Results 1 to 15 of 34
-
09-06-2012, 16:19 #1
βοηθεια !! too much stress will kill us !
Γεια σας,ειμαι καινουργια εδω και πηρα αποφαση να γινω μελος !! Ειμαι 16 χρονων ,και πριν με πιασει ο <<γλυκος>>μας πανικος,ημουν μια κανονικη, εφηβη !! Τωρα ολα τα χα με τις εξετασεις ηρθε κ ο πανικος και εδεσε !! για να μην πολυλογω,εδω κ 3 μηνες ειχα τ εξης συπτωματα ζαλη,ασταθεια,αποπραγματοπ οιηση,φοβος (ειτε θανατου,ειτε τρελας),ριγη(οταν μ επιανε κριση) οπως επισης και δυσπνοια,ακομα κ πανικο στν υπνο μ παθαινα ...στην αρχη μ ειχαν χορηγησει καποια αντικαταθλιπτικα αλλα ειχα αποφασισει να μην τα παρω,επειδη θεωρουσα οτι θα μπορουσα να τ παλεψω! Πραγματικα μεσα στ πασχα , εγινα καλυτερα ! μετα ομως αρχισε παλι η πτωση (δεν εκανα ψυχοθεραπεια παραλληλα !).Ομως υπηρξαν 2 εβδομαδες π ημουν χαλια !! μ ειχαν μπει οι χιλιες ιδεες τυπου οτι πασχω απο σχιζοφρενεια,στ τελος θα καταληξω ψυχωτικη κλπ κλπ ( το καταραμενο το ιντερνετ συνεβαλλε σε μεγαλο βαθμο!!!!)συνχεια τσεκαρα αν ακουγα φωνες μονο κ μονο απο τον πανικο π μ κυριαρχουσε! ανεπτυξα κ αγοραφοβια παραλληλα...τρ με την βοηθεια τον ζαναξ (σε πολυ μικρη δοση παραλληλα με ψυχοθεραπεια) εχω γινει καλυτερα ,αν κ οι φοβιες τυπου οτι θα τρελαθω(σχιζοφρενεια κλπ) ή οτι θα μεινει για παντα αυτο εχουν μεινει !! υπαρχει περιπτωση οντως ο πανικος να μετατραπει σ κατι τετοιο σαν ψυχωση ?ποσο καιρο μπορει να παρει μεχρι να θεραπευτει τελειως ? τ χω απο 12 χρονων αυτο,σε πιο ηπιο βαθμο και παντα την ανοιξη!!! κατα τα αλλα,ειμαι ή μαλλον ημουν τρελο παιδι,χαρα γεματο !!τωρα παει και αυτο !! σας ευχαριστω πολυ !!!
- 09-06-2012, 16:35 #2
Καλως ορισες
Τι ειδους ψυχοθεραπεια ακολουθεις?
Η διαταραχη πανικου ανηκει στις νευρωσεις, επομενως δεν εχει καμια σχεση με τις ψυχωσεις! Συνηθως οι ασθενεις με αγχωδεις διαταραχες κατακλυζονται απο το φοβο ενδεχομενης "τρελας, σχιζοφρενειας" αλλα ειναι μονο στη σφαιρα των ιδεων!Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
09-06-2012, 16:46 #3
Γεια σου Αλια !! σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου ! ακολουθω γνωσιακη ψυχοθεραπεια αν και η αληθεια ειναι οτι εχω κανει λιγες συνεδριες γιατι μεχρι να βρω τον καταλληλο γιατρο μου πηρε αρκετο καιρο !! τουλαχιστον τωρα βλεπω καποιο φως στο τουνελ ,σε σχεση με παλια που ενιωθα πως προοδος δεν υπηρχε !! Δεν θελω να χανω αλλο απο την ζωη μου...ασε που τωρα δν μπορω να φευγω μακρια απο το σπιτι μου,ιδιως με αυτοκινητο,και στ σχολειο το παλευω με χιλια ζορια,εχω ασταθεια,φοβο σ μεγαλο βαθμο κ οταν εχει πολυ κοσμο (στν προσευχη ) ειμαι στην φαση οτι θα πεσω κατω !!! αγοραφοβια λογικα ε? εσυ εχεις αντιμετωπισει κατι παρομοιο?
09-06-2012, 16:49 #4
Και απο μένα καλησπέρα και συμφωνώ απόλυτα με την προλαλήσασα. 14 χρόνια έχω διαταραχή πανικού και κάποια στιγμή σταμάτησα να φοβάμαι οτι θα τρελαθώ γιατι δεν τρελαινομουν... Αν και η "τρελα" σηκωνει συζητηση. Τελος πάντων. Καμία ψύχωση. Νεύρωση καραμπινάτη!
Έχω ακούσει και περιπτώσεις που η θεραπεία ήταν πλήρης και μόνιμη. Συνήθως πάνε κι έρχονται αυτά. Δουλειά πολλή θέλει, πίστη στον εαυτό σου και στο οτι αυτό που σου συμβαίνει δεν είναι επικίνδυνο και όλα καλά θα πάνε! Κοίτα να πάς διακοπές το καλοκαίρι να καθαρίσει λίγο το μυαλό σου. Και αυτό που λες με την άνοιξη ισχύει. Είναι μεταβατική εποχή και σε πολλούς μας πέφτει βαρειά. Και να μην μιλάς σε παρελθοντικό χρόνο! Είσαι μες στην καλη χαρά! Απλά έκανες ενα διαλειμα
09-06-2012, 16:54 #5
Οχι, δεν εχει τυχει ν'αντιμετωπισω κατι παρομοιο...
Θεωρω παντως οτι θα ηταν καλο ν'ακολουθησεις το "παντρεμα" της γνωσιακης ψυχοθεραπειας με τη συμπεριφορικη, τη λεγομενη γνωσιακη-συμπεριφορικη ψυχοθεραπεια οπου ακολουθειται η τεχνικη της εκθεσης και συστηματικης απευαισθητοποιησης! Αυτου του ειδους η ψυχοθεραπεια ασχολειται με το εδω και τωρα και οχι με αναδρομες στο παρελθον οπως κανουν αλλες και τ'αποτελεσματα στον ψυχισμο του ασθενη ειναι αμεσα!Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
09-06-2012, 17:38 #6
ευχαριστω πολυ και για τις δικες σου συμβουλες !! Βρηκες εσενα τι σου προκαλουσε και συνεχει να σου προκαλει αυτο το αγχος το οποιο πυροδοτει αυτον τον πανικο ? Ναι ξερω,απαιτει θεληση και να μην αφηνεις να σε ελεγχει αυτο !! Απλα υπαρχουν και στιγμες,που οσο και να τ ξες οτι ειναι αγχος και πανικος,εκεινη την στιγμη δεν μπορεις -προσωπικα εγω-να εκλογικεψεις καμια σκεψη ή ακομα και συμπτωμα που σε ταλαιπωρει ! για το θεμα των διακοπων το οποιο συνεπαγεται και απομακρυνση απο το σπιτι,με τρομαζει αρκετα !!! αλλα δεν θα αφησω στο αγχος να μου παρει ΚΑΙ τις διακοπες,οποτε κατι θα προσπαθησω !! στην δικη μου περιπτωση,δεν μπορω να βρω ευκολα αυτο που μ προκαλει αγχος γιατι συνηθως εχω για τις χιλιες-δυο <<χαζομαρες>> πχ πως θα μιλησω σε καποιον ,στον πινακα στ σχολειο κλπ κ οχι πιο ουσιαστικα που αγχωνουν αλλα παιδια πχ διαγωνισματα. Δεν ξερω αν τελικα ολα αυτα οσο μικρα κ αν ειναι συσωρευοντε και βγαινουν ετσι !Μακαρι να ειναι ενα διαλειμα !!! θα με ταλαιπωρησει ξερω,αλλα κατα μια εννοια ισως τελικα βγω πιο δυνατη απο ολη τν ιστορια !! και παλι ευχαριστω!!
09-06-2012, 17:41 #7
09-06-2012, 17:56 #8
Καταλαβαινω πως το εννοεις και ειναι ευλογη η απορια σου αλλα εσενα το κεντρο βαρους σου πρεπει να πεφτει στην αντιμετωπιση του αγχους και των κρισεων πανικου και η αντιμετωπιση αυτων των συμπτωματων δεν εχει απαραιτητα ως προϋποθεση την εξιχνιαση των αιτιων μεσω μιας εξαντλητικης αναδρομης στο παρελθον!
Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
09-06-2012, 18:02 #9
Αυτο ειχα επιχειρησει να κανω με τον πρωτο μου γιατρο ! Απλα τωρα εχει μεινει περισσοτερο φοβος ,αποπραγματοποιηση και βαρος στο στηθος ! δηλαδη καμια σχεση με την αρχη που δεν μπορουσα ουτε να σηκωθω απο το κρεβατι !!εκανα 80 απουσιες στο σχολειο!! θα το δοκιμασω παντως αυτο που μου προτεινες !!λες να παιζει ρολο κ η κληρονομικοτητα κ η ηλικια? η θεια μου τα ειχε πολυ εντονα αυτα στην εφηβεια της !!κ οσο και να πουμε,η εφηβεια ειναι μια περιεργη ηλικια και στον καθενα βγαινει διαφορετικα !
09-06-2012, 18:22 #10
Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
09-06-2012, 18:25 #11
Εννοω οτι ειχαμε προσπαθησει να επικεντρωθουμε στο <<εδω και τωρα>>,χωρις αναδρομες στο παρελθον ! Η κατασταση ομως δεν αλλαξε -βεβαια σε αυτο δεν νομιζω να ευθυνεται ο τροπος της ψυχοθεραπειας,αλλα ισως κ το οτι δν θεωρουσα καταλληλο τον ψυχοθεραπευτη και ισως επειδη ημουν στην πολυ χαλια φαση μου τοτε- Παντως,ελπιζω να αλλαξουν ολα αυτα και να τελειωσει καποτε αυτο το μαρτυριο !
09-06-2012, 18:29 #12
Σιγουρα εκτος απ'την καταλληλη ψυχοθερπαεια, απαιτειται να ειναι καταλληλος και ο ψυχοθεραπευτης για να μπορει να υπαρξει αρτια συνεργασια με το θεραπευομενο!
Ελπιζω κι ευχομαι τωρα να κανεις μια καινουργια αρχη με το νεο σου γιατρο και να φανεις κι εσυ συνεργασιμη και με θεληση γιατι τιποτε δεν αλλαζει ως δια μαγειας διχως τη δικη μας ατομικη πανω απ'ολα προσπαθεια!Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
09-06-2012, 18:45 #13
Προς το παρων -και με την βοηθεια των χαπιων-,εχω μεγαλη θεληση να συνελθω !!!
Δηλαδη λεω και ξαναλεω στον εαυτο μου -ειδικα σε φασεις αισιοδοξιας- οτι δεν θα το αφησω να με καταστρεψει ! Το αγχος ειναι συχνο και οσο πιο γρηγορα αντιμετωπιστει τοσο το καλυτερο ! Ξερω οτι παντα θα το εχω σαν <<συντροφο>>μου,αλλα θα μαθω τα ορια μου ετσι ωστε να μην φθανω παντα στο αμην! Οπου υπαρχει θεληση,υπαρχει και τροπος !
09-06-2012, 19:07 #14
09-06-2012, 19:08 #15