Πως & γιατι οι γυναικες ανεχονται την απιστια? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 116
    Senior Member
    Quote Originally Posted by BloodyKate View Post
    Αδυναμία να προσπαθεί να σώσει τη σχέση και το γάμο της? Δύναμη θα το έλεγα που το αντέχει. Η απιστία μπορεί στις μέρες μας να ακούγεται τόσο συχνά που δεν λέει τίποτα σαν λέξη αλλά όταν σου συμβεί είναι αρκετά βαρύ το φορτίο. Εγώ αυτήν την ελπίδα μάλλον δύναμη θα την έλεγα παρά αδυναμία. Αδυναμία έχει ο άπιστος που δεν μπορεί να μίνει πλήρως αφοσιομένος.
    Αν και δεν μιλω για τις παντρεμενες. Αλλα απο την μια συμφωνω μαζι σου. Βεβαια εχω μπερδευτει αν η αποφαση μιας παντρεμενης να μεινει ειναι απο δυναμη ή αδυναμια.. νομιζω κατι και απο τα δυο!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Christina82 View Post
    Αν και δεν μιλω για τις παντρεμενες. Αλλα απο την μια συμφωνω μαζι σου. Βεβαια εχω μπερδευτει αν η αποφαση μιας παντρεμενης να μεινει ειναι απο δυναμη ή αδυναμια.. νομιζω κατι και απο τα δυο!
    Από δύναμη είναι, αν εσύ ανοίξεις σπίτι, οικογένεια σε μια κρίση που θα περάσει ο γάμος σου δεν θα το τραβήξεις μέχρι το τέλος προκειμένου να τον σώσεις?? Όσο για μια κοπέλα που είναι στην αρχή της σχέσης της, εκεί μπορεί να παίζουν πολλά, ανασφάλεια ή βλακεία (δεν μου έρχονται άλλα :Ρ)
    [COLOR="#800080"][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B]Honey, nobody ever gonna love you
    The way I try to do.[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR]

Banned
    Η καθημερινότητα δείχνει ότι ο άνθρωπος δεν είναι μονογαμικό ζώο.

Senior Member
    χμμμ, δεν μπορω να σου απαντησω γιατι δεν ξερω τι θα κανω σε περιπτωση που ειμαι παντρεμενη. Αλλα τωρα δεν το συζητω, φευγω με την μιααααα.... :D

Senior Member
    Quote Originally Posted by Dimitriou View Post
    Πως το εννοας αυτο δικε μου? ;)

Senior Member

Ο μι τζι και τρια λολ...ναι υπαρχει και αυτη η γαματη δικαιολογια...φταιει η φυση μας...

Senior Member
    Καλα απο δικαιολογιες αλλο τιποτα... Το θεμα ειναι τι ανθρωπος εισαι γιατι εσυ επιλεγεις τι θες να εισαι. Ζωο ή ανθρωπος με νοημοσυνη?

Senior Member
    Οκ... το εννοείς και για τις γυναίκες έτσι?
    [COLOR="#800080"][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B]Honey, nobody ever gonna love you

Senior Member
    Καλα απο δικαιολογιες αλλο τιποτα... Το θεμα ειναι τι ανθρωπος εισαι γιατι εσυ επιλεγεις τι θες να εισαι. Ζωο ή ανθρωπος με νοημοσυνη?
    :)) αυτό μ αρεσε! Συμφωνώ!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by BloodyKate View Post
    Αδυναμία να προσπαθεί να σώσει τη σχέση και το γάμο της? Δύναμη θα το έλεγα που το αντέχει. Η απιστία μπορεί στις μέρες μας να ακούγεται τόσο συχνά που δεν λέει τίποτα σαν λέξη αλλά όταν σου συμβεί είναι αρκετά βαρύ το φορτίο. Εγώ αυτήν την ελπίδα μάλλον δύναμη θα την έλεγα παρά αδυναμία. Αδυναμία έχει ο άπιστος που δεν μπορεί να μίνει πλήρως αφοσιομένος.
    Τελικά, είναι πράγματι θέμα φύλου η ''ανοχή'' της απιστίας; Δεν είναι κάπως απλοϊκό ή ίσως ''περιοριστικό'' όταν παίρνουμε ένα θέμα που μας αφορά όλους, είτε άμεσα είτε έμμεσα,
    και κάνουμε τέτοιες γενικεύσεις τύπου ''οι γυναίκες κάνουν αυτό'', ''οι άντρες κάνουν εκείνο'';

Bloodykate, με αφορμή το ποστ σου να ρωτήσω κάτι ακόμα.
    Γιατί να φανερώνει πάντα δύναμη το να μένεις και να προσπαθείς, ίσως ακόμα κι όταν η διάβρωση έχει φτάσει ως τον πυρήνα και δεν αποκαθίσταται με τίποτα;
    Υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες η αδυναμία να απεξαρτηθείς από το οικείο και το γνώριμο, έστω κι αν δε σου κάνει πια, βαπτίζεται δύναμη. Καμουφλάρεται έτσι τόσο βολικά.
    Είναι, δηλαδή, φορές που πρέπει να πεις αντίο, να φύγεις, για να είμαι / είσαι / είναι καλά, και αυτό θέλει επίσης δύναμη πολλή.

Από την άλλη, είναι και το πώς ορίζεις την απιστία.
    Υπάρχουν πολλοί τρόποι να απιστήσεις και μάλιστα χωρίς να φτάσεις καν στο κρεβάτι με κάποιον άλλον πέραν του συντρόφου σου.

Για μένα απιστία είναι ίσως περισσότερο το να πάψω να νιώθω το ό,τι για το σύντροφό μου και να μην του το πω, απιστία ακόμα και απέναντι στον εαυτό μου, όταν δηλαδή αρνούμαι να το αποδεχτώ.
    Ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οτι αυτά που νιώθω έχουν αλλάξει. Ότι εγώ έχω αλλάξει. Κι αυτό είναι τόσο μα τόσο ανθρώπινο. Απιστώ, όμως, όταν δεν το λέω στον άνθρωπό μου, ούτε και στον εαυτό μου.

Banned
    Ξέρεις δεν διαφέρουμε και τόσο απο το υπόλοιπο ζωικό βασιλειο. Για παράγειγμα η περιοχη του εγκεφάλου που ρυθμίζει τη λιμπιντο, την όρεξη, το στρες και αλλα (υποθάλαμος-υπόφυση) είναι όμοια σε θηλαστικα πτηνα ερπετα ακόμα και στα ψάρια. Φαντάσου ότι πολλα πειράματα για τη κατάθλιψη γίνονται σε ψάρια!

Senior Member
    Crazy_diamond συμφωνω σε οτι γραφεις!

Senior Member
    Ξέρεις δεν διαφέρουμε και τόσο απο το υπόλοιπο ζωικό βασιλειο. Για παράγειγμα η περιοχη του εγκεφάλου που ρυθμίζει τη λιμπιντο, την όρεξη, το στρες και αλλα (υποθάλαμος-υπόφυση) είναι όμοια σε θυλαστικα πτηνα ερπετα ακόμα και στα ψάρια.
    Ναι το γνωριζω αλλα το θεμα ειναι οπως ειπα και πρηγουμενως αν επιλεγουμε να παραμεινουμε ζωα ή να ειμαστε πιο ανθρωπινοι με νοημοσυνη. Την νοημοσυνη που εχουμε εμεις δεν την εχει κανενα ζωο αρα μηπως ειμαστε και αρκετα διαφορετικοι? Εσυ κατατασσεις τον εαυτο σου στο ζωικο βασιλειο? Γιατι εγω οχι, ειμαι πιο συναισθηματικη και δεν καθοδηγουμαι απο τα "παθη" μου. Ξερω ποτε θα κανω κατι και ποτε οχι γιατι επιλεγω να ειμαι αυτη που ειμαι..

Senior Member
    Quote Originally Posted by crazy_diamond View Post
    Τελικά, είναι πράγματι θέμα φύλου η ''ανοχή'' της απιστίας; Δεν είναι κάπως απλοϊκό ή ίσως ''περιοριστικό'' όταν παίρνουμε ένα θέμα που μας αφορά όλους, είτε άμεσα είτε έμμεσα,
    και κάνουμε τέτοιες γενικεύσεις τύπου ''οι γυναίκες κάνουν αυτό'', ''οι άντρες κάνουν εκείνο'';

Bloodykate, με αφορμή το ποστ σου να ρωτήσω κάτι ακόμα.
    Γιατί να φανερώνει πάντα δύναμη το να μένεις και να προσπαθείς, ίσως ακόμα κι όταν η διάβρωση έχει φτάσει ως τον πυρήνα και δεν αποκαθίσταται με τίποτα;
    Υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες η αδυναμία να απεξαρτηθείς από το οικείο και το γνώριμο, έστω κι αν δε σου κάνει πια, βαπτίζεται δύναμη. Καμουφλάρεται έτσι τόσο βολικά.
    Είναι, δηλαδή, φορές που πρέπει να πεις αντίο, να φύγεις, για να είμαι / είσαι / είναι καλά, και αυτό θέλει επίσης δύναμη πολλή.

Από την άλλη, είναι και το πώς ορίζεις την απιστία.
    Υπάρχουν πολλοί τρόποι να απιστήσεις και μάλιστα χωρίς να φτάσεις καν στο κρεβάτι με κάποιον άλλον πέραν του συντρόφου σου.

Για μένα απιστία είναι ίσως περισσότερο το να πάψω να νιώθω το ό,τι για το σύντροφό μου και να μην του το πω, απιστία ακόμα και απέναντι στον εαυτό μου, όταν δηλαδή αρνούμαι να το αποδεχτώ.
    Ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οτι αυτά που νιώθω έχουν αλλάξει. Ότι εγώ έχω αλλάξει. Κι αυτό είναι τόσο μα τόσο ανθρώπινο. Απιστώ, όμως, όταν δεν το λέω στον άνθρωπό μου, ούτε και στον εαυτό μου.
    Για τι πράμα μιλάς?.
    Όταν αγαπάς δεν υπάρχει διάβρωση υπάρχει συντροφικότητα και αγάπη. Η αγάπη σου τελειώνει?
    Μιλάω για τις δικές μου απόψεις. Αν ήμουνα παντρεμένη δεν θα ήθελα να καταντήσω να έχω μοντέρνα οικογένεια με 3 γάμους και 3 παιδιά από τον κάθε γάμο μου. Εκείνον που θα επιλέξω θα το πάω μέχρι το τέλος. Έτσι έμαθα εδώ έτσι θα κάνω. Εκφράζω τις απόψεις μου δεν προσπαθώ να επιβάλλω τίποτα σε κανέναν.

Είναι δύναμη να μένεις και να προσπαθείς να σώσεις τη σχέση σου ή τον γάμο σου, πρόσεξε δεν ανέχεσαι την απιστία ή την οποιαδήποτε κρίση, αλλά προσπαθείς με νύχια και με δόντια να κάνεις καλύτερη αυτή τη σχέση.

Εσύ δεν ξέρω σε τι φάση είσαι τώρα, αν στα καλά καθούμενα εκεί στη μέση του γάμου σου πάψεις να αγαπάς τον σύντροφό σου τότε εξ αρχής δεν έπρεπε να παντρευτείς δεν ήσουν έτοιμη. Είναι ευθύνη αυτά.

Μην παρεξηγήσεις που μιλούσα σε δεύτερο ενικό, δεν εννοούσα εσένα γιατί δεν σε ξέρω :) γενικά τα λέω

Senior Member
    Απο την αλλη συμφωνω με Blοody.. ειμαι τοσο διχασμενη! Δυστυχως η "αγαπη" που νιωθουν πολλοι ειναι εγωισμος ουσιαστικα... δεν ξερω αν καταλαβαινετε τι εννοω.

Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast