ΦΙΛΕ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ....... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 60
    Banned
    Quote Originally Posted by Broken_DoLL View Post
    ειναι κακια αυτο που θα πω αλλα τις προαλλες διαβασα ενα δημοσιευμα ενος 23 χρονου κοριτσιου που μολις ειχε γυρισει εδω κ ενα χρονο απο σπουδες στην αγγλια.

ελεγε πολυ δραματικα το ποσο δυσκολα περναει που καθως γυρισε απο τις σπουδες της δεν ψαχνει να βρει να δουλεψει και κλαιει τα χαμενα χρονια π περασε βγαζοντας τα ματια της και ξενυχτωντας πανω σε βιβλια μεχρι το πρωι ενω αλλοι πινανε ποτακι στο balux.

λεει πως βασανιζεται να εχει πεσει σε καταθλιψη και να καθεται σπιτι της ξαπλωμενη να κοιταει το ταβανι..... λεει πως τσαμπα σπουδαζε και πως ''κοιτα να δεις πως με καταντησε η χωρα μου''. κ αμεσως με επιασε κακια κ σκεφτικα πολυ ασχημα κ ειναι η 1η φορα που δεν προσπαθησα να μπω στην θεση καποιου (πραγμα που κανω μονιμως) κ σταθηκα στα εξης

- εισαι 23 χρονων προς τι ο νταλκας ?
    - μενεις στους δικους σ δεν εχεις να θρεψεις κανεναν
    - γιατι θεωρεις τις γνωσεις και τα ξενυχτια σου απ το διαβασμα χαμενο κοπο?ωστε να παραιτηθεις επειδη κοιτας το ταβανι ενα χρονο η μερικους μηνες απ οταν γυρισες απ τις διακοπες σου?
    - γιατι βγαζεις την ουρα σ απεξω? μια χωρα την απαρτιζουν ΚΑΙ οι πολιτες ΟΧΙ ΜΟΝΟ οι πολιτικοι! 4πλασιαστικαν τα τελευταια 2 χρονια οι καταθεσεις ελληνων στις Ελβετιες!!!!! ολοι μαζι τα φαγαμε, απλα τυχαινει καποιοι να φαγαν περισσοτερο!
    - σαν λαος , οπως κ εσυ, το συμφερον σ σκεφτεσαι. οχι του διπλανου σου. κ ας βαρυγκομας κ λυπασαι καθε φορα π βλεπεις στις ειδησεις πως καποιος αυτοκτονει στην διπλανη ταρατσα!

οτι θεριζεις σπερνεις, αλλα λυπαμαι τους επομενους απο εμας. κατσε κ δες κοριτσακι τις ειδησεις κ αποψε, κοιτα το χρημα που δεν μπορεις να πιασεις και τις δουλειες που δεν μπορεις ποτε να βρεις........

πριν με κρινετε θυμιζω πως παραδεχτικα πως ειπα κακια
    δεν ειναι ολοι χαραμοφαιδες σε αυτη την ζωη κοπελα μου!απο τα 23 μεχρι τα 30 κατι ολοι θελουμε να δημιουργησουμε και οχι να τρωμε τα λεφτα του νταντι!!που θα πεις προς τι ο νταλκας!οο θεε δε τι θεμα βρηκα να απαντησω..

Senior Member
    Τροποποιηθηκέ από την διαχείριση

πεινας? Τροποποιηθηκέ από την διαχείριση

σορρυ για την γλωσσα αλλα με τρωγε ωρα

καθε φορα που ειναι να πεις η να κανεις κατι υπαρχει παντα Ο Μαλακας, που θα σ πει ''κοιτας να ταισεις τια γατες?εδω πεθαινουν στην Αιθιοπια!''
    ''κοιτας να αγορασεις κεικ? εδω σεν εχουμε ψωμι να φαμε!!!''

ε πες κ κανε κ εσυ κατι δεν τα προλαβαινω εγω ολα! Τροποποιηθηκέ από την διαχείριση.

στ αρχιδια μ κιολας αν πεινας δεν λυπαμαι κανεναν. εμενα ποιος θα με λυποτανε
    Last edited by keep_walking; 14-06-2012 at 15:13.
    I m a Good Person With Bad Attitude

Banned
    Τροποποιηθηκέ από την διαχείριση

πεινας? Τροποποιηθηκέ από την διαχείριση

σορρυ για την γλωσσα αλλα με τρωγε ωρα

καθε φορα που ειναι να πεις η να κανεις κατι υπαρχει παντα Ο Μαλακας, που θα σ πει ''κοιτας να ταισεις τια γατες?εδω πεθαινουν στην Αιθιοπια!''
    ''κοιτας να αγορασεις κεικ? εδω σεν εχουμε ψωμι να φαμε!!!''

ε πες κ κανε κ εσυ κατι δεν τα προλαβαινω εγω ολα! Τροποποιηθηκέ από την διαχείριση.

στ αρχιδια μ κιολας αν πεινας δεν λυπαμαι κανεναν. εμενα ποιος θα με λυποτανε
    αυτη ειναι απαντηση!!γεματη επιχειρηματα και αγαπη..!
    Last edited by keep_walking; 14-06-2012 at 15:14.

Senior Member
    :) :) :) :)

Banned
    εμ γιαυτο σου λεω..ασε τα κοινωνικα θεματα..εδειξες με το παραπανω ποσο σε συγκινουν! :)

Senior Member
    Λογια δυναμης ....μου αρεσουν:) (δεν εννοω τα βρισιδια:P)
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    thanks keep.

το τι με συγκινει δεν εισαι σε θεση να το κρινεις ουτε εσυ ουτε κανεις, δεν σε ξερω αλλα εισαι κατωτερος μ στα σιγουρα.

ενα μπωλ ξυρα τροφη σε περιμενει στην γωνια

Senior Member
    Το θεμα ειναι οταν υπαρχουν ας πουμε 100 δουλειες για 200 ατομα. Τοτε 100 θα εργαστουνε...ενω ολοι θελουν να εργαστουν. Αρχιζει ο αγωνας και αυτοι οι 200 δινουν τον καλυτερο εαυτο τους για να ειναι μεσα στους 100....αλλα οπως και να το κανεις 100 θα μεινουν στην απεξω. Εαν δεν προσπαθησεις καν φυσικα να σαι μεσα στους 100 δεν εχεις και καμια πιθανοτητα.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    και τι κανεις οταν σου τελειωνουν οι πιθανοτητες? πεθαινεις? φυτοζωεις? η αυτοκτονας χωρις να σκεφτεσαι τους δικους σου ανθρωπους? αυτους που μενουν πισω.

Senior Member
    Δεν τελειωνουν ποτε οι πιθανοτητες και δεν τα παρατας ποτε , επομενη δουλεια....επομενη σχεση...επομενη μερα...και παει λεγοντας. Και εαν εισαι δυνατος και τα καταφερεις , μπορεις να βοηθησεις και τους γυρω σου που μπορει να μην τα καταφερνουν τοσο καλα.

Senior Member
    ΝΑΙ σε σενα μιλαω,

αντι να ξεφυσας και να κλαις την μοιρα σου που η χωρα βαραει διαλυση, που παρ ολο που ξενυχτουσες με τα μεταπτυχιακα σου και τις σπουδες σου δεν καταφερνεις να βρεις δουλεια, παρ ολο που εψαχνες να βρεις 2 χρονια με κανενα αποτελεσμα και φως στον οριζοντα, παρ ολο που σταματησες πια να ψαχνεις γιατι ''δεν θα βρεις ουτως η αλλως γιατι δεν υπαρχουν δουλειες'', ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ.

σταματα να βλεπεις συνεχεια ειδησεις και να αναμασας τις μασημενες τσιχλες που σου βαζουν στο στομα σαν μυρικαστικο, που εντεινουν την θλιψη και την απογνωση σου, σταματα να εισαι ο προτεσταντης του καναπε και κανε κατι για σενα και για τους αλλους.

τροποι υπαρχουν.

σπουδασες γιατρος και δικηγορος? στην αναγκη δουλεψε οικοδομη. δεν εχεις να πληρωσεις το νοικι σου? δουλεψε καθαριστρια. δεν βρισκεις ΤΙΠΟΤΑ απ ολα αυτα? γινε εθελοντης στην wwf στην Unesco η ακτιβιστης οπου να ναι, σωσε την καρετα καρετα και μοιρασε φαρμακα σε τριτοκοσμικη χωρα αν θελεις. βοηθα τα αδεσποτα, βαζε νερο σε πλαστικα μπολακια σε καθε γωνια πεζοδρομιου και παρε μια τυροπιτα στο παιδακι που ερχεται στην καφετερια να ζητησει ψιλα.

τελος παντως ειναι ιδεες που εχω και τις λεω και γρφω ενα αρθρο σχετικα με τα πειραματα στα ζωα το οποιο θα δημοσιευσω ωστε οσοι θελουν να τυπωσουν και να κολισουν σε καμια κολωνα της ΔΕΗ.

σε μερικες μερες θα το εχω ετοιμο πιστευω.
    broken doll ...
    αφενός δεν έχουν ούτε είχαν όλοι ανέκαθεν τα λεφτά του μπαμπά.
    Ξέρω πάρα πολλά άτομα που δεν τους χαρίστηκε τίποτα και που πάλευαν και παλεύουν με νύχια και με δόντια και που δεν έφαγαν όλα αυτά που λέει το παιδοβούβαλο ο Πάγκαλος...από αυτά πολλοί έγιναν επιστήμονες χωρίς να έχουν πλάτες από πίσω.
    Και αυτά τα άτομα ξέρεις γιατί υπάρχουν ? διότι επειδή για αρκετό διάστημα πριν την κρίση και οι φτωχές οικογένειες είχαν δικαίωμα στη δωρεάν παδεία και είχαν δικαίωμα να σπρώχνουν τα παιδιά τους στην ανώτατη εκπαιδευση, για να ζήσουν καλύτερα.
    Ανεξάρτητα από το τι δικά τους κόμπλεξ κα΄λυπτε αυτό, η πραγματικότητα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν μια παραπάνω δυνατότητα 'εστω και με στερήσεις να μορφώσουν τα παιδιά τους...και δεν είναι κακό αυτό. Ήθελαν κάτι καλύτερο για αυτα. Και τώρα έρχονται και τους λένε: τσάμπα τα μόρφωνες, είσια μαλάκας και άχρηστος και έχεις φάει τα λεφτά της χώρας σου και την χρεωκόπησες.
    Κι εμένα αν με ρωτήσεις τώρα θα σου πω ότι ναι, προφανώς δε θα τα κάνω κηφήνες τα παιδιά, αλλά ότι μπορώ από θέμα εκπαιδευσης θα τους το παρέχω.
    Έχει δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία ότι όλοι είμαστε τα παιδάκια του μπαμπά, που δε μας έχει ματώσει η μύτη ποτέ για τίποτα.
    Δεν είναι έτσι. Αυτό είναι στείρα προπαγάνδα για να μας υποτιμήσουν σα λαό και σα νεολαία.
    Και όταν πραγματικά έχει φάει σκατό στη ζωή σου για να σπουδάσεις, να γίνεις κάτι ρε αδελφέ, όχι επειδή είσαι ψώνιο, αλλά επειδή είχες μάθει ανέκαθεν να έχεις όνειρα και να παλεύεις για αυτά..ε δεν είναι παράλογο μετά να σε πιάνει και θυμός, και να τραβάς και τη καταθλιψάρα, και να μιρλιάζεις και όλα αυτά τα όμορφα.
    Αν και έχω παρατηρήσει ότι αυτοί που μιρλιάζουν είναι ακαι αυτοί που τα έχουν όλα έτοιμα.
    Εγώ έχω παρα πολλούς στον περίγυρό μου που είναι άνεργοι, και έχουν κάνει και μεταπτυχιακά και έχουν και πτυχία αξιόλογων και δύσκολων σχολών και όχι γιατί τα είχαν έτοιμα αλλά γιατί τους δόθηκε η ευκαιρία της δωρεάν παιδείας και την αξιοποίησαν. υπάρχουν και άλλοι που δουλεύουν, προνομιούχοι δηλαδή, οι οποίοιδεν προστευονται έναντι του εργοδότη τους, του κάνουν όλες τις καύλες του και δυστυχώς είναι υποχρεωμένοι , για βιοποριστικούς λόγους να μείνουν. Υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι το παλέυουν για έξω..όχι λεφτάδες. Ατομα καθημερινά, θέλουν να φύγουν από εδώ.
    Και όχι... ο γιατρός, ο δικηγόρος, ο νοσηλευτής, ο πληροφορικάριος, ο μηχανικός, ο γεωπόνος κοκ δε θα γίνουν οικοδόμοι και καθαριστριες.
    Όχι γιατί είναι πολύ ψώνια για να το κάνουν αλλά γιατί δεν ξέρουν το πως και γιατί έκαστος στο είδος του. Ο οικοδόμος που δεν έχει ήδη δουλειά τι θα κάνει? θα βγει στη ζητιανιά.
    Αυτό το καριολοκράτος το ελληνικό, έπρεπε να είχε φροντίσει για όλα αυτά. Αντιθέτως βλέπουμε πόσο θέλουν πάλι να μας στείλουν πίσω στα χαμηλά στρώματα που ανήκαμε και να αποδείξουν πόσο λάθος ήταν αυτή η κοινωνική κινητικότητα. Αυτό θέλουν να κάνουν. Διότι η κρίση δε μας έχει αγγίξει όλους και αυτό είναι ορατό...η κρίση έχει πιάσει τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους νεαρούς ελευθερους επαγγελματίες...το χρήμα εξακολουθεί να πηγαίνει στο χρήμα..και το κονέ πάει κι έρχεται.
    Είναι πολύ πολύ άσχημο να φτάνεις σε κάποια ηλικία και να βλέπεις πως ό,τι είχες επενδύσει σε χρήμα και φαιά ουσία θέλουν να στο υποτιμήσουν. Δεν υποτιμάται απλά το επάγγελμά σου, υποτιμάται όλη σου η ύπαρξη.
    Εγώ προσωπικά δε θα το επιστρέψω αυτό. θα κάτσω και θα το παλέψω.
    Τώρα προφανώς αν δεν είχαν να φάω, ε ναι από τα να μείνω στο δρόμο ή να μην έχω να ταίσω το παιδί μου, ναι θα γινόμουν καθαρίστρια.
    Αλλά αν φτάσουμε στο σημείο, και οι "μικρομεσαίοι" να μην έχουμε να φάμε..τότε σημαίνει ότι έχουν καταρρεύσει τα πάντα γύρω μας και η δουλειά της καθαρίστριας είναι για λίγους και καλούς.
    Να πάνε να γαμηθουν όλοι όσοι θέλουν να μας ρίξουν πάλι στην κοινωνία του 50.
    Εγώ πλέον δεν περιμένω τίποτα και από κανέναν. Παλεύω να επιβιώσω εγώ και αυτοί που αγαπώ. Και μπορώ να πω ότι πλέον έχω βγάλει από πάνω μου όλες τις ενοχές..με αντέχω ως κοινωνικά ανάλγητη.
    ..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...

Senior Member
    ''Είναι πολύ πολύ άσχημο να φτάνεις σε κάποια ηλικία και να βλέπεις πως ό,τι είχες επενδύσει σε χρήμα και φαιά ουσία θέλουν να στο υποτιμήσουν. Δεν υποτιμάται απλά το επάγγελμά σου, υποτιμάται όλη σου η ύπαρξη.''

μ αρεσε πολυ αυτη σου η φραση. δεν ειπε κανεις για τα παιδακια του μπαμπα. μαγκια τους κ κεινα να κανουν οτι τους παιρνει να κανουν. κ δεν μπορω να ξερω γιατι δεν ημουν ποτε στην θεση του παρι κασιδοκωστα ωστε να ειμαι σιγουρη πως αν ημουν αυτος δεν θα κανα αυτα που κανει τωρα. σιγουρα ισως πατουσα κ εγω πανω στις πατουσες του μπαμπα μ η θα καβαλουσα το καλαμι. την ανεση μας κοιταμε ειτε το παραδεχομαστε ειτε οχι.

Senior Member
    Broken Doll μου άρεσαν οι θετικές σκέψεις σου και μπράβο σου που προσπαθείς με αυτόν τον τρόπο να εμψυχώσεις και να σπρώξεις τους ανθρώπους σε θετικές ενέργειες. Γιατί όπως είπες και βλέπω και εγώ είναι οτί οι περισσότεροι άνθρωποι κάθονται σε έναν καναπέ, βλέπουν ειδήσεις και τρώνε ότι τους δώσουν αντί να κάνουν κάτι. Μπορώ να καταλάβω την κατάσταση και την κατάθλιψη ενός τέτοιου ανθρώπου και είναι φυσιολογικό. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ την παραμονή του στον αρνητισμό και την κλάψα. Είμαστε άνθρωποι και έχουμε το ένστικτο της επιβίωσης ως έμφυτο αν και κάποιοι το χρησιμοποιούν ενώ κάποιοι άλλοι δεν το κάνουν. Εγώ και σαν καθαρίστρια θα δούλευα και οτιδήποτε άλλο θα έκανα για να επιβιώσω και το έχω σκεφτεί. Λυπάμαι όμως κάποιους που έχουν τόσο ψηλά την μύτη τους που ούτε στα όνειρά τους δεν θα έκαναν την καθαρίστρια. Δεν πειράζει όμως καλά κάνουν και υπάρχουν και αυτοί για να υπάρχουν θέσεις για άλλους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Εγώ, παιδιά, δεν πιστεύω οτι δεν υπάρχουν δουλειές, πιστεύω απλά οτί έχουμε καλομάθει και θέλουμε θεσούλες σε καμιά εταιρειούλα κλπ. Αλλά καλά να πάθουν αυτοί που είναι έτσι. Έτσι πάλι πιστεύω οτι αν είχα παιδιά αυτό και μόνο θα ηταν ένα τρομερό κίνητρο να κάνω το οτιδήποτε ακόμα και για λίγα μόνο ευρώ.
    Ποτέ μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου χωρίς να αγωνίζεσαι γι αυτά

Senior Member
    εγώ λέω ότι πρέπει σιγά σιγά να αποκτήσουμε ενσυναίσθηση..
    και να καταλάβουμε τι συμβαίνει τελικά γύρω μας.
    Ούτε δουλειές για καθαρίστριες υπάρχουν ούτε για οικοδόμους.
    Η οικοδομή δεν κινείται πια. Οι οικοδόμοι είναι άνεργοι, ακόμα και οι πιο έμπειροι.
    Οι καθαρίστριες, ειδικά σε επιπεδο οικιακής εργασίας, είναι πολυτέλεια.
    Σίγουρα δεν έχει νόημα η κλάψα και ο αρνητισμός εφόσον επιεδεινώνει την κατάσταση.
    Δουλειές όμως δεν υπάρχουν.
    Σε καμμία ειδικότητα.
    Αν υπήρχαν, σίγουρα όλοι οι καταχρεωμένοι άνθρωποι με δεκα διαταγές πληρωμής ο καθένας θα τις έκαναν.
    Μην κράζουμε λοιπόν τους άλλους ειδικά όταν δεν έχουμε βρεθεί στη θέση τους, όχι μόνο ως άνεργοι αλλά και νιώθοντας και κατανοώντας τη βαθυτερη ψυχολογία τους.
    ..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...

Senior Member
    In this old house where every door is open
    Και για να λεμε τα συκα συκα και τη σκαφη σκαφη, εγω προσωπικα οσους ξερω που ειχαν μπαμπα με πλατες, εχουν δουλεια, ολοι οι υπολοιποι που σπουδαζαν μετα κοπων και βασανων παιδευονται. ΕΚτος αν θεωρειται πλατες του μπαμπα να στελνουν στο παιδι το νοικι.

Οποιοι λοιπον πραγματικα ειχαν και εχουν πλατες, που σημαινει μπαμπα με λεφτα γνωριμιες κομματικες και μη, στην πλειοψηφια τους εχουν δουλεια, μπηκαν με μεσον στον ΟΤΕ, στη ΔΕΗ, στο Δημο, σε οργανωσεις, εχω παραδειγμα ακομα και για μεσα στη Βουλη, η κληρονομησαν το δικηγορικο γραφειο, η πηγαν μετα για διδακτορικα στην Αμερικη.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast