πρωην - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
Results 76 to 90 of 99

Thread: πρωην

Senior Member
    δεν ξέρω αν είναι σύντροφος του ή απλά βγήκαν αλλά δεν έχει και νόημα. η ουσία για μένα και αυτό που με έκανε να αλλάξει κάτι μέσα μου είναι η ανειλικρινείς του στάση..και ότι αφού αυτός που το βιώνει το πρόβλημα μπορεί παράλληλα να κάνει και κάτι εγώ γιατί στο καλό περιόρισα τον εαυτό μου στο να ανησυχεί μόνο για αυτόν?
    δεν το έβλεπα και δεν το βλέπω ως ψυχικό...

Quote Originally Posted by αν? View Post
    δεν ξέρω αν είναι σύντροφος του ή απλά βγήκαν αλλά δεν έχει και νόημα. η ουσία για μένα και αυτό που με έκανε να αλλάξει κάτι μέσα μου είναι η ανειλικρινείς του στάση..και ότι αφού αυτός που το βιώνει το πρόβλημα μπορεί παράλληλα να κάνει και κάτι εγώ γιατί στο καλό περιόρισα τον εαυτό μου στο να ανησυχεί μόνο για αυτόν?
    δεν το έβλεπα και δεν το βλέπω ως ψυχικό...
    το ψυχικο το είπα ειρωνικά, απωθημένο έχεις με τον τύπο, που όμως προκύπτει μέσα από τη δική σου δυσκολία να κάνεις ένα βήμα παρακάτω.
    εκεί πρέπει να ψάξεις τι σου συμβαίνει και λειτουργείς έτσι απέναντι πρώτα απ όλα στον εαυτό σου που τον έχεις κατατάξει τόσο χαμηλα.
    Δεν ξέρω αν ...διαβάζομαι σκληρή, αλλά μερικές φορές και το πολύ το γουτσου-γουτσου δέν κάνει καλό.
    Ξύπνα.

Senior Member
    μέχρι τώρα νόμιζα ότι αυτό σημαίνει αληθινή αγάπη να μένεις εκεί ότι κι αν κάνει ο άλλος,δεν ξέρω πως μου ήρθε αυτό ( και σίγουρα δεν μου το πέρασαν οι γονείς μου)..αν σε διευκολύνω να καταλάβεις τη σκέψη μου.

μέχρι τώρα νόμιζα ότι αυτό σημαίνει αληθινή αγάπη να μένεις εκεί ότι κι αν κάνει ο άλλος,δεν ξέρω πως μου ήρθε αυτό ( και σίγουρα δεν μου το πέρασαν οι γονείς μου)..αν σε διευκολύνω να καταλάβεις τη σκέψη μου.
    κοίτα, ο όρος αληθινή αγάπη είναι τόσο ευρύς και περίπλοκος που θα χρειαστούμε χρόνια να τον αναλύσουμε.
    Θα σου πω όμως μια άλλη αδιαμφισβήτητη αλήθεια: αν δεν αγαπήσουμε πραγματικά τον εαυτό μας δεν μπορούμε να αγαπήσουμε αληθινά κανέναν. Στην πραγματικότητα ψάχνουμε πατερίτσες που θα προσδώσουν αξία στο εγώ μας και πιστεύω πως στην περίπτωση σου χρησιμοποιείς κατά κόρον αυτή τη δικαιολογία του "αγαπώ γι αυτό θυσιάζομαι".
    Εχεις σκεφτεί πως θα έβλεπες αυτή την κατάσταση αν αγαπούσες πραγματικά τον εαυτό σου? Θα σου άξιζε ένα τέτοιου είδους κόλλημα?
    Θα το καταλαβαινα όλο αυτό αν είχες κολλήσει σε ένα άτομο που έπαθε ένα ατύχημα και ταλαιπωρείται και ήσουν δίπλα του. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως είναι δυνατόν να σπαταλιέσαι σε μια κατάσταση που είναι ΕΝΤΕΛΩΣ επιλογή του και από πάνω ο ίδιος προχωρά και συ τον ακολουθείς από πίσω χωρίς καν να στο ζητάει.
    Πόσο λίγο εκτιμάς τον εαυτό σου για να βιώνεις μαι τέτοια κατάσταση?

