ψυχωση και χριστιανισμος - Page 12
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 12 of 17 FirstFirst ... 21011121314 ... LastLast
Results 166 to 180 of 249
  1. #166
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    23,451
    Quote Originally Posted by Skiaxtro View Post
    Κατα ποσο πιστευεται οτι υπαρχει η περιπτωση να θεωρητε μια ψυχωση συμτωμα της <<τιμωριας>> ας το πω του Θεου.Δεν λεω οτι δεν ειναι και νευρωση.Αλλα κατα ποσο πιστευεται αυτην την περιπτωση.Ενας γνωστομος νομιζε οτι εινα ο σατανας και πηγε 17 μηνες στο Αγιο Ορος κια του φυγαν ολα σχεδον
    δεν ειναι σιγουρο οτι του φυγε μπορει να μετατραπηκε σε αλλη ψυχωση πιο φιλικη προσ τον ψυχωτικο και να μην στο λεει η να μην το εχει καταλαβει παντωσ ακομα και να του φυγαν ολα η ηρεμια που δινουν τα χαπια ειναι που σε φερνει στον ισιο δρομο οποτε αν μπορει και μονοσ του το ιδιο ειναι!!!!

  2. #167
    Banned
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    4,512
    Quote Originally Posted by soft View Post
    white :)

    Ενας ανθρωπος που εχει ημερομηνια γεννησης και ημερομηνια θανατου για μενα ειναι ενα υπαρτο προσωπο, εστω και απο εναν ιστορικο Αλλιως θα περνουσε στη στρατοσφαιρα του μυθου οπως ο ηρακλης ,και αυτον ακομα βεβαια τον ψαχνουν λολ :)
    Είχα διαβάσει ότι ένας ιστορικός τον έγραψε τον "ιησού", αλλά όμως ούτε αυτό ισχύει. Αυτό που διάβασα τώρα είναι ότι κάποιοι παραδέχτηκαν ότι υπήρξαν οι μαθητές του, αυτό όμως δεν λέει κάτι. Εξάλλου, άμα έγραψε μόνο ένας ιστορικός και 10 δεν γράψανε, δεν είναι τόσο έγκυρος ο ένας και εξάλλου είπα, αν ο θεός είναι άγιος, τότε γιατί την πληρώνουν αθώοι άνθρωποι σ'αυτόν τον κόσμο; Δεν είναι δικαιολογία ότι μόνοι μας ζούμε και έχουμε το πεπρωμένο, γιατί αν υπήρχε θεός, όπως μας έπλασε έτσι και θα συνέχιζε να ασχολείται μαζί μας, δεν είναι δυνατόν να μας άφηνε στη μοίρα μας και αφού είναι άγιος θα ήθελε το καλό μας.
    Τέλος, το επιχείρημα που λένε κάποιοι, ότι δεν μπορεί να φτιαχτήκαμε μόνοι μας, όσο κουφό και αν ακούγεται αυτό, ακόμα πιο κουφό ακούγεται το να υπήρχε θεός να μας έφτιαξε, που ήταν ακόμα πιο ανώτερος από μας. Δηλαδή είναι παράλογο να εξηγούμε πως φτιάχτηκε αυτός ο κόσμος από κάτι ανώτερο, που είναι ακόμα πιο δύσκολο να υπάρχει...

  3. #168
    Banned
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    4,512
    Quote Originally Posted by WeakbutPowerfull View Post
    Το φορουμ που παραπεμπεις ειναι τελειως αθε'ι'στικο και τα δυο μαλιστα και εκτος αυτου πολλα απο αυτα ειναι παραποιημενα και ψευδη.Οταν διαβασεις την Αγια Γραφη θα καταλαβεις τι λεω
    Και επειδή είναι αθείστικο σημαίνει ότι λέει και ψέμματα; Να σου πω κάτι; Εσύ έχεις διαβάσει την παλαιά διαθήκη που λέει ότι ο θεός έστελνε πλημμύρες και καταστροφές και μετά η καινή έλεγε ότι είναι άγιος ξέρω εγώ και τέτοια; Κολλάνε αυτά μεταξύ τους; Μη μου βάζεις λοιπόν ως καλύτερο κάτι που δεν βγάζει νόημα, ειλικρινά, δεν έχει νόημα να προσπαθείς να με πείσεις ή να προσπαθώ εγώ, είσαι τυφλός, εγώ τουλάχιστον κάποτε ήμουν μια "καλή χριστιανή", αλλά τώρα δεν πιστεύω σε τέτοιες μπούρδες, άνοιξα τα μάτια μου. Αν υπάρχει θεός, ας με κάνει καλά από την αρρώστια. Τότε θα πειστώ, αν και έχω ζητήσει και άλλα στο παρελθόν, και τίποτα δεν έχει γίνει φυσικά.
    Αλλά ακόμα και αν υπήρχε λέμε τώρα ο θεός σου, θα ήταν μόνο για να κρίνει και όχι για τίποτα άλλο από ότι φαίνεται, αφού δεν επεμβαίνει καθόλου στις ζωές μας. Αν λέω μία στο δισεκατομμύριο.

  4. #169
    Quote Originally Posted by whitecandle View Post
    Και επειδή είναι αθείστικο σημαίνει ότι λέει και ψέμματα; Να σου πω κάτι; Εσύ έχεις διαβάσει την παλαιά διαθήκη που λέει ότι ο θεός έστελνε πλημμύρες και καταστροφές και μετά η καινή έλεγε ότι είναι άγιος ξέρω εγώ και τέτοια; Κολλάνε αυτά μεταξύ τους; Μη μου βάζεις λοιπόν ως καλύτερο κάτι που δεν βγάζει νόημα, ειλικρινά, δεν έχει νόημα να προσπαθείς να με πείσεις ή να προσπαθώ εγώ, είσαι τυφλός, εγώ τουλάχιστον κάποτε ήμουν μια "καλή χριστιανή", αλλά τώρα δεν πιστεύω σε τέτοιες μπούρδες, άνοιξα τα μάτια μου. Αν υπάρχει θεός, ας με κάνει καλά από την αρρώστια. Τότε θα πειστώ, αν και έχω ζητήσει και άλλα στο παρελθόν, και τίποτα δεν έχει γίνει φυσικά.
    Αλλά ακόμα και αν υπήρχε λέμε τώρα ο θεός σου, θα ήταν μόνο για να κρίνει και όχι για τίποτα άλλο από ότι φαίνεται, αφού δεν επεμβαίνει καθόλου στις ζωές μας. Αν λέω μία στο δισεκατομμύριο.
    Δεν εχω διαβασει μονο την Καινη διαθηκη εχω μελετησει και αλλες θρησκειες και ξερω οτι η χριστιανικη θρησκεια ειναι η αληθεια.Τωρα το αν ειμαι τυφλος εγω αστο να το κρινει καποιος αλλος,απλα εσυ μην εισαι σιγουρη οτι εχεις ανοιξει τα ματια ειναι παγιδα αυτο.Δεν προσπαθω να πεισω κανεναν και δεν με αφορα αλλα ειναι λιγο εγω'ι΄στικο να λες δεν υπαρχει Θεος ή καλυτερα να ελεγες εγω πιστευω στον βουδα ή σε καποιον αλλο θεο

  5. #170
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Planet Love
    Posts
    25,324
    Quote Originally Posted by WeakbutPowerfull View Post
    Ανεκαθεν οποιος ελεγε πραγματικα την αληθεια τον ελεγαν φανατισμενο ή προσυλιτισμενο και διαφορα.
    επισης ελεγαν φανατισμενο και κολλημενο, οποιον ηταν πραγματικα φανατισμενος και κολλημενος...

  6. #171
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Terabithia Nova
    Posts
    3,299
    Quote Originally Posted by soft View Post
    white :)

    Ενας ανθρωπος που εχει ημερομηνια γεννησης και ημερομηνια θανατου για μενα ειναι ενα υπαρτο προσωπο, εστω και απο εναν ιστορικο Αλλιως θα περνουσε στη στρατοσφαιρα του μυθου οπως ο ηρακλης ,και αυτον ακομα βεβαια τον ψαχνουν λολ :)
    Ah, μα το θεμα δεν ειναι αν εχει ημερομηνια γεννησης η θανατου αλλα πιστοποιητικο γεννησης η θανατου... Αυτο ειναι ιστορικοτητα, και στην περιπτωση του Ιησου δεν εχει αποδειχθει ποτε. Απλως την θεωρουν δεδομενη οσοι θελουν να πιστευουν. Προσωπικα θα ηθελα να πιστεψω οτι υπηρξε αλλα δεν μπορω να το αποδειξω, αλλωστε ακομη κι η καινη διαθηκη αρχισε να γραφεται δεκαετιες μετα τον (υποτιθεμενο) θανατο του - για να μην μιλησουμε για την πρωτη σωζωμενη εκδοση... Τωρα οσον αφορα τη συγκριση με τον Ηρακλη αυτη δεν ειναι και τοσο αστοχη! Σε μυθικο και συμβολικο επιπεδο και οι δυο αρχετυπα ειναι, και οι δυο απελευθερωτες της ανθρωποτητας απο διαφορετικα ομως δεσμα. Ο Γιουνγκ ας πουμε τον εβρισκε απο τα πιο σημαντικα αρχετυπα γιατι συμβολιζε για εκεινον τη μεταβαση της θρησκευτικοτητας στο Δυτικο κοσμο απο τον Θεο-τιμωρο ενος ενοχικου ψυχισμου στον Θεο της αγαπης και της φιλανθρωπιας που πηγαζουν απ' την επιλυση των εσωτερικων συγκρουσεων. Πρακτικα η αποσταση αναμεσα στο συμβολο και την πραγματικοτητα αποδειχθηκε βεβαια τεραστια, αφου η πρωτογονη βερσιον του Θεου βολευει περισσοτερο οσους ασκουν την εξουσια για ιδιον οφελος...
    Last edited by oboro; 19-01-2011 at 04:32.
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

    When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

  7. #172
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2,650
    http://www.youtube.com/watch?v=wvYD6hy9L8Q

