Πρέπει, κανόνες καλής συμπεριφοράς και λοιπές μαλακίες. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 24 of 24
    Senior Member
    Θεοφανια εχεις δικιο.Την απαντηση την ηξερα,πιο πολυ να τα βγαλω απο μεσα μου ηθελα.

Joann για να υπαρξει συμφιλιωση θα πρεπει πρωτα να υπαρχει καποια σχεση μεταξυ μας.Και στην περιπτωση μου δεν υπηρχε ποτε η σχση πατερα- κορης.
    Μια τετοια σχεση εχω με τον πατριο μου, με τον οποιο ειχα επισης προβληματα αλλα τα βρηκαμε εντελει.

Μην καταπιέζεις τον εαυτο σου με τα πρότυπα που σου υποβάλλουν άλλοι γιατι στο τελος χωρις να το καταλάβεις θα έχεις διαμορφωσει χαρακτηρα με βάση τα προτυπα τους και τοτε ειναι που θα νοιωθεις πραγματικη δυστυχία, το καθε αντιθετο θα σε γεμίζει ενοχες, θα ψαχνεις τροπο να απεγκλωβιστεις και θα κλαις γι αυτα που εχασες στην πορεια. Στη ζωη σου να κανεις αυτο που σου βγαινει και τιποτα άλλο για να σου ειναι αχρείαστοι οι ψυχολογοι και τα φαρμακα.
    γιάννης

Senior Member
    Όσο υποχωρείς στις απαιτήσεις της μητέρας σου τόσο οι απαιτήσεις της μεγαλώνουν. Και τις απαιτήσεις αυτές τις τρέφεις εσύ, μάλλον τις έθρεψες για χρόνια, που ήταν ένα είδος negative reinforcement της κακής της συμπεριφοράς. Δηλαδή η κακή της συμπεριφορά, αυτή με τις απαιτήσεις και τις υπενθυμίσεις και τις πιέσεις για συμμόρφωση ήταν "δεμένες" με την έλλειψη αντίστασής σου. Γιατί το γκρινιάζω εσωτερικά αλλά το κάνω δεν αποτελούσε μήνυμα και δεν αποτελεί για τέτοιους χαρακτήρες. Τι δούλεψε για μένα θα σου πω. Αποκοπή από κοινωνικές συμβάσεις που με αηδίαζαν, δίχως να με νοιάζει τι θα πουν για μένα οι άλλοι. Όμως στην αρχή θα σε νοιάζει και ίσως ίσως και να χολοσκάς. Θα έρθει η ώρα να συνηθίσεις τις δικές σου αντιστάσεις, γιατί και συ έχεις, αν και δεν το συνειδητοποιείς ίσως, μπορεί και να το συνειδητοποιείς, και όταν επέλθει η εξοικείωση με ό,τι δυσάρεστο σου γεννά η Άρνηση, τότε θα διαπιστώσεις ότι και η μάνα σου θα το έχει πιάσει το μήνυμα. Θέλει επιμονή και διάρκεια στο χρόνο, όχι υπαναχωρήσεις. Καλή επιτυχία!
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Να ρωτήσω κάτι...η μητέρα σου είναι χωρισμένη με τον πατέρα σου απ' ότι κατάλαβα.
    Γιατί πιστεύεις ότι σε πιέζει για επαφή μαζί του?

Senior Member
    Rain και Ioanni οπως τα λετε ειναι.Και επειδη περασα και καταθλιψεις και ο ενας λογος ηταν σιγουρα οτι ειχα αηδιασει με πολλα εχω αποφασισει πλεον να ζω οπως θελω.Τουλαχιστον αν ξαναπαθω καταθλιψη να ξερω οτι οφειλεται αποκλειστικα σε μαλακιες δικες μου.
    Frini ναι εχουν χωρισει, η μανα μου προφανως με πιεζει γιατι αυτο θεωρει "σωστο".

Senior Member
    Quote Originally Posted by betelgeuse View Post
    Rain και Ioanni οπως τα λετε ειναι.Και επειδη περασα και καταθλιψεις και ο ενας λογος ηταν σιγουρα οτι ειχα αηδιασει με πολλα εχω αποφασισει πλεον να ζω οπως θελω.Τουλαχιστον αν ξαναπαθω καταθλιψη να ξερω οτι οφειλεται αποκλειστικα σε μαλακιες δικες μου.
    Frini ναι εχουν χωρισει, η μανα μου προφανως με πιεζει γιατι αυτο θεωρει "σωστο".
    μπετ
    στον πατερα σου να φερθεις ετσι ακριβως οπως κρινεις εσυ.
    καποια στιγμη ολοι αποφασιζουμε ποια "πρεπει" μας κανουν και ποια οχι και δεν μπορει κανενας, ουτε η μανα μας, να μας συρει στα δικα του...
    απλα εξετασε την περιπτωση τα κινητρα της μανας σου να ειναι ...καλοηθη και απλα να μην το εχει πολυ με την επικοινωνια.
    ισως δλδ ειναι ενας αμηχανος (και προφανως αποτυχημενος) τροπος για να προσπαθησει να σας συμφιλιωσει, χωρις ισως να εχει αξιολογησει σωστα τους λογους που σε κανουν τοσο αρνητικη.

Senior Member
    Ίσως και να αποσοβήσει ευθύνες δικές της μέσω εσού betelguese. Δηλαδή να "εξιλεώνεται" εκείνη από δικά της αρνητικά συναισθήματα κάνοντας εσένα όχημα εξαναγκαστικής ειρήνης. Σε κάθε περίπτωση, δε νομίζω πως είσαι, φαίνεται και να το έχεις περάσει αρκετά ήδη.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    οι remedy και rainanwind πιθανον έχουν δίκιο..δε νομίζω ότι η μητέρα σου επιμένει στην επικοινωνία για τα κοινωνικά πρέπει και για το "φαίνεστε"
    Είτε τα κίνητρα της είναι πραγματικά καλά, θέλει να σας συμφιλιώσει αλλά δεν ξέρει πως να το διαχειριστεί και το κάνει με λάθος τρόπο, είτε το κάνει για δική της εξιλέωση.
    Το θέμα ειναι τι εσένα σε κάνει να νιώθεις καλα και ασφαλής.Πραγματικά όμως.
    Με τους γονείς μας οι σχέσεις μας είναι πολύ περίπλοκες και καθορίζουν όλες τις υπόλοιπες σχέσεις της ζωης μας.
    Αν δεν θέλεις να έχεις επικοινωνία με τον πατέρα σου είναι δικό σου θέμα και μονο , φτανει να ξέρεις το γιατί και να νιώθεις ήρεμα με την επιλογή σου αυτή.
    Διαφορετικά αργότερα θα σου χτυπήσει την πορτα με την μορφή ενοχών ( οι γονείς ξέρουν καλά να τις δημιουργουν) και θα ταραχτεί η ψυχική σου ισορροπία.

Senior Member
    Τέσσερα τα σημεία του ορίζοντα

Απο τα τρία

Τα εξής δύο

Η ανατολή

Τι έχεις αποφασίσει για αυτόν η για τον οποιοδήποτε άνθρωπο ?

Του το έχεις η τους το έχεις εξηγήσει ? αν ναι τότε ΠΡΕΠΕΙ και αυτοί να πράξουν το ίδιο

Εσυ τι θέλεις ?

Page 2 of 2 FirstFirst 12