Results 16 to 30 of 47
-
06-09-2012, 16:25 #16
- 06-09-2012, 16:27 #17
06-09-2012, 16:30 #18
Γενικά όμως παρουσιάζω μεταπτώσεις. Ψυχοσωματικά έχω αλλά είναι 2 μέρες που δεν μου καταλήγουν σε κρίση πανικού. Και φυσικά υπάρχουν στιγμές που ξεμπλοκάρω τελείως.Αυτό που δεν μου υποχωρεί είναι το σφίξιμο που νιώθω στο κεφάλι και στους κροτάφους. Εσείς τι εξετάσεις είχατε κάνει για να καταλήξετε στην αγχώδη διαταραχή με πανικό?
06-09-2012, 18:10 #19
Μακάρι να πάει καλά με την ψυχίατρο που βρίκες κ να μην ταλαιπωρηθείς πολύ,γιατί εγώ έχω ταλαιπωρηθεί πολύ με ψυχιάτρους μέχρι να βρω αυτόν που μου "κάνει".
Αν καταφέρεις να μην δίνεις σημασία στα ψυχοσωματικά κ να μην τα φοβάσαι δεν θα καταλήγουν σε πανικό.
Από εξετάσεις εγώ είχα κάνει τα βασικά..αιματολογικά, θυροειδή κ σε καρδιολόγο.Μαγνητικές/αξονικές δεν έκανα.Μόνο την απλή εξέταση στο νευρολόγο.Last edited by Korina12; 08-09-2012 at 17:41.
07-09-2012, 10:34 #20
Καλημέρα σε όλους. Τελικά πήγα χθες στην ψυχίατρο. Βασικά εκείνη μου πρότεινε να ξεκινήσω με μία αγωγή τρίμηνη και παράλληλα ψυχουεραπεία. Της είπα ότι επειδή δεν θεωρώ ότι έχω κάνει σωστή ψυχοθεραπεία όλα αυτά τα χρόνια, προτιμώ να ξεκινήσω με απλή ψυχοθεραπεία και αν δω ότι από μόνη της δεν μου φέρνει αποτελέσμα, να ξεκινήσω σε ένα μήνα και φαρμακευτική αγωγή. Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση, το θέμα είναι ότι δεν έχχει χρόνο για να με παρακολουθεί και μου σύστησε να πάω σε άλλη ψυχοθεραπεύτρια εξειδικευμένη στην βραχεία ψυχοθεεραπεία. Σκοπεύω να ακολουθήσω τη συμβουλή της γιατί μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη. Βλέπουμε λοιπόν.. Μακάρι να πάνε όλα καλά.
08-09-2012, 14:38 #21
Καλημέρα, ελπίιζω να είσαι καλά. Η ψυχίατρος με παρέπεμψε σε μια θεραπέυτρια που κάνει βραχεία ψυχοθεραπεία. Θα μιλήσω μαζί της αυτή την εβδομάδα. Χθες είχα μια γερή κρίση πανικού, και δεν χρησιμοποίησα το ζαναξ που μου έδωσε η προηγούμενη ψυχίατρος.Σήμερα, είμαι καλύτερα αλλά στο μυαλό μου πάλι έχουν κολλήσει διάφορα. Από εξετάσεις έχω κάνει ακριβώς τις ίδιες με εσένα ,σύν κάποιους πρόσθετους δείκτες όπως είναι η φεριττίνη, σίδηρος κ.λπ. Πιστεύεις ότι αυτές οι εξετάσεις επαρκούν για να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα? Φοβάμαι μήπως έχει διαφύγει κάτι. Αυτό βασικά μου συμβαίνει ,επειδή στην παιδική μου ηλικία, είχα 2 ατυχήματα και τις 2 φορές οι γιατροί έβγαλαν λάθος διάγνωση με αποτέλεσμα,την πρώτη φορά να μείνω στο νοσοκομείο για τρεις μήνες και να εγχειριστώ για μία απλή εξάρθρωση αγκώνα και τη δεύτερη να μείνω στο γύψο στο πόδι για 2 μήνες επειδή οι γιατροί δεν είχαν δει τα κατάγματα στην ακτινογραφία.όλο αυτό μου έχει δημιουργήσει ανασφάλεια με τους γιατρούς και δεν μπορώ να τους εμπιστευτώ . Σε όλα αυτά προστέθηκε και η ψυχοθεραπεία των 4 χρόνων που τελικά δεν με έχει βοηθήσει λόγω λάθος χειρισμού του θεραπευτή ο οποίος μόλις ένιωθα καλύτερα μου ελλάτωνε τις συνεδρίες ,κάτι απαγορευτικό από τους υπόλοιοπους που έχω μιλήσει ,δεδομένου ότι οι συνεδρίες αυξάνονται όταν υπάρχει βελτίωση.
08-09-2012, 14:39 #22
Καλημέρα, ελπίιζω να είσαι καλά. Η ψυχίατρος με παρέπεμψε σε μια θεραπέυτρια που κάνει βραχεία ψυχοθεραπεία. Θα μιλήσω μαζί της αυτή την εβδομάδα. Χθες είχα μια γερή κρίση πανικού, και δεν χρησιμοποίησα το ζαναξ που μου έδωσε η προηγούμενη ψυχίατρος.Σήμερα, είμαι καλύτερα αλλά στο μυαλό μου πάλι έχουν κολλήσει διάφορα. Από εξετάσεις έχω κάνει ακριβώς τις ίδιες με εσένα ,σύν κάποιους πρόσθετους δείκτες όπως είναι η φεριττίνη, σίδηρος κ.λπ. Πιστεύεις ότι αυτές οι εξετάσεις επαρκούν για να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα? Φοβάμαι μήπως έχει διαφύγει κάτι. Αυτό βασικά μου συμβαίνει ,επειδή στην παιδική μου ηλικία, είχα 2 ατυχήματα και τις 2 φορές οι γιατροί έβγαλαν λάθος διάγνωση με αποτέλεσμα,την πρώτη φορά να μείνω στο νοσοκομείο για τρεις μήνες και να εγχειριστώ για μία απλή εξάρθρωση αγκώνα και τη δεύτερη να μείνω στο γύψο στο πόδι για 2 μήνες επειδή οι γιατροί δεν είχαν δει τα κατάγματα στην ακτινογραφία.όλο αυτό μου έχει δημιουργήσει ανασφάλεια με τους γιατρούς και δεν μπορώ να τους εμπιστευτώ . Σε όλα αυτά προστέθηκε και η ψυχοθεραπεία των 4 χρόνων που τελικά δεν με έχει βοηθήσει λόγω λάθος χειρισμού του θεραπευτή ο οποίος μόλις ένιωθα καλύτερα μου ελλάτωνε τις συνεδρίες ,κάτι απαγορευτικό από τους υπόλοιοπους που έχω μιλήσει ,δεδομένου ότι οι συνεδρίες αυξάνονται όταν υπάρχει βελτίωση.
08-09-2012, 14:44 #23
08-09-2012, 17:51 #24
Σίδηρο/φεριττίνη κάνω κι εγώ εξέταση γιατί τα έχω κ σχετικά χαμηλά κ παίρνω χάπια σιδήρου.Πιστεύω ότι ναι είναι αρκετές αυτές οι εξετάσεις.Αλλωστε αυτά είναι που θα μπορούσαν να έχουν κάποια σύνδεση με τα συμπτώματα μας,ειδικά ο θυροειδής.Από κει κ πέρα τι άλλο να ψάξεις δηλαδή?Εγώ σε τόσους γιατρούς που είχα πάει δεν μου είπε κανένας να κάνω κάτι επιπλέον.Σίγουρα κάνουν λάθη κ οι γιατροί κ δεν μπορείς εύκολα να εμπιστευτείς τον οποιονδήποτε.Εγώ έχω κάποιους που τους εμπιστεύομαι απόλυτα.
Αυτό που λες για τις συνεδρίες δεν το ήξερα.Γιατί να αυξάνονται όμως οι συνεδρίες όταν υπάρχει βελτίωση?
08-09-2012, 19:01 #25
Γιατί μου είπαν δύο ψυχίατροι κιόλας, ότι μόνο τότε είναι καθαρό το μυαλό, οπότε σκάβωντας πιο βαθεία μέσα από τις συνεδρίες, βγαίνουν τα προβλήματα που είναι βαθεία ριζωμένα , και τα οποία φέρνουν τις κρίσεις πανικού και το άγχος, και έτσι τα αναγνωρίζεις και μαθαίνεις τα λύνεις. Έχει μια λογική όλο αυτό. Συμφωνα με αυτά που μου λες, είμαι καλυμένη από εξετάσεις, δεν χρειάζεται να κάνω τίποτε άλλο. Σε ευχαριστώ πόλυ και πάλι. Και όλους όσους με βοηθάτε με τις απαντήσεις σας.
09-09-2012, 20:12 #26
Να ρωτήσω κάτι? έχετε νιώσει ποτέ, χωρίς να καταλήγει σε κρίση πανικού, μία περίεργη αίσθηση, σαν να τρελλαίνεσαι κάποια στιγμή, σαν να χάνεις το μυαλό σου? Μου συμβαίνει κάποιες φορές και με τρομοκρατεί και αυτό. Λέω ,βρες μπα και τρελλαίνομαι και δεν το έχω πάρει είδηση? Φοβάμαι μην μου βγει σε καμμιά υστερία όλο αυτό, είναι ένα περίεργο συναίσθημα, δεν νομίζω να μπορώ να το περιγράψω καλύτερα.
09-09-2012, 22:26 #27
Χμ,δεν είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνω αυτό που περιγράφεις.Μήπως είναι αυτό που λένε αποπροσωποίηση-αποπραγματοποίηση,δηλαδή σαν να αισθάνεσαι περίεργα όλα γύρω σου,σαν να είσαι σε όνειρο,μια σύγχυση στο μυαλό.Κάτι τέτοιο ή καμία σχέση?
Πάντως σίγουρα δεν τρελλαίνεσαι.Αγχος είναι και τίποτα άλλο.
10-09-2012, 06:29 #28
Και υπάχουν και χειρότερα! Αν βρεθείς μεταξύ μερικών ψυχολόγων θα ακούσεις επίσης διαφορετικά πράγματα. Περισσότερο θα τρελαθείς απ' αυτό παρά από τις κρίσεις πανικού
για να κάνω και εγώ πλάκα. Οι ψυχίατροι και οι νευρολόγοι θα συνεννοηθούν ευκολότερα εφόσον πρόκειται για φαρμακευτική αγωγή.
Αν κάποιος δεν το έχει περάσει, δεν καταλαβαίνει την επίδραση που έχει στην ποιότητα ζωής και φυσικά ο καθένας λέει τα δικά του.
Πρώτα απ' όλα να δούμε την εξάρτηση. Εξάρτηση υπάρχει μόνο όταν ο άλλος θέλει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση κάποιου. Δεν υπάρχει εξάρτηση αν δεν υπάρχει έστω και ασυνείδητη προσπάθεια εκμετάλλευσης. Άλλο η συμπαράσταση, κατανόηση, στήριξη, βοήθεια αν θέλει κανείς να το πει έτσι. Η εξάρτηση μειώνεται κατά πολύ όταν υπάρχει κατανόηση των καταστάσεων. Οι περισσότεροι που έχουν ψυχολογικές δυσκολίες φοβούνται την εξάρτηση πολύ περισσότερο από το μέσο άνθρωπο. Είναι έτσι; Είναι σημαντικό να το δει κανείς αυτό. Και υπάρχει λόγος που συμβαίνει. Η δική μου εξήγηση είναι πως τα ψυχολογικά προβλήματα προέρχονται από την εξάρτηση που συνήθως δεν την καταλαβαίνουμε. Νομίζουμε ότι έχουμε καταλάβει κάποιον, αλλά στην ουσία δεν τον γνωρίζουμε, και σε κάποιες περιπτώσεις αυτό οδηγεί στην εξάρτηση.
> Το AIDS επαψε να ειναι ταμπου γιατι ο κοσμος ενημερωθηκε.
Το aids παραμένει ταμπού, απλά ευτυχώς δεν έτυχε να το έχουμε.
10-09-2012, 12:29 #29
Συμφωνώ απόλυτα. έτσι ένιωθα κι εγώ αν και τότε δεν ήξερα τι είναι οι κρίσεις πανικού. Ελεγα έιναι δυνατόν κάποιος που δεν έχει προβλήματα , να έχει τέτοια συμπτώματα και να δημιουργεί πρόβλημα στον ίδιο του τον εαυτό? όμως τελικά, οι αιτίες είναι πολύ βαθύτερες και αυτό ψάχνω τώρα και καταλαβαίνω. Είναι σαν να έχεις μέσα σου το σαράκι και σε τρώει σιγά σιγά.
Θα σε ρωτήσω και θέλω να μου απαντήσεις εντελώς ειλικρινά, όχι με το πώς το βλέπεις τώρα. Πριν που δεν είχες καθόλου προβλήματα, με τον ίδιο τρόπο δεν αντιμετώπιζες τους άλλους; Το θυμάσαι; Είναι έτσι; Π.χ. όταν ήσουνα παιδί ή έφηβη. Δεν έχεις "χλευάσει" (έστω και "μέσα σου") ποτέ κάποιον που βρισκόταν σε δυσκολία; Αν μου απαντήσεις ναι, θα σου πω ότι δεν είσαι ειλικρινής.
10-09-2012, 12:31 #30
όχι δεν είναι αυτό.Είναι περίεργο συναίσθημα αλλά σίγουρα οφείλεται σε άγχος. Νιώθω απίστευτη ένταση εκείνη τη στιγμή και επειδή δεν μου βγαίνει σε κρίση πανικού, εμφανίζεται έτσι. Σαν να μπλοκάρει το μυαλό μου.