Results 76 to 90 of 213
Thread: βοήθεια σε χρήστη-απορία
-
14-02-2011, 13:38 #76
θα σου πω τι πιστευω εγω. νιωθω βαθια μεσα μου πώς μπορω πλεον κ θελω να στηριξω τους σημαντικους ανθρωπους της ζωης μου.αυτους που αγαπω αληθινα. οταν κ εφοσον το χρειαζονται. να ειμαι διπλα οχι παρεμβατικα, μα οσο διακριτικα νομιζω οτι υπαρχει αναγκη. θελω ομως να νιωθω οτι αυτο το κανω γιατι το νιωθω, γιατι ειμαι ενταξει μ αυτο. και οτι αυτο θα το νιωθει κι ο αλλος. μπορει αυτο να μην συμβει ποτε βεβαια, ομως και παλι δεν πειραζει αφου εγω αγαπω. και αγαπω σημαινει για μενα και φροντιζω κ νοιαζομαι κ προστατευω οσο αντεχω κ μπορω καθε φορα.
αυτο δεν εχει να κανει με μενα με καποια αισιοδοξη σταση στη ζωη ή στην πιστη μου στον ανθρωπο. πιο πολυ εχει να κανει με αυτο που νιωθω μεσα μου για τον αλλον. για την δυναμη της αγαπης, την αναγκη μας να δωσουμε κ να παρουμε μεσα απο μικρες και μεγαλες στιγμες. ευχαριστες αλλα κ δυσαρεστες. γιατι ειμαστε εδω για ολα, οχι μονο για το χαμογελο αλλα κ το δακρυ. και αν δεν μπορουμε να μοιραστουμε αληθινα το ενα, δεν θα μπορεσουμε να μοιραστουμε αυθεντικα κ το αλλο.
Νομιζω ομως πώς ολο αυτο θελει εγρηγορση, θελει οσο το δυνατον περισσοτερο καθαρη ματια κ επαφη με αυτο που βλεπουμε στον αλλον κ μεσα μας κ οχι με κατι που θα θελαμε να γινει. Οχι με το ιδεατο, μα με το πραγματικο.Κ υπάρχει παντα μια αντικειμενικοτητα σε καποια πραγματα που καλουμαστε να την συνδεσουμε με τα συναισθηματα μας κ τις σχεσεις που θελουμε να εχουμε. Ευχομαι να μπορεις να δεις την αποσταση αυτη ποσο μεγαλη ή μικρη ειναι.
Εγω θα σου ευχηθω αυτο που νομιζω οτι χρειαζομαστε ολοι, ειδικα σε τοσο δυσκολες στιγμες: καλη δυναμη!πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
- 14-02-2011, 13:42 #77
Πρέπει να μοιράσετε Φήμη και αλλού πριν δώσετε στον/στην Sofia ξανά.
14-02-2011, 14:33 #78
Σοφία σε ευχαριστώ για το μήνυμα σου.φαίνεται να συμφωνούμε σε αρκετά σημεία.περισσότερο έμεινα σε αυτό
"Νομιζω ομως πώς ολο αυτο θελει εγρηγορση, θελει οσο το δυνατον περισσοτερο καθαρη ματια κ επαφη με αυτο που βλεπουμε στον αλλον κ μεσα μας κ οχι με κατι που θα θελαμε να γινει. Οχι με το ιδεατο, μα με το πραγματικο.Κ υπάρχει παντα μια αντικειμενικοτητα σε καποια πραγματα που καλουμαστε να την συνδεσουμε με τα συναισθηματα μας κ τις σχεσεις που θελουμε να εχουμε." , αν το εννοείς όπως το κατάλαβα ..θα πρέπει να συνυπολογίσω στην αγάπη μου τους αντικειμενικούς κινδύνους και κάποια αντικειμενικά στοιχεία για τη χρήση..και να αποφασίσω τη στάση μου ακόμα και αν δεν καταφέρει ποτέ να ανταποκριθεί στο ιδανικό που έχω στο μυαλό μου ( απεξαρτημένο άτομο) ε? ετσι το κατάλαβα,εξήγησ ε μου αν το εννούσες διαφορετικά..η αλήθεια είναι πάντως ότι μάλλον το αντιμετωπίζω ως κάτι που θα περάσει σίγουρα κι αυτό είναι μάλλον λάθος ε;
14-02-2011, 14:53 #79
Ναι, νομιζω οτι πρεπει να συνυπολογισεις οπως λες τους αντικειμενικους κινδυνους. Να εχεις μεσα σου και το ενδεχομενο οτι αυτο μπορει να μην περασει. Κι οτι ολο αυτο δεν ειναι στο χερι σου. Η αγαπη σου, η παρουσια σου μπορει να βοηθησει αλλα μπορει και οχι. Κι αυτο δεν ειναι στο χερι σου. Ειναι στο χερι του αλλου που πας να απλωσεις το δικο σου.
Ειναι πολυ δεσμευτικο επισης και εντελως τυφλο να παρεις μια αποφαση σημερα για μια ζωη ή για το μελλον. Στη θεση σου θα δεσμευομουν με τον εαυτο μου, στο να σταθω οσο μπορω καθε φορα. Κ για οσο παει. Κι αυτο δεν ειναι λιγο. Ειναι τιμιο,καθαρο κ ειλικρινες.
Ειναι σιγουρα δυσκολος αυτος ο δρομος που θες να διαβεις. Μπορει να εχει κ πολυ μοναξια ή και απελπισια. Πώς να εισαι σιγουρη μεχρι που μπορεις? Θα σου δειξει ομως ο εαυτος σου και καλο ειναι να προσπαθησεις να μαθεις να τον ακους.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
14-02-2011, 15:02 #80
Sofia σε ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση σου..τα μηνυματα σου ήταν από τα πιο βοηθητικά εδώ μέσα.έχεις δίκιο μόνο αυτήν την ΄δεσμευση μπορώ να πάρω αυτήν με τον ευατό μου , και πάλι όχι με απόλυτη βεβαιότητα (γιατί κι εγώ μπορει να αλλάξω).Θα προσπαθήσω να ακούω και να μάθω τον εαυτό μου περισσότερο...ίσως και αυτό να με κάνει να μην μπορώ να σταθώ απέναντι στον Φ. και το πρόβλημα του κατάλληλα και να αναζητώ βοήθεια εδώ το ότι κάτι άλλο μου λέει ο εαυτός μου και κάτι άλλο θα έπρεπε να κάνω.
Last edited by αν?; 14-02-2011 at 16:48.
14-02-2011, 15:09 #81
(Γιατι μπορει και εγω μπορει να αλλαξω)σιγουρα θα αλλαξεις οχι απεναντι στον αλλον αλλα σαν σταση ζωης αυτη ειναι και η εξελικτικη διαδικασια της ζωης.Εξαλλου στην ζωη δεσμευομαστε με ανθρωπους και καταστασεις συμφωνα με αυτο που ειμαστε σημερα γιατι πολυ απλα δεν ξερουμε πως θα ειμαστε αυριο και ετσι η δεσμευση δεν ειναι φυλακη η υποχρεωση αλλα μαλλον εσωτερικη ελευθερια..........δλδ συμφωνω με την Σοφια να τα λεμε αυτα!!!!!
14-02-2011, 19:05 #82
"... Καλημερα σου
Δεν θα το συνεχισω γιατι δεν υπαρχει λογος να πιασω κουβεντα με την μαιμου σου εξαλλου εχω καλυτερα πραγματα να κανω αλλα να ξερεις οτι οσο ακυρωνεις πραγματα και ανθρωπους θα ειμαι απεναντι σου......"
Ας τελειώσω με... αντιπαράθεση λοιπόν, την ύστατη μέρα προ μετακόμισης... :) ... και μάλιστα, παραδεχόμενη δημοσίως πως πολύ κακώς τελικά εμφανίζομαι ως κομήτης, μιας και εφόσον κάποιοι ίσως θυμάστε ότι μόνη μου ζήτησα τη διαγραφή μου. Ναι, ήταν λάθος, και τα λάθη γίνονται για να μας κάνουν "κλικ", να τα επεξεργαζόμαστε και να πηγαίνουμε παρακάτω... :) ... αλλά μιας και όντως αποφάσισα να μην επανέλθω ούτε για αστείο, ακόμη κι αν δω κάτι που θα μου κάνει φλασιά για να απαντήσω ή με εμπνεύσει - λογοτέχνης γαρ - ας μιλήσω για μια ακόμη φορά με τη γνωστή... εμπάθεια που με διακρίνει για να μη χαλάσω και τη σούπα... θα συνεχίσω δλδ με τα γνωστά εισαγωγικά και πιάνοντας μια - μια τις λέξεις προς ερμηνεία - ακριβολόγος γαρ και, αν δε σας ενοχλεί κι αυτό, γνώστης των νοημάτων των λέξεων - ... το μεγάλο μου "κουσούρι" δηλαδής... πολύ χαίρομαι που δε το συνέχισες λοιπόν Άνεμε... πού και να το συνέχιζες δηλαδή... πάντως με τη μαϊμού μου δύσκολα να συνομιλήσεις. Είμαι κατά του εμπορίου ζώων, εθελόντρια στα καταταλαίπωρα αδέσποτα ζώα στην κωλοκοινωνία μου και ουδέποτε θα έβαζα άλλον να συνομιλήσει στη θέση μου... ό,τι έχω να λέω το πετάω στη μάπα και όχι μέσα σε φόρουμς αλλά εκεί όξω που γίνεται της κακομοίρας κι έχω επιλέξει να υπάρχω με πράξεις. Επομένως, εσύ συνέχισε να μου βγαίνεις απέναντι για να εναντιωθείς στην κάκιστη συμβουλευτική μου, την απαξίωσή μου όσον αφορά το "υπέροχο" έργο που επιτελούν οι "ομάδες" που τόσο ένθερμα υπερασπίζεσαι και - γιατί όχι; - ρίξε και καμιά ευτελή ροχάλα ακόμη του τύπου "είσαι εξαρτημένη επειδή πίνεις μια Μπάκλερ"... στο είπα και την άλλη φορά... έχεις δικαίωμα να πιστεύεις ό,τι θέλεις και πολύ καλά κάνεις. Εγώ με ευχαριστώ που τα καταφέρνω πάντως, γιατί τη μπύρα τη λατρεύω, δε το κρύβω, και πολύ χαίρομαι που την πίνω και δε με πίνει πια... άντε, καλό πόλεμο να έχουμε... λολ!...
"... Ρωταω γιατι αυτο ειναι ενα απο τα πιο κακοηθη σχολια που εχω διαβασει εδω μεσα. Πως λες τετοια πραγματα για τον αλλο και για αυτα που εχει περασει? Την ξερεις προσωπικα τη Rabola και τι παιζει στη ζωη της η απλως σημαδευεις και αμα "πεσεις μεσα", επεσες?..."
Γεια σου Όμπορε! Νομίζω πως έχουμε περίπου ένα χρόνο να τα πούμε έ;... άντε, μίλα κι εσύ γιατί έχουμε και σενάρια τύπου σε... έβαλα δικηγόρο για να με... υπερασπιστείς, αμέ! Διότι εδώ μέσα - ως γνωστόν - άμα δει κανείς κανέναν να ΣΥΜΦΩΝΕΙ με κάποιον άλλο, έ τέλος! Είναι ο δικηγόρος του, ο Κούγιας του!... :) ... και μάλιστα, ταυτίζει το "συμφωνώ" με το "υπερασπίζομαι". Το ίδιο γαμωπρόβλημα εδώ μέσα, χρόνια τώρα!... να παραποιούνται ασυστόλως όμως οι έννοιες των λέξεων. Γι' αυτό δεν είπα "ά σικτίρι" και την κοπάνισα;... και ξέρεις Άνεμε, εμένα αυτό που με εξιτάρει είναι ότι ΜΠΟΡΩ σήμερα να σκοτωθώ με τον Όμπορο για κάτι, αλλά αύριο να ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ σε κάτι άλλο. Ενώ η πλειοψηφία εδώ μέσα, θα το κάνει ΜΟΝΟ αν ο άλλος της γουστάρει. Και μάλιστα, με τον Όμπορο έχω όντως αντιπαρατεθεί. Κι εγώ είμαι μακριά από τέτοιες μαλακίες κύριε. Αλλά τί να λέμε τώρα;... για το μακάκα που τόσα χρόνια υπήρχε εδώ χάμω και τον συντηρούσε η ίδια πλειοψηφία την οποία αυτός χλεύαζε;... τόσο καλά, αμέ!... ποιά ήταν η... ευχή σου;... να "κόψω" πραγματικά και να βρω την ειρήνη μέσα μου... μάστα. Ανάθεμα κι αν ξέρεις εσύ τί έχω βρει εγώ μέσα μου ή είσαι σε θέση να καταλάβεις. Όσο για το "πραγματικά", να με συγχωρείς που εγώ το κατέχω πολύ καλά για μένα...
14-02-2011, 19:07 #83
"... με ποιο δικαιωμα γραφεις ενα τοσο κακοηθες σχολιο σχετικα με την απεξαρτηση μελους απο το αλκοολ σε ενα φορουμ ψυχολογικης υποστηριξης?..."
Όμπορε τελικά πήγες να πεις τη γνώμη σου και βρήκες το μπελά σου... κι επειδή εσύ με ξέρεις αρκετά, πιστεύεις ότι θα ασχολιόμουν ιδιαιτέρως με την κάθε μαλακία που ξεστομίζει ο κάθε "Άνεμος" που δε με ξέρει, δεν είμαι στην καμπούρα του και... εχέσθην για τη γνώμη του;... :) ... άντε και την είπε, και;... και ξέρεις και κάτι;... έχω καταλάβει πολύ καλά γιατί πέταξε την παπάρα του. Αλλά δε θα το γράψω. Δεν έχω την ανάγκη να το γράψω, δε με νοιάζει η ανυπόστατη και χωρίς επιχειρήματα θέση του. Ξέρω εγώ τί κάνω με το αλκοόλ κι αυτό μου φτάνει. Άσε, δε χρειάζεται παραπάνω...
"... Το δικαιωμα το παιρνω απο μονος διαβαζοντας πολυ προσεχτικα τι εχει γραψει το μελος αυτο και θα σου συνιστουσα να το διαβαζες και εσυ καλυτερα για να καταλαβεις ολα τα προηγουμενα.Τελος σου επιστρεφω την κακοηθεια και θα σου προτεινα να μην εμφανιζεσαι ως αυτοκλητος σωτηρας κανενος. οι δικηγοροι νομιζω οτι δεν εχουν θεση εδω μεσα.Δε σου κανει εντυπωση εσενα που η απαντηση της Rabola ειναι πιο μαλακη απο την δικη σου εκεινη τουλαχιστον δεν με κρινει οπως εσυ, αλλα δεχεται αυτο που της εγραψα ως αποψη. εσυ γιατι οχι?κοινως ποιος εισαι εσυ ρε μαγκα που μου την λες?..."
Εγώ πάλι θα σου έλεγα πως νομίζεις πως έχεις καταλάβει τί γράφω, και δεν έχεις καταλάβει τί γράφω. Θα διαφωνήσεις, το ξέρω. Γράφω λογοτεχνικά και ψυχαναλυτικά, ή μήπως σε ενοχλεί που ξέρω πράματα για μένα;... μήπως που τα ξέρω χρόνια;... μήπως που τα ξέρω γενικώς τα δικά μου;... και πολύ κακώς επιστρέφεις την κακοήθεια - αμάν ρε παιδιά, τί λέξη βρήκατε, σας χαλάει να το πείτε "παπαριά"; - σε κάποιον που δε του ανήκει. Την παπαριά λοιπόν ότι εγώ ήμουν... πιωμένη την ώρα που έγραφα το κείμενο, την ξεστόμισες εσύ όχι ο Όμπορο. Εμένα πάντως δε με αφορά. Εσύ ξέρεις γιατί την είπες. Και ξέρω κι εγώ γιατί την είπες, αλλά δε βαριέσαι αδερφέ... δεν ασχολούμαι με παπαριές, προτιμώ τις πιπεριές και μάλιστα τις πράσινες... πάντως μου επιτρέπεις να σου απαντήσω εγώ για μένα έ;... όχι δεν είναι εντυπωσιακό που που σου απάντησα "μαλακά", πιότερο κι απ' τον Όμπορο... κι ο λόγος είναι ότι εγώ αντιμετωπίζω τις παπαριές εκεί έξω, σιγά μη σκάσω και για τις εδώ μέσα... εσένα αλήθεια δε σου έκανε εντύπωση γιατί δε σε έκρινα;... να σου πω λοιπόν. Γιατί δε με αφοράς, γι' αυτό. Εσύ, η νοοτροπία σου και το Ν.Α. σου που το έφαγα στη μάπα μέσα στο... Α.Α. Γιατί αλήθεια;...
"... Αυτο που δεν μπορεις να κανεις ειναι να δινεις δημοσια χτυπηματα σε ενα μελος κατω απο τη ζωνη μεσα απο ανυποστατους ισχυρισμους και βασει του... διαβασματος που εχεις κανει σχετικα με το ιστορικο των ποστ του. Και λυπαμαι αν δεν το συνειδητοποιεις, αλλα το φορουμ ειναι δημοσιο και εχουν ολοι δικαιωμα να σχολιασουν ο,τι γραφεται. Οντως δεν χρειαζονται "αυτοκλητοι σωτηρες" - δεν χρειαζεται κανεις αδεια ουτε απο εσενα ουτε απο τον εαυτο του για να απαντησει. Και σιγουρα δεν χρειαζονται περιπλανωμενοι υβριστες, ειδικα σε ενα φορουμ υποστηριξης.
Σε εχω ηδη κανει ριπορτ..."
Αυτά είναι τα... δημόσια χτυπήματα;... αν είχε όντως καταλάβει τί έχω γράψει στο χώρο αυτό, άντε πάει στο καλό. Όχι, δεν έχει καταλάβει. Να πω λοιπόν κι εγώ ότι είμαι συνηθισμένη σε χτυπήματα, αλλά της προκοπής όχι του κώλου... σε χτυπήματα για τα οποία άλλοι θα είχαν πηδήξει απ' τα παράθυρα... ας τολμήσω λοιπόν κι εγώ να το πω ξεκάθαρα μια φορά... μπράβο μου ρε!... που νίκησα τον καρκίνο δυο και όχι μία. Που έχω χάσει παιδί και δε λύγισα πέρα από έναν αλκοολισμό. Που βγήκα με τη μαγκιά μου και το χαρακτήρα μου, ΜΟΝΗ μου... και από το αλκοόλ, και από την κατάθλιψη. Που δε πήρα ποτέ κωλοψυχοφάρμακα. Που δε με στήριξε καν η οικογένεια μου. Και ξέρετε τί με βοήθησε σε αυτό;... η νοοτροπία μου. Η υπέρβαση του εγώ μου. Και το μυαλό μου κε Άνεμε. Αλλά σε αυτό το φόρουμ Όμπορε, όταν βλέπουν κάποιον να κλαίγεται, να γλύφει - αχ, σ' ευχαριστώ για τον... τρόπο που μου απάντησες - θα τρέξουν όλοι να τον... συνδράμουν. Αν δουν όμως άνθρωπο συγκροτημένο, με τη μαγκιά του και με τον σκληρό του λόγο, τους είναι εμπαθής. Εμένα μου έχουν βγάλει κακεντρέχεια άνθρωποι στη ζωή βρε, όταν σηκώθηκα απ' το αναπηρικό καρότσι... επειδή ξαναπερπάτησα, τον Άνεμο θα στεναχωρεθώ;... πήγαν να με ποτίσουν αλκοόλ, όταν έμαθαν ότι έκοψα... τόσο "χάρηκαν" που τα κατάφερα... :) ... και θα πτοηθώ επειδή το ίδιο γίνεται κι εδώ χάμω;... σοβαρά;... τζάμπα το ριπόρτ σου. Και όσοι έχουν στραβά για τη διαφορετικότητα στην άποψη πάνω στο αλκοόλ και στην κατάθλιψη, ας πάνε να τα διαβάσουν. Εγώ έχω τελειώσει μ' αυτά. Και με αυτούς που ορμάνε να σε χαρακτηρίσουν "αλλάζων" μόνο και μόνο για να μη παραδεχτούν ότι εσύ μπορεί και να τα κατάφερες και καλύτερα. Ή και να είσαι καλύτερος, γιατί όχι;...
14-02-2011, 19:08 #84
"... Επισης εισαι τελικα ο δικηγορος της Rabola αφου εκεινη απλως διετυπωσε οτι εχω κακεντρεχες χιουμουρ(που ευτυχως δεν ισχυει) και αυτο δειχνει η οτι εχει υπάρξει συννενοηση με εκεινη η πραγματι εισαι αυτοκλητος σωτηρας αφου κινεισαι σε περιοχες που δεν εχεις καμια γνωση.....Αυτο ειναι υβρις φιλε μου γιατι δεν ξερεις μιλας.Τελος παντων σε καμια περιπτωση δεν θα απολογηθω για αυτα που πιστευω και τα εχω ζησει απο πολυ κοντα.Οσο για τα δημοσια κτυπηματα θελω να σου υπενθυμισω οτι ενας εξαρτημενος που εχει κοψει δεν κυνδινευει να πιει απο λογο αυθεντικο και ειλικρινες αν εννοεις αυτο....αλλα μαλλον οχι δεν εννοεις αυτο γιατι φιλε μου εσενα η ηθικη σου ειναι τετραγωνη και μοιαζει με του Σωκρατη.Εγω μπορω να δεχθω την κριτικη την ακουω αλλς φορες την σεβομαι και αλλες φορες οχι οπως τωρα ετσι κανουμε εμεις στο Ν.Α. ..."
Όντως, μπορεί και να μην έχεις κακεντρεχές χιούμορ. Το δικό μου δε το έχεις σίγουρα πάντως. Είναι πολύ χοντρό, καυστικό, καλλιτεχνικό και ωμό. Έχεις μόνο κακεντρεχή μαλακία, οκ. Τώρα που σου κατέρριψα το σενάριο περί Κούγια, βάλε και το μυαλό σου να σκεφτεί πως ο χρήστης Όμπορο - τον έρμο, λολ! - απλά ΣΥΜΦΩΝΕΙ με κάποια πράματα. Ένας ήταν ο Σωτήρας, κύριος ημών και δε θα ξανακατέβει στη γη. Το μετάνιωσε και πολύ καλά κάνει... και άντε, και εις ανώτερα στο Ν.Α. Το πρόγραμμα απ' το οποίο προέρχονταν όλοι όσοι... δημιουργούσαν φασαρίες, ζήλευαν ο ένας τον άλλο, έρχονταν στα χέρια, μου επιτέθηκαν ΜΕΣΑ ΣΤΟ Α.Α., - δε τους άρεσαν αυτά που έλεγα και βγάζαν τα κουμπούρια - και που υποστήριζαν πως έχουν κάψει τον εγκέφαλό τους. Ο χώρος απ' τον οποίο γνώρισα πάνω από 15 τελμπεχανάδες, ψεύτες του κερατά που καπνίζουν χασίς και λένε ότι είναι "καθαροί", πλεύριζαν τους υπόλοιπους για να τους κερνάνε, δε δούλευαν, δεν είχαν σχέση και δεν είχαν διαβάσει ένα βιβλίο βρε - στο Θεό τους - στη ζωή τους... όχι κύριε, δε θα πάρω, οκ;... κι άμα σου αρέσει. Εγώ διάλεξα να συναναστρέφομαι με όλους αυτούς που πέρασαν από εκεί... και έφυγαν άρον - άρον. Κι αυτό αρέσει σε μένα και σ' αυτούς. Πρόβλημά μου λοιπόν, τί θα γράψω για Ν.Α. και Α.Α. Εγώ πήγαινα εκεί, εγώ βίωσα, εγώ τα έζησα. Κι αν δε σου αρέσει η αντιληπτική μου ικανότητα και το κριτήριο σκέψης μου, αυτό είναι δικό σου θέμα και όχι δικό μου. Αλλά μάλλον σου διέφυγαν πολλά απ' τα γραπτά μου. Για την προσπάθειά μου να απομακρύνω από εκεί μέσα ανθρώπους με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, που τους έλεγαν χίλιες - δυο παπαριές για να τους κρατάνε μαγκωμένους. Αλλά τους απομάκρυνα και βρήκαν την υγειά τους. Κι αν ξέρουν από 12 βήματα και από... Θεό, ας βγουν έξω στην κοινωνία και ας δουν πέρα απ' το τομάρι τους. Τον Θεό τον έχουν υποχείριο και προς... ιδίαν χρήσιν. Κι αφού τα λένε οι ίδιοι οι πρώην χρήστες, η δική σου κακοήθεια μου περισσεύει.
"... ομπ, όταν ακυρώνεις κάποια προγράμματα, γιατί εσένα δν σου έκαναν για τον α, χ λόγο, ίσως κάποιος άλλος που ωφελήθηκε ή γιατρεύτηκε μέσα σε αυτά
να το παίρνει προσωπικά.
σκέψου το λίγο.
με αυτό δν θέλω να δικαιολογήσω τον άνεμο ή να κατηγορήσω την ράμπολα.
άραγε ένας χρήστης που αρκείται σε μία δόση την ημέρα, παύει να είναι χρήστης...
για μένα συνεχίζει να είναι κ ποτέ δν έπαψε..."
Την προηγούμενη φορά παρέκαμψα τα σχόλιά σου, γιατί τα έχουμε πει χιλιάδες φορές. Ποιός "ακυρώνει" τί;... μ' αρέσει που ισχυρίζονται κάποιοι ότι διαβάζουν προσεκτικά. Ναι, μου είσαι συμπαθής - έχουμε μιλήσει και πιο προσωπικά - αλλά έλεος. Εγώ η ίδια δε προτείνω το ΑΑ για κάποιους λόγους;... ή αυτά δε τα έχεις δει;... κρίμα ρε Αρκούδι, τί να πω;... ιτ' ς οκ, δικαίωμά σου και σένα να με θεωρείς... αλκοολική. Κι εμένα δικαίωμά μου να λέω πως όταν δε θέλουμε να παραδεχτούμε κάτι που συμβαίνει αλλά δε το καταφέραμε εμείς και το κατάφεραν άλλοι... να υποστηρίζουμε ό,τι μας βολεύει. Πάντως Άρκτε, εγώ δε το έβαλα και επί πόνου που πολλοί ΔΕ χάρηκαν επειδή ξεπέρασα τόσα πράματα στη ζωούλα μου την έρμη... σκέψου μόνο μήπως επειδή σου απαγορεύεται δια ροπάλου το αλκοόλ λόγω διπολικής, υποστηρίζεις αυτά που λες. Είμαι στους λίγους που έχουν επανέλεγχο. Εσείς πείτε το έτσι όπως σας κάνει να νιώθετε καλύτερα. Να σε χαιρετίσω και οριστικά. Έχω ανεχτεί πολλές επιθέσεις σου αλλά καλή καρδιά... :) ...
"... Για μενα δημιουργειται προβλημα οταν καποιος παιρνει προσωπικα την κριτικη σε καποια οργανωση και γραφει με σκοπο καταφανως εκδικητικο, σαν να του εβρισαν τη μανα η τον πατερα και να εκτοξευσει τετοιες κακοηθειες. Νομιζω οτι οποιος εχει ματια μπορει να ξεχωρισει αυτον που παραθετει επιχειρηματα, οπως εκανες εσυ ας πουμε στο ποστ σου, απο καποιον που παταει στις σκιες των επιχειρηματων για να χυσει το δηλητηριο του και να καταφερει χτυπηματα κατω απο τη ζωνη. Και πραγματικα οι απαντησεις του ανεμου σε εμενα δε δειχνουν τιποτε περισσοτερο απο αυτο... Οποτε οχι, η προθεση μου οταν απαντησα δεν ηταν να τοποθετηθω επι των Α.Α. η επι των κριτιριων για το τι συνιστα πραγματικη απεξαρτηση, γιατι αν και μεγαλης σημασιας τα θεματα αυτα, δεν θεωρω πως σχολια οπως του ανεμου μπορουν να αποτελεσουν αξιοπρεπη βαση για διαλογο και βρισκω πολυ πιο κρισιμο το θεμα σε ενα φορουμ υποστηριξης οπως αυτο, να γραφονται τοσο απαραδεκτα πραγματα οπως αυτα που ειδαμε..."
Εσύ το χαβά σου, λολ!... ο λόγος που σεβάστηκα τις απαντήσεις του - δε δέχτηκα - είναι επειδή μου είναι γνωστό το στυλ. Είναι απαντήσεις εκ μέρους της ομάδας... ίσως θυμάσαι ότι παθαίνω αλλεργία με το "εμείς"... γίνεται για χειριστικούς λόγους και για κάλυψη προσωπικών ελλείψεων. Εγώ λειτουργώ αυτόνομα ως πνεύμα από τα 5 μου. Δε κατάφερε κανείς να με μπάσει σε αυτά, αν και προσπάθησαν ουκ ολίγοι. Επομένως, ο καθένας όπως ξέρει. Εγώ δε περίμενα καμιά ομάδα για να διδαχτώ πράματα στη ζωή μου. Με παίδευσα μόνη μου και είμαι ευχαριστημένη. Πόσο μάλλον ομάδες που για μια ακόμη φορά θα πω πως δεν έχουν ιδέα από ενσυναίσθηση, σεβασμό και αλληλεγγύη. Άποψή μου και τέλος.
14-02-2011, 19:10 #85
Κάρι και Μάριαν Μ… είστε κακιές, απαράδεκτες και παλιομπάμπουρες, λολ!... εγώ πάλι μια... αλκοόλα του κερατά, λολ και πάλι... σήμερα κάνω δυο δουλειές, κατάφερα να βγάλω την πρώτη συλλογή μου, πάω για δεύτερη, δεν έχω σταματήσει να κάνω εθελοντισμό στα αδέσποτα, και έχω πια τη ΔΙΚΗ ΜΟΥ αυλή, το δικό μου σπίτι... κάτι που δεν είχα απ' τα 5 μου δυστυχώς. Επίσης αυτά που έχω είναι πράματα που για τους πολλούς δεν είναι... κοινωνικώς αποδεκτά, αλλά για μένα είναι θησαυρός ανεκτίμητος. Κι όλα πια τα κάνω από επιλογή. Δε φοβάμαι το κόστος των επιλογών μου γιατί τις έχω υπερβεί. Με ευχαριστώ λοιπόν που πέρασα από τον εθισμό. Χρειαζότανε να γίνει. Και λυπάμαι που ενώ οι δυσκολίες στους ανθρώπους έρχονται για να τις τσακώσουν, να τις βάλουν κάτω και να τις... μαμήσουν... κάποιοι δε ξεστραβώνονται ποτέ... τεράστιο ποστ αλλά ειλικρινά το τελευταίο. Έτσι κι αλλιώς είμαι και σε κόντρα με το διαχειριστή, πραγματικά ήταν λάθος που ξαναέγραψα. Άλλωστε, τί άλλο περισσότερο να γράψω για θέματα με τα οποία ασχολήθηκα κατά κόρον, όπως οι εθισμοί και η κατάθλιψη;... την απώλεια την απέφυγα για ευνόητους λόγους. Νομίζω ότι θα ήταν αφελές να σχολιάσει κάποιος, δεν έχω σκοπό να επανέλθω. Αν βέβαια κάποιος θέλει να μου πει... "στα τσακίδια", κι αυτό δικαίωμά του είναι. Αλλά επιθέσεις και υπερασπίσεις δε νομίζω πως έχουν νόημα... θα μου επιτρέψετε να σας βάλω κι ένα απ' τα τελευταία κείμενα του μπλογκ μου... σήμερα ενημερώθηκα ότι κινδυνεύω με μηνύσεις... :)... με το καλό να έρθουν, γιατί για μένα τα δυσκολότερα περάσανε...
Αντιός! ... :) ... και πραγματικά καλή συνέχεια στον καθένα σας χωριστά… :) …Last edited by Rabola; 14-02-2011 at 20:27.
14-02-2011, 19:38 #86
Σε ευχαριστω Rabola για τα καλα σου λογια. Μου πηρε χρονια να λεω τη γνωμη μου κι ας μην αρεσει στους αλλους και να σταμτησω να ειμαι το καλο, πειθηνιο, υπακουο, υποχωρητικο, αβουλο πλασμα! Τhanks again!
14-02-2011, 19:47 #87
Να σαι καλα αν?. και ευχομαι λιγοτερα "αν" να σε παιδευουν στη ζωη σου. (Τα ερωτηματικα καλο ειναι παντα να υπάρχουν μεσα μας νομιζω).:)
Πιστευω πώς αν καταφερεις να κανεις αυτο που λες, να βρεις τι θες, τι σου οριζεται ως "πρεπει" και τι ως αναγκη θα εχεις προχωρησει ηδη πολυ μπροστα!
Εδω ειμαστε να τα λεμε...καλη συνεχεια σ οτι κι αν αποφασισεις.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
14-02-2011, 19:57 #88
σε ευχαριστώ.αυτό θα βάλω ως σκοπό προς το παρόν. και σκέφτομαι αύριο να ξεπεράσω λίγο τον εαυτό μου και να κλείσω ένα ραντεβού με έναν ψυχολόγο να με βοηθήσει να ξεμπερδέψω λίγο και άλλα πράγματα στη ζωή μου ..και γιατί όχι μπορεί και σε αυτό.ελπίζω μόνο να το κάνω γιατί η ανβλητικότητα μου είναι...ασ τα. μόλις νιώθω λίγο καλύτερα παρατάω την ιδέα.νομίζω θα με βοηθήσει και μόνο που θα πώ κάποια πράγματα σε κάποιον.τηλ. σε ΚΨΥ και μου είπαν ότι η συνεδρία με ψυχολόγο κοστίζει μόνο 2 ευρώ,γεγονός που με χαροποιήσε γιατί αυτήν την περίοδο δεν μου περισσεύουν πολλά.μου μένει να πάρω να κλείσω ραντεβού.
14-02-2011, 20:35 #89
αν?,
μου θυμισες την δικη μου αρχη:). Ημουν κατι παραπανω απο αναβλητικη, ειδικα σ αυτο το δυσκολο ραντεβου. Αλλα υπήρχαν 2 ανθρωποι που με στηριξαν τοτε τοσο πολυ σ αυτη μου την προσπάθεια μου που σχεδον με εσπρωξαν στην πορτα της ψυχοθεραπευτριας. Δεν ξερω αν θα εκανα την αρχη χωρις την βοηθεια τους...
αν? μπραβο για την αποφασιστικοτητα αυτη τη φορα:) Ελπιζω να επιβληθεις στην αναβλητικοτητα σου και να κλεισεις το ραντεβου!πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
15-02-2011, 00:16 #90
Κατα αρχην φαντασου να μην εκανες και μετακομιση τι θα γραφες...ελα πες την αληθεια παπαριες λες για να χεις αλοθι ετσι δεν ειναι?Εσυ ειπες οτι μπαινεις μια στις 15 και δεν θα το συνεχισεις αλλα η μαιμου σου σ αφηνει?
Σ ευχαριστω που με επιβεβαιωνεις οτι ο μοναδικος σκοπος που γραφεις εδω δεν ειναι να προσφερεις απο την θεση του πρωην εθισμενου(που φυσικα δεν εισαι πρωην εισαι νυν)αλλα να ακυρωσεις το Α.Α το Ν.Α το 18 και ανω και οτιδηποτε εχει να κανει με εξαρτημενους ανθρωπους.Σ ευχαριστω που εκετειθεσαι τοσο πολυ και με διευκολυνεις για να απαντησω και στον φιλο μου τον ομπορο που αναρωτηθηκε γιατι σου επιτιθεμαι,νομιζω φιλε ειναι πασιφανες,ε τι λες?
Για μενα προσωπικα ειναι καλλιτερα να αποσυρθεις και να μην ξαναγραψεις εδω αφου δεν εχεις την ιδιοτητα του πρωην εθισμενου αλλα αντιθεα να κανεις πρωτο και δευτερο βημα(δηλωσε ανισχυροτητ