Απο περίπτωση...σε περίπτωση..!! - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 10 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 76 to 90 of 142
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    νια...αν θυμάσαι καλά η διαφωνία μας είναι για το αν το χασις έχει ή όχι σωματική εξάρτηση και για το διαχωρισμό μαλακών και σκληρών ναρκωτικών.
    Οπότε το παραπάνω κείμενο σου είναι άσχετο, καθώς σου έχω παραθέσει επιστημονικά κείμενα που λένε το αντίθετο.

Εννοείται πως διαφωνώ με την καραμέλα πως το χασίς είναι λιγότερο επικίνδυνο από το τσιγάρο και τον καφέ, τό λένε όσοι πίνουν για να δικαιολογήσουν τον εθισμό τους.
    το θέμα έξαρτησης από μια ουσία όποια και αν είναι αυτή έχει διαβαθμίσεις, η διαφωνία μας είναι αν υπάρχει εξάρτηση ή όχι.

αυτό με το αν θα κολλούσα με μια φορά που δοκίμασα, μόνο σαν αστείο μπορώ να το πάρω.
    Φυσικά και δεν θα κολλούσα. Για να εξαρτηθεί κάποιος από κάτι πρέπει να κάνει σταθερή χρήση, και όχι περιστασιακή.
    Έχω φίλο που το χειμώνα ούτε καπνίζει, (κανονικό τσιγάρο), ούτε πίνει αλκοολ και το καλοκαίρι στις διακοπές καπνίζει και πίνει σαν @@.
    Είναι εθισμένος? Όχι βέβαια.
    Συγγνωμη που θα σε απογοητευσω αλλα δεν πινω.Επινα παλιοτερα και δεν ειχα κανενα σωματικο συμπτωμα οταν το εκοψα.
    Σου ξαναλεω οτι ακομα και στα κειμενα που παραθετεις το ιδιο πραγμα λεγεται.Οτι δεν υπαρχει εξαρτηση σωματικη.του οργανισμου δλδ.Εαν ο αλλος θελει να εξαρτηθει απο κατι θα εξαρτηθει απο οτιδηποτε.Ειτε αυτο λεγεται χασις,ειτε λεγεται κρεμα γαλακτος,Πολλα πραγματα(οπως οι τροφες) επιδρουν στον εγκεφαλο αλλα δεν ειναι εξαρτητικα.Εαν ειναι ετσι δεν ξανατρωω ψαρι γιατι θα εξαρτηθω.Αυτο ειναι συμπερασμα της δικης σου λογικης,οπως την περιγραφεις στο πρωτελευταιο ποστ σου.
    Οπως της δικης σου λογικης ηταν και αυτη μου η ερωτηση για το αν εχεις δοκιμασει χασις κι εφοσον δεν κολλησες δεν μπορεις να εκφερεις γνωμη.Της δικης σου αντιστοιχης λογικης περι πενθους.Τοσο γελοιο μου φαινοταν κι εμενα η τοτε επιμονη σου να ρωτας ηλιθια πραγματα

Quote Originally Posted by niah View Post
    Δλδ μου λες οτι το ιδιο ευκολα ξεφευγει κανεις απ την ηρωινη την κοκαινη και το αλκοολ και το ιδιο απ το χασις.
    Ποσους περιστασιακους χρηστες ηρωινης και κοκαινης εχεις ακουσει σε συγκριση με περιστασιακους χρηστες χασις?
    Αυτο δεν δηλωνει απο μονο του το οτι αν θα κολλησεις(ψυχολογικα) εξαρταται καθαρα απ το χαρακτηρα σου?
    Ακομα και αυτο που λές στο τελος εξαρταται απο την προσωπικοτητα και το χαρακτηρα του καθενος.Εχω πολλους γνωστους που επιναν χορτο και εξακολουθουν να κανουν χορτο,χωρις να προχωρησουν σε τιποτα παραπανω..
    αν απευθύνεσαι σε μένα θα σου το εξής:
    φυσικά και δεν είναι το ίδιο, χωρίς όμως να σημαίνει πως το χασίς ή το αλκοόλ είναι αθώα όταν γίνεται κατάχρηση.
    Αυτό που διαφωνούμε είναι η σωματική εξάρτηση, μη λέμε τα ίδια.
    Υπάρχει σωματική εξάρτηση, είτε είναι ηρωίνη, είτε χασίς, είτε αλκοολ, είτε απλό τσιγάρο.

Senior Member
    η διαφορα ειναι οτι αν εξαρτηθεις απο το ψαρι, θα εχεις καλη υγεια
    ενω αν εξαρτηθεις απο το χασις θα εχεις μυαλο- πουρε εφ ορου ζωης. τα καμμενα εγκεφαλικα κυταρα, δεν αντικαθιστανται..

Συγγνωμη που θα σε απογοητευσω αλλα δεν πινω.Επινα παλιοτερα και δεν ειχα κανενα σωματικο συμπτωμα οταν το εκοψα.
    Σου ξαναλεω οτι ακομα και στα κειμενα που παραθετεις το ιδιο πραγμα λεγεται.Οτι δεν υπαρχει εξαρτηση σωματικη.του οργανισμου δλδ.Εαν ο αλλος θελει να εξαρτηθει απο κατι θα εξαρτηθει απο οτιδηποτε.Ειτε αυτο λεγεται χασις,ειτε λεγεται κρεμα γαλακτος,Πολλα πραγματα(οπως οι τροφες) επιδρουν στον εγκεφαλο αλλα δεν ειναι εξαρτητικα.Εαν ειναι ετσι δεν ξανατρωω ψαρι γιατι θα εξαρτηθω.Αυτο ειναι συμπερασμα της δικης σου λογικης,οπως την περιγραφεις στο πρωτελευταιο ποστ σου.
    και εδώ τι λέει?

Η βιολογική εξάρτηση δεν τεκμηριώνεται εφόσον δεν έχει βεβαιωθεί η παρουσία στερητικών συμπτωμάτων κλινικής σημασίας αν και αναφέρονται ήπια συμπτώματα (ευερεθιστότητα, άγχος, διαταραχή ύπνου, ανορεξία, απώλεια βάρους, εφίδρωση, τρεμούλες, διάρροια, ναυτία, εμετός, μυϊκά άλγη και αυξημένη θερμοκρασία σώματος) μετά από χρόνια χρήση υψηλών δόσεων της ουσίας. Έχει διαπιστωθεί επίσης το φαινόμενο της ανοχής μετά από μακροχρόνια χρήση.

επίσης, από την αρχή κατάλαβα πως είσαι/ήσουν χρήστρια καθώς αυτά που γράφεις μου θυμίζουν εκατοντάδες κουβέντες που έχω κάνει με άτομα που προσπαθούσαν να μου βγάλουν το χασίς αθώο...

Senior Member
    αν απευθύνεσαι σε μένα θα σου το εξής:
    φυσικά και δεν είναι το ίδιο, χωρίς όμως να σημαίνει πως το χασίς ή το αλκοόλ είναι αθώα όταν γίνεται κατάχρηση.
    Αυτό που διαφωνούμε είναι η σωματική εξάρτηση, μη λέμε τα ίδια.
    Υπάρχει σωματική εξάρτηση, είτε είναι ηρωίνη, είτε χασίς, είτε αλκοολ, είτε απλό τσιγάρο.
    Ηταν απαντηση στη ρεμεντυ η συγκεκριμενη.Οσο και να επιμενεις σ αυτο που λες παντως δεν με πειθεις.Κρατα το για εσενα και μην παραθετεις αποσπασματα στα οποια διαφωνεις,γιατι ακομα κι αυτα λενε οτι η σωματικη εξαρτηση ειναι μηδαμινη..
    κι καπου εδω θα πω πολυ τραβηξε και θα το ληξω.Δεξου οτι υπαρχουν κι αλλες αποψεις περαν της δικης σου η οποια βασιζεται σε "ιατρικα αποσπασματα στο ιντερνετ"

Ηταν απαντηση στη ρεμεντυ η συγκεκριμενη.Οσο και να επιμενεις σ αυτο που λες παντως δεν με πειθεις.Κρατα το για εσενα και μην παραθετεις αποσπασματα στα οποια διαφωνεις,γιατι ακομα κι αυτα λενε οτι η σωματικη εξαρτηση ειναι μηδαμινη..
    κι καπου εδω θα πω πολυ τραβηξε και θα το ληξω.Δεξου οτι υπαρχουν κι αλλες αποψεις περαν της δικης σου η οποια βασιζεται σε "ιατρικα αποσπασματα στο ιντερνετ"
    Δεν με νοιάζει αν σε πείσω ή όχι, συζήτηση κάνουμε έτσι και αλλιώς.
    Και φυσικά θα παραθέσω ιατρικά αποσπάσματα από το νετ, αντί να κάθομαι και να γράφω ότι μου κατεβαίνει ή ότι με συμφέρει να πιστεύω.

Senior Member
    και εδώ τι λέει?

Η βιολογική εξάρτηση δεν τεκμηριώνεται εφόσον δεν έχει βεβαιωθεί η παρουσία στερητικών συμπτωμάτων κλινικής σημασίας αν και αναφέρονται ήπια συμπτώματα (ευερεθιστότητα, άγχος, διαταραχή ύπνου, ανορεξία, απώλεια βάρους, εφίδρωση, τρεμούλες, διάρροια, ναυτία, εμετός, μυϊκά άλγη και αυξημένη θερμοκρασία σώματος) μετά από χρόνια χρήση υψηλών δόσεων της ουσίας. Έχει διαπιστωθεί επίσης το φαινόμενο της ανοχής μετά από μακροχρόνια χρήση.

επίσης, από την αρχή κατάλαβα πως είσαι/ήσουν χρήστρια καθώς αυτά που γράφεις μου θυμίζουν εκατοντάδες κουβέντες που έχω κάνει με άτομα που προσπαθούσαν να μου βγάλουν το χασίς αθώο...
    Επομενως μιλας για κατι που δεν εχει τεκμηριωθει σωστα?
    το οτι ημουν χρηστρια και δεν ειμαι πλεον χωρις να ειχα οταν διεκοψα τη χρηση σωματικα συμπτωματα αποδεικνυει οτι δεν υπαρχει σωματικη εξαρτηση.
    Εχω αρχισει να νιωθω σαν παιδακι δημοτικου στην συζητηση μεταξυ μας...
    Υγ ξαναδιαβασε το συγκεκριμενο ποστ μου γιατι προσθεσα κατι που μπορει να σε κανει να διαπιστωσεις και καποια πραγματα για εσενα

Δεν με νοιάζει αν σε πείσω ή όχι, συζήτηση κάνουμε έτσι και αλλιώς.
    Και φυσικά θα παραθέσω ιατρικά αποσπάσματα από το νετ, αντί να κάθομαι και να γράφω ότι μου κατεβαίνει ή ότι με συμφέρει να πιστεύω.
    Σε λιγο θα μου πεις οτι κανω και εμποριο.εαν πιστευεις οτι με συμφερει μπορεις να δεις παλαιοτερα μνματα μου επι του θεματος σε αλλα θρεντς.Και μια παρακληση..σταματα να μιλας εχοντας επιχειρημα οτι παρλαπιπα σου κατεβει..

.Της δικης σου αντιστοιχης λογικης περι πενθους.Τοσο γελοιο μου φαινοταν κι εμενα η τοτε επιμονη σου να ρωτας ηλιθια πραγματα
    χμ....αρχίσαμε τις προσβολές..
    Συμβαίνει συχνά όταν κάποιος δεν μπορεί να βγάλει άκρη μαζί μου. Δεν είναι τίποτα, θα σου περάσει...
    σόρι, αλλά δεν μπορώ να ασχοληθώ....

Senior Member
    Δλδ μου λες οτι το ιδιο ευκολα ξεφευγει κανεις απ την ηρωινη την κοκαινη και το αλκοολ και το ιδιο απ το χασις.
    Ποσους περιστασιακους χρηστες ηρωινης και κοκαινης εχεις ακουσει σε συγκριση με περιστασιακους χρηστες χασις?
    Αυτο δεν δηλωνει απο μονο του το οτι αν θα κολλησεις(ψυχολογικα) εξαρταται καθαρα απ το χαρακτηρα σου?
    Ακομα και αυτο που λές στο τελος εξαρταται απο την προσωπικοτητα και το χαρακτηρα του καθενος.Εχω πολλους γνωστους που επιναν χορτο και εξακολουθουν να κανουν χορτο,χωρις να προχωρησουν σε τιποτα παραπανω..
    για εμενα, η διαφορα στην περιστασιακη χρηση, δεν οφειλεται τοσο στο ιδιο το ναρκωτικο, οσο στον βαθμο της ψυχικης αρρωστιας που σπρωχνει καποιον σε ενα σκληρο ναρκωτικο.
    και εξηγουμαι:
    η ηρωινη ειναι ενα πιο ακριβο ναρκωτικο, με ασχημες και αντικοινωνικες συνθηκες χρησης. βελονες τρυπηματα, αιματα, σιχαματα...
    το χασις ειναι ενα τσιγαρακι που μπορει να το κανει κανεις τραλαλι τραλαλο στις παρεες του, χαζα-χαζα και να κοινωνικοποιειται κιολας.
    ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, σημαινει οτι ενας που κανει ηρωινη εχει περισσοτερες πιθανοτητες ναειναι ψυχικα προβληματικος απο εναν που κανει χασις και μπορει να ειναι οντως ενας περιστασιακος χρηστης.
    δλδ για πες μου πως το βλεπεις να ειναι καποιος περιστασιακος χρηστης ηρωινης? να παρει μαθηματα νοσκομας και να ψαχνει εμτα συριγγες κλπ για να "δοκιμασει"? για να τα κανει κανεις ολα αυτα πρεπει να ειναι ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ ΧΩΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ.

ΕΑΝ ομως το χασις, δεν το κανει κανεις περιστασιακα , αλλα εθιστει.
    ειναι πολυ βαρια εξαρτηση επισης, με πολυ σοβαρες επιπτωσεις στην υγεια του, απλα εχει ενα πιο κοινωνικο προσωπειο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    η διαφορα ειναι οτι αν εξαρτηθεις απο το ψαρι, θα εχεις καλη υγεια
    ενω αν εξαρτηθεις απο το χασις θα εχεις μυαλο- πουρε εφ ορου ζωης. τα καμμενα εγκεφαλικα κυταρα, δεν αντικαθιστανται..
    συμφωνω....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    για εμενα, η διαφορα στην περιστασιακη χρηση, δεν οφειλεται τοσο στο ιδιο το ναρκωτικο, οσο στον βαθμο της ψυχικης αρρωστιας που σπρωχνει καποιον σε ενα σκληρο ναρκωτικο.
    και εξηγουμαι:

η ηρωινη ειναι ενα πιο ακριβο ναρκωτικο, με ασχημες και αντικοινωνικες συνθηκες χρησης. βελονες τρυπηματα, αιματα, σιχαματα...
    το χασις ειναι ενα τσιγαρακι που μπορει να το κανει κανεις τραλαλι τραλαλο στις παρεες του, χαζα-χαζα και να κοινωνικοποιειται κιολας.
    ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, σημαινει οτι ενας που κανει ηρωινη εχει περισσοτερες πιθανοτητες ναειναι ψυχικα προβληματικος απο εναν που κανει χασις και μπορει να ειναι οντως ενας περιστασιακος χρηστης.
    δλδ για πες μου πως το βλεπεις να ειναι καποιος περιστασιακος χρηστης ηρωινης? να παρει μαθηματα νοσκομας και να ψαχνει εμτα συριγγες κλπ για να "δοκιμασει"? για να τα κανει κανεις ολα αυτα πρεπει να ειναι ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ ΧΩΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ.

ΕΑΝ ομως το χασις, δεν το κανει κανεις περιστασιακα , αλλα εθιστει.
    ειναι πολυ βαρια εξαρτηση επισης, με πολυ σοβαρες επιπτωσεις στην υγεια του, απλα εχει ενα πιο κοινωνικο προσωπειο.
    στα μπολντ συμφωνω.
    Εαν θελει καποιος να κανει χρηση βρισκει σχεδον οποτε θελει.Συμφωνα με αυτο ναι θα μπορουσε αν ηθελε κ γινοταν αυτο να ειναι και περιστασιακος χρηστης ηρωινης.Ομως δεν υπαρχουν αυτα γιατι απλα δεν μπορει.Ειναι πολυ δυσκολο εως ακατορθωτο να κανεις τετοιου ειδους ουσιες και να μεινεις περιστασιακος,στο χασις δεν ισχυει το ιδιο.
    Αλλο το ποσο καταστρεφει τον εγκεφαλο επαναλαμβανω.Μιλαμε καθαρα για το θεμα εξαρτηση και κατα ποσον φταιει το ιδιο το ναρκωτικο ή ο χαρακτηρας του εξαρτώμενου.Στις βλαβες που προκαλει η μακροχρονια κ συστηματικη χρηση του με βρισκεις απολυτα συμφωνη

Senior Member
    χμ....αρχίσαμε τις προσβολές..
    Συμβαίνει συχνά όταν κάποιος δεν μπορεί να βγάλει άκρη μαζί μου. Δεν είναι τίποτα, θα σου περάσει...
    σόρι, αλλά δεν μπορώ να ασχοληθώ....
    ναι οντως,ειναι πολυ δυσκολο να αντικρουσει καποιος τα μη επιχειρηματα σου.Δεν τα λεω για να σε προσβαλλω,μιλω για αντικειμενικα γεγονοτα..μονη σου προσβαλλεσαι απο αυτα.
    Μου περασε τωρα
    χαιρομαι για το τελευταιο.Κοιτα να μην ασχολεισαι με πραγματα τα οποια δεν κατεχεις επισης.
    Και ψαξε λιγο το θεμα με τη συμπεριφορα σου.αναφερομαι περισσοτερο στο αλλο θρεντ..ξερεις εσυ.

ΥΓ Κανε με ριπορτ τωρα.μου αρκει να καταλαβεις

Senior Member
    Νομίζω το θέμα ξεφυγε..!!!
    εν πασει περιπτωσει για να μπει μια τελεία..με πειραξε το τοσο ψεμα...(οταν μου υποτιμανε τη νοημοσυνη τρελαινομαι..!)
    και με πειραξε το γεγονος οτι θυμωσε τοσο πολυ επειδη σε καποια πραγματα ειναι εντελως κουκουρουκου και θιχτηκε οταν καταλαβε πως χρειαζεται καποιος να
    του λεει το σωστο..παρολαυτα μου πε οτι ξενερωσε αλλα το αφησε σε εμενα..αμα του αρεσω να μεινω αλλιως να φυγω..φυσικα και μονο απο τον τροπο που το εθεσε εφυγα..
    Απλα οταν εμαθα πως εχει ψυχολογικα..σαν ανθρωπος στενοχωρεθηκα και του εστειλα πως αν με χρειαστει περα απο το οτι εγινε ειμαι εδω..
    και απλα χτες μου εστειλε πως με τον στρατο ξεμπερδεψε..κατι που δε καταλαβα..αφορμη να μου μιλησει?αφορμη να με δει?ουφ!ισως να χει θιχτει και εμενα ο εγωισμος μου η τσιγκλωθηκε η ανασφαλεια μου μηπως εκανα κατι λαθος!
    Τα πράγματα συμβαίνουν όλα στροβιλίζονται
    Υπάρχουμε σ' ένα θαύμα,αυτό είναι το μέλλον

ναι οντως,ειναι πολυ δυσκολο να αντικρουσει καποιος τα μη επιχειρηματα σου.Δεν τα λεω για να σε προσβαλλω,μιλω για αντικειμενικα γεγονοτα..μονη σου προσβαλλεσαι απο αυτα.
    Μου περασε τωρα
    χαιρομαι για το τελευταιο.Κοιτα να μην ασχολεισαι με πραγματα τα οποια δεν κατεχεις επισης.
    Και ψαξε λιγο το θεμα με τη συμπεριφορα σου.αναφερομαι περισσοτερο στο αλλο θρεντ..ξερεις εσυ.
    κοίτα...με το να είσαι εμπαθής με κάποιον και να κουβαλάς θέματα από άλλα...θέματα, πρώτον δεν σε τιμά, δεύτερον εκτίθεσαι και τρίτον σίγουρα δεν σε κάνει να έχεις δίκιο.
    Τώρα, αν σε ενοχλώ...λυπάμαι, αλλά μόνο ξύδι έχω να σου συστήσω.
    Κατά τα άλλα, όταν διαβάζω άκυρα, δυστυχώς δεν μπορώ να μην απαντήσω. Το ξέρω πως είναι θανάσιμο αμάρτημα, αλλά όσο βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο θα μάθεις να ζεις με αυτό....

Senior Member
    κοίτα...με το να είσαι εμπαθής με κάποιον και να κουβαλάς θέματα από άλλα...θέματα, πρώτον δεν σε τιμά, δεύτερον εκτίθεσαι και τρίτον σίγουρα δεν σε κάνει να έχεις δίκιο.
    Τώρα, αν σε ενοχλώ...λυπάμαι, αλλά μόνο ξύδι έχω να σου συστήσω.
    Κατά τα άλλα, όταν διαβάζω άκυρα, δυστυχώς δεν μπορώ να μην απαντήσω. Το ξέρω πως είναι θανάσιμο αμάρτημα, αλλά όσο βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο θα μάθεις να ζεις με αυτό....
    Ναι ειδες,ειναι θεματα που δεν επιτρεπεται να αγγιξει καποιος κι εσυ το εκανες,κι απο οτι εχω καταλαβει το εχεις συστημα αυτο.Εαν αυτο τιμα εσενα θα προτιμησω τη δικη μου ατιμια.Οντως ειμαι εμπαθης απεναντι σου κι αυτο το προκαλεσες εσυ,οπως προκαλλεις πολλα αλλα μελη αντιστοιχως.Για αυτο οπως κι εσυ πολλες φορες συμβουλευεις κοιτα μην τυχων δεν ειναι οι υπολοιποι λαθος και εμπαθεις,αλλα εσυ που καπου σφαλεις.
    Στην τελευταια σου προταση ακριβως αυτο ισχυει για εμενα απεναντι σου.Ηταν απαντησεις που δεν επρεπε καν να ασχοληθω μιας και προδιδαν,εκραζαν θα ελεγα το ποιον σου και το τι μπορει να κουβαλας μεσα σου,αλλα δεν μπορεσα.Γιατι αναφεροταν σε λεπτα θεματα και γιατι επισης νομιζω οτι εισαι απο τα ατομα που οτι και να πουν αν δεν τους απαντησει ο αλλος θα νομιζουν λανθασμενα οτι εχουν δικιο.Δεν κανουμε διαγωνισμο κοπελιά!..
    Επισης πραγματικη παρακληση μην καθεσαι να συμβουλευεις σε σοβαρα θεματα γιατι μπορει να προκαλεσεις προβλημα χωρις να το καταλαβαινεις.Πηγαινε και ασχολησου με τις κατηγοριες που σε παιρνει και που κατεχεις.

Λιονταρακι εχεις δικιο,συγγνωμη.

Page 6 of 10 FirstFirst ... 45678 ... LastLast