Ειναι τοσο απαραιτητο "το πακετο" ; - Page 8
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 8 of 16 FirstFirst ... 678910 ... LastLast
Results 106 to 120 of 236
    Senior Member
    Quote Originally Posted by equilibrium View Post
    σαφως και ισχυει αυτο ως ενα βαθμο.αλλωστε σε συζητηση που ειχαμε μου ανεφερε πως πολλες φορες νιωθει πως με παρασερνει στο "βουρκο" επειδη μη εχοντας δουλεια δεν μπορει να εγγυηθει τιποτε .αυτο το βρισκω λογικο ,ομως σε καμια περιπτωση δεν θεωρω οτι ειναι κανεις "στο βουρκο" απλα επειδη ειναι ανεργος .ουτε και ενας ανδρας στα 45 του ειναι " τελειωμενος" και ανικανος να προσφερει μια αν μη τι αλλο χαρουμενη ζωη σε σε μια γυναικα ανω των 30 ετων .
    Ναι αλλά το πρόβλημα του δεν είναι με σένα. Είναι με την πραγματικότητα του. Πολλοί υπεύθυνοι άνθρωποι έτσι σκέφτονται.
    Αν καταφέρεις να τον αλλάξεις τι να σου πω... μπράβο :) Αλλά δεν νομίζω να θέλει.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    όχι καλή μου.
    Το σεξ είναι συνυφασμένο με τα θελω μας απέναντι στον άλλο. Δεν είναι ούτε ψυχολογικό το θέμα, ούτε συναισθηματικο. Είναι σεξ.
    Όταν το σεξ φτάνει να είναι...συνυφασμενο και εξαρτημένο από άλλου είδους συναισθήματα, δεν είναι σεξ είναι ο τρόπος που επιστεγάζουμε απελπισμένα τη σχέση. Που προσπαθούμε να την κάνουμε ερωτική (τη σχέση), κάτι που δεν είναι στην πραγματικότητα αλλα παλεύουμε με νύχια και με δόντια να το αποδείξουμε.
    μα ακριβως αυτα τα θελω μας τα εμπνεει ο/η συντροφος μας αρα και παλι κατα την γνωμη μου η αφετηρια ειναι το συναισθημα ,η ψυχολογια στο σεξ.σε αντιθετη περιπτωση ειναι απο μονο του το σεξ μια πραξη ανουσια κατι σαν συμπεριφοριστικη αντιδραση απεναντι σε ερεθισματα και με μοναδικο αυτοσκοπο ικανοποιηση βιολογικων αναγκων .αραγε αυτο ειναι το σεξ;;;

Senior Member
    Quote Originally Posted by alexandros3 View Post
    Ναι αλλά το πρόβλημα του δεν είναι με σένα. Είναι με την πραγματικότητα του. Πολλοί υπεύθυνοι άνθρωποι έτσι σκέφτονται.
    Αν καταφέρεις να τον αλλάξεις τι να σου πω... μπράβο :) Αλλά δεν νομίζω να θέλει.
    και να ηθελα να τον αλλαξω δεν μπορω ,εξαλλου ειναι αδικο για καποιον να αλλοιωνει αυτο που ειναι πραγματικα για να "υποταχθει" στα θελω μας ετσι δεν ειναι ;;

Senior Member
    Ναι, είναι.
    ϊσως και να μη θέλει να κάνει μια δουλειά που δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητες του;
    Τι να σου πω ρε συ. Η ανεργία είναι σαν μας κόβεις τα σοβαρά όργανα. Μόνο όσοι είναι εκμεταλλευτές γυναικών μπορούν να λειτουργήσουν υπό καθεστώς ανεργίας.
    λολ πλάκα. Αλλά αλήθεια.
    Εσύ τον παρακινείς να πάει να ζητήσει δουλειά; Μπορείς και να κοιτάς και συ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by crazy_diamond View Post
    Μα ναι, από τη μία καλά κάνεις και δεν τον πιέζεις σε μια δύσκολη φάση για αυτόν, αλλά από την άλλη δεν μπορείς να επιβαρύνεις μόνο τον εαυτό σου.

Με μια συζήτηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν τον βαφτίζεις καθόλου ανίκανο. Απλά θα κουβεντιάσετε ως ζευγάρι για ενα θέμα που καλώς ή κακώς υπάρχει και δεν μπορείτε να κάνετε ότι δεν είναι εκεί, ότι δεν τρέχει και τίποτα. Δηλαδή τι, αγαπιόμαστε και ΟΛΑ είναι ιδανικά και καλά;
    Πιστεύω ότι ο μόνος που έχει στο μυαλό του ένα τέτοιο χαρακτηρισμό και τον φοβάται είναι ο ίδιος ο σύντροφός σου. Αλλά με το να αποφεύγει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα όχι μόνο δε βοηθάει τη σχέση σας, αλλά ούτε και τον εαυτό του.

Αυτός αλήθεια σε βοηθάει να ''ξεχνιέσαι'';
    Εσύ νιώθεις χαρά και απόλαυση όταν έχεις αναλάβει περισσότερες ευθύνες και ένα μάλλον δύσκολο ρόλο μέσα στη σχέση σας;

Αγαπάμε ένα άνθρωπο, όχι όμως δικαιολογώντας τον συνέχεια και φορτώνοντας τον εαυτό μας όσα εκείνος αρνείται να αντιμετωπίσει, όταν μάλιστα αυτά είναι και θέματα που αφορούν άμεσα στον ίδιο..
    απλως προσωπικα θεωρω πως στην αγαπη υπαρχη κατανοηση και σιγουρα αυτος που εχει μεγαλυτερη αναγκη για κατανοηση αυτη την περιοδο εχει εκεινος λογω του προβληματος της ανεργιας του .δεν εννοω πως και οι δικες μου αναγκες πρεπει να μην ικανοποιουνται αλλα κυριως να μην ειναι "παραλογες" και απλα ανταποδοτικες.

Senior Member
    Ναι, είναι.
    ϊσως και να μη θέλει να κάνει μια δουλειά που δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητες του;
    Τι να σου πω ρε συ. Η ανεργία είναι σαν μας κόβεις τα σοβαρά όργανα. Μόνο όσοι είναι εκμεταλλευτές γυναικών μπορούν να λειτουργήσουν υπό καθεστώς ανεργίας.
    λολ πλάκα. Αλλά αλήθεια.
    Εσύ τον παρακινείς να πάει να ζητήσει δουλειά; Μπορείς και να κοιτάς και συ.
    μα ακριβως αυτο εχω διαπιστωσει ,δηλαδη πως στους ανδρες η ανεργια λειτουργει ως ενα ειδος "ευνουχισμου".απο την αλλη σιγουρα τον βοηθω αλλα οπωσδηποτε οι εποχες ειναι δυσκολες και σιγουρα οι δυνατοτητες στην αγορα εργασιας για εναν ανδρα στα 45 λιγοστευουν.

Senior Member
    Δεν ξέρω σε ποιό τομέα δραστηριοποιείται, αλλά μπορεί να "πουλήσει" την εμπειρία του για ένα πιο κάτω μισθο.
    Έτσι θα μπορεί να κάνει αυτό που θέλει αλλά τα χρήματα θα είναι λιγότερα.
    Νομίζω θα τον γεμίζει πολύ περισσότερο από το να κάνει κάτι με περισσότερα χρήματα αλλά άσχετο με εκείνον.
    Εξάλλου δεν θα του πέσει η μούρη :) Η ανεργία έχει ανέβει στο πόσο τώρα 15%? (viva espagna)
    Όλοι κάνουν συμβιβασμούς. Εγώ λέω να ψάχνεις και 'συ γιατί μπορεί να είναι τόσο down τώρα που να μην έχει διάθεση ούτε να ψάχνει (δεν ξέρω)

Senior Member
    σιγουρα και συμφωνω μαζι σου εξαλλου ακομη κι αν πεφτει η "μουρη" μας δεν μας βγαινει παντα σε κακο.και ισως μας κανει να καταλαβουμε πως στη ζωη δινουμε εμεις αξια με τις πραξεις μας και τη δυναμη μας οχι οι ταμπελες η τα εντυπωσιακα"πακετα".

Senior Member
    Εντάξει equilibrium. Όμως δεν μπορείς να τον πείσεις να κάνει κάτι που δεν τον εκφράζει. Μόνο αν δεν είχατε καθόλου λεφτά κι έπρεπε να σας συντηρήσει. Τώρα από ότι κατάλαβα αυτό το κανείς εσύ. Έτσι του δίνεις την πολυτέλεια να ψάξει για κάτι που πραγματικά τον γεμίζει. Νομίζω θα το εκτιμήσει. Αλλά να ψάχνει, να κινητοποιηθεί γιατί η κατάθλιψη (αν έχει) και η σιγουριά που του προσφέρει ενδεχομένως η δική σου υποστήριξη ίσως δρουν ανασταλτικά. Δεν νομίζω, λέω ίσως.

Senior Member
    σε ποια αληθεια ; στο οτι απλως υπαρχουν και οι σεξουαλικες αναγκες; δε νομιζω οτι ακομη κι αν προσπαθουσα επιμελως να το κρυψω θα επειθα κανεναν .αρα τι να κρυψω;; το αυτονοητο ;;

οι σεξουαλικες αναγκες υπάρχουν σε διαφορετικο βαθμο, ενταση στον καθενα μας κ εκφραζονται με διαφορετικο τροπο. Ενας τροπος ειναι κ αυτος της σιωπης. Αυτον εχεις επιλεξει? Ναι, πολλοι ανθρωποι επιλεγουμε να κρυψουμε, να μην μιλαμε για τα αυτοννοητα γιατι πολυ απλα δεν μπορουμε. Δεν μας βολευει να το κανουμε. Κ οι προφασεις που βρισκουμε ειναι οτι δεν θελουμε να πληγωσουμε τον αλλο, δεν θελουμε να τον φερουμε σε δυσκολη θεση...Βεβαια μπορει κ να μην ειναι προφασεις, αλλα ειναι η μιση και η πιο βολικη αληθεια. Η αλλη μιση συνηθως ειναι οτι δεν ξερουμε πώς να διεκδικησουμε αυτο που αναζηταμε.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    σαφως και ισχυει αυτο ως ενα βαθμο.αλλωστε σε συζητηση που ειχαμε μου ανεφερε πως πολλες φορες νιωθει πως με παρασερνει στο "βουρκο" επειδη μη εχοντας δουλεια δεν μπορει να εγγυηθει τιποτε .αυτο το βρισκω λογικο ,ομως σε καμια περιπτωση δεν θεωρω οτι ειναι κανεις "στο βουρκο" απλα επειδη ειναι ανεργος .ουτε και ενας ανδρας στα 45 του ειναι " τελειωμενος" και ανικανος να προσφερει μια αν μη τι αλλο χαρουμενη ζωη σε σε μια γυναικα ανω των 30 ετων .
    τοση δυναμη θεωρει οτι εχει? φανταζομαι οτι δεν σε παρασερνει...επιλεγεις να μεινεις μαζι του, για τους λογους σου...οσο για τον βουρκο...εχει σκεφτει να κανει καποια ποιο προχειρη/προσκαιρη δουλεια για τα βασικα του εξοδα και για να μην λιμναζει στον βουρκο (χανοντας την ψυχραιμια του?)?

Απο την αλλη, πιστευεις οτι καποιος μπορει να προσφερει απο μονος του μια χαρουμενη ζωη σε καποιον αλλον? αντρας ή γυναικα? νομιζω οτι μονος του ο καθενας μας με τις συνθηκες που δημιουργουμε για την ζωη μας αλλα κ αναλογα με το ποσο κ πώς εχουμε φτιαξει το "μεσα" μας, μπορουμε ή οχι να αλληλεπιδρασουμε κ να ανθισουμε με καποιον ανθρωπο διπλα μας ή να μαραθουμε...Ελπιζω να ανθισετε παντως:)
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    και να ηθελα να τον αλλαξω δεν μπορω ,εξαλλου ειναι αδικο για καποιον να αλλοιωνει αυτο που ειναι πραγματικα για να "υποταχθει" στα θελω μας ετσι δεν ειναι ;;
    Πολυ καλα τα λες, ειναι αδικο για καποιον να αλλοιωνει αυτο που ειναι για να υποταχθει στα θελω του αλλου. Εσυ αυτο κανεις!!!!!!

κατα την γνωμη μου η αφετηρια ειναι το συναισθημα ,η ψυχολογια στο σεξ.σε αντιθετη περιπτωση ειναι απο μονο του το σεξ μια πραξη ανουσια κατι σαν συμπεριφοριστικη αντιδραση απεναντι σε ερεθισματα και με μοναδικο αυτοσκοπο ικανοποιηση βιολογικων αναγκων .αραγε αυτο ειναι το σεξ;;;
    Το ιδιο ακριβως ισχυει για το φαγητο και το νερο. Αρα μπορεις να σταμτησεις να τρως και να πινεις νερο. Υπαρχει ενας αραβας γκουρου που εχει 60 χρονια να βαλει κατι στο στομα του και ειναι υγιεστατος, αρα μη μου πεις οτι ειναι θεμα επιβιωσης! Με το παθος και την αφοσισωση που εχεις θα το καταφερεις.
    Last edited by carrie; 10-03-2011 at 16:25.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sofia View Post
    οι σεξουαλικες αναγκες υπάρχουν σε διαφορετικο βαθμο, ενταση στον καθενα μας κ εκφραζονται με διαφορετικο τροπο. Ενας τροπος ειναι κ αυτος της σιωπης. Αυτον εχεις επιλεξει? Ναι, πολλοι ανθρωποι επιλεγουμε να κρυψουμε, να μην μιλαμε για τα αυτοννοητα γιατι πολυ απλα δεν μπορουμε. Δεν μας βολευει να το κανουμε. Κ οι προφασεις που βρισκουμε ειναι οτι δεν θελουμε να πληγωσουμε τον αλλο, δεν θελουμε να τον φερουμε σε δυσκολη θεση...Βεβαια μπορει κ να μην ειναι προφασεις, αλλα ειναι η μιση και η πιο βολικη αληθεια. Η αλλη μιση συνηθως ειναι οτι δεν ξερουμε πώς να διεκδικησουμε αυτο που αναζηταμε.

προσωπικα η χρηση της λεξης διεκδικω με απωθει.δεν θεωρω πως μπορει καταπιεστικα να σου δινει ο αλλος αυτο που ζητας.αντ αυτου προτιμω τη λεξη μοιραζομαι που ενεχει την εννοια της αμοιβαιας εκουσιας συμμετοχης .

Senior Member
    Εντάξει equilibrium. Όμως δεν μπορείς να τον πείσεις να κάνει κάτι που δεν τον εκφράζει. Μόνο αν δεν είχατε καθόλου λεφτά κι έπρεπε να σας συντηρήσει. Τώρα από ότι κατάλαβα αυτό το κανείς εσύ. Έτσι του δίνεις την πολυτέλεια να ψάξει για κάτι που πραγματικά τον γεμίζει. Νομίζω θα το εκτιμήσει. Αλλά να ψάχνει, να κινητοποιηθεί γιατί η κατάθλιψη (αν έχει) και η σιγουριά που του προσφέρει ενδεχομένως η δική σου υποστήριξη ίσως δρουν ανασταλτικά. Δεν νομίζω, λέω ίσως.

δεν νομιζω πως λειτουργοντας ως βοηθητικη(οικονομικη) "πατεριτσα" βοηθω κανεναν.αντιθετα πιστευω πως η βοηθεια πρπει να ειναι πρωτιστως ψυχολογικη ,ενα ερεισμα για τις δυσκολες αυτες στιγμες.αν μιλαμε για συναισθηματικη "πατεριτσα" τοτε ναι αποδεχομαι πως λειτουργω σ αυτη τη σχεση ετσι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by carrie View Post
    Πολυ καλα τα λες, ειναι αδικο για καποιον να αλλοιωνει αυτο που ειναι για να υποταχθει στα θελω του αλλου. Εσυ αυτο κανεις!!!!!!

και παλι διαφωνω .εγω θα ελεγα πως δεν υποτασσομαι στα θελω του συντροφου μου,απλως προσπαθω να συμβιβαστω απο τη στιγμη που η ψυχολογια του δεν ειναι και η πιο ενδεδειγμενη για σεξουαλικες επαφες.

Το ιδιο ακριβως ισχυει για το φαγητο και το νερο. Αρα μπορεις να σταμτησεις να τρως και να πινεις νερο. Υπαρχει ενας αραβας γκουρου που εχει 60 χρονια να βαλει κατι στο στομα του και ειναι υγιεστατος, αρα μη μου πεις οτι ειναι θεμα επιβιωσης! Με το παθος και την αφοσισωση που εχεις θα το καταφερεις.
    οι αναγκες για επιβιωση δεν σχετιζονται με την αναγκη για σεξουαλικη συνευρεση ουτε και η αφετηρια τους ειναι συναισθηματικη.το σεξ λοιπον συγκαταλεγεται στις βασικες αναγκες μας οχι ομως στις αναγκες για επιβιωση.αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι σημαντικο λιγο η περισσοτερο για εμας απλως για μενα το σεξ μονο για το σεξ δεν ικανοποιει καμια βασικη η λιγοτερο σημαντικη μου αναγκη.

Page 8 of 16 FirstFirst ... 678910 ... LastLast