Results 16 to 27 of 27
-
23-12-2011, 13:50 #16
- 23-12-2011, 14:10 #17
- Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας
Aγαπητή RainAndWind,
όχι καθόλου δε θίχτηκα και φυσικά και γω είμαι ένα κομμάτι απ' αυτόν τον κοσμάκη που τα 'χει χαμένα με τις σφαλιάρες που τρώμε ατομικά και σαν χώρα.
Λες: "Θεωρώ πως προτού φτάσουμε στη φτώχεια πρώτα ένα ολόκληρο σύστημα με γρανάζια και δικλείδες ασφαλείας, μας έμαθε, μας δίδαξε πως είναι νομοτελειακό γεγονός, πως είναι απαρέγκλιτος και διαρκής κανόνας η ανταγωνιστική μας φύση, πως είναι μέσα μας αδιάλλακτο, σταθερό στοιχείο,
στοιχείο δομικό του ανθρώπινου πλάσματος. Όμως από κάπου προωθείται το ο θάνατός σου η ζωή μου".
Προσωπικά πιστεύω ότι ο ανταγωνισμός ενυπάρχει στην ανθρώπινη φύση, αλλά όχι ότι βέβαια πρέπει να τον χρησιμοποιούμε για να βγάλουμε το μάτι των άλλων, αλλά για να προοδεύσουμε και να
πετύχουμε επιτεύγματα. Πιστεύω ακόμα ότι υπάρχουν γερά μυαλά και πρέπει και να προωθούνται
αλλά ότι η πρόσβαση στην αμειβόμενη εργασία, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στις κοινωνικές παροχές είναι ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ όλων των ανθρώπων.
Νομίζω εννοείς τον ατομικισμό που καλλιεργεί ο καπιταλισμός, "πάνω απ' όλα η πάρτη μου κι οι
άλλοι να πάνε να πνιγούνε".
Λες:"Θα ήθελα να βρει στέγη να βρει φαγητό ο νεοάστεγος. Μπορούμε ακόμη και δω να ξεκινήσουμε. Να φτιάξουμε έναν κύκλο προστασίας,"
Πώς μπορούμε από δω να ξεκινήσουμε; Αν το forum γινόταν φορέας υποστήριξης νεο-αστέγων και
νεόπτωχων σαφώς και θα το στήριζα.
Πιστεύω ότι σαν άτομα μπορούμε να μην επιλέξουμε τον ατομικισμό, όμως η συλλογικότητα προωθείται
καλύτερα μέσα από κοινωνικές δομές, μέσα από ομάδες, μόνο οι συντονισμένες προσπάθειες έχουν αποτέλεσμα. Γι' αυτό ρώτησα την Κat711 αν έχει κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό της.
Κι εγώ είμαι υπέρ της αλληλοστήριξης στο θέμα της σίτισης και όχι μόνο. Πρέπει άμεσα να γίνει κάτι με το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Βλέπετε είμαι μεγαλύτερή σας ηλικιακά και βιώνω ότι μεγαλώνοντας προβλήματα υγείας σου χτυπούν την πόρτα.
Δεν ξέρω πού μένετε, αλλά στην Αθήνα, Πειραιώς 35, στο Κέντρο Υποδοχής του δήμου, δέχονται
τρόφιμα (γάλατα μακράς διαρκείας, κονσέρβες, ξηρούς καρπούς, κ.λπ.). (αν και παρατηρήθηκαν
φαινόμενα γυφτιάς, πάνε άτομα στα σισίτια που δεν έχουν πραγματικά ανάγκη κι άλλα που έχουν μένουν απ' έξω, γι' αυτό σ' αυτές τις ενέργειες πρέπει να υπάρχει διαφάνεια, να ξέρουμε τι γίνεται).
Κι επίσης στα πολυϊατρεία Αθήνας των Γιατρών του Κόσμου (οι γιατροί εκεί δουλεύουν
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ) κάνουν έκκληση για φαρμακευτικό υλικό που μπορούμε ν' αγοράσουμε και να το πάμε εμείς. Ξέρω ότι ανάλογα γίνονται και στη Θεσσαλονίκη.
Η οργάνωση Κλίμακα επίσης δραστηριοποιείται πολύ στο θέμα των αστέγων. Πάντα την άνοιξη οργανώνει και βραδιά "Είμαστε όλοι άστεγοι" όπου καλούμαστε όλοι οργανωμένα να κοιμηθούμε έξω στις κεντρικές πλατείες της Αθήνας.
Eίπα ότι δεν είμαι ρομαντική πια, γιατί είχα στο μυαλό μου άλλα πράγματα... Προσωπικό μου πιστεύω είναι ότι δε φτάσαμε στο χείλος της καταστροφής ως χώρα γιατί δεν είμαστε καλοσυνάτοι, αλλά γιατί αφήσαμε να διαχειρίζονται τις τύχες μας αλήτες και κλέφτες πολιτικοί. Γιατί τους αφήσαμε; Eδώ σηκώνει ΠΟΛΛΗ κουβέντα. Αλήθεια σε ποια μπανανία εκτός από την Ελλάδα υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών;
Ακούτε ραδιοφωνάκι; Η αγαπημένη μου εκπομπή είναι η Ελληνοφρένεια. Αν ναι, η δική σας ποια είναι;Last edited by Joann; 23-12-2011 at 20:58.
23-12-2011, 14:28 #18
Joann στο μυαλό μου έχω πράγματα έξω από συλλόγους και ιδρύματα.
Όπως είναι οι συλλογικές κουζίνες, οι καταλήψεις κτιρίων, οι απαλλοτροιώσεις σε σούπερ μάρκετ και το μοίρασμα των ειδών που απαλλοτροιώθηκαν, τα χαριστικά παζάρια, τα δωρεάν μαθήματα, η αλληλεγγύη στην εργασία (οι εργάτες της χαλυβουργίας είναι 54 μέρες σε απεργία για τους απολυμένους συνάδερφούς τους) κ.α.
23-12-2011, 15:28 #19
Προσωπικά δε βρίσκω τίποτα το κακό στις οργανώσεις που βοηθάνε οικονομικά και ψυχολογικά ανθρώπους που είναι στο δρόμο και μάλιστα παρακολουθώ στενά το έργο τους και θέλω να προβάλλεται πολύ κι ούτε πιστεύω ότι εμείς που γράφουμε τώρα εδώ κάνουμε κάτι περισσότερο απ' αυτούς για να βοηθήσουμε την κατάσταση. Όσο για το αν μπορεί να στηθεί σοβαρό κράτος και να πάμε σοβαρά μπροστά σαν κοινωνία κάνοντας πλιάτσικο σε super market, όχι, έχω σοβαρές αντιρρήσεις. Είμαι από τη φύση μου δημοκρατική και εναντίον της βίας. Όλα τ' άλλα που λες απαιτούν οργάνωση, έστω κι αν είναι μια πρωτοβουλία σε επίπεδο γειτονιάς.
Τώρα τα δωρεάν μαθήματα είναι ζήτημα ποιος άνεργος δάσκαλος θα δεχτεί να τα προσφέρει αφού απ' αυτά βιοπορίζεται.
Και οι εργάτες της Χαλυβουργίας ήταν στην Ομόνοια το περασμένο Σάββατο και δέχονταν οικονομική ενίσχυση. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τους βρει.
23-12-2011, 21:42 #20
Δεν ξερω αν κανουν καλο ή κακο οι οργανωσεις που βοηθανε τους ανθρωπους, παντως αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι οτι απλα συντηρουν την υπαρχουσα κατασταση και δεν προκειται ποτε να λυσουν το προβλημα. Ο καπιταλισμος ειναι ενα αρρωστο συστημα που βασιζεται στην εκμεταλλευση ανθρωπου απο ανθρωπο, οπου γινεται ανιση κατανομη του πλουτου και για να υπαρχουν πλουσιοι πρεπει να υπαρχουν φτωχοι. Πρεπει να υπαρχει ο φοβος της ανεργιας στους ανθρωπους. Αν πρεπει να παρουμε τις κοινωνικες δομες στα χερια μας τοτε ας το κανουμε εξω απο συλλογους και ιδρυματα, κρατικα και μη οπως λεει η Κat711. Γιατι να παρω τη θεση του κρατους σε ζητηματα προνοιας και ομως να συνεχισω να τους εχω πανω απο το κεφαλι μου?
...του καθενος η κολαση,
βρισκεται, παντα, δυο βηματα μακρυτερα
απ' οπου τολμα να ξεμυτισει...
23-12-2011, 22:39 #21
Προσωπικά δε βρίσκω τίποτα κακό στις οργανώσεις που βοηθάνε ανθρώπους και δεν έχω πρόβλημα απ' οποιοδήποτε χώρο κι αν προέρχονται, οι καλές προθέσεις μετράνε. Και αν δεν υπήρχε κι ο φόβος της ανεργίας, δε θα χάναμε και τίποτα, εκτός από λιγότερη απελπισία, δυστυχία και φτώχεια.
24-12-2011, 01:27 #22
24-12-2011, 01:31 #23
Τραγική εικόνα, λένε πως μένουν στο κέντρο, εγώ προσωπικά δεν έχω δει κανέναν να κοιμάται στους δρόμους στην Ελλάδα εδώ και λίγα χρόνια.
Παλιά είχα το φόβο μη μείνω άστεγος λόγω της καθυστέρησης μου, έκανα λάθος όμως γιατί ο ανεξέλεγκτος έχει περισσότερες πιθανότητες να μείνει χωρίς σπίτι.
24-12-2011, 09:21 #24
Το ότι έβαλες στο σπίτι σου και φιλοξένησες, δλδ τάισες, κοίμησες, έναν άνθρωπο άγνωστο δείχνει ότι έχεις πολύ θάρρος. Εγώ, και όλοι όσοι ξέρω, φοβόμαστε και την πόρτα ν' ανοίξουμε με την εγκληματικότητα που υπάρχει.
Για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ ότι οι άστεγοι είναι εγκληματίες, ίσα ίσα αυτοί είναι που είναι άμεσα εκτεθειμένοι στην εγκληματικότητα. Στο κέντρο της Αθήνας περπατάω σχεδόν καθημερινά και διαρκώς έχω το νου μου μη με ληστέψουν. Άσε που όταν μένεις με οικογένεια, κανείς δε θα μου επέτρεπε να φέρω για καιρό στο σπίτι κάποιον που να μην ξέρουν τίποτα γι' αυτόν. Για να φιλοξενήσεις άστεγο, ή έχεις τη δυνατότητα να κρατάς σπίτι μόνη σου ή οι δικοί σου είναι τρομερά ανεκτικά και υποστηρικά άτομα, οπότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.
25-12-2011, 13:27 #25
25-12-2011, 14:16 #26
Joann δεν ειναι απαραιτητο να σε πιανουν κοροιδο,βεβαια ειναι πολλα τα λαμογια εκει εξω που κοιταν να κοροιδεψουν τον κοσμο και να φανε χρημα ομως
υπαρχει και η αλλη πλευρα του ανθρωπου που πειναει και που ζηταει βοηθεια και μεσα στα ματια του μπορεις να αντιληφθεις αυτον τον σπαραγμο μεσα απο την καρδια του.
Πλεον αυτοι που μενουν στους δρομους δεν εχουν κανεναν ειναι πολλοι...απο τους πολλους λιγοι ειναι αυτοι που πραγματικα πεινανε
γιατι και ο αστεγος εχει γινει επαγγελμα....
Οταν ομως θα δεις εναν αστεγο που πραγματικα θα ειναι κουλουριασμενος πεταξου μεχρι εναν φουρνο παρτου μια φρατζολα,ενα κουλουρι κατι να φαει
θα τον ρωτησεις πεινας?
αυτος που θα πειναει πραγματικα θα σου πει οχι..γιατι θα ντρεπεται
κανε την καλη πραξη και συνεχισε την πορεια σου
ετσι κανω και εγω και νιωθω ζωντανος
εμενανε ομως με αυτην μου την κινηση με εχουν πει και χαζο ατομα της ιλικιας μου...
Γιατι ενας παλιος,ενας μαγκας,η ενας κυριος ποτε δεν θα χαρακτηριζε την προσφορα αλληλεγγυης ως χαζομαρα
26-12-2011, 12:41 #27
Δεν εννοούσα ότι οι άστεγοι είναι λαμόγια που προσπαθούν να πιάσουν τους άλλους κορόιδο. Αυτοί που σε πιάνουν κορόιδο έχουν επαγγελματικό τρόπο... Ούτε χαρακτηρίζω τις προσφορές αλληλεγύης χαζομάρα. Τις υποστηρίζω μάλιστα. Όμως έχω στο μυαλό μου ότι πρώτα φταίει ο καπιταλισμός και μετά η μοναξιά.
Πιστεύω πως το σύστημα δημιουργεί άστεγους, όπως δημιουργεί και απαθείς.
Για να βγούμε από το τέλμα που είμαστε, μόνο αν αλλάξουν τα πράγματα για όλους μας μπορούμε. Και ο τρόπος είναι ένας:
N' ANΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.
Όσο για το ότι πολλοί άστεγοι είναι περήφανοι, συμφωνώ απόλυτα. Στο Σύνταγμα τον Ιούνιο είχαν περίπτερο με ανακοίνωση ότι δε δέχονται χρήματα, αλλά μόνο φαγητό ή φαρμακευτικό υλικό, υπολογιστές κ.λπ.
Είναι υγιές εκ μέρους σου το ότι δεν ντρέπεσαι να βοηθάς και προς τιμήν σου.