από φιλία σε ερωτική σχέση - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 12 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 175
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    Φυσικό δεν είναι ρε συ? Αλλά είσαι μικρός ακόμα, θ' ανδρωθείς με τον καιρό. 20 δεν είσαι?
    Και είμαι μικρός 20 χρονών; Οι άλλοι πώς ξεκινούν δηλαδή από τα 16 τους;
    Όχι, δεν το θεωρώ φυσικό. Σε μια σχέση δεν είσαι στην πραγματικότητα περισσότερο ασφαλής. Στους ίδιους καθημερινούς κινδύνους εκτίθεσαι. Πρόκειται για μια ψευδαίσθηση. Ή θεωρείς φυσικό που είμαι για φτύσιμο;

Senior Member
    Sheldon όσο και να προσπαθείς να εκλογικεύσεις και να προβάλλεις με απόλυτα φυσικό τρόπο τους λόγους για τους οποίους είσαι "για φτύσιμο" όπως λες, δε μας πείθεις!!
    Καταλήγεις σε συμπεράσματα, τα οποία ανάγεις σε αξιώματα για να πείσεις τον εαυτό σου για τι πράγμα ακριβώς?
    ότι είσαι για φτύσιμο? ότι είσαι ανίκανος να βρεις κοπέλα? ότι δεν μπορείς να κάνεις φίλους?
    Εάν θες να διορθώσεις πέντε σημεία πάνω σου, κάντο.
    Αλλά όχι να είσαι τόσο άδικος με τον εαυτό σου.
    ..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...

Senior Member
    Γιατί είμαι άδικος με τον εαυτό μου; Σάμπως με ξέρεις; Με έχεις συναναστραφεί καθόλου για να έχεις άποψη κατά πόσον οι αυτοχαρακτηρισμοί μου ανταποκρίνονται στην αλήθεια; Δεν προτίθεμαι να πείσω για τίποτα τον εαυτό μου, αλλά εκθέτω γεγονότα.
    Χαίρω πολύ, νομίζεις πως δεν έχω προσπαθήσει να αλλάξω αυτά τα πέντε σημεία; Αν τα είχα καταφέρει, σίγουρα δε θα κάναμε αυτή τη συζήτηση τώρα. Και δεν καταλαβαίνω, ποια είναι τα συμπεράσματα που ανάγω σε αξιώματα;

Senior Member
    Quote Originally Posted by sheldon View Post
    Γιατί είμαι άδικος με τον εαυτό μου;

Γιατί οποιοσδήποτε άνθρωπος που παλεύει με τον εαυτό του καθημερινά και αγχώνεται και θέλει να βελτιώνεται και προβληματίζεται όπως εσύ, είναι φύσει αδύνατον να είναι για φτύσιμο. Και επειδή εσύ θεωρείς ότι είσαι για φτύσιμο, έχω τη γνώμη ότι γίνεσαι άδικος με τον εαυτό σου.

Σάμπως με ξέρεις;

Nop...δεν ξέρω ποιος είσαι..αλλά μπορεί και να σε ξέρω απλά να μην το ξέρω :-)

Με έχεις συναναστραφεί καθόλου για να έχεις άποψη κατά πόσον οι αυτοχαρακτηρισμοί μου ανταποκρίνονται στην αλήθεια; Δεν προτίθεμαι να πείσω για τίποτα τον εαυτό μου, αλλά εκθέτω γεγονότα.

Δε σε έχω συναναστραφεί αλλά από τα γραφόμενά σου και επειδή έχω επαρκή δείκτη ευφυϊας για να τα κρίνω, θεωρώ ότι είσαι ένα συγκροτημένο άτομο το οποίο αυτοαδικείται και περιχαρακώνεται ενίοτε μέσα στους ίδιους του τους αυτοχαρακτηρισμούς.

Χαίρω πολύ, νομίζεις πως δεν έχω προσπαθήσει να αλλάξω αυτά τα πέντε σημεία; Αν τα είχα καταφέρει, σίγουρα δε θα κάναμε αυτή τη συζήτηση τώρα.

Σου έχει περάσει από το μυαλό ότι τα πέντε αυτά σημεία που θες να αλλάξεις απαιτούν μια "εξελικτική διαδικασία" και μια ωριμότητα η οποία μπορεί να πάρει χρόνια? (κοινώς, πρέπει να πήξει το μυαλό)...υπάρχουν άραγε ποτέ στιγμές που νιώθεις περήφανος για το ελάχιστο που πέτυχες? ή πάντα ζητάς από τον εαυτό σου το τέλειο, χωρίς ούτε μια επιβράβευση σε αυτόν?

Και δεν καταλαβαίνω, ποια είναι τα συμπεράσματα που ανάγω σε αξιώματα;

μια γενική εικόνα που μου δημιουργήθηκε αποτύπωσα..αν βρω συγκεκριμένο χωρίο που να το αιτιολογεί θα στο παραθέσω.
    παβουγαδηκεζωνι

Senior Member
    Quote Originally Posted by void View Post
    Γιατί οποιοσδήποτε άνθρωπος που παλεύει με τον εαυτό του καθημερινά και αγχώνεται και θέλει να βελτιώνεται και προβληματίζεται όπως εσύ, είναι φύσει αδύνατον να είναι για φτύσιμο. Και επειδή εσύ θεωρείς ότι είσαι για φτύσιμο, έχω τη γνώμη ότι γίνεσαι άδικος με τον εαυτό σου.
    Εγώ μιλούσα για το πως με βλέπουν οι άλλοι. Άλλο είναι το πως θα έπρεπε. Κάποιος που δεν τον καλεί κανένας ποτέ και πουθενά και που παραμένει πάντα ένας απλός γνωστός, προφανώς είναι για φτύσιμο. Το ίδιο και στο άλλο φύλο που μολονότι δεν έχω προσπαθήσει εξαιτίας αντικειμενικών εμποδίων, έχω ακούσει για παρεμφερείς περιπτώσεις ατόμων χαμηλής αυτοεκτίμησης που ήταν τόσο τελευταίας διαλογής ώστε δεν τους πλησίαζε ούτε θηλυκή γάτα.
    Δε σε έχω συναναστραφεί αλλά από τα γραφόμενά σου και επειδή έχω επαρκή δείκτη ευφυϊας για να τα κρίνω, θεωρώ ότι είσαι ένα συγκροτημένο άτομο το οποίο αυτοαδικείται και περιχαρακώνεται ενίοτε μέσα στους ίδιους του τους αυτοχαρακτηρισμούς.
    Δε βγάζω τίποτα από το κεφάλι μου. Κάνω κάποιες παρατηρήσεις από τη ζωή μου και συμπερασματολογώ.
    Σου έχει περάσει από το μυαλό ότι τα πέντε αυτά σημεία που θες να αλλάξεις απαιτούν μια "εξελικτική διαδικασία" και μια ωριμότητα η οποία μπορεί να πάρει χρόνια? (κοινώς, πρέπει να πήξει το μυαλό)...υπάρχουν άραγε ποτέ στιγμές που νιώθεις περήφανος για το ελάχιστο που πέτυχες? ή πάντα ζητάς από τον εαυτό σου το τέλειο, χωρίς ούτε μια επιβράβευση σε αυτόν?
    Ορίστε; Αστειεύεσαι τώρα, έτσι; Θέλεις να μου πεις δηλαδή ότι όλος αυτός ο κόσμος που έχεις τους φίλους του και τις κοπέλες του είναι πιο ώριμος και πιο εξελιγμένος από εμένα; Κατά τα άλλα, με θεωρείς συγκροτημένο και αυτοαδικούμενο που αξίζει.

Senior Member
    παβουγαδηκεζωνι
    ετσι δεν ελεγαν τις νοτες στο βυζαντιο? (ασχετο με το θεμα).

Senior Member
    Quote Originally Posted by thomas98 View Post
    ετσι δεν ελεγαν τις νοτες στο βυζαντιο? (ασχετο με το θεμα).
    Ναι, έτσι τις έλεγαν και αναρωτιέμαι που κολλάνε.

Senior Member
    Sheldon εγώ αυτά που σου έγραψα δεν τα έγραψα με διάθεση κριτικής, πήγα να βοηθήσω. Τώρα, αν βγήκε κάπως αλλιώς και εσύ το εξέλαβες ως προσπάθεια δική μου να κρίνω αρνητικά τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τα πράγματα, τότε συγνώμη.
    Δε θα μπω στη διαδικασία, να αντικρούω επιχειρήματα γιατί δεν είμαστε σε κανά δικαστήριο.
    Απλά το μόνο που έχω να σου πω είναι να μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους και να πορευτείς με βάση αυτό που είσαι.

ΥΓ: και αυτοί που έχουν φίλους και σχέσεις επίσης αντιμετωπίζουν συναισθηματικά αδιέξοδα.

Senior Member
    Ναι, έτσι τις έλεγαν και αναρωτιέμαι που κολλάνε.
    κολλάνε στο ότι για να ποστάρεις πρέπει να προσθέσεις μετά την παράθεση μια λέξη με τουλάχιστον 10 χαρακτήρες. Αυτό μου ήρθε.

Senior Member
    Και είμαι μικρός 20 χρονών; Οι άλλοι πώς ξεκινούν δηλαδή από τα 16 τους;
    Όχι, δεν το θεωρώ φυσικό. Σε μια σχέση δεν είσαι στην πραγματικότητα περισσότερο ασφαλής. Στους ίδιους καθημερινούς κινδύνους εκτίθεσαι. Πρόκειται για μια ψευδαίσθηση. Ή θεωρείς φυσικό που είμαι για φτύσιμο;
    Παρερμήνευσες τα γραφόμενα μου. Φυσικό εννοούσα για αυτό που είπες για την ασφάλεια και την σιγουριά που θέλουν να νιώθουν οι γυναίκες. Κακά τα ψέμματα, είμαστε όντως το αδύναμο φύλο αν σκεφτείς ότι και οι περισσότερες απόπειρες αυτοκτονίας από γυναίκες γίνονται τότε είναι ευνόητο ότι θέλουμε κάποιον να μας προστατεύει και να μας έχει υπό την σκέπη του.

Σ' αυτό που λες για τις σχέσεις δεν έχεις άδικο. Δεν μπορείς να εμπιστευτείς κανέναν πλέον. Και γω που ήθελα να πιστεύω στην καλή πλευρά των ανθρώπων πληγώθηκα ανεπανόρθωτα. Αλλά όντως είσαι μικρός και δεν πρέπει τόσο νωρίς να χάσεις την αγνότητα και την αισιοδοξία σου!
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    Sheldon εγώ αυτά που σου έγραψα δεν τα έγραψα με διάθεση κριτικής, πήγα να βοηθήσω. Τώρα, αν βγήκε κάπως αλλιώς και εσύ το εξέλαβες ως προσπάθεια δική μου να κρίνω αρνητικά τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τα πράγματα, τότε συγνώμη.
    Δε θα μπω στη διαδικασία, να αντικρούω επιχειρήματα γιατί δεν είμαστε σε κανά δικαστήριο.
    Απλά το μόνο που έχω να σου πω είναι να μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους και να πορευτείς με βάση αυτό που είσαι.

ΥΓ: και αυτοί που έχουν φίλους και σχέσεις επίσης αντιμετωπίζουν συναισθηματικά αδιέξοδα.
    Εντάξει, ίσως να είμαι κι εγώ λίγο τσιτωμένος, γιατί έχω απελπιστεί και αγανακτίσει που το πρόβλημά μου χρονίζει και δε φαίνεται να αλλάζει τίποτα. Έχω αρχίσει πια να νομίζω ότι θα μείνει άλυτο στον αιώνα τον άπαντα. Καλοδεχούμενη η βοήθειά σου που μάλλον την παρεξήγησα.
    Πώς γίνεται να μη συγκρίνω τον εαυτό μου με τους άλλους; Πρέπει να έχεις ένα σημείο αναφοράς για να μεταβληθείς. Διαφορετικά, θα επαναπαυόμουν σε αυτό που είμαι και δε θα με ένοιαζε. Όσο για τα συναισθηματικά αδιέξοδα των άλλων, ευχαρίστως θα τα αντάλλαζα με τα δικά μου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    Αλλά όντως είσαι μικρός και δεν πρέπει τόσο νωρίς να χάσεις την αγνότητα και την αισιοδοξία σου!
    Σε τι είμαι μικρός ξανά; Για να αντικρύσω την ωμή πραγματικότητα που μας περιβάλλει και να απωλέσω την αθωότητά μου; Μην ανησυχείς, δε με πρόλαβες. Για σχέση; Οι εποχές έχουν αλλάξει, ξέρεις. Οι σημερινοί νέοι έχουν πλέον απελευθερωθεί και η ερωτική τους ζωή ξεκινά πολύ πιο νωρίς απ' όσο φαντάζεσαι.

Senior Member
    Σε τι είμαι μικρός ξανά; Για να αντικρύσω την ωμή πραγματικότητα που μας περιβάλλει και να απωλέσω την αθωότητά μου; Μην ανησυχείς, δε με πρόλαβες. Για σχέση; Οι εποχές έχουν αλλάξει, ξέρεις. Οι σημερινοί νέοι έχουν πλέον απελευθερωθεί και η ερωτική τους ζωή ξεκινά πολύ πιο νωρίς απ' όσο φαντάζεσαι.
    ναι, για ν' απωλέσεις την αγνότητα σου. Όσο για την ηλικία έναρξης των ερωτικών σχέσεων, όντως έτσι είναι αλλά είναι ένα αυστηρά προσωπικό θέμα και δεν θα πρέπει να κάθεσαι ν' ανέχεσαι προσβολές από τον κάθε βλαμμένο που νομίζει ότι είναι καλύτερος από σένα επειδή έχει ξεκινήσει ήδη.

Senior Member
    Δε δέχομαι προσβολές, απλώς ζηλεύω και νιώθω μειονεκτικά γιατί έχουν αυτό που εμένα μου λείπει.

Senior Member
    Δε δέχομαι προσβολές, απλώς ζηλεύω και νιώθω μειονεκτικά γιατί έχουν αυτό που εμένα μου λείπει.
    γούτσου γούτσου! αχ μωρέ :-* Θα βρεθεί η κοπέλα, μην ανησυχείς! Αν κάθεσαι όμως συνέχεια στο pc πως θα γίνει αυτό?

Page 5 of 12 FirstFirst ... 34567 ... LastLast