Results 16 to 22 of 22
Thread: Χωρις Αυτοπεποιθηση
-
23-12-2011, 17:29 #16
εγω απο την αλλη την βρισκω μια χαρα ,δεν εχω τον καθε μαλακα πανω απο την κεφαλι μου ηρεμα και ωραια,οσες φορες εκανα φιλιες κακο μου βγαιναν καλυτερο ειναι να κανω παρεα να κοιταζω την στιγμη και να αφινω ολα τα αλλα...
Τωρα στο θεμα μας ,νομιζω οτι δεν ειναι κατι το δυσκολο το μονο που εχεις να βρεις εναν και να πρωσπαθησεις να πιασεις κουβεντα τωρα αν αυτος δεν μιλαει δεν σημαινει οτι δεν σε συμπαθει κιολας απλως οταν βλεπεις εναν την πρωτη φορα εισαι παντα ντροπαλος.
Με λιγα λογια για να κανεις φιλους το μονο που εχεις να κανεις ειναι να εχεις θεληση ,και επιμονη να διαθετεις οσο πιο πολυ χρονο μπορεις να κανεις υπομονη...
Με τον καιρο θα δεις πως τα πραματα και η φοβιες σου θα αλλαξουν...
Οι φοβοι ειναι μεσα μας στην καθε ζωη του ανθρωπου μην το βαζεις κατω και θα δεις πως θα βγει κατι καλο...
Και να σου πω πρωτιμοτερο για μ'ενα ειναι να εχεις σχεσει με κοπελα παρα να εχεις φιλους ...
Τωρα κανε οτι θες υπα την γνωμη μου.
- 23-12-2011, 23:52 #17
ναι εχεις δικιο πιστευω ομως οτι για να αποκτησεις φιλιες πρεπει να αναπτυξεις τις κοινωνικες δεξιοτητες σου,αυτοι πχ που εχουν πολλες παρεες ειναι πολυ κοινωνικα ατομα και ολοι θελουν να τους κανουν παρεα...νταξει εχω γινει καλυτερα απο τοτε που εγραψα το μηνυμα απλα θελω να εχω μια παρεα και οχι εναν η 2 φιλους,ετσι εχω συνηθισει να ειμαστε ατομα στην παρεα ειναι πιο ωραιο...
24-12-2011, 01:33 #18
Χρήστο, πρέπει να αποβάλεις από πάνω σου αυτή την ηττοπάθεια και να πιστέψεις γενικώς στον εαυτό σου. Εγώ, επειδή είμαι σε επαφή με νεαρά παιδιά, διαπιστώνω πως όλα τα παιδιά σημερα είστε ευνοημένα σε ό,τι αφορά την εμφανιση και το στυλ. άρα ούτε εσύ θα υστερείς πουθενά. Όσο για το θέμα της σχολής, σαφώς είναι η καύτερη ευκαιρία για κοινωνικοποίηση, αλλά πρέπει να το παλεψεις, εστω για ΙΕΚ. Και πράγματι, σε ενα ΤΕΙ για κοιν/κος λειτουργός, μπορείς να περάσεις με πανελλήνιες. δεν παίζει, ειναι χαμηλά τα μορια. Εκεί, αν περάσεις σε σχολη ΑΕΙ η ΤΕΙ θα έχεις πολλές ευκαιρίες για κοινωνικοποίηαη. Θα γνωρισεις κοσμο, θα νιώθεις καλά κάθε φορά που θα απαντάς στην ερώτηση "τι κανεις" και θα λες "σπουδάζω, είμαι φοιτητής"...Εγώ έχω περάσει Παν/μιο και εχω κανει κ Μεταπτυχιακο και ποτε δεν πηγα φροντιστηριο για πανελληνιες γτι οι δικοί μου θεωρούσαν ότι ήμουν πολύ εξυπνη για να πληρώνουν φροντιστηρια!!! Φυσικα δεν παιζει αυτό, γτι δεν περασα εκει που ηθελα, αλλά υπήρξε η 1 μου σχολή το διαβατήριο για να κανω μετα ό,τι θελω και επελεξα μετα το Μετ/κο που γούσταρα...Όλοι οι φοιτητες στην Ελλάδα τα ιδια προβληματα αντιμετωπιζουμε με το ελληνικό Παν/μιο και τα ηλιθια συστηματα εισαγωγής. Βαλε στοχους και πρωτον αυτον της σχολής. Επιπρόσθετα, για το θεμα της συστολής που έχεις, θα σου προτεινα να κανεις facebook και απο φιλους του σχολειου κτλ να στελνεισ requests σε κοπελιτσες και να τους πιανεις συζητηση μεσω μηνυματων, Με το Ιντερνετ ειναι πιο ευκολο για ατομα που ειναι ντροπαλα να χαλαρωσουν κ να εκφραστουν...ειναι σαν προσομοιωση πραγματικής συνευρεσης, μεχρι να εξοικειωθείς και να βγεις με καποια ατομα κ εκτος δικτυακού κόσμου...
[QUOTE]NO BODY is PERFECT :cool:[/QUOTE]
24-12-2011, 20:04 #19
ασε ασε ονειρο θα ηταν να περασω εκει που θελω...για ιεκ θα προσπαθησω οπωσδηποτε βεβαια,και ναι σε μια σχολη θα γνωριζα ατομα γιατι οπως βλεπω ολοι γνωριζουν ....facebook εχω αλλα εχει πεσει νεκρα σε ποιον να σχολιασω εφοσον εχω 2 φιλους πια?μολις ανεβασω μια φωτογραφια δεν κανει κανεις like ουτε comment αμα ειχα πολλους γνωστους-φιλους και ημουν κονωνικος θα επεφταν βροχη και για αυτο πιστευω οτι το facebook εινα για αυτα τα ατομα,βεβαια εχω μιλησει με κοπελες στο facebook μπορεις να γνωρισεις ατομα αλλα προτιμω face to face απο κοντα βλεπεις αντιδρασεις γνωριζεις τον αλλον καλυτερα...και τελευταια δεν μπορω να βρω καμια που να μου αρεσει!ενω αμα βγω καπου ολο και καποια θα μου τραβηξει την προσοχη....γενικα η συμπεριφορα μου ειναι και λιγο κυκλοθυμικη αλλοτε ειμαι up αλλοτε down και εχω μια μιζερια και ψαχνω την επιβεβαιωση στους αλλους κατι που οι αλλοι καταλαβαινουν και δεν τους αρεσει προσπαθω βεβαια νταξει ισως με την ηλικια να μου φυγει αυτο
27-02-2015, 14:53 #20
28-02-2015, 11:12 #21
Χρήστο καλησπέρα,
Το θέμα με τις φιλίες είναι τεράστιο. Οι φιλίες κάποιες φορές βοηθούν να προσδιορίσουν ποιοί είμαστε και άλλες μας τα χαλάνε ολοκληρωτικά.
Απο την εμπειρία μου βλέπω οτι κάποιες φορές οι φίλοι ενώ ακούγονται οτι θέλουν να στηρίξουν, υποσυνείδητα και ίσως αθέλητα συγκρίνουν εσένα με εκείνους και ίσως να νοιώθουν καλά που βρίσκονται σε καλύτερη θέση. Ας μην παρεξηγηθώ όμως ΔΕΝ συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις , γιατι σε άλλες πραγματικά σε στηρίζουν απλά και μόνο ακούγοντάς σε.
Πρέπει να προσδιορίσεις εσύ ποιος θέλεις να είσαι πρώτα για να επιτυχείς. Για να βρεις έναν άνθρωπο που θα σε αγαπήσει, πρέπει να σταματήσεις να στηρίζεσαι στο τι θέλουν οι άλλοι για αρχή. Βάζοντας στόχους με προτεραιότητα εσένα, εξασφαλίζεις θετικά πράγματα απο τους άλλους εκεί που δεν τα περιμένεις. Τι προτιμάς λοιπόν; Να ζεις τις ζωές των άλλων ή την δική σου;
Καλό προσδιορισμό στόχων λοιπόν και με ενδιαφέρον θα ακούσω την άποψή σου.
Το μήνυμα τροποποιήθηκε απο την διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
28-02-2015, 11:20 #22
Κυριε Μορφη , επειδη στο φορουμ ειναι αδυνατον να γινει ταυτοποιηση στοιχειων , θα ηταν καλο να μην βαζετε λινκ και ονοματεπωνυμο.
Εαν σας ενδιαφερει να διαφημιστειτε , παρακαλω επικοινωνηστε με το διαφημιστικο τμημα του e-psychology.gr .