φοβια με καρδια - Page 9
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 9 of 15 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast
Results 121 to 135 of 216
    Καλημέρα. Αντε πάλι θα κάνω την ερώτηση μου. Ενα κενό που νοιώθω ανάμεσα στο στήθος λέτε να έχει σχέση με την καρδιά; Ξέρω πως είναι άγχος αλλά μήπως έτσι για να σιγουρευτώ μου το επιβεβαιώσετε και εσεις. Φυσάω και ξεφυσάω αλλά δεν φεύγει το άτιμο!

Junior Member
    KaterinaA, essie,
    Σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας, ως ένας άνθρωπος που έχω ζήσει και ακόμη ζω αυτές τις καταστάσεις, γνωρίζω απο την καλή και την ανάποδη τι περνάτε πολλοί εδώ μέσα.
    Κι εγώ ένας από εσάς είμαι.
    Όλον αυτό τον καιρό, απασχόλησα πολλούς. Τους γονείς μου, την αδερφή μου, συγγενείς και φίλους, και πιό πολύ την κοπέλα μου, που με τραβολόγαγε κάθε 3 και λίγο στα νοσοκομεία.
    Όλοι με τη δική τους άποψη. Κάθε ένας έλεγε και τα δικά του. Αναγνωρίζω ότι προσπαθούσε ο καθένας με τον τρόπο του να με βοηθήσει, να μου δώσει δύναμη.
    Τα λόγια όμως ανθρώπων που έχουν βιώσει και έχουν πολεμήσει με τα στοιχειά που πολεμάμε και μείς, αποκτούν μεγάλύτερο αντίκτυπο μέσα μας.
    Ενας τέτοιος άνθρωπος μπορεί να σε καταλάβει 100% σε σχέση με κάποιον που δεν έχει βιώσει τίποτα από αυτά.
    Ακούγοντας να σου λέει ότι ήταν κι αυτός στη θέση σου κάποια στιγμή και τώρα τον βλέπεις να είναι καλά σου δίνει την ελπίδα που μέσα σου άρχιζε να σβήνει.

Όταν ήμουν σε χάλια κατάσταση, δεν είχα όρεξη για τίποτα, είχα χάσει το ενδιαφέρον μου, για όλα.
    Δεν είχα όρεξη ούτε καν να μιλήσω, να βγώ έξω μια βόλτα, τίποτα.
    Τα αστεία δεν με άγγιζαν και πολλές φορές αισθανόμουν τύψεις όταν γελούσα με κάποιο από αυτά.
    Να χορέψω? Ούτε λόγος. Φοβόμουν μη σωριαστώ κατευθείαν.
    Σεξ? Ας μη το σχολιάσω. Καλύτερα να δούλευα κάτεργα...
    Είχα φτάσει στα όρια της κατάθλιψης.
    Νόμιζα πως δεν υπάρχει επιστροφή.
    Δεν πήρα φάρμακα, εκτός από ένα αντισπασμωδικό στομάχου το οποίο είχε και ηρεμηστική δράση, γιατί τα γαστρεντερολογικά μου κάναν πανηγύρι.
    Δεν έβρισκα ενδιαφέρον σε τίποτα, ασχολούμουν 24 ώρες το 24ωρο με τον εαυτό μου και όλοι οι άλλοι ασχολούταν μαζί μου.
    Είχα καταντήσει εγωκεντρικός σαν ένα πεντάχρονο παιδί.
    Έβρισκα καταφύγιο και προσωρινή ανακούφιση στα λόγια των γύρω μου, μέχρι που και οι γύρω μου άρχισαν να ξεσπούν σιγά σιγά.
    Σε κάποια φάση ντρεπόμουν να τους αντικρύσω.
    Έπρεπε να κάνω κάτι.
    Έπρεπε να γίνω καλά...

Το λάθος μου ήταν ότι δεν προσπάθησα να επικοινωνήσω με άτομα σαν εμένα.
    π.χ. σε αυτό εδώ το forum ή σε κάποιο ανάλογο.
    Άν το είχα κάνει μπορεί να το είχα ξεπεράσει.
    Το κάνω τώρα έστω και καθυστερημένα.
    Αν μπορώ να βοηθήσω κάποιον με τα λόγια μου, θα ήταν η μεγαλύτερή μου χαρά.

Χθές βράδυ είχα ένα περιστατικό πανικού πάλι.
    Την ώρα που ξάπλωσα για ύπνο ανέβασα παλμούς.
    Πρέπει να είχα 120-130 σφυγμούς.
    Προσπάθησα να το ξεχάσω και να κοιμηθώ. Μάταια...
    Σηκώθηκα έκλεισα τα μάτια και άρχισα να παίρνω αργές αναπνοές.
    Αργή εισπνοή από τη μύτη, εκπνοή απ'το στόμα.
    Η σκέψη μου επικεντρώθηκε μόνο στις αναπνοές, δε σκεφτόμουν τίποτε άλλο
    Για 10 λεπτά.
    Οι παλμοί έπεσαν και μέσα σε 5 λεπτά κοιμήθηκα σαν πουλάκι.

Τα πάντα είναι στο μυαλό μας παιδιά.
    Αν καταφέρουμε να χαλιναγωγήσουμε τους φόβους μας θα είμαστε μιά χαρά.
    Μας περιμένουν πολλά ακόμα σ' αυτή τη ζωή κι αν σκύβουμε το κεφάλι με αυτά, με τι κουράγιο θα αντιμετωπίσουμε τα υπόλοιπα?

Δε θα τα παρατήσω.
    Θέλω να ζήσω, και να ζήσω μιά ζωή φυσιολογική.
    Πολεμάω τον εαυτό μου, ενώ θα έπρεπε να πολεμάω με τον εαυτό μου.

Αύριο κάνω πρόταση γάμου στην κοπέλα μου.
    Αν πεί ναι την πάτησε... χαχαχαχαχαχα

φιλικά,
    Δημήτρης

Αχ Δημήτρη μου ευχαριστούμε πολύ για τα ενθαρυτικά σου λόγια. Πράγματι είναι όλα μέσα στο μυαλό μας και είναι στο χέρι μας να τα αλλάξουμε.
    Πολύ όμορφο αυτό για την πρόταση γάμου. Πιστεύω πως θα είναι κάποια χαρακτιριστική ημερομηνία για εσάς γι΄αυτό και θα είναι αυριο. Και είμαι σίγουρη πως αφού τόσο καιρό είναι στο πλάϊ σου με αυτή την ιστορία αξίζει να είναι για πάντα. Σου εύχομαι ολόψυχα τα καλύτερα. Γιατί ναι θα πει. Είμαι σίγουρη γι΄αυτό!

Junior Member
    essie,

Ναι κλείνουμε 5 χρόνια αύριο.
    Έχει υπομείνει πολλά μαζί μου.
    Ελπίζω όχι κι άλλα.

Senior Member
    dimitri pernaw akrivws ta idia kai pistevw kai lew akrivws ayta pou les!!! mou anevases th diathesh :D oloi etsi prepei na to vlepume!
    kai as parameinw se ayto pu eipes gt thelw oloi na to akousoun...kai egw to mono farmako pou phra htan gia to stomaxi mou gt logiko me toso agxos to xw kapsei :P
    kai 2 fores ena atarax gia na koimhthw nwris epeidh eixa yperentash...tipota allo kai oute prokeitai....paidia oxi farmaka ola sto diko mas myalo einai ara mporume monoi mas na ta diwxoume exete ypomonh!!! ;)

Senior Member
    Δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο χαρουμενη & συγκινημενη με κανουν τετοια μηνυματα!!Μπραβο Δημητρη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ειναι μεγααααααλη ΤΥΧΗ να εχεις εναν ανθρωπο διπλα σου που ν αντεχει & να αγαπα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ & πολυυυυυ!!!!Εχω την τυχη να εχω & εγω στο πλαι μου εναν τετοιο ανθρωπο,που ειναι ο θησαυρος μου εδω & 12 χρονια & μου χαρισε & δυο θησαυρακια!!!!!!!!Ευχομαι,μεσ� � απ την καρδια μου, να σου πανε ολα υπεροχα,το αξιζεις!!!!!!!!!:)

Junior Member
    Είπε Ναι...
    :)

Quote Originally Posted by Dimitris78 View Post
    Είπε Ναι...
    :)
    Καλημέρα.
    Συγχαρητήρια....με το καλό. Να είστε πάντα ευτυχισμένοι!

Member
    Μπράβοοοοοοοοο !!!!!!!!!! Να είστε πάντα ευτυχισμένοι και δυνατοί, Δημήτρη. Τις θερμότερες ευχές μου!

Junior Member
    Ευχαριστώ πολύ και στα δικά σας οι ανύπαντροι.

Όχι κι άσχημα για κάποιον που πριν 3 μήνες κατέβαινε στον Άδη.

Πιστέψτε πως θα έρθουν καλύτερες μέρες και θα γίνει.

Member
    Δεν έχεις ιδέα πόσο ελπιδοφόρο είναι αυτό που λες... Για κάποιους ιδιαίτερα που είναι ακόμα στον Άδη.

Senior Member
    Τις θερμοτερες ευχες μου!!!!!Παιδια,ο σωστος ανθρωπος στο πλαι σου ειναι το μεγαλυτερο τζοκερ που μπορεις να πιασεις!!!!!!!!!!!!!!!!

Junior Member
    Quote Originally Posted by Dimitris78 View Post
    Κωνσταντίνε καλησπέρα,
    Καταλαβαίνω τι εννοείς είχα κι εγώ παρόμοιο περιστατικό μια - δυό φορές.
    Για να μην αναφέρεις άλλο πρόβλημα από αυτό της ορθοστασίας ας υποθέσουμε πως η καρδιά σου είναι μια χαρά.
    Λογικά θα σου είχαν πει αν είχες κάποιο σοβαρό θέμα.
    Θα έχεις κανει τουλάχιστον γενικές εξετάσεις αίματος οπότε γενικά θα είσαι οκ.

Στον ύπνο σου βλέπεις εφιάλτες και ξυπνάς ή ξυπνάς λόγω δυσφορίας?
    Νοιώθεις δυσφορία στην καρδία ή στην αναπνοή και ξυπνάς?
    Έχεις παρατηρήσει όταν παθαίνεις τα περιστατικά, προηγουμένως να είχες περάσει μια δύσκολη μέρα?

Η ταχυκαρδία που σε πιάνει μετά είναι από το φόβο σου, επίσης και η εντερική κένωση.
    Δεν υπάρχει αμφιβολία σε αυτό.
    Με δεδομένα όλα αυτά πιστεύω - χωρίς να θέλω να το παιξω γιατρός - αφού έχεις αποκλείσει άλλα παθολογικά αίτια, ότι πάσχεις από διατάραχή πανικού, όπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα.

Έχω ξυπνήσει μέσα στη νύχτα από δυσφορία στην αναπνοή.
    Ξυπνησα, προσπαθούσα να πάρω ανάσα και δε μου έφτανε ο αέρας.
    Στη συνέχεια σκέψεις ότι τρελαίνομαι, ότι ανοίγει το μυαλό μου στα 2.
    Το κεφάλι μου έκαιγε στο κούτελο σα να μου είχες ακουμπήσει πυρωμένο σίδερο.
    Στη συνέχεια φόβος, φούσκωμα στο στομάχι, ταχυκαρδία, κένωση.

Οι κρίσεις πανικού κρατάνε το πολύ 10 - 15 λεπτά.
    Το ότι το παθαίνεις μόνο στο ύπνο σου και όχι και κατά τη διάρκεια της μέρα δεν έχω άποψη.
    Ψάξε να βρείς τι είναι αυτό που σε απασχολεί.
    Αν υπάρχει κάποια στρεσσογόνα πηγή στο περιβάλλον σου.
    Από το πιό μικρό και ασήμαντο μέχρι το πιό μεγάλο.
    Προσπάθησε να αποφύγεις όλα αυτά που σε χαλάνε.
    Επικεντρώσου σε αυτά που γουστάρεις κι αγαπάς.

Και προπάντων:
    ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ

Αν είχες κάτι σοβαρό θα στο είχαν πεί.
    Κοίτα να τα βρείς με τον εαυτό σου και όλα θα πάνε καλά.
    ================================================== ==========
    Έλα Δημήτρη,
    ίσως και να είναι όντως έτσι: Εξάλλου, μου έχει συμβεί τόσες πολλές φορές (πάνω από 60 φορές in lifetime), όπου εάν υπήρχε οργανικό πρόβλημα κάτι θα είχε συμβεί.. Πάντως, η φυσιολογία της καρδιάς είναι τόσο περίπλοκη, όπου η λειτουργίες της επηρεάζονται από αναρίθμητους παράγοντες.. Σχετικά με τις αρρυθμίες, γνωρίζω ότι εμφανίζονται (σπάνια όμως, και σε περιορισμένο βαθμό) χωρίς όμως το τι τις προκαλεί. Σίγουρα, ως χαρακτήρας είμαι ευαίσθητος και ήπιος, και ίσως κάπως να αντιδράει ο οργανισμός μου με αυτόν τον τρόπο [όπως πχ όταν εκνευριζόμαστε από κάποιο γεγονός, το ίδιο μπορεί και να στενοχωρηθούμε εάν είμαστε άλλων πεποιθήσεων και αντίληψης). Ίσως όσοι ξεσπούν να μην βιώνουν τέτοια συμπτώματα.. ------------- Θα ήθελα να παραθέσω ένα site σχετικά με οργανικές καρδιακές παθήσεις, που πολλές φορές δεν είναι εμφανείς στο άτομο. Είναι το www.sads.org.uk [στα Αγγλικά]. Ίσως να φανεί χρήσιμο σε πολλά άτομα..
    Αυτά προς το παρόν. Πάω να ξεκουραστώ γιατί από την Δευτέρα έχω προσβληθεί από την γρίπη Α (Η1Ν1) και με έχει εξαντλήσει. (για την γρίπη δείτε στο www.keel.prg.gr).
    Καλό Σαβ/κο σε όλους ΄)

Banned
    Quote Originally Posted by Kostandino View Post
    ================================================== ==========
    Έλα Δημήτρη,
    ίσως και να είναι όντως έτσι: Εξάλλου, μου έχει συμβεί τόσες πολλές φορές (πάνω από 60 φορές in lifetime), όπου εάν υπήρχε οργανικό πρόβλημα κάτι θα είχε συμβεί.. Πάντως, η φυσιολογία της καρδιάς είναι τόσο περίπλοκη, όπου η λειτουργίες της επηρεάζονται από αναρίθμητους παράγοντες.. Σχετικά με τις αρρυθμίες, γνωρίζω ότι εμφανίζονται (σπάνια όμως, και σε περιορισμένο βαθμό) χωρίς όμως το τι τις προκαλεί. Σίγουρα, ως χαρακτήρας είμαι ευαίσθητος και ήπιος, και ίσως κάπως να αντιδράει ο οργανισμός μου με αυτόν τον τρόπο [όπως πχ όταν εκνευριζόμαστε από κάποιο γεγονός, το ίδιο μπορεί και να στενοχωρηθούμε εάν είμαστε άλλων πεποιθήσεων και αντίληψης). Ίσως όσοι ξεσπούν να μην βιώνουν τέτοια συμπτώματα.. ------------- Θα ήθελα να παραθέσω ένα site σχετικά με οργανικές καρδιακές παθήσεις, που πολλές φορές δεν είναι εμφανείς στο άτομο. Είναι το www.sads.org.uk [στα Αγγλικά]. Ίσως να φανεί χρήσιμο σε πολλά άτομα..
    Αυτά προς το παρόν. Πάω να ξεκουραστώ γιατί από την Δευτέρα έχω προσβληθεί από την γρίπη Α (Η1Ν1) και με έχει εξαντλήσει. (για την γρίπη δείτε στο www.keel.prg.gr).
    Καλό Σαβ/κο σε όλους ΄)
    παει!με αυτα που εγραψες θα στειλεις ολους τους φοβικους!

Junior Member
    Κωνσταντίνε,

Συμφωνώ μαζί σου οτι η καρδιά είναι περίπλοκη και επηρρεάζεται από αναρίθμητους παράγοντες, όπως και όλα τα όργανα του ανθρωπινου σώματος.
    Όχι σπάνια αλλά τις περισσότερρες φορές η καρδιά παρουσιάζει αρρυθμίες χωρίς συγκεκριμένο λόγο.
    Η τουλάχιστον χωρίς σοβαρό λόγο.
    Το σωστό είναι όποιος παρουσιάζει αρρυθμίες συχνά, να εξετάζεται από γιατρό.
    Απο κεί και πέρα ο γιατρός θα κρίνει αν ειναι κάτι σοβαρό η οχι.
    ΟΚ κάποιοι πεθαίνουν ξαφνικά από καρδιά.
    Αλλά αυτό είναι γιατί είχαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα το οποίο αγνόησαν.

Σου εύχομαι γρήγορα περαστικά.

Page 9 of 15 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast