αυτοκτονια ! και μετα τι? - Page 9
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 9 of 9 FirstFirst ... 789
Results 121 to 129 of 129
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Lou! View Post
    αυτο δεν ειναι επιχειρημα, ειναι η υποκειμενικη σου γνωμη. προσωπικα δε με πειθεις. αν πειθεις τον εαυτο σου, ολα καλα. δεν παρουσιαζεις τεκμηριωμενα στοιχεια που να στηριζουν τη θεση σου οτι το βυζαντιο ηταν πραγματι κακης ποιοτητας πολιτισμος.

α, κ στην κλασικη ελλαδα, την εποχη που χτιζανε παρθενωνα, ειχανε κ 30 χρονια πελοπονησιακο πολεμο, κ μαλιστα σφαζαν ολους τους ητημενους. ολοι οι πολιτισμοι εχουν τα αδυναμα τους σημεια, γιατι η ανθρωπινη φυση εχει αδυναμιες διαχρονικα.

+ο μεγας κωνσταντινος δεν ηταν ανθρωπος της πιστης, ηταν ουσιαστικα πολιτικος ηγετης, δικτατωρ με τακτ, ο οποιος χρησιμοποιησε τη θρησκεια για συμφεροντα του. εσφαξε το μισο του σοι!

Ναι, όντως ήταν η υποκειμενική μου άποψη. Εντάξει βρε, από εδώ και πέρα θα σου ποστάρω συνέχεια εκκλησιαστικούς ύμνους στο FB, να δούμε πόσο θα αντέξεις. Ύμνους και αγιογραφία μέχρι τελικής πτώσεως!

Κοίτα, το Βυζάντιο σε σχέση με την δύση ήταν όντως πολύ μπροστά. Άλλα μέσα σε όλους αυτούς τους αιώνες, δεν έμεινε κανένας φιλόσοφος (πρόσεξε, φιλόσοφος, όχι θεολόγος) της κλασης των φιλοσόφων της κλασικής περιόδου. Και από όσο ξέρω, ούτε κάποιος μεγάλος δραματουργός, ρήτορας, σατιρικός (Φαντάζομαι τον Αριστοφάνη σε κάποιες περιόδους του Βυζαντίου θα τον καίγανε λολ)
    ,ιστορικός, ιατρός, νομοθέτης, πολιτικός και από όσο ξέρω ούτε κάποιος αρχιτέκτονας της κλασης των Ελλήνων της κλασικής Ελλάδας (αν και η αγια σοφια είναι αρχιτεκτονικό "θαύμα") κλπ.

Ο διαφωτισμός ήρθε όταν κάποιοι δυτικοί διανοούμενοι ανακάλυψαν τo φως της κλασικής Ελλάδας. Ούτε το Βυζάντιο ούτε κάτι άλλο. Αν δεν υπήρχε ο διαφωτισμός θα ζούσαμε στην δυσιδαιμονία, πιθανότατα με θεόσταλτη μοναρχία, θάνατο από χολέρα στα 15 κλπ.

Senior Member
    ενταξει βρε πετραν! με επεισες, λολ! λεω να συμφωνησω μαζι σου για κοιμηθω ηρεμα, κ να μη βλεπω θεολογικους διαξιφισμους στον υπνο μου!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lou! View Post
    ενταξει βρε πετραν! με επεισες, λολ! λεω να συμφωνησω μαζι σου για κοιμηθω ηρεμα, κ να μη βλεπω θεολογικους διαξιφισμους στον υπνο μου!

Λολ οκ! Πάω να την πέσω και εγώ. Θα ξυπνήσεις με εγκώμια αύριο στην διαπασόν

Senior Member
    Quote Originally Posted by PETRAN View Post
    O Einstein δεν είχε ασπαστεί την ιουδαική - η οποιαδήποτε άλλη - θρησκεία και δεν πίστευε σε αγγέλους, συναισθηματίες θεούς και μεταθανάτιες ζωές. O Einstein χρησιμοποιούσε την λέξη "θεός" για την φύση/ένα κομψό μαθηματικό σχέδιο της φύσης. Δεν είναι θέμα πίστης είναι fact. Καμιά φορά το google search βοηθάει. Πολλοί φιλόσοφοι του διαφωτισμού όπως και αρχαίοι Έλληνες αναφερόντουσαν σε μια αρχή/θεό με τον ίδιο τρόπο, δεν το συνέδεαν με ψυχές, σωτηρίες και μεταθανάτιες ζωές.

Του έχουν φορτώσει πάρα πολλά του καημένου του Einstein, όπως το ότι είπε ότι χρησιμοποιούμε το 10% του εγκεφάλου και άλλα κουλά.
    Καλημερουδια! Λοιπον,στο ψητο...Ο Einstein δεν ηταν απιστος,αθεος,αγνωστικιστη ς οπως υποστηριζουν μερικοι! Ηταν μεν αθρησκος αλλα ενθεος! Πιστευε στον σπινοζικο θεο ο οποιος εχει δημιουργησει ενα νομοτελειακο συμπαν αλλα ως εκει! Δηλαδη αυτος ο Θεος δεν παρεμβαινει στα προσωπικα των ανθρωπων με εσωτερικες δυναμεις,καθοδηγησεις,αμαρ τιες,σωτηριες....! Η αληθεια ειναι πως κι εγω στο Θεο του Σπινοζα πιστευω με την εννοια της συμπαντικης νομοτελειας! Καλη και η επιστημη αλλα δεν πρεπει να φτανουμε στο σημειο να γινομαστε τεχνοκρατες και μηδενιστες! Ο Einstein το απεδειξε περιτρανα αυτο! Εγινε ενας λαμπρος επιστημονας που μιλαει γι'αυτον ολος ο κοσμος χωρις να φτασει στον ακρατο τεχνοκρατισμο και μηδενισμο και χωρις ν'αμφισβητησει την υπαρξη ανωτερας δυναμεως παρ'οτι ηταν η προσωποποιηση της αμφισβητησης και της καταστρατηγησης των κανονων στη δουλεια του! Ετσι και προοδευσε!!!
    Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ALIA View Post
    Καλημερουδια! Λοιπον,στο ψητο...Ο Einstein δεν ηταν απιστος,αθεος,αγνωστικιστη ς οπως υποστηριζουν μερικοι! Ηταν μεν αθρησκος αλλα ενθεος! Πιστευε στον σπινοζικο θεο ο οποιος εχει δημιουργησει ενα νομοτελειακο συμπαν αλλα ως εκει! Δηλαδη αυτος ο Θεος δεν παρεμβαινει στα προσωπικα των ανθρωπων με εσωτερικες δυναμεις,καθοδηγησεις,αμαρ τιες,σωτηριες....! Η αληθεια ειναι πως κι εγω στο Θεο του Σπινοζα πιστευω με την εννοια της συμπαντικης νομοτελειας! Καλη και η επιστημη αλλα δεν πρεπει να φτανουμε στο σημειο να γινομαστε τεχνοκρατες και μηδενιστες! Ο Einstein το απεδειξε περιτρανα αυτο! Εγινε ενας λαμπρος επιστημονας που μιλαει γι'αυτον ολος ο κοσμος χωρις να φτασει στον ακρατο τεχνοκρατισμο και μηδενισμο και χωρις ν'αμφισβητησει την υπαρξη ανωτερας δυναμεως παρ'οτι ηταν η προσωποποιηση της αμφισβητησης και της καταστρατηγησης των κανονων στη δουλεια του! Ετσι και προοδευσε!!!

Ναι ακριβώς αυτό λέω και εγώ. Ο σπινοζικός/αρχιτέκτονας/μαθηματικός θεός του Einstein όμως δεν έχει "προσωπική/συναισθηματική" χροιά όπως ο χριστιανικός. Δεν κάνει θαύματα, δεν έχει συναισθήματα (π.χ. αγάπη, μίσος) δεν τον ενδιαφέρουν οι αμαρτίες και δεν έχει σχέση με μεταθανάτιες ζωές. Ο ίδιος ο Einstein δεν πίστευε σε μεταθανάτιες ζωές και τέτοια. Πολλοί έχουν χρησιμοποιήσει τα λόγια του Einstein, για να δώσουν λίγο παραπάνω βάρος στην θρησκευτική τους πίστη η/και στον χριστιανικό θεό αλλά αυτό είναι λάθος, αφού ο Einstein δεν πίστευε σε κάτι τέτοιο (αλλά και πάλι είναι λάθος γιατί το να επικαλείσαι τα πιστεύω οποιουδήποτε για να στηρίξεις την δική σου θέση δεν έχει κανένα "βάρος")

Ο Einstein, ίσως να πίστευε σε ένα μαθηματικό σχέδιο, λόγω της μαθηματικής κομψότητας και αρμονίας που έβρισκε στις ίδιες του τις φυσικές θεωρίες. Το θέμα βέβαια είναι ότι "άφρισε" με το χάος και τις άτακτες πιθανότητες και τα παράδοξα της κβανοτμηχανικής που φαίνεται να μην υπάκουαν κανένα νόμο. (κάτι που έχει μείνει στο γνωστό του debate με τον Bohr, που ο κβαντοφυσικός αφού τον είχε στριμώξει με τα δεδομένα της κβαντομηχανικής ο Einstein είχε πετάξει ατάκες όπως "ο θεός δεν παίζει ζάρια με το σύμπαν" και το "η κβαντομηχανική δεν ισχύει γιατί μου το είπε το μικρό μου δαχτυλάκι" λολ) Έκτοτε, οι δύο αυτές θεωρίες- η σχετικότητα και η κβαντομηχανική- δεν έχουν "συμφιλιωθεί" ακόμα (αν και οι τελευταίες θεωρίες των "πάντων" προσπαθούν αυτό το πράγμα)

Senior Member
    πετραν, αθετησες την υποσχεση σου! που ειναι οι εκκλησιαστικοι υμνοι που μου ειχες υποσχεθει? ακομα περιμενω!

(τους θελω με φραπε με baileys!)

Senior Member
    Ο Πωλ Λαφαργκ ειχε πει "Η επιστημη δεν αρνειται το θεο, κανει κατι περισσοτερο, τον αχρηστευει". Εντελως συμπτωματικα, ο Λαφαργκ αυτοκτονησε, αρα ταιριαζει και με το αρχικο θεμα του ποστ.
    ...του καθενος η κολαση,
    βρισκεται, παντα, δυο βηματα μακρυτερα
    απ' οπου τολμα να ξεμυτισει...

Junior Member
    Αν αυτοκτονησεις πας στην κολαση και δεν το θελει κανενας αυτό.

Senior Member
    εκτος του οτι το τοπικ ειναι δεκα χρονια πριν, εισαι και τρολ με την κολαση. η κολαση για καποιους απο μας ειναι εδω στη γη.

Page 9 of 9 FirstFirst ... 789