δεν μπορω να ξεπερασω τους γονεις μου - Page 10
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 10 of 11 FirstFirst ... 891011 LastLast
Results 136 to 150 of 159
    Senior Member
    Quote Originally Posted by John11 View Post
    Θα είμαι πολύ προσκεκτικός.

Και με όλο το σεβασμό στο άτομό σου.

Γιατί έχω διαβάσει όχι λάθος πράγματα από εσένα.

Αυτό που θέλω να σου πω είναι αυτό που λες και εσύ:

"μερικές φορές μόνο και μόνο γι' αυτό το λόγο προτιμώ να μην είναι καθόλου δυνατή".

Πράγματι, αν λοιπόν θελήσεις να "μετρήσεις" έναν άνθρωπο θα πρέπει να τα μετρήσεις όλα.

Αν θες να δεις να τα δεις όλα ισότιμα.

Έτσι όταν βλέπεις τους γονείς σου σαν σπουδαίους,

θα πρέπει από την άλλη πλευρά να πάρεις υπόψη σου και το ότι δεν έχουν κάνει αυτό:

δεν έχουν φερθεί με τρόπο που να μην έχουν κάνει κακό σε άλλους (συμπεριλαμβανομένου και εσένα).

Έτσι στη δική μου εικόνα δεν μου φαντάζουν καθόλου επιτυχημένοι, σπουδαίοι, κλπ, κλπ.

Επιτυχημένοι σε κάποιους τομείς ναι, και "δυνατοί", μπορείς να το πεις και αυτό. Αλλά όχι δυνατοί πραγματικά και ούτε επιτυχημένοι.

Αν θες, μπορώ να το πω και με άλλο τρόπο,

πιο ωμό, όπως το είπα εγώ για κάποιον από τους γονείς μου,

μπορώ να πετύχω, αλλά δεν θέλω να το κάνω "σκοτώνοντας" άλλους... (αν το αναλύσω -αν και δεν φαίνεται αρχικά- προκαλεί δυστυχία και σε αυτόν που το κάνει και σε αυτούς που το υφίστανται).

Φιλικά.

Edit: Έγραψα με τον ίδιο τρόπο που γράφεις.
    αυτο που καταλαβαινω ειναι

πως δεν χρειαζεται να κρυβουμε την δυναμη μας

και οτι δεν ειμαστε ολοι με τον ιδιο τροπο δυνατοι

και αυτο ειναι πολυ ωραιο! :)

χαιρομαι που το επισημαινεις και σε ευχαριστω για το ενδιαφερον και την συμμετοχη σου στο θεμα μου...

μιμουμενος και τον τροπο που γραφω ... χαχαχαχα! πως σου ρθε αυτο να το κανεις????
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Senior Member
    η απαντηση πηγαινε στην betty απλα καταλαθος μπερδευτηκα με το πρωτο δικο σου ποστ.....

Senior Member
    Quote Originally Posted by PENAKI1986 View Post
    η απαντηση πηγαινε στην betty απλα καταλαθος μπερδευτηκα με το πρωτο δικο σου ποστ.....
    οκ τοτε :)
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Senior Member
    researcher
    Κατ αρχήν θέλω την βοήθειά σου , το θέμα σου μου έχει δημιουργείσει προσωπικές απορίες ( σόρυ αν είμαι εκτός θέματος )
    Μου δημιουργείς την αίσθηση ( ψευδαίσθηση ) πως ενώ βρίσκεσαι στην γη , εσύ τρέχεις τον κόσμο όλο , κυνηγώντας συνεχώς την ανατολή
    Δεν θέλω να σε μπερδέψω με λεπτομέρειες , απλά αυτήν την αίσθηση εισπράττω , έτσι είναι ?

Senior Member
    Βασικα καποιες λεπτομερειες θα με ξεμπερδεψουν μαλλον λιγο παρα θα με μπερδεψουν

για πε για πε!!!! :)

ειλικρινα μου ειναι δυσκολο να καταλαβω τι ακριβως εννοεις :)

Senior Member
    Quote Originally Posted by fevgatos67 View Post
    researcher
    Κατ αρχήν θέλω την βοήθειά σου , το θέμα σου μου έχει δημιουργείσει προσωπικές απορίες ( σόρυ αν είμαι εκτός θέματος )

εαν θελεις να ρωτησεις κατι ευχαριστως να σου απαντησω

δεν πειραζει αν εισαι εκτος θεματος

ετσι κι αλλιως το θεμα αυτο εχει ληξει ως θεμα για μενα

το εφερε μια αλλη κοπελα στο προσκηνιο

Senior Member
    Οχ και το φοβόμουν αυτό ( το να μπω σε λεπτομέρειες δλδ ...είμαι κάτι σαν μαστερ σεφ της σαλάτας )

Αν κατάλαβα σωστά , είναι σαν να κυνηγάς να πιάσεις τον ήλιο ( γονείς σου ) τρέχοντας στον δικό σου πλανήτη ( ζωή σου ) με οποιοδήποτε μέσο ( γνώσεις σου ,ικανότητές σου , κλπ κλπ )

Φυσικά είναι δική μου απορία που βρήκε έδαφος στο θέμα σου , και απλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάτι παράλληλο

Senior Member
    κυριε φευγατε μαστερσεφ επι των σαλατικων :)

οχι! δεν αισθανομαι πως προσπαθω να φθασω τους γονεις μου

αυτο που συνειδητα κανω

ειναι να μπορεσω σιγα σιγα να λειτουργω με φυσικοτητα στο δικο μου πλαισιο

παλευοντας να περιορισω την οποια εξαρτηση εχει αναπτυχθει με τους γονεις και με αλλα πλαισια

στο ποσο που θελω

για να βγαινουν και να προβαλλονται πιο υγειη σχεσιακα μοτιβα :) πω ρε τι λεω η γυναικα!!!

ελπιζω να πιανεις αυτο που θελω να εκφρασω!!! αλλιως εδω ειμαστε! :)

Senior Member
    Εσύ καλά τα λες , εγώ που δεν είμαι του επιπέδου σου ? Δεν το λέω μειονεκτικά για εμένα η ειρωνικά για εσένα ε ? αλήθεια στο λέω πίστεψέ με , μην με παρεξηγήσεις
    Δεν έχω σκοπό η οποιονδήποτε λόγο να εντυπωσιάσω , η να με λυπηθείς με αυτό που θα πω
    Είμαι πάρα πολύ άσχημα συναισθηματικά αυτήν την περίοδο , και στο θέμα σου , είπες λέξεις κλειδιά (που για προσωπικούς λόγους και άσχετους με τους δικό σου ) μου προκάλεσαν , δημιούργησαν απορίες
    (Λοιπάμε) αλλά το μόνο που κατάλαβα είναι πως συνειδητοποιείς σιγά σιγά τα δικά σου πλαίσια σε σχέση με τους γονείς σου και πως αυτή η συνειδητοποίηση μέσα απο την διαδρομή σκέψης , λόγου , πράξης , διαμορφώνει τον χαρακτήρα ( έχω γράψει σχετικά παλαιότερα στο θέμα στα μονοπάτια του μυαλού μου )
    Τώρα για τα υπόλοιπα γυναίκα είσαι , εδω κοτζάμ αδαμ και τα βρήκε σκούρα χαχα

Senior Member
    αν κατι απο αυτα που σε αγγιξε

απο αυτα που ειπωθηκαν

αν κατι αφορα και την προσωπικη σου πορεια

για μενα ειναι απολυτα κατανοητο και σεβαστο

μπορεις να εκφραστεις για την σχεση σου με τους γονεις σου με τον εαυτο σου και με οποια αλλη

εδω η οπου αλλου κρινεις

ως ανθρωποι δεν φυτρωσαμε ζουμε σε σχεσεις με αλλους ανθρωπους

εχουμε αναγκη αυτες τις σχεσεις

και σιγουρα οταν αναφερεται ενα τετοιο θεμα

με καποιο τροπο αγγιζει τον καθενα

δεν χρειαζεται να λυπασαι γι αυτο

ουτε να ανταγωνιστεις καποιον ειτε ειμαι γυναικα ειτε ανδρας

προτεινω απλα να δεις που σε αγγιζει και που σε βοηθα ο,τι λεγεται εδω

εαν θελεις να εκφραστεςι εαν οχι παλι πολυ καλα και ομορφα ολα

φαινεται πως υποτιμας τον εαυτο σου για τις οποιες αναγκες

για τις οποιες ταυτισεις σου με τα εδω αναφερομενα

με τυχον ελλειψεις σου που εντοπιζεις

δεν νομιζω να οφειλεις να υποτιμησεις η να υπερτιμησεις κανεναν

ειμαστε εδω μια κοινοτητα ανθρωπων με τις ελλειψεις μας

με τα καλα μας με τους πονους και τις χαρες μας

αυτα φευγατε !!!! :) καλημερα σου

και θα χαρω να δω και την δικη σου εκφραση

χωρις φοβο και παθος η και με φοβο.... και με οτ,ι εχεις και εισαι

οπως εισαι !!!!

ασε την Ευα και τον Αδαμ η παρ τους μαζι σου

δεν εχει σημασια αν η φυση σου ειναι ανδρικη και η δικη μου γυναικεια

δεν υπαρχει λογος να αντιμαχουμε για το ποιος μπορει να τα βαλει με ποιον

αλλωστε ολοι ως ανθρωποι εχουμε αναγκη τον αλλον ανθρωπο

και ερωτικα το αλλο φυλλο :)

Betty-
    Guest
    Quote Originally Posted by John11 View Post
    Θα είμαι πολύ προσκεκτικός.

Και με όλο το σεβασμό στο άτομό σου.

Γιατί έχω διαβάσει όχι λάθος πράγματα από εσένα.

Αυτό που θέλω να σου πω είναι αυτό που λες και εσύ:

"μερικές φορές μόνο και μόνο γι' αυτό το λόγο προτιμώ να μην είναι καθόλου δυνατή".

Πράγματι, αν λοιπόν θελήσεις να "μετρήσεις" έναν άνθρωπο θα πρέπει να τα μετρήσεις όλα.

Αν θες να δεις να τα δεις όλα ισότιμα.

Έτσι όταν βλέπεις τους γονείς σου σαν σπουδαίους,

θα πρέπει από την άλλη πλευρά να πάρεις υπόψη σου και το ότι δεν έχουν κάνει αυτό:

δεν έχουν φερθεί με τρόπο που να μην έχουν κάνει κακό σε άλλους (συμπεριλαμβανομένου και εσένα).

Έτσι στη δική μου εικόνα δεν μου φαντάζουν καθόλου επιτυχημένοι, σπουδαίοι, κλπ, κλπ.

Επιτυχημένοι σε κάποιους τομείς ναι, και "δυνατοί", μπορείς να το πεις και αυτό. Αλλά όχι δυνατοί πραγματικά και ούτε επιτυχημένοι.

Αν θες, μπορώ να το πω και με άλλο τρόπο,

πιο ωμό, όπως το είπα εγώ για κάποιον από τους γονείς μου,

μπορώ να πετύχω, αλλά δεν θέλω να το κάνω "σκοτώνοντας" άλλους... (αν το αναλύσω -αν και δεν φαίνεται αρχικά- προκαλεί δυστυχία και σε αυτόν που το κάνει και σε αυτούς που το υφίστανται).

Φιλικά.

Edit: Έγραψα με τον ίδιο τρόπο που γράφεις.
    Και μονο το γεγονος οτι την εφεραν στη ζωη, οχι τυχαια οπως κανουν μερικοι αλλοι,ειναι σπουδαιοι.
    Το οτι δεν την εγκατελειψαν οπως κανουν αλλοι, ειναι σπουδαιοι. Το οτι την ωριμασαν μεσα απο τα λαθη τους, ειναι πετυχημενοι σα γονεις.
    Το γεγονος πως εχει-εχουμε παραπονα δε μας καθιστα ικανους να μιλαμε απαξιωτικα για εκεινους.
    Εχω κι εγω θεματα οικογενειακα, ομως αν ησουν ο φιλος μου και μου μιλουσες ετσι για τους γονεις μου, δεν ξερω γιατι αλλα θα σε αφηνα. Κι οχι επειδη δεν θα αντεχα την αληθεια, οπως θα προεβαινε να πει καποιος, αλλα γιατι η πραγματικη αληθεια ειναι στις πρωτεσ μου γραμμες.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Betty- View Post
    Και μονο το γεγονος οτι την εφεραν στη ζωη, οχι τυχαια οπως κανουν μερικοι αλλοι,ειναι σπουδαιοι.
    Το οτι δεν την εγκατελειψαν οπως κανουν αλλοι, ειναι σπουδαιοι. Το οτι την ωριμασαν μεσα απο τα λαθη τους, ειναι πετυχημενοι σα γονεις.
    Το γεγονος πως εχει-εχουμε παραπονα δε μας καθιστα ικανους να μιλαμε απαξιωτικα για εκεινους..
    Το πόσο "παράπονο" έχει κάποιος είναι μια κλίμακα που ξεκινά από το 1% και φτάνει στο 100%. Σε κάποιες περιπτώσεις δυστυχώς είναι μεγάλο.

Εχω κι εγω θεματα οικογενειακα, ομως αν ησουν ο φιλος μου και μου μιλουσες ετσι για τους γονεις μου, δεν ξερω γιατι αλλα θα σε αφηνα. Κι οχι επειδη δεν θα αντεχα την αληθεια, οπως θα προεβαινε να πει καποιος, αλλα γιατι η πραγματικη αληθεια ειναι στις πρωτεσ μου γραμμες.
    Γράφεις δεν ξέρω γιατί. Εγώ θα σε ρωτήσω να μάθεις να βρεις και να πεις το γιατί. Και λες για την πραγματική αλήθεια. Ποιά είναι η πραγματική αλήθεια; Πάντως η φράση "αν ησουν ο φιλος μου και μου μιλουσες ετσι για τους γονεις μου, θα σε αφηνα" μάλλον δείχνει δογματισμό. Αν κάποιος μου έλεγε κάτι λάθος, πρώτα θα προσπαθούσα να του εξηγήσω ότι λέει λάθος. Και έχω την εντύπωση ότι κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να μένει στο "απυρόβλητο" αλλά έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε και να δούμε κάθε άνθρωπο. Αν σταματήσει η κρίση, τότε είναι δογματισμός.
    Και το επόμενο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι βάζεις στο ίδιο επίπεδο τους γονείς σου με τους γονείς κάποιου άλλου. Αισθάνεσαι ίδια, αν εγώ μιλώ για τους γονείς άλλου με το αν μιλούσα για τους γονείς σου.
    Σκέψου τα λίγο αυτά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by researcher View Post
    εαν θελεις να ρωτησεις κατι ευχαριστως να σου απαντησω

δεν πειραζει αν εισαι εκτος θεματος

ετσι κι αλλιως το θεμα αυτο εχει ληξει ως θεμα για μενα

το εφερε μια αλλη κοπελα στο προσκηνιο
    Ρες επειδη παρομοιο θεμα με απασχολει κι εμενα θα μπορουσες να μου πεις πως το ξεπερασες? η εστω να με παραπεμψεις καπου που το εχεις ηδη γραψει?

Senior Member
    Quote Originally Posted by jimmaster View Post
    Ρες επειδη παρομοιο θεμα με απασχολει κι εμενα θα μπορουσες να μου πεις πως το ξεπερασες? η εστω να με παραπεμψεις καπου που το εχεις ηδη γραψει?
    Jimm

καλημερα

δυστυχως δεν εχω μαγικη συνταγη

οταν λεω εχει ληξη εννοω πως πηρα αυτα που ηθελα και δεν με καιει πια να το συζητω

αλλα απο διαισθηση εφαρμοζω ο,τι μπορω !

αν διαβασεις προσεκτικα τις σελιδες αυτες

θα δεις και την πορεια μου

αλλα και πολυτιμες συμβουλες υποδειξεις και αναγνωρισεις πολλων μελλων

ειλικρινα στο συνιστω να το διαβαζεις

οσο τα διαβαζω τοσο μεγαλωνει μεσα μου η ιδεα πως αυτα τα κειμενα πρεπει να γινουν βιβλιο !!!!! και το λεω πολυ σοβαρα!

δεν νομιζω να υπαρχουν τοσο ζωντανα κειμενα σε καποια εκδοση αυτην τη στιγμη :)

καλη συνεχεια

ειναι ωραιο που βρηκες αυτο το φορουμ

να ξερεις πως δεν εισαι μονος σου σε αυτο που περνας

και πως η χαρα της ζωης παει παραλληλα με ολα αυτα που μας ταλαιπωρουν :)

Senior Member
    Quote Originally Posted by researcher View Post
    Jimm

καλημερα

δυστυχως δεν εχω μαγικη συνταγη

οταν λεω εχει ληξη εννοω πως πηρα αυτα που ηθελα και δεν με καιει πια να το συζητω

αλλα απο διαισθηση εφαρμοζω ο,τι μπορω !

αν διαβασεις προσεκτικα τις σελιδες αυτες

θα δεις και την πορεια μου

αλλα και πολυτιμες συμβουλες υποδειξεις και αναγνωρισεις πολλων μελλων

ειλικρινα στο συνιστω να το διαβαζεις

οσο τα διαβαζω τοσο μεγαλωνει μεσα μου η ιδεα πως αυτα τα κειμενα πρεπει να γινουν βιβλιο !!!!! και το λεω πολυ σοβαρα!

δεν νομιζω να υπαρχουν τοσο ζωντανα κειμενα σε καποια εκδοση αυτην τη στιγμη :)

καλη συνεχεια

ειναι ωραιο που βρηκες αυτο το φορουμ

να ξερεις πως δεν εισαι μονος σου σε αυτο που περνας

και πως η χαρα της ζωης παει παραλληλα με ολα αυτα που μας ταλαιπωρουν :)
    Eιναι ωραιο που το βρηκα οντος ασχετα αν καποια μελη με στενοχωρησαν χθες χωρις καλα καλα να καταλαβω γιατι...

Καλημερα και σε σενα και θα κοιταξω το ποστ σου για να παρω καποιες ιδεες.

Η χαρα της ζωης παει παραλληλα με τις δυσκολιες αλλα οταν εχεις εντονα προβληματα που πιεζουν για αμεση λυση τοτε δεν μπορεις να χαρεις τπτ! Δυστυχως εγω τελευταια δεν χαιρομαι ουτε τον υπνο μου...
    Ευχαριστω πολυ καλημερα :)

Page 10 of 11 FirstFirst ... 891011 LastLast