Results 61 to 68 of 68
-
07-09-2012, 09:41 #61
- In this old house where every door is open
Nα ξερεις οτι αυτο που δυσκολευει τις σχεσεις των ανθρωπων ειναι ο εγωισμος, και τα ελαττωματα μας... Οταν πρωτοειμαστε ερωτευμενοι, οπως ησουν με τον συζυγο σου στην αρχη, και οπως εισαι τωρα με τη φιλη σου, τα βλεπουμε ολα ροδινα πανω στον αλλον και ειμαστε διατεθιμενοι να κανουμε τα παντα για αυτον, αργοτερα ομως για διαφορους λογους, αυτα που καποτε μας γοητευαν τα ερωτευτηκαμε και τα θεωρουσαμ εχαριτωμενα, καταληγουν να μας ξενερωνουν και να μας νευριαζουν και να χωριζουμε εξαιτιας τους!! ΕΙναι ομως αυτοι οι πραγματικοι λογοι?
Οι ανθρωποι δεν ξερουμε καλα καλα ποιοι ειμαστε, ποσο μαλλον να ξερουμε ποιος ειναι ο απεναντι μας, ακομα και 140 χρονια να ειμαστε μαζι.. Ετσι δεν ξερουμε πως να επιλυσουμε τα θεματα στη μεταξυ μας σχεση που βγαινουν οταν φυγει ο... ερως και ερθει η καθημερινοτητα, και πιστευουμε οτι η λυση ειναι να χωρισουμε και να βρουμε εναν αλλον. Με τον οποιο το σεναριο κατα πασα πιθανοτητα θα ειναι το ιδιο. Γιατι αν δεν εχεις αντιμετωπισει τα ελαττωματα σου, αν δεν εχεις ελεγξει τον εγωισμο σου, αν και παλι δεν καταφερεις να μαθεις τον αλλο και τον χαρακτηρα του, τοτε και παλι θα προκυψουν τα προβληματα.. Φυσικα δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι μεταξυ τους, και με καποιον/α μπορει να ταιριαξεις καλυτερα απο οτι με εναν αλλον, αλλα και παλι εκεινος θα εχει τα δικα του ελαττωματα, και εσυ παντα τα δικα σου..
Θα πρεπει να μαθεις λοιπον να διαχειριζεσαι τα ελαττωματα σου και τον εγωισμο σου, για να μπορεσεις να διαχειριστεις και τα ελαττωματα και τον εγωισμο του αλλου, σε καθε σχεση... Ακομα και στις φιλικες, στις οικογενειακες, στις επαγγελματικες..
- 07-09-2012, 09:59 #62
ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΤΕ Η ΜΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΙΑΚΟΨΑΤΕ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΝΑ ''ΑΛΛΑ''. ΕΧΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ 5 ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ 5 ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΣΕ ΓΕΜΙΖΕΙ??? ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ? ΑΠΑΤΗΣΕΣ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΟΥ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΧΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΕΦΗΜΕΡΟ , ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟΘΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΚΕΨΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΤΥΚΤΟΙΠΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΛΩ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΣΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ 5 ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΕΣ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΤΣΕ ΚΑΤΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ. ΔΩΣΕ ΠΡΟΤΑΙΡΕΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ ΟΠΩΣ ΘΕΩΡΩ ΕΓΩ. ΣΩΣΕ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΣΟΥ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ. ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ. ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΛΕΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΡΑΒΩΣΕΙΣ.
07-09-2012, 11:16 #63
Γειά σου fot5,
κι εγώ όταν ρώτησα αν είσαι ευτυχισμένη δεν εννοούσα κυρίως το σεξ, αλλά αν είσαι καλυμένη συναισθηματικά..
Αναφέρεις λοιπόν ότι έχεις σταματήσει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ νάσαι ευτυχισμένη με τον σύζυγο από το 2008 κι ότι δεν σε καλύπτει πια..
Κι εγώ αυτό εννοούσα όταν είπα απών κι όχι το θέμα της απιστίας, γιατί καμιά φορά συμβαίνει ο άλλος νάναι απών δια της παρουσίας του.
Και μετά όταν είπα ότι χρειάζεται να καταλήξεις σ' ασφαλές συμπέρασμα και με υπολογισμένο το ρίσκο, σε καμιά περίπτωση
δεν εννοούσα μόνο απ' τις απόψεις των μελών του φόρουμ, αλλά όπως ήδη ειπώθηκε τις συμβουλές κάποιου ίσως πιο έμπειρου..
και το ξαναλέω αυτό, γιατί απάντησες ότι μέχρι στιγμής δεν έχεις καταλήξει σε κανένα ασφαλές συμπέρασμα..Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
07-09-2012, 11:25 #64
fot5, είναι δύσκολο το δίλλημά σου και για αυτό θα σου πρότεινα μόνο να μην κάνεις παρορμητικές κινήσεις. Σκέψου τι θές από τη ζωή σου και κάντο, και σκέψου και τις συνέπειες που αναγκαστικά θα υποστείς, αναξάρτητα τελικά από τον δρόμο που θα ακολουθήσεις. Θέλει ώριμη σκέψη, αλλά χωρίς άγχος και πανικό. Δική σου είναι η ζωή και εσύ θα πρέπει να την ζεις πραγματικά και όπως την θες.
07-09-2012, 11:34 #65
Έχω να κάνω και μια παρατήρηση σχετικά με τα θρησκευτικά κομμάτια που προαναφέρθηκαν. Το αν πιστεύει κάποιος σε μια ανώτερη δύναμη, πιστεύω ότι δεν έχει καμία σχέση με τα πλαίσια και τους θεωρητικούς κανόνες που έχουν καθοριστεί από τους ανθρώπους που ερμηνεύουν την κάθε θρησκεία.Εξάλλου οι θρησκείες θα έπρεπε να υφίστανται για να μας κάνουν να είμαστε καλύτεροι άνθρωποι και όχι για να μας γεμίζουν ενοχές και βάρη.Ειδικά ο χριστιανισμός κατά τη γνώμη μου, είναι μία θρησκεία που αποδέχεται 100% τις διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους και δέχεται στους κύκλους της όσους θέλουν να συμμετέχουν συνειδητά και από δική τους ελεύθερη βούληση.Οπότε ας μην βάζουμε ψευτοδιλλήματα στο μυαλό μας. Και ας μην αφήνουμε άλλους να παίρνουν αντί για εμάς αποφάσεις που αφορούν αποκλειστικά εμάς.
07-09-2012, 12:27 #66
Συμφωνώ απόλυτα μ' αυτό το τελευταίο σου kuxumuxu!!! Μεγάλη αλήθεια πράγματι!! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τελικά εμείς είμαστε εκείνοι που αποφασίζουμε
για μας, κι ότι αντικειμενικά κι από απόσταση κρίνουμε τα πράγματα, αλλά πολλές φορές συμβαίνει το αντίθετο κι ειδικά όταν τυχαίνει νάμαστε ευάλωτοι.
Συνήθως λοιπόν τότε αποφασίζουμε όχι με γνώμονα το δικό μας συμφέρον, αλλά με βάση τις διαμορφωμένες αντιλήψεις μας, που ίσως δεν εξυπηρετούν
τελικά τις δικές μας ανάγκες, αλλά περισσότερο μάλλον τα θέλω των άλλων.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
07-09-2012, 14:51 #67
ωραια..σε αυτο συμφωνω κι εγω..και με τις δυο σε αυτο.αλλωστε εγω δεν ανεφερα ποτε κατι για τις θρησκευτικες μου αντιληψεις..εστω κι αν ειμαι χριστιανη ορθοδοξη.
πιστευω ομως οτι οι θρησκειες ειναι μια εσωτερικη αναγκη και εφευρεση του ανθρωπου για κατι ανωτερο το οποιο να μας οριοθετει και μας "δινει" δυναμη οταν νιωθουμε οτι χρειαζομαστε να πιστεψουμε σε εναν.. "απο μηχανης θεο"..που θα μας λυσει ολα τα προβληματα.. η αληθεια ειναι οτι εγω...ποτε δεν το πιστεψα αυτο..πιστευω οτι η δυναμη του καθε ανθρωπου ειναι μοναδικη και οτι μπορει να βρει διεξοδο στα προβληματα του μεσα απο συζητησεις με αλλους ανθρωπους, τις γνωσεις του κλπ..
περα απο αυτο...η πραγματικοτητα μαρκελλα ειναι οτι οντως σε ασφαλες συμπερασμα δεν εχω καταληξει..χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν εχω λαβει σοβαρα υποψιν οσα διαβασα εδω ..ειμαι σε μεγαλο διλημμα η αληθεια ειναι αλλα επιμενω στις θεσεις μου που πρωτα ειναι τα παιδια μου, μετα ο γαμος μου οπου αυτος καταληξει...και τελος τα δικα μου θελω...θα δουμε..
07-09-2012, 15:21 #68
fot5,
όχι το τελευταίο μου ποστ δεν έχει να κάνει καθόλου με τα θρησκευτικά πιστεύω σου..Ταίριαξε όμως αλλού στην περίπτωσή σου αυτό με
το οποίο συμφώνησα με την kuxumuxu, δηλ. μόνο με την τελευταία της πρόταση. Εξηγώ ότι όπως έχεις πει, τελικά ο γάμος σου δεν
ήταν δική σου αποκλειστικά απόφαση, αλλά φαίνεται μάλλον επιβεβλημένη κάτω από τις τότε δύσκολες συνθήκες.. Αυτό τελικά ήθελα να πω!
Πάντως, ολόψυχα σου εύχομαι η όποια απόφασή σου από δω και πέρα νάναι ξεκάθαρα για την κάλυψη των δικών σου αναγκών! :)Last edited by μαρκελα; 07-09-2012 at 19:38.
Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις