Results 16 to 30 of 34
-
20-03-2011, 00:14 #16
Καλά έκανες και έκοψες την επικοινωνία. Αν αυτό που έχει ανάγκη είναι απλά επιβεβαίωση, από κάποιον που την παρακαλάει, τότε έχει δικά της θέματα. Και όπως σωστά λες, δεν της ταιριάζεις εσύ.
Θα πω την άποψή μου, αν και μπορεί να μην είναι έτσι τα πράγματα.
Μου κάνει εντύπωση η όλη στάση της. Προσωπικά, αν ήμουνα τόσο καλά και ερωτευμένη με κάποιον, δεν θα ήθελα ξαφνικά να μείνω μόνη μου (αυτό με τις τύψεις για τον πρώην πολύ τραβηγμένο μου ακούγεται). Θα έπρεπε κάτι να μου φταίει πολύ για να το κάνω.
Μήπως τελικά, είχε μεγάλες προσδοκίες από αυτή τη σχέση, η οποία για χρόνια ζούσε στη φαντασία σας, οι οποίες διαψεύστηκαν όταν τελικά καταφέρατε να είσαστε μαζί? Και μήπως και η ίδια δυσκολεύεται να το αποδεχτεί, γι' αυτό είναι τόσο μπερδεμένη?
- 20-03-2011, 00:41 #17
Αυτό που λες όντως είναι λογικό και αν ήταν έτσι, πίστεψέ με, θα με βοηθούσε να εξορθολογίσω κι εγώ την κατάσταση και να την τοτοθετήσω εκεί που θα έπρεπε.
Δε νομίζω να είναι έτσι όμως. Θεωρώ ότι αν ίσχυε αυτό, αν είχε έστω αυτή την σκέψη, πολύ απλά θα μου το έλεγε. Μου έλεγε τα πάντα. Ακόμα και πράγματα που δε θα έπρεπε. Από τη στιγμή που άρχισε να νιώθει άσχημα για τον πρώην της μου το είπε.
Το τελευταίο μήνυμα που έστειλε, πριν από μια βδομάδα ήταν ότι "όσο πιο πολύ πιστεύεις σε κάτι, τόσο πιο πολλές απαιτήσεις έχεις από αυτό. Εγώ από σένα έχω τις περισσότερες απαιτήσεις από ότι έχω από τον οποιονδήποτε άλλο. Περιμένω να καταλαβαίνεις όλες μου τις αδυναμίες χωρίς να με κρίνεις και να συγχωρείς λάθη μου που άλλος δε θα ανεχόταν. Ίσως είναι υπερβολικό αλλά εσύ μου το προσφέρεις". Πλήρης αποδοχή...
Έχεις δίκιο να σου φαίνεται τραβηγμένο. Όντως είναι. Όμως ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει διαφορετικές ανοχές και δυνάμεις. Για κάποια άλλη, το να είναι ετυχισμένη με κάποιον που είναι ερωτευμένη και περνάει τέλεια, αρκεί για να υπερνικήσει οποιαδήποτε ενοχικά συναισθήματα ή οποιαδήποτε εμπόδια.
Η συγκεκριμένη όμως είναι πολύ αδύναμη και πολύ ενοχική. Αυτό την κάνει να μη μπορεί να προχωρήσει εύκολα και να κάνει ορθολογικά τις επιλογές της. Γι' αυτό και πηγαίνει σε ψυχολόγο... Ακόμα και αυτό το χαρακτηριστικό της όμως, η αδυναμία της, εμένα με έλκει...
20-03-2011, 00:41 #18
Εγω εχω την εντυπωση πως η ιστορια που μας εχεις γραψει ειναι τι πιστευεις εσυ πως σκεφτεται η κοπελια και οχι τι πραγματικα σκεφτεται.
Δεν νομιζω πως βλεπεις τα πραγματα αντικειμενικα.Βλεπεις οπως εσυ θελεις να τα δεις,οπως σε βολευει και οπως θα θελες να ειναι.
Δεν νομιζω πως εχεις μπει στο μυαλο της.Οπως δεν νομιζω πως η κοπελια σου λεει ολη την αληθεια για το τι νοιωθει και τι αισθανεται.
Ψαξε τα μικρα πραγματακια στη σχεση σας που νομιζεις πως δεν εχουν σημασια,που ομως κρυβουν μεγαλες αληθειες.
Η κοπελα τον αγαπαει κατα την γνωμη μου ακομα τον προηγουμενο,και ειναι μπερδεμενη,θελει πραγματα και απο τους δυο σας.
Αλλα εκανε το λαθος να μην βαλει ορια.Και τωρα ειστε ολοι μεσα σε αυτη την αμμοθυελα.
Ας γινει το καλυτερο,ειτε σε βολευει ειτε οχι :)
20-03-2011, 00:56 #19
Εννοείται ότι θελω να γίνει το καλύτερο. Και σίγουρα όποιο και να έιναι το καλύτερο, με βολεύει. Δε θέλω καμία να είναι μαζί μου χωρίς να το θέλει και η ίδια φίλε μου. Αν όντως θέλει να είναι με τον πρώην της, τότε πολύ καλά θα κάνει να είναι. Δε θέλω να σταθώ εμπόδιο στην ευτυχία κανενός.
Εγώ έχω τους λόγους μου να πιστεύω ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ίσως και να έχεις δίκιο και να τα βλέπω τα πράγματα όπως θέλω να είναι. Όμως ειλικρινά, όσο και να ψάξω δε βλέπω τίποτα διαφορετικό από αυτά που γράφω εδώ. Να πέφτω τόσο έξω? Να είναι τόσο καλή ηθοποιός? Τι να πω, ίσως...
Δε θα λειτουργήσω όμως με το γνώμωνα ότι δεν είναι ειλικρινής απέναντί μου. Πρέπει να έχεις κάποια δεδομένα για να μπορείς να κρίνεις οποιαδήποτε κατάσταση. Το να πεις "μου λεει ψέματα και δεν είναι έτσι τα πράγματα" αναιρεί τα δεδομένα που έχεις μπροστά σου. Οκ, να αμφισβητείς τα πάντα. Τότε πώς μπορείς και να έχεις άποψη για οτιδήποτε, αν δεν υπάρχουν κάποια βασικά δεδομένα που πάνω σε αυτά θα στηρίξεις τη σκέψη σου?
Δεν είμαι ονειροπόλος, είμαι πολύ λογικός σαν άνθρωπος, μάλιστα αυτό είναι και ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά μου.
20-03-2011, 01:00 #20
ακριβως,εισαι ενας πολυ λογικος ανθρωπος
φιλε μου οι γυναικες δεν σκεφτονται με την λογικη,επρεπε να το ξερεις τοσο καιρο
δεν σου λεω πως σου ελεγε ψεματα,οτι ελεγε το εννοουσε και σαγαπουσε και σαγαπαει
τωρα ομως νοιωθει αλλα,και αντε να ξεμπερδεψει το κουβαρι
και μεχρι να το ξεμπερδεψει,αν το ξεμπερδεψει ποτε,εσυ πρεπει να κανεις τον συναισθηματικο σουπερμαν.
δυσκολες καταστασεις που χρηζουν μεγαλης ψυχολογικης δυναμης...
20-03-2011, 01:18 #21
συμφωνω με την μαριαν, οτι κατι δεν κολλαει στην συμπεριφορα της κοπελας, αλλα δεν ξερω αν η αιτια ειναι αυτη που ειπε..
εγω ειμαι μαλλον προς την αποψη του εξιδανικευμενου απωθημενου....
ισως αυτη να ηθελε κατα βαθος να μεινεις ενα απωθημενο της και να μην το ζησει, ισως να φοβαται να ζησει κατι που ειναι σιγουρη οτι θα την κανει ευτυχισμενη, ισως η ενοχικοτητα της που ειπες να μην την αφηνει να ειναι....
σε καθε περιπτωση, στο 'τι να κανεις' απαντησες μια χαρα μονος σου.
δεν μπορεις παρα να περιμενεις να περασει ο χρονος χωρις να πιεζεις κι αν οταν ξαναεπικοινωνησει η αν επιδιωξει να ξαναειστε μαζι, εισια ακομα εκει, εχει καλως..
20-03-2011, 02:20 #22
Μου κάνει εντύπωση που μάλλον κατάλαβες την ουσία. Όταν διάβασα την απάντησή σου είμαι και εγώ σχεδόν σίγουρος γι' αυτό. Μάλλον συμφωνώ με τη marian_m. Eιδικά όταν διαβάζω το παρακάτω:
Στην ουσία σου έγραψε το ίδιο που είπε η marian_m. Με μόνη διαφορά την παρατήρηση: "αλλά εσύ μου το προσφέρεις". Ακούγεται σαν ένα είδος απολογισμού.
20-03-2011, 02:40 #23
Η mariam είπε ότι είχε μεγάλες προσδοκίες που όμως διαψεύστηκαν. Το μήνυμα λέει ότι έχει μεγάλες προσδοκίες, τις μεγαλύτερες, οι οποίες όμως δεν διαψεύστηκαν, αλλά μάλλον το αντίθετο.
Αν όντως είχε στο μυαλό της κάτι μεγάλο και όταν το έζησε τελικά μαζί μου, είδε ότι δεν ήταν και τόσο μεγάλο, τότε τα πράγματα θα ήταν απλά. Θα το καταλάβαινα από τη συμπεριφορά της όταν ήμασταν μαζί. Δεν κοιτάς τον άλλον στα μάτια και λες "θα σε παντρευτώ, είσαι ο άνθρωπος της ζωής μου, με κάνεις ευτυχισμένη", αν αυτό που ζεις είναι κατώτερο των προσδοκιών σου. Το ότι δεν πήγαν τα πράγματα έτσι όπως φαινόταν ότι θα πάνε, μάλλον κάπου αλλού οφείλεται και είναι πιο περίπλοκο από προσδοκίες που διαψεύστηκαν.
20-03-2011, 02:56 #24
Κάτι τέτοιο πιστεύω κι εγώ... Όχι ότι θέλει κατά βάθος να μείνω κάτι ανεκπλήρωτο (δε μου αρέσει η λέξη απωθυμένο), νομίζω ότι είδα το αντίθετο. Αυτή επεδίωξε να είμαστε μαζί... Όμως το ότι οι ενοχές της δεν την "αφήνουν" να είναι ευτυχισμένη, ότι νιώθει τύψεις αν αυτή βιώνει ευτυχία, ότι φοβάται και ότι τελικά απολαμβάνει τη μελαγχολία της γιατί μπαίνει στη διαδικασία να πιστεύει ότι αυτό της αξίζει, νομίζω ότι φτάνει κοντά στο ζητούμενο. Ελπίζω να τη βοηθήσει σ' αυτό ο ψυχολόγος και να μην κάνει κάποια βιαστική κίνηση προς καμία κατεύθυνση. Της πρότεινα να διαβάσει και το "Ο παλιάτσος και η άνιμα" της Βαμβουνάκη, νομίζω ότι θα της κάνει καλό.
Σίγουρα συμφωνώ στο ότι πρέπει να αφήσω το χρόνο να δείξει χωρίς καμία απολύτως πίεση. Στο τι θα γίνει τελικά δεν ξέρω και μάλλον κανείς δε μπορεί να ξέρει, ελπίζω να πάνε όλα καλά πάντως και να γίνει αυτό που πρέπει να γίνει, ό,τι κι αν είναι τελικά αυτό.
20-03-2011, 04:21 #25
20-03-2011, 04:39 #26
+++...συμφωνώ απόλυτα.
φίλε μου, έγραψες κάπου στην αρχή...Ώσπου φτάσαμε στον Ιανουάριο. Έστειλε ένα μήνυμα στον πρώην της. "Ελπίζω να είσαι καλά, εγώ κρατάω όλα τα ωραία από τη σχέση μας και προχωράω".
για ποιο λόγο να στείλει μνμ στον πρώην της αν ήταν καλά μαζί σου?
θα σου μιλήσω από προσωπική εμπειρία αν και νομίζω πως κατά βάθος ξέρεις πολύ καλά τι συμβαίνει.
Χώρισα σχέση 5,5 χρόνων, (που φυσικά δεν πήγαινε καλά), σε τρεις μέρες και ακολούθησα το όνειρο που έζησα και ζω με έναν άλλο άνθρωπο τώρα.
Έχω σκεφτεί δεκάδες φορές: και αν αυτό που έχω τώρα δεν είναι τόσο δυνατό όσο νομίζω?
Ξέρεις κάτι? Ακόμη και αν είναι η μεγαλύτερη φούσκα στον κόσμο, δεν θα γύριζα ποτέ.
Τι θέλω να σου πω με αυτό?
Αυτό που λίγο-πολύ σου λέει ο εμπνευστής.
η κοπέλα δεν είχε ξεπεράσει τον πρώην. Να τον φρικάρει ήθελε, να τον τσιτώσει μήπως και κινητοποιηθεί.
Κινητοποιήθηκε και από κει και πέρα π@@ριες τύπου "είναι ενοχικό άτομο", είναι δικαιολογίες για να χωνέψουμε την απόρριψη.
Αλήθεια πιστεύεις πως γύρισε στον άλλο ενώ ήθελε εσένα?
πιστευεις πως καταπιέζεται από τα φιλανθρωπικα της αισθήματα για τον πρώην?
Σπάσιμο του έκανε στην πλάτη σου και τώρα προσπαθεί να σε έχει κάπου εκεί να περιμένεις μήπως και τυχόν χαλάσει με τον άλλο και μείνει μόνη της.
Την τανία, "Απλά δεν σε γουστάρει" την έχεις δει?
20-03-2011, 09:32 #27
υπαρχει μια βασικη διαφορα θεοφανια μας.
αν καταλαβα καλα την προσωπικη σου εμπειρια, εσυ χωρισες γιατι επρεπε να χωρισεις και ΜΕΤΑ , αλλα πολυ συντομα, εκανες μια αλλη σχεση που ειναι και πολυ δυνατη κλπ.
η κοπελα ομως χωρισε ΕΞΑΙΤΙΑΣ της νεας σχεσης, για να ειναι με τον χρηστο και οχι γιατι ειχαν βαλει τελεία με τον προηγουμενο.
φυσικα και δεν θα χωριζε για καποιον αλλο αν ηταν καλα με την σχεση της, αυτο ομως δεν την κανει να αισθανεται και καλα που τον αφησε παγωτο μετα απο 4 χρονια σχεσης με ενα τηλεφωνημα για εναν αλλο, οποτε για εμενα δικαιολογειται απολυτα το μηνυμα της να ειναι καλα κλπ, χωρις ομως να το μεταφραζω οπως ο εμπ, οτι το μηνυμα σημαινε οτι τον αγαπαει τον προηγουμενο. το μηνυμα για εμενα ηταν για να τον διαβεβαιωσει οτι η αποφαση της για χωρισμο ισχυει (ωστε να μην τρεφει ελπιδες ο αλλος) και μια ειλικρινη (νομιζω) ευχη της, να παει κι εκεινος καλα στην ζωη του.
εαν ολη η κινηση της ηταν απλα για να τσιτωσει τον προηγουμενο, τωρα θα ηταν με τον προηγουμενο, δεν θα ηταν μονη της.
20-03-2011, 11:40 #28
20-03-2011, 12:36 #29
Θεοφανία ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συμβαίνει.
Αν ήθελε απλά να κάνει κάτι για να τσιτώσει τον πρώην της, θα ήτανε μαζί του τώρα και δε θα έτρεχε στους ψυχολόγους. Αυτός τη θέλει και την παρακαλάει, άρα mission accomplished και thank you very much.
Για ποιο λόγο να του στείλει μήνυμα και να του πει ότι προχωράει και κρατάει τα καλά από τη σχέση τους?
1 για χρόνια πολλά, γιατί το μήνυμα το έστειλε 1/1... Η πρώην μου που τα είχαμε 5 χρόνια και χωρίσαμε πριν από άλλα 5, μου έστειλε κι αυτή μήνυμα για χρόνια πολλά. Τι σημαίνει αυτό? Ότι με γουστάρει και απλά έπαιξε ένα παιχνίδι στην πλάτη του άλλου που είναι παντρεμένη και έγκυος στο 2ο?
2 του είπε χρόνια πολλά και προχωράω... όχι χρόνια πολλά και να ξέρεις ότι ό,τι κι αν έγινε εμένα μου λείπεις και σ' αγαπάω κτλ κτλ...
Πέρα από αυτό, αν με ήξερες, δεν υπήρχε πιθανότητα να ερμήνευες την κατάσταση έτσι. Δε θα ήμουνα κομμάτια τώρα Θεοφανία, αν τα πράγματα ήταν τόσο απλά. Έχουν παίξει παιχνιδάκια σε πρώην στην πλάτη μου και ξέρω πώς είναι. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό για το οποίο μιλάω. Έχω μεγάλη εμπειρία και μπορώ να κρίνω. Δεν είμαι παιδάκι που το κοροϊδέψανε και δε μπορεί να το δεχτεί και τώρα κλαίει.
Την ταινία "απλά δε σε γουστάρει" δεν την έχω δει, όπως δε βλέπω και "sex and the city". Δεν είναι τέτοια η περίπτωση εδώ. Δεν είναι απλά γκομενίστικα παιχνιδάκια.Last edited by chrisro; 20-03-2011 at 13:16.
20-03-2011, 17:01 #30
chrisro, να ξερεις οτι ενας ανθρωπος που παει να σπουδασει ψυχολογια κατα 99% κουβαλαει στην πλατη του θεματα. η κοπελα σου τωρα αρχισε ψυχοθεραπεια ή κανει χρονια? Οι σπουδες και τα διδακτορικα δεν βοηθανε να λυσει το ατομο τα θεματα του, τουλαχιστον με τπτ οσο η ψυχοθεραπεια. Οποτε το οτι ειναι ψυχολογος δε λεει πολλα.. Και αλλο ψυχολογος αλλο ψυχοθεραπευτης. Αν εχει κανει πχ διδακτορικο στην γνωστικη ή αθλητικη ψυχολογια δε λεει αυτο οτι θα πρεπει να εχει λυσει η ιδια τα θεματα της! Αυτο το επαγγελμα ειναι τελειως διαφορετικο απο τα αλλα.