Results 136 to 150 of 174
-
23-08-2011, 16:12 #136
33 ετων ειμαι
Μαρινα εκει εχω καταληξει απλα να φερθω οπως φερνομαι συνηθως.
- 23-08-2011, 16:32 #137
εγω λεω παραμεριζοντας τις φημες να επικεντρωθεις στο προσωπο που σε ελκυει κ μονος σου να βγαλεις τα συμπερασματα σου.
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
23-08-2011, 16:54 #138
καλα τωρα σοβαρα μιλας???? φυσικα και δεν προκειται να αναφερθω σε βιωματα μου για να πεισω για την σοβαροτητα των λογων μου ή για τις προθεσεις μου. ο καθενας κρινεται και σε αυτον τον χωρο οπως και στην κανονικη ζωη τοσο για τις προθεσεις του οσο και τον τροπο που παρεμβαινει κ πότε.
τωρα αν εσυ με κρινεις οπως και στο οτι προβαινω σε hard core αφορισμους ως τί ειναι υγιες και τί οχι εντυπωσιαζομαι: για τον εξης λογο, οτι φοβομαστε οπως βλεπω να χαρακτηρισουμε ενα προβλημα ως προβλημα. εγω προσωπικα το βρισκω πολυ θετικο το να μπορει καποιος να αναδειξει προβληματα της συμπεριφορας του να τα αποδεχτει κ να τα δουλεψει απο το να μην τα ονοματισει καν ως προβληματα. αυτο δεν σημαινει στιγμα, ουτε προκαταληψη. για μενα προσωπικα σημαινει δυναμη εσωτερικη κ ειλικρινεια, οσο κ προσπαθεια για αλλαγη.
επισης δεν καταλαβαινω απο που κι ως που προεκυψε το συμπερασμα οτι ειπε κανεις οτι η κοπελα ειναι προβληματικη. ειναι εντελως διαφορετικο να πεις οτι καποιος ανθρωπος εχει καποιο προβλημα, απο το να πεις οτι ειναι προβληματικος κ μεινε μακρυα. ας δινουμε μεγαλυτερη προσοχη στα λεγομενα του καθενος αν θελουμε να κανουμε εναν διαλογο.
Επισης κατι μη υγιες δεν σημαινει για μενα μια καθολικα αρρωστημενη προσωπικοτητα. Κ λυπάμαι που εκλαμβανεται διαρκως για καποιους συνομιλητες ετσι. Τί να πω, περα απο κριμα....
ωραια, μιας κ που εισαι σε χωρο υγειας δεν χανεις απολυτως να επιβεβαιωσεις οτι ο συλλογισμος μου μπαζει απο παντου.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
23-08-2011, 17:04 #139
Νεο ξεκινημα,
ποιος σου ειπε καταρχην οτι θελω εγω προσωπικα να μαθω στο παιδι μου να κανει σεξ απο την εφηβεια ή οχι? Ποιος διαφωνησε οτι η κοπελα που αναφερομαστε δεν ειναι ανενεργη σεξουαλικα απο προσωπικη της επιλογη? Ολοι οσοι επιλεγουμε κατι εχουμε πολυ καλους λογους που το κανουμε. Κ δεν ειναι τυχαιες οι επιλογες μας, ουτε η πορεια μας.Το θεμα ειναι ομως οτι ολες μας οι επιλογες δεν στηριζονται σε καθαρο βλεμμα, σε πραγματικα θελω ή σε οτι συνεπαγεται καθαροτητα κ ισορροπια. Πολλες φορες μας κατευθυνουν σε συγκεκριμενες επιλογες φοβοι, αναστολες, προτερα τραυματικα βιωματα κλπ.
Κ εγω πιστευω πώς ο καθε ανθρωπος πρεπει να ενεργει με βαση αυτο που αισθανεται. Μονο που υπάρχουν φορες που αυτο που αισθανομαστε μας καθιστα ανενεργους στον οποιο τομεα κ οχι λειτουργικους. Κ αναφερομαι και περα απο το σεξουαλικο κομματι.
Υπάρχουν υποκειμενικα κριτηρια υπάρχουν ομως και αντικειμενικα ορια που μπορουν να δρασουν κ απελευθερωτικα αλλα κ δεσμευτικα. Εξαρταται πώς θα τα δουμε.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
23-08-2011, 17:07 #140
23-08-2011, 17:33 #141
αυτό σου εξηγώ, αυτό που για σένα είναι καθωσπρεπισμός και υποκρισία, για αυτές είναι κοινωνική σύμβαση και θέμα πίστης. αν αυτές δεν αισθάνονται άσχημα με αυτή την πρακτική, εσύ με ποιο κριτήριο τις χαρακτηρίζεις ως μη υγιείς;
23-08-2011, 17:36 #142
εσυ δλδ πιστευεις οτι δεικτης του υγειας (ψυχικης κ μη) ή οχι ειναι αποκλειστικα κ μονο του αν νιωθει ο ιδιος την δυσλειτουργικοτητα του?
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
23-08-2011, 17:38 #143
δεν είναι κακό να χαρακτηρίσεις ένα πρόβλημα ως πρόβλημα. κακό είναι που αναφερθήκατε στην κοπέλα ως μη φυσιολογική και μη υγιή. για κάποιους χαρακτηρισμούς πρέπει να έχετε διαγνωστικά κριτήρια, και εσείς δεν τα έχετε. όμως προβαίνετε σε διαγνώσεις, πράγμα που δεν κάνουν ούτε άνθρωποι με σπουδές ετών και πτυχία, ούτε καν σε άμεση επαφή με τον άνθρωπο -πόσο μάλλον από το ίντερνετ. και αφού χαρακτηρίσατε μη υγιή την κοπέλα και προτείνατε στον νέοξεκίνημα να μην ασχοληθεί μαζί της, την παραπέμψατε και σε ειδικό (χωρίς να παρακολουθεί τη συζήτηση). την επόμενη φορά θα γράψουμε και ψυχοφάρμακα στο βιβλιάριο υγείας της. τι ταμείο έχει είπαμε;
δεν ανέφερα ότι είμαι στο χώρο της υγείας για να επιβεβαιώσω ότι ο συλλογισμός σου είναι αβάσιμος. αυτό το κάνει κανείς και χωρίς να είναι στο χώρο της υγείας.
23-08-2011, 17:41 #144
NεοΞεκινημα,
επειδη περασα απο την θεση της κοπελας και εγω, θα σου πω ενα πραγμα μονο. ΦΕΡΣΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ! μην την κανεις σαν να ειναι διαφορετικη απο τις αλλες κοπελες!!!επιπλεον προσπαθησε να κερδισεις την εμπιστοσυνη της και να μαθεις για ποιο λογο συμβαινει....και ολα θα πανε καλα....οχι αγχος!ολα τα αλλα ειναι περιττα. δεν μπορουμε να κρινουμε την κοπελα εδω, ουτε να πουμε γιατι συμβαινει αυτο. θα πρεπει να εχεις περασεις απο την ιδια θεση για να καταλαβεις και κατω απο τις ιδιες συνθηκες για να μπορεις να καταλαβεις. δηλ μπορει να ηταν αλλες οι αιτιες σε μενα και αλλες οι αιτιες στην κοπελα...ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ ΑΣΕ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ.
23-08-2011, 17:42 #145
αν ο ίδιος δεν αισθάνεται δυστυχισμένος και ζει τη ζωή όπως θέλει και βγάζει νόημα για αυτόν, και αν δεν βλάπτει το κοινωνικό σύνολο με κανέναν τρόπο, που είναι το πρόβλημα; αν έχει βρει την ευτυχία σε πράγματα και συνήθειες που έχει ο ίδιος επιλέξει και που του ταιριάζουν καλύτερα, που είναι το πρόβλημα;
23-08-2011, 17:48 #146
αντε παλι: θα πω για μια ακομα φορα και τελευταια. εγω προσωπικα ειπα οτι ειναι μια επιλογη που δειχνει καποιο προβλημα, καποια δυσλειτουργια στη συμπεριφορα της. ΟΛΟΙ εχουμε προβληματα με τον εναν ή τον αλλο τροπο κ καπου εκδηλωνονται. ειπα οτι τετοιες επιλογες δεν ειναι τυχαιες. ουτε κοροιδεψα την κοπελα ουτε μιλησα υποτιμητικα γι αυτην. αν θελεις να δεις οτι ενας ανθρωπος που εχει καποιο προβλημα ειναι καθολικα προβληματικος και σε καθε τομεα δες το ετσι. προσωπικα ξεκαθαρισα οτι το βλεπω αλλιως.
τωρα αν εσυ θες να δεις οτι την χαρακτηρισα ετσι...ε, δες το ετσι. δεν μπορω ουτε θελω να σου αλλαξω την οπτικη. προσωπικα εναν διαλογο ηθελα να κανω, την αποψη μου να πω, αλλα οχι να διαστρεβλωνεται ή να παραποιειται.
εντυπωσιαζομαι που εκλαμβανεται η παραπομπη ως συμβουλη σε ειδικο σε κατι υποτιμητικο. αυτο πρεπει να το πω. εγω πιστευω οτι θελει δυναμη μια τετοια επισκεψη κ δειχνει ενδιαφερον κ σε καμια περιπτωση απαξιωση καποιου ανθρωπου.
επισης ΑΝ ειδες, δεν ειπα πουθενα να μην κανει καποιο ξεκινημα μαζι της, ισα ισα ειπα να λειτουργησει οπως αισθανεται ανεξαρτητα απο τις φημες.
Τωρα, αν εσυ θες να δεις οτι ολα αυτα τα ειπα....τί να κανουμε?
καλη συνεχεια λοιπον και ....ετσι ειναι, αν ετσι νομιζετε!πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
23-08-2011, 18:56 #147
εμπαρ...μάλλον έχεις μπερδευτεί λίγο.
Όποιος μπαίνει εδώ μέσα δεν το κάνει για να βρει ειδικούς να του απαντήσουν, αλλά ανθρώπους που θα πουν την άποψη του και ουτε βοηθάει ο τρόπος που παρουσιάζεις τα πράγματα ώστε να γίνει ένας υγιής διάλογος με ανταλλαγές απόψεων.
Εγω προσωπικά όταν απαντάω σε ένα θέμα, το κάνω αντιδρώντας όπως και αν κάποιος φίλος μου ζητούσε τη συμβουλή του.
Από κει και πέρα ΝΑΙ δεν θα προέτρεπα κανένα φίλο μου να μπλέξει με μια κοπέλα που δεν έχει κάνει σεξ μέχρι τα τριάντα και ΝΑΙ εγώ προσωπικά δεν το θεωρώ φυσιολογικό και θεωρώ πως χρήζει ψυχοθεραπείας.
Ξέρεις κάτι όμως?
Είναι η δική μου άποψη και όσο και αν διαφωνείς, οφείλεις να τη σεβαστείς.
23-08-2011, 19:09 #148
Ξερεις τι λενε...εαν αφαιρεσεις τους ψυχολογικα κατι ,τους χρηστες ναρκωτικων, αυτους που δεν εχουν εμπειριες στο σεξ , τους ομοφυλοφιλους , αυτους που εχουν πολλες εμπειριες στο σεξ ,τους αλκοολικους και γενικα βαζεις στη λιστα οτι θες δεν εμεινε κανενας...φυσιολογικος.
Το θεμα ειναι οτι το σεξ θεωρειται ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ λογος για διακριση ακομα και σημερα....ω το παραλογο του ολου θεματος.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
23-08-2011, 19:26 #149
23-08-2011, 19:28 #150