Το σύνδρομο του γραμματοσήμου - Page 8
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 8 of 13 FirstFirst ... 678910 ... LastLast
Results 106 to 120 of 189
    Senior Member
    Εγω θα ηθελα να πω οτι εαν καιγεται να μιλησει καποιος για σαδομαζοχισμο...ας ανοιξει θεμα.

Απαντωντας στο "φαινομενο του γραμματοσημου" ....βλεπω να απεχουν ετη φωτος τα δυο αυτα θεματα. Φυσικα δεν ειναι παραξενο να εκτρεπεται μια συζητηση σε ενα φορουμ.

Αλλα μηπως εχει παλι εκτραπει προς την ιδιαν κατευθυνση καπου αλλου?
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    αυτό τον παρακαλάω απο χθες αλλά δεν το έχει κάνει ακόμα....δημόσια τουλάχιστον γιατί δεν άντεξα και τον ρώτησα πριβέ χθες και μου είπε αλλα ναι αν θέλεις seduction μίλα στα παιδιά γι αυτό :)
    [COLOR="#800080"][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B]Honey, nobody ever gonna love you
    The way I try to do.[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR]

Senior Member
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    Εγω θα ηθελα να πω οτι εαν καιγεται να μιλησει καποιος για σαδομαζοχισμο...ας ανοιξει θεμα.
    Απαντωντας στο "φαινομενο του γραμματοσημου" ....βλεπω να απεχουν ετη φωτος τα δυο αυτα θεματα. Φυσικα δεν ειναι παραξενο να εκτρεπεται μια συζητηση σε ενα φορουμ.
    Αλλα μηπως εχει παλι εκτραπει προς την ιδιαν κατευθυνση καπου αλλου?
    Σε παρακαλώ καλέ μου, εγώ απάντησα και στα 2 θέματα... που θα μου πεις ότι παρεκτάπην κιόλας (δεν μου το είπες, αλλά το σκέφτηκες)! Είπαμε, έχω πάντα δίκιο (χε χε φιλούμπες!)
    [B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
    Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.

Banned
    Quote Originally Posted by marina38 View Post
    ΑLIA, θα ξεκινήσω από την άποψη που κατέθεσες – με την οποία δεν συμφωνώ – και με τα στοιχεία που παραθέτεις, γιατί νομίζω ότι έχουν ερμηνευτεί με λανθασμένο τρόπο… Φυσικά και είναι πιθανό να είναι ‘υγιές’ να έχεις μια σαδομαζοχιστική σχέση ή μια σχέση κυριαρχίας-υποταγής και είναι αδιανόητο να θεωρήσουμε πως χρήζουν ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης όσοι ενήλικοι άνθρωποι συνειδητά επιλέγουν κάτι τέτοιο στην προσωπική τους ζωή ή στο κρεβάτι τους. Βεβαίως μπορεί ο καθένας από μας να το απορρίψει σαν επιθυμητή πρακτική για τη δική του ζωή, αλλά νομίζω πως δεν έχει δικαίωμα να χαρακτηρίζει μη υγιείς όσους το επιθυμούν. Βεβαίως και είναι ‘διαφορετικότητα’ και όχι απαραίτητα πάθηση… Καμία σχέση δεν έχει με την παιδοφιλία (ή και τη νεκροφιλία) που ανέφερες, διότι εκεί η σχέση είναι a priori άνιση και δεν μπορούμε να θεωρήσουμε πως π.χ. ένα παιδί συναινεί.

Καταλαβαίνω ότι επειδή ο σαδομαζοχισμός υπάρχει ΚΑΙ σαν διαταραχή (ΜΟΝΟ αν υπάρχουν όμως κάποια κριτήρια), μερικές φορές γενικεύουμε αυθαίρετα. Ενώ είναι ίσως ευκολότερο να δεχτούμε σαν ‘διαφορετικότητα’ το ‘ομαδικό σεξ’, επειδή επισήμως δεν αναφέρεται καθόλου ως ‘διαταραχή’. Αλλά, το σύνολο της σύγχρονης επιστημονικής κοινότητας και τα επίσημα διαγνωστικά εγχειρίδια, αναφέρουν ξεκάθαρα ότι εφόσον κάποιος (ενήλικος που συναινεί) δεν βλάπτει, δεν υποφέρει και δεν επηρεάζεται η λειτουργικότητά του σε άλλους τομείς της ζωής του – όπως αναφέρουν και τα αποσπάσματα που παρέθεσες – δεν πληροί τα κριτήρια μιας ‘παραφιλίας’ ή και οποιασδήποτε άλλης διαταραχής.
    ΑΚΡΙΒΩΣ!!!

Αυτό όμως που προσπαθεί να περιγράψει ο Seduction, δεν έχει καμία σχέση με υποτίμηση, ταπείνωση, προσβολή ή εκφοβισμό όπως στη σχέση που έγραψα παραπάνω. Μιλά για κάτι που όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, μπορεί να είναι αμφίδρομο και συνειδητό. Δεν ξέρω αν αυτό που θα πω σε βοηθά, αλλά δες το σαν ένα mind game (που συμμετέχουν εξίσου και οι δύο), σαν ένα διαφορετικό lifestyle, ή και απλά σαν ένα ερωτικό παιχνίδι.
    Συμφωνούμε στην γενικό πλαίσιο της τοποθέτησης σου.

Και… Seduction, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πώς περιμένεις να… ενημερώσεις και να κάνεις διάλογο, όταν μονίμως ο τρόπος σου είναι προσβλητικός,
    Σε αλλο νήμα μου, συζήτησα με ανταλλαγή αρκετών post με το μέλος Sofia για παράδειγμα. Είδες εκεί τον τρόπο μου προσβλητικό, παρ΄όλο που υπήρξε διαφωνία σε αρκετά σημεία ή διέκρινες μια όμορφη συζήτηση; Σκέψου το γιατί.

Εν κατακλείδι, ο καθένας έχει τον τρόπο του. Σου κάνει ο δικός μου - συζητάμε, δεν σου κάνει - δεν συζητάμε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για ανόητα post και για flames. Οσο και να ψάξεις την συμμετοχή μου στο φόρουμ, δεν θα βρεις ποτέ στάση μου να ενοχλήσω το thread άλλου μέλους ακόμα και αν διαφωνώ μαζί του, όταν δε, βρίσκω κάτι ως αδιάφορο, απλά δεν συμμετέχω.

Banned
    Quote Originally Posted by Seduction View Post
    Σε αλλο νήμα μου, συζήτησα με ανταλλαγή αρκετών post με το μέλος Sofia για παράδειγμα. Είδες εκεί τον τρόπο μου προσβλητικό, παρ΄όλο που υπήρξε διαφωνία σε αρκετά σημεία ή διέκρινες μια όμορφη συζήτηση; Σκέψου το γιατί.

Εν κατακλείδι, ο καθένας έχει τον τρόπο του. Σου κάνει ο δικός μου - συζητάμε, δεν σου κάνει - δεν συζητάμε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για ανόητα post και για flames. Οσο και να ψάξεις την συμμετοχή μου στο φόρουμ, δεν θα βρεις ποτέ στάση μου να ενοχλήσω το thread άλλου μέλους ακόμα και αν διαφωνώ μαζί του, όταν δε, βρίσκω κάτι ως αδιάφορο, απλά δεν συμμετέχω.
    Δεν θέλω να σχολιάσω το άλλο thread. Συμφωνώ πως με κάθε άνθρωπο αλληλεπιδρούμε διαφορετικά και προφανώς ευθύνονται και οι δύο για αυτό. Για το παρόν thread, είναι γεγονός πως όταν μια άποψη εκφράζεται απόλυτα και χωρίς υπόβαθρο, μπορεί να προκαλέσει ανάλογη αντίδραση. Νομίζω όμως πως μπορούμε να προσπαθήσουμε όλοι να είμαστε πιο διαλλακτικοί ή και να αδιαφορήσουμε όπως λες.

Και μιας και είπα 'αδιαφορία', ίσως θα ήταν καλό όπως νομίζω ήδη προτάθηκε από τον keep, να παραμείνουμε εδώ στα 'γραμματόσημα' και να ανοιχτεί ξεχωριστό θέμα για τα υπόλοιπα.

Banned
    Quote Originally Posted by DissolvedGirl View Post
    Για αυτό μιλάς Seduction? Γιατί ομολογώ ότι το θέμα το πέρασα μεν μια φορά από την αρχή, αλλά εγώ μόνο για το σεξουαλικό κομμάτι κατάλαβα ότι αναφέρεται... Ας μας πει ο ίδιος όμως :)
    Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις. Κάθε μια και διαφορετική. Αυτές ορίζονται από τα μέρη που αποτελούν την σχέση και αποφασίζουν από κοινού το πλαίσιο της, βασιζόμενοι στην συμβατότητα, στην αμοιβαία εκτίμηση, στην ενιαία ανταπόδοση σεβασμού κλπ

Στις σαδομαζοχιστικές σχέσεις ή καλύτερα σε σχέσεις Κυριαρχίας/υποταγής όπως ανέφερε και η marina38 (που μπορεί να εμπεριέχoυν και σαδομαζοχισμό) μπορεί το play να μένει και να σταματά στο καθαρά σεξουαλικό κομμάτι, μπορεί να επεκτείνεται και έξω από αυτό, με μερική ή ολική παράδοση ελέγχου από το ένα μέρος στο άλλο, από κάποιες στιγμές της προσωπικής ζωής και σταδιακα μέχρι και σε σημείο 24/7.

Κάποια άτομα λειτουργούν σε όλες τις ερωτικές τους σχέσεις και με όλους τους ερωτικούς τους συντρόφους μόνο έτσι, κάποια άλλα όχι.

Ολα τα παραπάνω παίζουν. Η θέση μου είναι πως, αν επιλέγονται και γίνονται από ενήλικες ανθρώπους με νόηση και με γνώμονα πάντα την σύνεση / συναίνεση / ασφάλεια, ΔΕΝ έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Και φυσικά ούτε τα θεωρώ ψυχικές παθήσεις ή τα συγχέω με την παιδοφιλία (!!!) και άλλα φαιδρά που αναφέρθηκαν.

Επίσης πιστεύω πως ο άνθρωπος εκφράζει, απολαμβάνει και βιώνει τον ερωτισμό και την σεξουαλικότητα του στο όλο τους, μόνο όταν είναι απελευθερωμένος από οποιεσδήποτε στείρες αντιλήψεις και απαλλαγμένος από στερεότυπα και κοινωνικές νόρμες που τον πνίγουν και τον περιχαρακώνουν.

Senior Member
    ΔΕΝ ακολούθησες με κανένα επιχείρημα στα post 38 KAI 57, άρα ΔΕΝ παρουσίασες κάνενα ΑΝΤεπιχείρημα, για να στηρίξεις όσα διατείνεσαι στο post 34.
    στις θεωρητικές κοινωνικές επιστήμες δεν υπάρχει απόλυτο και δεν σταματά ποτέ η έρευνα.
    Οταν αρχιζεις ν'απαντας με τα εξης λιγια:
    !!! Τώρα αυτό είναι ημιμάθεια ή σκόπιμη παραπληροφόρηση; Οπως και να έχει, διάβασε για να μάθεις
    δεν το γνωρίζεις το θέμα.
    Ειναι υποκριτικο να ζητας "πολιτισμενη συζητηση" ,οπως επισης, ειναι υποκριτικο να λες οτι δεν υπαρχουν "απολυτες θεωριες" κι εσυ ν'ακολουθεις εναν ακρως απολυταρχικο τροπο στην εκφραση των αποψεων σου! Αυτο το πραγμα το εχεις κανει και σε αλλα θεματα αναφορικα με την Μητροτητα,Τις σχεσεις των δυο φυλων ( που υποστηριξες ακρως συντηρητικες αποψεις-κι υστερα χαρακτηριζεις εμενα συντηρητικη- λεγοντας οτι οι γυναικες οφειλουν να υποτασσονται απεναντι στον ανδρα...)! Ειναι προφανες οτι εχεις μπει στο εν λογω φορουμ με σκοπιμοτητες! Δυστυχως για σενα, τα κατινιστικα σου δεν παιρνουν ΣΕ ΜΕΝΑ γι'αυτο τραβα να τα κανεις εκει που σε παιρνει!

@ Σου εχω πει οτι δε θελω να "συζηταω" μαζι σου γιατι πολυ απλα δεν σε παιρνω στα σοβαρα κι εσυ συνεχιζεις να τσιριζεις και να με βριζεις! Θα σε παρακαλουσα να μειωσεις τη λασπη και τις τοξινες που πετας καθως και την εμπαθεια σου επειδη στεκομαι εμποδιο στη συνεχιση της θρεψης του ΕΓΩ ΣΟΥ!!! Καλο απογευμα-βραδυ!!!
    Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.

Banned
    Quote Originally Posted by ALIA View Post
    ....
    Εκκρεμούν οι απαντήσεις (?) σου στα μέλη arktos, DissolvedGirl και marina38 και δεν μπορείς να το αποφύγεις

Aπλά.

Senior Member
    Seduction και οι δικές σου απαντήσεις εκκρεμούν αλλά δεν το κάνουμε θέμα :Ρ
    [COLOR="#800080"][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B]Honey, nobody ever gonna love you

Senior Member
    Εκκρεμούν οι απαντήσεις (?) σου στα μέλη arktos, DissolvedGirl και marina38 και δεν μπορείς να το αποφύγεις

Aπλά.
    Μαλιστα Φυρερ και συντονιστη του φορουμ!
    Απαντω,λοιπον,στα εν λογω μελη οτι εχω ηδη τοποθετηθει πανω στο θεμα! Δεν βρισκω το λογο να επαναλαμβανομαι!

Απλα.
    Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by BloodyKate View Post
    Seduction και οι δικές σου απαντήσεις εκκρεμούν αλλά δεν το κάνουμε θέμα :Ρ
    Μη λες τετοια πραγματα και θυμωσει παλι το αγορι τωρα που καλμαρε λιγακι απο τα νευρακια του!!! Μη μας παθει και τιποτα και εχω τυψεις μετα!!!

Senior Member
    Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω που κολλάει αυτό το σύνδρομο (φαντάζομαι τρόπος του λέγειν) με τις σαδομαζοχιστικές τάσεις ή σχέσεις.

Γραμματόσημο είμαι όταν με φτύνουν και κολλάω περισσότερο, σωστά;Δεν νομίζω όμως ότι είναι γενικευμένη αντίδραση, δηλαδή σε κάθε φτύσιμο πάμε και κολλάμε. Τυχαίνει μερικές φορές να θεωρούμε τον άλλον τέτοια ευκαιρία (όταν σε χτυπούν τα βέλη του έρωτα) που ανεχόμαστε αυτό το ξεφτιλίκι...

Σορρυ για τους αντιεπιστημονικούς μου όρους!
    ""Ο μοναδικός σκοπός του e-psychology είναι να προσφέρει έναν χώρο όπου όλοι θα μπορούν να ανταλλάξουν [B]ιδέες[/B] και [B]εμπειρίες[/B] και να συζητήσουν θέματα της Ψυχικής Υγείας.""

Banned
    Quote Originally Posted by ALIA View Post
    Απαντω,λοιπον,στα εν λογω μελη οτι εχω ηδη τοποθετηθει πανω στο θεμα!
    Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα ή σεξουαλικός σαδομαζοχισμός ίδιος και ίσος με την παιδοφιλία!!!

Οκ καταλάβαμε

Banned
    θα μιλήσω καθαρά για το θέμα από προσωπική άποψη.κολλάω τρομερά με αυτούς που με φτύνουν μέχρι να βαρεθω..και δυστυχώς δν βαριέμαι εύκολα .αλήθεια πιστεύω ότι μπορεί να είναι είδος μαζοχισμου αυτό και φυσικά ξυπνάει τον εγωισμό σου. Τώρα για παράδειγμα έχω κολλήσει με έναν τύπο που με έκανε να μάθω πολλά για εμένα και μετά (ίσως από μαλακια μου ) δν μου ξαναμίλησε..καλα ok σίγουρα από μαλακια μου

Senior Member
    Quote Originally Posted by matina24 View Post
    θα μιλήσω καθαρά για το θέμα από προσωπική άποψη.κολλάω τρομερά με αυτούς που με φτύνουν μέχρι να βαρεθω..και δυστυχώς δν βαριέμαι εύκολα .αλήθεια πιστεύω ότι μπορεί να είναι είδος μαζοχισμου αυτό και φυσικά ξυπνάει τον εγωισμό σου. Τώρα για παράδειγμα έχω κολλήσει με έναν τύπο που με έκανε να μάθω πολλά για εμένα και μετά (ίσως από μαλακια μου ) δν μου ξαναμίλησε..καλα ok σίγουρα από μαλακια μου
    ένα είδος μαζοχισμού...? εννοείς αυτά που εννοεί ο seduction? Δηλαδή είσαι υποτακτική μπροστά στον άντρα σου θα μπορούσες να ζήσεις σε μια σχέση με το ταίρι σου να έχει τον πλήρη έλεγχο του χρόνου σου και του χώρου σου να αποφασίζει εκείνος αν θα μιλήσεις τι θα πείς πώς θα μιλήσεις η αν θα του μιλάς σε 2ο ενικό ή 2ο πλυθυντικό , τι θα φοράς αν θα κοιμάσαι σε κρεβάτι ή στο πάτωμα? Να σου μιλάει όπως θέλει και παρόλα αυτά εσύ να είσαι ευτυχισμένη σε αυτή τη σχέση και με δική σου επιλογή και συναίνεση να γίνεται όλο αυτό.

Ή μήπως πιο απλά είσαι στη φάση που είπε ο keep_walking?

:)

Page 8 of 13 FirstFirst ... 678910 ... LastLast