Senior Member
    σε γενικό επίπεδο ίσως να έχουν βάση αυτά που λές..νομίζω ότι δεν ανταποκρίνονται όμως απόλυτα στην κατάσταση μου.ισως φταίει ότι την εξάρτηση δεν τι βλέπω καθαρά σαν επιλογή του.αλλά περισσότερο ως μαθημένη αντίδραση σε προβλήματα στον κύκλο και την οικογένεια του ,ως έλλειψη ευκαιριών ...και μετά ως επιλογή.το ξέρω ότι πολλοι παρ όλο που τα είχαν όλα αυτά δεν μπλέξαν έτσι και οτι ευθύνεται κι αυτός.αλλά γι αυτό νομίζω ότι ένιωθα έτσι .και μου το ζητούσε..εμπλέκωντας με συνέχεια στην κατάσταση.
    και νομίζω ότι αγαπάω και εκτιμώ τον εαυτό μου γενικά.δεν φαίνεται ίσως γιατί αυτό το κομμάτι που βγάζω εδώ είναι το "προβληματικό μου".
    ούτε το βλεπα αγαπώ και θυσιάζομαι"...αλλά περισσότερο αγάπη στα δύσκολα και στα ευκολα για όλους.

δυσκολεύομαι να "ξεκολλήσω" από τον πρώην μου.ήμασταν περίπου 5 χρόνια μαζί.μέναμε 1,5 χρόνο στο ίδιο σπίτι.έχουμε χωρίσει εδώ και σχεδόν 2,5 χρόνια (εξακολουθούμε να έχουμε επικοινωνία-τουλάχιστον μέχρι πρίν λίγες μέρες). Πραγματικά τον σκέφτομαι πολύ. δεν υπάρχει περίπτωση επανασυνδεσης.τον τελευταίο 1 χρόνο είναι χρήστης ναρκωτικών γεγονός που περιπλέκει ακόμα πιο πολύ τα αισθήματα μου. έχω αρχίσει να πιστεύω ότι δεν είναι φυσιολογικό που δεν τον εχω ξεπεράσει ακόμα,οτι κάτι στραβά παει με μένα.δεν μπορώ να το συζητήσω με κανέναν γιατί μέχρι πριν λίγο καιρό που το συζητούσα με την κολλητή μου δεν μπορούσε να με καταλάβει. ήμασταν πολύ δεμένοι και δεν είχαμε πολλους άλλους ανθρώπους στην ζωή μας (εκτός από τις οικογένειες μας),εχω αρκετές παρέες-αλλά μέχρι εκεί-νιώθω να χω μείνει μόνη, εκτεθειμμένη σε όλα τα άσχημα που συμβαίνουν.
    το πρώτο σου ποστ ήτα αυτό...και τώρα μου λες αυτο:

"και νομίζω ότι αγαπάω και εκτιμώ τον εαυτό μου γενικά.δεν φαίνεται ίσως γιατί αυτό το κομμάτι που βγάζω εδώ είναι το "προβληματικό μου".

τι νόημα βγάζεις εσύ διαβάζοντας τον εαυτό σου?

Senior Member
    οτι βιωσα μια άσχημη κατάταση .και δεν νομίζω ότι το να νιώθεις ευάλωτη απέναντι στα άσχημα που συμβαίνουν ή μοναξιά, ή το να μην θές να συζητήσεις κάποια πράγματα επειδή νομίζεις ότι οι άλλοι δεν θα σε καταλάβουν αποδεικνύει ότι δεν αγαπώ τον εαυτό μου. αν αυτό που σε ώθησε να γράψεις αυτό το σχόλιο ήταν το ότι ένιωσα ότι κάτι πάει στραβά με μένα..ούτε αυτό νομίζω ότι αποδεικνύει έλλειψη αγάπης ή εκτίμησης στον εαυτό μου άναφερόμουν σε δυσλειτουργικά πρότυπα συμπεριφορές ή δυσλειτουργικες σκέψεις που κάνω και δεν μ αφήνουν να το διαχειριστώ σωστα.εσύ μπορείς να μου πείς από πιο ακριβώς σημείο το συμπέρανες?

Senior Member
    Τη μια μας λες οτι εχεις καταλαβει οτι ειναι εξαρτημενος, την αλλη φαινεσαι να μην εχεις ιδεα τι εστι εξαρτηση, τη μια μας λες οτι δε σε ενδιαφερει ερωτικα και δεν υπαρχει περιπτωση επανσυνδεσης, την αλλη μας λες οτι αν καθαριζε θα μπορουσε κατι να γινει, τη μια μας λες οτι εισαι μονη και δεν νιωθεις καλα, την αλλη μας λες οτι εισαι καλα πλην αυτου του θεματος με τον Φ., την μια μας ζητας συμβουλες για τον Φ. ως χρηστη, την αλλη για τον Φ. ως πρωην, την αλλη για τον Φ. ως καθαρο που μπορει κατι αν γινει, την παραλλη για τον Φ. που σου λεει ψεματα και βγαινει και με αλλη. Την μια μας λες οτι θες να τον βοηθησεις για τα ναρκωτικα, την αλλη στεναχωριεσαι επειδη δε σου ειπε οτι βγαινει ραντεβου, ποσες ειναι οι αντιφασεις αμα κατσω και παρω σελιδα σελιδα τα θεματα σου!

οτι βιωσα μια άσχημη κατάταση .και δεν νομίζω ότι το να νιώθεις ευάλωτη απέναντι στα άσχημα που συμβαίνουν ή μοναξιά, ή το να μην θές να συζητήσεις κάποια πράγματα επειδή νομίζεις ότι οι άλλοι δεν θα σε καταλάβουν αποδεικνύει ότι δεν αγαπώ τον εαυτό μου. αν αυτό που σε ώθησε να γράψεις αυτό το σχόλιο ήταν το ότι ένιωσα ότι κάτι πάει στραβά με μένα..ούτε αυτό νομίζω ότι αποδεικνύει έλλειψη αγάπης ή εκτίμησης στον εαυτό μου άναφερόμουν σε δυσλειτουργικά πρότυπα συμπεριφορές ή δυσλειτουργικες σκέψεις που κάνω και δεν μ αφήνουν να το διαχειριστώ σωστα.εσύ μπορείς να μου πείς από πιο ακριβώς σημείο το συμπέρανες?

συνήθως κρίνω πρώτα απ τον εαυτό μου για να βγάλω ένα συμπέρασμα.
    Σκέφτομαι λοιπόν τι θα με έκανε να μπλέξω σε κάτι που δεν υπάρχει και εγώ το συντηρώ? Πιθανότατα η ανάγκη μου να νιώθω πως κάποιος με έχει ανάγκη και εγώ "θυσιάζομαι". Στην πραγματικότητα όμως, αυτό είναι μια δικαιολογία απέναντι στην αδυναμία που έχει κάποιος να πάει παρακάτω και πιάνεται από το παρελθόν του που φαίνεται πολύ πιο ασφαλές απ ότι το άγνωστο μέλλον.

Senior Member
    Quote Originally Posted by carrie View Post
    Τη μια μας λες οτι εχεις καταλαβει οτι ειναι εξαρτημενος, την αλλη φαινεσαι να μην εχεις ιδεα τι εστι εξαρτηση, τη μια μας λες οτι δε σε ενδιαφερει ερωτικα και δεν υπαρχει περιπτωση επανσυνδεσης, την αλλη μας λες οτι αν καθαριζε θα μπορουσε κατι να γινει, τη μια μας λες οτι εισαι μονη και δεν νιωθεις καλα, την αλλη μας λες οτι εισαι καλα πλην αυτου του θεματος με τον Φ., την μια μας ζητας συμβουλες για τον Φ. ως χρηστη, την αλλη για τον Φ. ως πρωην, την αλλη για τον Φ. ως καθαρο που μπορει κατι αν γινει, την παραλλη για τον Φ. που σου λεει ψεματα και βγαινει και με αλλη. Την μια μας λες οτι θες να τον βοηθησεις για τα ναρκωτικα, την αλλη στεναχωριεσαι επειδη δε σου ειπε οτι βγαινει ραντεβου, ποσες ειναι οι αντιφασεις αμα κατσω και παρω σελιδα σελιδα τα θεματα σου!
    επίσης σίγουρα κάπου αναφέρω ότι η κατάσταση δεν είναι ξεκάθαρη, ότι νιώθω μπρεδεμένη και απέναντι στον Φ. και απέναντι στα συναισθήματα μου και ότι αναρρωτιέμαι για το τι σημαίνει βοήθεια και τι όχι σε τέτοιες συνθήκες.
    εσύ με αυτό που μου γράφεις θέλεις να καταλήξεις κάπου?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    συνήθως κρίνω πρώτα απ τον εαυτό μου για να βγάλω ένα συμπέρασμα.
    Σκέφτομαι λοιπόν τι θα με έκανε να μπλέξω σε κάτι που δεν υπάρχει και εγώ το συντηρώ? Πιθανότατα η ανάγκη μου να νιώθω πως κάποιος με έχει ανάγκη και εγώ "θυσιάζομαι". Στην πραγματικότητα όμως, αυτό είναι μια δικαιολογία απέναντι στην αδυναμία που έχει κάποιος να πάει παρακάτω και πιάνεται από το παρελθόν του που φαίνεται πολύ πιο ασφαλές απ ότι το άγνωστο μέλλον.
    ναι άλλα στη συγκεκριμένη περίπτωση το συμπέρασμα το έβγαλες για μένα , όχι για τον εαυτό σου.δεν ήταν κάτι που δεν υπάρχει ήταν μια κατάταση που δεν ήταν ξεκάθαρη,ήταν μπλεγμένη.δεν τη συντηρούσα μόνη μου..συνέβαλε εν μέρη και ο Φ. με τη στάση του. Και το παραδέχτηκα παραπάνω ότι ο Φ. για μένα ήταν μια ασφάλης επίλογή όπως κι εγώ γι αυτόν.

Senior Member
    οτι ζεις σε ενα ροζ συννεφο, φορας ροζ γυαλια, δεν βλεπεις πισω απο την κουρτινα και περα απο τη μυτη σου, κι εχω φτασει να αναρωτιεμαι τελικα αν τα παιδια που μεγαλωνουν σε πολυ καλο οικογενειακο περιβαλλον οπως μας λες γινονται ολα ετσι! Αυτο θα επρεπε να σε απασχολει και για αυτο θα επρεπε να ανοιξεις θεμα τωρα! Οχι για αλλα ατομα στη ζωη σου! Αλλα για σενα! Μετα απο τοση κουβεντα το καταλαβες και ανοιξες και για σενα! Αμα θες ειδικη εξηγηση αναλυση ερμηνεια διερμηνεια μεταφραση παραφραση επεξηγηση για να καταλαβεις το παραμικρο, γινεσαι κουραστικη για καποιους ανθρωπους! Εγω κουραστηκα το ομολογω, και τα παραταω! Σε αφηνω σε αλλους στο φορουμ με μεγαυτερη υπομονη για νταντεμα και επαναληψεις!

ναι άλλα στη συγκεκριμένη περίπτωση το συμπέρασμα το έβγαλες για μένα , όχι για τον εαυτό σου.δεν ήταν κάτι που δεν υπάρχει ήταν μια κατάταση που δεν ήταν ξεκάθαρη,ήταν μπλεγμένη.δεν τη συντηρούσα μόνη μου..συνέβαλε εν μέρη και ο Φ. με τη στάση του. Και το παραδέχτηκα παραπάνω ότι ο Φ. για μένα ήταν μια ασφάλης επίλογή όπως κι εγώ γι αυτόν.
    δεν εβγαλα συμπερασμα για τον εαυτό μου, είπα πως το επεξεργάστηκα μεσα απο μένα για να σε καταλάβω.
    Πως συντηρεί κάποιος μια κατάσταση που έχει τελειώσει εδώ και 2,5 χρόνια, τον τελευταίο χρόνο κάνει χρήση ναρκωτικών και απ όσο μας λες παίζει και με καινούργιο αίσθημα? Και μετα απ όλα αυτά λες πως το κινητρό σου είναι η αληθινή αγάπη. Σόρι, αλλά για μένα είναι αληθινή χαζομάρα να συντηρείς κάτι που δεν υπάρχει και να σπαταλάς άδικα τον πολύτιμο χρόνο σου που θα μπορούσες να τον διαθέσεις βρίσκοντας έναν άνθρωπο της προκοπής και να περάσεις αληθινά ευτυχισμένες στιγμές και όχι να προσπαθείς να αναστήσεις κάτι που έχει πεθάνει προ πολλού.

Senior Member
    Quote Originally Posted by carrie View Post
    οτι ζεις σε ενα ροζ συννεφο, φορας ροζ γυαλια, δεν βλεπεις πισω απο την κουρτινα και περα απο τη μυτη σου, κι εχω φτασει να αναρωτιεμαι τελικα αν τα παιδια που μεγαλωνουν σε πολυ καλο οικογενειακο περιβαλλον οπως μας λες γινονται ολα ετσι! Αυτο θα επρεπε να σε απασχολει και για αυτο θα επρεπε να ανοιξεις θεμα τωρα! Οχι για αλλα ατομα στη ζωη σου! Αλλα για σενα! Μετα απο τοση κουβεντα το καταλαβες και ανοιξες και για σενα! Αμα θες ειδικη εξηγηση αναλυση ερμηνεια διερμηνεια μεταφραση παραφραση επεξηγηση για να καταλαβεις το παραμικρο, γινεσαι κουραστικη για καποιους ανθρωπους! Εγω κουραστηκα το ομολογω, και τα παραταω! Σε αφηνω σε αλλους στο φορουμ με μεγαυτερη υπομονη για νταντεμα και επαναληψεις!
    δεν χρειάζομαι κανενός είδους ειδική μεταχείριση. απλά ίσως μου ταιριάζουν περισσότερο μηνύματα χωρίς υπονούμενα,γενικεύσεις για άλλους και οι αυστηρές υποδείξεις.δεν αμφισβητώ τις προθέσεις σου πάντως.

Senior Member
    Θεοφανία το να κρίνεις όμως από τον εαυτό σου προκειμένου να εκφέρεις μια τόσο απόλυτη κρίση για τον άλλο και για κάτι τόσο προσωπικό δεν μου φαίνεται πολύ ασφαλές. δεν είπα ότι θέλω να αναστήσω κάτι είπα ότι δυσκολεύομαι να ξεκολλήσω από το παρελθόν το ενα δεν προυποθέτει απαραίτητα το άλλο.και πάλι δεν έιπα ότι το κίνητρο μου είναι η αληθινή αγάπη...αλλά η λανθασμένη πίστη μου μέχρι τώρα για το τί σημαίνει αληθινή αγάπη και τι προυποθέτει.και ναι αυτό θα προσπαθήσω να κάνω απο εδώ και πέρα..το έγραψα σήμερα πρώι πρωί, καινούρια αρχή..

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast