Results 16 to 30 of 45
Thread: ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ?
-
18-09-2011, 20:12 #16
"Υπάρχει πολύς κόσμος που έχει ορθοποδήσει χάρην σε αυτούς που κάνουν αυτό το λειτούργημα. Είσαι σε φόρουμ υποστήριξης και δεν έχεις καταλάβει τα αυτονόητα?".
... όπως υπάρχει και κόσμος - λίγος, ναι - που έχει αποδείξει στον εαυτό του πως δε τους έχει ανάγκη επειδή δε σπεύδει σε αυτούς με την πρώτη δυσκολία... το να πηγαίνεις στον επιστήμονα και να σου γράφει με πάσα και πλήρη ευκολία το "χ" φαρμακάκι που κυκλοφορεί στην αγορά, δεν είναι μαγκιά... μαγκιά είναι να αφήνεις τα πράματα να σε βρίσκουν και να οπλίζεσαι με τα προσόντα που σου έδωσε η φύση. Και να τα αντιμετωπίζεις. Αν θέλουμε να υποτιμάμε εαυτούς, είναι το μόνο εύκολο. Και άλλο τόσο εύκολο, είναι να κάνουμε πλούσιους τους ειδήμονες που ακόμη δε γνωρίζουμε τί είναι αυτό που τους καθιστά καλύτερους, ωριμότερους και εξυπνότερους απ' το ποίμνιο... :) ...
- 18-09-2011, 20:13 #17
18-09-2011, 20:18 #18
"ναι η καταθλιψη βρεθηκε σε ιερογλυφικά στις πυραμίδες. Οτι θες λες. Η κατάθληψη εφευρεθηκε πολυ προσφατα και πλέον η αξια της είναι εμπορική και ανέρχετε σε δυσεκατομυρια (βλεπε φαρμακοβιομηχανίες)".
Είναι επινόηση, ναι, όπως και οι περισσότερες ασθένειες. Το θέμα είναι πως οι περισσότεροι επιλέγουν να την αντιμετωπίσουν φαρμακευτικά. Δε τους πιέζει κανείς, έτσι τους μάθανε και έτσι συνηθίζεται. Μόνο που ακόμη και βαριές μορφές κατάθλιψης αντιμετωπίζονται επιτυχώς και χωρίς αγωγή.
Αρκεί να αποφασίσει κάποιος να έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του, τους εφιάλτες του, τα λάθη του και τον καθρέφτη του... :) ... πολύ άσχημο και απίστευτα οδυνηρό ως βίωμα. Αλλά αν τα καταφέρει κανείς... με απίστευτα οφέλη και θεαματικές αλλαγές μετέπειτα...
18-09-2011, 20:29 #19
Αρκεί? Άρα όποιος δεν τα καταφέρνει μόνος του, απλά δεν παίρνει απόφαση να κοιτάξει στον καθρέφτη του ε? Ή δεν έχετε περάσει κατάθλιψη παίδες, ή Είσαστε από αυτούς που όντως το καταφέρατε μόνοι σας. Κι επειδή είμαι κι εγώ μία από αυτούς, πιστεύω ότι αν πέρασες πραγματική κατάθλιψη και πραγματικά πιστεύεις τα παραπάνω, δεν έψαξες μέσα σου τόσο όσο συμβουλεύεις.
[I][SIZE="1"]Well you're up so high, how can you save me when the dark comes here tonight to take me up my front walk and into bed, where it kisses my face and eats my head...[/SIZE][/I]
18-09-2011, 20:40 #20
Αγαπητή Vagabond, εκφράζω τη γνώμη μου, δε δίνω συμβουλές... την κατάθλιψη την πέρασα τόσο οδυνηρά και τόσο βαριά που δύσκολα θα την περιέγραφα. Και ναι, την αντιμετώπισα χωρίς φάρμακα γιατί θέλησα να το κάνω έτσι. Δε το μετάνιωσα ποτέ. Ήταν ένα στοίχημα και το κέρδισα. Και αν νομίζεις ότι μιλάω για κατάσταση ελαφριάς μορφής, όχι δε μιλάω για κάτι τέτοιο. Ο καθρέφτης είναι πάντα καρφωμένος στον τοίχο. Κι όποιος θέλει ας κοιτάξει. Μου κόστισε αλλά θα ξανάκανα το ίδιο αν μου ξανασυνέβαινε. Τεράστια οφέλη και απίστευτα ξεκαθαρίσματα. Να εναποθέσω σε δεκανίκια το βίωμά της, γιατί; Είμαστε πλασμένοι για να τα αντιμετωπίζουμε όλα. Μόνο που είμαστε ακόμη βαθιά νυχτωμένοι... σέβομαι την άποψή σου. Αλλά ο καθένας στηρίζεται στα δικά του βιώματα για να εκφέρει γνώμη κι εγώ αυτό κάνω μόλις τώρα... :) ...
18-09-2011, 20:44 #21
Αλλά ο καθένας στηρίζεται στα δικά του βιώματα για να εκφέρει γνώμη κι εγώ αυτό κάνω μόλις τώρα... :) ...
Αλλοι στηριζονται στην επιστημη και στα 100αδες χιλιαδες παραδειγματα και οχι στα βιωματα του.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
18-09-2011, 20:48 #22
Αν στο μέλλον -κακό να μην σε βρει- κάποιος κοντινός σου άνθρωπος έπειτα από μεγάλο σοκ αποκτήσει μια δισλειτουργική και επιβλαβής συμπεριφορά τόσο για τον εαυτό του όσο και για τον περίγυρό του τότε θα συνεχίζεις να λες ότι είναι χαμένα φράγκα και χαμένος χρόνος? Δεν είναι εμπορικό πράμα η κατάθλιψη.
Όταν κάποιος κλείνεται στον εαυτό του κόβει κάθε επαφή με τον κόσμο και δεν τρώει δεν πίνει και δεν μιλάει σε κανέναν (στην καλύτερη περίπτωση έτσι? γιατί στην χειρότερη βάζουν τέλος στη ζωή τους οι καταθλιπτικοί) γιατί πιστεύει πως κανείς δεν τον καταλαβαίνει συνεχίζει να είναι εμπορική αρρώστια που την εφήβραν οι κακοπροαίρετοι φαρμακοβιομηχανοι? απάντησε σε παρακαλώ[COLOR="#800080"][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B]Honey, nobody ever gonna love you
The way I try to do.[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR]
18-09-2011, 20:53 #23
18-09-2011, 20:53 #24
"Αλλοι στηριζονται στην επιστημη και στα 100αδες χιλιαδες παραδειγματα και οχι στα βιωματα του.".
Και ενοχλείται η "επιστήμη" επειδή κάποιοι σαν εμένα αντιμετώπισαν χωρίς φάρμακα την κατάθλιψή τους;... εκτός αν η επιστήμη στηρίζεται μόνο σε θεωρίες αγαπητέ Κηπ... μήπως να μετανιώσω κιόλας επειδή δε τα έβαλα στο στόμα μου, δε πήρα 15 κιλά και δε κοιμόμουνα εξ' αιτίας τους 15 ώρες το 24ωρο;... προσωπικά, ο ψυχαναλυτής μου, με έχει επιβραβεύσει για αυτό. Εγώ έχω διαμορφώσει τη νοοτροπία μου με βάση τα βιώματά μου. Η επιστήμη ΕΠΙΣΗΣ εδώ και αιώνες, με βάση τα βιώματα των ανθρώπων... ευχαριστώ.
18-09-2011, 20:54 #25
18-09-2011, 20:54 #26
Κοίτα ο περισσότερος κόσμος πάει σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο ως τελευταία λύση. Δεν πάει κανείς με το παραμικρό. Δεν έχουν όλοι την ίδια δύναμη που μπορεί να έχεις εσύ. Άλλωστε αν εσύ πχ μεγάλωσες σε ένα υγειές περιβάλλον και σου έδωσαν τα εφόδια και τη δύναμη να ανταπεξέλθεις στα "παραμικρά" τότε μαγκιά σου. αλλά δεν είναι όλοι ίδιοι αν σε χτυπήσω δεν θα πονέσεις όσο θα πονέσει ένας καταθλιπτικός .
[COLOR="#800080"][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B]Honey, nobody ever gonna love you
The way I try to do.[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR]
18-09-2011, 20:58 #27
Σύμφωνοι, κι εγώ την δική μου άποψη λέω. Κι εγώ το ίδιο με εσένα το πέρασα, και επίσης μόνη μου. Και σίγουρα αισθάνθηκα δυνατή που τα κατάφερα μόνη μου. Μετά από λίγα χρόνια, ξαναήρθε, με άλλες αφορμές και διαφορετικά βάθη (θέλω να ελπίζω ότι είμαι και πάλι στην έξοδο). Τον καθρέφτη μου τον έχω καρφωμένο απέναντί μου από παιδί. Πάντα ήμουν από μελαγχολικός έως καταθλιπτικός χαρακτήρας... η προδιάθεση παίζει και αυτή το ρόλο της, και όσες φορές κι αν τη νικήσεις, μπορεί να επανέρχεται σαν κακό σπυρί και να πρέπει να την ξανανικήσεις.
Σίγουρα η κατάθλιψη είναι τεράστιο σχολείο, μαθαίνεις πράγματα για εσένα που ίσως αλλιώς να μην τα μάθαινες. Αλλά είναι άδικο να λέμε ότι όταν κάποιος δεν μπορεί μόνος του απλά δεν αποφασίζει να έρθει φάτσα με φάτσα με τον εαυτό του. Ειδικά αφού ξέρουμε καλά πώς τον βλέπεις τον εαυτό σου όταν έχεις κατάθλιψη, πόσο πολύ διαστρεβλώνεται η αντίληψη της πραγματικότητας (πχ "ζούσα σε πλάνη, τώρα άνοιξαν τα μάτια μου και βλέπω πόσο άσχημη είναι η ζωή"), πόσες ενοχές κουβαλάει που γυρνάνε σε αηδία για τον ίδιο μας τον εαυτό. Άλλοι μπορούν να κρατιούνται από τη φωνή της λογικής ότι οκ, αυτό τώρα μου φαίνεται εντελώς αληθινό, αλλά είναι η κατάθλιψη που μιλάει. Άλλοι κοιτώντας στον καθρέφτη. Άλλοι ίσως δεν ξέρουν από πού να αρχίσουν και πώς να το κάνουν. Άλλοι τερματίζουν τη ζωή τους, όχι επειδή τους παράτησε ο γκόμενος πχ, αλλά λόγω αυτού του απίστευτου πηγαδιού στο οποίο έπεσαν.
Απλά οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και αντιδρούν διαφορετικά. Σε εμένα αυτός ο καθρέφτης απέναντί μου δεν λειτούργησε καθόλου μα καθόλου ευεργετικά. Τα λάθη μου γίνονταν τεράστια, εγκληματικά. Τα καλά μου? Πφφφ δεν υπήρχαν. Ποτέ δεν είχα άγνοια των δαιμόνων μου, ούτε και το ήθελα ποτέ, ίσως γι'αυτό. Δεν αμφιβάλλω ότι λειτούργησε για εσένα, και χαίρομαι που βρήκες τον τρόπο να βγεις από αυτήν την κόλαση. Απλά ίσως ο τρόπος ειναι διαφορετικός για τον καθένα μας, όπως διαφορετικοί είμαστε όλοι ο ένας από τον άλλο. Ίσως δεν είναι απλά θέμα του "αποφεύγω να κοιτάξω την φάτσα μου στον καθρέφτη" η κατάθλιψη, ή ίσως όχι πάντα.
Αυτή ήταν η ένστασή μου, και εννοείται είναι απλά η γνώμη μου.[I][SIZE="1"]Well you're up so high, how can you save me when the dark comes here tonight to take me up my front walk and into bed, where it kisses my face and eats my head...[/SIZE][/I]
18-09-2011, 20:59 #28
Επειδή δε γίνεται κατανοητό αυτό που θέλω να πω, θα σταματήσω εδώ. Αγαπητή φίλη, μεγάλωσα σε περιβάλλον που δε θα ήθελες να είσαι μέσα σε αυτό ούτε δευτερόλεπτο. Αν τόσο ενοχλούνται οι περισσότεροι επειδή κάποιος τα κατάφερε χωρίς αγωγή, ας ενοχλούνται. Είδες;... το πρώτο που σκέφτηκες είναι πως μεγάλωσα "καλά" και σε "υγιές" περιβάλλον. Τουναντίον. Αλλά ναι, η κατάθλιψη νικιέται και χωρίς φάρμακα. Έτσι απλά. Και το απλό είναι και το πολύ δύσκολο. Καλό βράδυ. Κάποιο περιμένουν να βγούνε τη βόλτα τους... :) ...
18-09-2011, 21:00 #29
Εγώ θα έλεγα οτι αυτοι που εχουν περασει μεγαλητερα ζορια είναι ποιο σκληροί ανθρωποι. είναι γεγονος βεβαια οτι έτσι που είναι δομημένη η κοινωνία σημερα είναι πιο να φτάσει καποιος παθολογικές καταστάσεις μιας και λοιπουν πολλα απο τα βασικα που χρειαζετε ακομα και ένας σκυλος.
18-09-2011, 21:02 #30
ενταξει, εδω ο καθενας μπορει να δηλωνει οτιθελει
και ως ταυτοτητα και ως διαγνωση που εκανε μονος του και ως θεραπεια που δρομολογησε μονος του...
τσαμπα ειναι...
καπου εξω κρινονται οι αληθειες...
Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΠΑΝΗΛΘΕ
22-06-2025, 19:40 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία