Θεος κ κολαση - Page 18
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 18 of 44 FirstFirst ... 8161718192028 ... LastLast
Results 256 to 270 of 649
    Senior Member
    με την ιδια εννοια τοτε κι εγω ειμαι χριστιανη, βουδιστρια και παγανιστρια! Δε χωρανε ολα να τα δηλωσω στην ταυτοτητα, θα με παρουν με τις πετρες!

Senior Member
    Αρχικά καταχωρημένο από keep_walking
    Δεν ειπα οτι εσυ εισαι φανατικος.
    Αυτο που ειπες για το Θεο του καθενος μου αρεσε. Ο καθενας εχει την δικια του γνωμη , κουβαλαει την δικια του θρησκεια στο κεφαλι. Ειπα επισης οτι ο καθενας πιστευει οτι εχει την "καλη θρησκεια" στο κεφαλι του. Γιατι εαν πιστευε οτι η δικια του θρησκεια που εχει δεν ειναι καλη δεν θα την ενστερνιζοταν κιολας.
    Τωρα εσυ κρινεις την εκκλησια σαν θεσμο , αλλοι κρινουν την θρησκεια σαν συνολο που εχει πολλους φανατικους...και που δεν εχουν και πολυ "σωας τας φρενας" βασει ας πουμε του "αγαπατε αλληλους". Εσυ εχεις δικιο , αλλα και οι αλλοι εχουν δικιο.
    Το να λεω εγω οτι η θρησκεια εχει πολλους "αστα να πανε" δεν σημαινει οτι κατηγορω προσωπικα εσενα. Ουτε πιστευω οτι οποιος ειναι αθεος ειναι συνειδητοποιημενος φυσικα...
    Αλλα δεν λεω κατι που δεν ξερεις.
    Το να δηλωνεις αθεος και να παραθετεις τους λογους που το κανεις αυτο πχ γιατι ενας καλος θεος να τιμωρει τους ανθρωπους με αιωνια κολαση? και να παραθετεις προβληματισμους , αν μη τι αλλο αναπαντητους δεν σημαινει απαραιτητα οτι ενας αθεος υποτιμα εναν πιστο.
    Υποτιμα την θρησκεια ναι γιατι δεν την πιστευει , οποτε υποτιμα τα "πιστευω" των αλλων , οποτε παιρνει η μπαλλα ολους. Ειναι δυσκολο να γραψεις ενα κειμενο κατα της θρησκειας και να μην "υποτιμησεις" αυτους που πιστευουν. Αλλα εχουμε ελευθερια λογου ,ετσι δεν ειναι?
    Οπως και ανεξιθρησκεια.
    Και απο την αναποδη ενας αθεος , υποτιμαται απο τους πιστους γιατι ειναι trenty , σκοταδιστης , γεματος μισος , "επαναστατης" , μες την μοδα κλπ.
    Τουλαχιστον εχω να αναγνωρισω οτι ενας αθεος εχει πολλα επιχειρηματα κατα της θρησκειας και των θρησκευομενων (ειναι αλλωστε κατι απτο) , ενω ενα πιστος δεν εχει πατηματα κατα των αθεων:P (μεταξυ μισοαστειου μισοσοβαρου.)

Ειχα ορεξη να γραψω αλλα νομζω οτι φλυαρω...οποτε σταματαω.

Αγαπητε Κηπ,ξερεις?Νομιζω οτι τουλαχιστον εγω δεν εχω αναφερθει στην θρησκεια δλδ να δηλωσω Χ.Ο Καθολικος,προτεσταντης,μου σουλμανος,σιχ,ινδουιστης η οτι αλλο υπάρχει,δεν μιλησα για καποιο ρευμα που εχει σαν σημαια το σταυρο η το μισοφεγγαρο η οποιοδηποτε αλλο συμβολο.Μιλησα απλα για Θεο,πιστη αγαπη και για την εκκλησια ως επισης του Θεου...........
    Ουσιαστικα οταν μιλαω για Θεο δεν αναφερομαι απαραιτητα στον Χριστιανικο Θεο η υπερασπιζομαι αυτον ως ανωτερο απο τους Θεους αλλω θρησκειων....η θρησκεια εμενα προσωπικα δεν με αφορα με αφορα ομως η πιστη και σε αυτο και μονο αναφερθηκα.......η πιστη ως αρμα που εμενα προσωπικα με προαγει σαν ανθρωπο...........
    Περυσι το καλοκαιρι βρεθηκα στον Ναο της Αφαιας στην Αιγινα οπου καποιος διαμαρτυροταν γιατι επρεπε να πληρωσει εισοδο και θυμηθηκα τους πιστους του ΔωδεκαΘεου οπου ουσιαστικα αξιωναν να μπορουν να εκτελουν τα θρησκευτικα τους καθηκοντα οπως οποιοι αλλοι πιστοι διαφορων θρησκειων.......θελω να πω οτι οποιοδηποτε ανθρωπος μπορει να πιστευει οπου θελει και να γινεται σεβαστος για αυτον τον λογο απο τους υπολοιπους χωρις χαρακτηρισμους και διαφορες κορωνες και κρισεις....μονο αυτο..........και φυσικα ειμαι υπερ του να κτιστει Τζαμι στην Αθηνα.................
    Διαβαζοντας μερικα ποστ εδω θυμηθηκα την διανοηση της αριστερας οπου ουσιαστικα εξυψωνουν τους εαυτους τους ως μια ελιτ πολυ ανωτερων ανθρωπων και οπου αντιμετωπιζουν τους αλλους ως μαζα με αρκετη υπεροψια(αναρωτιεμαι τι υπάρχει πισω απο αυτην την υπεροψια?)....
    Τελος θα συμφωνησω με το στρειδι και θα ανφερθω και εγω στο βιωματικο κομματι περι πιστης οπου αλλωστε ειναι το ζουμι για μενα ολα τα αλλα ειναι απλα κουβεντες..........

Δεν καταλαβα γρυ...διαφωνεις αλλα δεν αναφερεσαι καν στα γραφομενα μου...εκτος και αν δεν διαφωνεις και απλως παραθετεις
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    η θρησκεια εμενα προσωπικα δεν με αφορα με αφορα ομως η πιστη και σε αυτο και μονο αναφερθηκα..
    Οσο για την πιστη μπορει να ειναι συνηφασμενη με τη θρησκεια αλλα χωρις αυτην...γιοκ δεν υπαρχει τιποτα. Πιστευω καταρχην οτι παρατηρω , πιστευω οτι μιλαω με συνανθρωπους ή μπορει καλλιστα να πιστευα οτι μιλαω με εξωγηινους ή ουτοκαθεξης.
    Σε καθε μικρη καθημερινη ενεργεια υπαρχει η πιστη σε κατι...
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sofia View Post
    Πολυ κακως αναφερθηκες σε μενα. Καταρχην δεν περιμενα ποτε οτι θα εβλεπες κατι οπως το βλεπω εγω, και κατα δευτερον δεν θα μπω σε εναν διαλογο με καποιον - με σενα δλδ-που μοιραζει απαξιωτικους χαρακτηρισμους (βλεπε ανθρωποειδες) και να κανει φτηνο χιουμορακι σε βαρος αλλων, χωρις καμια συστολη. Οποτε, τα "σεντονια" σου αλλου, οχι σε μενα.

? ? ?

Κατάλαβε κανείς κάτι? Μου επιτέθηκε στο προσωπικό επίπεδο χωρίς λόγο η είναι η ιδέα μου?

Senior Member
    Ενδιαφέρον θρεντ/συζήτηση βγήκε από τον πόνο της λούσι (λουσιφερ βάστα γερά! )

Ωστόσο (προσωπικά ) και πάλι δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η χριστιανική αντίληψη του θεού περι "πατρότητας", "προβάτων", "αμαρτίας", “διαβόλου” κλπ. κλπ. δεν βρίσκω κανένα βαθύτερο πνευματικό βάθος σε αυτή πέρα από την προβολή του αρχαίου εβραικού τρόπου ζωής και παραδόσεων σε ένα (άκρως χειριστικό) και πατριαρχικό θρησκευτικό σύστημα αξιών (που έχει κάποιο ενδιαφέρον μόνο από αρχαιολογικής/ανθρωπολογικής άποψης αφού δίνει στοιχεία για το πως ήταν ο τρόπος ζωής και η κοινωνική οργάνωση κάποιων συγκεκριμένων αρχαίων πολιτισμών)

Δηλαδή αν εγώ ήμουν πατέρας και τα παιδιά μου δεν με αγαπούσαν τότε για τιμωρία θα τα έκλεινα για μια αιωνιότητα στο κελάρι με φωτιές να τα βασανίζουν? Αν είναι έτσι (έτσι λέει η εκκλησία και οι γραφές όχι εγώ) τότε εγώ είμαι πολύ πιο "ηθικός" από τον θεό γιατί δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο!

Αυτός ο "δυισμός" περι καλού-κακού είναι πέρα για πέρα ανθρωποκεντρικός με τα ανθρώπινα συναισθήματα να έχουν προβληθεί σε μια "υπερφυσική πατρότητα" (και ναι ιστορικά προέρχεται από τον τρόπο ζωής των αρχαίων πολιτισμών της μέσης ανατολής όπως τον “δυισμό” των περσών). Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι υπάρχει κάποιος θεός (και αντιθέτως ένας κακός θεός) "που αγαπάει" ,"τιμωρεί" και γενικότερα παρουσιάζει τόσο χοντροκομμένα ζωώδη συμπεριφορικά χαρακτηριστικά των ανωτερων θηλαστικών (!) Τέτοια συναισθήματα και ηθικές αρχές είναι στενά συνδεδεμένες με το οικοσύστημα και την κοινωνική οργάνωση των θηλαστικών και ακόμα πιο πολύ του homo sapiens. "Δενόμαστε" και αγαπάμε, βοηθάμε, φοβόμαστε, σιχαινόμαστε, λυπόμαστε, ντρεπόμαστε, ενοχοποιούμε, τιμωρούμε και συγχωρούμε γιατί όλα αυτά εξηπηρετούν την επιβίωση μας (και του συγγενή/φίλου). Τα συναισθήματα εξελίχθηκαν σαν “γρήγοροι” τρόποι δράσης/απόφασης σε μια ολοένα και πολυπλοκότερη φυλετική οργάνωση (και από τότε που εξελιχθήκαμε περισσότερο τα χρησιμοποιούμε και για “recreational reasons” όπως με την μουσική η με μια δραματική η τρομακτική ταινία :P)

Θα ήταν πολύ κοντόφθαλμο, κουτό και τρομερά ανθρωποκεντρικό να έχεις έναν θεό που έχει δημιουργήσει όλο αυτό το μαθηματικοφυσικό χάος πληροφοριών (με πιθανών άπειρο/τεράστιο αριθμό συμπάντων/παράλληλων συμπάντων, με έναν ασύληπτο χωροχρόνο και με κολοσιαίες δημιουργίες και καταστροφές σχεδόν (?) άπειρων γαλαξιών και πλανητικών συστημάτων) που να παρουσιάζει τέτοια κραχτά ζωώδη χαρακτηριστικά. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε επίσης και πάρα πολλά φιλοσοφικά και λογικά προβλήματα (πρώτα από όλα ποιος έφτιαξε αυτόν τον "συναισθηματία θεό". Η απάντηση "υπήρχε από πάντα" απλά δεν ισχύει στην λογική και στην φιλοσοφία-είναι άτοπη. Είναι και πολλά ακόμα αλλά δεν θέλω να επεκταθώ :P).

Γενικότερα ο χριστιανισμός όπως και οι άλλες ιουδαιο-μονοθειστικές θρησκείες- ο σύγχρονος ιουδαισμός και ο μωαμεθανισμός- παρουσιάζουν πάρα πολλά ιστορικά, φιλοσοφικά, μεταφυσικά, ηθικά και επιστημονικά προβλήματα που όλο και γιγαντώνονται όσο αναπτύσσεται ο άνθρωπος (σημείο των "άθεων" καιρών θα ουρλιάξουν κάποιοι πιστοί της αποκάλυψης-μακριά από εμάς). Με λίγα λόγια "μπάζει από παντού" το όλο θέμα.

Μου αρέσει η ατομική πνευματικότητα, αλλά δεν μου αρέσει η υπακοή στην οργανωμένη θρησκεία με τα ανθρώπινα σύμβολα και τα "τοτέμ" της. Προσωπικά δεν ξέρω αν όλο αυτό το πράγμα που έχουμε βρεθεί είναι κάτι σαν πρόγραμμα κάποιου υπερ-υπολογιστή η είναι προιόν αυτοποίησης (είμαι αγνωστικιστής). Απλά δεν μου αρέσει καθόλου αυτό το πανηγυράκι με τις εικόνες,τα θαύματα, τις γητειές, την δημιουργία ενοχών με εικόνες αγγέλων και διαβόλων. Πραγματικά δεν νομίζω να έχει καμία σχέση με την πραγματική υφή της πραγματικότητας. Μπορεί στο ατομικό επίπεδο να βοηθάει κάποιον άνθρωπο που δεν είχε ιδιαίτερη μόρφωση η καλλιέργεια, αλλά αναπόφευκτα στο συλλογικό/κοινωνικό δημιουργεί πιο πολλά προβλήματα από ότι λύνει. Τα πιο σκοτεινά σημεία της ιστορίας υπήρξαν όταν ο οργισμένος όχλος, τυφλωμένος από τα σύμβολλα της θρηκείας του έκανε τις πιο αποτρόπαιες πράξεις (“Agora” κανείς? αλλά τι agora...πάμε στην μέση ανατολή σήμερα...). Εσύ μπορεί να το ψάχνεις “πιο βαθιά/φισολοφικά το θέμα” (αν και πάντα υπάρχει ένα τεράστιο μέρος “νοητικής υποταγής” σε οποιαδήποτε θρησκεία) αλλά σταστιστικά η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων δεν θα το κάνει αυτό, αλλά (με τον καιρό) θα σκλαβωθεί στην προκατάληψη, στα σύμβολα και στα τελετουργικά της εκάστωτε οργανωμένης θρησκείας. Και μου φαίνεται πολύ ηλίθιο ότι όλοι αυτοί μπορούν να “σωθούν”-επειδή μόνο και μόνο επειδή λέγαν το πάτερ ημών και το “ιησού χριστέ συγχώρα με” μετά από κάθε μα*ακία που κάναν- και δεν μπορεί να σωθεί ένας ενάρετος αλτρουιστής που απλά δεν δέχτηκε τον ιησού χριστό και τον “πατέρα παντοκράτορα” (η επίσημη θέση της εκκλησίας). Jesus! :P

Φοβερή και ανατριχιαστική μεταφυσική πάντως (αυτό που λέω "ουσιώδη μυστικισμό") μπορεί να βρει κάποιος στα διηγήματα του Χόρχε Λουίς Μπόρχες. Διαβάζω αυτή την περίοδο τα "άπαντα" και έχω χαθεί στους δαιδαλώδεις λαβυρίνθους της πραγματικότητας του
    Αυτο ειναι το νημα που ειχες κανει...το ξαναδιαβαζω και βλεπω τα συνηθισμενα...γιατι δεν πιστευεις και ποιες ειναι οι αντιρησεις σου πανω στο οικοδομημα της θρησκειας...τεσπα δεν ξερω γιατι ξεσηκωσε θυελλα αντιδρασεων.
    Και ουσιαστικα κανεις δεν κοντραρε τα ιδια τα επιχειρηματα...να απαντησει δηλαδη επι της ουσιας. Θα πει κανεις δεν υπαρχουν απαντησεις ειτε πιστευεις ειτε δεν πιστευεις αλλα απο που και ως που δεν μπορει να πει καποιος γιατι δεν πιστευει?

Οσον αφορα το μηνυμα της σοφιας...δεν μπορω να ξερω μπορει να εχετε προηγουμενα απο αλλου και δεν ανακατευομαι

Senior Member
    Μπορεί στο ατομικό επίπεδο να βοηθάει κάποιον άνθρωπο που δεν είχε ιδιαίτερη μόρφωση η καλλιέργεια,
    Α νατο το εντοπισα

Αλλα εσυ αναφερεσαι κατα της οργανωμενης θρησκειας...μεχρι τωρα δεν εχει εμφανιστει κανεις που να την προασπιζεται...

Senior Member
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    Παντα πιστευα οτι ο θυμος ειναι το αντιθετο συναισθημα του φοβου , οπως το αντιλαμβανομαι εγω και συμφωνα και με ερευνες:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_emotions

Basic emotion Basic opposite
    Joy Sadness
    Trust Disgust
    Fear Anger
    Surprise Anticipation
    Sadness Joy
    Disgust Trust
    Anger Fear
    Anticipation Surprise
    Keep,

σ ευχαριστω που μπηκες στον κοπο να παραθεσεις ολα αυτα τα links, μονο που εγω προσωπικα δεν θα ασχοληθω μ αυτα. Οχι για κανεναν αλλο λογο, απλα γιατι τοσα χρονια προσπαθω να εμπιστευτω το συναισθημα μου και να ερθω σε επαφη μ αυτο. Οποτε εχω να σου πω απο προσωπικη εμπειρια ατομικη, αλλα και στην ομαδα μου πώς εχω νιωσει οταν θυμωνω να κρυβεται απο πισω καλα ο φοβος μου. Και σε αυτο το πολυ προσωπικο μου συναισθημα οι ερευνες δεν μου λενε κατι. Θα μπορουσε να τις διαβασει αν ηθελε καποιος ειδικος. Δεν ειναι η δουλεια μου. Η δουλεια μου ειναι να μαθαινω εμενα οσο αντεχω κ μπορω.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Quote Originally Posted by carrie View Post
    με την ιδια εννοια τοτε κι εγω ειμαι χριστιανη, βουδιστρια και παγανιστρια! Δε χωρανε ολα να τα δηλωσω στην ταυτοτητα, θα με παρουν με τις πετρες!
    βρε carrie, ποιος θα σε παρει με τις πετρες? και αν καταλαβαινω καλα (μπορει και οχι, δεν εχω παρακολουθησει την εξελιξη του διαλογου) το θεμα μας ειναι τί θα δηλωσουμε στην ταυτοτητα, στην υπευθυνη δηλωση του Ν 125/34 ή τι πιστευουμε μεσα μας? νομιζω οτι η πιστη ειναι κατι εξαιρετικα προσωπικο ετσι κ αλλιως που δεν χωραει σε δηλωσεις και εξηγησεις των εξηγησεων ω εξηγησεις και αποδειξεις...
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Keep,

σ ευχαριστω που μπηκες στον κοπο να παραθεσεις ολα αυτα τα links, μονο που εγω προσωπικα δεν θα ασχοληθω μ αυτα. Οχι για κανεναν αλλο λογο, απλα γιατι τοσα χρονια προσπαθω να εμπιστευτω το συναισθημα μου και να ερθω σε επαφη μ αυτο. Οποτε εχω να σου πω απο προσωπικη εμπειρια ατομικη, αλλα και στην ομαδα μου πώς εχω νιωσει οταν θυμωνω να κρυβεται απο πισω καλα ο φοβος μου. Και σε αυτο το πολυ προσωπικο μου συναισθημα οι ερευνες δεν μου λενε κατι. Θα μπορουσε να τις διαβασει αν ηθελε καποιος ειδικος. Δεν ειναι η δουλεια μου. Η δουλεια μου ειναι να μαθαινω εμενα οσο αντεχω κ μπορω.
    Κατι που πρεπει να μαθεις...ειναι να παραδεχεσαι το λαθος. Οχι συγκεκριμενα για αυτο το θεμα , εαν εσυ οταν θυμωνεις φοβασαι δεν θα πω εγω οχι , αλλα για αλλα θεματα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    Α νατο το εντοπισα

Ναι, που είναι το κακό? Αυτό που λέω είναι ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να προκληθεί φανατισμός λόγω θρησκείας γιατί πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που λόγο των συνθηκών δεν θα έχουν αναπτύξει τις δεξιότητες τους σαν άλλους. Αυτοί θα είναι πιο ευάλωτοι στον φανατισμό που μπορεί να προκληθεί από την οργανωμένη θρησκεία, αυτό εννοώ. Δες σε κάποιες χώρες της μέσης ανατολής πόσο αυξάνεται η πιθανότητα φανατισμού και ταλιμπανισμού λόγω του χαμηλού επιπέδου κάποιων κρατών. Κατ εμέ η θρησκεία έγινε κάποτε "εταιρεία" για να στρατολογεί και να ελέγχει αυτούς που πάντα είναι στα χαληλότερα στρώματα. Οι σταυροφορίες ήταν γεμάτο γεωργούς και χωρικούς που επειδή οι άνθρωποι δεν είχαν το επίπεδο, αμέσως "υπνωτίστηκαν" από τον καθολικισμό και το παραμύθι του πάπα και φύγαν για ιερούς πολέμους στα τυφλά.

Αυτό δεν αναιρεί όπως είπα την πίστη σε ένα "βαθύτερο" επίπεδο και πολλοί χριστιανοί και μουσουλμάνοι να καταλαβαίνουν την ουσία και όχι τους κανόνες και την επιφάνεια. Όμως η αλήθεια είναι ότι στην πλειοψηφία και στο κοινωνικό επίπεδο η οργανωμένη θρησκεία (και ΟΧΙ η πνευματικότητα) περισσότερο κακό έχει κάνει παρά καλό-αυτό έχει δείξει η ιστορία μέχρι τώρα.

Τώρα η προσωπική της επίθεση ήταν αδικαιολόγητη. Μπορεί να έχεις προηγούμενα με τον καθένα δεν πάει να πει ότι θα βρεις έτσι ένα άσχετο ποστ του και θα του τα ψάλλεις. Υπάρχουν και τα u2u γι αυτό :P. Ας μείνουμε στο θέμα ανεξαρτήτως από προσδιορισμούς και παλιές προσωπικές κόντρες.

Senior Member
    Quote Originally Posted by PETRAN View Post
    ? ? ?

Κατάλαβε κανείς κάτι? Μου επιτέθηκε στο προσωπικό επίπεδο χωρίς λόγο η είναι η ιδέα μου?
    το θεμα μας ειναι τί καταλαβαν οι αλλοι? φυσικα και σου επιτεθηκα σε προσωπικο επιπεδο! εσενα δλδ τί σου φανηκε? κατι άλλο?
    φυσικα και καταλαβες και αν δεν καταλαβες, σου απαντω σε προσωπικη σου επιθεση σε μενα με τους χαρακτηρισμους που προανεφερα και αλλες γελοιοτητες. Εκτος αν κανεις οτι δεν θυμασαι. γι αυτο κ δεν θελω κανενα διαλογο μαζι σου. απο τοτε. οποτε μην αναφερεσαι σε μενα.

Senior Member
    γιατι βρε κατερινακι, ειναι πιο ευκολο να ασχολουμαστε με το επιφανειακο παρα με το ουσιωδες....αρα πιο βολικο ο θεος = φανατισμος, βλακεια παρα οτιδηποτε αλλο
    βρε carrie, ποιος θα σε παρει με τις πετρες? και αν καταλαβαινω καλα (μπορει και οχι, δεν εχω παρακολουθησει την εξελιξη του διαλογου) το θεμα μας ειναι τί θα δηλωσουμε στην ταυτοτητα, στην υπευθυνη δηλωση του Ν 125/34 ή τι πιστευουμε μεσα μας? νομιζω οτι η πιστη ειναι κατι εξαιρετικα προσωπικο ετσι κ αλλιως που δεν χωραει σε δηλωσεις και εξηγησεις των εξηγησεων ω εξηγησεις και αποδειξεις...
    Αυτο που ειπες για το Θεο του καθενος μου αρεσε. Ο καθενας εχει την δικια του γνωμη , κουβαλαει την δικια του θρησκεια στο κεφαλι. Ειπα επισης οτι ο καθενας πιστευει οτι εχει την "καλη θρησκεια" στο κεφαλι του. Γιατι εαν πιστευε οτι η δικια του θρησκεια που εχει δεν ειναι καλη δεν θα την ενστερνιζοταν κιολας.
    Υποψιν ηταν το επιφανειακο μηνυμα περι θεος=φανατισμος....

Senior Member
    το θεμα μας ειναι τί καταλαβαν οι αλλοι? φυσικα και σου επιτεθηκα σε προσωπικο επιπεδο! εσενα δλδ τί σου φανηκε? κατι άλλο?
    φυσικα και καταλαβες και αν δεν καταλαβες, σου απαντω σε προσωπικη σου επιθεση σε μενα με τους χαρακτηρισμους που προανεφερα και αλλες γελοιοτητες. Εκτος αν κανεις οτι δεν θυμασαι. γι αυτο κ δεν θελω κανενα διαλογο μαζι σου. απο τοτε. οποτε μην αναφερεσαι σε μενα.

Αν τυφλώνεσαι τόσο πολύ από τα παλιά προσωπική σου μίση και κομπλεξ και μετά από τόσο καιρό δεν μπορείς να συζητήσεις ουδέτερα ένα θέμα με έναν ποστερ τότε σε λυπάμαι.

π.s. Ο Ιησούς είπε να συγχωρείς τον εχθρό σου. (Δεν ξέρω αν είσαι χριστιανή η όχι αλλά είναι και επίκαιρο με το θρεντ!)

Senior Member
    Αρχικά καταχωρημένο από Φωτεινη!
    λου?
    τι κανεις??

κι εγω ομολογω ειχα καταληξει σε δυο κατηγοριες.. οι θυμωμενοι απο τη ζωη -Απιστοι
    και
    οι φοβισμενοι απο τη ζωη-Πιστοι,
    ακομα το πιστευω ,αλλα οχι τοσο ασπρομαυρα..

εγω παλι Φωτεινη πιστευω οτι ο θυμος ειναι στενα συνδεδεμενος με τον φοβο. ειναι λοιπον λιγο δυσκολο να θυμωνεις με κατι χωρις να το φοβασαι...ειτε εχει να κανει με την ζωη ειτε με οτιδηποτε αλλο.
    Και για να επανερθω στο ασημαντο θεμα περι θυμου...νομιζω οτι αναφερεσαι στους αλλους βασει των προσωπικων σου εμπειριων...πραγμα που κανουμε ολοι.
    Εγω σου εδειξα ομως οτι τουλαχιστον στατιστικα ή δεν ξερω τι δεν ισχυει για τους αλλους και δεν αναφερομαι για σενα αποκλειστικα.

Senior Member
    χαριτολογωντας το ειπα. μπορει να πιστευω 10 πραγματα απο διαφορετικες θρησκειες και ιδεολογιες, χωρις να συμφωνω 100% με αυτες, και αυτο που λεω ειναι οτι δε θα χαρακτηριστω βουδιστρια επειδη απλα πιστευω στις 3 αρχες του βουδισμου, και χριστιανη επειδη πιστευω στο μη κρινεις ινα μη κριθεις! Αυτα!

Page 18 of 44 FirstFirst ... 8161718192028 ... LastLast