Για τι μετανιώνουν οι άνθρωποι πριν πεθάνουν; Τα μαθήματα που μαθαίνουμε αργά...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
    Senior Member

Για τι μετανιώνουν οι άνθρωποι πριν πεθάνουν; Τα μαθήματα που μαθαίνουμε αργά...

Για ποια πράγματα μετανιώνουν οι άνθρωποι πριν πεθάνουν; Ποιες είναι τελευταίες τους τύψεις;

1. Μη χαραμίσεις τη ζωή σου. Να κάνεις αυτό που θέλουν ο μπαμπάς, η μαμά, οι άλλοι - αλλά μη ζεις το carpe diem. Το Carpe diem είναι βάρβαρο, είναι να ζεις σαν ζώα: μην κάνεις αυτό που νιώθεις, κάνε αυτό που πρέπει. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να καταλάβουμε τι μας παρακινεί, τι μας κάνει να νιώθουμε υπέροχα.

2. Όλοι μετανιώνουν που δούλεψαν πολύ, εις βάρος της οικογένειας και της ενήλικης ζωής τους. Τα παιδιά μας δεν θα χρειαστεί να δουλέψουν όπως εμείς - οι μηχανές θα το κάνουν για εκείνα.

3. Το τρίτο μεγάλο πράγμα για το οποίο όλοι μετανιώνουν είναι ότι δεν εξέφρασαν περισσότερο τις συναισθηματικές τους ανάγκες - δεν άγγιξαν, δεν αγκάλιασαν, δεν φίλησαν περισσότερο.

4. Το τέταρτο πράγμα για το οποίο όλοι μετανιώνουν είναι ότι απομακρύνθηκαν από τα αγαπημένα τους πρόσωπα και δεν ήταν πιο ενωμένοι.

5. Τέλος, το πέμπτο πράγμα για το οποίο όλοι μετανιώνουν είναι που δεν ήταν πιο ευτυχισμένοι. Υπάρχει μόνο ένα σημαντικό πράγμα στη ζωή: πόσο έχεις αγαπήσει. Αυτό που αναζητούμε είναι η αγάπη, και καθώς πια δεν αγγιζόμαστε, δεν αγκαλιαζόμαστε, αφού ζούμε σε μια κοινωνία όπου μπορείς να κρυφτείς πίσω από το ψεύτικο ή ό,τι άλλο θέλεις να παρουσιάσεις ως ψευδές, πώς βρίσκεις αγάπη;

Senior Member
    αυτα, σου συμβαινουν κι εσενα;
    εσυ, αν πεθαινες αυριο, για ποια πραγματα θα μετανιωνες;

Senior Member
    Θα μετανιωνα μονο για το τριτο και το πεμπτο. Τα υπολοιπα οχι, δεν μπορω να πω οτι ισχυουν σε εμενα. Εσυ;

Senior Member
    Εγώ και σε λίγο να πέθαινα, δεν μετανιώνω για τίποτα. Έζησα, όπως το έχω φιλοσοφήσει "Κατά τον δαίμονα εαυτού". Οπότε είμαι εντάξει με όλα.

Senior Member
    Δεν θα μετανιωνα για τίποτα. Το θέμα είναι τι κάνεις όσο είσαι ζωντανός. Λίγο πριν να πεθάνω, γιατί να κάνω τέτοιες σκέψεις;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Thessalonian View Post
    Θα μετανιωνα μονο για το τριτο και το πεμπτο. Τα υπολοιπα οχι, δεν μπορω να πω οτι ισχυουν σε εμενα. Εσυ;
    εγω, κανενα απο αυτα.
    μετανιωνω μονο γιατι αφηνα και αφηνω μεγαλα διαστηματα αδρανειας για να προχωρησω την ζωη μου. προκραστινεισον το ελεγε η γιαγια μου; κατι τετοιο, μαλλον. λες και εχω 1000 χρονια να ζησω κι οχι 80... και να φανταστεις, οτι δεν πιστευω σε καμια μετα θανατον ζωη.

Senior Member
    το πρώτο και το πέμπτο εγώ.
    δηλαδή ο βίος αβίωτος και η αγάπη άδωτη. διότι είμαστε ακριβοθώρητοι και βαρετοί.

Για τις στιγμές που οι σκέψεις μου χάλασαν τη μέρα, τη στιγμή, την φάση!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    εγω, κανενα απο αυτα.
    μετανιωνω μονο γιατι αφηνα και αφηνω μεγαλα διαστηματα αδρανειας για να προχωρησω την ζωη μου. προκραστινεισον το ελεγε η γιαγια μου; κατι τετοιο, μαλλον. λες και εχω 1000 χρονια να ζησω κι οχι 80... και να φανταστεις, οτι δεν πιστευω σε καμια μετα θανατον ζωη.
    Κι εγω δεν πιστευω στο afterlife αλλά ειναι ανθρωπινο αυτο το προκαστινεισον φορ δε νεισον.... Αναποφευκτο, εκτος αν εισαι ρομποτ με βιονικο εγκεφαλο του Ιλον Μασκ, οποτε και μπορεις να αποφυγεις ολα τα διαστηματα αδράνειας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by HarleyQuinn View Post
    Εγώ και σε λίγο να πέθαινα, δεν μετανιώνω για τίποτα. Έζησα, όπως το έχω φιλοσοφήσει "Κατά τον δαίμονα εαυτού". Οπότε είμαι εντάξει με όλα.
    Ρε συ, το έχω ως υπογραφή μου στο fb. Αυτό θεωρούσα πάντα ότι με χαρακτηρίζει και επίσης το έχει κάνει τραγούδι μια αγαπημένη μπάντα, οπότε ήρθε κι έδεσε. Ακολουθώ πάντα τι μου λέει η συνείδησή μου, ακόμη κι όταν αυτό που θέλω είναι ενάντια σε αυτό που θέλει η κοινωνία με την υποκριτική ηθική που τη διέπει.

Senior Member
    Ακόμη και τα λάθη που έχω κάνει είναι κομμάτι μου, με έκαναν αυτό που είμαι και είμαι περήφανη γι αυτό που είμαι. Έτσι, δε θα μπορούσα να απορρίψω ακόμη και τις εμπειρίες που με πόνεσαν, αφού όλα τα βιώματα, λάθη, σωστά, χαρμόσυνα ή λυπημένα, στο σύνολό τους, είμαι Εγώ κι η ιστορία μου.

Senior Member
    Θα σταθώ στο πέμπτο, στην αγάπη. Ζούμε για να αγαπήσουμε, όλα τα άλλα είναι χάσιμο πολύτιμου χρόνου. Το αν θα αγαπηθούμε είναι άλλο θέμα, δεν ανήκει σε εμάς, ανήκει στην ελευθερία του άλλου ανθρώπου. Αλλά δεν έχει και τόση σημασία. Είναι πάντως νομοτελειακά σίγουρο ότι αν ζεις προσπαθώντας να καλλιεργήσεις την αγάπη αυτό προσελκύει τους άλλους ανθρώπους κοντά γιατί την αισθάνονται την αγάπη αυτή.

Senior Member
    Κι εγω δεν πιστευω στο afterlife αλλά ειναι ανθρωπινο αυτο το προκαστινεισον φορ δε νεισον.... Αναποφευκτο, εκτος αν εισαι ρομποτ με βιονικο εγκεφαλο του Ιλον Μασκ, οποτε και μπορεις να αποφυγεις ολα τα διαστηματα αδράνειας.
    ολα ανθρωπινα ειναι. εγω λεω οτι εχω σαμποταρει την ζωη μου με την αδρανεια μου..
    σε ολους τους τομεις.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    ολα ανθρωπινα ειναι. εγω λεω οτι εχω σαμποταρει την ζωη μου με την αδρανεια μου.. σε ολους τους τομεις.
    Ποιο πιστευεις οτι ειναι το αίτιο αυτης της αδράνειας.

Senior Member
    Ποιο πιστευεις οτι ειναι το αίτιο αυτης της αδράνειας.
    καλη ερωτηση. πρεπει να ειναι πολυπαραγοντικο το αιτιο.
    συμμετεχει σιγουρα μια εμφυτη τεμπελια, μια διαθεση για ευζωια τυπου "μη μου τους κυκλους ταραττε", μια αντιδραση στις αλλαγες γενικοτερα, οχι μονο τις ασχημες και ισως και κατι που δεν ξερω.

Page 1 of 2 12 LastLast