Results 121 to 135 of 170
Thread: ΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΦΘΟΡΑ
-
25-08-2011, 11:17 #121
εχεις μπλεξει τις πουτσες με τις βουρτσες
φανταζομαι να γνωριζεις πως ο θηλασμος διαρκει το πολυ εναν χρονο....
με αυτον τον εναν χρονο θηλασμου (γιατι το μεγαλωμα του παιδιου δεν ειναι μονο ο θηλασμος), εσυ μοιραζεις υποχρεωσεις και δικαιωματα στο ζευγαρι..
απο κει και περα (αλλα και πιο πριν) και οι δυο γονεις μπορουν και πρεπει να προσφερουν εξισου στα παιδια τους. προφανως δεν εχεις υποψη σου για προβληματικα παιδια , αγορια και κοριτσια που τα προβληματα τους τα δημιουργησε ο παρων/ απων πατερας... αν δεν τα εχεις, ελπιζω να μην τα βρεις καποτε μπροστα σου.
οσο για τα 20 %... ειναι μια ανωφελη συζητηση αυτη που κανεις κι εντελως παραπλανητικη.
εαν ενας ανδρας ειναι σκουπιδιαρης και η γυναικα του γιατρος, ποιος παιρνει τον μεγαλυτερο μισθο????
αν ειναι και οι δυο δημοσιοι υπαλληλοι, ποιος παιρνει τον μεγαλυτερο μισθο????????
αν ο ανδρας εχει μια αβεβαιη ιδιωτικου τομεα δουλεια που την χανει συχνα και η γυναικα εχει μια σιγουρη δουλεια στο δημοσιο, ποιος παιρνει τον μεγαλυτερο μισθο????
κρατα τους αναχρονισμους και τους φαλλοκρατισμους σου για την δικη σου οικογενεια σεντ.
οι περισσοτεροι ζουμε στον 21ο αιωνα, οχι στο 1800 ...
- 25-08-2011, 11:22 #122
εκτος αυτου αγωνιστικαμε αιωνες για να ειμαστε ισαξιες οπως τους αντρες και ακομα δεν το χουμε καταφερει πληρως. εκτος απ το δικαιωμα να ψηφιζουμε εχουμε την ταση να μας περιφρονουν και να μας φορτωνουν. ο πατερας μ που ειναι πλεον αγγελος τον ακουγα να λεει στην μανα μ μεχρι προτινως καθε φορα που καναμε κατι οτι εκεινη μας εκανε σαν τα μουτρα της. αμα ο δικος μ αντρας αυριο μεθαυριο μ πει τα ιδια θα σηκωθω να φυγω και θα μπορω επειδη εχω παλεψει και εχω δουλεια και λεφτα και δεν εξαρτιεμαι! δεν μπορει λοιπον ο καθε αντρας να λεει πως ειναι θεμα μονο δικο μας η στηριξη της οικογενειας που θελει παραπανω θεμελια....
I m a Good Person With Bad Attitude
25-08-2011, 11:28 #123
ειναι γνωστο τοις πασι, οτι οι ανδρες που επικαλουνται την "φυση" για να κρατουν μια γυναικα στο σπιτι, εξαρτημενη οικονομικα απο αυτους (οπως οι παπουδες μας) το κανουν για να εχουν τον ελεγχο της.
οποια σκοπευει να ζησει σαν δουλαρα, ειτε τον θελει ειτε τον σιχαθει καποτε τον αφεντη, ας μεινει αμορφωτη/ ανεκπαιδευτη κι ας περιμενει τον πασα να της δωσει χαρτζιλικι για να παει κομμωτηριο
25-08-2011, 12:45 #124
Εγώ δεν κατάλαβα ποιός μίλησε για αμόρφωτη και ανεκπαίδευτη γυναίκα, και ποιος μίλησε για χαρτζιλίκι? Δεν μπορει μια όμορφη, έξυπνη και μορφωμενη γυναικα να θέλει ΑΠΛΑ να μεγαλώσει τα παιδιά της όσο μπορει απερίσπαστη? Πού ειναι το κακό? Δεν ξέρω, μπορει να είμαι απο άλλο πλανήτη...
25-08-2011, 12:51 #125
25-08-2011, 13:02 #126
Ο θεός έδωσε στον άνθρωπο τη βουληση να επιλεγει αυτο που θεωρει σωστό για τον εαυτό του. Μια γυναίκα - και με θεωρω πολύ γυναικα, χωρις ίχνος αλαζονειας, επειδή μιλησες πριν για θηλυκά- μπορει να επιλέξει να εργαστει για πολλους λογους. Ο οικονομικός λόγος είναι βασικός. Η αυτοπραγματωση και η δημιουργια ειναι ενας άλλος λόγος. Αυτο που θέλω να πω ειναι οτι περα απο τους λογους που θελει μια γυναικα να δουλεψει, η θέληση της και όχι η υποχρεωση της που ειναι δεδομενη οταν εισαι γονιος, να μεγαλώσει το παιδι της ειναι ή πρεπει να είναι ΕΝΤΟΝΗ. Και αυτο εμενα ειναι εμφυτο. Δεν μου το επιβάλλει κανενας άντρας. Το κανω γιατί το θέλω. Και τώρα που δουλευω, παλευω σαν τρελλή να ειμαι μαζι τους και κάνω πραγματα για μενα ΜΟΝΟ οταν κοιμουνται για να ειμαι ΣΥΝΕΧΕΙΑ διπλα τους..
Δεν ξέρω, μπορει να ειμαι από άλλο κόσμο...
25-08-2011, 13:20 #127
γιατι εισαι απο αλλον κοσμο?
εχεις την εντυπωση οτι οι υπολοιπες μητερες που εργαζονται, κανουν κατι διαφορετικο απο εσενα, η αγαπουν λιγοτερο τα παιδια τους?
25-08-2011, 13:40 #128
Όχι, αλλα δινεται η εντυπωση οτι όποια γυναικα επιλεγει να αφοσιωθει στα παιδια της ειναι αναχρονιστική.Έλεος...
25-08-2011, 15:22 #129
25-08-2011, 15:28 #130
Μπορει να μην κατάλαβα καλά. Υποθετω οτι μελη, που συμμετεχουν στο φορουμ περισσοτερο καιρο, καταλαβαινουν καλυτερα απο μενα
Και οι δυο γονεις εχουν υποχρεωση στα παιδια τους. Όμως περα απο αυτο έχουν επιθυμια ή ΠΡΕΠΕΙ να εχουν. Τα παιδια ειναι επιλογή. Αν δεν θες, μην τα κανεις..
25-08-2011, 15:31 #131
Και η μητροτητα τον τελευταιο καιρό εχει γινει ένα από όλα...Σε ομιλια μου σε πολυ γνωστό ακριβό ιδιωτικο σχολειο των βορειων προαστίων, διαπιστωσα με λύπη οτι οι περισσοτερες μαμάδες ερχοντουσαν με Cayenne στο σχολειο αλλά δεν ήξεραν ουτε σε ποια τάξη πάει το παιδί τους (ναι, το άκουσα και αυτο και όχι μια φορά)
25-08-2011, 23:53 #132
Δεν μπορείς να ξεκινήσεις διάλογο, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ μπορείς να τοποθετηθείς σε πραγματικές καταστάσεις και πρακτικά πράγματα που ισχύουν στην ζωή και στην οικογένεια, που ουδεμία σχέση έχουμε με απόψεις.
Τοποθετήσου στα εξής:
A. Oθηλασμός κρατάει 1 χρόνο. Οι γυναίκες που ανήκουν στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) δεν δικαιούνται άδεια μετά την εγκυμοσύνη τους. Tι θα κάνουν λοιπόν ΠΡΑΚΤΙΚΑ;
Θα κρατήσουν την επιχείρησή της κλειστή ένα χρόνο; Και ακόμα ένα χρόνο στο άλλο παιδί, και ακόμα ένα χρόνο στον τρίτο;
B. O άνδρας δεν καλείται να διακόπτει την δουλειά του για 18 μήνες κάθε φορά που γεννιέται ένα παιδί. ΔΕΝ το καταλαβαίνεις; Οι γυναίκες που δεν είναι στο δημόσιο, έχουν τεράστιο εργασιακό πρόβλημα σε κάθε εγκυμοσύνη τους. Πολλές χάνουν την δουλειά του ή την θέση τους. Oι γυναίκες που είναι ελεύθερες επαγγελματίες τι θα κάνουν στον πρακτικό τομέα;
Γ. Ποια είναι η υποχρέωση της γυναίκας ΠΡΑΚΤΙΚΑ, απέναντι στον ρόλο της μητρότητας που η ίδια επέλεξε; Να πετάξει το παιδί σε βρεφονηπιακούς σταθμούς (σε περίπτωση που δεν βρει τι θα κάνει;) σε παππούδες και γιαγιά (αν υπάρχουν) ή σε ανειδίκευτες νταντάδες; Εχεις δει τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί μέσω κρυφών καμερων για κακοποιήσεις βρεφών; Ποια είναι η θέση σου; Θα είχε κακοποιηθεί έστω και ένα πλάσμα, αν ήταν η μητέρα του παρόν;
Δ. Όταν όλοι οι ειδικοί παρουσιάζουν πως η μητέρα πρέπει να είναι δίπλα στο παιδί μέχρι τουλάχιστον την ηλικία των 5 ετών, τι έχεις να απαντήσεις; Τις θεωρείς επιστημονικές μπούρδες; Θα ακούσεις τον παιδίατρο στο τι θα κάνεις όταν αρρωστήσει το παιδί ή τον παιδαγωγό στο πως θα μορφωθεί κλπ, αλλά θα τους αγνοήσεις όταν σου πουν πως το ΚΑΛΥΤΕΡΟ για το παιδί σου είναι να είσαι κοντά του και όχι να απουσιάζεις;
Tέλος γιατί μπερδεύεις την θέση του άνδρα σου, στην ιερή υποχρέωση που έχεις εσύ ως μητέρα; Αν δεν δουλεύεις στο δημόσιο πως θα απαντήσεις ΠΡΑΚΤΙΚΑ στην γέννηση δύο παιδιών;
Eσύ που ζεις στον 21ο αιώνα, μήπως γνωρίζεις τι σημαίνει ΣΤΟΙΧΕΙΑ Eurostat που παρουσιάζουν τον ΜΕΣΟ ΟΡΟ; Στις περιπτώσεις του μέσου όρου, ποια είναι η τοποθέτησή σου;
Στα παραδείγματα σου. Ποια γυναίκα ιατρός, που δεν εργάζεται στο δημόσιο, θα μπορέσει να λείψει από το ιδιωτικό της ιατρείο 2 ή 3 φορές επί 18 μήνες;
Δεν βλέπεις ότι «στηρίζεις» τα επιχειρήματά σου μόνο στην ασφάλεια του δημόσιου τομέα; !!! Δεν υπάρχει για σένα ο ιδιωτικός; Η πραγματικότητα της ανασφάλιστης εργασίας; Το ελεύθερο επάγγελμα; Οι αγρότισσες; !!!
Ποια ελεύθερη επαγγελματίας χωρίς περιουσία ή βοήθεια των γονέων της, έχει την δυνατότητα να λείψει από το κατάστημά της αυτόν τον ένα χρόνο του θηλασμoύ; Και μετά έναν χρόνο ακόμα; (!)
Επίσης για να πληροφορηθείς, στον ιδιωτικό τομέα το μέσο ημερομίσθιο των γυναικών αντιπροσωπεύει το 81,6% των ανδρών και στο Δημόσιο περίπου το 90%
Δεν γνωρίζω με ποιους κάνεις παρέα και στο κοινωνικό σου γίγνεσθαι ισχύουν τέτοιες αναχρονιστικές ιδέες ή αν κατοικείς σε χωριό, όμως οι σύγχρονοι άνθρωποι των δυτικών κοινωνιών, οριοθετούν ξεκάθαρα τους ρόλους τους μέσα στην σχέση και ζουν στην αρμονία που τους δίδει η ισορροπία που οι ίδιοι έχουν επιλέξει. Ούτε καταναγκαστικά ούτε με οικονομική εξάρτηση του ενός μέλους από το άλλο!!! Ποιος αναφέρθηκε σε τέτοιες ανοησίες;
Όλα τα δικαστήρια πλέον, αναγνωρίζουν ως ισότιμη προσφορά στην κοινή περιουσία και στην απόκτηση των αγαθών από τον γάμο και μετά, τον ρόλο της γυναίκας ως μητέρα και ως νοικοκυρά. Σου λέει κάτι αυτό;
Σε μια κοινή ζωή ενός ζευγαριού που αποτελείται από σύγχρονους ανθρώπους, ΔΕΝ υπάρχει χαρτζιλίκι (!!!) αλλά όλα είναι κοινά.
Δεν είναι μόνο ηθική αλλά και απέραντη υποχρέωση και ΔΙΚΑΙΩΜΑ μαζί απέναντι στην μητρότητα που η ίδια η γυναίκα επιλέγει και ΔΕΝ τοποθετείσαι τι γίνεται στο ΠΡΑΚΤΙΚΟ κομμάτι για όσες γυναίκες δεν εργάζονται στον δημόσιο τομέα και δεν καλύπτονται από τα προνόμια που αυτός (ακόμα) δίδει.
Διάβασες την παρακάτω μαρτυρία μέλους που είναι εκπαιδευτικός; Ποιά είναι η τοποθέτησή σου;
26-08-2011, 00:09 #133
σου εχω απαντησει σε ολα αυτα που ρωτας σενταξιον , αλλη φορα για το ιδιο θεμα, αλλα δεν κατανοησες τις απαντησεις. δεν θα κατσω να τις επαναλαβω.
26-08-2011, 00:27 #134
26-08-2011, 00:30 #135
Το δικό μου προβλημα
26-07-2025, 16:05 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή