αρρυθμίες - αγχος??? - Page 24
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 24 of 132 FirstFirst ... 1422232425263474124 ... LastLast
Results 346 to 360 of 1975
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΑΡΚΕΛΑ..ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΤΟ ΟΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ.ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ,ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΓΧΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΠΑΝΕ ΕΤΣΙ!ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΑΓΧΩΝΕΙ?ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ....

Senior Member
    Quote Originally Posted by LORA17 View Post
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΑΡΚΕΛΑ..ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΤΟ ΟΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ.ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ,ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΓΧΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΠΑΝΕ ΕΤΣΙ!ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΑΓΧΩΝΕΙ?ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ....
    Καλησπέρα Λώρα,
    ξαναδιάβασα το πρώτο σου ποστ στο φόρουμ κι εκεί αναφέρεις κρίση πανικού και στην συνέχεια κάνεις αναφορά και
    στο άγχος. Ο πανικός λοιπόν είναι έντονο άγχος, οπότε τα συμπτώματα π.χ. δυσφορία, κενό, ταχυπαλμίες είναι
    εκδηλώσεις άμυνας. Αυτό που χρειάζεται να παρατηρήσεις είναι κατά πόσο είσαι ευχαριστημένη και για νάσαι χρειάζεται
    πραγματοποιείς και τα δικά σου "θέλω" στην κάθε σου μέρα. Τώρα κάποιοι καταφέρνουν να τ' αντιμετωπίσουν όλ' αυτά
    μόνοι τους, με αλλαγή τρόπου ζωής, βιβλία αυτοβοήθειας, ενώ κάποιοι άλλοι για πιο μεθοδικά καταφεύγουν σε ειδικό.
    Πάντως, όπως και νάχει η ψυχοθεραπεία έτσι όπως εγώ την έχω βιώσει είναι δώρο ζωής στον εαυτό μας.
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

μεχρι τα 23 δεν ειχα κανενα προβλημα με την καρδια..ισα ισα αθλουμε συστηματικα..πηγαινω κολυμβητηριο χρονια,εκανα παλια καρατε...κανω και στιβο..και ολα αυτα για να τα κανεισ χρειαζεσαι βεβαιωσεισ απο γιατρουσ οτι εισαι απολυτα υγειησ!οπωσ ειχα αναφερει και στο πρωτο μου ποστ ενα βραδυ ξαφνικα ηρθε η κριση πανικου...και απο τοτε ταλαιπωρουμε με αυτεσ τισ εκτακτεσ και εχω επισκεφθει 3 καρδιολογουσ.ολα αυτα μεσα σε 1 χρονο...Γενικα ειμαι ανθρωποσ που ζει με προγραμμα...και ολα μα ολα θελω να τα προγραμματιζω..μαλλον αυτο ειναι το μεγαλυτερο προβλημα που δημιουργω στον εαυτο μου.πολλεσ φορεσ οταν ξεφυγω απο το προγραμμα...προσπαθω να κανω κατι για να το διορθωσω και μαλλον αυτο με αγχωνει πολυ.ισωσ επειδη εχω συνηθισει να ειμαι ετσι...γιατι σ'ολη μου τη ζωη ειμαι ετσι ειναι πολυ δυσκολο να αλλαξω!προσπαθω καθε μερα να βλεπω τα πραγματα πολυ χαλαρα αλλα πιανω τον εαυτο μου πολλεσ φορεσ να ξεφευγει και να επιστρεφει στην συνηθεια.Μαρκελα...προσπαθω να αλλαξω τον τροπο ζωησ μου...αλλα ειναι πολυ δυσκολο..και πρεπει καπωσ να βρω τον σωστο τροπο ζωησ για να μπορεσω να τον αντιγραψω κατα καποιον τροπο!τα βιβλια αυτοβοηθειασ που μπορω να τα βρω?σε βιβλιοπωλειο?εχεισ κατι να μου προτεινεισ?

Senior Member
    Ένα από τα πολλά βιβλία είναι και το:

Σκέφτομαι άρα αισθάνομαι
    Η γνωσιακή συμπεριφορική μέθοδος για την θεραπεία της κατάθλιψης και του άγχους

Κύριος Συγγραφέας: Greenberger, Dennis, Padesky, Christine A.
    Εκδότης: ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Π. Χ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

Και στο προτείνω γιατί όλα μας τα συναισθήματα ακόμα και το άγχος
    είναι αποτέλεσμα της δυσλειτουργικής σκέψης.

Junior Member

...ΑΡΡΥΘΜΙΕΣ...ΠΟΛΛΕΣΣΣ.....

γεια σας...εχω ξαναγραψει σε αλλο θεμα..
    λοιπον ειμαι 31 μαμα εχω ενα αγορακι..γενικα ειμαι ατομο που αγχωνομαι πολυ ευκολα..το περσινο καλοκαιρι περασαμε ενα θεματακι υγειας με το μικρο μου που γενικα αυτο με εξαντλησε και δεν ειχα κουραγιο να το διαχειριστω καθολου.οταν βρικαμε τελικα μια καποια λυση και καταλαβαμε λιγο πολυ τι συνεβαινε αρχισαμε να ηρεμουμε καπως και προσωρινα παντα..(ολα αυτα τα εγραψα γιατι απο τοτε και μετα ενιωθα τοσο εντονα την καρδια μου να διαμαρτυρετε)
    λοιπον απο το δεκεμβριο και με μια απλη επισκεψη σε καρδιολογο αναλαλυψα οτι υποφερω απο αρρυθμιες..πολλες και συνεχεια..εκει καταλαβα και τι ηταν αυτο που ενιωθα για καιρο αλλα δεν ηξερα να το εξηγησω.να θελει η καρδια να βγει απτο στηθος μου και με ενα πολυ ασταθη καρδιακο παλμο.πηγα σε 2 καρδιολογους και φυσικα κατεληξαν στο να παρω χαπι για τις αρρυθμιες καθημερινο και για παντα..ρωτησα το γιατρο αν πεθαινεις με αυτο και μου ειπε οχι.απλα αυτος ο κακος ρυθμος θα μου προκαλεσει βλαβη στο μελλον..πριν ξεκινησω το χαπι ειπα στο γιατρο πως θα περιμενω να αδιαθετησω πρωτα μηπως και ημουν εγκυος(τους τελευταιους μηνες με τον ανδρα μου ειχαμε αφησει καπως ελευθερα τα πραγματα:cool:)...
    και το θαυμα εγινε και τελικα ημουν εγκυος!!!!!η χαρα μου απεριγραπτη αλλα ο φοβος δεν με αφησε να το ζησω οπως την πρωτη φορα...και τωρα???και με τις αρρυθμιες???και με το χαπι??να το παρω?και αν δεν το παρω θα παθω κατι και μαζι με μενα και το εμβρυακι μου???
    ο πανικος μεχει διαλυσει!!!!μεθαυριο θα παω παλι στο καρδιολογο και αυτη τη φορα θα βαλω χολντερ σε φαση εγκυμοσυνης..που συνηθως τα πραγματα γινονται χειροτερα..

εχω φοβηθει παρα πολυ..σας παρακαλω ας μου πει καποιος αν εχει ακουσει εγκυμοσυνη με αρρυθμιες?αν εχει πιει χαπι?ειμαι μονιμα σε αγωνια και προσπαθω να ηρεμω για να μην κανω χειροτερα τα πραγματα..(το θυρωειδη τον ελεγχο επινα χαπι 17 χρονια πριν και τα τελευταια χρονια το σταματησα γιατι πηγαινε καλυτερα)

συγνωμη για το μεγαλο γραμμα αλλα ειμαι χαλια...

doan,ευχομαι αρχικα να εχεισ καλη εγκυμοσυνη και να περασουν ολα γρηγορα!
    θα πρεπει να πασ παλι σε ενδοκρινολογο για τον θυροειδη...ειδικα τωρα που εισαι εγκυοσ..και αυτη θα σου πει αν μαζι με τον καρδιολογο αν πρεπει να παιρνεισ το χαπι για τισ αρρυθμιεσ!το σημαντικο ειναι να μην αγχωνεσαι ειδικα τωρα που εισαι σε ευαισθητη φαση!(ποιοσ μιλαει τωρα για αγχος)!μπορεισ επισησ αν καπνιζεισ να το σταματησεισ,αν πινεισ επισησ,τουσ καφεδεσ μαχαιρι...τα αναψυκτικα..και τη σοκολατα!αυτα σου τα λεω γιατι τα εχω δοκιμασει και εχουν ελλατωσει ελαφρωσ το προβλημα...πιστευω αν δεν ειχα και αγχοσ....θα ημουν ενασ ευτυχισμενοσ ανθρωποσ χωρισ εξαρτησεισ!δεσ το λοιπον αυτο,μηπωσ καταναλωνεισ πολλουσ καφεδεσ?πολυ κοκα κολα?το χολτερ δεν ειναι τπτ να μην το φαβασαι...κατι βεντουζεσ με καλωδια θα σου κολλησει στο στηθοσ και στο θωρακα και ενα μηχανηματακι θα σου κρεμασει στην μεση...δεν σε ενοχλει καθολου!εγω φαντασου εκανα και ποδηλατο...να σκεφτεσαι το μωρο σου και ολα θα ειναι τελεια!

Senior Member
    Doan αν διάβασες ολα τα post θα δεις οτι όλοι μας βασανιζόμαστε με το θέμα αρρυθμίες, μην ανυσυχείς όμως εφόσον οι γιατροί σου σου λένε οτι δεν κινδινέυεις δεν χρειάζεται να αγχώνεσε, δεν εγραψες όμως τι είδους αρρυθμίες σε βασανίζουν αφού στις βρήκε ο γιατρός. Το holder δεν είναι κάτι που επιρρεάζει το εμβριο, ενα μηχανάκι είναι που καταγράφει τους παλμούς δεν έχει ούτε ακτινοβολία ούτε τίποτα, όπως το στηθοσκόπιο ενα πράγμα.

Senior Member
    Καλημέρα Νίκο,
    η μόνη αλήθεια και λύση τελικά και για το άγχος και για τις αρρυθμίες-σωματικό σύμπτωμα του άγχους-και για όλα τα
    ψυχολογικά προβλήματα είναι, να βρούμε άκρη στα προβλήματά μας, γιατί άκρη υπάρχει σίγουρα, αρκεί να θέλουμε να
    την δούμε και με όποιο κόστος, αν θέλουμε έτσι νάχουμε ένα σταθερό και μόνιμο αποτέλεσμα για ψυχική και σωματική υγεία.

Οι περισσότεροι ωστόσο επιμένουν να επιλέγουν, την εύκολη μέθοδο της φαρμακευτικής αγωγής, επειδή έχει
    επικρατήσει ότι είναι πιο άμεση κι οικονομική, αλλά δυστυχώς το πλέον σίγουρο είναι πως πρόκειται για προσωρινή
    αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και σ' αρκετές περιπτώσεις με παρενέργειες, γεγονός που κάνει την θεραπεία να κουράζει
    και να διακόπτεται, τα συμπτώματα να ξαναεπιστρέφουν κι έτσι να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος αλλεξάρτησης.

Η ψυχοθεραπεία τώρα μπορεί ν' απαιτεί περισσότερη προσπάθεια και χρόνο, αλλά επειδή αντιμετωπίζει ριζικά τα
    όποια προβλήματα, το πλέον σημαντικό είναι ότι προσφέρει και συνολικά καλύτερη ποιότητα ζωής.

Senior Member
    Συμφωνω οτι η ψυχοθεραπεια ειναι η καταληλη θεραπεια για τετοια συμπτωματα αγχους!Βεβαια δεν κανει "μαγικα" μεσα σε λιγες επισκεψεις,θελει χρονο αρκετο,αλλα πιστευω οτι βοηθαει πολυ στην αντιμετοπιση ΟΛΩΝ των προβληματων της καθημερινοτητας αλλα δυστυχως κοστιζει αρκετα & αυτες τις εποχες ειναι "πολυτελεια" για καποιους....!

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΡΑΝΗ View Post
    Συμφωνω οτι η ψυχοθεραπεια ειναι η καταληλη θεραπεια για τετοια συμπτωματα αγχους!Βεβαια δεν κανει "μαγικα" μεσα σε λιγες επισκεψεις,θελει χρονο αρκετο,αλλα πιστευω οτι βοηθαει πολυ στην αντιμετοπιση ΟΛΩΝ των προβληματων της καθημερινοτητας αλλα δυστυχως κοστιζει αρκετα & αυτες τις εποχες ειναι "πολυτελεια" για καποιους....!
    ΡΑΝΗ μου είναι δώρο στον εαυτό μας, πίστεψέ με, γιατί βλέπεις την ζωή σου να μεταμορφώνεται σε κάθε της τομέα!!
    Θεωρώ ότι αξίζει να διαθέσεις κάποια χρήματα, που ναι μεν είναι πολυτέλεια όπως το λες, αλλά το προσωπικό όφελος
    είναι σίγουρα πολύ περισσότερο!. Προϋποθέτει ωστόσο μια καλή έρευνα και για το κόστος, αλλά και για τον ειδικό.

Senior Member
    Κι εγω ετσι το ονομαζω,δωρο ζωης!!!!!Οταν γνωρισα την ψυχοθεραπεια για πρωτη φορα στη ζωη μου,αυτο ειπα!ΑΛΛΑ ειναι να πεσεις και στο σωστο ανθρωπο,πολυ βασικο!

Senior Member
    ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΟ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Senior Member
    Quote Originally Posted by Nicos70 View Post
    ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΟ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
    Καλημέρα Νίκο,
    δεν κατάλαβα τί έχεις δοκιμάσει. Αν εννοείς την ψυχοθεραπεία, σίγουρα σταδιακά αντιμετωπίζεται ο φόβος,
    μόνο, που αντιμετωπίζονται και τα συμπτώματα, γιατί κι αυτά είναι εκδηλώσεις του φόβου.
    Δηλ. μάλλον νομίζεις ότι αντιμετωπίζεις τον φόβο αν εξακολουθείς νάχεις συμπτώματα.

Senior Member
    πιθανόν ετσι να είναι όμως καπου παίζει και με τις πιθανότητες αν σκεφτείς οτι βλέπω ψυχολόγο πάνο από 2 χρόνια εχω παρακολουθησει πάμπολα σεμινάρια που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση του αγχους κλπ κλπ κλπ και βλέπω πλέον οτι ολοι οι ψυχολόγοι ακουλουθούν κάποιες μεθόδους οι οποίες είναι κοινές για όλους δηλαδή σου λένε κάποια πράγματα και απο κει και πέρα είναι στο χέρι σου να την παλέψεις. Αρα πάιρνεις τα εργαλεία και κάνεις τη δουλειά μονος σου

Senior Member
    Συμφωνω,η ψυχοθεραπεια σου δειχνει τον δρομο,τον τροπο,την βοηθεια,την δουλεια ολη ομως την κανεις εσυ!Η φοβιες ομως δεν ειναι ολες ιδιες,για παραδειγμα,οταν σου χει συμβει ενα περιστατικο θανατου απο καρδια στην οικογενεια σου & καθε λιγο και λιγακι εχεις εκτος απ τις (καταραμενες!)αρρυθμιες και αλλες ενοχλησεις στην καρδια,τοτε η φοβια που σε πιανει ειναι πολυ πιο δυσκολη να αντιμετοπιστει απ οτι καποιες αλλες!