ψυχωση και χριστιανισμος - Page 14
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 14 of 17 FirstFirst ... 41213141516 ... LastLast
Results 196 to 210 of 249
    Senior Member
    Quote Originally Posted by PETRAN View Post

Ίσως απλά να έπρεπε να ζητήσεις το τηλέφωνο της κοπέλας για να δεις αν υπήρχε κάποιο βαθύτερο "connection" :p
    Ναι , ίσως θα έπρεπε!

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι άλλωστε έχουν περισσότερες πιθανότητές στην επιτυχία! Αυτό που με απασχολεί πάντως είναι να επιβιώσω στο είδος της κοινωνίας που ζούμε. Δεν είναι εύκολο με την νοοτροπία που κουβαλάνε μερικοί...
    Last edited by carrot; 20-01-2011 at 09:43.

Senior Member
    ο σκιάχτρο πάντως θα έχει καταενθουσιαστεί με τις απαντήσεις στο ερώτημα του!
    http://www.mazi.org.gr/

Senior Member
    Quote Originally Posted by insect View Post
    Ναι , ίσως θα έπρεπε! Ποιος ξέρει, ίσως να ζούσα τον έρωτα της ζωής μου αν και το πιο πιθανό είναι να έτρωγα άλλη μια μεγαλοπρεπή απόρριψη. Δεν έχω κάτι το οποίο θα μπορούσε να προσελκύσει μια γυναίκα στην ηλικία μου. Κατανοώ πως η επιτυχία στις ανθρώπινες σχέσεις είναι το κλειδί για την επιτυχία σε όλα τα υπόλοιπα. Δυστυχώς αυτό δεν το καταφέρνουν όλοι...

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν περισσότερες πιθανότητές στην επιτυχία! Πάντως το τελευταίο που έχω στο μυαλό μου είναι να βρω γκόμενα. Το πρώτο είναι να επιβιώσω στο είδος της κοινωνίας που ζούμε.
    βινς, άλλαξε σειρά...
    http://www.mazi.org.gr/

Senior Member
    εντωμεταξυ η φαση ειναι οτι δεχομαστε οσα εχουν αποδειχτει επιστημονικα..ακομα δε,περιμενουμε αυτα που προκειται να αποδειχτουν ,εφοσον μεγαλο τμημα της εγκεφαλικης λειτουργιας παραμενει μυστηριο των μυστηριονε..
    Συν τοις αλλοις δεχομαστε αβιαστα την καταρριψη ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ θεωριων της επιστημης!!ποσο λαθος νομιζαμε πως ηταν τα επιστημονικως αποδεδειγμενα ταδε..
    Αλλα σε καμια περιπτωση δεν δεχομαστε οτι ο ελεγχος ΔΕΝ ειναι ΔΙΚΟΣ μας..εγω ειμαι ο κυρης που λενε τα ημισκουμπρια αχαχαχαχ..
    ενα θεματακι το εχουμε με τον ελεγχο,ναι?
    :cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..

Banned
    Quote Originally Posted by Φωτεινη! View Post
    Σώπα καλέ....απορώ γιατί σου ήρθε αυτή η σκέψη :D.... Παραθέτω τι είχα γράψει παλιότερα σε ένα θέμα σχετικό με το 'μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι': Αν η 'βασιλεία των ουρανών' είναι η ψυχική ηρεμία, αυτή δεν πρόκειται να την κερδίσει κανείς προσπαθώντας να απαντήσει όλα τα ερωτήματα, αλλά αποδεχόμενος την αβεβαιότητα που είναι μέρος της ανθρώπινης ζωής και της φύσης.

:) :)

Senior Member
    Quote Originally Posted by marina38 View Post
    Σώπα καλέ....απορώ γιατί σου ήρθε αυτή η σκέψη :D.... Παραθέτω τι είχα γράψει παλιότερα σε ένα θέμα σχετικό με το 'μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι': Αν η 'βασιλεία των ουρανών' είναι η ψυχική ηρεμία, αυτή δεν πρόκειται να την κερδίσει κανείς προσπαθώντας να απαντήσει όλα τα ερωτήματα, αλλά αποδεχόμενος την αβεβαιότητα που είναι μέρος της ανθρώπινης ζωής και της φύσης.

ε μα..:D
    ειναι λογικο..ο ανθρωπος κατασκευασε τον Θεο για να καλυφθει απο το μη εξηγησιμο,παραλληλα δεν τον δεχεται γιατι ειναι περα απο καθε λογικη(χαχαχαχα) να εξαρταται απο κατι που μεχρι στιγμης δεν εξηγειται!!

υ.γ
    ειπες την φραση που με εκφραζει απολυτα..παραδεισος ή γη της επαγγελιας ειναι για μενα εκει που η ψυχη θα ειναι ηρεμη...κολαση εκει που η ψυχη θα ανησυχει..
    :cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..

Senior Member
    λοιπον, πολυ ωραιες ολες οι ιδεες που παρατιθενται! ετσι ισως αποχτησουμε μια πιο σφαιρικη αποψη για αυτο το μεγιστο μυστηριο! :)

Senior Member
    Quote Originally Posted by Φωτεινη! View Post
    εντωμεταξυ η φαση ειναι οτι δεχομαστε οσα εχουν αποδειχτει επιστημονικα..ακομα δε,περιμενουμε αυτα που προκειται να αποδειχτουν ,εφοσον μεγαλο τμημα της εγκεφαλικης λειτουργιας παραμενει μυστηριο των μυστηριονε..
    Συν τοις αλλοις δεχομαστε αβιαστα την καταρριψη ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ θεωριων της επιστημης!!ποσο λαθος νομιζαμε πως ηταν τα επιστημονικως αποδεδειγμενα ταδε..
    Αλλα σε καμια περιπτωση δεν δεχομαστε οτι ο ελεγχος ΔΕΝ ειναι ΔΙΚΟΣ μας..εγω ειμαι ο κυρης που λενε τα ημισκουμπρια αχαχαχαχ..
    αυτο ειναι κεντρικο θεμα στην πιστη κ την ορθοδοξια Φωτεινη! ναι, μεν προσπαθουμε, αλλα η Χαρις ειναι Θειο δωρο!!!! λενε οι πιστοι. αντε τωρα να το δεχτουμε αυτο! η Χαρις Θειο δωρο! ΟΧΙ! ανθρωπινο κατορθωμα θα επρεπε να ειναι κ αυτο! ;):D

Member
    Το μόνο που είπε είναι ότι ο "θεός είναι η σκέψη του ανθρώπου".
    Είπε πως ο "θεός είναι η σκέψη της ανθρωπότητας", κάτι που παραπέμπει στο συλλογικό ασυνείδητο. Προσωπικά, μου άρεσε πολύ αυτός ο ορισμός!

Senior Member
    Quote Originally Posted by marina38 View Post

Χμμμ ενδιαφερον δε λεω αλλα δεεεε μ' αρεσει. Προτιμω την προσκολληση στη φενη αντιδραστικοτητα ενος καταπιεσμενου εσωτερικου παιδιου που φοραει γεννιαδα και καπελο μαγου για να εξοντωσει το σοφο γερο-Θεο που αρνειται να δεχτει πως θα διαδεχθει. =Ρ

Υ.Γ. βαριεμαι απιστευτα
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    Quote Originally Posted by Nat View Post
    Είπε πως ο "θεός είναι η σκέψη της ανθρωπότητας", κάτι που παραπέμπει στο συλλογικό ασυνείδητο. Προσωπικά, μου άρεσε πολύ αυτός ο ορισμός!
    Κι εμενα μου αρεσει. Κριμα που η οργανωμενη θρησκεια προτιμα τον Θεο-τιμωρο απο τον υπερ του πρσοσωπικου/transpersonal, που παραπεμπει περισσοτερο σε ενα αρχαϊκο Υπερεγω ολο κριτικη, ενοχες και αυτομομφη, εναν εσωτερικο απροσωπο δυναστη χωρις ιχνος ανθρωπιας η αγαπης... Για να ταλαντευεται μετα το ποιμνιο μεταξυ αυτων των δυο σε μια προσπαθεια να ισορροπησει.
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Banned
    Quote Originally Posted by arktos View Post
    ποιος είναι ρε παιδιά, αυτός ο λυγερός?

σέλειος, να συμπεράνουμε δλδ πως κ εσύ έχεις το ίδιο iq?
    οχι. ο λυγερος εχει IQ 189 ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ, εγω εχω 160. (ο αινσταιν ειχε 164) εγω θεωρω ποιο σημαντικη την ΣΥΝΑΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΣΥΝΗ ! τι να το κανω και αν ειμαι ανισταιν ενω εχω ιψδ μαζι με καταθλιψη και υποφερω?!? η συναισθηματικη νοημοσυνη ειναι πολυ ποιο σημαντικη.

Banned
    Κλασικό ασαφές φανφαριώζικο κείμενο του Λυγερού που λέει πολλά χωρίς να λέει τίποτα. Λυγερός my arse. Τέσπα, εγώ το ερμηνεύω ότι ο θεός παράγεται στην ανθρώπινη σκέψη και όχι το αντίθετο. Καλά φυσικά δεν λέει πουθενά για χριστιανικούς θεούς, διαβόλους, το φως του πάσχα, ράσα και θυμιατά οπότε μάλλον θα σε απογοήτευσε το κείμενο.
    μα ο θεος ειναι στη σκεψη μας, ειναι το μυαλο μας! μην κουραζεις τους θεοσεβουμενους. γραψτο ποιο απλα :Ρ

Senior Member
    Εγώ δεν έχω το God gene, περικαλώ μη με συμπεριλαμβάνετε στην άνωθεν γενίκευση, λολ.
    Λοιπόν, θεωρώ την εξέλιξη του διαλόγου πανέμορφη, και το παζλ που σχηματίζεται με ιντριγκάρει! Αν παρατηρήσατε η εξέταση της θρησκείας δε μπορεί να γίνει με μία κλίση για μονοδιάστατη θεώρηση των πραγμάτων και γι αυτό και στην πραγματικότητα μπλέκουν ένα σωρό επιστήμες και βάζουν η καθεμιά το δικό της λιθαράκι, ανθρωπολογία, ψυχολογία, φιλοσοφία, βιολογία, κοινωνιολογία, όλες έχουν προσθέσει ανά καιρό τη δική τους σημαντική συμμετοχή στην εξέταση αυτή.
    Συμφωνώ με τα ποστς του Πετράν και τα βρήκα ενημερωτικά+διασκεδαστικά και τον ευχαριστώ και αυτόν και όλους τους συγγράφοντες, ωραίο thread συμφορουμίτες. Το δε σχόλιο της άρκτου για το τι χαρά θα κάνει ο νηματοθέτης, με έκανε να φτύσω τον γευστικότατο νες μου στην οθόνη. Ρε άρκτε, ΛΟΛ! Είσαι ωραίο μουρλό πλασματάκι εσύ:P

Ας προσθέτουμε να δούμε τι θα βγει. Κάποιες μου παρατηρήσεις για τώρα, βλέπω πως μερικοί εστιάζονται σε έννοιες όπως transcendence, πχ το ανέφερε ο Οb, νομίζω πως η ματιά αυτή έχει να κάνει με την ανθρώπινη ανάγκη για ξεπέρασμα του εαυτού, για αναζήτηση νοήματος σε κάτι έξω απ' αυτόν, είναι το λεγόμενο "πνευματικό ταξίδι" που τους ελκύει, μμ, μου θυμίζει λιγάκι Spinoza, την ίδια αίσθηση είχα και με τα λόγια του Λυγερού, που όμως και πάλι εγώ τα ερμήνευσα διαφορετικά, γιατί το σύνδεσα με κάτι που πρόσφατα διάβασα και θα το παραθέσω, είναι από το βιβλίο The Psychology of Religion, an empirical approach.
    Το γράφω στ' αγγλικά, δεν έχω τόσο χρόνο τώρα ώστε να το μεταφράσω. Ob, αφιερωμένο, νομίζω θα σε ενδιαφέρει.:)

Social philosopher, Charles Taylor,2007: "in a secular age, where the roles and functions of religion in society has changed,
    Taylor argues not so much that religion has been replaced, but that it has been transformed through an ever-continuing change of options.
    Each option becomes a new departure point, through which new spiritual landscapes are explored.
    In some cases, people have traveled so far, that the old religious mooring can no longer even be identified.
    So, we have gone from a world where belief in god was a given, to a world where even atheism is a legitimate option.

One set of continuous changes described by Taylor has resulted in a redefined understanding of meaning or fullness from something that comes
    totally from "beyond" human life, to something that can come from "within" human life.
    Thus, in our secular age, a sense of transcendence (sth that goes beyond our usual limits) is no longer a necessary requirement from meaning
    Fullness or meaning in life may also be found in the "immanent" (the state of being within) order of nature, such as in our sense of human flourishing.

Εξηγεί γιατί στην εποχή μας η ανάγκη για religiosity (για θεό και θρησκεία) υποχωρεί, και γίνεται όλο και λιγότερο απαραίτητη στην ανθρώπινη αναζήτηση για εύρεση νοήματος. Μου φαίνεται ελκυστική η ανάλυση, όπως και διαφόρων εξελικτικών ψυχολόγων να πω την αλήθεια, που θεωρούν τη θρησκευτικότητα ένα υποπροιόν της εξέλιξης του ανθρώπινου εγκεφάλου.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    παντως εγω που το παρεθεσα δεν ηξερα τι εννοουσε ο Λυγερος κ δεν φανταζομουν οτι εννοουσε το κειμενο που ποσταριστηκε!

εγω το ερμηνευσα ως:

ο Θεος ειναι ο Λογος, η λογικη, δημιουργησε ενα συμπαν το οποιο περιγραφεται απο καποιους νομους (ακομα κ αν ειναι νομοι με τυχαιοτητα) κ δημιουργησε ελλογα οντα που μπορουν να ανακαλυψουν σιγα σιγα αυτους τους νομους. η ικανοτητα των ανθρωπων να εχουν λογικη ειναι δημιουργημα του Θεου. καπως ετσι το καταλαβα. απλα μια αποψη. σε καμια περιπτωση θεσφατο.

Page 14 of 17 FirstFirst ... 41213141516 ... LastLast