Τι σκεφτεστε (μερος τριτο) - Page 228
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 228 of 376 FirstFirst ... 128178218226227228229230238278328 ... LastLast
Results 3,406 to 3,420 of 5629
    Καλημέρα HarleyQuinn,νιωθω,απο προσωπική εμπειρία πως,η εκδίκηση,δεν ωφελεί...οσο πόνο και αν,μας προκαλεί κάποιος,όταν καθαρισει το μυαλο και αναγκαστικα θα πρεπει,να ανταπεξελθεις στην καθημερινοτητα,μονο η προσωπικη εξελιξη,ειναι "εκδικηση",για αυτες τις συμπεριφοες,που ετυχε ή ειχαμε αναγκη,να γνωρισουμε,για να μαθουμε
    Επίσης το πιστευω και το εχω δει πως το πληρωμα του χρονου ερχεται για ολους,ο χρονος ειναι ο καλυτερος δικαστης,οποτε εμεις ας εξελιχθουμε με αγαπη,ορθολογισμο,αυτοπροσ τασια και ο χρονος θα κανει την δουλεια του

Senior Member
    Καλημέρα Τσακάλι! Πιστεύεις δηλαδή πως είναι καλύτερα να προσπαθήσω να εξουδετερώσω τον θυμό μου, να πάω μπροστά και όπως είπες να αφήσω την ζωή να δείξει σε αυτόν τον άνθρωπο το κρίμα του.

Τον δικο μου θυμο και πονο δεν ξερω αν τον εξουδετερωσα...αλλα μεσα απο την ψυχοθεραπεια...τα γνωρισα,τα βιωσα γιατι συναισθηματα ειναι και αυτα,χρειαζεται να τα αφηνουμε,να βγαινουν και οχι να τα βαζουμε κατω απο το χαλι,απλα με αυτοφροντιδα για την προσωπικη μας εξελιξη,ναι η ζωη θα τον τοποθετησει οπως και ολους εκει που ανηκει

Senior Member
    Ευχαριστώ για τις συμβουλές Τσακάλι! Έτσι θα πράξω.

Quote Originally Posted by TSAKALI APO TA_LIDL View Post
    Ζούμε αυτο που επιλέγουμε...ακουγεται σκληρό αλλα μέχρι τώρα σε αυτο το conclusion εχω καταληξει

Είπες μεγάλη κουβέντα. Συμφωνώ απόλυτα. Κι αν θέλαμε λίγο να εμβαθύνουμε, θα έλεγα πως η οποιαδήποτε επιλογή –δεν έχει σημασία αν είναι μικρή ή μεγάλη, αν φαντάζει σημαντική ή ασήμαντη, αν γίνεται με βάση την καρδιά ή τα «πρέπει»- κάνουμε στην ζωή μας, καθορίζει την εξέλιξή της, επηρεάζει το μέλλον λίγο ή πολύ. Το παρελθόν μας συμβάλει στη διαμόρφωση του μέλλοντός μας.

Quote Originally Posted by Mixedgirl View Post
    ΒΑΡΕΘΗΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΒΑΡΙΈΜΑΙ.
    Για Όσους Βαριούνται - Για Όσους Βαρέθηκαν τα ίδια και τα ίδια,
    τα δάκρυα να κάνουν μπιχλιμπίδια,

Καλησπερα Alien Boy,ναι καπως ετσι..μικρες ηττες,μικρες νικες..φτιαχνοντας μια ευρυτερη βιωματικη αλυσιδα να μας βοηθα,να μην ξεχνιομαστε στη διαδρομη..πως ειχαν/εχουν τα κομποσχοινια οι γιαγιαδες μας να θυμουνται στη προσευχη καθε βραδυ μετρωντας τους κομπους...χαχαχα..η ζωη ειναι αλμυρη και γλυκια και αναγκαστικα πικρη για να μαθεις να γιατρευεις τις φλεγμονες

Quote Originally Posted by TSAKALI APO TA_LIDL View Post
    Καλησπερα Alien Boy,ναι καπως ετσι..μικρες ηττες,μικρες νικες..φτιαχνοντας μια ευρυτερη βιωματικη αλυσιδα να μας βοηθα,να μην ξεχνιομαστε στη διαδρομη..πως ειχαν/εχουν τα κομποσχοινια οι γιαγιαδες μας να θυμουνται στη προσευχη καθε βραδυ μετρωντας τους κομπους...χαχαχα..η ζωη ειναι αλμυρη και γλυκια και αναγκαστικα πικρη για να μαθεις να γιατρευεις τις φλεγμονες

Προσπαθώ να λησμονήσω πως η Ιστορία γράφεται από μειονότητες –περισσότερο από ποτέ στις μέρες μας- αλλά δεν τα καταφέρνω. Οι μικρές νίκες μου είναι παγίδες. Γι’ αυτό από παιδί, αγαπούσα παράφορα τις ήττες και τους λούσερς… Ωστόσο, και να θέλαμε, δε μπορούμε να ξεχαστούμε στη διαδρομή. Αρκεί να ζούμε τη ζωή και όχι τα e-υποκατάστατα. Πως λέει το λέει? fuck social media, read books. Προσωπικά θα πρόσθετα και τη μουσική. Και υποκλίνομαι στην τελευταία σου πρόταση…

