Results 46 to 60 of 168
Thread: Δεν νιώθω , ειμαι προδομένος .
-
23-04-2012, 13:48 #46
Συνήθως ... οι άνθρωποι μπορει να ειναι και αυτοι που περιγραφεις .
Κάνω στη ζωη μου αρκετά πράγματα , δύσκολο να σου περιγράψω και να το κάνω δεν θα καταλάβεις .
Κερδίσω πολλα πράγματα με τον ρόλο που ´ παίζω ´ , να όπως τώρα δέχομαι κάθε κριτικη καλη ή άσχημη .
Εύκολη η κριτικη σου .... και εύστοχη , μηπως εισαι απο αυτους που ξέρουν μόνο να παίρνουν και να μην δίνουν και έτσι απαξιώνεις τον κάθε έναν που ξέρει να βοηθά και να τρέχει για όλους και όχι για τον εαυτο του ?With every new day , your promises fade away, its a fine day to see that the last day for me is a beautiful day .....
- 23-04-2012, 13:49 #47
23-04-2012, 13:56 #48
With every new day , your promises fade away, its a fine day to see that the last day for me is a beautiful day .....
23-04-2012, 14:16 #49
Τίποτα από τα δύο. Δεν τα βλέπω τα πράγματα άσπρο - μαύρο. Και δεν κατατάσσω τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες, καλούς -κακούς, σκληρούς και άκαρδους - συμπονετικούς.
Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι και δίνω και παίρνω. Όταν νιώσω ότι δεν αξίζει να δώσω, δεν δίνω. Δεν σπαταλιέμαι άσκοπα, όπως δεν έχω υπερβολικές απαιτήσεις από τους άλλους. Και δεν κάνω τίποτα από υποχρέωση ή από ενοχές. Γι' αυτό και δεν συνηθίζω να παραπονιέμαι για τους κακούς άλλους.
Και δεν θεωρώ ότι αυτός που γίνεται θυσία για τους άλλους -ή έτσι νομίζει- είναι καλύτερος άνθρωπος από κάποιον που βάζει όρια. Προσωπικά νομίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και δεν σέβονται τον εαυτό τους και την αξία τους. Οπότε, δεν τους σέβονται και οι άλλοι.
Αλήθεια, όποιος δεν σε παρηγορεί και δεν σου χαϊδεύει τ' αυτιά, με λίγα λόγια, όποιος βλέπει τη ζωή διαφορετικά από σένα, κατατάσσεται στους σκληρούς και άκαρδους?
23-04-2012, 14:29 #50
Μα μόλις το έκανες , πως δεν κατατασεις τους ανθρώπους σε κατηγορίες και εσυ δεν ανήκεις σε καμία , οκ μπορει εμείς να ανήκουμε στη κατηγορία της χαμηλής αυτοεκτίμησης αλλα εσυ σε πια ανήκεις ?
Και πως εσύ νιώθεις όταν δεν αξίζει να δώσεις και δεν δίνεις , εχεις αυτο που λέμε διαίσθηση ή κατι αλλο .
Αλλο να βλέπεις την ζωη διαφορετικα και αλλο να μου χαϊδεψεις τα αυτιά ,
Δεν κατατάσσω ανθρώπους εγω , αυτο θα το αφήσω σε εσένα που μπορείς να το κανεις με την υψηλή αυτοεκτίμηση .With every new day , your promises fade away, its a fine day to see that the last day for me is a beautiful day .....
23-04-2012, 15:32 #51
23-04-2012, 15:37 #52
Δεν είναι τόσο πολύπλοκα τα πράγματα Λάμπρο, όσο ίσως σου φαίνονται. Η αλήθεια είναι ότι αντέχουμε να μας κάνουν όσα δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να μην κάνουμε σε μας.
Για να σταματήσουν να σε πονάνε, θα πρέπει να θυμώσεις αρκετά απέναντι στο πώς σου φέρεσαι και πώς σου φέρονται. Προς το παρόν παρουσιάζεις αυτολύπηση και όχι θυμό. Με το να σε λυπάσαι δε σημαίνει και ότι θα σε λυπηθούν."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
23-04-2012, 15:51 #53
Όταν δε σε σέβεσαι άλλο τόσο δεν θα σε σέβονται!
