ΦΑΡΥΓΓΟΛΑΡΥΓΓΙΚΗ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜ. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 21 of 21
    Senior Member
    Quote Originally Posted by gossamer View Post
    John - όντως το losec βοηθάει .. το ειχα παρει και εγω. το cirloton ειναι για γρηγορη χωνεψη. ενα μηνα το πηρα .. τωρα το παιρνω μονο οταν ειναι να φαω καποιο φαγητο βαρυ η που γνωριζω οτι με δυσκολευευι..
    Ναι το cirloton λέει ότι είναι για να μετακινείται γρηγορότερα το φαγητό προς το έντερο και επίσης είναι αντιεμετικό. Το laprazol λέει είναι αντιόξινο, δηλαδή μειώνει τα οξέα του στομαχιού. Αυτό είναι μόνο όταν κάποιος νιώθει κάψιμο στο στομάχι. Έχω την εντύπωση ότι κάποιος δεν πρέπει να το παίρνει όταν δεν νιώθει κάψιμο, αν και οι γιατροί το δίνουν για καθημερνή χρήση χωρίς να σου λένε μόνο όταν έχεις κάψιμο. Πάντως δες και το θέμα του ελικοβακτηριδίου που είπα προηγούμενα. Είναι εύκολη εξέταση, απλά με το αίμα σε μικροβιολογικό εργαστήριο. Αν και έκανα αυτή την εξέταση, λίγο αμφιβάλω αν τα αποτελέσματα είναι σωστά (μου είπε ότι από το αίμα δεν είναι απόλυτα ακριβής η διάγνωση).

Senior Member
    Νασαι καλα John . εκανα γαστροσκοπηση δεν εχω το ελικοβακ. απλα εχω πολλα ψυχοσωματικα... τρελα μιλαμε.

Απορω με τον εαυτο μου,οπως και πολλοι φυσικα. Πως εφτασα ως εδω? Να σκεφτομαι μονο οτι ποναω και μετα εννοειται να εχω ενοχλησεις καθημερινα.. πονοκεφαλους,στομαχι , εντερο...
    If I could start again A million miles away
    I would keep myself - I would find a way....

Senior Member
    Quote Originally Posted by gossamer View Post
    Νασαι καλα John . εκανα γαστροσκοπηση δεν εχω το ελικοβακ. απλα εχω πολλα ψυχοσωματικα... τρελα μιλαμε.
    Απορω με τον εαυτο μου,οπως και πολλοι φυσικα. Πως εφτασα ως εδω? Να σκεφτομαι μονο οτι ποναω και μετα εννοειται να εχω ενοχλησεις καθημερινα.. πονοκεφαλους,στομαχι , εντερο...
    Πριν περίπου πέντε χρόνια είχα αρκετά μεγάλο πρόβλημα με το στομάχι και σταδιακά άρχισα να έχω γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ακόμα έχω δύο μαξιλάρια όταν κοιμάμαι) καθώς και καούρες, κλπ. Μόνο που έσκυβα και είχα πρόβλημα. Επισκέφθηκα γαστρεντερολόγο, και μου έγραψε υπέρηχο και γαστροσκόπηση (δεν μπορούσα να κάνω τη γαστροσκόπηση και δεν την έκανα). Την ίδια εποχή ένας γνωστός μου είπε για το ελικοβακτηρίδιο και αφού το έψαξα έκανα την εξέταση αφού ήταν και εύκολη.
    Αλλά όπως σου είπα τυχαία, πριν περίπου δύο χρόνια πήρα Losec. Τώρα κοίταξα το κουτί και έχει 14 χάπια. Θυμάμαι ότι τόσο καλά αισθάνθηκα που τελικά πήρα άλλο ένα κουτί (μόνος μου και για σιγουριά!!), δηλαδή συνολικά 28 χάπια (διάβασα στις θεραπείες πως πρότειναν 20 ως 40 χάπια). Έχουν περάσει δύο χρόνια και τα προβλήματα που έχω είναι εξαιρετικά λίγα, καμμία σχέση με πριν. Δηλαδή στην ουσία μου έλυσε το πρόβλημα. Τώρα, αν με ρωτήσεις γιατί το losec, δεν ξέρω να σου απαντήσω. Γι' αυτό σε ρώτησα, για σιγουριά όταν ξαναχρειαστεί να έχω κάποιο φάρμακο στο μυαλό μου, και επειδή βλέπω ότι οι περισσότεροι γιατροί σε αντίστοιχα προβλήματα δίνουν άλλα φάρμακα αλλά όχι το losec. Σου συστήνω να το δοκιμάσεις, η γνώμη μου είναι, πάρε από μόνος σου 3-4 χάπια και δες. Δεν θεωρείται δεοντολογικό ή σωστό να παίρνει κάποιος φάρμακα από μόνος του, αλλά έχω δει τόσες ανοησίες από γιατρούς που το θεωρώ προτιμότερο να αποφασίζω ταυτόχρονα και από μόνος μου.

Να σου πω μια ιστορία μου? Θέλω να την πω για να δείξω ότι η συνεργασία των ανθρώπων είναι χρήσιμη, και δεν πρέπει κάποιος να θεωρεί τον εαυτό του αυθεντία, γιατί αυτό μπλέκει τα πράγματα. Πριν πολλά χρόνια είχα εξαιρετικά έντονο πόνο στο λαιμό. Επισκέφθηκα έναν παθολόγο (τυχαίνει να είναι και "διάσημος", ο οποίος στην επίσκεψη μου ανέφερε ότι ήταν και γιατρός ενός διάσημου ηθοποιού). Με εξέτασε, είπε κάποια στιγμή -μέσα στις δικές του σκέψεις- ότι μπορεί να είναι μεγαλοϊός, αλλά μετά ο ίδιος το αναίρεσε και μου είπε αποκλείεται. Όταν τον ρώτησα γιατί το απέκλεισε αφού μου ανέφερε τα συμπτώματα που είχα, άνοιξε ένα μεγάλο βιβλίο και μου διάβασε τα συμπτώματα. Μα, του είπα, αυτά δεν είναι τα συμπτώματα που έχω? Και έψαξε παρακάτω στο βιβλίο και μου ανέφερε "να λέει και αυτό, εσύ δεν το έχεις". Τελικά έφυγα με διάγνωση πιθανής ίωσης, μου έδωσε και αιματολογικές εξετάσεις.
    Επισκέπτομαι τότε συγγενή μικροβιολόγο γιατρό, της είπα τι μου είπε ο προηγούμενος γιατρός, και μου απάντησε και εκείνη όχι δεν είναι μεγαλοϊός γιατί έχει αυτά, αυτά, και αυτά τα συμπτώματα. Για δεύτερη φορά μου περιέγραφε ακριβώς τα συμπτώματα που είχα και επέμενε ότι δεν είναι μεγαλοϊός. Θυμάμαι τη χαρακτηριστική φράση "ο μεγαλοϊός κάνει έντονο πόνο στο λαιμό και το χαρακτηριστικό του είναι ότι όταν καταπίνεις νιώθεις σαν να σε κόβουν ξυραφάκια". Και εγώ αυτό έννιωθα!! Παρόλα αυτά επέμεινε πως δεν είναι. Για να καταλάβεις για να πιω ένα ποτήρι νερό χρειαζόταν να καταπιώ περίπου 40 μικρές μικρές γουλιές, και σε κάθε γουλιά να πονάω αφάνταστα.
    Μου τη δίνει κι εμένα, μετά τις δύο επισκέψεις να μου περιγράφουν αυτά που έχω σαν συμπτώματα του μεγαλοϊού και να μου λένε πως δεν είναι, πήγα μόνος μου και έκανα μια εξέταση για μεγαλοϊό και βγήκε θετική! Στην ουσία είχαν κάνει τη διάγνωση και για κάποιο ανόητο λόγο την αναιρούσαν...

Η δεύτερη γιατρός, προφανώς ήταν προκατειλημένη από την άποψη του πρώτου γιατρού που ήταν και διάσημος όπως είπα. Δηλαδή αφού το είπε αυτός, αποκλείεται να κάνει λάθος.

Κοίταξα τώρα το losec http://en.wikipedia.org/wiki/Losec και βλέπω ότι δρα σαν απλό "αντιόξινο". Αλλά, για κάποιο λόγο είναι το ένα από το συνδυασμό των απαραίτητων φαρμάκων για τη θεραπεία του ελικοβακτηριδίου.

Member
    άσχετο αλλά κάθε φορά που στεναχωριέμαι και νευριάσω νομίζω πως γίνομαι χειρότερα!

Senior Member
    ελλο εχω περασει απο αυτο και ημουν 2χρονια πολυ ασχημα με οισοφαγγιτιδα και διαβρωμενο στομαχι πνιξιμο στο λαιμο καουρες κλπ αν εν σ ποιανοθν λοζεκ, νεξιουμ, παριετ, λαμπραζολ που κανουν το ιδιο βοηθητικα σιμεκο, πριμπεραν (το αγαπημενο μ) και μαλοξ παρε αντικαταθλιπτικο δλδ πηγαινε σ ψυχιατρο εγω αφου δεν μ πιανε τπτ πηγα και εγινα περδικι ευτυχως π το αποφασισα γτ τελειως καλα διαφορετικα δεν γινεσαι
    [url]http://psychilogos.blogspot.com/[/url]

Member
    παιδια εδω και καποιο καιρο ειμαι καλυτερα...αρχισα παλι να τρωω σαν ανθρωπος αλλα δεν εχουν φυγει ολες οι ενοχλησεις!ο λαιμος μ ποναει που και που...

Page 2 of 2 FirstFirst 12