Αρκεί να ζούμε τη ζωή και όχι τα e-υποκατάστατα

Αυτο ακριβως και να μην μεμψιμοιρουμε...οσα βιβλια θεωρω και να διαβασει κανεις,ιστορια,ψυχολογια,μ� �θιστορημα αυτο που αφηνουν ολα στο τελος,το νοημα ειναι η αγαπη και το φως,οχι η θετικη τοξικοτητα,η αποδοχη ολων των συναισθηματων για να καταληξεις στην γαληνη και γαληνη ειναι η αγαπη με προστασια,εχω κρατησει ενα ωραιο που ελεγαν οι αρχαιοι για την ριζα της αγαπης και την σημασια της στον ανθρωπο...η αγαπη..αγει..το παν

Senior Member
    Quote Originally Posted by HarleyQuinn View Post
    Σκέφτομαι πόσες θυσίες και πόσα πράγματα μπορείς να δώσεις σε έναν άνθρωπο κι αυτός στο τέλος να σου το ξεπληρώσει με πλήρη αδιαφορία και αχαριστία, λες και του τα έδωσες όλα αυτά επειδή του τα χρώσταγες. Δεν δίνεις σε κάποιον κάτι επειδή περιμένεις αντάλλαγμα. Του τα δίνεις με χαρά για να τον δεις να ευχαριστιέται κι έτσι είσαι ευχαριστημένος κι εσύ. Αυτή είναι η ανταμοιβή.
    Και στο τέλος να στα πετάει όλα αυτά στα μούτρα και να σου φέρεται με τον πιο απαίσιο τρόπο. Εκεί τι κάνεις; Τον εκδικήσαι; Του τα ζητάς όλα πίσω για να του δείξεις ότι μου χρωστάς ρε, δεν σου χρωστάω;
    Ή τον αφήνεις και ας του τα πληρώσει η ζωή;

Καταλήγω ότι μάλλον τον εκδήκείσαι. Από εκεί που δεν θα το περιμένει θα του ζητήσω πίσω όσα του έδωσα απλόχερα, λέγοντας του ότι μου τα χρωστάει γιατί τα πέταξα σε ένα βόθρο τελικά τα λεφτά μου, αυτόν δηλαδή.
    Αν γράφεις για χρήματα, άδικος κόπος. Σε περίπτωση που ο επιτήδειος έχει τον χαρακτήρα να ζει σαν ζητιάνος βρίσκοντας κορόιδα να τους αποσπά χρήματα , δεν θα σου τα δώσει, θα σε διαγράψει και θα κάνει πως δεν σε βλέπει. Για αρχή τα ζητάς όλα πίσω, αλλά αν δεν ανταποκριθεί, τα ξεχνάς και συνεχίζεις μια ήρεμη ζωή χωρίς εκδίκηση, μέσα από βόθρο τι να τα κάνεις αν πρόκειται να αρρωστήσεις μέχρι να τα πάρεις.
    Γενικά όταν δίνουμε χρήματα, υλικά αγαθά και χρόνο από τη ζωή μας είναι σαν να τον πετάμε, θέλουμε και το κάνουμε, για να καλύψουμε τις δικές μας ανάγκες, αυτή είναι η μόνη ανταμοιβή μας , ο άλλος δεν μας χρωστάει κάτι για να μας έχει υποχρέωση και να πρέπει να μας την ξεπληρώσει ούτε είναι υποχρεωτικό να ικανοποιηθεί και να μας ευχαριστήσει.
    Μην δώσεις δεύτερη ευκαιρία.

Senior Member
    Πως για να προχωρήσω κάποια πράγματα που θέλω να κάνω πρέπει να συμμετέχω σε αλισβερίσια, τα οποία σιχαίνομαι. Και ή θα πρέπει να το πάρω απόφαση ότι δεν θα τα κάνω, ή πρέπει να μάθω να τα κάνω, ίσως με άλλο τρόπο απ' ό,τι οι νευροτυπικοί.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΑΧΒΑΧ View Post
    Αν γράφεις για χρήματα, άδικος κόπος. Σε περίπτωση που ο επιτήδειος έχει τον χαρακτήρα να ζει σαν ζητιάνος βρίσκοντας κορόιδα να τους αποσπά χρήματα , δεν θα σου τα δώσει, θα σε διαγράψει και θα κάνει πως δεν σε βλέπει. Για αρχή τα ζητάς όλα πίσω, αλλά αν δεν ανταποκριθεί, τα ξεχνάς και συνεχίζεις μια ήρεμη ζωή χωρίς εκδίκηση, μέσα από βόθρο τι να τα κάνεις αν πρόκειται να αρρωστήσεις μέχρι να τα πάρεις.
    Γενικά όταν δίνουμε χρήματα, υλικά αγαθά και χρόνο από τη ζωή μας είναι σαν να τον πετάμε, θέλουμε και το κάνουμε, για να καλύψουμε τις δικές μας ανάγκες, αυτή είναι η μόνη ανταμοιβή μας , ο άλλος δεν μας χρωστάει κάτι για να μας έχει υποχρέωση και να πρέπει να μας την ξεπληρώσει ούτε είναι υποχρεωτικό να ικανοποιηθεί και να μας ευχαριστήσει.
    Μην δώσεις δεύτερη ευκαιρία.
    Ο βόθρος για τον οποίο μιλάω είναι ο μικρός αδελφός μου που τον βοήθησα να σπουδάσει και μου χρωστάει 2.500 χιλιάδες ευρώ αν τα βάλω κάτω. Χωρίς εμένα θα έμενε κυριολεκτικά χωρίς ρούχα. Τον τροφοδοτούσα με όλη μου την καρδιά και πήγαινα ενάντια σε όλους που μου έλεγαν κάνε την ζωή σου, κι αυτός, έφτασε η στιγμή που με έθιξε με τον πιο σιχαμένο τρόπο, με όση σκατοψυχιά είχε μέσα του χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος. Μέχρι που μου είπε πάρε τα ψυχόχαπα σου μωρή τρελή πήγαινε στο ψυχιατρείο σου. Αυτό δεν το λέει ένας άνθρωπος με καλοσύνη στην ψυχή. Κι εγώ ειλικρινά δεν του έκανα τίποτα. Ήταν μια ασήμαντη αφορμή. Οπότε πώς να το αφήσω όλο αυτό πίσω μου;

ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ και για αυτο τον βοηθησες ενω δεν ηταν δικη σου υποχρεωση αλλα των γονιων σας...δωστου την καλυτερη απαντηση...εξαφανισου απο αυτην την τοξικοτητα και ανεπνευσε,επισης να μην κολλησει στην ψυχη σου αυτη η προταση παρε τα ψυχοχαπα σου μωρη τρελη..δεν εισαι τρελη ...τα παιρνεις γιατι τα εχεις αναγκη... γιατι κουραστηκες,πληγωθηκες και εσκασες και οφειλεις να φροντισεις τον εαυτο σου χωρις να δινεις εξηγηση σε κανεναν...απο οτι καταλαβαινω χωρις να ξερω οικογενειακο backround πως εχεις φτυσει και εσυ αιμα...νομιζα ηταν γκομενικο...αλλα ειναι χειροτερο οικογενεια,να ξερεις ομως οτι ετυχε να ειστε αδερφια οποτε μην τα βαζεις μεσα σου τα λογια του

Senior Member
    Είσαι to the point Τσακάλι μου... Ξέρεις όχι δεν μου μένει η φράση πάρε τα χάπια σου και άντε στο ψυχιατρείο σου γιατί εγώ τα χάπια μου τα παίρνω με χαρά επειδή έτσι είμαι καλά. Και νιώθω εντάξει με αυτό.
    Με πείραξε που δεν δίστασε να κοροίδέψει την ψυχική μου ασθένεια. Σαν να πεις σε έναν κουτσό στο διάλο ρε κούτσαβλε. Δηλαδή τι ανατροφή έχει 25 ετών και να μην σέβεται έστω και στα νεύρα του την πάθηση του άλλου. Εξεπλάγην. Τι σκατοψυχιά να κοροιδεύεις την ασθένεια του άλλου και ειδικά κάποιου που σου έδωσε τα πάντα. Αυτό μου την δίνει.

Αυτο λεγεται αχαριστια..και δεν σου κουναω το δαχτυλο με αυτο που θα πω αλλα αν δεν ειχατε καλη σχεση δεν επρεπε να δειξεις την αλληλεγγυη σου και την καλοσυνη και ας ειναι αδερφος σου,οι σχεσεις πρεπει να ειναι αμφιδρομες...οχι μονοπλευρες..ΑΥΤΟΣ μην πω τιποτα αλλο πιο βαρυ..σε πηρε ποτε να σου πει μια καλη κουβεντα που απο οτι καταλαβαινω δουλευεις αρκετα για να εδινες και σε εκεινον με τη δικη σου μονο πλατη απο οσο καταλαβαινω,οποτε να μην εκπλησεσσαι με αυτο που ειπε αυτη ειναι η ποιοτητα του...οποτε φαντασου τι σχεσεις θα κανει και κανει στη ζωη του....θα εκμεταλλευεται..ελπιζω να βρει τον δασκαλο του μεσα στην κοινωνια και στη δουλεια του αν δουλευει δηλαδη...γιατι αν δουλευει και δεν σου δινει για τα παντελονια που φοραει δηλαδη και απο σεβασμο στην αδερφη του που βοηθησε οταν εκεινος δεν ειχε γιατι η πραγματικη οικογενεια αυτο κανει....ε ενταξει συγγνωμη αλλα εχει δηλωσει ξεκαθαρα τον ηθικο και αξιακο του κωδικα