Είναι δύσκολο στην αρχη αλλά θα δεις μετά πόσο απλά θα γίνουν τα πράγματα. Είναι τόσο απλά που δεν θα το πιστεύεις! Εμεις τα δυσκολεύουμε γιατί εγκλωβιζόμαστε στον πόνο, την αδικία και γενικά στα αρνητικά. Αν πρώτα απο όλα δεν προσφέρεις εσύ στον εαυτό σου πως τότε να σου προσφέρουν και πως να αντιληφθεις τα ωφέλη απο την προσφορά των άλλων?
23-04-2012, 16:14 #54
Τώρα μάλλον κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.
Είπα ότι δεν κατατάσσω τους ανθρώπους σε 2 κατηγορίες και μόνο, όχι ότι δεν κρίνω ή δεν αναγνωρίζω στους άλλους ελαττώματα και προτερήματα, αδυναμίες και δυνατότητες. Απλά πιστεύω ότι κανείς δεν είναι πάντα μόνο καλός και συμπονετικός, ενώ άλλος είναι πάντα μόνο σκληρός και απάνθρωπος. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, αλλά δεν είναι ο κανόνας.
Οπότε, όσο και αν επιμένεις μην περιμένεις να κατατάξω τον εαυτό μου κάπου. Έχω υπάρξει και σκληρή και γλυκιά, εξαρτάται από τους ανθρώπους, τις περιστάσεις, την ψυχολογική μου κατάσταση.
Και αν και έχω τη διαίσθηση ή την εμπειρία να αντιλαμβάνομαι γρήγορα με ποιον έχω να κάνω, εννοώ ότι μπορεί να έχω δώσει σε άτομα που δεν το άξιζαν και αποφάσισα να μην ξαναδώσω.
Πάντως διακρίνω αρκετή επιθετικότητα από την πλευρά σου, γιατί άραγε? Σε πείραξε που υπονόησα ότι έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση?
Γιατί, δεν το ξέρεις? Δεν ισχύει? Ή δεν σου αρέσει να τ' ακούς?
Και πιστεύω ότι εγώ εκτιμώ τον εαυτό μου. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνδιαλέγομαι με άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση?
23-04-2012, 16:25 #55
Άκουσε με Χριστίνα , το να προσφερεις σε ανθρώπους που ειναι δικοι σου , όπως η οικογένεια σου ειναι πως να το πω , υποχρέωση σου , δεν εχεις επίλογη έστω και αν σε εκμεταλλεύονται .
Στην δικη μου περίπτωση ξεκίνησε σιγα σιγα , όταν ξαφνικα πρέπει να αναλάβεις ευθύνες και οι γύρω σου πονάνε προσπαθείς να τους βοηθήσεις .
Αυτο έκανα , όταν έχασα τον πατερα μου και ηταν λογικο .
Με την πάροδο του χρόνου , αυτοι μου πασαραν τις ευθύνες και εγω τις έπερνα και διαφορετικα δεν μπορούσα να κάνω .
Σε ποιον να πεις , καντο εσυ , σε μια μάνα που ηταν μεταξυ νεκροταφιου και σπιτιού και δεν ήξερε τίποτα ή στον αδελφο μου που φαινόταν πάντα δια της απουσίας του .
Έτσι σιγα σιγα κατάντησα να συντηρω μια κατάσταση , αυτήν του δούλου .....
Έκανα ότι ήθελαν αυτοι για να μπορω εγω να δίνω και λιγο στον εαυτο μου , δηλαδη τους έκανα τα χατήρια για να με αφήνουν να ζω λιγο και εγω .
Αλλα πάντα μέσα στα δικα τους όρια , τι θα ντύθω που θα πάω ποτε θα γυρίσω με ποιον θα κάνω παρέα .
Την μια μέρα ήμουν καλός , ο καλύτερος γιατι τους έκανα τα χατήρια και την άλλη μέρα ημουν ο λάθος οι κακός ,γιατι έκανα κατι για έμενα .
Ναι τους είχα δώσει αφορμή για όλα αυτα , ήμουν διαφορετικός απο αυτόν που ήθελαν .
Εγω αργούσα να γυρίσω σπίτι , εγω δεν ήμουν καλός μαθητής , εγω τα πάντα τα έκανα με λάθος τροπο .
Έτσι λοιπόν προσπαθώ να δείξω σε εμένα , αλλα και σε αυτους ότι εγω ειμαι απλα διαφορετικός , οχι λάθος και ναι τους κάνω τα χατήρια για να μπορέσω να αναπνεω και να ζω , έστω και λιγο .
Για όποιον δεν με κατάλαβε δεν μπορω να το πω διαφορετικα , να το γράψω κάπως διαφορετικα .
Και όταν αναφέρομαι ότι ειμαι προδομένος δείχνω ανθρώπους που αγάπησα , αγαπω και θα αγαπω γιατι .
Τώρα γιατι βγάζω αυτο όλο σαν παράπονο ? μα κάπως πρέπει να βγει , σαν θυμός σαν παράπονο .
Αυτο σας πειράζει ?Last edited by Lampros; 23-04-2012 at 16:47.
With every new day , your promises fade away, its a fine day to see that the last day for me is a beautiful day .....
23-04-2012, 16:27 #56
23-04-2012, 16:32 #57
- In this old house where every door is open
πολλες φορες οι ανθρωποι που πιστευουν και λενε οτι οι αλλοι τους εκμεταλλευονται, απλα βιωνουν αυτο το σεναριο που κανουν, και δεν ξερουν να υπαρχουν χωρις αυτο, τους αρεσει αυτος ο ρολος του πατακιου! Εχεις αναρωτηθει ποτε αν εσυ με την τοση δοτικοτητα σου πνιγεις και εμποδιζεις την αναπτυξη των αλλων, οπως και δεν αφηνεις χωρο να σου δωσουνε αυτοι?
Για παραδειγμα στο παιδι σου που θα του εκανες ολα τα χατηρια θα του εκανες απιστευτο κακο, ενω και παλι εσυ θα ενιωθες οτι εισαι το θυμα καθως και αυτο ολο θα σου ζηταει και εσυ συμφωνα με την κοσμοθεωρια σου θα ησουν "αναγκασμενος" να του τα δινεις ολα γιατι ετσι κανουν οι καλες και μεγαλες "καρδιες". Μαντεψε ομως, εσυ, θα ησουν το μικροτερο θυμα απο τους δυο. Γιατι αυτο τι χρωσταει που θα ειναι μικρο και δεν καταλαβαινει οτι ετσι του στερειται η δυνατοτητα να αναπτυξει τις δυναμεις του με το να εισαι παντα η πατεριτσα του? Για αυτο λενε αμαρτιες γονεων παιδευουσι τεκνα..
23-04-2012, 16:37 #58
Με ξέρεις ? για να φτάνεις σε αυτο το συμπερασμα ? ότι εχω χαμηλή αυτοεκτίμηση ?
Σε πληροφορώ το αντίθετο εχω .
Και εκτος τον άλλων εχω και αυτογνωσία , ίσως δεν την ξέρεις αυτη την λέξη ....
Εσυ ξέρει κατι , εισαι υπερβολικα εγωιστρια και απο αυτους που ξέρουν μόνο να παίρνουν απο τους άλλους και τώρα εδω με εμένα αυτο που κανεις ξέρεις τι ειναι ? να προσπαθείς να αποδείξεις ότι εισαι άτομο με υψηλη αυτοεκτίμηση και όχι κατι αλλο .
Όσο για την επιθετικότητα που αναφέρεις , αν είχα χαμηλή αυτοεκτίμηση δεν θα σου έκανα επίθεση .
Και αν δεν σου αρέσει τι γράφω διάβασε κατι αλλο και μην ασχολείσαι με άτομα με χαμηλή αυτοπεποίθηση ή μηπως έτσι την βρίσκεις ....With every new day , your promises fade away, its a fine day to see that the last day for me is a beautiful day .....
23-04-2012, 16:43 #59
Όταν και αν αξίωθω να κάνω παιδι θα σου απαντήσω , τώρα δεν μπορω ....
Πιθανόν δεν έχεις καταλάβει καλα τι θελω να πω , αλλα όπως είπα δεν μπορω να εκφράσω καλύτερα .
Όσο για το σενάριο μέσα απο το οποιο εγω υπάρχω θα σου πω αυτο , δεν θελω πια να δίνω τίποτα και σε κανένα .
Και ποτε δεν έπνιξα κανέναν με την δότικοτητα μου .With every new day , your promises fade away, its a fine day to see that the last day for me is a beautiful day .....
23-04-2012, 16:52 #60