Καλοριζικο το νεο forum...ενα τεστ νημα για να δουμε λιγο και τις νεες δυνατοτες - Page 14
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 14 of 22 FirstFirst ... 41213141516 ... LastLast
Results 196 to 210 of 317
    Senior Member
    Quote Originally Posted by lightbluepath View Post
    Λοιπόν, πρώτον εσύ ποιός είσαι, ο συνήγορος της Σοφίας; Δεύτερον, αυτό είναι αστείο κατα τη γνώμη σου, για μένα δεν είναι αυτό αστείο αλλά το άλλο που είπα. Γιατί είναι αντίθετο αυτό σε μία δημόσια συζήτηση; Θα πάθουν τίποτα όλοι ή απλά θέλουν να κουτσομπολέψουν αν έχει πει στοιχεία του το μέλος που θέλει να σβηστούν ή να διαβάσουν τα θέματα του άλλου;
    Όσο για τη ρίαλ λάιφ, το λες μια φορά, δεν μπαίνουν μετά επισκέπτες και μέλη που δεν είχαν διαβάσει αυτό που είπες και να το μαθαίνουν κι αυτοί. Οπότε μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Αυτό περι κρίση αμφιβάλλω πολύ. Συνήθως μετράει η κακία, οπότε αυτός που επιτίθεται έχει τα ηνία. Και αυτό για τις παρωπίδες, αν ήταν υποννοούμενο για μένα, καλύτερα να μην το έλεγες. Τι σχέση έχει αυτό τώρα; Και δεν σε κρίνω, συνεπώς μην με κρίνεις και άδικα μάλιστα.

ο συνήγορος του πολίτη είμαι.
    θα μας απαγορέψεις να έχουμε τις ίδιες απόψεις?

ο ένας δικηγόρος , ο άλλος δάσκαλος....

α, και πρόσεξα πως άλλαξες υπογραφή.
    ρίξε και μια ματιά στην δική μου..
    http://www.mazi.org.gr/

Banned
    Δεν είναι απλά ότι έχεις τις ίδιες απόψεις, απλά μου τη λες έντονα λες και σου την είπα εσένα. Όσο για το δάσκαλο, φαίνεται από τον τρόπο γραφής του. Και για την υπογραφή σου, δεν σημαίνει ότι συμφωνώ ή ότι δεν ισχύει το ίδιο και για σένα. Δεν είμαι θεός να ξέρω τι από τα δύο είναι.

Senior Member
    Ό,τι πεις...

Ούτε τον "δάσκαλο" θέλω να σου κάνω, ούτε τον έξυπνο, και φυσικά τα περί κακίας κι αναίτιας επίθεσης μου εναντίον σου (!) τα προσπερνάω με χαμόγελο συγκατάβασης...

Τώρα που κάνουμε αυτή τη συζήτηση, φαντάσου να διαγράψεις τα δικά σου ποστς και να μείνουν μετέωρες όλες όσες απόψεις διατύπωσαν τα υπόλοιπα μέλη που κατανάλωσαν το χρόνο τους για να συνομιλήσουν μαζί σου, ασύνδετες ιδέες ερριμένες ατάκτως σ' ένα δημόσιο διάλογο που δεν αφορά μόνο εσένα αλλά κι όλους όσους συμμετέχουν. Το φόρουμ δεν είναι πλατφόρμα ιδιωτικής συνομιλίας αλλά δημόσιο βήμα, όπου ο καθένας είναι υπεύθυνος και υπόλογος για ό,τι λέει. Αυτό δυστυχώς, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλιώς παρά μόνον με την πρόβλεψη, δηλαδή αποποιείται ευθυνών κανείς αν επιλέξει να μην συμμετέχει σ' ένα φόρουμ - από την στιγμή που θα το κάνει δεν μπορεί να επικαλείται πνευματικά δικαιώματα (!!!!) των όσων λέει κι άρα διαχείριση τους κατά το δοκούν...

Δεν ξέρω αν σου φαίνονται ανόητα τα όσα λέμε, πίστεψε με ωστόσο, η συζήτηση που γίνεται αφορά όλη την κοινότητα και όχι κάποιους από μας... Το να σου λέω πως κάποιες απόψεις σου μου φαίνονται αδιανόητες , δεν σημαίνει πως είναι βλακείες - αν ήταν έτσι δεν θα έμπαινα στον κόπο να γράψω...

Υ.Γ. Όταν μιλάς για βασικό συμμετέχοντα στον διάλογο, δεν ακυρώνεις αυτόματα την βαρύτητα συμμετοχής των υπολοίπων ? Που μπερδεύεσαι και δεν μπορείς να το κατανοήσεις ?
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Senior Member
    Δεν είναι απλά ότι έχεις τις ίδιες απόψεις, απλά μου τη λες έντονα λες και σου την είπα εσένα. Όσο για το δάσκαλο, φαίνεται από τον τρόπο γραφής του. Και για την υπογραφή σου, δεν σημαίνει ότι συμφωνώ ή ότι δεν ισχύει το ίδιο και για σένα. Δεν είμαι θεός να ξέρω τι από τα δύο είναι.
    γιατί νομίζεις πως ο τρόπος που γραφεις εσύ , δν μοιάζει να την λες στον άλλο.
    αυτή η ερώτηση δικηγόρος του/ης είσαι μου φαίνεται ανόητη.
    δν έχω το δικαίωμα να συμφωνήσω?
    το ύφος του σαμπ δεν ξέρω αν εσύ το βρίσκεις δασκαλίστικο, εγώ το βρίσκω μια χαρά.

αυτό που σου είπα για την υπογραφή μου δν στο είπα για να μου δώσεις μια απάντηση.
    σκέψου το γενικότερα.
    για να μου αρέσει σαν υπογραφή , σημαίνει πως προσπαθώ τουλάχιστον να βλέπω τα πράγματα λίγο πιο σφαιρικά.
    ό,τι μπορεί κάνει ο καθένας.

Banned
    H συγκατάθεση είναι από ότι ξέρω ότι συμφωνείς μαζί μου...
    Anyway, να μην λέμε τα ίδια. Άμα διαγράψω αυτά που λέμε τώρα, καταρχάς δεν έχω λόγο, γιατί δεν γράφω κάτι το ιδιαίτερο, εκτός και αν μπορούσα να διαγράψω όλο τον λογαριασμό μου που δεν πιστεύω να αμφισβητείς κι αυτό ότι είναι δικαίωμά μου; Αν ναι, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Γιατί δεν μπορεί να επικαλείται πνευματικά δικαιώματα; Θα αλλάξεις και τους νόμους τώρα; Φυσικά και μου φαίνονται ανόητα. Εσένα αν κάποιος σου έβαζε το πιστόλι στο κεφάλι και σου έλεγε ή τα σβήνεις ή σε σκοτώνω δεν θα τα έσβηνες; Μπορούμε να είμαστε απόλυτοι; Αυτό έλειπε, να τα θεωρείς και βλακείες αυτά που γράφω. Ένα πράγμα δεν έχετε καταλάβει κανείς σας. Τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ότι είναι ανθρώπινο δικαίωμα κάποιος να θέλει να σβήσει τα μηνύματά του ή και τα θέματά του, ή θέματα που τον αφορούν και έχουν ξεφύγει....
    Δεν ακυρώνω τη βαρύτητα συμμετοχής των άλλων, αυτό που λέω είναι ότι επικεντρωνόμαστε σε αυτόν που θέλει να σβήσει, γιατί αυτός έχει πρόβλημα....Οι υπόλοιποι δεν έχουν πρόβλημα, ούτε θα πάθουν κάτι άμα σβηστούν τα μηνύματά τους.

Banned
    Quote Originally Posted by arktos View Post
    γιατί νομίζεις πως ο τρόπος που γραφεις εσύ , δν μοιάζει να την λες στον άλλο.
    αυτή η ερώτηση δικηγόρος του/ης είσαι μου φαίνεται ανόητη.
    δν έχω το δικαίωμα να συμφωνήσω?
    το ύφος του σαμπ δεν ξέρω αν εσύ το βρίσκεις δασκαλίστικο, εγώ το βρίσκω μια χαρά.

αυτό που σου είπα για την υπογραφή μου δν στο είπα για να μου δώσεις μια απάντηση.
    σκέψου το γενικότερα.
    για να μου αρέσει σαν υπογραφή , σημαίνει πως προσπαθώ τουλάχιστον να βλέπω τα πράγματα λίγο πιο σφαιρικά.
    ό,τι μπορεί κάνει ο καθένας.
    Γιατί εγώ δεν επιτίθομαι πρώτη. Πρώτα οι άλλοι μου τη λένε, και μετά εγώ απαντάω "σαν να τη λέω".
    Γιατί ακριβώς σου φαίνεται ανόητη, αφού όπως σου εξήγησα μου την έλεγες για κάτι που είχα πει σε μία άλλη κοπέλα.
    Εσύ μπορείς να το βρίσκεις μια χαρά, δεν σημαίνει ότι έχεις και δίκιο. Άμα δεν είναι αυτό δασκαλίστικο ποιό είναι; Απλά επειδή διαφωνείς, θες να μου πας κόντρα, ή δεν βλέπεις τι γίνεται, τυφλώνεσαι.
    Σου λέω, δεν μπορείς να ξέρεις αν ισχύει η υπογραφή, δεν είναι θεός αυτός που το πε, ούτε εσύ, και επίσης αν ισχύει για μένα ισχύει και για σένα.

Senior Member
    Lbp λυπάμαι, αλλά αν δεν μπορείς να κατανοήσεις τη σημασία των λέξεων , ο διάλογος είναι δυστυχώς ατελέσφορος ...

Είπα "συγκατάβαση" που απέχει παρασάγγες από την "συγκατάθεση" που αναφέρεις εσύ και που φυσικά δεν σημαίνει ούτε καν συμφωνώ, αλλά συναινώ...Θεωρώ πως σου διέφυγε η αυτονόητη διαφορά των εννοιών....

Μπορεί να σου φαίνεται "δασκαλίστικο" το ύφος μου, αλλά αναρωτήθηκες ποτέ αν στα πενήντα μου χρόνια, έχω διδαχτεί πολλά περισσότερα πράγματα από την ίδια την ζωή παρά απ' τα πανεπιστήμια ? Δεν γράφω για να σου επιτεθώ, γράφω για να πω την άποψη μου. Δεν διεκδικώ το αλάθητο, αλλά ίσως να έχω λιγότερες πιθανότητες για το άδικο από τη στιγμή που συμπλέω με όλους όσους καλοπροαίρετα και χωρίς ίχνος αρνητικής διάθεσης, διαφώνησαν με τις απόψεις σου.

Αν θεωρείς την παρέμβαση μου σαν επίθεση, κάνεις λάθος, γιατί δεν έχω κανένα απολύτως λόγο και αιτία για να κάνω κάτι τέτοιο ούτε σε σένα αλλά ούτε και σε κάποιον άλλον.

Senior Member
    Γιατί εγώ δεν επιτίθομαι πρώτη. Πρώτα οι άλλοι μου τη λένε, και μετά εγώ απαντάω "σαν να τη λέω".
    Γιατί ακριβώς σου φαίνεται ανόητη, αφού όπως σου εξήγησα μου την έλεγες για κάτι που είχα πει σε μία άλλη κοπέλα.
    Εσύ μπορείς να το βρίσκεις μια χαρά, δεν σημαίνει ότι έχεις και δίκιο. Άμα δεν είναι αυτό δασκαλίστικο ποιό είναι; Απλά επειδή διαφωνείς, θες να μου πας κόντρα, ή δεν βλέπεις τι γίνεται, τυφλώνεσαι.
    Σου λέω, δεν μπορείς να ξέρεις αν ισχύει η υπογραφή, δεν είναι θεός αυτός που το πε, ούτε εσύ, και επίσης αν ισχύει για μένα ισχύει και για σένα.
    δλδ λάιτ, ό,τι πεις εσύ πρέπει να είναι και το σωστό.
    να συμφωνήσουμε όλοι?
    πάντα οι άλλοι σου τη λένε?
    κόντρα δν έχω καμιά διάθεση να πάω με κανέναν.

σου έγραψα κάτι για την υπογραφή που χρησιμοποιώ.
    είναι κάτι από ένα βιβλίο.
    ούτε θεός είναι αυτός που το έγραψε, ούτε εγώ.
    το γεγονός ότι το χρησιμποποιώ ως υπογραφή , δηλώνει από μόνο του ότι ισχύει και για μένα.
    αυτό δν το κατάλαβες?
    δν μου τη λες εδώ?

πραγματικά δυσκολεύομαι να κάνω διάλογο μαζί σου.
    Last edited by arktos; 22-11-2010 at 13:08.

Banned
    Quote Originally Posted by arktos View Post
    κόντρα δν έχω καμιά διάθεση να πάω με κανέναν.
    Ούτε κι εγώ, γι'αυτό το λήγω εδώ. Όσο για το αν έχω πάντα δίκιο, ούτε εγώ είμαι θεός για να ξέρω. Ο καθένας έτσι πιστεύει για τον εαυτό του, αλλά οι άλλοι του λένε άλλα. Anyway, για την υπογραφή σου πάντως επιμένω δεν μπορείς να είσαι θεός για να ξέρεις αν ισχύει αυτό που λέει, τώρα αν εσύ πιστεύεις ότι ξέρεις, τι να σου πω. Δεν πιστεύω όμως ότι έχει νόημα η συζήτηση.

Banned
    Quote Originally Posted by sabb View Post
    Lbp λυπάμαι, αλλά αν δεν μπορείς να κατανοήσεις τη σημασία των λέξεων , ο διάλογος είναι δυστυχώς ατελέσφορος ...

Είπα "συγκατάβαση" που απέχει παρασάγγες από την "συγκατάθεση" που αναφέρεις εσύ και που φυσικά δεν σημαίνει ούτε καν συμφωνώ, αλλά συναινώ...Θεωρώ πως σου διέφυγε η αυτονόητη διαφορά των εννοιών....

Μπορεί να σου φαίνεται "δασκαλίστικο" το ύφος μου, αλλά αναρωτήθηκες ποτέ αν στα πενήντα μου χρόνια, έχω διδαχτεί πολλά περισσότερα πράγματα από την ίδια την ζωή παρά απ' τα πανεπιστήμια ? Δεν γράφω για να σου επιτεθώ, γράφω για να πω την άποψη μου. Δεν διεκδικώ το αλάθητο, αλλά ίσως να έχω λιγότερες πιθανότητες για το άδικο από τη στιγμή που συμπλέω με όλους όσους καλοπροαίρετα και χωρίς ίχνος αρνητικής διάθεσης, διαφώνησαν με τις απόψεις σου.

Αν θεωρείς την παρέμβαση μου σαν επίθεση, κάνεις λάθος, γιατί δεν έχω κανένα απολύτως λόγο και αιτία για να κάνω κάτι τέτοιο ούτε σε σένα αλλά ούτε και σε κάποιον άλλον.
    Τώρα δεν νομίζω ότι ο διάλογος είναι ατελέσφορος επειδή δεν κατάλαβα ή μπέρδεψα μια λέξη, μάλλον να μου επιτεθείς ήθελες πάλι. Μπορεί να έχεις λιγότερες πιθανότητες, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Μόνο αν μπορούσε να αποδειχτεί ποιός έχει δίκιο θα βλέπαμε, αλλά αυτό φυσικά δεν γίνεται. Γι' αυτό δεν έχεις πουθενά να πατήσεις όπως κι εγώ. Ναι, την θεωρώ σαν επίθεση. Δεν σημαίνει τίποτα ότι δεν έχεις αιτία γενικά. Έχεις αιτία για το συγκεκριμένο θέμα, επειδή διαφωνείς, και επειδή μπορεί να είναι ο χαρακτήρας σου έτσι, γιατί αυτό απέδειξες. Εγώ δεν σου είχα επιτεθεί πριν, άρα γι'αυτό το λέω. Αλλά θα θελα να το λήξουμε εδώ, δεν έχω χρόνο ούτε όρεξη να απαντάω, και δεν έχει και νόημα, απλά διαφωνούμε.

Senior Member
    Μία πρώτη γρήγορη τοποθέτηση.Δε θεωρώ την άποψή μου τόσο σημαντική ώστε να θέλω να μείνει αιώνια.Αλληλεπιδρούμε,αντα λλάσουμε απόψεις,δε γράφουμε κάνα γραπτό τεστ για την είσοδό μας στη Nasa.Eννοώ πως παρόλο που έχει συμβεί και σε μένα να έχω συμμετάσχει σε ένα thread με πολλά ποστς όπου μετά το μέλος αποφάσισε να σβήσει ΟΛΑ τα δικά του μηνύματα,με συνέπεια να φαντάζει σα να έχω παραλήρημα και να μιλάω μόνη μου στον εαυτό μου,λολ,όσο και να μου φάνηκε αυτό λίγο γελοίο ως προς τη δική μου εικόνα που αφηνόταν έτσι,δε μου πέρασε δευτερόλεπτο απ'το νου η διάθεση να θιχτώ από την πρωτοβουλία του να τα σβήσει.Κατάλαβα πως η δική του ανάγκη,φόβος,ανασφάλεια το έκαναν να θελήσει να τα διαγράψει.Και το σεβάστηκα το συναίσθημά του.

Βέβαια,από την άλλη,κατανοώ πως σε ένα φόρουμ αυτό δε γίνεται να αφεθεί ανεξέλεγκτο,καθώς θα αρχίσει να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο με άκυρα threads δώθε κείθε και ασυνάρτητες δομές μονολόγων.Αλλά η μέση λύση υπάρχει,όχι μόνο τα άκρα,άρα όταν συντρέχει σοβαρός λόγος θαρρώ πως θα έπρεπε να δίνεται η δυνατότητα αυτή.Ίσως είναι καλύτερα να καλύπτονται τα "αμφισβητούμενα ως προς την ασφάλεια"μέρη,παρά ολόκληρες "αλυσίδες"με ποστς.Λάθη κάνουμε όλοι.Όπως ανέφερε η λάιτ,το δικαίωμα αναστολής των συνεπειών του λάθους μας είναι θετικό να υπάρχει ως δυνατότητα.Από την άλλη φυσικά και υπάρχει και η προσωπική ευθύνη του τι θα καταθέτουμε σε ένα φόρουμ.Ωστόσο καθώς η ψυχολογία μας δεν είναι στατική,λάθη στην κρίση γίνονται αδιάκοπα.Κι εγώ έχω μετανιώσει πολλές φορές για κάτι που έχω γράψει,που βγήκε αλλιώς απ'ό,τι ήθελα,πιο οτιδήποτε,ή το ξανασκέφτηκα.Αλλά δεν μπορεί να παίρνουμε τα πάντα πίσω,αυτό πάλι οφείλουμε να το γνωρίζουμε.Ίσως όμως μπορούμε να πάρουμε κάποια.

Στο θέμα της ασφάλειας,η πρόταση του Νίκου είναι μία που αξίζει να ακολουθείται.Να τροποποιούνται τα πραγματικά δεδομένα με έξυπνο τρόπο,ώστε και η ουσία να διατηρείται και τα λοιπά αλλαγμένα.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Είμαι κακός άνθρωπος - είναι ολοφάνερο άλλωστε...

920 τόσα πόστ στάζουν από δηλητήριο , κακία, είναι μνημεία μισαλλοδοξίας και αποπροσανατολισμού ανθρώπινων ψυχών...
    Όποιος διαφωνεί μαζί μου μπαίνει στο στόχαστρο της μνησίκακης φαρέτρας μου και εξοντώνεται αύθις και παραχρήμα, το μίσος μου για όλα τα login που μου εναντιώνονται εξαφανίζει οποιοδήποτε ίχνος καλού θα μπορούσα να διαθέτω...

Και τότε, ο δράκος έβγαλε φτερά και πέταξε πάνω απ' το σάπιο βασίλειο της Δανιμαρκίας...

Καλό βράδυ...

Senior Member
    Σε θεωρώ δίκαιο άτομο sabb.Και για μένα,οφείλω να το πω,η άποψή σου έχει βαρύτητα.Όπως και του oboro,που τελευταία έψαξα τα ποστς του και ήταν αποκαλυπτικά για μένα.Και όχι μόνο,αρκετά άλλα άτομα θεωρώ πως με έχουν επηρεάσει οι κατατεθειμένες απόψεις τους ανά καιρούς.Τον Κeep,τον Bolt,etc.Και άλλων η διάθεση,και άλλων η κουλτούρα και άλλων η απλότητα και άλλων η πρωτοτυπία.Γενικά μας επηρεάζουν άτομα σημαντικά για μας,που παρατηρούμε να έχουν ιδιότητες που και για μας είναι καθοριστικές.Αφήνουμε να μας επηρεάζουν,έστω και μεταχρονολογημένα,έστω κι αν εκείνη τη στιγμή δεν το συνειδητοποιούμε,ακριβώς γιατί η άποψή τους μετράει για μας.Οι λεγόμενοι άλλοι σημαντικοί.

Light,έχεις βρει τους άλλους σημαντικούς για σένα;Που η κατάθεση της άποψής τους αποτελεί για σένα ένα είδος μπούσουλα,μία μαγιά που θα επιδράσει στη ζύμωση της τελικής σου άποψης,που θα επέτρεπες να λάβεις υπόψιν σου,ώστε να υπάρξει αυτή η εσωτερική διαδικασία της επεξεργασίας στη σκέψη;Aφήνεις να σε επηρεάζει η άποψη των άλλων,το αντιλαμβάνεσαι πότε γίνεται-αν γίνεται-κάτι τέτοιο;

Προσωπικά μου αρέσει να θέτω τέτοιου είδους ερωτήματα στον εαυτό μου.Γιατί άλλαξες γνώμη;Πώς;Με ποια σειρά διαδικασιών έφτασες στην αλλαγή;Θα σε ωφελήσει σε κάτι;Πού πιστεύεις πως θα σε ωφελήσει;Και τέτοια.λολ
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Banned
    Όχι δεν έχω βρει τους σημαντικούς για μένα. Μόνο για θέματα τα οποία δεν ξέρω ακούω τους άλλους. Όσο το ότι επηρεάζομαι, δεν επηρεάζομαι με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή να αλλάξω γνώμη, αλλά μπορεί πχ αν μου πει κάποιος μια κακία να τη σκέφτομαι όλη τη μέρα και να προστίθεται άλλο ένα τραύμα μέσα μου, δηλαδή με επηρεάζει σε όλη μου τη ζωή.

Senior Member
    Η αλληλεπίδραση δηλαδή με το περιβάλλον και τους ανθρώπους σε αυτό ίσως να μην επικεντρώνεται στα θετικά αλλά στα αρνητικά της ενδεχόμενα(μία σύγκρουση,μία επίκριση,τέτοια).Τι θα έλεγες να έστρεφες λίγο το φακό σου στα θετικά ώστε τα αρνητικά να άρχιζαν λίγο να ξεθωριάζουν;Εννοώ,δεν είναι κάτι που δεν γίνεται αυτό,είναι μπορετό.Να περάσουμε σε σταδιακή βελτίωση κάποιων στοιχείων της επικοινωνίας μας με το να μετατοπίσουμε λίγο τον τρόπο εστίασής μας στα πράγματα.Να παρατηρούμε περισσότερο τα τυχόν θετικά,να δώσουμε παραπάνω σημασία στο τι μας πάει μπροστά αντί να μας κρατάει πίσω,όλοι δεν επιθυμούμε κάτι τέτοιο;
    Σπύρος Μπιμπίλας

Page 14 of 22 FirstFirst ... 41213141516 ... LastLast