Results 1 to 15 of 16
Thread: ΨΥΧΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ
-
03-04-2012, 17:13 #1
ΨΥΧΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ
ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΨΥΧΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ
- 03-04-2012, 17:23 #2
- Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας
Εγώ δε γνώριζα καν ότι υπάρχει τέτοιο πράμα, emy,
μόλις είδα το θέμα λέω τι 'ναι πάλι τούτο
και τοιμαζόμουνα να γράψω κάτι για χαβαλέ,
αλλά το γκουγκλάρισα και βρήκα:
"επινόηση του Freud, στην προσπάθειά του να περιγράψει τις λειτουργίες του ψυχισμού μας".
"...Το ψυχικό όργανο ( μια απλουστευμένη προσέγγιση)
Το ψυχικό όργανο δεν έχει ανατομική υπόσταση,
αποτελεί επινόηση του Freud,
στην προσπάθεια του να περιγράψει τις λειτουργίες του ψυχισμού μας.
Το οραματίστηκε σαν όργανο, με δομή και χώρο,
από το οποίο απορρέουν οι ψυχικές λειτουργίες..."
http://life-is-trying.blogspot.com/2...post_6289.html
03-04-2012, 17:44 #3
Και γιατί Joann πας ή πήγαινες ψυχοθεραπείες, τι έχεις κ είσαι σε αυτό το forum κ γιατί δεν απαντάς ποιό είναι το σημαντικότερο όργανο για τον άνθρωπο, δε σε μαλώνω απλά όλοι μας γιατί είμαστε εδώ κ όταν πάμε στο γιατρό κ παίρνουμε φάρμακα για ποιόν τα παίρνουμε;Θα γράψω κ άλλα γκούγκλαρε κ στους γιατρούς που πάμε κ δε ξέρουμε τι γιατρεύουμε, ούτε εγώ ήξερα αν κ είχα διαβάσει Φρόυντ, μια πολύ καλή μου φίλη επιτυχημένη ψυχολόγο-άνθρωπο που βρήκα(την ίστορία μου την ξέρεις, την είχε ξαποστείλει ο αδερφός μου θα σου στείλω e-mail) μου είπε...όταν αυτό δεν είναι καλά τι παθαίνουμε;
03-04-2012, 18:02 #4
emy, ούτε πήγαινα, ούτε πάω για ψυχοθεραπείες
και βεβαίως ούτε πρόκειται να πάω ποτέ!
Στο θέμα "το σημαντικότερο όργανο για τον άνθρωπο" απάντησα.
Ξέρω πως είσαι πολύ καλό παιδί, ότι ταλαιπωρείσαι πολύ,
κι ελπίζω να βγάλεις άκρη μ' αυτά
γιατί όπως λες και στους γιατρούς όσοι πάτε δεν ξέρετε τι γιατρεύετε
και πάνω απ' όλα ούτε οι ίδιοι ξέρουν τι γιατρεύουν
ούτε τι τους γίνεται γενικότερα
(δεν τους έχω σε μεγάλη υπόληψη
πλην ελαχίστων εξαιρέσεων).
Όσο για τον Φρόιντ νομίζω ότι είναι ξεπερασμένος,
αλλά θα στα πουν άλλοι που τα ξέρουν καλύτερα αυτά...:)
Eπίσης, για να εξηγήσω τις ψυχικές ασθένειες,
με καλύπτει αυτό:
"H ψυχασθένεια και η κατάθλιψη δεν είναι τόσο αποτέλεσμα φύλου
όσο κοινωνικά· φτώχειας.
«Tο μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών και γυναικών που πάνε στους γιατρούς
(πλην των ηλικιωμένων)
είτε δεν έχουν σταθερή δουλειά ή είναι χειρώνακτες».
Eπί διάστημα πενία είναι η προϋπόθεση σχεδόν
εισόδου είτε στη φυλακή είτε σε ψυχικά ιδρύματα."
http://www.psychology-blog.gr/maniokatathlipsi
από το βιβλίο
της Lisa Appignanesi
Mad, Bad and Sad: Α Ηistory of Women and the Mind
Doctors from 1800 to the PresentLast edited by Joann; 03-04-2012 at 18:44.
03-04-2012, 19:13 #5
Joann δεν ήθελα να σε προσβάλλω, ζητάω συγνώμη αν δεν απάντησα καλά απλά νομίζω ότι τουλάχιστον εμείς που το δουλεύουμε έπρεπε να ξέρουμε π.χ το ψυχικό όργανο μπουκώνει κ προκαλεί ταχυπαλμίες,ζαλάδες, αυτό που λέμε κρίσεις πανικού,κοινώς αν αυτό επηρεαστεί όσο απτό κ να είναι κατά Φρόυντ επηρεάζει όλο το υπόλοιπο σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού κ ξεκινάει ,δίνει μυνήματα κ τουλάχιστον εγώ τα αγνόησα για τον εαυτό μου, όσο για την κατάθλιψη ότι επηρεάζει φτωχά στρώματα πλυθησμού θα διαφωνήσω κάθετα, έχω δει ότι επηρεάζει τους ευάλωτους,μη εγωιστές, με ευαισθησίες ανθρώπους που δεν αδιαφορούν ούτε για το μυρμήγκι,αυτούς που ψάχνονται,που ζητούν δικαιοσύνη...κ μάλιστα θα ήθελα να ξέρεις ότι σε μελέτη που έκανα στο πανεπιστήμιο σωματική κ ψυχολογική κακοποίηση ασκούν λέει πρώτη στη σειρά οι πανεπιστημιακοί στις γυναίκες τους παρά το τόσο υψηλό μορφωτικό τους επίπεδο. Προσωπικά τώρα έχω οικονομικά προβλήματα όταν όμως το ψυχικό όργανο μου έδινε σήματα με πόνους ζαλάδες σφιξήματα στο κεφάλι ταχυπαλμίες στη καρδιά τα είχα όλα,όχι πισίνα κ πόρσε αλλά μία πολύ αξιοπρεπή κ φυσιολογική ζωή,δε μπορούσα όμως ως ευάλωτη να αντέξω τη σκληράδα, το θυμό , τη ζήλια κάποιον για ότι είχα, τα έπαιρνα μέσα μου κ μπούκωνα, κ μάλιστα στη ψυχοθεραπεία θα συζητήσω γιατί δεν αισθάνομαι ζήλια για κανέναν ούτε φθόνο,τι είναι φυσιολογικό τελικά; ξέρεις δεν είχα να φάω κ ξέρεις τα προβλήματα μου όμως ήρθαν γύρω μου άνθρωποι κ τα έλυσαν, αυτό που έχω μέσα στη κρίση μου φτάνει γιατί είναι γλυκό κ έχει βάθος ψυχής
03-04-2012, 19:25 #6
Από την αρχαιότητα έως και σήμερα έχουν αναφερθεί πάρα πολλές θεωρίες έντονα αντικρουόμενες για την προσέγγιση της έννοιας της ψυχής , σε πολλές περιπτώσεις το φαινόμενο της ψυχής καπηλεύτηκε από τον άνθρωπο για να ελέγχει της μάζες !
Αν δεχτούμε πως για κάποιες λειτουργίες ορισμένων '' υλικών ''μελών του ανθρώπινου σώματος έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα τα τελευταία μόλις χρόνια , θα καταλάβουμε της γνώσεις που έχουμε για κάτι '' άυλο ''
Ο λόγος που έχουμε μείνει πίσω , πιστεύω πως είναι ο εξής : για να αντιληφθούμε το φαινόμενο της ψυχής , πρέπει να εξετάσουμε και να αποδεχτούμε το φαινόμενο του θανάτου , αυτό σημαίνει αντιμετώπιση τον βαθύτερων και πρωταρχικών ανασφαλειών μας !Το να γνωρίζεις τους άλλους είναι σοφία , το να γνωρίζεις τον εαυτό σου είναι φώτιση !
03-04-2012, 19:55 #7
Φιλομαθή συμφωνώ μαζί σου, το ψυχικό όργανο είναι άυλο,όμως αποτελεί κ αντανακλαστική λειτουργία κ χωρίζεται σε "ψυχικούς χώρους". Αυτοί έχουν συγκεκριμένη διάταξη που σημαίνει κ ορισμένη χρονική διαδοχή. Έχει υποσυστήματα κ πολυπλοκότητα τα οποία το συνθέτουν , όχι ανατομική έννοια γιατί έτσι θα είχαμε μια θεωρία εγκεφαλικών εντοπίσεων.Εκπέμπει ενέργεια θετική ή αρνητική κ στην αρνητική βγαίνουν τα προβληματά μας.Επίσης Joann μας λες ότι είμαστε χειρωνάκτεσ ή άνθρωποι του περιθωρίου,κατάθλιψη παθαίνει κ αυτός που χωρίζει,χειρότερα αυτός που χάνει το παιδί του,καρκίνο ποιός παθαίνει;
03-04-2012, 21:24 #8
04-04-2012, 00:05 #9
ψυχικο οργανο νομιζω αποκαλειται και το Διαμεσο , το Μεντιουμ κοινως .
04-04-2012, 00:15 #10
εγω πιστευω οτι ολα ειναι στο μυαλο,οπως λεει και ο καρβελας :D
04-04-2012, 10:25 #11
04-04-2012, 10:41 #12
04-04-2012, 10:42 #13
εκτως αν ειναι οργανο με ψυχικα που ολα τετοια ειναι
04-04-2012, 11:42 #14
Tο όργανο της ψυχής είναι κ επηρεάζει τον εγκέφαλο,μυαλό,από τη ψυχή περνάει στον εγκέφαλο κ επεξεργαζόμαστε τα διάφορα καλά ή κακά κ έτσι επηρεάζεται κ το νευρικό σύστημα ,από το μπούκωμα της ψυχής π.χ αν ο Γιάννης δεν ήταν αυτό που εγώ ξέρω, ευαίσθητος,με επίπεδο θα τα έγραφε κ κανείς μαλάκας δε θα μπούκωνε το ψυχικό του όργανο ώστε να σπάνε τα νεύρα του-αυτό έχω κ εγώ-επίσης δε μπορείς να το καταλάβεις Γιάννη διότι είναι ύπουλο,κανείς δε δίνει αυτή την εξήγηση απλά όταν τελματώσεις κ το κακό έχει γίνει πάμε ψυχίατρο, ψυχολόγο κ.λ.π ,σίγουρα οι αναίσθητοι μη τελειομανής,του όσα πάνε κ έρθουν δε καταλαβαίνουν απλά πιστεύω πια στη σωστή ψυχοθεραπεία για να διαφεύγει αυτή η αρνητική ενέργεια κ επειδή βρέθηκα κ μπροστά στο πείραμα ομοζυγωτικών διδύμων -άθελα μου αφού έχω δύο εξωτερικά ίδια κορίτσια-μεγάλωσαν το ίδιο ακριβώς,ίδια πράγματα, ίδιοι γονείς, ίδιες συμβουλές κ.λ.π έχουν άλλο χαρακτήρα κ η μία παρουσιάζει προβληματάκια που παρουσίαζα εγώ στα 17,18,19 -οι δικοί μου δεν ήξεραν- η άλλη όχι.Απλά εγώ ξέρω κ τα κοτρολάρω κ της περνάνε άμεσα κ εύχομαι να είμαι πάντα δίπλα τους γιατί κ η άλλη θέλει τα δικά της αλλά της ψυχής είναι το βασικό
04-04-2012, 11:54 #15
Όργανο της ψυχής είναι η σκέψη, η νόηση, ο χαρακτήρας, το συναίσθημα, η λογική, όλα αυτα μαζί όπως διαμορφώθηκαν από τη στιγμη της γεννησης του ατόμου, με πιο εντονο το στοιχειο της διαμορφωσης κατα την παιδικη ηλικια, όσοι ειναι γονεις εδω ας ακούνε μην δωσουν παρακατω τα δικα τους ψυχολογικά, μέχρι το σημερα του (γιατι και κατι ασχημο να σου συμβει στην πορεια όχι απλά θα σε ρίξει αλλά και θα σε επηρεάσει σαν χαρακτηρα). Εμυ, είμαστε ευαίσθητοι, γι αυτο είμαστε εδώ και οι ευαισθητοι ειναι που πανε σε ψυχολογους και ψυχίατρους. Οι αναίσθητοι και αδίστακτοι δεν έχουν ανάγκη από τετοια και αν υπάρχει κανεις τετοιος εδω ας μας το πει, μπα δεν νομίζω να απαντησει κανεις. Τουλάχιστο να ασκήσουμε τους εαυτούς μας να ειμαστε στη ζωη διεκδικητικοί και όπου μπορουμε να βαζουμε λιγοτερο συναίσθημα.
γιάννης