View Poll Results: Ειναι κλεφτες?
- Voters
- 30. You may not vote on this poll
-
ναι
3 10.00% -
οχι
2 6.67% -
ισως καποιοι
25 83.33% -
δεν ξερω
0 0%
Results 46 to 60 of 135
-
17-11-2010, 09:02 #46
Winston_man_2
««Νομιζεις δεν εχω κανει προσπαθειες ολα αυτα τα χρονια?»»
Φίλε, νομίζω σε καταλαβαίνω.
Όποιος είναι απ έξω από το χορό νομίζει ότι είναι πολύ εύκολα τα πράγματα και αλλάζει κανείς από στιγμή σε στιγμή.
Πιστεύω ότι κατά κάποιον τρόπο ο περίγυρος σου από πρώιμη παιδική ηλικία ( δηλαδή από τα χρόνια που δεν είχες βούληση να επιλέξεις να γίνεις αυτό που πραγματικά θα θελες να σουν) σε ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΚΑΛΟΥΠΙ. Κάποια στιγμή συνηδητοποίησες στη ζωή σου (όταν ήσουν σε ώριμη ηλικία) ότι αυτό το καλούπι δε σε γεμίζει. Και τότε ξεκίνησες το δύσκολο αγώνα, που σε κάποιους φαντάζει εύκολος, για να ξεπεράσεις το πρόβλημα. Εκεί όμως στον αγώνα βίωσες παράλληλα τη μη αποδοχή, την περιθοριοποίηση ακόμα και την κοροϊδία γιατί αυτό που είχες γίνει δεν τους γέμιζε για να σε έχουν φίλο.
Έτσι άρχισες να νοιώθεις ανάμεσα σε όλα τα άλλα και οίκτο, μίσος, αντιπάθειες για τον κόσμο, ενώ η περιθοριοποίηση ενώ μπορεί να σουν και καλήτερος τους σε σε έκανε να νοιώθεις ανωτερότητα απέναντι τους. Και ο αγώνας σου είναι να γίνεις αποδεκτός, να μπορέσεις να κάνεις στη ζωή σου τα όσα μέχρι σήμερα στερήθηκες. Το πρόβλημα είναι να βλέπεις όλες τις προσπάθειες να αποδίδουν ελάχιστα αλλά δεν τα βάζεις κάτω.
Σωστά τα λέω;γιάννης
- 17-11-2010, 10:13 #47
Και από πότε έγινε ο ατομικός πόνος ασυλία απέναντι στην κάθε μας κακοτροπιά;Όπως το δικαίωμα να ακούγεται και ο πόνος ο δικός μου,όχι μόνο του αλλουνού;Όπως το να μη στενεύει η ματιά μου,να μπορώ να διακρίνω πως παράλληλα με το δικό μου ατομικό πόνο,υπάρχουν και οι άλλοι,δε ζω μόνος μου στη γυάλα του νταλγκά μου.Ούτε έχω το δικαίωμα να αξιολογώ τον προσωπικό μου κοπετό ως τον μοναδικό και υπεράνω όλων των αλλότριων πόνων,να τους παραγράφει γιατί άκουσον άκουσον είναι σημαντικότερος λέει.Tι παίζει,την μονόπολη του πόνου,κάνα "πάρτα όλα"και"βγαίνω"δηλαδή;Δεν παίζεται έτσι το ανθρώπινο παιχνίδι.Με όρους ανήθικους,δεν πα να πεθαίνει ο άλλος,εγώ να βρω τη λύση μου κι εσύ κόψε το κεφάλι σου.Όταν δεν σμιλεύεις ηθική,γιατί να σε περιέχει ο κόσμος των άλλων;Γιατί να δικαιούσαι τη βοήθεια,τη συμπαράσταση και το δέσιμο,όταν δεν το καλλιεργείς στις συμπεριφορές σου;Γιατί έτσι;Aμ δε...
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
17-11-2010, 10:30 #48
εντάξει ρε συ ρέιν, εγώ γουστάρω και τους ανήθκους.
εσύ κάνε παρέα με ηθικούς.
υποκειμενικές είναι άλλωστε οι απόψεις μας.
θα σου δώσουμε κι ένα όσκαρ της perfect mind.
να το κοιτάξεις πάντως αυτό που έχεις.
μπορεί να μν είναι κι όλα έτσι όπως εσύ τα λες.http://www.mazi.org.gr/
17-11-2010, 10:46 #49
Θέλεις να μου δώσεις να καταλάβω τι ακριβώς είναι αυτό που"πρέπει να κοιτάξω";Mε επιχειρήματα;
Γιατί εγώ αυτό που είδα ήταν ένα άτομο που συμμετείχα στο thread που άνοιξε,δεν με ευχαρίστησε(που δεν το περίμενα κιόλας,αλλά το αναφέρω γιατί κι αυτό δείχνει κάτι),φέρεται σαν εγωκεντρικό παιδί προσβάλλοντας και δηλώνοντας "ευθέως και ευθαρσώς"πως δεν τον ενδιαφέρει κανενός το θέμα παρά το δικό του.Και περιμένεις εσύ αυτό εγώ να είμαι υποχρεωμένη να το πάω κάτω,να το καταπιώ,να δώσω τόπο στην οργή,γιατί περνάει δύσκολα.Αυτό θα γινόταν αν η συμπεριφορά του ήταν έτσι όχι σαν μοτίβο,αλλά σαν εξαίρεση,κάτι που με τον Winston δεν ισχύει.Δικαίωμά σου να θες την παρέα οποιουδήποτε,δικαίωμά μου να μην παίζει ο άλλος παιχνιδάκια εξουσίας στην πλάτη μου για να κάνει το εγώ του να γαργαλιέται.
'Οσο για το σχόλιο σου για το όσκαρ,προτιμώ να μη το σχολιάσω.Αλλά ανάλογα θα μπορούσα να δώσω ένα αντίστοιχο "μαλακισμένης θυματοποίησης σε καπρίτσια εγωκεντρικών φασιστοειδών"αν σε ενδιαφέρει."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
17-11-2010, 11:08 #50
όταν κάποιος πονάει και ο γοιυιν το έχει δείξει με όλους τους τρόπους εδώ μέσα, δν συμφωνώ να γίνεσαι τόσο σκληρός μαζί του.
σε άπειρα θέματα κάνεις τον ψυχολόγο με την κακή έννοια.
έτσι πιστεύω εγώ.
δν θα ψάξω για παραδείγματα γιατί δν με παίρνει ο χρόνος.
γιατί δν μπορείς να κατανοήσεις πως όταν πονάς τόσο θα μιλήσεις και άσχημα και θα ζηλέψεις τους γύρω σου.
δεν κάθομαι να κριτικάρω αυτό.
εστιάζω αλλού.
με το να κάνεις μαθήματα ηθικής δν του προσφέρεις κάτι σε αυτή τη φάση.
τό ότι είπε δν με νοιάζει για τους άλλους εγώ δν το μεταφράζω : oh god μα έθιξε ...με πρόσβαλλε.
κοιτάζω αλλού.
στο ουσιαστικό του πρόβλημα.
αν λυνόταν αυτό πιστεύω δν θα έβγαζε αυτή την κακία.
έτσι πιστέυω εγώ.
για αυτό που σου είπα για το όσκαρ αν θες το σχολιάζεις.
δν έχω πρόβλημα.
εγώ σε πρότεινα για όσκαρ της perfect woman.
εσύ δώσε αυτό που έγραψες.
no problem.http://www.mazi.org.gr/
17-11-2010, 11:20 #51
Δώστε σημασία σ΄αυτό που είπε ο γουίν (και για το οποίο του ζήτησα με το πιο πάνω ποστ να μου πει αν τα πράγματα έχουν έτσι όπως τα νομίζω σύμφωνα με τα γραφόμενα του: ότι έχει κάνει προσπάθειες για χρόνια.
Το παλεύει ο άνθρωπος.
Δε ξέρουμε την προσωπική κατάσταση του αλλουνού από κοντα για να βγάζουμε συμπεράσματα του τύπου, με λίγη θέληση θα αλλάξεις.
Και δε ξέρουμε τι αγώνες έχει μέχρι τώρα κάνει για να το ξεπεράσει.
Δεν μπορούμε να προδικάζουμε ότι φταίει αποκλειστικά ο ίδιος που οι άλλοι δεν το θέλουν χωρίς να ξέρουμε πως έφτασε σ΄αυτό το σημείο.γιάννης
17-11-2010, 12:10 #52
Ανοίχτηκε ένα θέμα στο οποίο το αυτονόητο - δηλαδή ότι ίσως υπάρχουν κάποιοι κλέφτες, λωποδύτες, απατεώνες, ανήθικοι φραγκοφονιάδες κομπογιαννίτες ανάμεσα στους θεραπευτές ψυχικής υγείας - αγγίζει το 85 % και σε απόλυτους αριθμούς μονάχα ένας / μία πιστεύει ακράδαντα πως οι ψυχολόγοι / ψυχίατροι στο σύνολο τους είναι όλα όσα αράδιασα παραπάνω.
Το ότι ανοίχτηκε ένα τέτοιο νήμα, καλά έκανε και ανοίχτηκε , γιατί με αυτό τον τρόπο τροφοδοτείται μια συζήτηση και κάθε συζήτηση μπορεί να οδηγήσει σε ωφέλιμα συμπεράσματα επί της ουσίας. Στο τέλος όμως, δεν νομίζω πως μπορεί να νομιμοποιείται ο καθένας που βρίσκεται στη προβληματική θέση του Ουίνστον να αποκαλεί τον οποιοδήποτε συνομιλητή του με τους χαρακτηρισμούς που διατύπωσε και τις κατάρες που εκτόξευσε εναντίον όλου του κόσμου , επί δικαίων και αδίκων, είναι αδιανόητο να καταριέται κανείς όλους τους άλλους που θεωρεί κατώτερους, ανίκανους, άχρηστους και να αποτυπώνει μια κακία τέτοια που το μέγεθος της αγκαλιάζει όλον τον υπόλοιπο κόσμο κατά το χαριτωμένο "20 πόντους μακριά από μένα κι όπου νάναι"...
Αυτή η αντίληψη δημιουργεί ηθικό θέμα και δεν αφορά με το ποιους κάνει παρέα κανείς, ηθικούς ή ανήθικους....
Άρκτε, κάνεις καλά να συμπονάς και να συμπαρίστασαι στο πρόβλημα του Ουίνστον και θεωρώ πως και η Ρέιν συμμετέχει στην συζήτηση με τα ίδια ακριβώς εφαλτήρια, απλά άλλος χαϊδεύει αυτιά, άλλος γαργαλεύει ψυχές κι άλλος καταθέτει τη γνώμη του χωρίς περιστροφές και κορδελάκια. Όσοι συμμετέχουν σε μια τέτοια συζήτηση , συμμετέχουν καλοπροαίρετα κι ο καθένας προσπαθεί να φωτίσει τον διάλογο με τη δική του λάμψη και προσεγγίζει τον προβληματισμό που κατατέθηκε , με τον δικό του τρόπο , αντίληψη και αξίες. Δεν δικαιολογείται όμως κανείς χαρακτηρισμός και δεν μπορεί κανείς να βάζει τον εαυτό του στο απυρόβλητο , επειδή θεωρεί πως η περίπτωση του είναι υπεράνω όλων των επί του κόσμου θεμάτων και σαφέστατα όλων των προβλημάτων που απασχολούν τους υπόλοιπους συνομιλητές....
Αν ήταν έτσι, αν θέλουμε να αρχίσουμε να πετάμε τα εξ αμάξης στους άλλους, να αξιολογήσουμε το δικό μας πρόβλημα ως το υπέρτατο όπου όλων των άλλων ωχριούν μπροστά του κι άρα να νομιμοποιούμαστε να βρίζουμε συλλήβδην όσους θεωρούμε μέρος του προβλήματος μας...
Όχι, δεν είναι έτσι. Εφόσον συμμετέχουμε σε μια διαδικτυακή κοινότητα, θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε με αξιοπρέπεια και χωρίς άλλοθι για το αντίθετο, τα προβλήματα μας δεν μπορούν να μετατρέπονται σε προβλήματα των άλλων....[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
17-11-2010, 12:12 #53psychothinkerGuest
Το πυον και τα μικροβια της σαπιλας τα κουβαλας εσυ κ αυτο φαινεται απο τα ιδια σου τα λογια, οπως τα γραφεις εσυ κ μονο εσυ.
Φερνεις αυτους που σε φιλοξενουν στο χωρο τους σε πολυ δυσκολη θεση γιατι αυτα που γραφεις μονο υποστηριξη δεν λεγονται. Αν καποιος εχει αχτι το Νικο κ θελει να τον βλαψει, δεν εχει παρα να παρει τα "υποστηρικτικα" σου ποστ κ να τα παει εκει που πρεπει.
Πιστεευω οτι πρεπει να το κοιταξεις οπως σου ειπαν κ οι αλλοι, βγαζεις ενα πολυ βαθυ προβλημα. Εχεις γραψει οτι πας σε ψυχολογο. Αναρωτιεμαι δεν σου το εχει πει; Επιτιθεσαι με ωμη βια κ κακια οπου δεις αδυναμο πλην ομως σκεπτομενο λες κ περιμενες την αφορμη. Εχω την ααισθηση οτι δεν θα μπορεσεις ποτε να προσπερασεις το κλασικο που δυστυχως λεει οτι αν εχεις εισπραξει βια τοτε θα τη δινεις κιολας σε ολη σου τη ζωη.
Να ξερεις, επειδη σε εχω διαβασει αρκετα, οτι τη κακοποιηση που εχεις υποστει οπως εσυ εχεις πει, την επαναλαμβανεις σε πολυ τακτα διαστηματα σαν μοτιβο.
Αν ποτε θελησεις να εισαι ειλικρινης με τον εαυτο σου κ να δεις οτι επαναλαμβανεις αυτα που υπεστης, εδω ειμαι-ειμαστε να σε βοηθησουμε. Ψυχαναλυτικα σε ερμηνευω ετσι: σε πιανει κακια μανια εναντιον καποιων που δειχνουν αδυναμια γιατι εξωτερικευεις ετσι τη μανια εναντιον του μικρου παιδιου (εσενα οταν ησουν μικρη) που δεν ειχε τη δυναμη να αντιδρασει στη βια. Ειναι δλδ η εκδδικηση κ ο θυμος σου για αυτα που υπεστης. Ειναι η κακια εναντιον του "αδυναμου" εαυτου σου.
Μεχρι τοτε ελπιζω να μη σε παιρνει κανεις στα σοβαρα γιατι ζητω που καηκε ο ατυχος.
Κ απο μενα το οσκαρ της μισσες περφεκτ μεχρι να συνερθεις αν ποτε συνερθεις.
17-11-2010, 12:18 #54
Ειναι ισως καλυτερα να παιρνουμε στα σοβαρα καποιον που χρησιμοποιει την ψυχαναλυση σαν οπλο, απεναντι σε ατομα που στανταρ αντιπαθει ο ιδιος με δεδομενη την εμπαθεια που τους δειχνει? Η δικη σου δικαιολογια ποια ειναι, που χρησιμοποιεις την αναλυτικη ερμηνεια με τοσο μισος? Ποσο διαφερεις τελικα με αυτον τον τροπο απο αυτους που ο ιδιος κρινεις με τοση ανεση?
Δεν ξερω ποιος εισαι, αλλα δεν εκπεμπει τιποτε θετικο η δικαιο το μηνυμα σου, μονο αρνητικοτητα και κακοηθεια. Πλεον δεν εχει σημασια και δικιο να εχεις οταν το εκφραζεις με τετοιον τροπο..!
Υ.Γ. πολυ ωραιο username..."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
17-11-2010, 12:22 #55psychothinkerGuestΗ ψυχαναλυση ηταν προχειρη κ ενδεικτικη αλλα σιγουρα πιο ξεκαθαρη απο το πυωδες ποστ που σχολιασα. Μαλλον βιαστηκες να απαντησεις χωρις να ασχοληθεις με το πυωδες
17-11-2010, 12:26 #56
17-11-2010, 12:26 #57
Το πυωδες κι εμενα με ενοχλησε και σκοπευα να το σχολιασω... Σιγουρα οχι ετσι ομως.
Και οχι, δεν ηταν προχειρη και ενδεικτικη η "ψυχαναλυση" - επιπολαια ηταν, και ενδεικτικη της εχθροτητας που βλεπω να βγαζεις. Προσωπικα οσον καιρο διαβαζω το φορουμ, τοσο στοχευμενα κακοηθες ποστ δεν εχω ξαναδει.
Νομιζω ειχες γραψει και στην προηγουμενη ενσαρκωση του φορουμ... Αναρωτιεμαι αν εσυ ησουν με το username του ICD-αξονα 1?"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
17-11-2010, 12:35 #58psychothinkerGuestοκ περιμενω το σχολιο σου για το πυωδες που σε ενοχλησε.
Οσο για τα αλλα επειδη πισω απο ενα πισι κανεις γραφει ο, τι θελει σκεψου αν μιλουσαμε με τη γλωσσα της γυναικας αυτης σε μια παρεα σε ενα φιλο μας τι θα γινοταν. Μαλλον ο φιλος θα μας εφερνε καπελο ο, τι εβρισκε μπροστα του.
17-11-2010, 12:38 #59
Φιλε, αν χρησιμοποιουσες ΕΣΥ αυτη τη γλωσσα σε μια παρεα, τη ΔΙΚΗ σου γλωσσα, τι πιστευεις οτι θα σου συνεβαινε μετα?? Δες λιγο τις δικες σου πραξεις πριν γραψεις κατι πισω απο το "θρυλικο pc" που ολοι οντως ειμαστε..! Πιασε και κατι απλο απο την ερμη την ψυχαναλυση, υπαρχουν και οι προβολες.
Και οχι, δεν "χρωσταω" κανενα σχολιο, ειδικα στα πλαισια ενος διαλογου που εχει εκτραπει απο τη *δικη σου* αρχικη παρεμβαση..."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
17-11-2010, 12:45 #60psychothinkerGuestΕγω τα εγραψα αφου εχω διαβασει ενα καρο παρομοιες δηθεν υποστηρικτικες μλκς απο το ιδιο μελος.
Φυσικα κ δεν χρωστας, πολυ που με νιαζει στη τελικη. Καθενας λεει τη δικη του αποψη εγω ειπα τη δικη μου.