Results 16 to 30 of 34
Thread: Θεραπεύτηκα μόνος μου!
-
30-12-2010, 00:06 #16
Μιχάλη, το έγραψα στο αρχικό μου μήνυμα ότι δεν πείρα ποτέ φάρμακα.
- 30-12-2010, 13:19 #17
Εμένα πάντως είναι μερικά πράγματα που μου κάνουν πολύ εντύπωση ατο ποστ σου... Καταρχάς για ποιο λόγο γράφεις κάτι και τονίζειςπόσο καλό σου έκανε, αν είναι μια μέθοδος πουδεν την προτείνεις σε κανέναν επειδή είνει εν δυνάμει επικίνδυνη;;;;
Επίσης μου φάνηκε κάπως διφορούμενο το ότι λες ότι δεν πιστεύεις στο διάβολο!!! Ο αποκρυφισμός και οι μάγοι πιστεύουν στο διάβολο και τον υπηρετούν και εσύ μας λες λίγο πολύ ότι ενστερνίζεσαι τη φιλοσοφία τους και την ακολουθείς.... Ακολουθείς κάτι που δεν πιστεύεις;;;
Αυτό το τελευταίο είναι κάπως ανεδαφικό. ΟΚ, εγώ πιστεύω στο Θεό και είμαι χριστιανή, υποστηρίζω λοιπόν οτι μπορούμε να δούμε τις τελετές της εκκλησίαςως μια διαφορετική προσέγγιση της ψυχολογίας.
(....πώς σου φαίνεται; Άσχετα από το ότι δε θα υποστήριζα ποτέ κατι τέτοιο)
30-12-2010, 18:04 #18
Φιλε μου δεν ειναι αστεια αυτα τα πραγματα.Και οσον αφορα αν υπαρχουν δαιμονες και σαταναδες υπαρχουν.Οπως υπαρχει και ο τριαδικος Θεος.Και αυτες οι σκεψεις που εχεις οι αλλιως οι αγιοι της εκκλησιας τους αποκαλουν λογισμους ειναι απο τον πονηρο.
30-12-2010, 18:06 #19
Δεν ξέρω αν υπάρχει Θεός αλλά όσες κοινωνίες, λαοί, χώρες εφάρμοσαν τον Αθεισμό το σύστημα τους κατερευσε... Τυχαίο...?
30-12-2010, 18:10 #20
Και μαντεψε φιλε αποκρυφιστη!Εγω εχω γραψει ποστ οτι εχω ξεπερασει την καταθλιψη με την βοηθεια του Θεου.
05-01-2011, 20:53 #21
Φωνές δεν άκουγες που σε ενοχλούσαν? Πως εξαφανίσθηκαν?
Επίσης η αυτοσυγκέντρωση, γιόγκα και όλα τα συναφή (δεν έχω μελετήσει επαρκώς το θέμα) δεν έχουν σχέση με μαγεία, αποτελούν πρακτικές θρησκειών και μοναχών αυτών των θρησκειών και δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να είναι κακές αν υπάρχει σωστή καθοδήγηση.
Από την δική μου εμπειρία μπορώ να πω ότι οι φωνές που άκουγα, προκαλούσαν αλυσιδωτή αντίδραση που επηρέαζε όλη την ψυχολογία και τις σχέσεις με τους συνανθρώπους. Φαινόταν δηλαδή σαν να ακούω σκέψεις άλλων και επειδή δεν έχω κάποιο δημιουργικό επάγγελμα όπως θα ήθελα (ερευνητής φυσικός) αλλά δουλεύω σε δημόσια υπηρεσία, το κοινωνικό περιβάλλον δεν απαρτίζεται και από τους πιο νοήμονες ανθρώπους. Δηλαδή ακόμη και αν αντιλαμβανόμουν πραγματικά σκέψεις άλλων, αυτοί οι άλλοι δεν είχαν τίποτε θετικό να προσφέρουν στον εγκέφαλό μου, ίσως την καταστροφή του.
Αν εργαζόμουν σαν ερευνήτρια φυσικός ίσως αυτή η δυσλειτουργία να γινόταν πλεονέκτημα (δημιουργική φαντασία).
05-01-2011, 21:34 #22
Να πω πως έχει γέλιο το θρεντ, είναι αυτονόητο....
Ο θεματοθέτης δηλώνει ακραιφνώς υλιστής, αλλά που και που βράζει κανένα ποδαράκι βατράχου με λίγη ψυχή αχινού πασπαλισμένη με αστερόσκονη σαββατιάτικου πρωινού με μισό πόντο πάχνη και αν έχει κέφια ρίχνει και κανένα εξορκισμό για να περνά η ώρα. Αλλά μας λέει κιόλας - μην αυταπατάσθε..Δεν είμαι και κανένα σούργελο να πιστεύω σε τέτοιες ανοησίες !!!
Fine...
Τσιμπά ο θεούσος ο οποίος διαρρηγνύει τα ιμάτια του πως όλα τα υπερβατά είναι υπαρκτά , ο Θεός είναι εδώ, οι δαίμονες, δεισιδαίμονες, άγγελοι και τσιριτσάντζουλα της φύσης ορατής και αόρατης, ο άνθρωπος αυτός σώθηκε από την κατάθλιψη χάρις στο Θεό - δεν πωλείται στα φαρμακεία παρά μόνο σ' εφημερεύουσες εκκλησίες , η ανοησία σε υπερθετικό ή να πω σε υπερβατικό βαθμό ?
Ως πότε η άγνοια θα καθοδηγεί ψυχές, όταν η γνώση είναι το απόλυτο ζητούμενο για την εσωτερική ελευθερία των ανθρώπων ? Γιατί πρέπει ο "υλιστής" σατανολάγνος παπαρδάμπουλας να θέτει ένα νήμα παράγοντας σκοταδισμό που δεν φωτίζεται ούτε κατ' ελάχιστο από τις παπαρδαμπουλιές ενός αντίποδα θεοτραμπάκουλα που μόνο γέλιο μπορεί να προκαλεί ?
Σε ποιους απευθύνονται όλοι δαύτοι ?
Άντε κάντε μας τη χάρη και κρατήστε την ανάγκη στο να προσηλυτίζετε ανθρώπινες ψυχές , στα κατάβαθα του άρρωστου εαυτού σας...
Δεν γουστάρουμε σωτήρες με ματόχαντρα, πως να το κάνουμε..
Και απευθύνομαι και στους μεν και στους δε..........[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
05-01-2011, 22:03 #23
Λολ! μια χαρά τα έγραψε ο sabb. Τα παραπάνω απαιτούν οπαδούς. Επίσης να τονίσω πως αυτό που κάνουν οι προσηλυτιστές είναι να τάζουν θαύματα, από δω και από κει. Έξυπνη παγίδα, γιατί το θαύμα προκαλεί δέος και τραβά το ενδιαφέρον, είναι ρε αδερφέ πιασιάρικο, πως να το κάνουμε, λολ, και δε θέλει και κόπο, έρχεται ουρανοκατέβατο, από "εξωτερικές δυνάμεις". Βέβαια το πασάλειψε λίγο βάζοντας την έννοια του προσωπικού θεού, κουλουπού, αλλά η ουσία παραμένει ίδια. ΤΑΜΑΤΑ.
ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΩΜΕΝ!
εεε, σόρυ, θα σας εξασφαλίσωμεν ήθελα να πω. χαχαα
Σήκωσε το πέπλο από τα μάτια μου να επανερμηνεύσω τη σωτηρία μου από το φύλακα άγγελο ή δαίμονά μου, σφάξε με πασά μου ν' αγιάσω, ΟΥΡΤ!
Όταν εντάσσεσαι σε ερμηνευτικά σχήματα, υιοθετείς τις αρχές που τα ερμηνευτικά αυτά σχήματα φέρουν. Και είναι ερμηνευτικά σχήματα που δεν τα βολεύουν ιδιαίτερα τα γιατί του καθενός. Θέλει πίστη το πράμα, δε θέλει αμφισβήτηση. Όταν αμφισβητείς, τότε είσαι σε δρόμο ελευθερίας από προσηλυτισμούς. Αυτή η μεταφυσική λαγνεία, αυτή η συγκέντρωση στο κάτι έξω από μας, το υπερκάτι υπερτούτο, προσφέρεται ιδιαίτερα για επαναξιολογήσεις της περασμένης σου ζωής για να μπορέσουν κατόπιν τούτου να "χωρέσουν" μετά στο νέο σου αυτό μυθολογικό ερμηνευτικό σχήμα. Δηλαδή ΕΙΔΑ ΤΟ ΦΩΣ/ ΕΙΔΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ... και μετά ήρθαν οι μέλισσες. λολ
Ο άνθρωπος έχει ανάγκη για απαντήσεις και σαφήνεια, και στην προσπάθειά του να βρει κάπου νόημα γίνεται εύκολο θύμα σε όποιον κράζει δυνατότερα για την πραμάτεια του. Αλλά η πραμάτεια του δεν έχει νόημα γι αυτόν που δε θέλει μύθους να τον καθοδηγούν, και τους χαλάει το αλισβερίσι το "πνευματικό". Καημένοι μικροπωλητές, αφυδατωθήκατε και πάλι, τσάμπα σάλιο, ή μάλλον τσάμπα ποσταρίσματα. ουάααα
Μπορούμε να υπονομεύουμε τις προσπάθειές σας και έχουμε κάθε δικαίωμα να το κάνουμε ανά πάσα στιγμή αγαπητοί προσηλυτιστές σωτηριοπώλες!
Σκεπτικιστές δε θα έχετε στο αγαστό σας ποίμνιο ή στις λιτανείες σας στο σατανά!"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
06-01-2011, 14:16 #24
Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ
μεγάλα κι υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη.
Και κάθομαι και απελπίζομαι τώρα εδώ.
Άλλο δεν σκέπτομαι: τον νουν μου τρώγει αυτή η τύχη
διότι πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον.
Ά όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω.
Αλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.
Ανεπαισθήτως μ' έκλεισαν απο τον κόσμο έξω
ΚΑΒΑΦΗΣ
διότι η δραση εκδηλώνει αντίδραση,
διότι είναι καλύτερα να χαμογελούμε απο το να ξερνάμε,
καλό δρόμο στην αναζήτηση του Εαυτού!
07-01-2011, 22:05 #25
07-01-2011, 22:28 #26
αποκρυφιστή, αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως είχες μανία καταδίωξης για 2 χρόνια κ την έβγαλες καθαρή.
σε μένα αυτό κράτησε για λίγες μέρες κ αισθανόμουν να χάνω το μυαλό μου.
αν δν είχα νοσηλευτεί, είμαι σίγουρη πως θα μου συνέβαινε κάτι πολύ άσχημο.
έτρεχα να κρυφτώ από διάφορους εχθρούς.
αυτό σε βάζει σε κινδύνους.
οπότε δν μπορώ να πιστέψω πως αυτό για σένα κράτησε για 2 ολόκληρα χρόνια κ την έβγαλες καθαρή.
εκτός αν είσαι εσύ ο μοναδικός στον πλανήτη - γη.http://www.mazi.org.gr/
07-01-2011, 23:33 #27
Δεν ξερω αν ισχυει το "θεραπευτηκα μονος μου" αλλα η διακοπη της φαρμακευτικης αγωγης απερισκεπτα (και ειδικα χωρις την γνωμη ενος ειδικου με πιο συλλεγμενη γνωση) μπορει να οδηγησει σε χειροτερη ψυχωση. δεν νομιζω πως λεω κατι το ουφο.
Σαφως βεβαια και δεν πιστευω πως δεν μπορει να υπαρξει θεραπεια. το θεμα ειναι πρωτα να φτιαξει ενας ανθρωπος τον εαυτο του και μετα να σκεφτει να διακοψει αγωγη.
07-01-2011, 23:44 #28
08-01-2011, 04:15 #29
08-01-2011, 15:00 #30
Το αν είσαι θεούσος ή όχι, το ξέρεις καλύτερα από μένα αλλά εγώ εισπράττω ακριβώς αυτό, αν εσύ δεν θεωρείς πως σου αρμόζει ο χαρακτηρισμός, φρόντισε να δείχνεις διαφορετική εικόνα . Η ειρωνεία, είναι τρόπος έκφρασης που μεταχειρίζομαι σπάνια, αλλά δεν μετανιώνω να το κάνω όταν απευθύνομαι σε ανθρώπους που προσπαθούν να επιβάλλουν τα πιστεύω τους σαν αυταπόδεικτη αλήθεια και να πείσουν με ανυπόστατη επιχειρηματολογία και άλλους να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο - αυτό λέγεται καραμπινάτος προσηλυτισμός , τώρα αν θέλεις να το ονομάσουμε κάπως αλλιώς,εδώ είμαστε να το συζητήσουμε, ένα από τα χόμπι μου ξέρεις είναι και η λεξιπλασία.
Μπορείς να πιστεύεις όπου θέλεις, απ' αυτό που λες εσύ τριαδικό θεό μέχρι τον Πάνα και την Αφροδίτη, τον Βίσνου και την Σίβα, τον Όλυμπο και τον Κίσσαβο, και τρία πουλάκια κάθονταν και παίζανε μπιρίμπα, στο τι θέλει και ορέγεται να πιστεύει ο καθένας, δεν υπάρχουν περιορισμοί . Υπάρχουν όρια ωστόσο, το αναπόδεικτο να επιβάλλεται ως αληθινό και που μάλιστα σ' ένα φόρουμ ψυχολογίας να πλασάρεται και ως μέθοδος ίασης ψυχικών νοσημάτων σε βαθμό που να αναρωτιέται ο κάθε πικραμένος , γιατί ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή και δεν ρίχνει δυο τρισάγια και τέσσερα ευχέλαια κάθε πρωί, από την στιγμή που εσύ κι ο αντίποδας αποκρυφιστής, έχετε σωθεί ο ένας χάρι στη θεία χάρη και ο άλλος στη Μάτα Χάρι...
Δεν απαξιώνω το θεό σου, σέβομαι απεριόριστα το δικαίωμα σου να πιστεύεις όπου καταλαβαίνεις κι αγαπάς, αλλά για όνομα του θεού σου, σταματήστε να επιβάλλετε το πιστεύω σας ως τον απόλυτο δρόμο σωτηρίας, χειραγωγείτε παρά σώνετε ψυχές. Δεν μπορείς να θέλεις να πιστέψουν οι υπόλοιποι σε διαόλια και τριβόλια, ο καθένας έχει και τον νου και την γνώση να κρίνει αν θα πρέπει να πιστεύει ή όχι....
Το να μην πιστεύω εγώ σε κάτι υπερβατό, δεν θα κάτσω να το διακηρύξω σ'ένα φόρουμ ψυχολογίας και να ζητήσω και οι άλλοι να κάνουν το ίδιο γιατί αφού είδα εγώ το φως της γνώσης, γιατί να μην γίνει άθεος ο ντουνιάς όλος....Όχι, δεν πάει έτσι φίλε μου, γιατί αν έκανα κάτι τέτοιο θα προσέβαλα τις δικές σου αξίες όπως εσύ προσβάλλεις την νοημοσύνη μου, λέγοντας πως υπάρχουν και σατανάδες και δαίμονες και θεοί τριαδικοί κλπ, το πιστεύεις κι έχει καλώς και την εμπεδώσαμε την πίστη σου και συγχαρητήρια...
Αλλά ως εκεί....
Όσο για το αν αμφισβητώ πως γίνονται θαύματα, ναι και σφόδρα. Δεν ήμουν ποτέ παρών σε κανένα και τόχω ένα μικρό παράπονο...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]