ειμαι ζωντανος-νεκρος? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 96
    Senior Member
    Απ' ότι γνωρίζω για κάθε τύπο προσωπικότητας υπάρχει ενα φυσιολογικό-νευρωτικό φάσμα και ένα ψυχωτικό φάσμα. Αυτό συμβαίνει και στους σχιζοειδείς. Μπορείς για καλύτερη ενημέρωση να ψάξεις σε βιβλία ψυχολογίας ή να ρωτήσεις κάποιον ειδικό. Απ' ότι όμως μ' έχει ενημερώσει και ο Πετράν οι θεωρίες περί τύπων προσωπικότητας είναι πλέον ξεπερασμένες. Είναι απλοικές για εμένα. Ας προσπαθήσουμε όμως να το ψάξουμε πέραν αυτού. Εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός πως λες βοηθάς τους άλλους χωρίς όμως να ενδιαφέρεσαι πραγματικά. Γιατί το κάνεις; Αν αισθανόμουν εγώ έτσι, θα έπαυα να "βοηθώ" γιατί μόνο βοήθεια δεν είναι αυτή που παρέχεται υποκριτικά. Συγγνώμη κιόλας, αλλά σαν υποκρισία μου φαίνεται.

Αν θέλεις μπορούμε να το αναλύσουμε και να δούμε τι συμβαίνει. Εσύ από που πιστεύεις ότι προέρχεται αυτή η συμπεριφορά σου;
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    Τι εννοεις ''περιεργια'', εφοσον δε σε συγκινούν όπως λες ποιο είναι το κίνητρο πχ για να διαβάζεις όλα αυτά που διαβάζεις?

Η ίδια ερώτηση πάει και στα της καθημερινότητας, ποιο είναι το κίνητρο να κάνεις όσα κάνεις αφού όπως λες δε σε ευχαριστούν?

Και μην απαντήσεις ''τα κάνω έτσι απλά για να γίνονται'' γιατί δεν ισχύει, εφόσον λες δεν βρίσκεις ενδιαφέρον τότε μάλλον θα είχες κλειστεί σπίτι και θα σουν στο κρεβάτι :)
    Το πιο επικίνδυνο άτομο είναι αυτό που έχεις αγαπήσει

Junior Member
    REMEDY η αποκαλυψη διαλυει ολο το συμπαν μου οτι εχτισα με κοπο καταστραφεται δεν μπορω δεν ξερω πως να προχωρησω μετα απο αυτο συν οτι το εβλεπα ως εναν σκοπο μια μαχη που επρεπε να δωσω για να μην με καταλαβουν και τωρα χανω τα παντα. ειμαι ντροπαλος και ατολμος απο παιδακι για να σου δωσω να καταλαβεις οταν οι γονεις μου εφευγαν ελεγαν στα αδερφια μου τι να κανουν να μην κανουν κτλ σε εμενα παντα το ιδιο να παιζεις με τα αδερφια εμενα δεν με ενδιεφερε αν με αφηναν να δω τηλεοραση θα εβλεπα αν ηθελαν να παιξουμε θα επαιζα αν μιλουσαν θα ακουγα ακουνητος και αμιλητος το πολυ-πολυ σηκωνομουν και εφευγα οταν τελειωνε ο χρονος μου ημουν διαθετιμενος να δωσω χωρις να πω κατι γνωριζαν οτι καπως ετσι θα καταληξει την ιδια σταση κρατησα και αργοτερα στις παρεες μου ισως ελεγαν οτι ειμαι χαζος ακοινωνητος η ντροπαλος το ιδιο μου κανει.αν καταλαβαινω σωτα τι θελεις να μου πεις ειναι οτι φοβαμαι τους ανθρωπους ισως να μην τους καταλαβαινω νιωθω ξενος εγω καπου εκει καταληγω και για αυτο μου βγαινει η αδιαφορια μου. σε ειδικο δεν παω δεν προκειτε να παω δεν ξερω να εκφραστω δεν μπορω να βαλω σε μια ταξη τις σκεψεις μου και δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορω να διακρινω την αληθεια απο το ψεμα μετα απο τοσα χρονια
    ζητω συγνωμη αν δεν βγαζουν νοημα αυτα που γραφω ουτε να εκφραστω ξερω ουτε να χειριζομαι καλα την γλωσσα

Senior Member
    Δεν χρειάζεται να χειρίζεσαι σωστά την γλώσσα για να μπορέσεις να εκφράσεις τουλάχιστον στοιχειωδώς αυτό που σε απασχολεί. Δεν μου απάντησες, εσύ που το καταλογίζεις αυτό; Προσπαθώ να σε βοηθήσω. :)

Senior Member
    Quote Originally Posted by gounar View Post
    REMEDY η αποκαλυψη διαλυει ολο το συμπαν μου οτι εχτισα με κοπο καταστραφεται δεν μπορω δεν ξερω πως να προχωρησω μετα απο αυτο συν οτι το εβλεπα ως εναν σκοπο μια μαχη που επρεπε να δωσω για να μην με καταλαβουν και τωρα χανω τα παντα. ειμαι ντροπαλος και ατολμος απο παιδακι για να σου δωσω να καταλαβεις οταν οι γονεις μου εφευγαν ελεγαν στα αδερφια μου τι να κανουν να μην κανουν κτλ σε εμενα παντα το ιδιο να παιζεις με τα αδερφια εμενα δεν με ενδιεφερε αν με αφηναν να δω τηλεοραση θα εβλεπα αν ηθελαν να παιξουμε θα επαιζα αν μιλουσαν θα ακουγα ακουνητος και αμιλητος το πολυ-πολυ σηκωνομουν και εφευγα οταν τελειωνε ο χρονος μου ημουν διαθετιμενος να δωσω χωρις να πω κατι γνωριζαν οτι καπως ετσι θα καταληξει την ιδια σταση κρατησα και αργοτερα στις παρεες μου ισως ελεγαν οτι ειμαι χαζος ακοινωνητος η ντροπαλος το ιδιο μου κανει.αν καταλαβαινω σωτα τι θελεις να μου πεις ειναι οτι φοβαμαι τους ανθρωπους ισως να μην τους καταλαβαινω νιωθω ξενος εγω καπου εκει καταληγω και για αυτο μου βγαινει η αδιαφορια μου. σε ειδικο δεν παω δεν προκειτε να παω δεν ξερω να εκφραστω δεν μπορω να βαλω σε μια ταξη τις σκεψεις μου και δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορω να διακρινω την αληθεια απο το ψεμα μετα απο τοσα χρονια
    ζητω συγνωμη αν δεν βγαζουν νοημα αυτα που γραφω ουτε να εκφραστω ξερω ουτε να χειριζομαι καλα την γλωσσα
    μια χαρα την χειριζεσαι και την γλωσσα και την εκφραση.
    εγω νομιζω οτι αν σου συνιστουσαν εναν καλο ψυχολογο, κι αν του ελεγες αυτα που λες και σε μας, ακομα και κομπλαρισμενα να τα ελεγες, θα εβρισκε τροπο να σε βοηθησει.
    γιατι δεν κανεις μια προσπαθεια?

Junior Member
    cello δεν ειναι υποκριτικη η βοηθεια προς τους αλλους ουτε ευχαριστω θελω ουτε νιωθω οτι εκανα κατι καλο τυπικη διαδικασια ειναι πρωτος θα σηκωθω στο μετρο για να καθησει μια ηλικιωμενη και θα φυγω σφαιρα για να μην ακουσω ευχαριστω θα παραχωρησω την θεση μου οπουδηποτε με το ιδιο σκεπτοκο και καταληψη να σου δωσω 2 παραδειγματα απο την εφηβεια μου 1 σε ενα παρτι πηγα και εγω πηγα δωρο και εγω εφαγα ηπια αλλα μονος πηγα και καθησα οταν εγινε μια ζημια εφυγαν ολοι και εκατσα να μαζεψω να διορθωσω και μονο εγω πηρα την ευθηνη για οτι εγινε και αυτο συμβανει παντου και παντα σε διαφορετικα μερη με διαφορετικους ανθρωπους ειμαι ο τυπος που πρεπει να σκεφτεις την αλλη μερα ηταν και αυτος εκει? μπα δεν το προσεξα 2 οταν απο μια παραλια επρεπε να γυρισουμε αλλα τα μηχανακια δεν εβγαιναν επρεπε να μεινει καποιος εξω περιμενα απλα να κανω το τσιγαρο και να τους πω οτι εγω θα μεινω πισω θα βρω ενα τροπο να γυρισω ξερω τι σκεφτοταν οτι ειμαι απλα το κοροιδο η το καλο παιδι τιποτα απο τα δυο δεν συμβαινει ετσι λειτουργω οτι ειναι να γινει θα γινει δεν διεκδικω τιποτα δεν περνω πανω μου κατι αν υπαρχει αλλος να το επωμιστει εχει καλος αν οχι ειμαι εγω εκει δεν νιωθω διαφορα στα συναισθηματα μου δεν νιωθω τιποτα..

Senior Member
    GOUNAR μπορει να σαι και παιδι indigo χωρις πλακα τωρα
    I m a Good Person With Bad Attitude

Senior Member
    cello δεν ειναι υποκριτικη η βοηθεια προς τους αλλους ουτε ευχαριστω θελω ουτε νιωθω οτι εκανα κατι καλο τυπικη διαδικασια ειναι πρωτος θα σηκωθω στο μετρο για να καθησει μια ηλικιωμενη και θα φυγω σφαιρα για να μην ακουσω ευχαριστω θα παραχωρησω την θεση μου οπουδηποτε με το ιδιο σκεπτοκο και καταληψη να σου δωσω 2 παραδειγματα απο την εφηβεια μου 1 σε ενα παρτι πηγα και εγω πηγα δωρο και εγω εφαγα ηπια αλλα μονος πηγα και καθησα οταν εγινε μια ζημια εφυγαν ολοι και εκατσα να μαζεψω να διορθωσω και μονο εγω πηρα την ευθηνη για οτι εγινε και αυτο συμβανει παντου και παντα σε διαφορετικα μερη με διαφορετικους ανθρωπους ειμαι ο τυπος που πρεπει να σκεφτεις την αλλη μερα ηταν και αυτος εκει? μπα δεν το προσεξα 2 οταν απο μια παραλια επρεπε να γυρισουμε αλλα τα μηχανακια δεν εβγαιναν επρεπε να μεινει καποιος εξω περιμενα απλα να κανω το τσιγαρο και να τους πω οτι εγω θα μεινω πισω θα βρω ενα τροπο να γυρισω ξερω τι σκεφτοταν οτι ειμαι απλα το κοροιδο η το καλο παιδι τιποτα απο τα δυο δεν συμβαινει ετσι λειτουργω οτι ειναι να γινει θα γινει δεν διεκδικω τιποτα δεν περνω πανω μου κατι αν υπαρχει αλλος να το επωμιστει εχει καλος αν οχι ειμαι εγω εκει δεν νιωθω διαφορα στα συναισθηματα μου δεν νιωθω τιποτα..
    Εγώ βοηθάω μόνο όταν θέλω να βοηθήσω και όταν υπάρχει σοβαρός λόγος. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνεις μηχανικά. Αν δεν το νιώθεις παράτα το.

χμ...το θέμα με τη βοήθεια μπορεί ασυνείδητα να είναι μια προσπάθεια να τραβήξεις την προσοχή των άλλων, να δηλωσεις την παρουσία σου χωρίς τυμπανοκρουσίες όπως συνηθίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι.
    Ίσως να θες να σε αποδεχτούν, να έχεις χαμηλή αυτοπεποίπηθηση και από κει να πηγάζει και η θυματοποιηση σου...
    Μερικές σκέψεις...:)

Junior Member
    indigo? τι ειναι αυτο?
    cello το προβλημα μου δεν ειναι ο τροπος που λειτουργω αλλα οτι το καταλαβε καποια καλως η κακως η συμπεριφορα αυτη μου εχει γινει βιωμα δεν εχω προβλημα με αυτο το θεμα ειναι οτι δεν ξρω τι να κανω απο εδω και μπρος εζησα μονος μου στην ουσια τοσα χρονια λιγο γιατι το ηθελα λιγο γιατι ειμαι κλειστοε λιγο γιατι μου αρεσε λιγο λιγο λιγο απο κατι τωρα ομως?

Junior Member
    θεοφανια τις περισοτερες φορες προσπαθω να μην το μαθουν οι αλλοι και συνηθως βοηθαω ανθρωπους αγνωστους σε εμενα χωρις να θελω να κρατησω την παραμικρη επαφη
    γιατι δινεται προσοχη στο θεμα βοηθειας εγω δεν βλεπω το λογο

Senior Member
    ιδιαιτερος. ποτε γεννηθηκες. στα γενικα εχω γραψει θεμα γι αυτο διαβασε και κανε το τεστ να δεις
    I m a Good Person With Bad Attitude

Quote Originally Posted by Broken_DoLL View Post
    ιδιαιτερος. ποτε γεννηθηκες. στα γενικα εχω γραψει θεμα γι αυτο διαβασε και κανε το τεστ να δεις
    δε του φτάνουν του παιδιου τόσοι προβληματισμοί, το ίντιγκο του έλλειπε.....(το θες το λολ σου)

Senior Member
    θεοφανια τις περισοτερες φορες προσπαθω να μην το μαθουν οι αλλοι και συνηθως βοηθαω ανθρωπους αγνωστους σε εμενα χωρις να θελω να κρατησω την παραμικρη επαφη
    γιατι δινεται προσοχη στο θεμα βοηθειας εγω δεν βλεπω το λογο
    Γιατί ρε Γκούναρ είναι όντως παράξενο να προσφέρεις παντού και πάντα βοήθεια χωρίς να το νιώθεις.

Senior Member
    indigo? τι ειναι αυτο?
    cello το προβλημα μου δεν ειναι ο τροπος που λειτουργω αλλα οτι το καταλαβε καποια καλως η κακως η συμπεριφορα αυτη μου εχει γινει βιωμα δεν εχω προβλημα με αυτο το θεμα ειναι οτι δεν ξρω τι να κανω απο εδω και μπρος εζησα μονος μου στην ουσια τοσα χρονια λιγο γιατι το ηθελα λιγο γιατι ειμαι κλειστοε λιγο γιατι μου αρεσε λιγο λιγο λιγο απο κατι τωρα ομως?
    Το κατάλαβε κάποια; Τι εννοείς; Ερωτική σχέση; Δεν καταλαβαίνω. Αλήθεια με τον έρωτα πως τα πας;

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast