αρχή - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 11 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 159

Thread: αρχή

Senior Member
    σήμερα μου τηλεφώνησε η καλύτερη φίλη που είχα ποτέ, αυτή που με απογοήτευσε τον τελευταίο καιρό..και μάλιστα μου είπε ότι αν δεν πάρω εγώ..(που συνήθως είμαι εγώ που ξεκινάω έτσι), ένιωσα καλά με το "παράπονο" , ότι τελικά νοιάζεται τι κάνω ακόμα..δυστυχώς δεν προλάβαμε να μιλήσουμε γιατι της ζήτησα να κλείσουμε επειδή είχα μια δουλειά,,είπαμε θα μιλήσουμε αργότερα.αυτό ήταν μια καλή στιγμή σήμερα, χάρηκα γιατί ήταν κάποτε από τους πιο κοντινούς μου ανθρώπους. μου λείπει.

Senior Member
    ME & I ευχαριστώ..:) μάλλον κι εγώ πρέπει να το κολλήσω κάπου , γιατί με το να το χω στο μυαλό μόνο το ξεχνάω..πρέπει να το κολλήσω παντού μέσα στο σπίτι μαλλον :). κι εμένα μου άρεσε πολύ η ταινία,με άγγιξε κι με μελαγχόλησε αρκετά όταν την είδα..

Senior Member
    λοιπόν μόλις μου έφτιαξα ένα φρέσκο χυμό πορτοκάλι..Και σκεφτόμουν πόσα πράγματα μπορεί να έκανα ή να κάνω για άλλους αλλά για μένα το ίδιο πράγμα μπορεί να βαρεθώ να το κάνω ( και δεν μιλάω απλά για ένα ποτήρι χυμό :) )..Δεν πιστεύω ότι αγαπάω λιγότερο το εαυτό μου ή κάτι τετοιο.. αλλά πολύ καιρό μάλλον με είχα για πολύ δυνατή, ανθεκτική..ξέρω κι εγώ..ότι δεν έχω και τόσο ανάγκη. Δεν θέλω να παρανοηθεί αυτό, έκανα πράγματα για μένα και παλιότερα, απλά σαν να έδινα πάντα λίγη περισσότερο προτεραιότητα στο πως θα νιώθουν οι άλλοι καλά..
    μέρα με τη μέρα διαπιστώνω πόσο πολύ θα θελα να μείνω σε μια μικρότερη πόλη, κάπου πιο ήρεμα..δεν μου ταιριάζουν πλεόν οι ρυθμοί της πόλης στην οποία μένω, αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα για αλλαγές αυτόν τον καιρό. Και μετά σκέφτομαι μήπως φταιει και το ότι δεν νιώθω πολύ καλά ψυχολογικά
    , νιώθω μόνη κ.τ.λ. όμως και παλιότερα..άλλαξε η ζωή μου αρκετά όταν άλλαξα και μέρος.. Και γενικά έχω μια τάση όποτε ζορίζομαι να βρίσκω μια ευκαιρία, μια αφορμή..και να φεύγω , να αλλάζω ότι μπορώ να αλλάξω..και φοβάμαι ότι για αυτό δεν μπόρεσα να εχω σταθερές και δυνατές φιλίες γιατί συνέχεια φεύγω.. δεν ξέρω τελευταία έκανα το συνδυασμό και διαπίστωσα ότι ψάχνω ευκαιρίες συνέχεια για να αλλάζω το γύρω μου, όταν δεν νιώθω καλά..ουφ..μπορώ να κάνω κάτι για αυτό? (από τα πράγματα που ανέφερα ότι μετανιώνω είναι και μια από αυτές τις "φυγές" μου..

Senior Member
    πάλι μέσα στο σπίτι, πάλι δεν έκανα τίποτα, πάλι δεν έκανα όσα έπρεπε, πάλι δεν νιώθω όμορφα, πάλι ανησυχώ για όλα..νιώθω ότι δεν πρόκειται να αλλάξει άμεσα τίποτα..μέχρι κι εδώ μόνη μου μιλάω, δεν ξέρω αν έχει νόημα τελικά

Senior Member
    Γεια σου αν?. Εχεις βαλει ενα προγραμμα "ευτυχιας", οπως το ονομαζεις, και αυτο ειναι μια πολυ καλη αρχη για να δημιουργησεις ενα γενικοτερο αισθημα ευτυχιας στη ζωη σου. Γι' αυτο σταματα να το σαμποταρεις μονη σου και δωσ' του χρονο να δρασει. Τοσο μεγαλες αλλαγες δεν ειναι δυνατο να συμβουν αμεσα και απ'οτι βλεπω ακολουθεις αυτο το προγραμμα μολις 2 εβδομαδες. Τετοιες προσπαθειες απαιτουν πολυ υπομονη, αλλα δες το απο τη θετικη πλευρα, σαν ασκηση υπομονης.
    Επισης, μην εισαι πολυ αυστηρη με τον εαυτο σου. Αν κατι, απο αυτα που εχεις προγραμματισει, σηκωνει μια μικρη αναβολη, τοτε αν δεν εχεις ορεξη, ασ' το για αυριο. Εγω, για να αποφυγω τετοιες "απογοητευσεις", φτιαχνω, εκτος απο ημερισιο, και 3ημερο ή εβδομαδιαιο προγραμμα.
    ...του καθενος η κολαση,
    βρισκεται, παντα, δυο βηματα μακρυτερα
    απ' οπου τολμα να ξεμυτισει...

Senior Member
    Fearg σ' ευχαριστώ για το μηνυμά σου. εχεις δίκιο και μου το έχουν αναφέρει και σ αλλα μηνύματα ότι ουσιαστικά σαμποτάρω τον εαυτό μου..Ναι εχω αρχίσει να μπαίνω λίγο στη διαδικασία να κάνω πράγματα πιο θετικά και ευχάριστα ή τουλάχιστον να προσπαθώ να τα αναγνωρίζω κατά τη διάρκεια της ημέρας..πιάνει αλλά όχι πάντα και γι αυτό γκρινιάζω..Πάντως έχεις όντως μια βάση σε αυτό που λές..ίσως αν έκανα αυτόν τον απολογισμό ανα τριήμερο ή εβδομάδα να ήταν καλύτερα..θα το δοκιμάσω κι έτσι..δεν μπορεί μέσα σε τρείς μέρες κάτι ευχάριστο θα υπάρχει να θυμηθώ ή να κάνω :) Όσο για την υπομονή πρέπει να ασκηθώ και σε αυτό λίγο γιατί γίνομαι πολύ ανυπόμονη..

Senior Member
    Κατι που μου εχουν πει και προσπαθω να εφαρμοζω, ειναι να βρισκω θετικα στοιχεια σε καθετι που μου χαλαει τη διαθεση. Προφανως, δεν συμβαινουν μονο ευχαριστα στη ζωη μας, υπαρχουν και οι αναποδιες, οι οποιες μας ριχνουν.
    Τη συμβουλη αυτη, βεβαια, δεν εχω καταφερει να την κανω να λειτουργησει σε ολες τις περιπτωσεις. Τη λεω εδω λοιπον, αν καταφερεις να βρεις τροπο εσυ, να τον πεις και σε εμας...
    ...του καθενος η κολαση,
    βρισκεται, παντα, δυο βηματα μακρυτερα
    απ' οπου τολμα να ξεμυτισει...

Senior Member
    καλη συμβουλή..μου αρέσει σαν προσέγγιση..βέβαια δεν ξέρω κατα πόσο θα μπορέσω να το εφαρμόσω..πάντως με το που το διάβασα προσπάθησα να δω αν μπορώ για όσα με απασχολούν τις τελευταίες μέρες και έπιασε..:) και λίγες φορές είχε παέι το μυαλό μου στο να σκεφτώ έτσι καταστάσεις..θα προσπαθήσω πάντως..ευχαριστώ

Senior Member
    Quote Originally Posted by αν? View Post
    Και γενικά έχω μια τάση όποτε ζορίζομαι να βρίσκω μια ευκαιρία, μια αφορμή..και να φεύγω , να αλλάζω ότι μπορώ να αλλάξω..και φοβάμαι ότι για αυτό δεν μπόρεσα να εχω σταθερές και δυνατές φιλίες γιατί συνέχεια φεύγω.. δεν ξέρω τελευταία έκανα το συνδυασμό και διαπίστωσα ότι ψάχνω ευκαιρίες συνέχεια για να αλλάζω το γύρω μου, όταν δεν νιώθω καλά..ουφ..μπορώ να κάνω κάτι για αυτό? (από τα πράγματα που ανέφερα ότι μετανιώνω είναι και μια από αυτές τις "φυγές" μου..
    Σκέφτομαι το εξής. Μήπως αυτή η τάση σου για φυγή καθρεφτίζει ίσως και μια γενικότερη φυγή όταν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα? Κ εννοώ φυγή απ'το ίδιο το πρόβλημα, χωρίς να το αντιμετωπίζεις (?)

Αν είναι έτσι, η λύση είναι κάθε φορά να προσπαθείς να αντικρύζεις κατάματα τις καταστάσεις και να τις αντιμετωπίζεις. Κ πάνω απ'όλα τον ίδιο σου τον εαυτό. Αυτό όμως δεν είναι και ότι πανεύκολο σε περίπτωση που συνήθισες αλλιώς.
    Στο ξαναλέω ακόμη μια φορά πως ένας ειδικός θα ήταν πολύ βοηθητικός, σκέψου το !

Senior Member
    εσύ το λές..εγώ γιατί δεν το κάνω;πραγματικά απορώ με τον εαυτό μου.. τι με κρατάει αγού ξέρω ότι το χρειάζομαι;
    Μπορεί..αλλά το κάνω και κυριολεκτικά και μεταφορικά συνήθως και κάπως απερίσκεπτα (νομίζω γι αυτό κατέληξα και να μετανιώσω μια "φυγή" μου). Πραγματικά όσο το σκέφτομαι έχω αλλάξει περιβάλλον τόσες πολλές φορές και πάντα (όσο εξαρτιόταν από δικές μου αποφάσεις) κυρίως επειδή κάπως μέσα μου δεν ένιωθα καλά και ήθελα να ξεφύγω..πρώτη φορά τις σκέφτομαι έτσι κάποιες αποφάσεις που πήρα μέσα στα χρόνια, μάλλον θα υπάρχει κάποια σύνδεση..για να επαναλαμβάνεται συχνά στη ζωή μου..
    Για να είμαι απόλυτα ειλικρινείς δεν νομίζω ότι αντέχω να βλέπω κατάματα τις καταστάσεις, ίσως μόνο φευγαλέα στο μυαλό μου, πόσο μάλλον να τις αντιμετωπίζω..

Senior Member
    Quote Originally Posted by αν? View Post
    Για να είμαι απόλυτα ειλικρινείς δεν νομίζω ότι αντέχω να βλέπω κατάματα τις καταστάσεις, ίσως μόνο φευγαλέα στο μυαλό μου, πόσο μάλλον να τις αντιμετωπίζω..
    Κι εγω αυτο νομιζω, αλλα αν θες ποτε να τις ξεπερασεις και να νιωθεις καλυτερα, πρεπει να αρχισεις να τις βλεπεις. βεβαια, ενας λογος που το αποφευγεις ειναι γιατι εχεις μια ταση να ριχνεις ολες τις ευθυνες στον εαυτο σου και να δικαιολογεις τους αλλους, οπως στην περιπτωση του φ, καθως επισης εχεις την ταση να ψαχνεις τι θα μπορουσες να κανεις διαφορετικα στο παρελθον και αυτο ειναι ματαιο, γιατι περα απο το οτι το παρελθον δεν αλλαζει, υπηρχαν λογοι που εγιναν οσα εγιναν. Μπορω να σου πω οτι δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα οσο νομιζεις! Μπορεις να τα κοιταξεις καταματα! Δεν εκανες λαθη ετσι για να γουσταρεις, για να πληγωσεις τον εαυτο σου ή τους αλλους, εγινε οτι εγινε γιατι πιστευες οτι αυτο ηταν το καλυτερο να γινει, ετσι ειχες μαθεις να λειτουργεις. Αν τωρα νομιζεις οτι ειχες κανει λαθη, το μονο που μπορει να γινει ειναι να μην τα επαναλαβεις στο μελλον. Αλλα πρεπει πρωτα να καταλαβαεις τι πραγματι ηταν λαθος και τι σωστο, γιατι ειπαμε οτι εχειε μια δυσκολια σε αυτο και ολο κατηγορεις εσενα.. Αγαπα λιγο τον εαυτο σου, ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΑΙΔΕΥΕΙΣ με τετοιες σκεψεις του στυλ ΑΝ δεν ειχα κανει αυτο. ΑΥΤΟΒΑΣΑΝΙΖΕΣΑΙ!

Senior Member
    ή μάλλον και να αντέξω να τις δώ τι θα καταλάβω; τα πράγματα πάντα μπορούν να αλλάξουν..
    carrie έχεις δίκιο είναι μάταιο και ποτέ δεν το κανα τόσο έντονα θα προσπαθήσω από δω και πέρα να μην το κάνω. έχεις δίκιο δεν μπορώ να θυμώνω με τον εαυτό μου ενώ έκανα ότι καλύτερο μπορούσα τότε άσχετα αν τώρα μου φαίνεται χαζό. Το μήνυμα σου με έκανε να το σκεφτώ λίγο αλλιώς και μάλιστα διαβάζοντας το τώρα ξανά για να σου απαντήσω νιώθω ότι με έκανε να σκεφτώ περισσότερο από όταν το διάβασα αρχικά. Εχεις τόσο δίκιο πρέπει πρώτα να καταλήξω τι ήταν λάθος και τι ήταν σωστό και μετά να προσπαθήσω να το αποφύγω. Πάνω σε αυτό το σκέφτηκα λίγο...κατ αρχάς κατέληξα ότι ήταν λάθος που δεν έθετα μερικά πράγματα προς συζήτηση , που δεν ανταπέδιδα την ειλικρίνεια με = ειλικρίνεια, που πήρα βιαστικά σημαντικές αποφάσεις ,που δεν φρόντισα να εκμεταλλευτώ το χώρο και το χρόνο που μου δινόταν μέσα στις σχέσεις μου, που ανέχτηκα ορισμένα πράγματα, που νόμισα ότι με το να μην θίξω ορισμένα πράγματα θα τα κάνω να εξαφανιστούν..αυτά τα ολίγα :Ρ αλλάζουν τουλάχιστον ε;

Senior Member
    Nαι αμε!! ΕΙδικα οταν τα συνειδητοποιεις και θελεις να τα αλλαξεις, αυτο ειναι η αρχη, και η αρχη ειναι το ημισυ του παντος! και να ξερεις οτι οσο πιο καλα νιωθεις με τον εαυτο σου, τοσο καλυτερες επιλογες θα κανεις για αυτον..

Senior Member
    ουφ τουλάχιστον καταλήξαμε πάλι σε αρχή..γιατί είχα αρχίσει να ξεφεύγω από το θέμα :).
    Τις τελευταίες μέρες αυτό που έκανα και θεωρώ θετικό είναι που άφησα τα πράγματα να κυλήσουν λίγο έτσι.. έπρεπε να κάνω κάτι, αλλά δεν μου έβγαινε..δεν με ζόριζα το άφηνα..δεν χάθηκε και ο κόσμος..το πολύ πολύ να πιεστώ λίγο παραπάνω όταν δεν θα παίρνει άλλη αναβολή..Ασε που δεν χρειάζεται να τα κάνω και όλα τελεια..Αλλιώς ξεκίνησα να ασχολούμαι με κάποια πράγματα.. και αλλού με οδήγησαν αυτά..όμως νομίζω ότι εφόσον δεν με ευχαριστεί το τριπάκι στο οποίο θα έπρεπε να μπώ μπορώ να κρατάω απ όλα τα πράγματα μόνο αυτά που μου ταιριάζουν και αυτά που δεν με καταπιέζουν..Αποπροσανατολ ίζομαι πολύ εύκολα..να κάτι ακόμα που θα μπορούσα να διορθώσω..

Όσο για το λογισμό σε μια προσπάθεια σήμερα ναμου φτιάξωτη διάθεση και να νιώσω καλύτερα ,πήρα ένα περιοδικό και φαγητό απ έξω..πράγματα που δεν τα κάνω συχνά, αλά συνήθιζαν να με ηρεμούν και να με ευχαριστούν..κατέληξα να φάω το φαγητό βιαστικά και να ξεφυλλίζω αδιάφορα το περιοδικό..αποτυχία. Αυριο όμως θα προσπαθήσω με κάτι άλλο..κάπου θα με βρώ..;)

Το πρώτο σου ποστ με άγγιξε τόσο που λέω υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που νιώθουν έτσι!!! Καλή επιτυχία αύριο αν!!!! Κι αν δεν μας κάτσει αύριο δεν έγινε και τπτ υπάρχει πάντα και το μεθαύριο!!!!

Page 4 of 11 FirstFirst ... 23456 ... LastLast