Θεος κ κολαση - Page 11
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 11 of 44 FirstFirst ... 91011121321 ... LastLast
Results 151 to 165 of 649
    Junior Member
    Quote Originally Posted by sabb View Post
    Αγαπητέ ορθόδοξε χριστιανέ, τιμή σου και καμάρι σου για το τι πιστεύεις και το τι είσαι...
    Θα ήταν ωστόσο εκ του περισσού να πει κανείς ότι το μοναδικό πόστ όπου αναφέρεται η λέξη μίσος είναι το δικό σου ποστ και η κύρια εντύπωση που αποτυπώνεται εννοιολογικά σ'αυτό , είναι η συνήθης κατηγοριοποίηση των συνομιλητών σε εκείνους που έχουν μίσος και σκοτάδι μέσα τους ή ρίχνουν παραγάδια (...καλή μου Lou δεν ήξερα πως διέθετες τέτοιες αλιευτικές ικανότητες..) προφανώς για να οδηγήσουν τους αθώους χριστιανόπαιδες μακριά από τον δρόμο του Θεού κι από την άλλη είναι κι εκείνοι που σαν άλλοι Σαούλ είδανε το σημάδι του θεού στον ουρανό και άρα γίνανε υπέρμαχοι μιας αλήθειας , που όμως αν το καλοσκεφτούν είναι μοναχά η δική τους αλήθεια και κανενός άλλου.

Αγάπη κι ελπίδα στη καρδιά τους έχουν όσοι σκέφτονται με σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες κι όχι οι θρησκομάνοι και πίστεψε με , η Ιστορία διδάσκει πως μόνο οι πιστοί των απανταχού θρησκειών δεν ήταν ποτέ έτσι - το κυρίαρχο συναίσθημα αυτής της κατηγορίας ανθρώπων ήταν και είναι κατ' αποκλειστικότητα το μίσος για όσους δεν έχουν την ίδια πίστη . Πάντα στην απέναντι όχθη υπήρχε εκείνος που ανάλογα με την πίστη του ήταν εχθρός ή φίλος, αστεία πράγματα για την εξελικτική πορεία του ανθρώπου να κατηγοριοποιούνται σε πιστούς και απίστους, θα κατονομάζω πάντα σαν αφελείς όλους εκείνους που δεν κρατούν την πίστη τους για τον εαυτό τους, αλλά προσπαθούν να αποδείξουν αναπόδεικτα πως όλοι οι υπόλοιποι είναι ελέφαντες. Θεωρώ πως απέναντι στον φανατισμό, δεν μπορεί κανείς να αντιτάξει και πολλά επιχειρήματα , υπάρχει πάντα ένα τείχος που εμποδίζει τους ανθρώπους να σκέφτονται με ευρύνοια και προ πάντων να αποδέχονται καλοπροαίρετα τον αντίλογο....
    εγω αγορακι μου με το υπεροχο γλυκομιλητο επιστημονικο λογο δεν εχω φανατισμο ουτε Σαουλ το παιζω ουτε βλεπω εσενα σαν τον αντιθετο κακο...ολα απο το μυαλο σου τα βγαζεις ...δεν κατηγοριοποιησα εγω τους αλλους αλλα εσεις τους χριστιανους.οταν λετε καποιοι οτι οι χριστιανοι ειναι αφελεις...θρησκοληπτοι φανατικοι...και προσπαθειτε να παρουσιασετε τα πιστευω των αλλων σαν λαθος και αποτελεσμα χαμηλου διανοητικου επιπεδου τοτε τι ειναι?δεν ειναι μισος?κρατηστε αυτο που πιστευετε για τον εαυτο σας και μη προσπαθειτε να πεισετε οτι η δικη σας αποψη ειναι η ορθοτερη.οσο αφορα το χαρακτηρισμο στη Lou περι παραγαδιου το ειπα εντελως αστειευομενος που ανοιγοντας ενα thread καταφερε να "ψαρεψει" τοσες πολλες αποψεις...και τοσα πολλα μανιφεστα επισης....:-D δεν σας κατηγορω παντους ορισμενους καθολου....ειναι εξαλλου και trendy να δηλωνεις αθεος...;-)

Senior Member
    Καλησπερα
    Και ελεγα και εγω ποτε θα αρχισει το νταβαντουρι......
    Εγω προσωπικα συμφωνω με το Στρειδι και την Σοφια................
    Διαφωνω Νικο μαζι σου απο προσωπικη εμπειρια αντιθετως πιστευω οτι στο μυαλο μου υπαρχει ο Σατανας και στην καρδια μου ο Θεος....ολα τα αλλα ειναι απλως για να λεμε για αυτο και οι ανατολικοι(ευτυχως) πιστευουν στην μη σκεψη οπου ειναι και η ορθη σκεψη.....
    Οσο για το Θεο ειναι καθαρα πως το βιωνει ο καθενας και πως πιστευει η δεν πιστευει αντιστροφα....παντως ο Ιησους δεν αναγκασε κανενα με το ζορυ να πιστεψει σ Αυτον ουτε επισης και οι ακολοθοι Του.Αυτοι που συγκεκριμενα μας τρομοκρατησαν η και μας ευνουχισαν σαν λαο ειναι οι μαυροντυμενοι ρασοφοροι και οπου στο ονομα Του εκαναν απιστευτες βαρβαροτητες σε εναν απο τους πιο εξεχοντες πολιτισμους,τον αρχαιο Ελληνικο...
    Για οποιον ενδιαφερεται υπαρχει μια ταινια οπου φυσικα λογοκριθηκε και δεν παιχτηκε ποτε στον κινηματογραφο λεγεται <<δυο ηλιοι στον ιδιο ουρανο>> και ουσιαστικα αφηγειται την αποελληνοποιηση του τοτε πλυθησμου και τον βιαιο προσυλητισμο στον Χριστιανισμο.....οποιος θελει σε π.μ να του πω απο που να την κατεβασει.....αξιζει τον κοπο.....
    Συμπληρωματικα η ψυχοθεραπεια δεν ειναι δυτικο κατασκευασμα απλως εγινε ας πουμε της μοδας τα τελευταια χρονια...ο Σωκρατης ειχε μιλησει για την αυτογνωσια οταν οι δυτικοι ηταν ακομα πανω στα δεντρα......και θελω να πιστευω οτι εμεις δεν ειμαστε δυτικοι αλλα κεντρικοι................
    Και κατι τελευταιο,φυσικα η επιστημη δεν αναιρει τον θεο ουτε και το αντιστροφο....πανε χερι χερι εδω ολοκληρος Αινσταιν πιστευε στον Θεο..................................

Senior Member
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    Που το ειδες το μισος στις αποψεις που παρατεθηκαν...περα απο το δικο σου μηνυμα που κατηγορεις τους αλλους? (Δεν ξερω εαν αναφερεσαι συγκεκριμενα σε καποιον).
    Να πω κι εγω πώς το βλεπω...σε καθε θεμα που αφορα τον Θεο βλεπω πώς υπάρχει μια τάση πέρα απο αυτους που τον υπερασπιζονται ενθερμα και φανατικα, να υπάρχουν αλλα μελη που τον ακυρωνουν επισης φανατικα. Ειναι ακριβως το ιδιο πραγματα. Κανεις δεν μπορει να αποδειξει με επιχειρηματα την υπαρξη του ή οχι. Κ προσωπικα το βρισκω τουλαχιστον αστειο να ψαχνουμε με λογικα επιχειρηματα την υπαρξη θεων. Λες και εχει σημασια το να αποδειξουμε οτι υπάρχει ή οχι ο θεος...Αναρωτιεμαι λοιπον, προς τί η αναγκη να αποδειξουμε ή οχι οτι υπάρχει.

Επισης θα θελα να πω και να ρωτησω τα μελη που αντιτιθενται στην υπαρξη του με βεβαιοτητα ( που φυσικα ειναι δικαιωμα στον καθενα να πιστευει οτι θελει και αγαπα) γιατι παρουσιαζουν ή επιλεγουν να αναφερθουν στους πιστους ως μη συνειδητοποιημενους ανθρωπους, με χαμηλο νοητικο επιπεδο, σχεδον αμορφωτους ....κοινως γραφικους. Και εχει αναφερθει ετσι σε προηγουμενες σελιδες κ το χω ξαναρωτησει, αλλα απαντηση καμια δεν πηρα.

Το ιδιο θα θελα να μαθω και για οσους υποστηριζουν τους αθεους ως "μη φωτισμενους".
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Genuine View Post
    εγω αγορακι μου με το υπεροχο γλυκομιλητο επιστημονικο λογο δεν εχω φανατισμο ουτε Σαουλ το παιζω ουτε βλεπω εσενα σαν τον αντιθετο κακο...ολα απο το μυαλο σου τα βγαζεις ...δεν κατηγοριοποιησα εγω τους αλλους αλλα εσεις τους χριστιανους.οταν λετε καποιοι οτι οι χριστιανοι ειναι αφελεις...θρησκοληπτοι φανατικοι...και προσπαθειτε να παρουσιασετε τα πιστευω των αλλων σαν λαθος και αποτελεσμα χαμηλου διανοητικου επιπεδου τοτε τι ειναι?δεν ειναι μισος?κρατηστε αυτο που πιστευετε για τον εαυτο σας και μη προσπαθειτε να πεισετε οτι η δικη σας αποψη ειναι η ορθοτερη.οσο αφορα το χαρακτηρισμο στη Lou περι παραγαδιου το ειπα εντελως αστειευομενος που ανοιγοντας ενα thread καταφερε να "ψαρεψει" τοσες πολλες αποψεις...και τοσα πολλα μανιφεστα επισης....:-D δεν σας κατηγορω παντους ορισμενους καθολου....ειναι εξαλλου και trendy να δηλωνεις αθεος...;-)
    trendy, αγοράκι....

Θα μπορούσε και να κολακευτεί η 50χρονη ματαιοδοξία μου, αλλά επειδή δεν απευθύνθηκα ποτέ σε κάποιον με υποκοριστικό λόγο ακόμη κι αν έχουμε μεγάλη ηλικιακή διαφορά, θεωρώ την αναφορά στο πρόσωπο μου αν μη τι άλλο άτοπη και το λιγότερο άκομψη....

Στην ουσία και παραβλέποντας την ανώριμη προσπάθεια σου να απαξιώσεις τον λόγο του συνομιλητή σου - πασιφανώς με ένδεια επιχειρημάτων , κανείς σε αυτό το θρεντ δεν χαρακτήρισε μια κατηγορία ανθρώπων - όπως είναι οι χριστιανοί - σαν αφελείς, πλην κι εάν διακατέχονται από υπερβάλλοντα φανατισμό που αποπροσανατολίζει μια φιλοσοφική αναζήτηση, μπορώ να πω κι άλλα πολλά αν θέλεις σαν χαρακτηρισμούς σ' αυτή την περίπτωση. Απεχθάνομαι τον θρησκευτικό ρατσισμό και την προσπάθεια κάποιων να πείσουν για το μέχρι σήμερα αναπόδεικτο, ιδίως όταν οι άλλοι για εκείνους στερούνται της ικανότητας να αγαπούν τους συνανθρώπους τους - θαρρείς κι η αγάπη είναι μοναδικό προνόμιο των χριστιανών - ή να ζούνε ανέλπιδα μια και είναι άθεοι, ή μέσα στο σκοτάδι της άγνοιας μια και αρνούνται το φως του θεού...
    Χριστιανέ μου, από το "φως" της υπερβάλλουσας πίστης κόντεψε να καεί δεκάδες φορές η ανθρωπότητα - στην κυριολεξία άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης, κάηκαν στην πυρά που η ιεροσύνη άναψε και κρατάει αναμμένη εδώ και αιώνες για να χειραγωγεί τις μάζες...

Το μίσος στον αντίλογο σου, που το είδες ? Γιατί να μισεί κάποιος έναν άλλον άνθρωπο και μάλιστα ενώ δεν τον γνωρίζει προσωπικά παρά μόνον εικονικά ?

Κανείς άλλος δεν μίλησε στο συγκεκριμένο νήμα περί μίσους παρά μόνον εσύ, αγαπητέ μου φίλε. Όλοι οι άλλοι κατέθεσαν απόψεις είτε από την μία είτε από την άλλη πλευρά, με κόσμιο τρόπο και χωρίς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς (αγοράκια κλπ...)

ΥΓ Ο λόγος μου δεν είναι επιστημονικός, είναι απλά σωστά δομημένος και αποδίδει με σαφήνεια τη σκέψη μου. Ενοχλεί αυτό ?
    Last edited by sabb; 03-04-2011 at 09:32.
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Banned
    Αν ρωτησετε εφηβα παιδια αν πιστευουν στον θεο ξερετε τι λενε?"ποιος τον γ@##@ει.κανενα φρεσκο παιδι δεν πιστευει στον θεο πια και καλα κανει ειναι εξυπνα δεν ειναι οπως τους παλιους αγραμματους που οτι τους λεγανε το χαφτανε.Δεν πιστευω στον θεο και ειμαι περηφανη γιαυτο και γιατι να πιστευψω σε εναν θεο π δεν εχω δει ποτε και σε εναν θεο που αφηνει να γινονται τοσες αδικιες στον κοσμο?που δεν βλεπει τα παιδακια που σκοτωνονται στην Λιβυη?

Senior Member
    Quote Originally Posted by panikoula View Post
    Αν ρωτησετε εφηβα παιδια αν πιστευουν στον θεο ξερετε τι λενε?"ποιος τον γ@##@ει.κανενα φρεσκο παιδι δεν πιστευει στον θεο πια και καλα κανει ειναι εξυπνα δεν ειναι οπως τους παλιους αγραμματους που οτι τους λεγανε το χαφτανε.Δεν πιστευω στον θεο και ειμαι περηφανη γιαυτο και γιατι να πιστευψω σε εναν θεο π δεν εχω δει ποτε και σε εναν θεο που αφηνει να γινονται τοσες αδικιες στον κοσμο?που δεν βλεπει τα παιδακια που σκοτωνονται στην Λιβυη?
    καλως ορισες ....οπως παντα θετικη.......................

Banned
    Σου ελειψα?Αποφασησα να ειμαι καλο κοριτσι αν μη τι αλλο γιατι αυτα που γραφω εδω αν τα πω σε ζωντανο ανθρωπο μπροστα μου θα φρικαρει.χιχιχιχι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by panikoula View Post
    Σου ελειψα?Αποφασησα να ειμαι καλο κοριτσι αν μη τι αλλο γιατι αυτα που γραφω εδω αν τα πω σε ζωντανο ανθρωπο μπροστα μου θα φρικαρει.χιχιχιχι.
    ναι μου ελειψες.......χαιρομαι που αποφασισες ετσι....και παλι καλως ορισες...αλλωστε ο θεος ειναι αγαπη...................

Banned
    Ξερω οτι ποθεις την κορμαρα μου γιαυτο με καλοσωρισες.ετσι?χαχαχχα

τουλαχιστον υπαρχει ενας εδω που δεν φοβατε να μου πει οτι του ελειψα.εναν τετοιο αντρα θελω στο πλαι μου να ειναι χυμα μμμ.

Junior Member
    Καλά ,μην κάνουμε και τιμητές της ζωής και του θανάτου τους υπέρμαχους της απανταχού βλακείας... Πέρα από τους ηλίθιους που φοβούνται μην πάνε στην κόλαση , υπάρχουν κι οι πανηλίθιοι που επιδιώκουν να συναντήσουν τον δημιουργό τους στον παράδεισο, κάνοντας μαλακίες πριν την ώρα τους....
    Δεν είδα την ταινία "Ο ηλίθιος κι ο πανηλίθιος" , αλλά ο τίτλος επιβεβαιώνει την πραγματικότητα, πάντα θα υπάρχει μια ανώτερη κλίμακα στην ηλιθιότητα και είναι το μοναδικό ίσως μέγεθος στο σύμπαν που τείνει προς το άπειρο...

Μην το μυθοποιήσουμε κιόλας....
    οριστε η απαντηση στο φιλτατο για το ποιος μιλησε για ηλιθιους και αφελεις χριστιανους.

Junior Member
    trendy, αγοράκι....

Θα μπορούσε και να κολακευτεί η 50χρονη ματαιοδοξία μου, αλλά επειδή δεν απευθύνθηκα ποτέ σε κάποιον με υποκοριστικό λόγο ακόμη κι αν έχουμε μεγάλη ηλικιακή διαφορά, θεωρώ την αναφορά στο πρόσωπο μου αν μη τι άλλο άτοπη και το λιγότερο άκομψη....

Στην ουσία και παραβλέποντας την ανώριμη προσπάθεια σου να απαξιώσεις τον λόγο του συνομιλητή σου - πασιφανώς με ένδεια επιχειρημάτων , κανείς σε αυτό το θρεντ δεν χαρακτήρισε μια κατηγορία ανθρώπων - όπως είναι οι χριστιανοί - σαν αφελείς, πλην κι εάν διακατέχονται από υπερβάλλοντα φανατισμό που αποπροσανατολίζει μια φιλοσοφική αναζήτηση, μπορώ να πω κι άλλα πολλά αν θέλεις σαν χαρακτηρισμούς σ' αυτή την περίπτωση. Απεχθάνομαι τον θρησκευτικό ρατσισμό και την προσπάθεια κάποιων να πείσουν για το μέχρι σήμερα αναπόδεικτο, ιδίως όταν οι άλλοι για εκείνους στερούνται της ικανότητας να αγαπούν τους συνανθρώπους τους - θαρρείς κι η αγάπη είναι μοναδικό προνόμιο των χριστιανών - ή να ζούνε ανέλπιδα μια και είναι άθεοι, ή μέσα στο σκοτάδι της άγνοιας μια και αρνούνται το φως του θεού...
    Χριστιανέ μου, από το "φως" της υπερβάλλουσας πίστης κόντεψε να καεί δεκάδες φορές η ανθρωπότητα - στην κυριολεξία άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης, κάηκαν στην πυρά που η ιεροσύνη άναψε και κρατάει αναμμένη εδώ και αιώνες για να χειραγωγεί τις μάζες...

Το μίσος στον αντίλογο σου, που το είδες ? Γιατί να μισεί κάποιος έναν άλλον άνθρωπο και μάλιστα ενώ δεν τον γνωρίζει προσωπικά παρά μόνον εικονικά ?

Κανείς άλλος δεν μίλησε στο συγκεκριμένο νήμα περί μίσους παρά μόνον εσύ, αγαπητέ μου φίλε. Όλοι οι άλλοι κατέθεσαν απόψεις είτε από την μία είτε από την άλλη πλευρά, με κόσμιο τρόπο και χωρίς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς (αγοράκια κλπ...)

ΥΓ Ο λόγος μου δεν είναι επιστημονικός, είναι απλά σωστά δομημένος και αποδίδει με σαφήνεια τη σκέψη μου. Ενοχλεί αυτό ?
    για το μισος που λες σου εδωσα ενα παραδειγματακι πιο πανω...οσοι το παιζετε αθεοι εδω μεσα παρουσιαζετε εμας τους πιστους σαν αφελεις αβουλους προβατα κλπ κλπ..και χρησιμοποιειτε διαφορα επιθετα με εμπαθεια και μισος κρυμμενο πισω απο "δομημενους" λογους και καλα και ρητορικες απαντησεις...εδω μεσα φιλτατε δεν μιλας σε μαθητουδια του πανεπιστημιου η του Λυκειου..μιλας σε ενηλικες που μεσα απο την εμπειρια τους και οσα εχουν ζησει και βιωσει εχουν ακολουθησει το δικο τους δρομο..ετσι λοιπον μη προσπαθεις να επιβαλλεις τις αποψεις σου εδω με ωραιοποιημενους λογους γιατι φαινεται αστειο.τουλαχιστον σε μενα..επισης συνεχιζεις ειτε εμμεσα ειτε αμεσα να θεωρεις τους συνομιλητες σου στη προκειμενη περιπτωση εμενα ανωριμους η αφελεις...αυτο δειχνει το επιπεδο σου φιλτατε κι οχι οι δομημενοι λογοι ...οσο αφορα το αγορακι μια και εισαι μορφωμενος εχεις δει πουθενα να θεωρειται ειρωνικη λεξη η υβρης?δεν χρειαζεται να απαντησω με επιχειρηματα για αυτα που βιωσα και εζησα τα κρατω για τον εαυτο μου και δεν προσπαθω να επιβαλλω τις αποψεις μου σας ορθοτερες οπως εσυ...το οτι εγιναν σφαγες στο ονομα του χριστιανισμου εγιναν απο τον θεο η τον ιδιο τον ανθρωπο?το οτι γινονται σφαγες ακομη και σημερα στο ονομα της δημοκρατιας φταιει η δημοκρατια??για συνελθετε λιγο..εγω δεν ξαναασχολουμαι εχω αρκετα σημαντικοτερα προβληματα απο το να καθομαι να απαντω σε σενα .την απαντηση για το ποιος μιλησε ασχημα για οσους πιστευουν θα την παρεις αν ξαναδιαβασεις ολο το thread.καλη συνεχεια

Member
    ο πονος, η αρρωστια, η πικρα, η χαρα, η ζωη και ο θανατος υπαρχουν παντου γυρω μας....ο καθενας απο εμας πιστευει καπου ολοι εχουμε την αναγκη να πιστευουμε καπου εγω αυτο ονομαζω θεο αυτο που δεν καταλαβαινουμε πληρως αλλα εχουμε την αναγκη να πιστευουμε σε αυτο και να περνουμε δυναμη...οταν εκανα την πρωτη αποπειρα αυτοκτονιας και με γλυτωσε ο κολλητος μου πηγα σε μια εκκλησια απλα ηθελα να παω καπου και να ειμαι εγω και εγω ηρεμησα πολυ....με ξυπνησε μια κυριουλα που ρωτησε 'ποσο εχει η λαμπαδα???' ελεος αναβεις το κερακι σου και φευγεις δεν εχει αναγκη ο θεος απο χρηματα....
    πιστευε και μη ερευνα=πιστευε και μην ερευνας ή πιστευεις ή οχι ερευνησε το????ποτε δεν μου απαντησε κανεις....

Senior Member
    Νομίζω ότι το πίστευε και μη ερεύνα εντάσσεται στη διδαχή της ταπεινότητας. Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα γι' αυτό. Στον σύγχρονο κόσμο η αλαζονεία, ο εγωκεντρισμός, η πίστη στον ευατό σου εξυμνήται και νομίζω ότι ίσως είναι απαραίτητα συστατικά για να μη βρεθείς σε μια γωνίτσα ν' ακούς τρύπες και άλλα καταθλιπτικά συγκροτήματα ; )
    Όμως το υπέρμετρο όλων αυτών, δεν νομίζω ότι προάγει τα αισθήματα αλληλεγγύης, το προτεταμένο χέρι στο συνάνθρωπο και εν τέλει τη δική σου ευτυχία και χαρά.
    Μερικοί χρησιμοποιούν την ομορφιά για λεφτά, την θλίψη για λύπηση και γούτσου - γούστου λολ
    Η ταπεινότητα σε επαναφέρει σε μία εσωτερική τάξη μάλλον. Είναι μία δημιουργική εντροπεία, ένα "μάζεμα".

Στις πολύ "καθαρές" μορφές χριστιανικής πίστης νομίζω είναι θέσφατο ότι τον θεό δεν μπορείς να τον προσεγγίσεις, οποιαδήποτε προσπάθεια συντελεί ύβρη και φέρνει την αναμενόμενη νέμεση. (αυτό χρησιμοποιείθηκε για μεγάλο πισωγύρισμα των επιστιημών δυστυχώς). Δεν είναι καινούργια βέβαια όλα αυτά... από αρχαιοτάτων χρόνων....
    Απλώς θα πω αυτό που ξέρουν όλοι νομίζω, ότι ο χριστιανισμός εξαπλώθηκε σα πυρκαγιά σε όλον τον τότε γνωστό κόσμο και σάρρωσε τα πάντα ακριβώς λόγω της καλωσύνης που είχε ανάγκη η ανθρωπότητα τότε. Ήταν αρκετά ώριμη για να ασπαστεί ενα τέτοιο ιδεώδες σε σχέση με εγωκεντρικούς, άδικους και αλαζόνες θεούς. Εξάλλου σε όλες τις ανθρωπολογικές επιστήμες ο μονοθεϊσμός είναι σαφές δείγμα κοινωνικής ωρίμανσης. Μιλάμε πάντα σε κοινωνικό/ανθρωποκεντρικό επίπεδο. Όχι κατ' ανάγκη στο πως εξελίχθηκε "οργανωμένα".

Senior Member
    Φίλε genuine, επί της ουσίας και χωρίς καμία διάθεση να σου μάθω γράμματα, τα περί ηλικίας κι εμπειριών τα αντιπαρέρχομαι γιατί δυστυχώς έχω περάσει τα χρόνια της νιότης αλλά δεν θα μπω στη διαδικασία να συγκρίνω την ηλικία μου με κανέναν - αν σ'ενδιαφέρει έχω περάσει τα 50 - αλλά είτε έτσι είτε αλλιώς στη σκέψη είμαι κατά πολύ νεότερος γιατί δεν έχω παρωπίδες και πίστεψε με, αυτό το θεωρώ πλεονέκτημα για την πορεία μιας συζήτησης.
    Για κάθε ένα σημείο που αναφέρεις :
    1. Φοβάσαι μην καείς στη κόλαση εν έτει 2011 ? Από που πηγάζει ένας τέτοιος φόβος αν όχι από πανάρχαια φοβικά σύνδρομα που άλλοι επέβαλαν για να διατηρούν ένα σύστημα αξιών κατά τα δικά τους συμφέροντα , από τη στιγμή που και μόνο η ιδέα του να υπάρχει ένας τόπος κάθαρσης ψυχών φαντάζει αστεία ? Το σενάριο να έχει δημιουργηθεί ένας τεράστιος χωροχρόνος , για να περάσουν "εξετάσεις" καλής διαγωγής πριν κριθούν για την αιωνιότητα μερικά μόρια άνθρακα που έτυχε για λόγους επιβίωσης να αναπτύξουν την συνείδηση και την νόηση, είναι ένα σενάριο διάτρητο και καθ' όλα εγωιστικό. Το να θέλει κανείς να πιστεύει όλη αυτή τη μπαρούφα είναι δικαίωμα του, ωστόσο μην ξεχνάμε πως η φανατική πίστη σε θεούς και δαίμονες, κολάσεις και παραδείσους, ευθύνεται ακριβώς γιατί με όπλο την αφέλεια, ευπιστία, και σαν αποτέλεσμα την ομαδοποίηση που παράγει φανατισμό, αιματοκυλίστηκε όχι λίγες φορές ολόκληρος ο πλανήτης . Όλη αυτή η πρακτική, αν χαρακτηριστεί ηλιθιότητα που έβαλε τροχοπέδη στην εξελικτική σκέψη, κρίση και αντίληψη του ανθρώπινου είδους σου φαντάζει σαν ύβρις, έχεις την μύγα αδελφέ και δεν σου φταίει κανείς...
    Από την άλλη, σε δελεάζει η ιδέα να πας πριν ζήσεις καν τη ζωή σου , να συναντήσεις τον δημιουργό σου στον παράδεισο ? Πως θα χαρακτήριζες τον κάθε ευκολόπιστο φανατίλα που ζώνεται εκρηκτικά και πείθεται να αυτοκτονήσει για χάρη τίνος ? Του θεού του ή του κάθε πονηρού που μεταχειρίζεται την αφέλεια των ανθρώπων για να δολοφονήσει, ντύνοντας με μανδύα θρησκευτικού πατριωτισμού μια πράξη αποτρόπαια ? Το να χαρακτηρίζεται κάποιος που στερεί την δική του ζωή και την ζωή άλλων αθώων ανθρώπων στο όνομα ενός αόρατου θεού και της τζιχαντοποίησης ενός ίσως κατά τ' άλλα δίκαιου αγώνα σαν πανηλίθιος , είναι ύβρις ?
    Βλέπεις πουθενά να μισώ κάποιον συγκεκριμένα καταθέτοντας αυτές τις απόψεις ? Έχω καθαρά ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά στην ηθική μου, και η λέξη μίσος με γνώμονα την αντίθεση των πιστεύω μου είναι άγνωστη για να μην πω, πως θεωρώ βλακώδη και μόνο την αντίληψη αυτή...Με την ίδια έννοια , θεωρώ ηλίθιους όλους όσους χουλιγκάνους στο όνομα των ποδοσφαιρικών τους αξιών, μισούν, σκοτώνονται , πλακώνονται, ρίχνουν κροτίδες και μάχονται αδελφός με αδελφό ανάλογα με το ποια ομάδα θεωρεί κανείς καλύτερη....
    Σου θυμίζει τίποτε το αδελφός να σκοτώνει αδελφό , με κριτήριο το ποιον θεό πιστεύει ?
    Είμαι σίγουρος πως ναι...
    2. Και μόνο η έκφραση "το παίζει κάποιος άθεος", είναι ανάξια σχολιασμού...Είμαι άθεος ενσυνείδητα και πριν απορρίψω τουλάχιστον τον χριστιανισμό, έχω διαβάσει σε βάθος τις γραπτές του παραδόσεις. Από εκεί και πέρα , διαθέτω αν θέλεις την παιδεία να γνωρίζω πως ένα σύμπαν μη γραμμικό , μη επίπεδο και τελευταία αποδεδειγμένα χωρίς φράκταλ δομή όπως πιστευόταν, παραείναι βίαιο και με χαοτικές συμπεριφορές για να είναι δημιούργημα μιας οντότητας . Δεν χτίζει κανείς ένα σπίτι, βάζοντας στο υπόγειο του εκατομμύρια τόνων εκρηκτικές ύλες και με το σπίρτο ανά πάσα στιγμή αναμμένο... Κι από την άλλη επαναλαμβάνω πως παραείναι εγωιστικό να πιστεύει κανείς πως όλο αυτό το αχανές οικοδόμημα φτιάχτηκε για να διατηρεί σε ζωή ένα αλλοπρόσαλλο σε συμπεριφορά είδος στον τρίτο πλανήτη ενός αστεριού σε μια μικρούλα γωνιά του.
    Τέλος να σου πω πως σέβομαι την χριστιανική διδασκαλία αλλά έχω άπειρες ενστάσεις στην εφαρμογή της, ιδίως στην διαστρέβλωση των αρχών της από εκείνους που χρησιμοποίησαν την θρησκεία είτε για να πλουτίσουν είτε για να καθυποτάξουν λαούς και συνειδήσεις.
    3. Μιλάς για εμπάθεια και μίσος..Σου επαναλαμβάνω πως δεν έχω να χωρίσω τίποτε με κανέναν. Κι έχω ξαναπεί πως χαίρομαι όταν ένα ατράνταχτο επιχείρημα, μού υποδεικνύει πως έχω άδικο, ωστόσο θα μου επιτρέψεις να διατηρώ την πίστη μου στις απόψεις μου, όταν ο αντίλογος δεν έχει να αντιπαρατάξει παρά μόνο σκόρπιες εκφράσεις, τύπου "tredy" ή "αγοράκια που το παίζουν άθεοι" και όλη αυτή την γλωσσική σημειολογία που δεν αξίζει κανενός είδους σχολιασμό, αλλά ας πούμε πως με πέτυχες στις καλές μου και σου αφιέρωσα πολύ περισσότερο χρόνο αντί μιας εκκωφαντικής σιωπής απέναντι σ' ένα παραλήρημα δήθεν εμπειριών και βιωμάτων - για την ταμπακέρα δεν μας είπες τίποτε, αλλά ίσως το τίποτε να είναι υπερβολικό σε μια φιλοσοφική αναζήτηση, σωστά ?
    Last edited by sabb; 03-04-2011 at 16:04.
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Senior Member
    Φίλε genuine, επί της ουσίας και χωρίς καμία διάθεση να σου μάθω γράμματα, τα περί ηλικίας κι εμπειριών τα αντιπαρέρχομαι γιατί δυστυχώς έχω περάσει τα χρόνια της νιότης αλλά δεν θα μπω στη διαδικασία να συγκρίνω την ηλικία μου με κανέναν - αν σ'ενδιαφέρει έχω περάσει τα 50 - αλλά είτε έτσι είτε αλλιώς στη σκέψη είμαι κατά πολύ νεότερος γιατί δεν έχω παρωπίδες και πίστεψε με, αυτό το θεωρώ πλεονέκτημα για την πορεία μιας συζήτησης.
    Για κάθε ένα σημείο που αναφέρεις :
    1. Φοβάσαι μην καείς στη κόλαση εν έτει 2011 ? Από που πηγάζει ένας τέτοιος φόβος αν όχι από πανάρχαια φοβικά σύνδρομα που άλλοι επέβαλαν για να διατηρούν ένα σύστημα αξιών κατά τα δικά τους συμφέροντα , από τη στιγμή που και μόνο η ιδέα του να υπάρχει ένας τόπος κάθαρσης ψυχών φαντάζει αστεία ? Το σενάριο να έχει δημιουργηθεί ένας τεράστιος χωροχρόνος , για να περάσουν "εξετάσεις" καλής διαγωγής πριν κριθούν για την αιωνιότητα μερικά μόρια άνθρακα που έτυχε για λόγους επιβίωσης να αναπτύξουν την συνείδηση και την νόηση, είναι ένα σενάριο διάτρητο και καθ' όλα εγωιστικό. Το να θέλει κανείς να πιστεύει όλη αυτή τη μπαρούφα είναι δικαίωμα του, ωστόσο μην ξεχνάμε πως η φανατική πίστη σε θεούς και δαίμονες, κολάσεις και παραδείσους, ευθύνεται ακριβώς γιατί με όπλο την αφέλεια, ευπιστία, και σαν αποτέλεσμα την ομαδοποίηση που παράγει φανατισμό, αιματοκυλίστηκε όχι λίγες φορές ολόκληρος ο πλανήτης . Όλη αυτή η πρακτική, αν χαρακτηριστεί ηλιθιότητα που έβαλε τροχοπέδη στην εξελικτική σκέψη, κρίση και αντίληψη του ανθρώπινου είδους σου φαντάζει σαν ύβρις, έχεις την μύγα αδελφέ και δεν σου φταίει κανείς...
    Από την άλλη, σε δελεάζει η ιδέα να πας πριν ζήσεις καν τη ζωή σου , να συναντήσεις τον δημιουργό σου στον παράδεισο ? Πως θα χαρακτήριζες τον κάθε ευκολόπιστο φανατίλα που ζώνεται εκρηκτικά και πείθεται να αυτοκτονήσει για χάρη τίνος ? Του θεού του ή του κάθε πονηρού που μεταχειρίζεται την αφέλεια των ανθρώπων για να δολοφονήσει, ντύνοντας με μανδύα θρησκευτικού πατριωτισμού μια πράξη αποτρόπαια ? Το να χαρακτηρίζεται κάποιος που στερεί την δική του ζωή και την ζωή άλλων αθώων ανθρώπων στο όνομα ενός αόρατου θεού και της τζιχαντοποίησης ενός ίσως κατά τ' άλλα δίκαιου αγώνα σαν πανηλίθιος , είναι ύβρις ?
    Βλέπεις πουθενά να μισώ κάποιον συγκεκριμένα καταθέτοντας αυτές τις απόψεις ? Έχω καθαρά ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά στην ηθική μου, και η λέξη μίσος με γνώμονα την αντίθεση των πιστεύω μου είναι άγνωστη για να μην πω, πως θεωρώ βλακώδη και μόνο την αντίληψη αυτή...Με την ίδια έννοια , θεωρώ ηλίθιους όλους όσους χουλιγκάνους στο όνομα των ποδοσφαιρικών τους αξιών, μισούν, σκοτώνονται , πλακώνονται, ρίχνουν κροτίδες και μάχονται αδελφός με αδελφό ανάλογα με το ποια ομάδα θεωρεί κανείς καλύτερη....
    Σου θυμίζει τίποτε το αδελφός να σκοτώνει αδελφό , με κριτήριο το ποιον θεό πιστεύει ?
    Είμαι σίγουρος πως ναι...
    2. Και μόνο η έκφραση "το παίζει κάποιος άθεος", είναι ανάξια σχολιασμού...Είμαι άθεος ενσυνείδητα και πριν απορρίψω τουλάχιστον τον χριστιανισμό, έχω διαβάσει σε βάθος τις γραπτές του παραδόσεις. Από εκεί και πέρα , διαθέτω αν θέλεις την παιδεία να γνωρίζω πως ένα σύμπαν μη γραμμικό , μη επίπεδο και τελευταία αποδεδειγμένα χωρίς φράκταλ δομή όπως πιστευόταν, παραείναι βίαιο και με χαοτικές συμπεριφορές για να είναι δημιούργημα μιας οντότητας . Δεν χτίζει κανείς ένα σπίτι, βάζοντας στο υπόγειο του εκατομμύρια τόνων εκρηκτικές ύλες και με το σπίρτο ανά πάσα στιγμή αναμμένο... Κι από την άλλη επαναλαμβάνω πως παραείναι εγωιστικό να πιστεύει κανείς πως όλο αυτό το αχανές οικοδόμημα φτιάχτηκε για να διατηρεί σε ζωή ένα αλλοπρόσαλλο σε συμπεριφορά είδος στον τρίτο πλανήτη ενός αστεριού σε μια μικρούλα γωνιά του.
    Τέλος να σου πω πως σέβομαι την χριστιανική διδασκαλία αλλά έχω άπειρες ενστάσεις στην εφαρμογή της, ιδίως στην διαστρέβλωση των αρχών της από εκείνους που χρησιμοποίησαν την θρησκεία είτε για να πλουτίσουν είτε για να καθυποτάξουν λαούς και συνειδήσεις.
    3. Μιλάς για εμπάθεια και μίσος..Σου επαναλαμβάνω πως δεν έχω να χωρίσω τίποτε με κανέναν. Κι έχω ξαναπεί πως χαίρομαι όταν ένα ατράνταχτο επιχείρημα, μού υποδεικνύει πως έχω άδικο, ωστόσο θα μου επιτρέψεις να διατηρώ την πίστη μου στις απόψεις μου, όταν ο αντίλογος δεν έχει να αντιπαρατάξει παρά μόνο σκόρπιες εκφράσεις, τύπου "tredy" ή "αγοράκια που το παίζουν άθεοι" και όλη αυτή την γλωσσική σημειολογία που δεν αξίζει κανενός είδους σχολιασμό, αλλά ας πούμε πως με πέτυχες στις καλές μου και σου αφιέρωσα πολύ περισσότερο χρόνο αντί μιας εκκωφαντικής σιωπής απέναντι σ' ένα παραλήρημα δήθεν εμπειριών και βιωμάτων - για την ταμπακέρα δεν μας είπες τίποτε, αλλά ίσως το τίποτε να είναι υπερβολικό σε μια φιλοσοφική αναζήτηση, σωστά ?
    Φιλε <<γνησιε>> συμφωνω μαζι σου για μενα εχεις δικιο και απαντας πολυ ωραια..............................
    Φιλε Σαββ μου λυπαμαι αλλα εχεις προβει σε χαρακτηρισμους που μειωνουν τους πιστους...ποιος εισαι εσυ που θα κρινεις τους αλλους ως ηλιθιους που πιστευουν οτι θα πανε στην κολαση η οχι?ποιος σε εβαλε εσενα υπερμαχο και σωτηρα των υπολοιπων?μπορεις να διατυπωνεις τις αποψεις σου και να χαρακτηριζεις τους αλλους φυσικα και μπορεις αλλα οπως ξερεις απο την παιδεια σου καθε δραση εχει και αντιδραση......
    Η πιστη ειναι κατι πολυ προσωπικο και ιδιαιτερο και δεν ειναι ωραιο να προσβαλεις......τελος θα συμφωνησω με τον <<γνησιο>> οτι ο Θεος ουτε τιμωρος ειναι ουτε εχει οπλισει το χερι κανενος ολα αυτα τα καναμε εμεις οι ανθρωποι και οτι η θρησκεια υπηρξε μια καλη προφαση για να κανεις πολεμο αν δεν υπηρχε αυτη θα βρισκαμε καμια αλλη............
    Τελος χαιρομαι που εκτος απο εμενα υπάρχουν εδω αλλα μελη που δεν μασανε απο εκλογικευσεις και διανοητικοποιησεις και γραφουν τον βιωμα τους και τιποτε περισσοτερο......
    Τελος φιλε Σαββ δεν νομιζω οτι οσοι εχουν ασχοληθει με το πως δημιουργηθηκε το συμπαν το εκαναν για να αποδειξουν οτι δεν υπάρχει Θεος αυτο ειναι δικο σου μαζι με τα πολυ προχειρα συμπερασματα οτι μια οντοτητα δεν μπορει να ειναι χαοτικη και βιαια και να λεγεται Θεος,που το ξερεις εσυ?

Page 11 of 44 FirstFirst ... 91011121321 ... LastLast