    π. Φιλοθεος Φαρος για το Θανατο! (αν κ ξερω οτι σε πολλους τα λογια του θα ακουστουν ως μωρια)

    http://www.youtube.com/watch?v=JORpA...eature=related

    X. Γιανναρας, επιστημη κ μεταφυσικη
    Last edited by Lou!; 19-01-2011 at 06:40.

  8. #173
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4,495
    Το ότι ο καθένας ερμηνεύει το σύστημα των αξιών που απορρέει από την πίστη του στην οποιαδήποτε θρησκεία με τρόπο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, δε μας λέει πως το τι πιστεύουμε τελικά έχει να κάνει αποκλειστικά με μας και όχι με τίποτε πανανθρώπινες αλήθειες? Το ότι κάτω από την ομπρέλα αυτή στριμώχνουμε τις ανάγκες μας δε μας λέει κάτι? Το ότι οι θρησκείες εξελίσσονται μέσα στο χρόνο, και μεταμορφώνονται κυριολεκτικά, περάσανε από τη θεοποίηση των φυσικών φαινομένων, στον εξανθρωπισμό των θεών, στους θεούς με ανθρώπινα χαρακτηριστικά, από τους πολλούς στον έναν, δε μας λέει κάτι? Ο άνθρωπος πλάθει το θεό, όχι ο θεός τον άνθρωπο. Είναι δική του ανάγκη να έχει θεό, είναι belief in believism. Μπορεί οι πιστοί να μεταφράζουν τις βασικές αρχές της θρησκείας που προσεγγίζουν όπως θέλουν, και αυτό είναι για μένα ικανή απόδειξη πως η θρησκεία είναι σύστημα ερμηνείας που εγκολπώνει την ανάγκη για απαντήσεις και την ανάγκη για αυταπάτες, και για ψεύτικη αίσθηση ελέγχου του πάντα μη-ελεγχόμενου της ζωής και του θανάτου.

    Τα ανθρώπινα πλάσματα στρέφονται στο θεό για:
    Αναζήτηση μίας προστασίας σε μία πατρική φιγούρα, "σκέπη" ενάντια στον κίνδυνο
    Για εξεύρεση ενός νοήματος που θα χαρίσει στη ζωή έναν σκοπό
    Κάτι που υπόσχεται πως ο θάνατος δεν είναι το τέλος, άρα το τέλος βαφτίζεται αρχή και τακτοποιείται ωραιότατα
    ως μη-τέλος, αλλά ανάσταση ξερωγώ, έχω ακούσει και το άλλο, το "αιθερική αιωνιότητα" λολ (αλλά κανένας δε μας απαντά γιατί σκουληκιάζουμε, κλαψ)
    Να επιβεβαιωθεί η ανάγκη του ανθρώπου πως είναι τελικά κάτι σημαντικό μέσα στο σύμπαν, το σύμπαν που είναι αχανές, άστατο και χαοτικό και μας γράφει τελικά εκεί που δεν πιάνει μελάνι, λολ
    Να σχωρεθούν οι αμαρτίες μας, που η έννοια της αμαρτίας είναι πάλι ανθρώπινο κατασκεύασμα, φτιάχνουμε άλλο ένα κατασκεύασμα, το θεό, για να μας λύσει το μπλέξιμο από το άλλο μας κατασκεύασμα, που απορρέει από την εξέλιξη της ανθρώπινης ηθικής, που είναι πάλι ανθρώπινο κατασκεύασμα,λολ
    Ομαδοποιεί μεγάλα ανθρώπινα σύνολα, άρα έχει τη λειτουργία της ανάγκης για ομάδα που είναι πάλι ανθρώπινη ανάγκη, και συσφίγγει δεσμούς, που του είναι απαραίτητοι (αλλά μπορεί και να τους αποκτήσει και με άλλους τρόπους, και άρα γράφει αυτή την ομάδα και πάει σε μία ποδοσφαιρική, σε ένα κόμμα, σε μία ιδεολογία, σε μία subculture, σε ένα καφενείο, σε ένα σύλλογο ορειβασίας, κάτι τελοσπάντων, ή γίνεται μέλος/πιστός σε όλες τις παραπάνω ομάδες και κερδίζει το βραβείο του Best Fan of Different but nevertheless Same Groups και του δίνουν έναν λουκουμά και ένα χαρτί για επιτυχή παρακολούθηση σεμιναρίου στην οπαδικότητα.


    Οι θρησκείες φτιάχνονται από τον άνθρωπο, γι αυτό και εκφράζουν διαχρονικά και τις διαφορετικές του κοινωνίες, τον ηθικό κώδικα των κοινωνιών αυτών, τον στηρίζουν και τον προωθούν μέσω της προπαγάνδισής του, γι αυτό δεν είναι ίδιες, αλλά διαφορετικές, όπως και οι κοινωνίες του, γι αυτό είναι άλλες του Ινδού, άλλες του Ιάπωνα, άλλες του ενός πολιτισμού, άλλες του άλλου, και γι αυτό οι αρχές και οι φιλοσοφίες τους είναι τόσο ξεχωριστές και αλληλοσυγκρουόμενες, ακόμη και μέσα στην ίδια θρησκεία δηλαδή θα δεις έναν άνθιμο και έναν ιερώνυμο, έναν φανατικό και έναν μετριοπαθή, γιατί ο καθένας την ερμηνεύει διαφορετικά, και την προσαρμόζει στην προσωπικότητά του, άρα πάλι καταλήγουμε στον ΑΝΘΡΩΠΟ, όπου και ξεκινήσαμε όταν ακόμη φοβόταν τη βροχή και τον άνεμο (RainAndWind δηλαδή, δεν ξέρω αν το πιάσατε το υπονοούμενο, θέλω κι εγώ ρε το μερίδιό μου, τι τα γράφω τόση ώρα, κάντε με μία θεά, έστω του μουσακά!)
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

  9. #174
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    SlaughterHouse
    Posts
    4,127
    Πιστευε και μη, ερευνα
    I m a Good Person With Bad Attitude

  10. #175
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2,650
    rain, συμφωνω με ολα οσα γραφεις! το ερωτημα μου ομως ειναι, πως αυτα αποκλειουν την υπαρξη ενος Θεου?
    δλδ ενα ενδεχομενο, οπου ολα οσα λες αληθευουν, κ παραλληλα υπαρχει κ ενας αληθινος Θεος το βρισκεις αδυνατον να ευσταθει?

  11. #176
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4,495
    Lou μου, θεωρώ αντιθετικό και ασύμβατο με την ερμηνεία πως είναι ανάγκη ανθρώπινη η ύπαρξη του θεού, με την αποδοχή της αυθυπαρξίας του. Αν δεν είναι ανάγκη μου, αν δε θεωρώ πως μου απαντά κάτι με τρόπο που να μην αμφισβητώ, πώς να μου δημιουργείται η τάση μου για αναζήτηση αυτού του θεού? Δεν μου γεννάται η ανάγκη, οπότε και δεν στρέφομαι στο να μου καλυφθεί. Επίσης, δεν εξετάζω μονομερώς τη θρησκεία, δε μένω στο τι επιπτώσεις έχει ένα σύστημα αξιών στον άνθρωπο και στην ατομικότητά του, ψάχνω και τις άλλες παραμέτρους της πίστης σε κάτι μεγαλύτερο, ανώτερο και το πώς αυτό επιδρά στην ίδια την ανθρωπότητα ως σύνολο. Δεν μπορώ δηλαδή να παραβλέψω την εξέταση της επίδρασης που έχει η πίστη στον πολιτισμό, στην επιστήμη, στην φιλοσοφία, στην οικονομία, στη διαπλοκή της με άλλες θεσμικές οντότητες, με το νόμο, με το κράτος, με το φύλο, με όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριοποίησης νοητικής, υλικής, ηθικής, στις συγκρούσεις που γεννώνται ανάμεσα στους λαούς που κουβαλάνε το φορτίο τους, κάποιες συνέπειες έχει που πάλι επιστρέφουν στην απαρχή, πως αυτό που γεννά ο άνθρωπος, τον φυλακίζει.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

  12. #177
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2,650
    rain, οντως αν δεν εχεις αναγκη για μια υπαρξιακη αναζητηση για το αν υπαρχει οντως κατι περα απο τα κτιστα, δεν εχει κανενα νοημα ο Θεος κ παω πασο.

    πολυ σωστα λες, "αυτο που γεννα ο ανθρωπος τον φυλακιζει". δεν ειμαι σιγουρη ομως οτι ο ανθρωπος γεννα τον αληθινο Θεο, μπορει καλλιστα να γεννα ψευτικους θεους. Νομιζω οτι πολλα απο τα κακως γεγονοτα ειναι προιοντα των ανθρωπινων αδυναμιων κ οχι μιας ανωτερης δυναμης.

    τεσπα δεν εχει κ σημασια.

  13. #178
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Δυτικό Ημισφαίριο
    Posts
    640
    Ο καλός Θεούλης: Μια Ιστορία Θεϊκής Δημιουργίας

    Ήταν μια φορα και… χμ όχι, επαναξεκινω.
    Ήταν όλες τις φορες και όλους τους καιρούς ένας καλός Θεούλης. Επειδή είχε βαρεθεί απλά να υπάρχει αιωνίως (δεν είχε ανακαλυφθεί και η πασιέντζα ακόμα), αποφάσισε να παρακολουθήσει ένα εντατικό σεμινάριο μαζί με τους άλλους αέναους Θεούληδες, με τον πιασάρικο τίτλο "Kοσμοπλασια – Επιβεβαιώστε τη Θεϊκή σας υπόσταση με 7 απλά βήματα". Πρωί πρωί μια Κυριακή λοιπόν, να’σου ο Βούδας, ο Κούδας, η Κάλι και ο Απόλλων (Καλαμαριάς) πρώτο θρανίο πιστα, να κρατάνε σημειώσεις.

    Προς μεγάλη του ατυχία όμως, αυτό που ΔΕΝ του είχε πει κανεις, και για το οποιο ο Σεθ του έκανε τρελό καψώνι (τον μεταμορφωσε σε περιστέρι, χωρίς να υπάρχει ούτε ένα άγαλμα στην περιφέρεια για να το κουτσουλίσει) ήταν ότι στο τέλος του σεμιναρίου υπήρχε TEST, μάλιστα θα αποδίδονταν και βραβεία για την καλύτερη Δημιουργία! Χωρίς ούτε καν διάλειμμα για κατούρημα, είχαν ένα 7ήμερο test υπό παρακολούθηση, κατά το οποιο θα έπρεπε να αποδείξουν ότι πρόσεχαν και είχαν κατανοήσει τα βασικά. Έχοντας περάσει τις περισσότερες ώρες του παίζοντας τρίλιζα με τον Ανούβη, ο καλός Θεούλης ήξερε ότι την είχε κάτσει την αχλάδια, παρ’όλα αυτά μπήκε εύθυμος και με μια διάθεση σταρχιδισμου στο εργαστήρι του… όπου από την πρώτη στιγμή ήταν προφανές ότι η γκαντεμιά του δεν είχε φτάσει ακόμα στο τέλος της: βρήκε μέσα τον Ra να πειραματίζεται με το φως, και να έχει κάψει όλες τις λάμπες το μαλακιστηρι! “Τον πούλο, εγώ είμαι στο 666, εσύ είσαι διπλα στο 668” του σφύριξε ο καλός Θεούλης (δεν τον συμπαθούσε τον Ra λόγω αλλεργίας στα πουλερικά) και μένοντας μονος, συνειδητοποίησε για πρώτη φορα το μέγεθος του προβλήματος του.

    “Μωρέ όχι τη Θεϊκή μου Υπόσταση, ούτε την ύπαρξη μου δεν μπορώ να επιβεβαιώσω μέσα στο σκατοσκοταδο” μουρμούριζε μέσα από τα δόντια του ο καλός Θεούλης, ο οποιος σημειωτέον κοιμόταν πάντα με φωτάκι νυχτός. Είδε και απόειδε όμως, σήκωσε τα μανίκια και στρώθηκε στη δουλειά. “Aχέμ ναι γεια σας” είπε στους εξεταστές που ήξερε ότι τον παρακολουθούσαν μέσω κλειστού κυκλώματος. “Λέγομαι καλός Θεούλης, και σήμερα θα σας δημιουργήσω έναν κόσμο!” E κάπου εκεί, άρχισαν τα πραγματικά του βάσανα.

    Για αρχή, έχασε μια ολόκληρη μέρα για να επιδιορθώσει τις αντιστάσεις που είχε κάψει ο Ra, αλλα στο τέλος κατάφερε να δημιουργήσει φως. Τα βραχυκυκλωμένα πειράματα όμως του πρώτου, σε συνδυασμό με τη δικη του έλλειψη ηλεκτρολογικών γνώσεων, είχαν δημιουργήσει τόσο καπνό και τόση υγρασία, που έφαγε ΟΛΗ τη δεύτερη μέρα προσπαθώντας να ξεχωρίσει τα αέρια από τα υγρά. Μπορείτε να φανταστείτε βεβαια ότι η τρίτη μέρα τον βρήκε με μπαντάνα στο κεφάλι και σφουγγαρόπανο ανά χείρας, να προσπαθεί να φτιάξει ένα στεγνό κομμάτι γης πάνω στο οποιο να μπορεί να ξεκινήσει επιτέλους τη δημιουργία του. Προς μεγάλη του απογοήτευση όμως, έχασε ΚΑΙ την τεταρτη μέρα ασχολούμενος με τα περί φωτός και σκοταδιού, (αλλα τουλάχιστον ήταν για το project του, το οποιο ήταν μια ρανίδα ελπίδας).

    Την επομενη μέρα ο καλός Θεούλης ήταν κατακόκκινος μέχρι τα αφτιά από ντροπή που είχαν ήδη περάσει 4 μέρες και δεν είχε ακόμα φτιάξει τίποτα (είχε λάβει και ένα SMS το πρωί από τον Ιεχωβά “Που’σαι ρε τακίμι, εμείς τελειώσαμε και είμαστε Floca, φέρε τσιγάρα όταν θα έρχεσαι” που τον τσάκισε κυριολεκτικά). Σύμφωνα με τα όσα θυμόταν από τις παραδόσεις, θα έπρεπε να δημιουργήσει μορφές ζωής, εμπνευσμένος από οικείες του εικόνες. Αφού έφτιαξε το άλογο για να τιμήσει τα… προσόντα του, και την αρκούδα προς τιμήν του τριχωτού του στήθους, άντλησε έμπνευση από 3 θείτσες του που επέμεναν συνεχεια να του τσιμπάνε τα μαγουλα και μύριζαν οινόπνευμα, και δημιούργησε τη Φάλαινα, τη Φώκια και τη Φακλανα. Στο τέλος της μέρας, είχε πραγματικά δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό cast ζωων για σχεδόν κάθε έναν από τους γνωστούς του: για τον φίλο του τον Πάνα τον πηδηχταρα (καγκουρό), για τον νομάρχη που μονοδρομούσε τα πάντα (γαϊδούρι), για τον αγαπημένο του ήρωα τηλεοπτικής σειράς υπαστυνόμο Θεοχάρη (σκουλήκι)…

    Την έκτη μέρα αποφάσισε να βάλει κάποιον επικεφαλή της δημιουργίας του, και έφτιαξε τον εαυτό του σε μινιατούρα. Με μια κάποια αηδία συνειδητοποίησε ότι, για κατ’εικόνα και καθ’ομοίωσιν, ο άνθρωπος του ήταν υπερβολικά παχύσαρκος (και είχε ήδη δημιουργήσει τον ελέφαντα). Τι να κάνει, γύρισε πλάτη εκεί που νόμιζε ότι ήταν η κάμερα, και υπέβαλε τον Adam σε μαζική λιποαναρρόφηση. Μην μπορώντας να αφήσει τα πειστήρια του εγκλήματος στο εργαστήρι μήπως τα βρει κανένας επιστάτης και τον δώσει στεγνά, έφτιαξε ένα άλλο ατομακι, την Εύα. Αυτή την έκανε επίτηδες θεογκόμενα (as in, κατ’εικόνα της δικιάς του κοπέλας) και αφού πρόσεξε πως ο μικρός στρατηγός του Adam είχε σταθεί προσοχή, αποφάσισε να τους αφήσει μόνους την έβδομη μέρα να βγάλουν τα ματια τους με την ησυχία τους, να δηλώσει το έργο του έτοιμο, να του το βαθμολογήσουν για να το πάει σπίτι, και να τρέξει να σουλουπωθεί όπως όπως για το πάρτυ που θα ακολουθούσε την απονομή των βραβείων.

    Αργά το βραδυ γύρισε ο Θεός μες την τσαντιλα από την απονομή. Eμ ήταν φουρκισμένος που είχε πάρει μονο έναν ψωρο-έπαινο για την συμμετοχη (μουρμουρίζοντας μέσα από τα δόντια του “Μα τι μαλάκας είμαι, να ξεχάσω να γράψω το όνομα μου; Άντε να αποδείξω ότι εγώ είμαι που το δημιούργησε όλο αυτό το χάος τώρα, δεν λες καλά που δεν με αποκλείσανε κιόλας… Γαμώ το ADD μου μέσα!”) ενώ ο καταραμένος ο Βίσνα είχε πάρει το πρώτο βραβείο (“Τρελή αδικία man, και εγώ θα τελείωνα το project σε 5 ώρες αν είχε 23 αβατάρες και 17 χιλιάδες χέρια”)… Πέφτει και μες τη βαριά κατάθλιψη από το μήνυμα στον τηλεφωνητή που του είχε αφήσει η αγάπη της ζωής του (Lilith με το όνομα) : “Κοίτα Θεούλη, το έχεις καταλάβει ότι κάπου έχω χαλαστεί μαζί σου, και δεν μου αρέσει να μασάω τα λόγια μου: σε χωρίζω γιατί έχεις παχύνει πολύ. Έχεις γίνει τόφαλος, σαν να είσαι 3 οντότητες μαζί. Έλεος δηλαδή, δεν σε αναγνωρίζω πια, είσαι… άμορφος, απέραντος, αέναoς… you get the point. Sorry man, see you around – like I can help it haha”.

    Αναστενάζοντας μπροστά στον καθρέφτη, ο καλός Θεούλης παραδέχτηκε ότι είχε πάρει πράγματι μερικά κιλά… τι μερικά δηλαδή, μέχρι και ο Βούδας ήτανε στυλάκι διπλα του! Αποφάσισε να μην αφήσει αυτή την προσβολή να περάσει έτσι. “Ήρθε ο καιρός να κάνω δίαιτα… Στην τελική, το κάνω για εμενα, δε θα μου πει αυτή τι θα κάνω! Γκόμενες υπάρχουν πολλές, Θεός όμως ένας…” Έλα όμως που, ενώ είχε φροντίσει περί αφθονίας για τα κατοικίδια ζωάκια στον κόσμο του, είχε να πάει supermarket 1 εβδομάδα (και τα 2 μούλικα ανθρωπίδια είχαν ήδη ρημάξει το ψυγείο). Άφησε τα κλειδιά του Lada στην άκρη, και αποφάσισε να πάει περπατώντας μπας και κάψει καμια θερμίδα. Εντόπισε το χαρούμενο ζευγάρι να μπαλαμουτιαζεται κάτω από μια συκιά, και αφού ξερόβηξε για να τους τραβήξει την προσοχή, έθεσε τους ορους του. “Λοιπόν παιδάκια, εγώ πάω για ψώνια. Έχετε το νου σας μην ανοίξετε την πόρτα σε ξένους, κάντε ησυχία γιατί ο νοικοκύρης δεν αφήνει κατοικίδια στο διαμέρισμα, και μη τυχόν και πάτε προς τη μηλιά που φύτεψα, θα σας σφάξω κακομοίρηδες μου. Το πρόγραμμα μου μου λέει έναν καρπό το βραδυ, οποτε αυτό το μήλο είναι για εμενα. Comprende?”

    Δεν μπορώ να πω με ακρίβεια τι ακριβώς τη ερέθισε τόσο, αλλα η Εύα αμέσως ανέπτυξε μια προτίμηση για μηλάτο (κατά το τραπεζάτο, κουζινάτο κτλ). Είτε λόγω του φιδιού του Αδάμ, είτε λόγω της ταλάντωσης του δέντρου, σε μια σκηνή που ο Νεύτων θα ονειρευόταν χιλιάδες χρονια μετά ακολουθώντας μια παρόμοια πτώση, το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά και χτύπησε τον Αδάμ στην καρακάλα. Μη θέλοντας να σταματήσει το μπαλαμούτι, δαγκώνει ένα κομμάτι και το βάζει στο πρησμένο του μάτι, δαγκώνει και η Εύα άλλο ένα και άρχισε να το σέρνει αργά και αισθησιακά πάνω στο σώμα της, κάνοντας τον Αδάμ να ακολουθήσει το υγρό μονοπάτι με τη γλώσσα του… να μην τα πολυλογούμε, 3 λεπτά αργότερα το μήλο είχε γίνει a la crème.

