Results 151 to 165 of 537
Thread: Θέλω να ρωτήσω κάτι...
-
15-12-2011, 21:44 #151
- 15-12-2011, 21:47 #152
όλα καλά λοιπόν... πολύ χαίρομαι που είσαι καλά :)
15-12-2011, 21:48 #153
Έχεις δίκιο Άλια...θα χαλαρώσω λίγο ακόμα με τη μουσική και μετά μόλις νυστάξω αυτό θα κάνω, θα πάω για νάνι...αγκαλιά με το αρκουδάκι μου ή τη γάτα μου αν θελήσει να έρθει...θα ακούσω και το νανούρισμα σου σαν τελευταίο τραγούδι για να ηρεμήσω εντελώς και να κοιμηθώ σαν αγγελούδι όπως τότε που ήμουν μωράκι...
Χθες έψαχνα ένα συγκεκριμένο νανούρισμα αλλά δεν το βρήκα...ξέρει κανείς αυτό που λέει "κοιμήσου αγγελούδι μου σε κούνια καρυδένια"; Θέλω πολύ να το βρω...
15-12-2011, 21:50 #154
15-12-2011, 22:03 #155
λοιπόν σας εύχομαι όνειρα γλυκά και καλό ξημέρωμα σε όλους ..... :)
15-12-2011, 22:11 #156
Καληνύχτα Κίμι... :o Και όνειρα αγγελουδένια επίσης... :o
15-12-2011, 22:18 #157
Για την ιατρικη δεοντολογια δεν γνωριζω, μονο για τη νοσηλευτικη επειδη εχω σπουδασει νοσηλευτρια δ.ε. περα απο τα παιδαγωγικα. αυτο που προσεγγιζει σε γενικες γραμμες ειναι ηθικα ζητηματα κ διλληματα, να αναπτυσσει διαπροσωπικες σχεσεις με τον ασθενη, να βλεπει τον ασθενη σαν ψυχοκοινωνικη οντοτητα περα απο "ασθενη", να συμπεριφερεται με σεβασμο, ευγενεια, ειλικρινεια, συμπονοια προς τον αρρωστο, οφειλει απολυτο σεβασμο στην τιμη κ προσωπικοτητα του ασθενη, ωστε ο ασθενης να απολαμβανει τη μεγιστη ψυχικη, σωματικη κ πνευματικη ευεξια. Αυτα σε γενικες γραμμες, υπαρχει κ σχετικος ορκος. βεβαια μην νομιζεις οτι οι περισσοτεροι τα εφαρμοζουν στην πραξη.
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
15-12-2011, 22:19 #158
15-12-2011, 22:26 #159
Θα σου πω...τώρα μου θύμισες που ζήτησα από τη νοσοκόμα να κλείσει το παραβαν όσο μου έκαναν καρδιογράφημα επειδή μου είπαν να βγάλω το σουτιέν κι αυτό γιατί υπήρχε και άντρας στο χώρο...συγκεκριμένα της είπα "κλείστε το παραβάν παρακαλώ, δεν θέλω να βλέπει ο άντρας γιατρός" και μου απάντησε "νοσηλευτής είναι" με τόνο σαν να σήμαινε αυτό ότι δεν πειράζει...αλλά εγώ της είπα ότι ντρέπομαι και το έκλεισε...έλεος δηλαδή, επειδή είναι νοσηλευτής αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βλέπει το στήθος μου ενώ με φρόντιζε άλλη; Τί βλακεία ήταν αυτό που είπε τώρα; Πάντως μου φέρθηκαν πολύ ανθρώπινα, καμία σχέση με την τελευταία φορά στο νοσοκομείο που δεν με άφηναν να φύγω αν δεν έδινα τηλέφωνο συγγενή πρώτου βαθμού (που δεν έδωσα φυσικά τελικά, έδωσα της πρώην κολλητής μου) αλλά με τρόμαξαν τόσο μα τόσο πολύ...φοβήθηκα, εγώ ήθελα να φύγω και δεν ήθελα να μάθει τίποτα η οικογένεια μου! Δεν ήταν σωστό αυτό, δεν τρομάζεις έτσι τον ασθενή! Τώρα εγώ ποτέ μου δεν θα ξαναπατήσω σ' αυτό το τμήμα κι είπα και ψέματα στον ψυχίατρο σήμερα που με ρώτησε αν χρειάστηκα ποτέ νοσοκομειακή φροντίδα για τις απόπειρες, αυτό κατάφεραν οι ηλίθιοι να με κάνουν να φοβάμαι να μιλήσω. Ενώ σήμερα ενώ κανονικά η γιατρός ήθελε να με στείλει στο εφημερεύον νοσοκομείο για εξετάσεις αίματος με ασθενοφόρο εγώ αρνήθηκα και πολύ απλά μου έδωσαν να υπογράψω ότι αρνούμαι κι αυτό ήταν όλο. Αυτό είναι σωστή αντιμετώπιση και ανθρωπιά!
15-12-2011, 22:37 #160
Κυκνε καλο ειναι για να βγαλει ο γιατρος ενα σωστο συμπερασμα, να μην αποκρυπτουμε πραγματα. Οσο για το οτι ζητανε τηλεφωνα κτλ, πρεπει να σου πω οτι αυτη ειναι η διαδικασια, με καθε εισαγωγη, ακομα κ για κατι απλο, ειναι υποχρεωμενοι να λαβουν ιστορικο του ασθενους κ να το καταγραψουν στη λογοδοσια.. παντως τυχερη εισαι που δεν σου βαλανε ορο, γιατι συνηθως ετσι γινεται, μεχρι να βγουν τα αποτελεσματα των εξετασεων κοπανανε ενα dextrosακι.. οσο για το οτι ηταν κ ο αντρας νοσηλευτης στην εξεταση, επισης να σου πω οτι παντα οταν ο γιατρος εξεταζει τον ασθενη βρισκεται τουλαχιστον ενας νοσηλευτης μαζι στο παραβαν, σε περιπτωση που χρειαστει κατι.. δεν υπαρχει λογος να ντρεπεσαι, οτι κανουν ειναι για το καλο σου! :)
15-12-2011, 22:47 #161
Αν δεν με είχαν τρομάξει την προηγούμενη φορά εκείνοι οι αναίσθητοι ίσως και να το έλεγα αλλά με τρομοκράτησαν που προσπάθησαν να με κρατήσουν εκεί με το ζόρι!!! :(
Λάθος κάνεις, αυτή τη φορά δεν ζήτησαν κανένα τηλέφωνο, εκείνοι οι ηλίθιοι με εκβίαζαν!!! Τους μισώ και δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό όσο ζω! Τους μισώ! Γιατί, αν μου έβαζαν ορό τί θα γινόταν δηλαδή, δεν κατάλαβα; Μήπως σε ναρκώνει; Για να κάνουν ότι θέλουν; Γιατί εγώ μέχρι και τουαλέτα που πήγα πήρα μαζί το κινητό μου ώστε να μην μπορέσει να το ψάξει κανείς και βρει τα τηλέφωνα της οικογένειας μου κι αυτό γιατί ξέρω από γνωστό που τον πήγαν στο νοσοκομείο αναίσθητο κι οι γιατροί έψαξαν το κινητό του για να ειδοποιήσουν τους δικούς του, απαράδεκτο! Αυτό είναι παραβίαση προσωπικών δεδομένων! Ο νοσηλευτής να είναι έξω από το παραβαν κι αν χρειαστεί κάτι να τον φωνάξουνε, δεν έχω καμιά όρεξη ο κάθε άσχετος/άγνωστος να με βλέπει γυμνή! Γι' αυτό το λόγο έχω και γυναίκα γυναικολόγο, δεν θα με εκθέσουν έτσι με το έτσι θέλω χωρίς λόγο και να με κάνουν ρεζίλι μπροστά σε έναν άγνωστο, μπροστά σε έναν ξένο! Αυτό είναι πολύ ξεδιάντροπο! Αν δεν έκλεινε το παραβαν θα έκανα φασαρία! Αφού να φανταστείς επειδή δεν το έκλεισε τελείως εγώ κάλυπτα το στήθος με τα χέρια μου όταν ερχόταν αυτός το οπτικό μου πεδίο...ουστ από εδώ, δεν θέλουμε ξένους άντρες να μας βλέπουν έτσι, να φέρουν γυναίκα νοσηλεύτρια αν είναι! Άντε τώρα μην αρχίσω τα μπινελίκια βραδιάτικα! Όχι για σένα φυσικά...ναι, είναι πολύ καλό για μένα να με κάνουν να αισθάνομαι εξευτελισμό, τι να σου πω...
15-12-2011, 22:58 #162
Κυκνε καταρχην ηρεμησε.. Κανεις δεν προσπαθει να σε κανει να νιωσεις εξευτελισμο.. Να σε βοηθησουν θελουν.. Αν δεν σηκωσεις τα ρουχα πως θα γινει το καρδιογραφημα, η καρδιολογικη εξεταση κτλ? Στους γιατρους κ στους νοσηλευτες δεν υπαρχει λογος να ντρεπεσαι, το τι βλεπουν καθημερινα δεν φανταζεσαι! Σχετικα με το παραβαν, αμα ο νοσηλευτης ειναι απεξω πως θα γινει η εξεταση, μονη της? Υπαρχει το απορρητο σ αυτα τα επαγγελματα επισης. Οσο για το να φερουν γυναικα νοσηλευτρια, οταν πηγαινεις στο τεπ (επειγοντα) κ γινεται χαμος απο περιστατικα, συνηθως σε αναλαμβανουν κ 2 κ 3 κ οποιος τυχει.. Σε ποιο τμημα ησουνα? Αμα πηγες στα εξωτερικα μην περιμενεις κ πολλα. Ειναι βεβαια κ ο χαρακτηρας του αλλου. Πολλοι συμπεριφερονται αποτομα κ αγαρμπα, αλλα εγω σου λεω πως εχει η διαδικασια.. Σε πολλα δεν συμφωνω κ εγω, αλλα δυστυχως ετσι γινεται..
15-12-2011, 23:03 #163
Μα αφού η νοσοκόμα την έκανε την εξέταση...ο νοσηλευτής δεν χρειάστηκε καθόλου, ποιός ο λόγος να με βλέπει λοιπόν; Στο παθολογικό ήμουν, τώρα τι έγραφε απέξω η πόρτα δεν θυμάμαι καν αλλά σιγά τα πολλά περιστατικά, μόνο εγώ και μια άλλη κοπέλα ήταν που περίμενε να έρθει ασθενοφόρο να την πάει στο εφημερεύον νοσοκομείο και την είχαν ήδη εξετάσει πριν από μένα...αλλά σου λέω, αφού μέσα μαζί μου ήταν η νοσοκόμα κι αυτή μου έκανε το καρδιογράφημα, ποιός ο λόγος λοιπόν να με βλέπει ο άλλος; να χρειαζόταν σε κάτι να πω οκ, πρέπει, ας πάει στο καλό, τί να κάνω αφού χρειάζεται;
15-12-2011, 23:11 #164
Βρε συ δεν καθοτανε για να σε βλεπει προσωπικα, ξερεις ποσους/ες εχει δει στη ζωη του κ βλεπει? Στα πιο οργανωμενα νοσοκομεια συνηθως παρευρισκονται 2 ατομα στο παραβαν, κ οταν δεν ειναι γιατρος-νοσηλευτης, αμα εχει δωσει αναλογη εντολη η προισταμενη παει 2 νοσηλευτες, σε περιπτωση που προκυψει κατι, ασχετα αμα τις περισσοτερες φορες δεν προκυπτει τιποτα. Απλα ετυχε να βρισκεται αντρας εκεινη τη στιγμη. Στο παθολογικο ησουν στο κανονικο η στη βραχεια νοσηλεια?
15-12-2011, 23:25 #165
Πώς θα καταλάβω σε ποιό από τα δύο ήμουνα; Ήταν ένα μεγάλο δωμάτιο με πολλά κρεβάτια και παραβαν δίπλα από το κάθε κρεβάτι...εντάξει, εκείνος δεν είδε τίποτα ευτυχώς οπότε όλα καλά, φρόντιζα κι εγώ να καλυφθώ κι αφού δεν τον χρειαζόμασταν δεν ξαναήρθε κοντά μου...πήγαινε στην άλλη κοπέλα κι έτσι έβλεπε κι εμένα αλλά όταν έκλεισε το παραβαν δεν με έβλεπε εύκολα πια...