Results 16 to 30 of 56
Thread: Δεν μπορώ να το δεχτώ..
-
11-07-2011, 13:55 #16
Το πόσο αποτελεσματικά τα έχει ερμηνεύσει η ιατρική είναι μεγάλο θέμα προς συζήτηση και δεν έχει σημασία να γίνει , υποκειμενικές απαντήσεις είναι για υποκειμενικές καταστάσεις .
Και επειδή όλοι οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη απο ''στεγάνα'' για να νιώσουμε ασφάλεια , τις αποδεχόμαστε . Μεταξύ αυτών και εγώ δηλαδή , δεν αποτελώ εξαίρεση .
Δεν συνεπάγεται όμως οτι επειδή κάτι έχει αποτέλεσμα είναι και το ορθότερο .
Η αμφιβολία είναι μια δυσκολη φάση του μυαλού , αλλά και η απόλυτη βεβαιότητα μια γελοία απο αυτές ! ΠΛΑΤΩΝ . (Δεν πάει προσωπικά σε σενα ουτε σε κανέναν) Καταθέτω την προσωπική μου άποψη . Πάνω σε προσωπικές απόψεις έχει στηριχτεί και η ψυχιατρική , γι'αυτο πολλές φορές έχει αυτοαναιρεθεί . Καλή η πρόοδος και η επιστήμη αλλά δεν είναι πανάκεια , ούτε θα γίνει ποτέ . Είτε μας αρέσει είτε οχι , η ψυχή έχει δικούς της κανόνες , ανεξιχνίαστους. Εμεις μαθαίνουμε να την προσαρμόζουμε στα δεδομένα για να πορευτούμε και να επιβιώσουμε μέσα στο σύνολο.
- 11-07-2011, 14:00 #17
Να γίνω πιο διευκρινιστική για να ειμαι κατανοητη..τι σου είχε συμβει όταν ήσουν παιδί?Ή τι ειναι αυτό που σε τραυμάτισε? Νιώθεις την ανάγκη να πας σε γιατρό? Αν την νιώθεις κάν'το..χωρίς δευτερη σκέψη.Μην αφήνεις τον εαυτό σου να μπερδεύεται και να συγχιζεται με προβληματισμους...προσπάθη� �ε να κρατήσεις την λογική πλευρα των πραγμάτων όσο μπορείς!
11-07-2011, 14:17 #18
σωστη η ρεμ! λολ, λυθηκε το μυστηριο. οι ηχοι εχουν καποιο λογο υπαρξης. επισης καμια φορα μπορει να πεσει καμια αφισα απο καποιο δωματιο, η οποια ξεκολλαγε με πολυ αργους ρυθμους, η ενα βιβλιο απο το ραφι κλπ. οι πιο πολλοι ηχοι δικαιολογουνται. υστερα δεν ειναι μονο οι ηχοι, ειναι κ το πώς τους ερμηνευουμε. εγω πχ δεν αισθανομαι οτι μου απανταει καποιος επειδη το ψυγειο αποφασισε να τριξει, η το κρεβατι. αυτα.
ενταξει βρε βινς, κ σχιζοφρενης να εισαι, αν θυμασαι ησουν πολυ καλυτερα με τα φαρμακα, οποτε δεν ειναι τοσο ασχημα τα πραγματα για εσενα. τωρα το ποσο ηθελες να ανεβεις σε αυτη την κοινωνια κ τι σοι αναγκες θες να καλυψεις με αυτον τον τροπο, δεν ξερω!
11-07-2011, 14:20 #19
Θα ξαναπάω κάποια στιγμή.. θαρρώ.
Προς το παρόν θέλω πολύ να περάσω ευχάριστα αυτό το καλοκαίρι.. είναι όμως δύσκολο.
Χριστίνα, όπως και να χει πιστεύω ότι το κακό που παθαίνει κάποιος προσπαθεί να το μεταδώσει... ότι και να είναι αυτό ειδάλλως βάζει ένα τέλος, αργοσβήνει η φεύγει.
Δυστυχώς.
Πιστεύω ότι θα έπρεπε να μην επιτρέψω στον εαυτό μου να φέρει παιδί σε τούτο τον κόσμο.
Είναι όμως γεγονός πως και να ερχόταν (να υπήρχε) δεν θα άλλαζε κάτι.
Ο Χριστός πεθαίνοντας στον σταυρό είπε "πατέρα συγχώρα τους γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν". Κυριολεκτικά όμως έτσι...
11-07-2011, 14:36 #20
Τα λόγια του τα βλέπει η Εκκλησία (είναι η πεμπτουσία για τη χριστιανική θρησκεία) άλλοτε εντός ιστορικού/κοινωνικού πλαισίου άλλοτε όχι και τα γενικεύει για να εξηγησει όσα δεν μπορεί να εξηγήσει/δικαιολογήσει...
Αν και τα είπε όλα αυτό το μνμ, μου ήρθαν κάποιες σκέψεις...
Ον τόπικ τώρα, Κάροτ, πήγαινε στο γιατρό σου σύντομα.Θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα ανακουφιστείς :cool:[SIZE="2"]"In a real dark night of the soul, it is always three o'clock in the morning, day after day"
[/SIZE]
[I]F. Scott Fitzgerald[/I]
11-07-2011, 14:44 #21
χμ..έχεις παιδί?Τέλος πάντων, κάνε ότι εσυ νομίζεις οτί είναι καλύτερο για σένα! Όσο για τις φωνές και οτιδήποτε ξένο είναι απλά παιχνίδια του μυαλού..προσπάθησε να το σκεφτείς έτσι!
11-07-2011, 14:48 #22
αν μπορεισ να σταθεισ στο χωρο εργασιασ και να κανεισ μια σχεση τοτε δε χρειαζεσαι φαρμακα ξερεισ ποσοι αδιαγνωστοι κυκλοφορουν;παρα πολλοι
11-07-2011, 15:01 #23
Το θέμα είναι αν και πως μπορεί κάποιος με πολλές αδυναμίες και χωρίς αυτοπεποίθηση να καταφερει να τα έχει!
11-07-2011, 15:36 #24
Χριστίνα πολύ σωστά, η αυτοπεποίθηση μου είναι σε κατώτερα επίπεδα, συνήθως δεν έχω τη διάθεση να πειράζω κανέναν.
Κάποιος μου είπε κάποτε.. ο πατέρας σου ήταν καλός άνθρωπος. Νομίζω πως δεν θυμάμαι πως ήταν πριν φύγει. Είναι τρομακτικό .. να μην έχει κάποιος ανάμνηση από τον πατέρα του.. όταν αυτός ήταν κοντά του.
Για το παιδί τώρα, μιας και ανέφερα αυτό το θέμα δεν είναι ότι υποθέτω κάτι με σιγουριά... απλά ότι έκανα το λάθος να κάνω απροστάτευτο σεξ.. η πρώτη μου φορά ήταν χωρίς προφύλλαξη και οι υποθέσεις πολλές.. η αθωότητα δεν είναι δικαιολογία, ούτε θέλω να βλέπω δικαιολογίες, προσπαθώ απλά να ερμηνεύσω μια κατάσταση.
Μισή ντροπή δική μου, μισή του κόσμου.
11-07-2011, 16:09 #25
Το ίδιο κάνει και η επιστήμη , μέσα σε ένα φυσικοφαινομενικο πλαίσιο . Δεν υπάρχει αυταπόδεικτο για όλα όσα υποστηρίζει , πολλά τα δέχεται ως ''αξιώματα''. Απο την στιγμή που διατυπώνει την φράση ''πιστεύουμε οτι ,γίνεται εκείνο , το τάδε , το δεινά....'' δεν διαφέρει ουσιαστικά απο μια θρησκεία . Η εμπιστοσύνη στην πίστη συνιστά θρησκεία .Η πεμπτουσία της επιστήμης είναι το φυσικο πεδίο και ενίοτε προσπαθεί να αποδώσει εξηγήσεις και στα ''αόρατα'' τμηματα αυτού , όπως το μυαλό μας , με εξίσου έντονες γενικέυσεις που υποτιμούν την μοναδικότητα . Κατόπιν αυτών δεν μπορώ να βρώ τίποτα το μεμπτό στις θεολογικές θρησκείες . Για μένα είναι πιο ειλικρινείς . Σου λένε οτι πιστεύουμε σε κάτι αόρατο που ενεργεί , δεν παίζουν την τραμπάλα της επιστημης μεταξύ νοητού ,απροβλεπτου, και φυσικού .
Δεν την ακυρώνω ,την χρησιμοποιώ και εγώ πολύ οποτε θα ήταν κάτι πολύ υποκριτικό εκ μέρους μου, αλλά δεν πρόκειται να την θεοποιήσω και ποτέ μου. Προτιμώ για ποικιλους λόγους να πιστεύω στον δημιουργό των πάντων , παρά στην υπερβατική λογική που καταντάει εξίσου αόριστη μερικές φορές.
11-07-2011, 16:23 #26
Κάτι ακόμα να πω πρίν φύγω. Προφανώς μου διαφεύγει κάτι απ'όλη αυτή την ιστορία.. δεν καταφέρνω κάτι με το να προσπαθώ να το μάθω πάση θυσία.. μόνο να μένω στάσιμος η να γυρνάω πίσω καταφέρνω. Άλλωστε τα λόγια είναι παραπλανητικά.
Καλή μου τύχη. Πρέπει να κάνω κάτι επιτέλους. Να σταματήσω κακές συνήθιες.. είναι μια καλή αρχή! Θα τα πούμε.
11-07-2011, 16:59 #27
τελικα Vince τα προβληματα υπηρχαν απο παιδι.εγω στην ηλικια των (!) απρουσιασα αποπροσωποποιηση κ ψυχαναγκασμους αλλα εφευγαν παιδικη αφελεια πες το δε ξερω αλλα εφευγαν.φτανοντασ στα πια με ενοχλουσαν τοσο πολυ αλλα δε τολμουσα να πω γιατι θα με περνουσαν γαι τρελλη κ να το αποτελεσμα.στα 26 μου πια κ εχοντας τι ζωη μπροστα μου εχω χασει τον εαυτο μου κ προσπαθω να τον βρω..κουραγιο μας
11-07-2011, 17:02 #28
να μην φοβασαι! και τσαμπουκαλεψου τους!!! στην τελικη δεν εχουν "φυσικη υποσταση"....ειναι "φαντασματα"....σου επιασε το ποδι???? ΠΕΣ ΤΟΥ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΟ ΠΟΔΙ ΕΠΙΑΣΕΣ ΒΡΕ ΠΟΥ....Η??? ΒΡΕ ΓΑΜΗΜ.....Ε ΑΝΤΡΑ!!!.....ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.....αλλα ειναι "φυλακισμενα" μεσα στο μυαλο μας και το μονο που μπορουν να κανουν ειναι οι φαρσες....μα-λα-κι-ες δηλαδη
ΥΓ
φαντασμα=...κατι που φανταστηκαin my thoughts I have seen rings of smoke through the trees
And the voices of those who stand looking...
11-07-2011, 17:57 #29
11-07-2011, 19:27 #30
θα γίνει και αυτό απλά σκέφτομαι να χαρώ πρώτα το καλοκαίρι και μετά να δω τι θα κάνω.