Τι μπορουμε να συγχωρησουμε και τι δεν μπορουμε? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 44
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    το θεμα για μενα ειναι :"τι ακριβως ειναι η συγχωρεση"
    συγχωρεση ειναι, να θεωρουμε αυτο που μας ενοχλησε σαν μη γενομενο και να συνεχιζουμε την σχεση μας με τον αλλο?
    η απλα να συνεχιζουμε την σχεση μας με τον αλλο.
    προσωπικα, εχω πααααρα πολλες φορες δωσει τοπο στην οργη και συνεχισα σχεσεις με καποιους που με ειχαν ενοχλησει οι πραξεις τους, αλλα ποτε δεν ξεχασα αυτο που ειχε συμβει. απλα το παρεβλεψα. ειναι αυτο συγχωρεση?
    εγω νομιζω οτι δεν ειναι, γιατι μετα απο ενα σοβαρο τετοιο γεγονος, που και να θελεις, δεν μπορεις να το ξεχασεις , γιατι δειχνει πραγματα για τον αλλο, τις ποιοτητες του, τις σκεψεις του και τις προθεσεις του για σενα, η σχεση ακομα και να δειχνει, δεν ειναι ποτε ιδια με την αρχικη.

συγχωρεση νομιζω ειναι να καταλαβεις τους λογους των πραξεων των αλλων αλλα και να ξεχασεις πραγματικα το προβληματικο θεμα.
    αυτο για μενα , δεν παιζει.
    για συχωροχαρτια απευθυνθειτε στους αγιους πατερες..
    Συμφωνω τοοοοσο μα τοοοσο πολυ μαζι σου!

Senior Member
    Δηλαδή εγώ είμαι ασυγχώρητος???

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lefteris68 View Post
    Μια άλλη άποψη....
    Ειναι ευχής έργο να μπορεί να συγχωρεί κανείς τους άλλους ανθρώπους.... μια πραγματικά στάση ζωής δύσκολη να επιτευχθεί.... όμως πιστεύω πως ο ανθρωπος μπορεί να μάθει να συγχωρεί με τη δύναμη του Θεού.... αφού μαθει πρώτα να συγχωρεί τον εαυτό του για τα λάθη που κάνει στη ζωή.......και να καταλάβει ότι τα λάθη αποτελούν βήματα προς την βελτίωσή του... τότε ίσως κάποτε να φτάσει σε υψηλότερο συνειδησιακό επίπεδο όπου θα επικρατεί η αγάπη και η καλοσύνη μεταξύ των ανθρώπων.... πράγμα που σήμερα ίσως φαντάζει δύσκολο να πραγματοποιηθεί .... δυνατό όμως να γίνει αν κανείς αναλογιστεί την πορεία του ανθρώπου και την εξέλιξή του στο πέρασμα των αιώνων...
    Συμφωνω αλλα δεν εχουν ολοι οι ανθρωποι την διαθεση να μαθουν μεσα απο τα "λαθη" τους οποτε τι να συγχωρησεις? Συγχωρεις μια, δυο φορες αλλα την τριτη καηκες!

Senior Member
    Quote Originally Posted by sokolatoxrwma View Post
    Δηλαδή εγώ είμαι ασυγχώρητος???
    Γιατι καλε? τι εκανες?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Christina82 View Post
    Γιατι καλε? τι εκανες?
    αυτο λέω και εγω.. τι εκανα???

Senior Member
    Γιατι καλε? τι εκανες?
    christina μην απαντας ειναι τρολει
    I m a Good Person With Bad Attitude

Senior Member
    Quote Originally Posted by Broken_DoLL View Post
    christina μην απαντας ειναι τρολει
    Χμμμμ καταλαβα! Εχουμε ενα ασυγχωρητο τρολει... λειτουργει σημερα ή απεργει? Χαχααχαχχαχαχα!

Senior Member
    Χμμμμ καταλαβα! Εχουμε ενα ασυγχωρητο τρολει... λειτουργει σημερα ή απεργει? Χαχααχαχχαχαχα!
    σημερα λειτουργει κανονικα

Senior Member
    ναι ρε εγω ειμαι ο κακός και ειστε οι καλοι

να χουμε τα ματια μας ορθάνοιχτα ώστε να μην έχουμε μετά το δίλημμα της συγχώρεσης. Άμα κανείς είναι προσεκτικος με τους γυρω του και αντιδρα εκείνη τη στιγμή με το δεοντα τροπο (χωρις να κανει κακο) τότε μειώνονται και οι πιθανότητες να του κανουν ζημια.
    γιάννης

Senior Member
    ο ανθρωπος ειναι αδυναμο ζωο.....δεν ειμαι υπερηφανη που ανηκω στο ανθρωπινο ειδος

Senior Member
    Quote Originally Posted by Broken_DoLL View Post
    ο ανθρωπος ειναι αδυναμο ζωο.....δεν ειμαι υπερηφανη που ανηκω στο ανθρωπινο ειδος
    Μην το λες αυτο γιατι εχουμε και αδυναμιες αλλα και μεγαλη δυναμη. Εχουμε το μυαλο και την δυναμη της θελησης να κανουμε πολλα αξιολογα πραγματα. Θα επρεπε να νιωθεις καλα που εισαι ανθρωπος.. οσο για τους αλλους που ισως δεν σε τιμα να εισαι στο ειδος αυτο ασε τους στα δικα τους προβληματα και κοιτα πως να αξιοποιησεις σωστα το μυαλο σου, την δυναμη σου αλλα και τις αδυναμιες σου... ;)

Senior Member
    αυτοι που μπορουν να τον αλλαξουν τον κοσμο ειναι απ την αντιθετη πλευρα ομως. εγω δεν μπορω να κανω τπτ. κ να πω πως κανω ολοι με δουλευουνε και αδιαφορουνε

Senior Member
    Λοιπόν , νομίζω οτι η συνχώρεση εμπεριέχει την κατανόηση κυρίως για την προβληματική συμπεριφορά κάποιου , αλλά και την ικανότητα ανέχειας ταυτόχρονα . Εξού και η σημασιολογία της λέξεως συν-χωράω , αφήνω αυτήν την 'συμπεριφορά' να συν-υπάρχει (χωράει) μέσα στην καθημερινότητα μου , μέσα στην σχέση μου , η όπου αλλού βρίσκεται , ώστε να μην κατακρίνω και το άτομο που την εκφράζει , γιατί κάτι αντίστοιχο θα επίθυμούσε και ο καθένας για τον εαυτό του , και παράλληλα υπάρχει πάντα η ελπίδα κάποια στιγμή το πρόβλημα να γίνει διακριτό και αν είναι εφικτο να έλθει μια αλλαγή (πιο σπάνιο) . Αυτό βέββαια δεν συνεπάγεται οτι τα ανεχόμαστε όλα. Κάποιες καταστάσεις δεν δίνουν τέτοια περιθώρια .Καθείς έχει διαφορετική κλίμακα συνχώρεσης , και αν κάτι μας πέφτει πολύ βαρύ σε δεδομένη στιγμή (γιατί εν καιρό πολλά αλλάζουν) τότε απλά δεν μας ''χωράει'' , και η συν-χωρεσή πάει στα αζήτητα . Λίγο αυτοκριτική προ της απόφασης όμως , πάντοτε βοηθάει .

Senior Member
    frikoubiko δεν υπαρχει σαφηνεια στην λεξη συγχωρεση ειναι εντελως αντικειμενικη. και η αυτοκριτικη το ιδιο.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast