ανασφαλεια στη σχεση..κι εσεις; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 38
    Banned
    το τοσο εντονα ειναι κατι που εσυ το υποθετεις. εγω θα πω απλα πως δε μπορω να ξερω το παρελθον της νηπενθές, ουτε εχω παρακολουθησει ολα της τα θεματα εδω μεσα, για να γνωριζω τι εχει ακριβως. ομως αν ειναι κατι που συμβαινει μονο με την τωρινη της σχεση και δεν εχει επαναληφθει στο παρελθον, μπορει να φταιει κι αυτος που εχει διπλα της, μπορει να ειναι απλα και θεμα χρονου επειδη δεν προλαβαν να "χτισουν" ακομα εμπιστοσυνη μεταξυ τους, δε νιωθει ανετα κλπ.

το να εχει λιγες ανασφαλειες μια κοπελα, οτι μπορει να χασει τον αγαπημενο της, δε σημαινει οτι χρειαζεται ψυχιατρο. γιαυτο την προετρεψα να το αντιμετωπισει κυριως με το ατομο που νιωθει αυτη την ανασφαλεια. το να εχει ανασφαλειες συνεχως ομως και με ολους που ειναι διπλα της καθε φορα, τοτε ναι συμφωνω, σημαινει οτι μαλλον κατι της συμβαινει.

Senior Member
    Οκ, εγώ απλά το λέω επειδη έχει βεβαρυμένο οικογενειακό παρελθόν και δεν είναι κάτι αμελητέο αυτό.
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    Ανασφαλειες νομιζω πως εχω σε ολες μου τις σχεσεις...φιλικες,οικογενει ακες και τωρα ειναι η πρωτη φορα που εχω και στην "ερωτικη" μου ζωη. Δεν ξερω κατα ποσο πρεπει να πιστευω αυτα που λεει.κι απ την αλλη γιατι οχι; Αλλωστε επειδη εχω την ταση να ξεψαχνιζω καθε λεξη απ αυτα που μου λενε, δεν φαινεται να λεει ψεματα,γιατι αλλιως θα υπερεβαλε κι αλλο. Ετσι και χωρις τις ανασφαλειες ειναι κατι που ποναει. Μαλλον πρεπει να σταματησω να προσεχω ολες τις λεπτομερειες στα λογια των αλλων!
    No matter what anybody tells you, words and ideas can change the world. -Deas poets society

Senior Member
    για να αισθανεσαι ασφαλης με αυτη την εννοια πρεπει να ειναι ο αλλος για σενα δεδομενος.ειναι λογικο οταν αγαπας και ειδικα οταν εισαι ερωτευμενος/η να αισθανεσαι ανασφαλεια.ακομη και οι φιλικες σχεσεις που εχουν περασει απο δοκιμασιες και παλι ερχεται στιγμη και αναρωτιεσαι αν ειναι ισχυει το οτι ειναι ανοδιοτελεις ή αν ειναι οσο αληθινες τις φανταζεσαι.

Senior Member
    Στεκει και αυτο που λες. Για την ακριβεια δν μπορω να βρω καποιο λαθος σε κανενα απο τα μηνυματα κι ας ειναι καποια τοσο διαφορετικα μεταξυ τους!
    No matter what anybody tells you, words and ideas can change the world. -Deas poets society

Senior Member
    Quote Originally Posted by νηπενθές View Post
    Ναι, φυσικα και ειναι δικο σου θεμα οταν ο αλλος σου δειχνει οτι σε θελει..αλλα γινεται να περνας μα καποιος υπεροχα απο τη μια κι απο την αλλη να νιωθεις τοσο ασχημα; Τι κανεις τοτε;
    ναι, γινεται.
    υπομονη, κανεις.
    προσπαθεις οσο μπορεις, οταν μπορεις, να εξορθολογισεις την σκεψη σου και να σκεφτεσαι οτι εφοσον σε θελει, τον θελεις, περνατε καλα, ειναι απλα μια δικη σου ανησυχια, χωρις βαση και απλα φοβασαι μη τον χασεις.
    αν δεν σε βασανιζει και ειναι σε ηπιο βαθμο, δεν ειναι κακο.
    σε κανει να μην θεωρεις τον αλλο δεδομενο κι αυτο, παρατεινει τον ερωτα ;)
    αν φτασεις στο σημειο να υποφερεις και να μην χαιρεσαι στην σχεση σου, τοτε πρεπει να κανεις κατι γι αυτο.

Senior Member
    Και πως αποφευγεις να σε θεωρησει ο αλλος δεδομενο;

Senior Member
    Quote Originally Posted by νηπενθές View Post
    Και πως αποφευγεις να σε θεωρησει ο αλλος δεδομενο;
    προς το παρον, εσυ εισαι αυτη που δεν θεωρεις τον αλλο δεδομενο.
    για να μην σε θεωρει ο αλλος δεδομενο, πρεπει να μην εισαι πολυ ανασφαλης, η τουλαχιστον να μη δειχνεις πολυ ανασφαλης και κρεμασμενος πανω του, αλλα κυριως, να εχεις τον δικο σου "χωρο", με ενδιαφεροντα, σπουδες, προσωπικες φιλιες και δραστηριοτητες, που να ισχυουν χωρις αυτον...

Senior Member
    εδω απαντουν αλλοι ειμαι το πλεον ακαταλληλο ατομο να μιλησει.δεν ξερω καποια στιγμη ξυπνας και το ανακαλυπτεις,γινεται με τις συνεχεις παραχωρησεις,με το να μην διεκδικεις, με το να δικαιολογεις τα αδικαιολογητα, με το να εθελοτυφλεις, με το να εισαι φοβισμενη,μονη και πολλα αλλα.
    βασικα να εχεις μαθει να σεβεσαι τον εαυτο σου. αυτο καταλαβα πολυ αργα και να μπορεις να υποστηριξεις τις αποψεις σου εστω κι αν ελθεις σε συγκρουση.

Senior Member
    φιλη νηπενθες, πιθανον να νιωθεις ανασφαλεια επειδη εχεις ζησει απο καποια προηγουμενη σχεση σου εναν ασχημο χωρισμο κ δεν θελεις να επαναληφθει αυτο.. να εχεις υπ'οψιν σου οτι οι ανθρωποι ειναι διαφορετικοι κ οτι επειδη εζησες καποια στιγμη εντονα την απορριψη απο καποιον αλλον, δεν θα επαναληφθει αυτό και στις επομενες σχεσεις σου.. πρεπει να αποκτησεις μεγαλυτερη αυτοπεποιθηση και αυτοεκτιμηση γιατι νομιζω οτι βασικα αυτο σου λειπει... οταν πιστευεις οτι αξιζεις την αγαπη καποιου κ οτι εχεις αξια σαν ανθρωπος, μπορεις να διακρινεις κ ευκολα αν ο αλλος στη σχεση αξιζει ή οχι να ειναι μαζι σου. αν ο ανθρωπος αυτος σου προκαλει ανασφαλεια, αυτο σημαινει οτι δεν προσπαθει πολυ για τη σχεση κ σου αφηνει κενα κ ερωτηματικα..

μαθε για το παρελθον του,αν εχει χωρισει ασχημα με την πρωην του, ρωτα τον τι θεωρει βασικο σε μια σχεση,προσπαθησε να τον ψυχολογησεις κ δωστου την αγαπη σου χωρις αναστολες και ανασφαλειες.. ετσι,αν στο τελος χωρισετε θα ξερεις οτι τουλαχιστον εσυ τα εδωσες ολα σε αυτη τη σχεση κ το προβλημα ηταν δικο του..

Senior Member
    Θελω να τα δωσω ολα,αλλα απο την αλλη καποιοι μου λενε να προσεχω.
    Ξερω για το παρελθον του και αυτο βοηθαει σε πολυ μεγαλο βαθμο την ανασφαλεια μου, καθως εκανε σχεση με την επι χρονια κολλητη του,με την οποια εμειναν μαζι σχεδον 4 χρονια και χωρισαν τελειως φιλικα!

Senior Member
    Θελω να τα δωσω ολα,αλλα απο την αλλη καποιοι μου λενε να προσεχω.
    Ξερω για το παρελθον του και αυτο βοηθαει σε πολυ μεγαλο βαθμο την ανασφαλεια μου, καθως εκανε σχεση με την επι χρονια κολλητη του,με την οποια εμειναν μαζι σχεδον 4 χρονια και χωρισαν τελειως φιλικα!

Senior Member
    προφανως νιωθεις να απειλεισαι ακομη απο την πρωην του.. κ αυτοι που σου λενε να προσεχεις γιατι στο λενε αυτο?

Junior Member
    εννοείς να "θέλεις" τον άλλο τόσο πολύ που να πονάς...γιατί αν τον αγαπάς τόσο πολύ δε σε νοιάζει αν σ' αγαπάει το ίδιο...οι σχέσεις δεν είναι "αγώνας" ποιος αγαπάει τον άλλο περισσότερο..σε μια καλή σχέση πρέπει να κυριαρχεί το συναίσθημα της σιγουριάς και της αυτοπεποίθησης. Φιλικά, Μαρίνα

Junior Member
    οι καλές σχέσεις έχουν χαρακτηριστικά την αυτοπεποίθηση και την ασφάλεια..αν δεν αισθάνεσαι έτσι στην σχέση σου, θα πρέπει να τη δουλέψεις..

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast