έχω χάσει τα λογικά μου - Page 10
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 10 of 19 FirstFirst ... 89101112 ... LastLast
Results 136 to 150 of 274
    Senior Member
    Το θέμα είναι τί κάνουμε τώρα μ' αυτό; Σε νιώθω απόλυτα, γιατί είμαι στην ίδια φάση.. Το μόνο ότι δεν κάνω ακραίες σκέψεις. Δεν το επιτρέπω, γιατί σκέφτομαι τελικά, ότι αν εκείνος ήταν ο ιδανικός για μένα, αλλά για κάποιο λόγο.. δεν μπορούσαμε νάμαστε μαζί.. τί θάθελε τότε να κάνω; Σίγουρα ανεμελάκι μου κι αν ήταν όπως λες, ο τέλειος, θάθελε νάμαι καλά και να προχωρήσω την ζωή μου.

Senior Member
    Σκέφτηκα και τ' άλλο! Αν αφεθούμε να μας πάρει από κάτω, μ' ό,τι αυτό σημαίνει.. τότε ή αυτός που μυθοποιήσαμε δεν άξιζε ή εμείς εξακολουθούμε να συμπεριφερόμαστε σαν να μην τον αξίζαμε(αυτοεκπληρούμενη προφητεία).Σίγουρα και ποοοονάει όλ' αυτό! Όσο κι αν νευριάζω κι εγώ, που λένε ότι ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός, τελικά αυτή είναι μια σκληρή πραγματικότητα κοριτσάκι μου. Πάντως τίποτα δεν χάνεται! Ας τους ευχαριστήσουμε, τουλάχιστον που μας κάνουν την τιμή να ζούνε στα όνειρά μας. Διάβασα στο "Ζαχίρ" του Κοέλο ότι έχουμε πολύ περισσότερη δύναμη απ' όσο θέλουμε να νομίζουμε για να τα βγάζουμε πέρα και να πηγαίνουμε παρακάτω.. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ, "Καλύτερα ελεύθερη, παρά νάμαι δεύτερη".

Senior Member
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Ανέμελη μου, όσο γίνεται, εύχομαι Καλή Χρονιά! Λοιπόν άκου κι άσε την remedy να λέει τα δικά της. Δεν μπορεί να ξέρει περισσότερα απ' αυτούς που βιώνουν κιόλας το ανεκπλήρωτο.... Άσε που πέφτει και σ' αντιφάσεις, όταν λέει ότι: "ανεκπληρωτο ειναι οταν εχει ξεκινησει και τελειωνει πριν κανει τον κυκλο του. δεν λεμε ανεκπληρωτο, αυτο που δεν υπαρχει ΚΑΝ."
    Πώς μπορεί λοιπόν να μην υπάρχει ΚΑΝ κάτι και ταυτόχρονα να έχει ξεκινήσει και να τελειώνει πριν κάνει τον κύκλο του;
    Έχει έναν τρόπο να τα παρουσιάζει!!!
    Ξέρω σε μπέρδεψε, αλλά θα στα εξηγήσω εγώ, που συμπάσχω, γιατί δίκιο έχεις να λες ότι ανεκπλήρωτο δεν σημαίνει αυτό..
    Συμφωνώ όμως με remedy αν εννοεί, πως ότι υπάρχει σχετικά με τα ανεκπλήρωτα.., υπάρχει και θα υπάρχει μόνο μέσα στο μυαλό μας ανεμελάκι μου! Διαφωνώ κι εγώ μαζί της όταν λέει ότι έκανε τον κύκλο του. Αυτό δεν γίνεται με τίποτα, γιατί πάντα θα περιμένεις...
    .....
    τα μπερδεψες μαρκελα....
    ειπα το ακριβως αντιθετο απο αυτο που καταλαβες...
    αν δεν υπαρχει ΚΑΝ, δεν ειναι ανεκπληρωτο, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ!
    ανεκπληρωτο ειναι, οταν εχει ξεκινησει και σταματαει ενω δεν εχει φθαρει (αυτο σημαινει δεν εχει κανει τον κυκλο του).

εδω μιλαμε για μια ιστορια που δεν υπηρξε ποτε.
    δεν εγινε τπτ μεταξυ της κοπελας και του ανδρα που την ενδιαφερει.
    αν προκειται να πεφτετε στα πατωματα για ανδρες που απλα δεν ενδιαφερονται, ειτε γιατι ειναι αλλου ειτε γιατι δεν ταιριαζετε, μπορειτε να ειστε μονιμως στα πατωματα, γιατι ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

..
    ..........
    "Ο ανεκπλήρωτος έρωτας είναι επώδυνος και πολύ προσωπικός, χωρίς ίχνος εγωισμού, με πολλή απογοήτευση όμως και μια αίσθηση ιδανικού. Εδώ βρίσκεται και η παγίδα του, δεν απομυθοποιείται ποτέ, δεν περνά δοκιμασίες, δε φθείρεται και παραμένει κάπου, να ελλοχεύει, να μας μπλέκει σε φαύλους κύκλους συναισθημάτων και σκέψεων, ονείρων και επιθυμιών, που ίσως να μην έχουν καν σχέση με την πραγματικότητα, παρά μόνο τη δική μας".
    Γι' αυτό: "ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΤΙ ΑΣΤΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙ. ΑΝ ΓΥΡΙΣΕΙ, ΝΑΙ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ! ΑΝ ΟΧΙ! ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ!!"
    ......
    Τι ομορφα λόγια!!!!Την τελευταια προταση θυμαμαι που την λεγαμε πολυ στο λυκειο :Ρ
    Τι θα γινει ομως αν γυρισει αλλά άλλο ειναι το προβλημα και εσυ εξακολουθεις να τον βλεπεις σα τον τελειο που θελει να εισαι καλά και να προχωρησεις στη ζωή σου????

Senior Member
    Νομιζω αυτου του ειδους οι αντρες-θεοι που ερχονται στη χειροτερη στιγμη μας για να μας σωσουν κ να μας πουν οτι: "τελικα ο πονος και το ζορι που τραβηξες αξιζε τον κοπο γιατι σε οδηγησε σε εμενα που ειμαι τελειος και θα σε κανω ευτυχισμενη,οποτε ολα καλα", ειναι το παραμυθι που θελουμε να πουλησουμε στον εαυτο μας για να νιωσουμε καλυτερα υστερα απο μια χοντρη απογοητευση που τραβηξαμε κ εξακολουθουμε να τραβαμε... ειναι η λυση που ψαχνουμε να βρουμε στο υπαρξιακο μας αδιεξοδο,ως γνησιες drama queens που βιωνουν την οδυνη της ζωης στο πετσι τους..

κατα τη γνωμη μου,σε αυτες τις περιπτωσεις αλλου πρεπει να στρεφουμε το βλεμμα μας κ οχι στους γκομενους που θεοποιουμε για να μας κανουν να νιωσουμε καλυτερα γιατι τετοιου ειδους κρισεις υποδηλωνουν πρωτιστως την αναγκη μας για ψυχικη ηρεμια κ γαληνη,την οποια θα αποκτησουμε μαθαινοντας τα βαθυτερα συναισθηματα μας,τα οποια αποφευγουμε να μαθουμε γιατι οι περισσοτεροι επιλεγουμε την ευκολη λυση να ριχνουμε το φταιξιμο μονιμως στους αλλους..

Υ.Γ. ταυτιζομαι γι'αυτο χρησιμοποιω τον πρωτο πληθυντικο..

Senior Member
    Quote Originally Posted by ανέμελη View Post
    για τον κλασικό λόγο. είχε παράλληλη σχέση. μόλις το κατάλαβα όμως άρχισε ο γολγοθάς. να επιμένει, να μου λέει ψέματα, να με κοροιδεύει μέσα στα μούτρα μου, εγώ να τρελαίνομαι. να υπάρχουν οι ενδείξεις μπροστά στα μάτια μου, αυτός να τα αρνείται όλα, να μου φέρεται σαν σκουπίδι, εγώ να βυθίζομαι στην κατάθλιψη κι αυτός απαθής. όλα θα είχαν τελειώσει απλά κι ανώδυνα αν εξαφανιζόμουν απλά χωρίς να περιμένω εξηγήσεις.ή αν απλά μου έλεγε ξέρεις θέλω να χωρίσουμε και τέλος. δεν θα πω περισσότερες λεπτομέρειες γιατί δεν έχουν και νόημα.κράτησε αρκετό καιρό αυτό. φτάσαμε στο σημείο η νέα γκόμενα να βάλει το τέλος αντί για αυτόν.
    Από την προσωπική μου εμπειρία έχω καταλάβει ότι το χειρότερο πράγμα δεν είναι η απόρριψη, η μοναξιά, ή η αβεβαιότητα. Είναι το ψέμα. Το ψέμα σημαίνει όχι σεβασμός. Και η ασέβεια είναι η χειρότερη μορφή βίας. Τώρα αν συνδυαστεί με το ο ένας να είναι ερωτευμένος και ο άλλος να είναι ασεβής, είναι σκληρή περίπτωση. Σε καταλαβαίνω. Και αυτό που θέλω να σου προτείνω είναι μείνε σε αυτό. Μείνε και άσε να αισθανθείς όλη την κίνηση των γεγονότων με την πρώτη σου σχέση. Μην ασχοληθείς με τα παρακάτω. Μείνε σε αυτό, όσο κι αν πονάει, όσο κι αν το αισθάνεσαι σαν "χειμώνα". Είναι έτσι, και είναι τρομακτικό, αλλά μείνε σε αυτό.
    Επίσης δώσε προσοχή στην κατανόηση. Η έλλειψη κατανόησης από τους άλλους είναι που πονάει πολύ.
    Τώρα αν θα ρωτήσεις γιατί κάποιοι λένε ψέματα και γιατί δεν έχουν κατανόηση είναι ολόκληρη ιστορία. Θα την καταλάβεις όταν ξεμπερδέψεις με το προηγούμενο θέμα. Μπορώ όμως να σου πω ότι οφείλεται στο φόβο. Αυτό που περνάς έχει φόβο, σωστά; Ε! με τον ίδιο τρόπο και οι άλλοι φοβούνται, γι' αυτό γίνονται ψεύτες και χωρίς κατανόηση.

Senior Member
    Quote Originally Posted by kalopisti View Post
    Νομιζω αυτου του ειδους οι αντρες-θεοι που ερχονται στη χειροτερη στιγμη μας για να μας σωσουν κ να μας πουν οτι: "τελικα ο πονος και το ζορι που τραβηξες αξιζε τον κοπο γιατι σε οδηγησε σε εμενα που ειμαι τελειος και θα σε κανω ευτυχισμενη,οποτε ολα καλα", ειναι το παραμυθι που θελουμε να πουλησουμε στον εαυτο μας για να νιωσουμε καλυτερα υστερα απο μια χοντρη απογοητευση που τραβηξαμε κ εξακολουθουμε να τραβαμε...
    Έτσι είναι όπως τα λες. Είναι γενικά οι άνθρωποι που έρχονται σαν σωτήρες και το παίζουν ότι δεν έχουν ανάγκη εσύ έχεις. Βέβαια, να υπενθυμίσω ότι δεν είναι θέμα μόνο ανδρών, φαντάζομαι το ξέρεις. Και φυσικά υπάρχουν σε όλες και σε κάθε είδους σχέσεις, φιλικές, επαγγελματικές. Αναγνωρίζεις αυτούς τους ανθρώπους και αυτή τη συμπεριφορά; Μπορείς να τη δεις παντού, π.χ. και εδώ σε αυτό το forum;

Senior Member
    Δεν συμφωνώ remedy και διακρίνω μια διαρκή σύγχιση. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει σχέση, δεν σημαίνει, ότι δεν υπάρχει κι έρωτας έστω μονομερής. Ύστερα τα όρια στο ανεκπλήρωτο και πλατωνικό(κόβω φλέβες..) δεν είναι σαφή και κάπου οι έννοιες ταυτίζονται. Έχεις μια αυστηρά συγκεκριμένη τακτική, κάπως κυνική θάλεγα, που αντιμετωπίζεις το συγκεκριμένο θέμα και που ξεφεύγει από το "είμαι αντικειμενική". Βλέπεις ότι κι η ανέμελη, παρ' ότι δέχεται πως δεν υπήρξε σχέση το μπερδεύει όλ' αυτό και το βάζει δικαιολογημένα κάτω από τον όρο "ανεκπλήρωτο". Γιατί "ανεκπλήρωτο" δεν είναι μόνο το αμοιβαίο, που κάποια στιγμή μας τέλειωσε, αλλά και το μονομερές, που μπήκε κάποια στιγμή σε διαδικασία χωρίς ανταπόκριση.

Senior Member
    Δεν συμφωνώ remedy και διακρίνω μια διαρκή σύγχιση. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει σχέση, δεν σημαίνει, ότι δεν υπάρχει κι έρωτας έστω μονομερής. Ύστερα τα όρια στο ανεκπλήρωτο και πλατωνικό(κόβω φλέβες..) δεν είναι σαφή και κάπου οι έννοιες ταυτίζονται. Έχεις μια αυστηρά συγκεκριμένη τακτική, κάπως κυνική θάλεγα, που αντιμετωπίζεις το συγκεκριμένο θέμα και που ξεφεύγει από το "είμαι αντικειμενική". Βλέπεις ότι κι η ανέμελη, παρ' ότι δέχεται πως δεν υπήρξε σχέση το μπερδεύει όλ' αυτό και το βάζει δικαιολογημένα κάτω από τον όρο "ανεκπλήρωτο". Γιατί "ανεκπλήρωτο" δεν είναι μόνο το αμοιβαίο, που κάποια στιγμή μας τέλειωσε, αλλά και το μονομερές, που μπήκε κάποια στιγμή σε διαδικασία χωρίς ανταπόκριση.
    βρε χρυση μου
    αν σου ταιριαζει καλυτερα, εσυ πες το "ανεκπληρωτο" και το ανυπαρκτο.
    η ουσια δεν ειναι το ονομα.
    η ουσια ειναι οτι μια ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΧΕΣΗ, μια μονομερης επιθυμια οπως λες, δεν δικαιολογει μια τετοια απελπισια που να μιλαει για θανατους και καταστροφες!!!
    κατι αλλο κρυβεται απο πισω και οχι η σχεση που δεν υπηρξε ποτε!!!
    αυτο το απλο πραγμα λεω.
    τοσο δυσνοητο ειναι?

Senior Member
    Κοριτσάκι μου, μην πας τώρα να βγεις κι από πάνω! Εσύ τα γενικεύεις μ' έναν τρόπο ισοπεδωτικό! Και το θέμα δεν είναι τι ταιριάζει σ' εμένα καλύτερα, αλλά τι τελικά ισχύει για όλ' αυτό! Το θέμα είναι, αφού φαίνεται να το κατέχεις.. πήγαινέ το το ρημάδι και πιο κάτω, να δούμε έστω τι κρύβεται πίσω απ' όλον αυτόν τον ορυμαγδό! Αλλά κάντο λίγο πιο ήπια κι έτσι είναι σίγουρο πως θα βοηθήσει.

Quote Originally Posted by Remedy View Post
    βρε χρυση μου
    αν σου ταιριαζει καλυτερα, εσυ πες το "ανεκπληρωτο" και το ανυπαρκτο.
    η ουσια δεν ειναι το ονομα.
    η ουσια ειναι οτι μια ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΧΕΣΗ, μια μονομερης επιθυμια οπως λες, δεν δικαιολογει μια τετοια απελπισια που να μιλαει για θανατους και καταστροφες!!!
    κατι αλλο κρυβεται απο πισω και οχι η σχεση που δεν υπηρξε ποτε!!!
    αυτο το απλο πραγμα λεω.
    τοσο δυσνοητο ειναι?
    ..συμφωνώ.
    Τέτοιου είδους αντιδράσεις για κάτι που ποτέ δεν υπήρξε, δείχνει προσωπικό και όχι συναισθηματικό πρόβλημα.
    Δηλαδή, η ανέμελη προήλθε από μια κατάσταση επίπονη και η επόμενη αππόριψη, ήρθε ως κερασάκι στην τούρτα.
    Το ξέσπασμα της, περιλαμβάνει όλο το πακέτο και όχι μόνο την τελευταία περίπτωση.
    Αν κρίνω δε και από τα απελπισμένα ποστ της για όλα τα επίπεδα στη ζωή της, τότε είναι φυσιολογικότατο να νιώθει έτσι. Το θέμα είναι να κατάλαβει πως ακόμη και να γινόταν κάτι με τον καινούργιο, πάλι στον ίδιο παρανομαστή θα ήταν.
    Το να είμαστε καλά σε μια σχέση, δεν λύνει αυτόματα και τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Senior Member
    Συμφωνώ Θεοφανία πως αν δεν θεραπεύσουμε το εγώ μας τότε αυτό το μεταφέρουμε και σε κάθε επόμενη σχέση, επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη.

Senior Member
    Κοριτσάκι μου, μην πας τώρα να βγεις κι από πάνω! Εσύ τα γενικεύεις μ' έναν τρόπο ισοπεδωτικό! Και το θέμα δεν είναι τι ταιριάζει σ' εμένα καλύτερα, αλλά τι τελικά ισχύει για όλ' αυτό! Το θέμα είναι, αφού φαίνεται να το κατέχεις.. πήγαινέ το το ρημάδι και πιο κάτω, να δούμε έστω τι κρύβεται πίσω απ' όλον αυτόν τον ορυμαγδό! Αλλά κάντο λίγο πιο ήπια κι έτσι είναι σίγουρο πως θα βοηθήσει.
    δεν καταλαβαινω καν τι θελεις να πεις.
    εσυ να μιλας με τον τροπο που θελεις κι οποιος εκτιμαει τις αποψεις σου θα στο πει.
    εγω την αποψη μου λεω, και ειναι αυτη που σου ειπα.
    δεν στριφοργυριζω τπτ.
    το ιδιο πραγμα λεω απο την αρχη.
    απλα τα μπερδευεις και δεν μπορεις να την κατανοησεις..

τωρα, αν σου φαινεται απολυτο, δεν μπορω να κανω κατι. ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ.

Senior Member
    Έλα που δεν καταλαβαίνεις τώρα! Αυτό που λες ...δεν υπάρχει ΚΑΝ ... και είναι ΑΠΛΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ..., ξέρεις πλέον ότι δεν ισχύει, γιατί και το μονομερές συναίσθημα(χωρίς σεξ), που εσύ θεωρείς ανύπαρκτο κατά γενική ομολογία σου επαναλαμβάνω, για να μην επιμένεις, λέγεται κι ανεκπλήρωτο και πλατωνικό, κ.λπ. Όλ' αυτά μαζί, το σημαντικό είναι να μάθεις, ότι ανάγονται στην κατηγορία: σχέσεις

Senior Member
    Έλα που δεν καταλαβαίνεις τώρα! Αυτό που λες ...δεν υπάρχει ΚΑΝ ... και είναι ΑΠΛΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ..., ξέρεις πλέον ότι δεν ισχύει, γιατί και το μονομερές συναίσθημα(χωρίς σεξ), που εσύ θεωρείς ανύπαρκτο κατά γενική ομολογία σου επαναλαμβάνω, για να μην επιμένεις, λέγεται κι ανεκπλήρωτο και πλατωνικό, κ.λπ. Όλ' αυτά μαζί, το σημαντικό είναι να μάθεις, ότι ανάγονται στην κατηγορία: σχέσεις
    οπως σου ειπα και πριν, απλα δεν καταλαβες τι ειπα.
    δεν ειπα ανυπαρκτο το προβλημα, ουτε ειπα ανυπαρκτο αυτο που νοιωθει η ιδια.
    ανυπαρκτη ειναι η σχεση. ανυπαρκτο και το ενδιαφερον του αλλου.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΣΧΕΣΗ.
    αν ειναι μονομερης, ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΑΝ ΣΧΕΣΗ.
    το οτι καποιος την επιθυμει μονομερως, φυσικα και ισχυει , αλλα κατα την γνωμη μου (οπως ειπα 1000 φορε και δεν το καταλαβες) αυτο δεν ειναι προβλημα σχεσεων, αλλα προσωπικες ελλειψεις του ατομου που κολλαει μονομερως.

Page 10 of 19 FirstFirst ... 89101112 ... LastLast