Δεν μπορώ να το δεχτώ.. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 56
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    δεν καταλαβαινω την αναγκη περι θεολογιας και μεταφυσικων φαινομενων για καταστασεις που εχει ερμηνευσει πολυ αποτελεσματικα η ιατρικη..
    ειλικρινα νομιζω οτι τετοιες λογικες το μονο που κανουν ειναι να επιτεινουν το χαος..

Το πόσο αποτελεσματικά τα έχει ερμηνεύσει η ιατρική είναι μεγάλο θέμα προς συζήτηση και δεν έχει σημασία να γίνει , υποκειμενικές απαντήσεις είναι για υποκειμενικές καταστάσεις .
    Και επειδή όλοι οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη απο ''στεγάνα'' για να νιώσουμε ασφάλεια , τις αποδεχόμαστε . Μεταξύ αυτών και εγώ δηλαδή , δεν αποτελώ εξαίρεση .
    Δεν συνεπάγεται όμως οτι επειδή κάτι έχει αποτέλεσμα είναι και το ορθότερο .

Η αμφιβολία είναι μια δυσκολη φάση του μυαλού , αλλά και η απόλυτη βεβαιότητα μια γελοία απο αυτές ! ΠΛΑΤΩΝ . (Δεν πάει προσωπικά σε σενα ουτε σε κανέναν) Καταθέτω την προσωπική μου άποψη . Πάνω σε προσωπικές απόψεις έχει στηριχτεί και η ψυχιατρική , γι'αυτο πολλές φορές έχει αυτοαναιρεθεί . Καλή η πρόοδος και η επιστήμη αλλά δεν είναι πανάκεια , ούτε θα γίνει ποτέ . Είτε μας αρέσει είτε οχι , η ψυχή έχει δικούς της κανόνες , ανεξιχνίαστους. Εμεις μαθαίνουμε να την προσαρμόζουμε στα δεδομένα για να πορευτούμε και να επιβιώσουμε μέσα στο σύνολο.

Senior Member
    Να γίνω πιο διευκρινιστική για να ειμαι κατανοητη..τι σου είχε συμβει όταν ήσουν παιδί?Ή τι ειναι αυτό που σε τραυμάτισε? Νιώθεις την ανάγκη να πας σε γιατρό? Αν την νιώθεις κάν'το..χωρίς δευτερη σκέψη.Μην αφήνεις τον εαυτό σου να μπερδεύεται και να συγχιζεται με προβληματισμους...προσπάθη� �ε να κρατήσεις την λογική πλευρα των πραγμάτων όσο μπορείς!

Senior Member
    σωστη η ρεμ! λολ, λυθηκε το μυστηριο. οι ηχοι εχουν καποιο λογο υπαρξης. επισης καμια φορα μπορει να πεσει καμια αφισα απο καποιο δωματιο, η οποια ξεκολλαγε με πολυ αργους ρυθμους, η ενα βιβλιο απο το ραφι κλπ. οι πιο πολλοι ηχοι δικαιολογουνται. υστερα δεν ειναι μονο οι ηχοι, ειναι κ το πώς τους ερμηνευουμε. εγω πχ δεν αισθανομαι οτι μου απανταει καποιος επειδη το ψυγειο αποφασισε να τριξει, η το κρεβατι. αυτα.

ενταξει βρε βινς, κ σχιζοφρενης να εισαι, αν θυμασαι ησουν πολυ καλυτερα με τα φαρμακα, οποτε δεν ειναι τοσο ασχημα τα πραγματα για εσενα. τωρα το ποσο ηθελες να ανεβεις σε αυτη την κοινωνια κ τι σοι αναγκες θες να καλυψεις με αυτον τον τροπο, δεν ξερω!

Senior Member
    Θα ξαναπάω κάποια στιγμή.. θαρρώ.
    Προς το παρόν θέλω πολύ να περάσω ευχάριστα αυτό το καλοκαίρι.. είναι όμως δύσκολο.

Χριστίνα, όπως και να χει πιστεύω ότι το κακό που παθαίνει κάποιος προσπαθεί να το μεταδώσει... ότι και να είναι αυτό ειδάλλως βάζει ένα τέλος, αργοσβήνει η φεύγει.
    Δυστυχώς.
    Πιστεύω ότι θα έπρεπε να μην επιτρέψω στον εαυτό μου να φέρει παιδί σε τούτο τον κόσμο.
    Είναι όμως γεγονός πως και να ερχόταν (να υπήρχε) δεν θα άλλαζε κάτι.
    Ο Χριστός πεθαίνοντας στον σταυρό είπε "πατέρα συγχώρα τους γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν". Κυριολεκτικά όμως έτσι...

Senior Member

Cool

Quote Originally Posted by O Frikoubikos View Post
    Υπάρχει κάποιος με ψυχολογικά που να μην έχει μεταφυσικές εμπειρίες ? Η πλεοψηφεία απο εμάς ''αρεσκεται'' σε τέτοιες σκέψεις και ιδεασμούς .

Ουυυ, πάρα πολλοί δεν έχουν καμία μεταφυσική εμπειρία...

Δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν αληθινές , αλλά το ψάξιμο τους είναι μια άλλη ιστορία πολυπλοκη και επικυνδινη , γιατί δεν ανήκει σε εμας να γνωρίζουμε τι συμβαίνει . Ο ανθρωπος μπορεί να κινείται σε συγκεκριμμένες διαστάσεις του υλικού πεδίου . Αυτή η προσπάθεια μας να εξηγήσουμε τα γεγονότα σε υπερφυσική βάση μπορεί να προέρχεται και απο εγωισμό . Να νιώσουμε οτι είμαστε διαφορετικοί , ''ξεχωριστοί'' .

ΕΕ, ναι, ο Αινστάιν πέθανε νωρίς, γι' αυτό.Εγωσιμός δεν είναι, είναι στερεότυπα....

'' δεν γνωρίζετε τα επίγεια , μην ζητάτε να μάθετε τα επουράνια '' Ιησούς Χριστός . Και αυτό δεν το είπε σε κάποιον τυχαίο , ήταν η απάντηση σε έναν αρχισυνάγωγο που τον πίστευε και του ζητούσε εξηγήσεις για τα υπερφυσικά . Δηλαδή σε κάποιον που είχε αφιερώσει την ζωή του στα πνευματικά !! Βγάλτε τα συμπεράσματα μόνοι σας .
    Τα λόγια του τα βλέπει η Εκκλησία (είναι η πεμπτουσία για τη χριστιανική θρησκεία) άλλοτε εντός ιστορικού/κοινωνικού πλαισίου άλλοτε όχι και τα γενικεύει για να εξηγησει όσα δεν μπορεί να εξηγήσει/δικαιολογήσει...

Quote Originally Posted by Remedy View Post
    δεν καταλαβαινω την αναγκη περι θεολογιας και μεταφυσικων φαινομενων για καταστασεις που εχει ερμηνευσει πολυ αποτελεσματικα η ιατρικη..
    ειλικρινα νομιζω οτι τετοιες λογικες το μονο που κανουν ειναι να επιτεινουν το χαος..
    Αν και τα είπε όλα αυτό το μνμ, μου ήρθαν κάποιες σκέψεις...

Ον τόπικ τώρα, Κάροτ, πήγαινε στο γιατρό σου σύντομα.Θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα ανακουφιστείς :cool:
    [SIZE="2"]"In a real dark night of the soul, it is always three o'clock in the morning, day after day"
    [/SIZE]

[I]F. Scott Fitzgerald[/I]

Senior Member
    χμ..έχεις παιδί?Τέλος πάντων, κάνε ότι εσυ νομίζεις οτί είναι καλύτερο για σένα! Όσο για τις φωνές και οτιδήποτε ξένο είναι απλά παιχνίδια του μυαλού..προσπάθησε να το σκεφτείς έτσι!

Senior Member
    αν μπορεισ να σταθεισ στο χωρο εργασιασ και να κανεισ μια σχεση τοτε δε χρειαζεσαι φαρμακα ξερεισ ποσοι αδιαγνωστοι κυκλοφορουν;παρα πολλοι

Senior Member
    Το θέμα είναι αν και πως μπορεί κάποιος με πολλές αδυναμίες και χωρίς αυτοπεποίθηση να καταφερει να τα έχει!

Senior Member
    Χριστίνα πολύ σωστά, η αυτοπεποίθηση μου είναι σε κατώτερα επίπεδα, συνήθως δεν έχω τη διάθεση να πειράζω κανέναν.
    Κάποιος μου είπε κάποτε.. ο πατέρας σου ήταν καλός άνθρωπος. Νομίζω πως δεν θυμάμαι πως ήταν πριν φύγει. Είναι τρομακτικό .. να μην έχει κάποιος ανάμνηση από τον πατέρα του.. όταν αυτός ήταν κοντά του.
    Για το παιδί τώρα, μιας και ανέφερα αυτό το θέμα δεν είναι ότι υποθέτω κάτι με σιγουριά... απλά ότι έκανα το λάθος να κάνω απροστάτευτο σεξ.. η πρώτη μου φορά ήταν χωρίς προφύλλαξη και οι υποθέσεις πολλές.. η αθωότητα δεν είναι δικαιολογία, ούτε θέλω να βλέπω δικαιολογίες, προσπαθώ απλά να ερμηνεύσω μια κατάσταση.
    Μισή ντροπή δική μου, μισή του κόσμου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Σουελ View Post
    Τα λόγια του τα βλέπει η Εκκλησία (είναι η πεμπτουσία για τη χριστιανική θρησκεία) άλλοτε εντός ιστορικού/κοινωνικού πλαισίου άλλοτε όχι και τα γενικεύει για να εξηγησει όσα δεν μπορεί να εξηγήσει/δικαιολογήσει...
    Το ίδιο κάνει και η επιστήμη , μέσα σε ένα φυσικοφαινομενικο πλαίσιο . Δεν υπάρχει αυταπόδεικτο για όλα όσα υποστηρίζει , πολλά τα δέχεται ως ''αξιώματα''. Απο την στιγμή που διατυπώνει την φράση ''πιστεύουμε οτι ,γίνεται εκείνο , το τάδε , το δεινά....'' δεν διαφέρει ουσιαστικά απο μια θρησκεία . Η εμπιστοσύνη στην πίστη συνιστά θρησκεία .Η πεμπτουσία της επιστήμης είναι το φυσικο πεδίο και ενίοτε προσπαθεί να αποδώσει εξηγήσεις και στα ''αόρατα'' τμηματα αυτού , όπως το μυαλό μας , με εξίσου έντονες γενικέυσεις που υποτιμούν την μοναδικότητα . Κατόπιν αυτών δεν μπορώ να βρώ τίποτα το μεμπτό στις θεολογικές θρησκείες . Για μένα είναι πιο ειλικρινείς . Σου λένε οτι πιστεύουμε σε κάτι αόρατο που ενεργεί , δεν παίζουν την τραμπάλα της επιστημης μεταξύ νοητού ,απροβλεπτου, και φυσικού .

Δεν την ακυρώνω ,την χρησιμοποιώ και εγώ πολύ οποτε θα ήταν κάτι πολύ υποκριτικό εκ μέρους μου, αλλά δεν πρόκειται να την θεοποιήσω και ποτέ μου. Προτιμώ για ποικιλους λόγους να πιστεύω στον δημιουργό των πάντων , παρά στην υπερβατική λογική που καταντάει εξίσου αόριστη μερικές φορές.

Senior Member
    Κάτι ακόμα να πω πρίν φύγω. Προφανώς μου διαφεύγει κάτι απ'όλη αυτή την ιστορία.. δεν καταφέρνω κάτι με το να προσπαθώ να το μάθω πάση θυσία.. μόνο να μένω στάσιμος η να γυρνάω πίσω καταφέρνω. Άλλωστε τα λόγια είναι παραπλανητικά.

Καλή μου τύχη. Πρέπει να κάνω κάτι επιτέλους. Να σταματήσω κακές συνήθιες.. είναι μια καλή αρχή! Θα τα πούμε.

Senior Member
    Quote Originally Posted by carrot View Post
    Μακάρι να ήταν έτσι εύκολο να βγώ έξω να πάω σε ένα γιατρό και να νιώθω ήσυχος μετά. Το βασικό μου πρόβλημα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης και μια τάση να μην ξέρω τι να πιστέψω η να μην πιστεύω τίποτα.
    Άρκετές φορές κάνουν θόρυβο τα έπιπλα η άλλες πηγές, εκεί που σκέφτομαι μόνος μπορεί να ακούσω έναν θόρυβο και να αισθανθώ σαν να μου απαντάει κάποιος με αυτό το θόρυβο.
    Είναι και κάτι που δεν έχω πει. Σε αρκετά πιο μικρή ηλικία, να μουν 15, θυμάμαι τον εαυτό μου να είμαι ξαπλωμένος βράδυ στο κρεβάτι και αυτό να τρέμει όπως γίνεται στην ταινία ο εξορκιστής, εκείνη την εποχή δεν ήξερα τίποτα για σχιζοφρένειες και λοιπά και νόμιζα πως υπήρχε κάποιο τέρας κάτω από το κρεβάτι μου. Πέρασε από μόνο του αν και νομίζω το ξαναπάθαινα κάπου κάπου σε λιγότερη ένταση όμως από αυτό που θυμάμαι.
    Δεν ήθελα να πω τίποτα σε κανέναν και δεν είπα γιατί φοβόμουν πως θα με περάσουν για τρελό.
    τελικα Vince τα προβληματα υπηρχαν απο παιδι.εγω στην ηλικια των (!) απρουσιασα αποπροσωποποιηση κ ψυχαναγκασμους αλλα εφευγαν παιδικη αφελεια πες το δε ξερω αλλα εφευγαν.φτανοντασ στα πια με ενοχλουσαν τοσο πολυ αλλα δε τολμουσα να πω γιατι θα με περνουσαν γαι τρελλη κ να το αποτελεσμα.στα 26 μου πια κ εχοντας τι ζωη μπροστα μου εχω χασει τον εαυτο μου κ προσπαθω να τον βρω..κουραγιο μας

Senior Member
    ...ότι είμαι σχιζοφρενής. Κι όμως είμαι. Όλες αυτές οι θυελες σκέψεων και σαν να μην έφταναν αυτά πρίν λίγη ώρα, ενώ ήμουν ξαπλωμένος και προσπαθούσα να κοιμηθώ ένιωσα κάτι να αγγίζει το πόδι μου, και λίγο πιο μετά άκουσα κάτι σαν φωνή, ψίθυρους, δεν κατάλαβα τι έλεγαν οι ψίθυροι αν ήταν από έναν, από πολλούς.
    Η πρώτη μου μαντεψιά είναι ότι είμαι άρρωστος, σχιζοφρενής πέραν για πέραν, με ελάχιστη η μηδαμινή πιθανότητα ανόδου στην κοινωνία.
    Η δεύτερη μου μαντεψιά και (για να πω την αλήθεια η πρώτη μου σκέψη-αντιδραση) είναι ότι έχουν βάλει κάπου ένα μικρόφωνο και μου μιλάνε, ποιός ξέρει ποιοί, η ότι είναι κάποιοι έξω από το σπίτι μου η στο μπαλκόνι μου και θέλουν να με τρελάνουν.. αλλά γιατί να το κάνουν αυτό και πως μπορώ να εξηγήσω άλλωστε το άγγιγμα στο πόδι, εκτός αν ήταν ένα πολύ μεγάλο έντομο.
    Η τρίτη μου μαντεψίά, κάτι που δεν σκέφτηκα αλλά το διάβασα στο ίντερνετ όταν έκανα σεαρτσ για φωνές είναι ότι μου μιλάνε πνεύματα.
    Επειδή δεν βλέπω να γράφουν και πολύ τώρα τελευταία όσοι έχουν τέτοιες εμπειρίες καταστάσεις στη ζωή τους ανησυχώ λιγάκι.
    Επίσης νιώθω πως δεν υπάρχει βοήθεια από πουθενά, ότι και αν είναι αυτό.
    Φίλοι μου είμαι πολύ κοντά στο να με κλείσουν στο δαφνί.
    Ελπίζω να με δεχτέι ο γιατρός μου σύντομα να δώ τι θα κάνω, έχω να τον επισκευτώ πολύ καιρό.
    να μην φοβασαι! και τσαμπουκαλεψου τους!!! στην τελικη δεν εχουν "φυσικη υποσταση"....ειναι "φαντασματα"....σου επιασε το ποδι???? ΠΕΣ ΤΟΥ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΟ ΠΟΔΙ ΕΠΙΑΣΕΣ ΒΡΕ ΠΟΥ....Η??? ΒΡΕ ΓΑΜΗΜ.....Ε ΑΝΤΡΑ!!!.....ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.....αλλα ειναι "φυλακισμενα" μεσα στο μυαλο μας και το μονο που μπορουν να κανουν ειναι οι φαρσες....μα-λα-κι-ες δηλαδη

ΥΓ
    φαντασμα=...κατι που φανταστηκα
    in my thoughts I have seen rings of smoke through the trees
    And the voices of those who stand looking...

Senior Member
    Κάτι ακόμα να πω πρίν φύγω. Προφανώς μου διαφεύγει κάτι απ'όλη αυτή την ιστορία.. δεν καταφέρνω κάτι με το να προσπαθώ να το μάθω πάση θυσία.. μόνο να μένω στάσιμος η να γυρνάω πίσω καταφέρνω. Άλλωστε τα λόγια είναι παραπλανητικά.

Καλή μου τύχη. Πρέπει να κάνω κάτι επιτέλους. Να σταματήσω κακές συνήθιες.. είναι μια καλή αρχή! Θα τα πούμε.
    καροτ
    ειχες πει σε καποιο μηνυμα σου οτι εχεις πολυ καιρο να επισκεφθεις τον γιατρο σου και σκεφτεσαι να το κανεις.
    ηταν μια πολυ καλη ιδεα.
    γιατι δεν πας μια βολτα απο εκει να δεις πως θα σου τα πει κι αυτος?
    μπορει να σε βοηθησει...

Senior Member
    θα γίνει και αυτό απλά σκέφτομαι να χαρώ πρώτα το καλοκαίρι και μετά να δω τι θα κάνω.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast