Results 46 to 60 of 249
Thread: ψυχωση και χριστιανισμος
-
17-01-2011, 20:00 #46
ναι, εχεις δικιο σε αυτο, δεν εχω να σου δωσω απαντηση. το ιδιο κ για το σεισμο στην αιτη, κ για τις πτωσεις αεροπλανων. ως φαινεται αν ειναι δικαιος, ειναι με εναν διαφορετικο τροπο απο αυτον που καταλαβαινουμε εμεις οι ανθρωποι. αλλωστε αν ειναι ανωτερη δυναμη, δεν θα μπορουσαμε εμεις να τον κατανοησουμε, οπως κ ο γατος μου δεν μπορει να κατανοησει πως λειτουργουμε εμεις οι ανθρωποι.
λοιπον, μεχρι εδω γιατι η πιστη του καθενος δεν ειναι θεμα για debate! θα φαινομαι οτι προσπαθω να προσυλητησω τη ρεμ κ δεν εχω τετοια διαθεση! :D
- 17-01-2011, 20:04 #47
μα δεν καταλαβες...
εγω δεν ειπα οτι δεν γινονται θαυματα...
εγω ειπα οτι τα θαυματα γινονται γιατι πιστευουν οι ανθρωποι..
οχι γιατι πιστευουν στον εναν και μοναδικο αληθινο θεο, αλλα γιατι νοιωθουν ΠΙΣΤΗ.
και σε ενα κολοκυθι να πιστευαν, παλι θα γινοντουσαν θαυματα,
γι αυτο τα θαυματα δεν ειναι αποδειξη υπαρξης του θεου..
γιατι τα θαυματα τα κανει η πιστη και οχι ο θεος
και γιαυτο και η πιστη στον θεο ειναι πλασιμπο! γιατι λειτουργει η ιδια η πιστη και οχι ο θεος!
17-01-2011, 20:06 #48
17-01-2011, 20:09 #49
αυτο που λες ειναι αληθεια. πολλα μπορει να γινονται με την ανθρωπινη θεληση. αλλα καμια φορα γινονται κ πραγματα πολυ τραβηγμενα. δεν ξερω τι να σου πω! παντως οι πιστοι λενε οτι η Χαρις ειναι θειο δωρο! τεσπα, αυτα απο καποια πραγματα που εχω διαβασει. εγω προσωπικα δεν εχω εμπειρια Θεου μεσα μου.
17-01-2011, 20:13 #50
χμμμ
οσο και να ψαξεις , δεν θα το βρεις λου μου...αυτο ειναι η πιστη.... δεν υπαρχουν αποδειξεις (μαγκια ε?)
και το ξερω οτι το λες φιλικα κι εγω εντελως φιλικα σου μιλαω και ως προς τις φωνες, σου κανω πλακα και μονο.
σου ευχομαι να νοιωσεις καποια στιγμη την βεβαιοτητα που θελεις, εμενα η αντιθεση μου ειναι με οσους νομιζουν οτι εχουν κανει συμβαση αοριστου χρονου με τον θεο και θελουν να μας πιασουν πελατες, οχι με σενα :)
17-01-2011, 20:15 #51
17-01-2011, 20:45 #52
εγω ειχα ακουσει κατι αλλο σχετικο, οτι ο γεροντας παισιος ειχε θεραπευσει πολλους σχιζοφρενεις και αλλους με ψυχολογικα προβληματα.. οντως μυστηριο, οχι ομως για εναν πιστο, λυπαμαι για μενα που δεν ειμαι σε αυτον το δρομο, το δρομο του ιησου.. :( δεν μπορω. ανηκω αλλου.........
17-01-2011, 20:52 #53
17-01-2011, 21:05 #54
Τιποτα δεν κολλαει με τα θαύματα.Ολα γινονται με την ενεργεια του Αγιου Πνευματος με αποφαση του Θεου.Πως να στο εξηγησω ρε παιδι μου οι ο πιστος χριστιανος πιστευει οτι ο Θεος ειναι Τριαδικος και εστειλε τον Χριστο στον κοσμο να παθει και να σταυρωθει και την τριτη ημερα αναστηθηκε και θα ερθει τον κοσμο στη Δευτερα Παρουσια να τον κρινει.Ειναι πιστη δεν αναλυεται με επιστημη δεν προσεγγιζεται καπως αλλιως.
17-01-2011, 21:17 #55
Ισως μερικοι να ειναι διεφθαρμενοι γιατι ζουμε σε δυσκολους καιρους και επηρεαζεται ευκολα ο ανθρωπος απο το χρημα καθως και τον εγωισμο την υπερηφανια την φιληδονια την ΑΠΙΣΤΙΑ την πορνεια την αρσενοκοιτια κτλπ.Εδω ενας ιερεας καταδικασε την ομοφυλοφυλια και του κανανε καμια 10 μηνυσεις τα σωματια.Δεν μπορω να καταλαβω μερικοι ιερεις τους επιτρεπουν να παντρευονται κιολας
17-01-2011, 21:44 #56
ναι, αν και αθεος, πιστευω στα θαυματα, ακουγεται κουλο αλλα εχω μια εξηγηση γιαυτο που πιστευω... τεσπα.. ο γερων παισιος(ο αγιος) και οπως ολοι οι αγιοι, ειναι παιδια του ιησου... ειναι ευλογημενα με με την χαρη του ιησου.. ειναι η αληθεια. εγω ομως αλλου "χρωσταω" :(
17-01-2011, 21:54 #57
17-01-2011, 21:57 #58
Είσαι τελικά αδιόρθωτος...Παρακολουθώ τα όσα γράφονται, υπομειδιώ με την αφέλεια των ανθρώπων να προσπαθούν να εξηγήσουν ανθρωπογνωστικά άδυτα με υπερβατικά κριτήρια ,ένα μάτσο μυρμήγκια σ'ένα σύμπαν αχανές αλλά όχι χωρίς αρχή και τέλος και κατά πάσα πιθανότητα , ένα ανάμεσα σε πολλαπλά τέτοια. Ψιλά γράμματα ε?
Να σου πω κάτι...Μπορώ και ν'ανεχτώ την αφέλεια κι όπου μπορώ να διασκεδάσω με την άγνοια, ακόμη κι αυτών των βασικών αρχών που πρεσβεύουν οι θρησκείες, κυρίως με την ένδεια επιχειρημάτων, για το τι είναι και τι δεν είναι...Αλλά ως εδώ...
Εξήγησε μου ένα πράγμα , κι άσε κατά μέρος την φιληδονία, την απιστία, την αρσενοκοιτία (!!) κι όλες αυτές τις χαζοχαρούμενες έννοιες που απαγορεύονται στο ανθρώπινο είδος βάσει της θεόπνευστης ηθικής των θρησκειών και την λογική της μπουρκοποίησης της ελεύθερης σκέψης..
Εσύ, συντάσσεσαι με τον παπά που καταδικάζει την ομοφυλοφιλία ή ..απεταξάμην τον σατανά ?
Ερώτηση κρίσεως, κοίτα μην πατήσεις την μπανανόφλουδα μόνο....[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
17-01-2011, 22:00 #59
ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΠΩΣ ΟΤΙ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΠΩΣ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΕΤΟΥΤΟ, ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ... ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΑΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΥΨΙΣΤΗ ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ, ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΝ ΡΙΠΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΩΣΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.... το ξερω, αλλα δεν μπορω να γυρισω πισω, ποσο μετανιωσα γιαυτο το λαθος :( :( :( :( ξερω οτι πιθανον να μη καταλαβετε τι θελω να εννοησω μερικοι, ισως δεν θα σας νοιαξει, ισως το θεωρησετε παραληρημα... δεν με νοιαζει τι γνωμη θα σχηματισετε για μενα.. οτι και να πειτε δεν θα ειναι ουτε αρκετο, ουτε λιγο..
17-01-2011, 22:08 #60
μπορει να μη σου αρεσει, αλλα ημαστε στον ιδιο δρομο.. στο δρομο που δεν θελεις να παραδεχτεις διοτι δεν πιστευεις! και πιστευω οτι καταβαθος ξερεις την αληθεια, η αληθεια οχι οπως ειναι μεταφρασμενη στο λεξικο! αλλα εδω θα δουμε ποσα απιδια χωραει ο σακος σου.. ποσο εξυπνη εισαι... ο θεος δεν κανει εξαιρεσεις στις θρησκειες,ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ! ! ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ...