Θα ήθελα πραγματικά τις γνώμες σας...Πώς να το χειριστώ; - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast
Results 61 to 75 of 99
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    ...η φίλη μου δεν ήθελε να το πει περισσότερο για προληπτικούς λόγους.
    Τα τρία πιο κοντινά άτομα, (εκτός από μας) που έκανε παρέα χρόνια και μάλιστα σε καθημερινή βάση δεν ήθελε να το μάθουν για διαφορετικούς λόγους.
    Η μια πχ έδειχνε συνεχή δυσφορία για τη σχέση της, γιατί όταν η φίλη μου τα πρωτοφτιαξε με τον σημερινό άντρα της, κόπηκαν οι καθημερινές βόλτες με τις φίλες, άλλαξαν οι διακοπές, επικοινωνίες κλπ με αποτέλεσμα να της πετάει συνεχώς μπηχτές για τον σύντροφο της, να μην έρχεται σε δραστηριότητες που κανονίζαμε όλοι μαζί και γενικότερα είχε ένα μόνιμο στράβωμα με τη σχέση της φίλης μου.
    Ο επόμενος, χρόνια κολλητός της ήταν περίπου στον ίδιο παρανομαστή με την προηγούμενη, (έβγαζε κακίες, πετούσε μπηχτές κλπ) και έφτασαν πλέον να έχουν απομακρυνθεί εντελώς.
    Η τρίτη ήταν τελείως διαφορετικός λόγος που δεν βοηθά την κουβέντα και να τον αναφέρουμε.
    Τα δυο παραδείγματα που σου έδωσα κολλάνε με αυτό που λες "ντρεπεται". Γιατί να ντρέπεται για την επιλογή της?
    Μήπως ένιωσε όπως η φίλη μου για τους δυο παραπάνω? Μήπως ένιωσε πως εσύ δεν εγκρίνεις την επιλογή της οπότε δεν "χωράς" στη νέα της ζωή?
    Μερικές σκέψεις κάνω μήπως και βρούμε άκρη....
    Αν και πιστεύω πως δεν ταιριάζει καθόλου με το συγκεκριμένο άνθρωπο, δεν της το είπα ποτέ ούτε το άφησα να φανεί. Ήμουν πάντοτε άψογη απέναντί του. Δεν της έκανα παράπονα ποτέ παρόλο που φέρονταν σαν σιαμαίοι. Δε νομίζω πως είναι αυτό λοιπόν. Στο μήνυμα της απάντησα, αν και με αρκετή καθυστέρηση για τα δεδομένα μου. Τώρα αναμένω τηλέφωνό της.Κουράστηκα πολύ ψυχικά με όλα αυτα...

Quote Originally Posted by Ashley View Post
    Αν και πιστεύω πως δεν ταιριάζει καθόλου με το συγκεκριμένο άνθρωπο, δεν της το είπα ποτέ ούτε το άφησα να φανεί. Ήμουν πάντοτε άψογη απέναντί του. Δεν της έκανα παράπονα ποτέ παρόλο που φέρονταν σαν σιαμαίοι. Δε νομίζω πως είναι αυτό λοιπόν. Στο μήνυμα της απάντησα, αν και με αρκετή καθυστέρηση για τα δεδομένα μου. Τώρα αναμένω τηλέφωνό της.Κουράστηκα πολύ ψυχικά με όλα αυτα...
    σε καταλαβαίνω απόλυτα.
    Όπως σου πα το πέρασα και σχετικά πρόσφατα. Η προδοσία στη φιλία είναι χειρότερη και από το κέρατο, (για μένα τουλάχιστον).
    Εγώ στη θέση σου θα της μίλαγα ανοιχτά και θα την καλούσα να κάνει και αυτή το ίδιο. Τουλάχιστον να καταλάβεις τι έγινε. Αν μη τι άλλο το δικαιούσαι..
    Οι άνθρωποι δεν τελειώνουν. Κάπου παρακάτω θα βρεις άτομα που αξίζουν τον κόπο...:)

Θεοφανία μου σε ευχαριστώ. Κι εγώ πιστεύω πως η προδοσία στη φιλία είναι ό,τι χειρότερο. Όταν μιλήσουμε θα της μιλήσω ανοιχτά, αλλά επειδή την ξέρω, αποκλείεται να σωθεί η φιλία μας. Οι άνθρωποι δεν τελειώνουν, όχι, αλλά τα κοινά βιώματα σε όμορφες ηλικίες δεν μπορούμε πια να τα μοιραστούμε με κανέναν...'Ηθελα να σε ρωτήσω κάτι ακόμα: πώς αντέδρασαν οι φίλοι της φίλης σου όταν έμαθαν για εγκυμοσύνη κλπ.; θύμωσαν; το έμαθαν από την ίδια; πώς τους δικαιολόγησε ότι δεν το είπε; έχουν φιλικές σχέσεις σήμερα ή ψυχράνθηκαν έκτοτε;

Θεοφανία μου σε ευχαριστώ. Κι εγώ πιστεύω πως η προδοσία στη φιλία είναι ό,τι χειρότερο. Όταν μιλήσουμε θα της μιλήσω ανοιχτά, αλλά επειδή την ξέρω, αποκλείεται να σωθεί η φιλία μας. Οι άνθρωποι δεν τελειώνουν, όχι, αλλά τα κοινά βιώματα σε όμορφες ηλικίες δεν μπορούμε πια να τα μοιραστούμε με κανέναν...'Ηθελα να σε ρωτήσω κάτι ακόμα: πώς αντέδρασαν οι φίλοι της φίλης σου όταν έμαθαν για εγκυμοσύνη κλπ.; θύμωσαν; το έμαθαν από την ίδια; πώς τους δικαιολόγησε ότι δεν το είπε; έχουν φιλικές σχέσεις σήμερα ή ψυχράνθηκαν έκτοτε;

Η φίλη μου με τον άντρα της ήταν 1,5 χρόνο μαζί μέχει να μείνει έγκυος. Σε αυτό το διάστημα όπως σου είπα, τα δύο από τα τρία άτομα, δεν ήταν "φιλικοί" με τη σχέση της, οπότε όταν μαθεύτηκε το έριξε στο προληπτικό του πράγματος και δεν υπήρξε συνέχεια.
    Ο ένας, ( ο πρώην κολλητός), το έμαθε γιατί κάποιος την είδε σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και μου έκανε παράπονα τύπου, "το μαθαίνω από ξένο κόσμο πως είναι έγκυος και δεν μου το λέει?"
    Εκεί το μάσησα εγώ με δικαιολογίες δύσκολης εγκυμοσύνης, προβλήματα οικογενειακά και πολύ τρέξιμο αφού δεν το περίμεναν και πέρασε ντούκου. Απ όσο ξέρω έχουν επικοινωνία αλλά μόνο τηλεφωνική αφού οι υποχρεώσεις της τώρα με το μωρό είναι φρίκη.
    Θα μείνω όμως σε αυτό που σου λέω από την αρχή. Όταν έμεινε εγκυος ήμουν διακοπές και με πήρε με μια χαρά απίστευτη να το μοιραστεί μαζί μου και από εκείνη τη στιγμή μέχρι και που γέννησε είχα καθημερινή αναλυτική, (απίστευτα βαρετή ανάλυση).
    Ήξερε όμως πως χαιρόμουν με τη χαρά της και δε την έκρινα ποτέ για την επιλογή της. ένιωθε ασφάλεια αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.
    Λες πως δεν επικροτούσες την επιλογή της αλλά δεν το έδειχνες. Μπορεί να το πήρε το μνμ όμως χωρίς να το θέλεις και εκεί να σε έβαλε στο κουτάκι των "γνωστών" και όχι των φίλων...

Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    Η φίλη μου με τον άντρα της ήταν 1,5 χρόνο μαζί μέχει να μείνει έγκυος. Σε αυτό το διάστημα όπως σου είπα, τα δύο από τα τρία άτομα, δεν ήταν "φιλικοί" με τη σχέση της, οπότε όταν μαθεύτηκε το έριξε στο προληπτικό του πράγματος και δεν υπήρξε συνέχεια.
    Ο ένας, ( ο πρώην κολλητός), το έμαθε γιατί κάποιος την είδε σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και μου έκανε παράπονα τύπου, "το μαθαίνω από ξένο κόσμο πως είναι έγκυος και δεν μου το λέει?"
    Εκεί το μάσησα εγώ με δικαιολογίες δύσκολης εγκυμοσύνης, προβλήματα οικογενειακά και πολύ τρέξιμο αφού δεν το περίμεναν και πέρασε ντούκου. Απ όσο ξέρω έχουν επικοινωνία αλλά μόνο τηλεφωνική αφού οι υποχρεώσεις της τώρα με το μωρό είναι φρίκη.
    Θα μείνω όμως σε αυτό που σου λέω από την αρχή. Όταν έμεινε εγκυος ήμουν διακοπές και με πήρε με μια χαρά απίστευτη να το μοιραστεί μαζί μου και από εκείνη τη στιγμή μέχρι και που γέννησε είχα καθημερινή αναλυτική, (απίστευτα βαρετή ανάλυση).
    Ήξερε όμως πως χαιρόμουν με τη χαρά της και δε την έκρινα ποτέ για την επιλογή της. ένιωθε ασφάλεια αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.
    Λες πως δεν επικροτούσες την επιλογή της αλλά δεν το έδειχνες. Μπορεί να το πήρε το μνμ όμως χωρίς να το θέλεις και εκεί να σε έβαλε στο κουτάκι των "γνωστών" και όχι των φίλων...
    Τι να πω,μπορεί...τα πάντα πιθανά τα θεωρώ πλέον...Βέβαια η άλλη φίλη της στην οποία έχει πει τα πάντα, επειδή σέβεται μεν τη σχέση, αλλά δεν τον θεωρεί ούτε αυτή κατάλληλο, της έχει μιλήσει για το ζήτημα αυτό, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Κ. από το να της τα αποκαλύψει όλα... Τι να πω ρε παιδιά, νομίζω ότι ζω κάτι απίθανο...Αν μιλήσουμε τελικά θα σας ενημερώσω...Σας ευχαριστώ. Εννοείται οποιαδήποτε άλλη γνώμη είναι πάντα ευπρόσδεκτη...

Senior Member
    ....
    Κάτι ακόμα που σε εμένα (αλλά και σε άλλες χρόνια φίλες της) έγινε εμφανές είναι πως η Κ. δεν υπήρξε ποτέ ερωτευμένη με το συγκεκριμένο άτομο αλλά συνέχιζε να σκέφτεται κάποιον από τα παλιά ιδιαίτερα έντονα χωρίς να αποφασίζει να χωρίσει (ούτε να το παραδεχτεί με ειλικρίνεια). ....
    ..
    . Στο μεταξύ - όπως μάθαινα εμπιστευτικά από την κοινή μας φίλη - οι γονείς της δεν ήθελαν καθόλου το γάμο αυτό γιατί θεωρούσαν πως το αγόρι της δεν ήταν ο κατάλληλος για αυτήν(για πολλούς και διαφορετικούς λόγους). Η Κ. τσακώνεται μαζί τους - σταματούν να μιλάνε. (σε εμένα δε λέει τίποτα από όλα αυτά). Που θέλω να καταλήξω : όπως έμαθα από την κοινή μας φίλη ο γάμος γίνεται τέλος Αυγούστου, στην πόλη μας, παρουσία μόνο των κουμπάρων........
    ...
    ...... Πιστεύω ακόμα πως ίσως ντρέπεται για όλα αυτά και κυρίως για το ότι δε θα παραστούν οι γονείς της στο γάμο και γι αυτό να μην το λέει σε μένα και σε κάποιους άλλους φίλους της, καθώς χαρακτηρίζεται από εγωισμό. Όταν μου το πει, πώς πιστεύεις ότι θα έπρεπε να αντιδράσω;;; εσύ τι θα έλεγες στη θέση μου; Ότι κάποια στιγμή ο γάμος της θα τελειώσει το θεωρώ σχεδόν βέβαιο. Στην πραγματικότητα δεν τον θέλει, απλώς έχει βολευτεί.
    Εννοείται πως δεν πρόκειται να πω το παραμικρό πριν το γάμο ούτε σκέφτηκα ποτέ (όσο καιρό γνωρίζω την κατάσταση) να το κάνω. Άλλωστε με αυτόν τον τρόπο θα προέδιδα και την κοινή μας φίλη που μου τα εμπιστεύτηκε, κάτι που δε θα επέτρεπα ποτέ να συμβεί. Θεωρώ πω η Κ. (χωρίς να της αφαιρώ εννοείται την ευθύνη για αυτό) έχει κυριολεκτικά αλλοτριωθεί όσον καιρό βρίσκεται σε αυτή τη σχέση. Πιστεύω ακόμα πως πιθανότατα αυτή η σταδιακή απομάκρυνση από εμένα είναι και προϊόν επιρροής από το μέλλοντα σύζυγό της. Δεν ξέρω αν θέλει ή όχι να "ξαναγυρίσει" πάντως στη σχέση αυτή που θα γίνει γάμος εντός ολίγου, ευτυχισμένη δε θα είναι ποτέ μα ποτέ...
    .......τηλεφωνική επικοινωνία είχαμε αρκετά συχνα ( όχι κάθε μέρα) ωστόσο όπως έγραψα και στο αρχικό μου μήνυμα το αγόρι της ήταν πάντα δίπλα!!! Να σημειώσω ότι συγκατοικούν οπότε μέχρι ενός σημείου ίσως ήταν αναμενόμενο, αλλά και πάλι το θεωρώ υπερβολικό, συγκρίνοντας με άλλες παντρεμένες φίλες μου. Αν έμενα έγκυος φυσικά θα ήθελα να το μοιραστώ με τις φίλες μου, χωρίς να αποκλείω όμως το αντίθετο αν κάτι μέσα στο "πακέτο" της εγκυμοσύνης με έκανε να ντρέπομαι. Και πιστεύω ότι η Κ. ντρέπεται για την κατάσταση με τους γονείς της και κάποια "χοντρά"σκηνικά που έχουν παιχτεί με την οικογένειά της(όπως γνωρίζω από την κοινή μας φίλη). Τι να πω, ίσως έχω και μια τάση να τη δικαιολογώ μέσα στην άρνησή μου να χωνέψω τα νέα δεδομένα. Ίσως θα ήταν καλύτερα να μην έχω μάθει τίποτα τελικά βρε παιδιά! :-( :-( :-(
    Μπορεί αν κοιμόμουν τον ύπνο του δικαίου και κάααποια στιγμή μου τα αποκάλυπτε όλα να έσβηναν τότε όλα από μέσα μου και να τη διέγραφα από την καρδιά μου άμεσα, ενώ τώρα δυσκολεύομαι τόσο μα τόσο πολύ...:-(
    ....το ότι ο άντρας της απολύθηκε το έκρυψε από όλους, όχι μόνο από εμένα. Και η κοινή μας φίλη τυχαία το έμαθε. Δε νομίζω πως ο λόγος που η Κ. μας το έκρυψε είναι το ότι πίστευε πως θα χαρούμε γιατί η χαιρεκακία δεν "έπαιζε" ποτέ σαν ενδεχόμενο στην παρέα μας. Πιστεύω πως το έκρυψε λόγω εγωισμού, καθώς χαρακτηρίζεται από αρκετά μεγάλο εγωισμό όπως έχω γράψει και νωρίτερα. Στην ερώτηση της φίλης μας πότε θα μου το πει απάντησε " Ναι, πρέπει να το πω και στην Ashley. Αλλά θα το κάνω αφού τελειώσει ο γάμος."Αυτό.
    mnimonio σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την όμορφη απάντησή σου. Είμαι ακόμη πολύ στενοχωρημένη, αλλά σχεδόν με έχετε πείσει. Όσο κι αν πονάω τώρα θα περιμένω μέχρι να με αναζητήσει αυτή. Όσο καιρο κι αν πάρει, ακόμα και μήνες. Και τότε θα της πω ότι τα ήξερα όλα από πριν και ότι το μόνο που έχω να της πω είναι : λυπάμαι πολύ. Και τίποτα παραπάνω. Άλλωστε όπως σκέφτηκα σήμερα, όταν έχει το θράσος να έρχεται να κάνει το γάμο στην πόλη μας (η οποία δεν έχει και ιδιαίτερα μεγάλο πληθυσμό), στην κυριολεξία "κάτω από τη μύτη μου" και δεν υπολογίζει τίποτα, εγώ μπορεί να έχω πληροφορηθεί το γάμο από οπουδήποτε!!! Από γνωστό μου π.χ. υπάλληλο του δημαρχείου μέχρι κάποιον που την είδε τυχαία!!! Και να μην προδώσω απαραίτητα την κοινή μας φίλη, στην οποία φυσικά σκοπεύω να πω τι σκέφτομαι να κάνω. Πώς σας φαίνεται όλο αυτό σαν ιδέα;;;
    χμφρ.....
    λοιπον
    μιας και εχουμε μονο την δικη σου πλευρα οπως συνηθως συμβαινει εδω, θα κανω κι εγω τις υποθεσεις μου, με καθε επιφυλαξη .
    αυτο που βλεπω εγω, ειναι οτι αυτη η κοπελα, αποφασισε για καποιους λογους που προφανως ηταν η μεγαλη αντιδραση που υπηρχε γι αυτον τον γαμο, να κανει τον γαμο της κρυφα και συνοπτικα και δεν εμπιστευοταν την "παρεα" σας να το πει ουτε καν αυτο, γιατι υπηρχε περιπτωση να μαθευτει.
    and guess what... ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΤΕΛΙΚΑ!
    η μοναδικη κοπελα που εμπιστευθηκε γιατι ηταν η παιδικη φιλη, η πιο αυτοκολλητη κολλητη και κολλητοτερη απ ολες τις κολλητες, την προδωσε..... ποιος ξερει που αλλου το ειπε "εμπιστευτικα" η αυτοκολλητη με το τρυπιο στομα...
    κακως την εμπιστευθηκε λοιπον. δεν επρεπε να το πει ουτε σ αυτην.

δεν αμφιβαλλω οτι μπορει ο ανθρωπος αυτος να ειναι οπως τον κατηγορεις.
    ειναι ομως επιλογη της φιλης σου και ειναι πολυ λογικο εφοσον τον θελει και τον στηριζει, να μην θελει στον γαμο της ολον αυτον τον αρνητισμο που βγαζει μια ομαδα ανθρωπων που τον αντιπαθει.πιθανολογω επισης οτι η μυστικοτητα αυτη ηταν μια κοινη τους αποφαση. οποτε πραγματικα δεν βρισκω τπτ κακο στην μυστικοτητα, οσο καλη της φιλη κι αν πιστευεις εσυ οτι ησουν.
    παρατηρησα επισης οτι για τον ανθρωπο αυτο δεν ειπες ουτε μιση καλη κουβεντα κι απ οτι καταλαβα και η "παρεα" καποια τετοια γνωμη εχει γι αυτον, αρα πιθανολογω οτι εχει συζητηθει το θεμα εκτενως στην "παρεα",οπως ισως και οι αρνητικοι χαρακτηρισμοι για την εγωιστρια φιλη σας, την ανειλικρινεια της και την βεβαιη αποτυχια αυτου του γαμου(!!!!)
    πιθανολογω επισης οτι ολες αυτες τις δυσοιωνες προβλεψεις, την αντιπαθεια σου για τον γαμπρο και τους χαρακτηρισμους για την φιλη σου, δεν τολμησες να της τα πεις καταμουτρα, οχι απαραιτητα γιατι την θαβεις μονο πισω απ την πλατη της αλλα ισως για να μην την στεναχωρησεις.
    ποσο σιγουρη εισαι οτι η αυτοκολλητη με το μεγαλο στομα δεν της τα εχει προλαβει??? ;)
    εγω δεν ξερω καμια κουτσομπολα που να κουτσομπολευει μονο εναν. ολες κουτσομολευουν αδιακριτως και προς ολες τις κατευθυνσεις. γιαυτο και οποιος τις κανει παρεα, ειναι αξιος της μοιρας του.
    το βλεπω ηδη σαν οραμα το σκηνικο: " ναι βρε καλη/χρυση/μαλαματενια μου, και τα κοριτσια στην παρεα την ιδια γνωμη εχουν για τον ανδρα σου. στην ασλει ειπε αυτα για την δουλεια της, κι αυτη μας ειπε οτι στεναχωρεθηκε, οτι δεν σου αξιζει , οτι μονο απο εγωισμο δεν το βλεπεις ενω δεν εισαι ερωτευμενη εφοσον ακομα γουσταρεις τον μητσο, αν και δεν το παραδεχεσαι απο εγωισμο κι ανειλικρινεια."(και ποιος ξερει τι ακομα)
    σε γενικες γραμμες, θελω να σου πω, οτι σε τετοιες παρεες που ολοι μιλανε πισω απ την πλατη των ενδιαφερομενων, ολα τα λογια κυκλοφορουν πολυ.
    αν ηξερε την αντιπαθεια σου και την γνωμη σου γι αυτην και για την "βεβαιη δυστυχια της", δικαιολογω απολυτα την σταση της απομακρυνσης . με μπερδευει λιγο το γεγονος οτι σου μιλαει ακομα , βεβαια...

ακομα, το οτι σε ταραξε τοσο το θεμα της αναγγελιας του γαμου, μου κανει εντυπωση.το θεωρω εντελως δευτερευον, ενω εσυ δειχνεις να το θεωρεις το σημαντικοτερο σημειο αυτης της απομακρυνσης. για εμενα η απομακρυνση η ιδια θα ηταν το μονο θεμα και εφοσον ειναι δεδομενη, το θεμα του γαμου θα μου φαινοταν απολυτως φυσιολογικο.

οπως θα φανταζεσαι κι εσυ, το οτι δεν σου μιλαει ουτε στο τηλ μονη της, ειναι αποκλειστικα δικη της αποφαση. αν της το επεβαλε καποιος, θα εβρισκε τον χρονο να σε παρει και να σου εξηγησει τι τρεχει.ολοι επηρεαζομαστε απο την γνωμη του συντροφου μας, ειναι πολυ λογικο, αλλιως δεν θα τους επιλεγαμε. αλλα η τελικη αποφαση ειναι δικη μας, δεν καταλαβαινω οσους αρχιζουν τετοιο κυνηγι μαγισων για τους κακους συντροφους που επηρρεαζουν το ερμο το ανηλικο.
    παρ ολα αυτα, δειχνει να μην θελει να κοψει την επαφη μαζι σου. ισως λοιπον υπαρχει ακομα εδαφος να πλησιασετε και να δωσετε αμοιβαιες εξηγησεις για την απομακρυνση και ισως να συνεχισετε.
    τον θυμο σου παντως για τον θεμα του γαμου, οπως εχουν οι καταστασεις που μας περιεγραψες, ειλικρινα δεν τον καταλαβαινω. ειδικα το πως τολμησε να κανει τον γαμο της στην πολη ΤΗΣ, το θεωρω σκετο παραλογισμο. σιγα μην σας ζητουσε και την αδεια..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    χμφρ.....
    λοιπον
    μιας και εχουμε μονο την δικη σου πλευρα οπως συνηθως συμβαινει εδω, θα κανω κι εγω τις υποθεσεις μου, με καθε επιφυλαξη .
    αυτο που βλεπω εγω, ειναι οτι αυτη η κοπελα, αποφασισε για καποιους λογους που προφανως ηταν η μεγαλη αντιδραση που υπηρχε γι αυτον τον γαμο, να κανει τον γαμο της κρυφα και συνοπτικα και δεν εμπιστευοταν την "παρεα" σας να το πει ουτε καν αυτο, γιατι υπηρχε περιπτωση να μαθευτει.
    η μοναδικη κοπελα που εμπιστευθηκε γιατι ηταν η παιδικη φιλη, η πιο αυτοκολλητη κολλητη και κολλητοτερη απ ολες τις κολλητες, την προδωσε..... ποιος ξερει που αλλου το ειπε "εμπιστευτικα" η αυτοκολλητη με το τρυπιο στομα...

ειναι ομως επιλογη της φιλης σου και ειναι πολυ λογικο εφοσον τον θελει και τον στηριζει, να μην θελει στον γαμο της ολον αυτον τον αρνητισμο που βγαζει μια ομαδα ανθρωπων που τον αντιπαθει.πιθανολογω επισης οτι η μυστικοτητα αυτη ηταν μια κοινη τους αποφαση. οποτε πραγματικα δεν βρισκω τπτ κακο στην μυστικοτητα, οσο καλη της φιλη κι αν πιστευεις εσυ οτι ησουν.
    παρατηρησα επισης οτι για τον ανθρωπο αυτο δεν ειπες ουτε μιση καλη κουβεντα κι απ οτι καταλαβα και η "παρεα" καποια τετοια γνωμη εχει γι αυτον, αρα πιθανολογω οτι εχει συζητηθει το θεμα εκτενως στην "παρεα",οπως ισως και οι αρνητικοι χαρακτηρισμοι για την εγωιστρια φιλη σας, την ανειλικρινεια της και την βεβαιη αποτυχια αυτου του γαμου(!!!!)
    πιθανολογω επισης οτι ολες αυτες τις δυσοιωνες προβλεψεις, την αντιπαθεια σου για τον γαμπρο και τους χαρακτηρισμους για την φιλη σου, δεν τολμησες να της τα πεις καταμουτρα, οχι απαραιτητα γιατι την θαβεις μονο πισω απ την πλατη της αλλα ισως για να μην την στεναχωρησεις.
    ποσο σιγουρη εισαι οτι η αυτοκολλητη με το μεγαλο στομα δεν της τα εχει προλαβει??? ;)
    εγω δεν ξερω καμια κουτσομπολα που να κουτσομπολευει μονο εναν. ολες κουτσομολευουν αδιακριτως και προς ολες τις κατευθυνσεις. γιαυτο και οποιος τις κανει παρεα, ειναι αξιος της μοιρας του.
    το βλεπω ηδη σαν οραμα το σκηνικο: " ναι βρε καλη/χρυση/μαλαματενια μου, και τα κοριτσια στην παρεα την ιδια γνωμη εχουν για τον ανδρα σου. στην ασλει ειπε αυτα για την δουλεια της, κι αυτη μας ειπε οτι στεναχωρεθηκε, οτι δεν σου αξιζει , οτι μονο απο εγωισμο δεν το βλεπεις ενω δεν εισαι ερωτευμενη εφοσον ακομα γουσταρεις τον μητσο, αν και δεν το παραδεχεσαι απο εγωισμο κι ανειλικρινεια."(και ποιος ξερει τι ακομα)
    σε γενικες γραμμες, θελω να σου πω, οτι σε τετοιες παρεες που ολοι μιλανε πισω απ την πλατη των ενδιαφερομενων, ολα τα λογια κυκλοφορουν πολυ.
    αν ηξερε την αντιπαθεια σου και την γνωμη σου γι αυτην και για την "βεβαιη δυστυχια της", δικαιολογω απολυτα την σταση της απομακρυνσης . με μπερδευει λιγο το γεγονος οτι σου μιλαει ακομα , βεβαια...

ακομα, το οτι σε ταραξε τοσο το θεμα της αναγγελιας του γαμου, μου κανει εντυπωση.το θεωρω εντελως δευτερευον, ενω εσυ δειχνεις να το θεωρεις το σημαντικοτερο σημειο αυτης της απομακρυνσης. για εμενα η απομακρυνση η ιδια θα ηταν το μονο θεμα και εφοσον ειναι δεδομενη, το θεμα του γαμου θα μου φαινοταν απολυτως φυσιολογικο.

οπως θα φανταζεσαι κι εσυ, το οτι δεν σου μιλαει ουτε στο τηλ μονη της, ειναι αποκλειστικα δικη της αποφαση. αν της το επεβαλε καποιος, θα εβρισκε τον χρονο να σε παρει και να σου εξηγησει τι τρεχει.ολοι επηρεαζομαστε απο την γνωμη του συντροφου μας, ειναι πολυ λογικο, αλλιως δεν θα τους επιλεγαμε. αλλα η τελικη αποφαση ειναι δικη μας, δεν καταλαβαινω οσους αρχιζουν τετοιο κυνηγι μαγισων για τους κακους συντροφους που επηρρεαζουν το ερμο το ανηλικο.
    παρ ολα αυτα, δειχνει να μην θελει να κοψει την επαφη μαζι σου. ισως λοιπον υπαρχει ακομα εδαφος να πλησιασετε και να δωσετε αμοιβαιες εξηγησεις για την απομακρυνση και ισως να συνεχισετε.
    τον θυμο σου παντως για τον θεμα του γαμου, οπως εχουν οι καταστασεις που μας περιεγραψες, ειλικρινα δεν τον καταλαβαινω. ειδικα το πως τολμησε να κανει τον γαμο της στην πολη ΤΗΣ, το θεωρω σκετο παραλογισμο. σιγα μην σας ζητουσε και την αδεια..
    Πέστα βρε remedy! Γιατί έχουμε πήξει εδώ μέσα από "άξιους φίλους" που οι υπόλοιποι "ανάξιοι" τους κάνουν πέρα! Γιατί άραγε?

Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Πέστα βρε remedy! Γιατί έχουμε πήξει εδώ μέσα από "άξιους φίλους" που οι υπόλοιποι "ανάξιοι" τους κάνουν πέρα! Γιατί άραγε?
    Βρίσκω ειλικρινά ανούσιο να απαντάμε με θέματα άλλων χωρίς να είμαστε καλοπροαίρετοι ή έστω ουδέτεροι απέναντί τους, καθ' ότι δεν τους έχουμε γνωρίσει ποτέ. Εκτός κι αν ο σκοπός ανταλλαγής μηνυμάτων είναι τα μέλη να σφαχτούμε μεταξύ μας, οπότε ευχαριστώ, αλλά δε θα πάρω.

Banned
    Ashley, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι είναι άσχημο άνθρωποι που μοιραστήκαμε ωραίες στιγμές να απομακρύνονται χωρίς κάποιον προφανή λόγο. Είναι λογικό να απογοητεύεσαι και να απορείς. Νομίζω όλοι έχουν να πουν τέτοιες ιστορίες, πχ μόλις χθες συζητούσα για μια κοπέλα που έχει κυριολεκτικά εξαφανιστεί (δεν απαντάει καν στις κλήσεις ή τα μηνύματα), φαινομενικά αναίτια, ακόμα κι από ανθρώπους που έκανε κολλητή παρέα. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και σε μακροχρόνιες φιλίες, πχ είχα φίλη 20ετίας, η οποία μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού σταδιακά απομακρύνθηκε εντελώς, τη δε γέννηση του δεύτερου παιδιού την έμαθα από σπόντα :rolleyes: κι ας μένουμε στην ίδια γειτονιά. Αναμφισβήτητα κάποιος λόγος υπάρχει, κάτι αλλάζει, προτεραιότητες, προτιμήσεις… χίλια δυο.

Για μένα όμως καλή μου είναι λάθος να βασανίζεσαι για πολύ καιρό, ψάχνοντας τι μπορεί να φταίει και φτιάχνοντας σενάρια σχετικά με ντροπές, ενοχές, επιρροές και πιέσεις. Πιθανόν να ισχύουν, αλλά μπορεί και όχι… πώς εσύ θα το διαπιστώσεις? Έπειτα, νομίζω ότι δεν είναι σωστό να συμπεραίνεις ότι ο γάμος της δεν θα κρατήσει, ότι δεν θέλει αυτόν αλλά κάποιον άλλο, βολεύτηκε κλπ. Εσύ τη γνώριζες πιο ουσιαστικά πριν από 4 ολόκληρα χρόνια… μπορεί από τότε τα δεδομένα να έχουν αλλάξει, ακόμα κι αν κάποτε ήταν έτσι.

Θα σου έλεγα λοιπόν, καταρχήν να σκεφτείς εσύ γιατί θα ήθελες να έχεις φίλη σου τη συγκεκριμένη κοπέλα. Τι εισπράττεις από όλο αυτό, πέρα από την αμφιβολία και τη δυσαρέσκεια που σε πνίγει, το θυμό για όσα θεωρείς θέατρο και τη δυσκολία να έχεις μια άμεση επαφή μαζί της? Δέξου ότι για χ λόγους όσα έγιναν έγιναν. Αν έπειτα θεωρείς ότι θα ήθελες να εκφράσεις τα δικά σου συναισθήματα, κάντο, με ειλικρίνεια, χωρίς να περιμένεις κάτι και χωρίς επίκριση. Και μετά, ανοίξου σε νέους ανθρώπους γύρω σου, όπως είπε κι η Θεοφανία υπάρχουν τόσοι πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι που μπορείς να χτίσεις όμορφες σχέσεις μαζί τους. :) Και κάτι τελευταίο… μην κρατάς θυμό, αλλά αν θες, κράτα μια καλή προαίρεση και μια ανοιχτή πορτούλα για την πρώην φίλη σου, αν και όποτε ανοίξει κι εκείνη την καρδιά της :)

Banned
    χμφρ.....
    λοιπον

Βρε αγαπημενη ρεμεντουλα σε βρισκω κομματακι σκληρη..Δεν ειχες ποτε ψυχη μου φιλη που να εχετε φαει ψωμι και αλατι μαζι?Και μετα να απομακρυνεται επειδη καποιος ανθρωπος μπηκε στην ζωη της?Ενταξει θα μου πεις φυσιολογικο..Ισως και να ειναι δεν θα πω οχι,ομως φυσιολογικο ειναι να ποναει και ο αλλος ναι?Υπαρχουν και ανθρωποι που την φιλια την βρισκουν πολυ σημαντικη και δεν βγαζουν ανθρωπους απο την ζωη τους για κανενα λογο..Ποσο μαλλον σε σημαντικα γεγονοτα..Ενας γαμος!
    Ενταξει και εγω δεν νομιζω να την επηρεασε ο συζυγος της φιλης της θεματοθετριας,θεωρω οτι ειναι καθαρα δικη της αποφαση το να απομακρυνθει και γιαυτο και οι περισσοτεροι εδω της προτειναμε να μιλησει με την κοπελα!
    Λαθος χειρισμους σιγουρα εκανε και η Ασλει..

Senior Member
    Εγώ λέω να την πάρεις και όταν στο πει, να της πεις ότι ήδη το ήξερες, αλλά δεν ήθελες να την φέρεις σε δύσκολη θέση, οπότε δεν το ανέφερες αφού ήθελε να το κρατήσει κρυφό. Πες της, ότι κατανοείς ότι θα είχε τους λόγους της, που τους σέβεσαι.

Να δουμε τι θα απαντήσει...

Senior Member
    Quote Originally Posted by mnimonio View Post
    Βρε αγαπημενη ρεμεντουλα σε βρισκω κομματακι σκληρη..Δεν ειχες ποτε ψυχη μου φιλη που να εχετε φαει ψωμι και αλατι μαζι?Και μετα να απομακρυνεται επειδη καποιος ανθρωπος μπηκε στην ζωη της?Ενταξει θα μου πεις φυσιολογικο..Ισως και να ειναι δεν θα πω οχι,ομως φυσιολογικο ειναι να ποναει και ο αλλος ναι?Υπαρχουν και ανθρωποι που την φιλια την βρισκουν πολυ σημαντικη και δεν βγαζουν ανθρωπους απο την ζωη τους για κανενα λογο..Ποσο μαλλον σε σημαντικα γεγονοτα..Ενας γαμος!
    Ενταξει και εγω δεν νομιζω να την επηρεασε ο συζυγος της φιλης της θεματοθετριας,θεωρω οτι ειναι καθαρα δικη της αποφαση το να απομακρυνθει και γιαυτο και οι περισσοτεροι εδω της προτειναμε να μιλησει με την κοπελα!
    Λαθος χειρισμους σιγουρα εκανε και η Ασλει..
    οχι μνημονιακι, δεν μου εχει συμβει ποτε μια πραγματικη φιλη να παψει να με εμπιστευεται επειδη μπηκε σε μια σχεση.
    η απομακρυνση ηταν παντα μονο χρονικη οχι ποιοτικη, το ιδιο και η δικη μου ,γιατι δεν σου κρυβω οτι κι εγω οποτε ειμαι σε σχεση ειμαι πολυ περισσοτερο με τον αγαπημενο μου παρα με τις φιλες μου. η εμπιστοσυνη ομως και η αγαπη ειναι παντα ιδια.
    δεν υπαρχουν ψεματα, μονο χρονικη απομακρυνση.
    εδω μιλαμε για μια περιπτωση που δεν υπαρχει εμπιστοσυνη.
    που συζητησεις γινονται και μαλιστα πολλες, αλλα ειναι κενες νοηματος, και δεν αναφερονται τα σημαντικα ουτε απ την μια ουτε απ την αλλη πλευρα. εγω με τους αγαπημενους φιλους μπορει να χαθω και μηνες αλλα οταν μιλησουμε η βρεθουμε , ειναι σαν να μην περασε μια μερα και λεμε τα ουσιαστικα με ειλικρινεια,

Παιδιά είχα ξεκινήσει μια μεγάααλη απάντηση στη Remedy η οποία κατά λάθος σβήστηκε. Σήμερα δεν έχω άλλο χρόνο καθόλου,αλλά θα απαντήσω σύντομα σε όλους σας.marina38 σε ευχαριστώ ιδιαίτερα για το μήνυμά σου. mnimonio,ευχαριστώ επίσης για την κατανόηση. Θα σας γράψω το συντομότερο.

χμφρ.....
    λοιπον

Remedy, ευχαρίστως να απαντήσω σε όσα μου γράφεις. Πρώτα από όλα θα ήθελα να πω το εξής: Αυτό το αποσπασματικό κατεβατό τμημάτων από τα μηνύματά μου που παραθέτεις στην αρχή της απάντησής σου, σόρι, αλλά μου θυμίζει πολύ έντονα κάτι: την τεχνική που χρησιμοποιούσαν οι σκηνοθέτες των reality shows(αν και ποτέ δεν τα παρακολουθούσα συστηματικά, την τεχνικη αυτή όμως τη θυμάμαι) και απομόνωναν σκηνές από διαλόγους κατά τη διάρκεια της ημέρας ή εβδομάδας και τις προέβαλλαν απανωτά, τη μία μετά την άλλη! Και φυσικά οι θεατές αναπόφευκτο ήταν να σκεφτούν: "βρε για κοίτα τον/την (τάδε) τι ............(το σχόλιο ελεύθερο) που είναι τελικά!" Κι έτσι η θεαματικότητα ανέβαινε!!! Τα μηνύματά μου αυτά είναι ενταγμένα στο πλαίσιο ενός διαλόγου και πολλά τα έγραφα στην προσπάθειά μου να εξηγήσω τη συμπεριφορά της Κ. σε άλλα μέλη που με ρωτούσαν κάτι!!!Ωστόσο, επειδή δε μου αρέσει να υπεκφεύγω στο παραμικρό έχω να σου πω τα εξής για τα κομμάτια των αποσπασματικών τμημάτων των μηνυμάτων μου που έχεις μετατρέψει σε bold:
    1. Εχεις υπογραμμίσει 2 σημεία που αναφέρομαι στον εγωισμό της Κ. και μου προσάπτεις ότι την κατηγορώ. Επειδή λοιπόν το φόρουμ δεν είναι άμεση μορφή επικοινωνίας και μπορούν να γίνουν και παρανοήσεις θα σου πω ότι τον εγωισμό της μπορεί και να μην τον ανέφερα αν δεν προσπαθούσα να ερμηνεύσω σε άλλους τη συμπεριφορά της. Δεν την κατηγόρησα (αλήθεια που;;; σε ένα ανώνυμο φόρουμ;),αναγνώρισα ένα ελάττωμά της που είμαι σε θέση να ξέρω μετά από 12 χρόνια! Όπως κι αυτή σίγουρα μπορεί να αναγνωρίσει κάποιο δικό μου ελάττωμα!Πώς να το κάνουμε κανείς δεν είναι τέλειος ούτε θα είναι ποτέ! Ο ένας είναι εγωιστής, ο άλλος αργεί συστηματικά, ο τρίτος είναι γκρινιάρης, ο τέταρτος έχει κάτι άλλο, όλοι έχουμε ελαττώματα! Το θέμα είναι αν στη ζυγαριά της φιλίας υπερτερούν τα προτερήματα ή τα ελαττώματα κάποιου. Μπορεί ο εγωισμός πχ, να αντισταθμίζεται από χίλια δυο άλλα καλά που έχει κάποιος! Τα προτερήματα της Κ. που με έκαναν να την επιλέξω για φίλη τα ανέφερα από το πρώτο κιόλας μήνυμά μου. Δεν είδα όμως να τα παραθέσεις κάπου κι αυτά! Αν σκοπός μου ήταν να βρω άτομα να την κατηγορούμε μαζί σε ένα ανώνυμο φόρουμ δε θα καθόμουν να στενοχωριέμαι για τη φιλία αυτή! Στην τελική "αγάπα το φίλο σου με το ελάττωμά του δε λένε;" ε, αυτό έκανα κι εγώ τόσα χρόνια! Την αγαπούσα για όσα καλά έχει παραβλέποντας τον εγωισμό της!!!Οπως κι αυτή σίγουρα παρέβλεπε κάποιο ελάττωμα δικό μου που δεν αμφιβάλλω ότι υπήρχε αλλά μπορεί να αντισταθμιζόταν από κάποια άλλα! Αλλιώς βρε Remedy θα είχαμε πει "γεια σου" από τους πρώτους μήνες της γνωριμίας μας!
    2. Σε ό,τι αφορά τη σχέση και πλέον γάμο της: κοίταξε να δεις κάτι, σκοπός του φίλου είναι να είναι εκεί κι όχι να κατακρίνει. Γι αυτό και δεν της έχω πει τίποτα για τη σχέση της παρόλο που έχω βάσιμους λόγους να πιστεύω πως η κατάληξη δε θα είναι καλή. Είναι δικαίωμά της να κάνει ό,τι θέλει με όποιον θέλει και οι φίλοι να είναι δίπλα στη χαρά και στη δυσκολία. Κι αν με πίκρανε τελικά κάτι είναι που δε με κάλεσε στη χαρά της. Τώρα για το νυν σύζυγο εμένα δε μου είναι δύσκολο να τον αποδεχτώ, δεν τον παντρεύτηκα εγώ άλλωστε! Κι από τη στιγμή που περιμένει το παιδί του πλέον, το θέμα είναι ιερό και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να της πει να τον αφήσει. Όμως κοίτα να δεις Remedy,κατά τη γνώμη μου πάντα, ένα παιδί δεν αποτελεί εγγύηση ότι ένας γάμος θα έχει διάρκεια και ποιότητα!!!Το αντίθετο μάλιστα, αν υπάρχουν από πριν σοβαρά προβλήματα, ένα παιδί θα τα μεγεθύνει σε βάθος χρόνου. Χρειάζονται πολύ περισσότερα πράγματα για την επιτυχία ενός γάμου από ένα παιδί!Και το πρώτο από αυτά είναι ο έρωτας, η αγάπη! Και η Κ. είναι ακόμα ερωτευμένη με άλλον, αυτό το ξέρω. Δεν μπορώ να παραθέσω άλλα στοιχεία στο φόρουμ, αλλά σας διαβεβαιώνω πως είμαι σε θέση να το ξέρω. Βάσει αυτού υποστήριξα την άποψη πως δε νομίζω η ευτυχία της να διαρκέσει! Δεν είμαι και Θεός όμως, τι να πω, μακάρι να τον ερωτευτεί στην πορεία, αν και κομματάκι δύσκολο αν αυτό δε συνέβη τόσα χρόνια, δε νομίζεις;;; από κει και πέρα, στο φορουμ έγραψα την άποψή μου με ειλικρίνεια. Τι να έγραφα ότι η Κ. έχει την τέλεια σχέση, αφού αυτό δεν ισχύει;;; Αν είναι να γράφουμε ψέματα ε,ας μη στέλνουμε μηνύματα καθόλου!

3. Η φράση "έχει το θράσος να κάνει το γάμο στην πόλη μας" είναι φορτισμένη συναισθηματικά και καλό είναι να μη βάζουμε τα πάντα στο μικροσκόπιο!Ήμουν θυμωμένη και πικραμένη, είπα ή μάλλον έγραψα μια κουβέντα παραπάνω, δεν έκανα έγκλημα!!! Απο κει και πέρα τώρα, που είμαι πολύ πιο ψύχραιμη από ό,τι τότε, έχω να πω τα εξής: φυσικά και έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να κάνει το γάμο της όπου θέλει και να μη ζητήσει την άδεια από κανέναν, ενήλικες είμαστε, έλεος! Απλώς κοίταξε κάτι: ογάμος είναι ένα κοινωνικό γεγονός, δημοσιεύεται σε εφημερίδα και αργά ή γρήγορα γίνεται γνωστός στο μέρος που τελείται! Δεν ξέρω από ποιο μέρος κατάγεσαι, μπορεί να είσαι από μεγάλη πολη και να βλέπεις τα πρα΄γματα αλλιώς. Βρες μου όμως αντικειμενικά το λόγο που κάποιος που για τους χ,ψ,ω λόγους θέλει να κρατήσει το γάμο του κρυφό πάει και τον κάνει στο χωριό του!!!(εντάξει,δεν είναι ακριβώς χωριό, αλλά δεν το λες και πόλη με τα όλα της, δεν μπορώ να πω περισσότερα). Όταν αυτός ο κάποιος ζει και δουλεύει χρόνια αλλού, όταν ο σύζυγός του είναι από την άλλη άκρη της χώρας, όταν οι γονείς του που μένουν στο ίδιο μικρό μέρος δεν είναι καλεσμένοι και το μαθαίνουν από τη...γειτονιά(γιατί φυσικά αυτό έγινε), όταν στο μέρος αυτό έχει κάποιους παλιούς φίλους που δεν ξέρουν τίποτα, όταν τον κάνεις στο πιο πολυσύχναστο μέρος του...χωριού σε εργάσιμη μέρα και ώρα, όταν βολτάρεις σαν να μη συμβαίνει τίποτα και παριστάνεις τον τουρίστα ενώ μπορεί να σε έχουν δει όλοι με τα νυφικά και τα γαμπριάτικα, ε κοίτα να δεις, τότε είναι μεν δικαίωμά σου, αλλά είναι συγχρόνως και αφορμή για μεγαααλες παρεξηγήσεις ρε συ Remedy!!!Κι αν δεν είσαι ούτε έχεις μεγαλώσει σε επαρχία δεν περιμένω να καταλάβεις!!!Μια συμμαθήτριά μου που έκανε κλειστό γάμο τον έκανε στην Αθήνα, αλλη σε κάποιο νησί, άλλη στον τόπο εργασίας της(για δημαρχείο μιλάμε όχι για εκκλησία). Τότε ναι δε σε παρεξηγεί κανείς. Καταλαβαίνεις τι εννοώ ή παρεξηγήθηκα πάλι;;; Και ναι, είναι δικαίωμά της να τον κάνει όπου θέλει, ας είναι όμως και ειλικρινής με τις συνέπειες των πράξεων της. Ας πει "Ashley, έκανα το γάμο στην πόλη μας, δε σε κάλεσα γι αυτούς τους λόγους",οκ δεκτό. Οχι να πει "ξέρεις τον έκανα αλλού"κι ένα σωρό άλλα ψέμματα γιατί τότε υποτιμάει και τη νοημοσύνη σου εκτός των άλλων!

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast