτική στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στις ΗΠΑ. Δίδαξε ποιμαντική ψυχολογία στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη και εργάσθηκε ως Pastoral Counselor και Family Therapy Supervisor στην πρότυπη ψυχιατρική θεραπευτική κοινότητα Human Resource Institute της Βοστώνης
    ΠάντΩς δε φαίνεται να λειτουργούσε ο επαγγελματικός προσανατολισμός της εποχής....
    τα χε λίγο χαμένο άνθρωπος 15 σχολές άλλαξε
    αφού δεν έγινε πολιτικός και δικηγόρος είπε να το ρίξει στο ρασο
    το πιο σωστό θα ήταν να διδάξει το πως θα ξεπεράσετε τα 90 και αφού τα ξεπέρασε όλο και κάποιοι θα τον είχαν για προφήτη
    κρίμα που δεν του πέταξε κάποιος την ιδέα αυτή

Senior Member
    πάντως γιόκωτσόκο επειδή συμφωνούμε σε πολλά και είσαι καλό παιδί αν μου επιτρέπεις να σου πω την άποψή μου εγώ μόνο ένα ξέρω ιερέα και ψυχίατρο μαζί που να το λέει η καρδιά του και λέγεται βασίλειος θερμός
    τιμάει και την επιστήμη και το ράσο κατά τη γνώμη μου
    και φαίνεται ότι δεν ήθελε ποτέ να γίνει φίρμα

Senior Member
    Ούτε μια τρίχα από τα αρχ***δια του Φάρου δεν φτάνεις εσύ.
    Τι ακριβώς έχεις σπουδάσει?...Καναπεδική κουτσομπολίαση?
    και σε πόσες ψυχιατρικές κλινικές έχεις εργαστεί?

Ο π. Φιλόθεος Φάρος γεννήθηκε το 1930 στον Πειραιά. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες, νομικά και θεολογία. Έγινε κληρικός το 1962 και συνέχισε σπουδές στην ποιμαντική ψυχολογία και την ποιμαντική συμβουλευτική στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στις ΗΠΑ. Δίδαξε ποιμαντική ψυχολογία στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη και εργάσθηκε ως Pastoral Counselor και Family Therapy Supervisor στην πρότυπη ψυχιατρική θεραπευτική κοινότητα Human Resource Institute της Βοστώνης, όπου απέκτησε μια σημαντική ψυχοθεραπευτική εμπειρία κάνοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία και κυρίως εργαζόμενος με οικογένειες και ζευγάρια. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα επεχείρησε να θέσει στην υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος την εμπειρία του, οργανώνοντας ένα πρόγραμμα ποιμαντικής κλινικής εξασκήσεως για κληρικούς σ' ένα νοσοκομείο της Αθήνας. Ταυτόχρονα οργάνωσε ένα κέντρο νεότητος για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου καλλιεργείται και προάγεται η κοινοτική ζωή. Έχει γράψει πολλά άρθρα, μελέτες και δεκατρία βιβλία που διαπραγματεύονται άμεσα και καίρια για τη ζωή του ανθρώπου θέματα, όπως είναι το πένθος, ο γάμος, η ανατροφή των παιδιών, ο έρωτας κτλ
    τα ιδια λεμε πανιβλακα...
    αυτο δεν ειπα;;; οτι σπουδασε "ποιμαντικη ψυχολογια"!!!! και ΟΧΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ, ΟΠΩΣ ΨΕΜΑΤΑ ΕΙΠΕΣ, αναμεσα σε αλλα ψεματα..
    για ρωτα κανεναν πραγματικο ψυχολογο ποιος κλαδος της ψυχολογιας ειναι η "ποιμαντικη ψυχολογια"!!!

ειναι τμημα της ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, βλακεντιε.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ!!! ΕΙΝΑΙ ΕΦΕΥΡΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΑΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ!!!!

εγω, ενα πτυχιακι γερό το εχω, παντως.. εσυ τι σπουδασες; αντιληπτικη δυσπραξια του καναπε;
    ή μηπως, ποιμαντικη οσφυοκαμψια;

οσο για τα αγαπημενα σου @ του φαρου που μνημονευεις , ΦΑΤΑ.... μαζι με τις τριχες...
    ολοι οι θρησκοληπτοι χυδαιοι και γλοιωδεις ειστε... δεν θα το μαθουμε απο σενα...

υ.γ. η εκκλησια, αν γουσταρει μπορει να εφευρει και "ποιμαντικα μαθηματικα", να τα διδασκουν μονο αυτοι, και να σου λενε οτι 1+1= 41, γιατι ετσι γουσταρουν! αυτοι τα λενε , αυτοι τα εγκρινουν. δεν ρωτησαν κανεναν μαθηματικο, οπως δεν ρωτησαν και την πραγματικη ψυχολογια για να διαδιδουν βλακειες μεσω "ποιμαντικης ψυχολογιας", οτι η ψυχικη ασθενεια ειναι μυθος...
    αιντε ξεκουβαλα τωρα, ασχετε που θα μας κανεις και μαθηματα, ημιαναλφαβητε..
    Last edited by Remedy; 06-08-2024 at 11:55.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    τα ιδια λεμε πανιβλακα...
    αυτο δεν ειπα;;; οτι σπουδασε "ποιμαντικη ψυχολογια"!!!! και ΟΧΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ, ΟΠΩΣ ΨΕΜΑΤΑ ΕΙΠΕΣ, αναμεσα σε αλλα ψεματα..
    για ρωτα κανεναν πραγματικο ψυχολογο ποιος κλαδος της ψυχολογιας ειναι η "ποιμαντικη ψυχολογια"!!!

ειναι τμημα της ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, βλακεντιε.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ!!! ΕΙΝΑΙ ΕΦΕΥΡΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΑΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ!!!!

εγω, ενα πτυχιακι γερό το εχω, παντως.. εσυ τι σπουδασες; αντιληπτικη δυσπραξια του καναπε;
    ή μηπως, ποιμαντικη οσφυοκαμψια;

οσο για τα αγαπημενα σου @ του φαρου που μνημονευεις , ΦΑΤΑ.... μαζι με τις τριχες...
    ολοι οι θρησκοληπτοι χυδαιοι και γλοιωδεις ειστε... δεν θα το μαθουμε απο σενα...

υ.γ. η εκκλησια, αν γουσταρει μπορει να εφευρει και "ποιμαντικα μαθηματικα", να τα διδασκουν μονο αυτοι, και να σου λενε οτι 1+1= 41, γιατι ετσι γουσταρουν! αυτοι τα λενε , αυτοι τα εγκρινουν. δεν ρωτησαν κανεναν μαθηματικο, οπως δεν ρωτησαν και την πραγματικη ψυχολογια για να διαδιδουν βλακειες μεσω "ποιμαντικης ψυχολογιας", οτι η ψυχικη ασθενεια ειναι μυθος...
    αιντε ξεκουβαλα τωρα, ασχετε που θα μας κανεις και μαθηματα, ημιαναλφαβητε..
    Βλακεντιε?? Δεν ήξερα αυτή τη λέξη.

Senior Member
    Αστο Ρεμ...Δεν σε παίρνει να συγκριθείς με το βιογραφικό του Φάρου...Γελάνε και οι πέτρες...Εκανε 60 χρόνια ψυχοθεραπεία σε Αμερική και Ελλάδα.
    Το μονο που κάνεις εσύ τα τελευταία 15 χρόνια είναι να μπαίνεις κάθε μέρα στο φόρουμ και να σχολιάζεις σε κουτσομπολίστικα θέματα.
    Εχεις πάρει πτυχίο στο κουτσομπολιό και την ξερολιστική ασχετοσύνη.

Senior Member
    Πολλοί ψυχικά ασθενείς ζουν ισοβίως ανάπηροι,με ή χωρίς φάρμακα,και χαραμίζουν την ζωή τους χωρίς να την ζουν, γιατί δεν θέλουν να πιέσουν τον εαυτό τους να αλλάξει την κατάσταση.

Senior Member
    ναι δεν θέλουν να πιέσουν τον εαυτό τους, όχι ότι κανείς δεν νοιάζεται γι αυτούς αρκετά για να ξαναδώσουν σημασία στον εαυτό και τη ζωή τους.
    εγώ μπορώ να δεχτώ να με πεις είμαι άσχετη και αστοιχείωτη, γιατί είμαι.
    ό,τι γνωρίζω τα μαθαίνω από άρθρα και βιβλία, μεγάλους ψυχολόγους και ψυχιάτρους που συνήθως έχουν ένα Dr πριν το επώνυμό τους.
    ποιός τα πιστεύει αυτά εκεί έξω; έχεις κουβεντιάσει πολλούς ανθρώπους σε ψυχιατρεία ή σε νοσοκομεία ή στα σπίτια τους ανθρώπους με ψυχικά νοσηματα και σου είπαν "δεν θέλω να πιέσω τον εαυτό μου, ας χαραμίσω τη ζωή μου, ποιό το νόημα; είμαι ήδη χάλια."
    η αντίθεσή μου έχει να κάνει με την διασπορά αςπούμε του δείγματος. το να γνωρίζεις ένα δύο τρία άτομα που έχουν συνηθίσει την ψεύτικη ασφάλεια του τραύματος, για χρόνια, κι ενώ τους έχει προσφερθεί βοήθεια να την αρνήθηκαν αυτό δε σημαίνει πως όλοι αρνούνται τη βοήθεια ή ότι δεν προσπάθησαν μόνοι τους.
    προτιμώ να σκέφτομαι τους ανθρώπους σαν περιπτώσεις πιθανής επιτυχίας και όχι πεισματάρικα παιδιά, αν προτιμάς.

τα βιβλία που έγραψε ο πωςτονλένε ήταν φιλοσοφικού ενδιαφέροντος απο ό,τι κατάλαβα, όχι επιστημονικά όπως Φρομμ και λοιπά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by user View Post
    ναι δεν θέλουν να πιέσουν τον εαυτό τους, όχι ότι κανείς δεν νοιάζεται γι αυτούς αρκετά για να ξαναδώσουν σημασία στον εαυτό και τη ζωή τους.
    εγώ μπορώ να δεχτώ να με πεις είμαι άσχετη και αστοιχείωτη, γιατί είμαι.
    ό,τι γνωρίζω τα μαθαίνω από άρθρα και βιβλία, μεγάλους ψυχολόγους και ψυχιάτρους που συνήθως έχουν ένα Dr πριν το επώνυμό τους.
    ποιός τα πιστεύει αυτά εκεί έξω; έχεις κουβεντιάσει πολλούς ανθρώπους σε ψυχιατρεία ή σε νοσοκομεία ή στα σπίτια τους ανθρώπους με ψυχικά νοσηματα και σου είπαν "δεν θέλω να πιέσω τον εαυτό μου, ας χαραμίσω τη ζωή μου, ποιό το νόημα; είμαι ήδη χάλια."
    η αντίθεσή μου έχει να κάνει με την διασπορά αςπούμε του δείγματος. το να γνωρίζεις ένα δύο τρία άτομα που έχουν συνηθίσει την ψεύτικη ασφάλεια του τραύματος, για χρόνια, κι ενώ τους έχει προσφερθεί βοήθεια να την αρνήθηκαν αυτό δε σημαίνει πως όλοι αρνούνται τη βοήθεια ή ότι δεν προσπάθησαν μόνοι τους.
    προτιμώ να σκέφτομαι τους ανθρώπους σαν περιπτώσεις πιθανής επιτυχίας και όχι πεισματάρικα παιδιά, αν προτιμάς.

τα βιβλία που έγραψε ο πωςτονλένε ήταν φιλοσοφικού ενδιαφέροντος απο ό,τι κατάλαβα, όχι επιστημονικά όπως Φρομμ και λοιπά.
    Εσένα δεν πρόκειται ποτέ να σε πω άσχεστη και αστοιχείωτη γιατί είσαι ευγενική και νηφάλια ψυχή και δεν προσπαθείς να το παίξεις ξερόλας.
    Ναι,εχω συναναστραφεί ψυχικά πάσχοντες και στις ψυχιατρικές κλινικές και έξω στην κοινωνία...Και βλέπω το ίδιο πάτερν...Είναι/είμαστε άνθρωποι παραιτημένοι και παραδομένοι άνευ όρων σε αυτό που τους συμβαίνει.
    Ξέρεις πόσα άτομα είδα που νοσηλεύονται σε ιδρύματα και κλινικές και τους έχουν μπουκώσει με 10 χάπια τον καθένα και έχουν καταλήξει φυτά και ζόμπι?
    Η μεγάλη παγίδα της ψυχικής ασθένειας είναι η αυτοθυματοποίηση,η οποία μεταφράζεται σε ηττοπάθεια και μη προσπάθεια για βελτίωση.

Τα βιβλία του Φαρου είναι ψυχολογικού/φιλοσοφικού ενδιαφέροντος αν και έχω διαβάσει μόνο το ''Ο μύθος της ψυχικής νόσου''
    Και μια χαρά αναγνωρισμένα είναι τα πτυχία του και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
    Λέτε να δίδασκε σε πανεπιστήμια της Αμερικής και να ασκούσε το επάγγελμα του ψυχοθεραπευτή για 60 χρόνια(σήμερα είναι 94 χρονών),χωρίς πτυχία?

Senior Member
    Για τον Γιωσαφάτ Ρεμ ποιά είναι η άποψή σου?
    Και αυτός σκοταδιστής και κομπογιαννίτης?

Senior Member
    το άλλο άκρο τον Γιωσαφάτ τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση. έχει θίξει πολλές φορές τη γονεική σχέση. έχει ευθύ λόγο. δε ξέρω δε συγκρίνονται.
    επειδή είμαι ευγενική και νηφάλια ψυχή και δεν κάνω τον ξερόλα(καμία σχέση, το αντίθετο θα έλεγα, νομίζω πως γνωρίζω πολλά απλά αμφισβητώ τις γνώσεις μου). αυτό με κάνει σχετική και στοιχειωμένη; όχι. τελος πάντων ας μην μείνουμε εκεί.
    ναι, στην Αμερική συχνά παίζουν πολλές κομπίνες, δες Theranos και λοιπά.
    η αυτοθυματοποίηση διορθώνεται με ψυχοθεραπεία και εκπαίδευση.
    το σύστημα φταίει όπως τα περιγράφεις τώρα, όχι οι ίδιοι οι ασθενείς.