    Γυρνάει ο καλός Θεούλης από το Lidl, ψάχνει να βρει τους ανθρώπους του, άφαντα τα πιτσουνάκια. Βρε τι στη ντουλάπα έψαξε, τι κάτω από το κρεβάτι, τι διπλα στον νεροχύτη, το μονο που έβρισκε ήταν σημάδια ερωτοπραξιας (κάτι που τον έκανε να μονολογεί κάθε λίγο και λιγάκι “έτσι, καρπερουλη σε έκανα παιχταρά μου”) Έτσι όπως είχε κάνει το σπίτι ανάκατο, να σου και βρίσκει τα κουκούτσια από το βραδυνo του κρυμμένα κάτω από το χαλι, διπλα σε ένα προφυλακτικό με ραβδώσεις και ένα σημείωμα. “Καλε μας Θεούλη, sorry για την αναστάτωση. Αποφασίσαμε να πάμε για safari και δεν είχαμε χρόνο για έναν τελευταίον ασπασμό. Σου αφήσαμε ένα κομμάτι μηλόπιτα στο ψυγείο και 38 ευρώ για το στεγνοκαθαριστήριο. See you in the afterlife!” Έβγαλε μια τραγική στριγκλιά ο καλός Θεούλης, πριν τον πάρουν τα κλάματα από τα νεύρα. “ΑΜΑΝ (τα καθάρματα)! Μου φάγανε το μήλο μου! Μου φάγανε το μήλο μου τα κωλόπαιδα, τώρα θα σας δείξω εγώ, καλά κάνετε που φύγατε ρε, αλλα δε με ξέρετε καλά εμενα, νομίζετε ότι θα σας αφήσω σε ησυχία μετά θάνατον ε? Με αυτό το πλευρό (που έκοψα από τον Αδάμ) να κοιμάστε! Έτσι και με παρακούσετε ξανά ρε παλιό μπάσταρδα θα σας στείλω στο διάολο”

    Η συνεχεια νομίζω είναι γνωστη τοις πάσοι…

    Προσεχώς: Ο καλός Θεούλης Junior: Πως να τσαντίσετε τον γερο σας
    Last edited by DissolvedGirl; 19-01-2011 at 15:58.
    [B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
    Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.

  14. #179
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,623
    Quote Originally Posted by Lou!.. View Post
    rain, συμφωνω με ολα οσα γραφεις! το ερωτημα μου ομως ειναι, πως αυτα αποκλειουν την υπαρξη ενος Θεου?
    δλδ ενα ενδεχομενο, οπου ολα οσα λες αληθευουν, κ παραλληλα υπαρχει κ ενας αληθινος Θεος το βρισκεις αδυνατον να ευσταθει?


    Αν βάλεις κάτω όλους αυτούς τους ψυχοκοινωνικούς λόγους που λέει η rain συν τους σύγχρονους βιοψυχολογικούς που λένε ότι η τάση για να πιστεύεις υπάρχει απλά στο DNA- είναι δηλαδή ανθρώπινο ένστικτο που υπάρχει μέσα μας από μωρα- (έχει κλωτσήσει κάποιος το τραπέζι όταν χτύπησε πάνω του μικρός? Λες και το τραπέζι είχε μια "ψυχική ουσία" μέσα του? Είναι αυτός ο μηχανισμός που καταστέλεται από την σκέψη όσο μεγαλώνουμε- υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία που το υποστηρίζουν αυτό) και το ότι σχεδόν όλα τα φυσικά φαινόμενα εξηγούνται πλεον με φυσικούς (και όχι πνευματικούς όπως κάποτε) μηχανισμούς τότε απλά δεν υπάρχει χώρος για την ύπαρξη του θεού. Απλά λογικά δεν χρειάζεται είναι εντελώς περιττό λογικο-φιλοσοφικά. Έχεις ακούσει το "ξυράφι του occam"? Ένα φαινόμενο τείνει να εξηγείται με την πιο απλή εξήγηση. Δηλαδή αν βρούμε ένα δένδρο καμένο είναι πιο πιθανό να έχει πέσει κεραυνός παρά να το έχει ακτινοβολήσει ένα UFO. Κάτι τέτοιο θα γεννούσε περισσότερα ερωτήματα από ότι θα απαντούσε. Έτσι ακριβώς είναι και με τον θεό. Αν και ακόμα δεν έχουν απαντηθεί όλα τα ερωτήματα της φύσης, η ιστορία μας δείχνει ότι πουθενά δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα θεϊκή παρέμβαση. Κάποτε πίστευαν ότι "οι θεοί" βρίσκονταν παντού-στα ποτάμια, στον ήλιο, στα ουράνια φαινόμενα, στην ίδια την ζωή (με το "elan vital"-την θεική πνοή που γεμίζει τα σώματα με ζωή)- και τελικά όλα αποδείχτηκαν φυσικά φαινόμενα. Απλά είναι η τάση του ανθρώπου να "θέλει" κάτι το άγνωστο να είναι θεϊκό.


    Αν λάβουμε υπόψη τον θεό σαν και σαν μια "ανθρωπόμορφη οντότητα" όπως στις κυρίαρχες μονοθειστικές θρησκείες που "οργίζεται" με " τα παιδιά του", "τα αγαπάει", "είναι κοντά τους στις δύσκολες στιγμές" και τα "αγκαλιάζει μετά τον θάνατο" (μόνο τα καλά παιδιά-λίγο σαδιστικό και οξύμωρο αν σκεφτείς ότι τα ξέρει ήδη όλα και παρ όλα αυτά άφησε να γίνουν και κακά παιδιά που θα καούν στην κόλαση) τότε πραγματικά το όλο θέμα κάνει "μπαμ" ότι είναι "φτιαχτό". Δες τον κόσμο γύρω σου και την γη πόσο απειροελάχιστα και ασήμαντα είναι σε κοσμικό επίπεδο και θα καταλάβεις. Δες όλη την τυχαιότητα και το χάος που υπάρχει.


    Είναι σχεδόν σίγουρο πλέον ότι ο θεός "δεν τρέχει" αυτόν τον κόσμο. Η μόνη θέσει που μένει για τον θεό είναι να πάτησε το "enter" στην αρχή και να άφησε το όλο πράγμα να εξελιχθεί μόνο του με κάποιους υπερ-πολύπλοκους μαθηματικούς τύπους και νόμους. Όμως αυτός δεν είναι ο χριστιανικός/ιουδαικός/μουσουλμανικός ανθρωπο-κεντρικός συναισθηματικός θεός που νοιάζεται για σένα και για μένα. Αυτός είναι ο γεομέτρης θεός-μηχανή που δέχονταν κάποιοι "ντειστές" φιλόσοφοι του διαφωτισμού και κάποιοι φυσικοί των αρχών του 20ου αιώνα όπως ο einstein. Είναι ο deus o θεός των αριθμών και των κανόνων και δεν έχει καμία σχέση με το τώρα και τα συναισθήματα μας. Όμως τα στοιχεία ακόμα και γι αυτόν τον ψυχρό θεό-υπολογιστή έχουν μειωθεί μετά την ανακάλυψη των πιθανοτήτων, του χάους και της κβαντομηχανικής που μας είπαν ότι το σύμπαν "δεν έχει απόλυτη τάξη".
    Last edited by PETRAN; 19-01-2011 at 17:10.

  15. #180
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2,650
    petran πρεπει να φυγω, κ εγω εχω προβληματιστει με την επιστημη κ φυσικα δεν την υποτιμω...

    ο Νικος ο Λυγερος ειπε (υποτιθεται εχει IQ 189, ειναι ο πιο high IQ ελληνας) το εξης:

    τον ρωτησανε αν πιστευει σε Θεο, ειπε ναι κ ειπε
    Ο Θεος ειναι η σκεψη της ανθρωποτητας.
    Κ ξαναρωταω εγω: κ αν υπαρχει Θεος κ υπαρχει κ αδιαμφισβητητα η αναγκη μας για εξηγηση κ κατανοηση των πραγματαων, γιατι το ενα να αναιρει το αλλο?
    μπορει να προκυψει απο το απολυτο τπτ ενα λογικο ον σαν τον ανθρωπο, απο τελειως μονο του?
    Ο Θεος ειναι μια συνειδητοτητα, τα ανθρωπομορφα ας τα πεταξουμε, προφανως ντυνεται με πολιτισμικους μανδυες, αλλα αυτη δεν ειναι η ουσια του πραγματος. ειναι λογικο ο καθε ανθρωπος να εχει εσωτερικοποιησει το Θεο με ενα μοναδικο τροπο ιδιο του καθε ανθρωπου.
    οχι οχι στην ορθοδοξη παραδοση, την αυθεντικη, δεν τιμωρει κανεναν, αυτα ειναι προτεσταντικα κολπα, ολους τους αγαπαει, απλα καποιοι τον αρνηθηκαν!
    περι κολασεως μου στειλανε ενα λινκ:
    http://el.orthodoxwiki.org/%CE%9A%CF...B1%CF%83%CE%B7
    νομιζω οτι υπαρχει θεικη παρεμβαση απλα δεν την βλεπεις γιατι την εχεις εξορθολογικευσει στο μυαλο σου! (καμια βολτα στο αγ. ορος εσυ που εισαι κ αγορι, ισως βρεις κανα φωτισμενο μοναχο!)
    μπορω να σου συστησω ενα βιβλιαρακι του π. Νικολαου μεσογαιας, αλλα μου ειναι σιγουρο οτι θα πεις οτι ο πατηρ ψευδεται η δεν ξερω τι αλλο! (θαυματα που του εχουν τυχει στη ζωη του)
    κλπ κλπ
    επισης η ψυχη η πνευματικη του ανθρωπου δεν ειναι ακριβως συνωνυμη με αυτο που ερευνά η ψυχιατρικη, υπαρχει ενα μπλεξιμο εκει! (ομολογω πως κ εμενα η μοντερνα ψυχιατρικη με δυσκολευει)
    κα.
    Last edited by Lou!; 20-01-2011 at 01:53.

Page 12 of 17 FirstFirst ... 21011121314 ... LastLast

Similar Threads

  1. φαντασματα και ψυχωση
    By carrot in forum Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια
    Replies: 13
    Last Post: 26-10-2010, 01:09
  2. Αλκοολ και ψυχωση
    By νικος32 in forum Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια
    Replies: 4
    Last Post: 06-04-2009, 23:47
  3. ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ Η' ΨΥΧΩΣΗ?
    By ilsa in forum Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια
    Replies: 25
    Last Post: 22-01-2009, 15:59
  4. ψύχωση....
    By neve in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότητα
    Replies: 37
    Last Post: 06-07-2007, 18:41
  5. Ψύχωση;
    By Orion in forum Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια
    Replies: 6
    Last Post: 07-01-2007, 01:43

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •