Results 31 to 45 of 81
Thread: Συνταγες Μαγειρικης
-
20-02-2012, 01:46 #31
- Join Date
- Dec 2011
- Posts
- 934
κρεπα γλυκια για υπογλυκαιμιες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΖΥΜΗ:
1 1/2 κουπα αλευρι μπλε
1 1/2 κουπα γαλα
3 αυγα
1 κουτ.κοφτη γλυκου αλατι
2 κουτ.γλυκου ζαχαρη
μιαμιση κουταλια της σουπας βιταμ λιωμενο
λιγο κονιακ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ:
2 μπανανες
αμυγδαλα
1 μερεντα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ:
βαζουμε ολα τα υλικα για την ζυμη στο μουλτι μαζι με το λιωμενο βιταμ και ανακατευουμε εκει
στη συνεχεια βαζουμε με μια κουταλα τον χειλο σε τηγανι χωρις λαδι,
χωρις τιποτε αλλο σε μετρια φωτια,προσοχη μην καουν ειναι ευαισθητο και αρπαει ευκολα
μολις ψηθει λιγο το γυριζουμε κι απο την αλλη
βαζουμε σε ενα πιατο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΕΜΙΣΗΣ:
κοβουμε τις μπανανες μας σε ροδελιτσες
βαζουμε τα αμυγδαλα να τριφτουν στο μουλτι οχι εντελως,να εχει και λιγγα κομματακια
απλωνουμε μερεντα στην μιση μερια της ετοιμης ζυμης
το ιδιο και την μπανανα,βαζω λιγες ροδελες
και τελος τα αμυγδαλα
διπλωνω την ζυμη μια φορα σαν τριγωνακι να γινει,και αλλη μια στις ακρες
καλη ορεξη,σιγα τα σιροπια!Να σκεφτεσαι γρηγορα μα να μιλας αργα...
- 20-02-2012, 02:37 #32
- Join Date
- Dec 2011
- Posts
- 934
ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ Η ΑΛΛΙΩΣ ΜΟΥΦΑ ΜΟΥΖΑΚΑ ΑΛΛΑ ΚΡΕΜ:
ΥΛΙΚΑ:
1/4 ρεγκατο τριμμενο
4-5 πατατες
αλατι-πιπερι
λιγο βιταμ
10 φετες τυρι του τοστ
10 φετες ζαμπον του τοστ
2 ντοματες
κρεμα γαλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
κοβουμε τις πατατες σε ροδελες,τηγανιζουμε να ροδισουν
τις στρωνουμε σε ενα βουτυρωμενο πυρεξ
απο πανω ριχνω λιγο τυρι τριμμενο
τριβω τις ντοματες πανω απο το τυρι
απο πανω μια στρωση ζαμπον σου τοστ
στην συνεχεια βαζω μια στρωση τυρι του τοστ
το υπολοιπο τυρι τριμμενο και τελος την κρεμα γαλακτος
εαν πεσει λιγη η κρεμα μπορεις να ριξεις λιγο γαλα η νερο
ψηνουμε για κανενα μισαωρο και μολις ψιλοροδισει το τυρι ειναι ετοιμο
ΠΑΡΑΛΑΓΗ:
αντι για τις πατατες μπορεις να βαλεις μακαρονια κατα προτιμηση ελατηρια η φιογκακια
τα οποια θα εχεις προβρασει
δοκιμαστε το και αν δεν σας ΣΗΚΩΘΕΙ..... η τριχα να μην με λενε χρυσακι
απλα τα σπαει παιδιαΝα σκεφτεσαι γρηγορα μα να μιλας αργα...
20-02-2012, 02:53 #33
- Join Date
- Dec 2011
- Posts
- 934
και....ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΑ ΜΕ @@...
ΠΟΛΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ,ΠΑΝ ΕΥΚΟΛΟ,ΩΧΤΑΝΟΣΤΗΜΟ
ΚΑΝΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ
ΥΛΙΚΑ:
2 ντοματες
1 με 2 φακελακια φρυγανια τριμμενη
φετα
λιγο μπεικον
2-3 αυγα
αλατι-πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
κοβεις τις ντοματες σε ροδελες και τις αλατοπιπερωνεις
λιωνεις την φετα
ψιλοκοβεις το μπεικον σε μικρα-μικρα κομματακια
και το ανακατευεις μεσα στην λιωμενη φετα
παιρνεις μια ροδελιτσα απο την ντοματα
βαζεις πανω λιγο μειγμα απο φετα-μπεικον
κλεινεις με αλλη ροδελιτσα ντοματας απο πανω
βουτας σε μπολ με τα αυγα χτυπημενα και κατ'οπιν σε φρυγανια τριμμενη
και....τηγανιζεις!
ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΛΗΘΕΙΑ!Να σκεφτεσαι γρηγορα μα να μιλας αργα...
20-02-2012, 11:12 #34
- Join Date
- Dec 2011
- Posts
- 376
Τι ωραίες συνταγές είναι αυτές μπράβο παιδιά σας θαυμάζω,εγώ είχα χόμπυ την μαγειρική ήθελα να μαγειρεύω κ μαγείρευα τέλεια κ διάφορα αλλά με όσα συνέβησαν με το ζόρι μαγειρεύω ένα φαγητό την ημέρα περισσότερο για τις κούκλες μου ,μετά στεναχωρήθηκα πολύ που είπε ο άντρας μου ότι το έκανα για να δείχνομε ενώ είμαι παλιογυναίκα,εύχομαι να είστε καλά κ να μαγειρεύετε υπέροχα
20-02-2012, 13:29 #35
- Join Date
- Oct 2011
- Location
- RIGEL
- Posts
- 826
«κεικ με μους σοκολατας»
Τι χρειαζόμαστε:
• 250 γρ.φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη της αρεσκείας σας
• 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
• 2,5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 7 αυγά
• 375 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
Για γαρνίρισμα
• Ζάχαρη άχνη
Πως το κάνουμε:
1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τους κρόκους, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να λιώσουμε την σοκολάτα.
3. Λιώνουμε τη σοκολάτα, είτε σε μπεν - μαρί, είτε στο φούρνο μικροκυμάτων και την προσθέτουμε μαζί με το αλεύρι στο μείγμα κρόκων και βουτύρου.
4. Αφού ενοποιηθούν όλα τα υλικά, προσθέτουμε με προσοχή την μαρέγκα, ανακατεύοντας την απαλά, ώστε να ενοποιηθεί με τα άλλα υλικά δίχως όμως να "σπάσει", ούτε να "νερουλιάσει". Καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης.
5. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή φόρμα και βάζουμε στο φούρνο, που έχουμε ήδη προθερμάνει στην υψηλή θερμοκρασία σε αντιστάσεις πάνω κάτω. Για παράδειγμα, αν ο φούρνος έχει διαβάθμιση μέχρι 250ο C, χρησιμοποιούμε αυτή την θερμοκρασία.
6. Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά μόνο. Μας ενδιαφέρει να σχηματιστεί η εξωτερική κρούστα του κέικ αλλά στο εσωτερικό του να μείνει ρευστό.
7. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
8. Στολίζουμε με ζάχαρη άχνη, είτε ρολάκια σοκολάτας, ή τρούφα, ή ότι άλλο μας αρέσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η επιτυχία του κέικ αυτού εξαρτάται από το ψήσιμο, που πρέπει να είναι σύντομο και δυνατό. Το γλυκό πρέπει να διατηρείται σε φυσικό περιβάλλον, γιατί η σοκολάτα που είναι ρευστή στο εσωτερικό του, μπορεί να παγώσει και να σκληρύνει.
Η φόρμα που χρησιμοποιούμε πρέπει να είναι στρογγυλή, δίχως όμως την τρύπα στην μέση, που χρησιμοποιούμε για το απλό κέικ.
τι λετε να το δοκιμασω; υποσχομαι να μην βαλω φωτια το σπιτι.Last edited by thomas98; 20-02-2012 at 18:49.
20-02-2012, 14:11 #36
- Join Date
- Jun 2011
- Posts
- 241
Καμια συνταγη για σουφλε σοκολατας? :) Υπογλυκαιμια .... Αααα να ειναι και ευκολη παρακαλω..
20-02-2012, 14:15 #37
- Join Date
- Jan 2012
- Location
- salonica
- Posts
- 1,049
(Αν έχει ξαναμπεί παρακαλώ σβήστε το)
Κοτόπουλο με Ουίσκι
Αγοράζετε ένα κοτόπουλο 1200 γρ. και ένα μπουκάλι Ουίσκι
Προβλέψτε, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, και μπέικον σε λωρίδες.
Για καλό και για κακό βεβαιωθείτε ότι έχετε και ένα βάζο μαγιονέζα.
Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, αλατοπιπερώστε, και ρίξτε μια υποψία ελαιόλαδου .
Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία, (220 βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5 ) για 10 λεπτά.
Σερβιριστήτε ένα ποτήρι Ουίσκι και πιείτε το.
Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφού πρώτα το τοποθετήσετε σε κατάλληλο σκεύος.
Βάλτε και πιείτε ακόμα ενα ποτήρι Ουίσκι.
Επαναλάβατε αυτό το βήμα άλλες δυο φορές.
Μετά από ένα τέπαρτο φουρνίστε το άνοιγμα για να επιβλέψετε το κλείσιμο του ψοτόπουλου.
Λιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγία.
Μετά από ένα κετα.. οχι πέταρτο της ώρας, αργότερα τελος πάτνων ....
κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνοανοίφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε...βάλτε τελος παντων το φωτόπουλο απ την αλλη καφήστε σε μια λωκο καλέκρα και καβετάστε κανα'δυό φατήρια Κίσκη αμόκα.
Νυστε, λυστε ψηστε το κουφόλουπο για μιση φώρα ακόμα.
3 λοτήρια αρφότερα ....
Ζαμέψτε το γατόπουλο απο χαμω, (επεσε το μακαλισμένο) , καφαρίστε το και γάλτε το σε μιάτο. Φτάτε τα κούτρα σας απο το νέσιμο στο κάτωμα απ τα γάδια που μυθικαν στα κλαπάκια της μουζινας
μην αποχειραθητε να κησωθειτε, μια φαρά ειμαστε εδω μάτω
απομελειώστε το δουκάλι του Ρίσκι
αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμητε ως το χρωι
Την επομενη μέρα , παρτε ενα αλκα σελτζερ
Πηγαινετε να φάτε κρύο kοτόπουλο με μαγιονεζα
και καθαρίστε το μπουρδέλο που δημιουργήσατε στην κουζινα!διαρκής αναθεώρηση ________________________________________ Β α σ ί λ η ς
20-02-2012, 22:50 #38
- Join Date
- Dec 2011
- Posts
- 934
100 γρ κουβερτουρα
5 κουτ της σουπας νερο
3 κροκους αυγου
1/3 φλιτζανι τσαγιου ζαχαρη
1 βανιλια
1 κουτ σουπας βιταμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
λιγη κρεμα σαντυγι
βαζω σε μπεν μαρι σοκολατα με το νερο
ανακατευω ωσπου να λιωσει
χτυπαω ζαχαρη με κροκους κ ριχνω τμηματικα την σοκολατα
οταν κρυωσει ριχνω σαντυγι κ βανιλια
βαζω καταψυξη για να δεσει κ να σφιξει,το ιγοτερο 4 ωρες
ε,ποιο ευκολη με μους δεν ξερω,αλλα αν θελεις ακομα ποιο ευκολη παρε μια...μερεντα;-)Να σκεφτεσαι γρηγορα μα να μιλας αργα...
20-02-2012, 22:52 #39
- Join Date
- Dec 2011
- Posts
- 934
carry αχαχαχαχαχαχαχα!γαματη η συνταγη σου!θα την κανω!
Να σκεφτεσαι γρηγορα μα να μιλας αργα...
20-02-2012, 22:54 #40
- Join Date
- Dec 2011
- Posts
- 934
20-02-2012, 22:58 #41
- Join Date
- Dec 2011
- Posts
- 934
ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΨΑΡΙΑ
ΥΛΙΚΑ
λαδι
ξυδι
μουσταρδα
μαιντανος
αλατι
πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σε ενα μπολακι λιωνω τον κροκο απο ενα αυγο βρασμενο
κ ψιλοκοβω το ασπραδι
προσθετω σε 1/2 φλιτζανι λαδοξυδο
με ψιλοκομμενο μαιντανο,προσθετω και μουσταρδα
και τα βαζω στο μπολ με το αυγοΝα σκεφτεσαι γρηγορα μα να μιλας αργα...
20-02-2012, 23:04 #42
- Join Date
- Oct 2011
- Location
- RIGEL
- Posts
- 826
20-02-2012, 23:10 #43
- Join Date
- Dec 2011
- Posts
- 4,566
20-02-2012, 23:13 #44
- Join Date
- Dec 2011
- Posts
- 934
20-02-2012, 23:50 #45
- Join Date
- Dec 2011
- Posts
- 934
φυλο ξερετε να ανοιγετε?
δεν ξερετε?
πανευκολο και ποιο οικονομικο-νοστιμο απο το ετοιμο...
παμε να ανοιξουμε για καλτσουνια με σπανακι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΦΥΛΟ:
1 αλευρι
ενα αυγο
λιγο ξυδι(ενα κουταλακι της σουπας)
ζεστο νερο
αλατι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΥΛΟΥ:
βαζετε σε ενα λεκανακι σχεδον το μισο αλευρι
ριχνετε το αλατι
το ξυδι
σπατε το αυγο και το ανακατευετε μεσα στο αλευρι
στην συνεχεια ριχνετε λιγο-λιγο το νερο ανακατευοντας κ πλαθοντας με το αλευρι ωσπου να γινει ενα μειγμα
ριχνεις νερο με το ματι οσο χρειαστει για να γινει μια σφιχτη κ οχι νερουλη ζυμη
οσο ποιο ζεστο ειναι το νερο τοσο ποιο ευκολα θα στρωνει η ζυμη και θα πλαθετε
στην συνεχεια συμπληρωνεις παλι αλευρι και πλαθεις,βαζεις τοσο ωσπου να πλαθετε χωρις να κολλαει η ζυμη στο χερι
ζυμωνετε καλα κ αφηνετε στην ακρη για να ετοιμασετε την γεμιση
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ:
7 μεγαλα ματσακια σπανακι
ενα κρεμμυδι ξερο
5 κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκκομενα
400 γρ φετα
150 γρ κεφαλοτυρι τριμμενο
3 αυγα
μαραθο ψιλοκομενο
λιγο λαδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΕΜΙΣΗΣ:
ψιλοκοβω το σπανακι
σπαω μεσα τα αυγα κ ανακατευω
ριχνω το ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
ριχνω τα φρεσκα κρεμμυδια ψιλοκκομενα
τριβω την φετα καθως την ριχνω μεσα
και το μαραθο
λιγο λαδι
ανακατευω καλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΥΛΛΟ:
παιρνω μια μπαλιτσα απο την ζυμη
ανοιγω με το ειδικο μπλαστρι καλα ωστε να μην ειναι πολυ χοντρο το φυλο
βαζω μεσα με ενα κουταλι λιγη απο την γεμιση,στην μεση του φυλου
διπλωνω το φυλο μια φορα και κλεινω τις ακρες του καλα πατοντας με τα δαχτυλα
κοβω τις ακρες που περισευουν πολυ με ενα μαχαιρακι
τηγανηζω σε μετρια φωτια γυρνοντας κι απο την αλλη ωσπου να ροδισει
με αυτο το φυλο κανω διαφορα καλτσουνια και ειναι πολυ ωραια
παραλαγες γεμισης
ψιλοκομενο λουκανικο με πουμαρο κ τυρι τριμμενο
σκετο τυρι τριμμενο επισης ειναι πολυ ωραιο
πατατα βρασμενη και λιωμενη με τυρι τριμμενο η φετα τριμμενη η και τα δυο..
φαντασια θελει
επισης μπορειτε να κανετε σπανακοπιτα ακριβως με την ιδια γεμιση κ το ιδιο φυλο
αρκει να το ανοιξετε καλα,να γινει μεγαλο και να περισευει το κατω φυο απο το ταψι
βαζεις το πρωτο φυλο αφου λαδωσεις το ταψι
ριχνεις την γεμιση
απο πανω το αλλο φυλο
κοβεις τις ακριες που περισευουν απο το ταψι με ενα μαχαιρακι και διπλωνεις καλα γυρω γυρω ωστε να κλεισει η πιτα
χαραζεις οπωσδηποτε με ενα μαχαιρι κ απο πανω ριχνεις λαδι
σημαντικη διευκρινηση
για να μην κολλαει το φυλο στο ανοιγμα ριχνεις λιγο αλευρι και στον παγκο οπου θα ανοιχτει και πανω απο το φυλο
το ξερω ειναι λιγο κουραστικο αλλα αξιζει
κουραστηκα που τα εγραψα
και που τα εκανα σημερα και τα δυο..και καλτσουνια και πιτα
την πιτα την εβαλα στην καταψυξη για αλλη φορα
κ αυτο γινεται κ δεν παθαινει τιποτα
ουφΝα σκεφτεσαι γρηγορα μα να μιλας αργα...
Similar Threads
-
Συνταγες με λιγεσ θερμιδεσ!!
By Adzik in forum Συναισθηματική Υπερφαγία, Ψυχογενής ΒουλιμίαReplies: 15Last Post: 07-06-2010, 22:51
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση