επιθυμια για αρρωστια, ευθυνοφοβία
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Junior Member

επιθυμια για αρρωστια, ευθυνοφοβία

Καλησπερα. Υστερα απο 20 χρονια γαμου με έναν χειριστικο, ανταγωνιστικο συζυγο με τον οποιο δεν χωρισα οταν δοθηκαν οι ευκαιριες, απο μια χρονια που συγκρουστηκε φοβερα με την κορη μας που εδινε πανελληνιες βρεθηκα για πολλοστη φορα στη μεση μου επιρριφθηκαν ευθυνες και απο τους δυο δεν αντεξα, δεν καταφερα να εξισορροπησω τιποτα απευθυνθηκα σε ψυχολογο υστερα απο 6 μηνες με παρεπεμψε σε ψυχιατρο για ηπια αντικαταθλιπτικη αγωγη( minitran 4-10). Το παιδι περασε σε σχολη, απο τις μερες του καυσωνα, εχω πεσει ψυχολογικα , το φαγητο με βαραινει πολυ η μ εκνευριζει μου ερχεται νατο πεταξω, πινω το χαπι με αλκοολ( ο υπνος μου ειναι καλος) , ευχομαι να αρρωστησω για να σταματησει η επιρριψη ευθυνων. Κανεις ακομα δεν εχει καταλαβει τιποτα, εδω το γραφω, οψυχιατρος μου λεει οτι παρερμηνευω και.. ψυχολογικοποιω. ντρεπομαι

Junior Member
    Quote Originally Posted by mariaslani View Post
    Καλησπερα. Υστερα απο 20 χρονια γαμου με έναν χειριστικο, ανταγωνιστικο συζυγο με τον οποιο δεν χωρισα οταν δοθηκαν οι ευκαιριες, απο μια χρονια που συγκρουστηκε φοβερα με την κορη μας που εδινε πανελληνιες βρεθηκα για πολλοστη φορα στη μεση μου επιρριφθηκαν ευθυνες και απο τους δυο δεν αντεξα, δεν καταφερα να εξισορροπησω τιποτα απευθυνθηκα σε ψυχολογο υστερα απο 6 μηνες με παρεπεμψε σε ψυχιατρο για ηπια αντικαταθλιπτικη αγωγη( minitran 4-10). Το παιδι περασε σε σχολη, απο τις μερες του καυσωνα, εχω πεσει ψυχολογικα , το φαγητο με βαραινει πολυ η μ εκνευριζει μου ερχεται νατο πεταξω, πινω το χαπι με αλκοολ( ο υπνος μου ειναι καλος) , ευχομαι να αρρωστησω για να σταματησει η επιρριψη ευθυνων. Κανεις ακομα δεν εχει καταλαβει τιποτα, εδω το γραφω, οψυχιατρος μου λεει οτι παρερμηνευω και.. ψυχολογικοποιω. ντρεπομαι
    Υπάρχει κάποιος άλλος που νιώθει οτι μονο αν παθει κατι πολυ σβαρό θα τον αφήσουν ήσυχο ή θα τον σεβαστούν ή θα τον εκτιμήσουν΄; Δεν ξέρω πότε θα ισορροπήσω, νιωθω γελοία και καποιες φορές μια απροσδιόριστη αγωνία και ταχυκαρδία.

Senior Member
    συνήθως αυτά είναι χαρακτηριστικά ναρκισιστικής προσωπικότητας, μόνο του δε μου στέκει, δηλαδή αυτοί που μόνο όταν έχεις τις μαύρες σου ξερωγω σ'αφήνουν ήσυχο και κρατάνε τα όρια τους χμ, προβληματικό πολύ.
    ναι, καλέ υπάρχουν ου!

Junior Member
    Quote Originally Posted by user View Post
    συνήθως αυτά είναι χαρακτηριστικά ναρκισιστικής προσωπικότητας, μόνο του δε μου στέκει, δηλαδή αυτοί που μόνο όταν έχεις τις μαύρες σου ξερωγω σ'αφήνουν ήσυχο και κρατάνε τα όρια τους χμ, προβληματικό πολύ.
    ναι, καλέ υπάρχουν ου!
    Καλησπέρα. Εννοείς οτι εγώ έχω ναρκισσιστική προσωπικότητα; Δεν ξέρω , μπορεί,όλοι μου λένε οτι τα πράγματα ειναι καλύτερα αλλά ξέρω οτι αυτο ειναι επιφανειακό , οτι έχω κάνει σοβαρά λάθη και κακές επιλογές που δεν διορθώνονται και οτι στα 52 μου νιωθω οτι χάθηκε υπερβολικά πολύς χρόνος. Ο άντρας μου και η κόρη μου θα με κατηγορούν α΄λλοτε δίκαια άλλοτε άδικα, ο ένας γιατί έτσι λειτουργεί, δεν αλλάζει οπως μου έχουν πει και εγω οψιμα του βάζω όρια, η κόρη μου, γιατί δεν χώρισα όταν ήταν μικρή ,όταν είχα δείγματα κακής συμπεριφοράς κι έτσι έβλαψα κι εκείνην. Εγώ προσπαθώ να διαχειριστώ τη δεδομένη αποτυχία μου, με την αγωγή έχω λιγότερο άγχος, δεν σημαίνει τίποτα το οτι απο εδώ και πέρα μπορεί να είναι καλύτερα. Σωματικά μου βγαίνει με βάρος στο στομάχι και ανορεξία αυτό και νοητικά με την ανώριμη σκέψη ότι αν αρρωστήσω σοβαρά, θα πάψουν να ασχολούνται, θα με λυπηθούν, ίσως κι εγώ με λυπηθώ. Τα γράφω εδώ γιατί τα ενθαρρυντικά λόγια του ψυχολόγου τα βαρέθηκα, γιατί ντρέπομαι παράλληλα για τις ανόητες σκέψεις μου..οποιαδήποτε άποψη ευπρόσδεκτη...

Senior Member
    Εισαι πολυ κουρασμενη ψυχολογικα και δεχεσαι πολλη πιεση απο διαφορα μετωπα γι’ αυτο επιθυμεις μια ασθενεια, αρρωστια κλπ. Βαλλεσαι και θες να σταματησει αυτο. Να σταματησουν να σε παλευουν για να ησυχασεις και μια σοβαρη ασθενεια πιθανοτατα θα στο παρειχε αυτο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by mariaslani View Post
    αν αρρωστήσω σοβαρά, θα πάψουν να ασχολούνται, θα με λυπηθούν, ίσως κι εγώ με λυπηθώ.
    Καλά, γι αυτό μην παίρνεις κι όρκο. Άμα ο χαρακτήρας τους είναι τέτοιος που να μην ασχολούνται με το πρόβλημα του άλλου δε θα το κάνουν ότι κι αν πάθεις. Εμένα τώρα τελευταία μου έχει παρουσιαστεί ένα σοβαρό ζήτημα με τα μάτια μου και μάλιστα (ω ναι..) μου τυχε και μέσα στον Αύγουστο που από ότι φαίνεται όλοι οι οφθαλμίατροι λείπουν για μπάνιο. Βρήκα κάποιον αγνωστο, έκανα εξέταση που μου σύστησε και υπάρχει σοβαρό θέμα που πρέπει να βρούμε από που προέρχεται. Εν τω μεταξύ εγώ αυτη τη στιγμη δε βλέπω καλά και δεν ξέρω αν αυτό θα επανελθει και πως θα επανέλθει. Ισως χρειαστει laser η χειρουργείο. Ισως δεν επανελθει, ειναι ενας φοβος μου αυτος. Κι αμα κανω και τη μαγνητικη εγκεφαλου που μου συστησαν και δειξει οτι εχω εναν ογκο πχ που προκαλει τα διαφορα συμπτωματα, τοτε το κερδισαμε το λαχειο.. Αλλος φοβος απο εκει.. Οι αλλοι εδω στο σπιτ.. διορθωση, στο τοξικο φουγαρο που κατοικω τον τελευταιο εναμισι χρονο περιπου κανουν σα να μη συμβαινει απολυτως τιποτα, σα να μην το ακουσαν ποτε ολο αυτο οταν τους το ειπα. Το μονο που εχει σημασια ειναι η δικη τους καθημερινοτητα και οι δικες τους «επιτακτικες» αναγκες. Πχ το αβοκαντο με τα αυγα που τρωνε για πρωινο πρεπει να μην ειναι ουτε πολυ αγουρο , ουτε πολυ ωριμο, αυτο ειναι το μειζον ζητημα, τα αλλα απλα δεν υπαρχουν. Εμπεριεχει μεσα του αυτο αν το καλοσκεφτεις εναν νοσηρο εγωισμό και μια μεγιστη υποτίμηση της προσωπικοτητας του άλλου, οτι δηλαδη δεν εισαι αξιος να ασχοληθουμε καν μαζι σου ή με το δηθεν προβλημα σου. Δε σου μιλαμε καν γι αυτο. Ή ειναι απλα ψυχιατρικα αρρωστοι που ειναι βεβαιο δηλαδη οπότε κακως καθομαι και το παιρνω προσωπικα, η αρρωστια εχει το ακαταλογιστο. Ή ισχυουν και οι δυο παραμετροι σε καποιο βαθμο η καθεμια, πραγμα που ειναι και το πιο πιθανο. Το αποτελεσμα παραμενει οτι ενδεχεται να χρειαζεται να αντιμετωπισεις μονος/μονη σου τα διαφορα προβληματα γιατι οι αλλοι απλα μπορει να μη θελουν ή να μην μπορουν να ασχοληθουν. Εστω κι αν εσυ εχεις ασχοληθει ή συνεχιζεις να ασχολεισαι με τα δικα τους. Αυτο δε σου εξασφαλιζει καθολου οτι θα λαβεις καποια ανταποδωση στη δικη σου αναγκη. Εγω αυτο που λες το εκλαμβανω σαν ενα καμπανακι του εαυτου σου που ζηταει ξεκουραση. Καμια φορα θεωρουμε οτι ειμαστε δικαιολογημενοι να ξεκουραστουμε τον καιρο της αρρωστιας. Αρα γινεται κατα καποιο τροπο αιτημα μας το να αρρωστησουμε. Αυτο ειναι λαθος. Καθολου να μην αρρωστησεις. Να εισαι παντα γερη και υγιης. Να φροντισεις να ξεκουρασεις τον εαυτο σου οπως ειναι αναγκαιο για να μη φτασει ποτε να αρρωστησει πραγματικα. Η ξεκουραση ειναι κατι απαραιτητο, ειδικα κιολας οταν εχουν μαζευτει πολλα, δε θα νιωθουμε τυψεις που προσφερουμε στον εαυτο μας κατι απολυτως αναγκαιο. Καλη δυναμη θα σου ευχηθω, λυπαμαι που δυσκολευεσαι να βρεις τη στηριξη απο την οικογένεια σου που εχεις απολυτο δικιο να ζητας.