Results 16 to 30 of 71
-
17-09-2012, 18:31 #16
Συνήθως δεν μπορούμε να έχουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Γιατί, αυτή την αίσθηση έχω για την αδερφή σου από αυτά που διάβασα.
Κατά τη γνώμη μου, όποιος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς έρωτα, καλό είναι να μην παντρεύεται. Γιατί ο έρωτας, ακόμη κι αν κάποτε υπήρξε, κάποια στιγμή θα τελειώσει.
Όποιος πάλι δεν αντέχει να ζει μόνος, καλό είναι να παντρεύεται, αλλά τα κριτήρια να είναι ουσιαστικά και όχι μόνο οικονομικά.
Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντική η οικονομική ανεξαρτησία, γιατί, κακά τα ψέματα, αν δεν υπάρχει αυτή, τότε οι συμβιβασμοί είναι αναπόφευκτοι.
Στην προκειμένη περίπτωση, θα έλεγα ότι η αδερφή σου θα έπρεπε να επικεντρωθεί πρώτα στο οικονομικό. Να μπορεί να συντηρεί τον εαυτό της, οπότε να έχει την ανεξαρτησία της. Έτσι, θα μπορεί να επικεντρωθεί στο κατά πόσο ταιριάζει με τον επόμενο άλλο επί της ουσίας και όχι στο πορτοφόλι του.
Διαφορετικά, ακόμη και αν πάρουμε την καλύτερη εκδοχή, ότι ερωτεύεται κάποιον άλλον (που την ερωτεύεται κι αυτός φυσικά), ο οποίος είναι και ευκατάστατος και αποφασίζουν να ζήσουν μαζί ή να παντρευτούν, ποιος μας λέει ότι μετά από κάποιο διάστημα δεν θα βρίσκεται στο ίδιο δίλημμα?
Όταν κάποιος προτιμάει να βολεύεται, είναι αναμενόμενο ότι δεν θα είναι και απόλυτα ικανοποιημένος από τη ζωή του.
- 17-09-2012, 19:40 #17
Διαφωνώ απολύτως με όλες τις προτάσεις σου μια προς μια, τι να πρωτοσχολιάσω ρε amelie... Και το άλλο που έγραψες "το οικονομικό ΔΕΝ είναι θέμα ούτε για μένα, ούτε για εκείνες" ειναι για πολλά γέλια μιλάμε. Έλεος !
Θα μπορούσα εύκολα να καταρρίψω ενα προς ένα ΟΛΑ αυτα που γράφεις και να σου αποδείξω οτι κυρίως οι παράλογες ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ των γυναικών σήμερα είναι αυτες που δημιουργουν τα εμπόδια για την δημιουργία σχέσεων. Τωρα, φυσικά και υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλα πολύ σπάνιες. Στην μεγάλη τους πλειοψηφία σήμερα οι Ελληνίδες είναι τελείως πυροβολημένες και πετάνε στα σύννεφα, κουβαλάνε ενα σπαστικό τουπε, δεν σέβονται ΚΑΘΟΛΟΥ τον άλλον ενω παράλληλα απαιτουν σαβουαρ-βιβρ συμπεριφορά απο τον απέναντι τους, και τόσα άλλα. Και φυσικά, πάνω απ όλα, ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ για τα μυαλά που κουβαλάνε σημερινός 30ρης χωρίς εισόδημα και χρήμα στην μπάντα. Και τόσα άλλα, τι να πρωτοσχολιάσω...
Άλλο νορμαλ κι άλλο ιδανικός. Αλλα και τον ιδανικό να βρείτε, και πάλι θα τα διαλύσετε όλα.Forbidden dreams
17-09-2012, 19:59 #18
Γιάννη, εγώ σου λέω την πραγματικότητα όπως τη βιώνω εγώ. δεν ξέρω σε τι περιπτώσεις έχεις πέσει αλλά νομίζω μας έχεις βάλει όλες σε ένα σακί και χώνεις!
δεν είναι έτσι τα πράγματα, ειδικά δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών που ζούμε όλοι. δηλ. όσοι φίλοι σου έχουν σχέση είναι ματσωμένοι και όσοι δεν έχουν λεφτά είναι μόνοι? γιατί στον δικό μου περίγυρο άλλα βλέπω...
τέλος πάντων, δε θα προσπαθήσω να σε πείσω, πάντως να ξέρεις ότι αυτά που έχεις στο μυαλό σου γενικά δεν παίζουν έτσι όπως τα σκέφτεσαι...
17-09-2012, 20:22 #19
Αυτά που έχω στο μυαλό μου δεν ξεφύτρωσαν απο το πουθενά, είναι πολύ απλά αυτά που έχω δει και ζήσει εδω και χρόνια. Μπαίνει η άλλη στο fb και πιάνουμε κουβέντα και 1 απο τις πρώτες ερωτήσεις της ήταν: Τι δουλειά κάνεις και ποσα βγάζεις, έχεις αμάξι, σπίτι? Παράλληλα ξέχασα να σου αναφέρω οτι εμφανισιακά η συγκεκριμένη ήταν άστα να πάνε... Τωρα, το πως κρατήθηκα και δεν την στόλισα με την ερώτηση περι εισοδηματος κτλ άλλο θέμα... Θες άλλη περίπτωση σε περίοδο ανεργίας που με έβλεπε απαξιωτικά σαν να ήμουν εξωγήινος οταν της είπα οτι είμαι άνεργος? Και πόσα άλλα...
Απο εκει και πέρα φαινεται ο περιγυρος σου ειναι σε καποια γυάλα εδω πέρα, γιατι εκτός γυάλας οποια παει και γραφτει σε κανα badoo κτλ μεσα σε μιση ώρα συγκεντρώνει ολόκληρη στρατιά αρσενικών που παρακαλάνε. Και σε τόσα άλλα πεδία ισχύει το ίδιο.Forbidden dreams
17-09-2012, 21:46 #20
αν καταλαβα καλα ,η κοπελα απλα δεν τα βγαζει περα ΜΟΝΗ της,στην ουσια συγκατοικει με τον αντρα της...
Πιστευω οτι δεν ειναι μια ευχαριστη συγκατοικηση οπως θα ηταν με μια φιλη της.
γτ ο "συγκατοικος" της εχει απαιτησεις ή η ιδια νιωθει οτι ζει σε ενα ψεμμα και υποκρινεται την "παντρεμενη"..
Πρεπει να του μιλησει ή να καταλαβει η ιδια αν μπορει να μεινει σε αυτη τη σχεση με ξεκαθαρισμενους ρολους..:cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..
17-09-2012, 23:43 #21
Ειναι παντρεμενη 5 χρονια αλλα ειχαν και πριν σχέση. Η οικονομική ανασφαλεια σε συνδυασμο με την ανασφαλεια μην μεινουμε μονοι ειναι ένας δυνατος συνδυασμος που σε καθηλώνει. Γιατι ακομα και αν έχεις τη δυναμη να χωρισεις μετα αν δεν έχεις μια στοιχειώδη οικονομική άνεση πως θα βγαινεις έξω να γνωρισεις κοσμο, πως θα ντυνεσαι, πως θα πας διακοπές κλπ αν έχεις να πληρωσειςμόνη σου νοίκι, φαι, δεη, οτε χαρατσι, κινητο και ο,τι άλλο υπαρχει σε υποχρεωσεις. Αυτο που ειπατε για οικονομική ανεξαρτησια ειναι το ζητουμενο αλλά ποσο δύσκολα ειναι να βγαζεις ένα αξιοπρεπές μισθο στην εποχη που διανυουμε για να μην έχεις αναγκη τον άλλο; Ακομα και γι΄ αυτα τα 300-400 που βγαζει τρεχει άστατες ώρες δεξια και αριστερα. Δεν τα βγαζει ευκολα.
Αυτο που ρωτησε ο φιλος παραπανω περι σουταρίσματος, έχω να απαντησω ότι και αυτός έχει καπου βολευτει και δεν ειναι τυπος που ξεβολευεται. Η αδερφη μου μπορει να μην έχει καλή σεξουαλικη ζωη, όπως λεει, αλλά του μαγειρευει, ειναι πολυ νοικοκυρεμενο άτομο, τον καλύπτει κοινωνικά (αυτος δινει σημασια σε αυτο τον τομεα), έχει δηλ. καποια θετικά γι΄΄ αυτον. Αυτος, απ΄΄ ότι μου χει πει, δεν ειναι και ο τυπος που ενδιαφερεται πολυ για σεξ. Δεν δινει σημασια σε αυτον τον τομεα ενω η αδερφη μου ειναι ερωτικο άτομο, της αρεσει το καλό σεξ, το παθος. Στο παρελθον ειχε καλή σεξουαλικη ζωη με προηγουμενες σχέσεις. Με αυτον δεν έδεσε σε αυτον τον τομεα το γλυκο
17-09-2012, 23:47 #22
Τοτε νομιζω οτι θα ζησουν αυτοι καλα και μεις καλυτερα....
18-09-2012, 00:00 #23
...ναι ρε παιδι μου...αλλα αυτο το κανει σεξ και τις επομενες μερες νιωθει χαλια.....δεν εξαργυρωνεται με τιποτα.....
δεν θελω να πω αυτο που σκεφτομαι...γιατι δεν ειναι καλο.....
το να κανεις ερωτα υποχρεωτικα με εναν ανθρωπο που προφανως σιχαινεσε....δεν αγοραζετε ουτε με ολα τα λεφτα και την ασφαλεια του κοσμου.......ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων
18-09-2012, 01:53 #24
μαλιστα...
εχω την εξης απορια!τοσους ψυχολογους εχει επισκεφτει!κανενας απο αυτους δε της λεει καταμουτρα οτι αν δεν αλλαξει εκεινη τη ζωη της δε θα την αλλαξει κανενας?
δλδ εχει συνειδητοποιησει πως δεν θελει τον αντρα της και τι θα κανει δλδ?ξερει τη πραγματικοτητα αλλα αντι να κανει κατι γιαυτο κλαιγεται και ζοριζεται?
ολοκληρη γυναικα,τι μυαλα ειναι αυτα δε μπορω να καταλαβω.
Δε μπορω αυτη τη νοοτροπια,κανω σεξ με τον αντρα μου χωρις να τον θελω μονο και μονο για να μη μεινω στους 5 δρομους?
μου θυμισε τη συζητηση που ειχα τις προαλλες με τον αδερφο μου που μου λεγε οτι πρεπει να στραφω σε καποιον που να ναι "φτιαγμενος" να μπορει να με ζησει..
ρε φιλε δε θελω να με ζει κανεις...να με αγαπαει καποιος θελω..και πως να το κανουμε δε τα εχουμε ολα σε αυτη τη ζωη.
τι να τη κανεις την οικονομικη ανεση και τη καλοπεραση οταν συναισθηματικα κακοπερνας?Τα πράγματα συμβαίνουν όλα στροβιλίζονται
Υπάρχουμε σ' ένα θαύμα,αυτό είναι το μέλλον
18-09-2012, 08:24 #25
Λιονταράκι, άλλο εφικτό κι άλλο ευκταίο. Μπορει ο ψυχολόγος να με βοήθησε να καταλάβω το λάθος και το τι θα μπορουσα να κάνω για να αλλάξω τη ζωη μου, όμως οι πραγματικές συνθήκες μέσα στις οποίες ζω να είναι τέτοιες ή με τα χρόνια έχω εγκλωβιστεί σε τετοιες καταστάσεις που όσο και να το θέλω η αλλαγή να μην είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Μπορει να μην εχει κανεις την οικονομική άνεση, να χρειάζεται να παλέψει πρώτα με την άσχημη ψυχολογία του η οποία δεν του επιτρεπει αλλαγες που φανταζουν στη σκέψη του ως άλματα, να μην υπαρχουν διπλα του οι καταλληλοι άνθρωποι να τον στηριξουν και να τον ενθαρρύνουν, να μη διαθετει τα καταλληλα εφοδια πχ λεφτα ή προσόντα κλπ κλπ. Ο άνθρωπος μπορει να ξερει πολύ καλά, με μαθηματική ακρίβεια τι ακριβως πρέπει να κάνει στη ζωη του και πως και να μην εχει κανεναν αναγκη να του τα υποδείξει, όμως όλες αυτες οι συνθήκες που προανέφερα και πολλές άλλες του καθιστούν την λίαν επιθυμητή αλλαγή αδύνατη και τον ίδιο στα μάτια των άλλων ως άτομο που δεν ξέρει τι θέλει, που δεν έχει θέληση και άτομο που χρηζει συμβουλης. Στο σημειο αυτο όλοι ξερουν να δινουν ωραίες συμβουλες (στην πραγματικοτητα αχρειαστες) όμως κανεις από αυτους δεν στεκεται στο πλάι του να τον βοηθησει.
γιάννης
18-09-2012, 09:45 #26
Ιωαννη, και γω έτσι πιστευω. Εμεις που ειμαστε έξω από το χορό, θεωρουμε ότι περνα μόνο από το χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας. Ομως με ελλειπή εφοδια, πόσο δυσκολο είναι να την αλλάξεις! Ο ψυχολογος της έχει πει να κανει προσπάθειες να ανανεωσει την σεξουαλική της ζωή. Αυτή δεν μπορει να υποστηριξει κατι τέτοιο γιατι αυτό το θέμα έχει τελειώσει μεσα της. Στη θεωρία όλα ωραια ειναι, στη πραξη όμως δεν ειναι τοσο ευκολα.
Σε ο,τι αφορα την συναισθηματικη καλυψη, αυτή και αν ειναι δυσκολη. Εδω οι σχέσεις ειναι συνηθως του 1-2 μηνών και μετα δεν γνωριζουν ο ένας τον άλλον, για ποια συναισθηματικη καλυψη να μιλήσουμε;
Οσο για το χρημα, αυτό αποτελει ενα απαραιτητο εργαλειο της διαδικασιας των ραντεβου, των σχέσεων, του φλερτ. Οχι κριτήριο, αλλά μεσο. Τα μπαρ όπου γνωριζονται οι νεοι μεταξύ τους, τα βενζιναδικα, τα ανθοπωλεια, τα ρομαντικά week -end έχουν περιφερειακό ρόλο στις ιστορίες αγαπης και δεν δέχονται, ως γνωστο, αυγά ή κοκκορα από το χωριο για τις υπηρεσιες που προσφερουν. Θέλουν μετρητό. Τα ρομαντικά γοικεντ στο βουνο ειναι λιγοτερο ρομαντικά όταν φτανεις εκει με το ΚΤΕΛ με μια γιαγιά να ροχαλίζει μακαρίως στον ώμο σου, αφου το ρεζερβουαρ του αυτοκινητου δεν γεμιζει με θετικες σκέψεις.
18-09-2012, 10:08 #27
Μπλου....στην συγκεκριμμενη περιπτωση για ποια ραντεβου μιλας?
δηλαδη για να χωρισει εναν αντρα που προφανως σιχαινεται να κανει σεξ μαζι του πρεπει πρωτα να μπει στην διαδικασια των ραντεβου για να βρει καποιον αλλον να την συντηρει?
Σορυ...αλλα δεν μπορω θα το πω....αυτο ξερεις δεν διαφερει και πολυ απο την πορνεια......
η θεωρια απο την πραξη εχει φυσικα τεραστια αποσταση...αλλα εδω δεν μιλαμε για ψιλοπροβληματακια και καυγαδακια μεσα στην σχεση...μιλαμε για κατι θεμελιωδες .....
δεν ειπε κανεις να αλλαξει την ζωη της απο την μια μερα στην αλλη και να γινει ενας αλλος ανθρωπος....δυνατος ,πετυχημενος ,ανεξαρτητος....αλλα το βημα να ξεκαθαρισει τι θελει και τι δεν θελει....δεν ειναι και τοσο δυσκολο.....
να ξεκαθαρισει καταρχην στον αντρα της...αφου απο οτι καταλαβαινω δεν υπαρχει και κανενα συναισθηματικο δεσιμο μεταξυ τους ...οτι δεν θελει να εχει ερωτικες σχεσεις μαζι του...και τουλαχιστον να μπορει να αποφυγει αυτο....και σιγα σιγα να προχωρησει....
στην τελικη αν υπαρχει η δυνατοτητα...καλυτερα ενα ντιβανι...στο σπιτι των γονιων...παρα αυτος ο καταναγκασμος....ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων
18-09-2012, 10:39 #28
εεε...τοτε η λυση ειναι πολυ πιο απλη....σιχαινεται που σιχαινεται τον αντρα που κανει σεξ μαζι του....δεν βρισκει κανεναν γερο με φραγκα...να το δινει τουλαχιστον για περισσοτερα απο 400 ευρω το μηνα....να τα τιναξει ο γερος να της γραψει και τα κτηματακια....σε οικονομικη κριση ειμαστε.....
τι ακριβως λεμε?ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων
18-09-2012, 10:43 #29
- Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας
Συμφωνώ ότι το ζητούμενο
για να μπορείς να έχεις επιλογές στην προσωπική σου ζωή
είναι η επίλυση του οικονομικού προβλήματος.
Διαφορετικά, ξέχασέ το.
Και η μόνη αλήθεια είναι ότι στις πιο πολλές δουλειές
είναι πολύ δύσκολο να βγάζεις τα 400 ή τα 500 ευρώ
(αν δεν ανήκεις στο ενάμιση εκατομμύριο ανέργους).
Βlue1, καταλαβαίνω καλά!
Το τρέξιμο, τις ακατάστατες ώρες,
την αμοιβή ουσιαστικά ανειδίκευτου εργάτη
όταν σύμφωνα με την καινούρια σύμβαση
η αμοιβή για τους πρωτοδιοριζόμενους καθηγητές κέντρων ξένων γλωσσών
είναι το ...υπέρογκο ποσόν των 3,50 ευρώ την ώρα ...μεικτά
και στην καλύτερη θα φτάσει το 6,80 μετά από χρόνια.
Εξού και η πιθανότητα να ανεξαρτητοποιηθεί οικονομικά
και να ζήσει αυτόνομα χωρίς να έχει ανάγκη κανέναν
κάποιος που δεν τον τσοντάρει ο πατέρας του, η μάνα του
κι όλο του το σόι ή δεν έχει βρει έτοιμα,
δηλ κάποιος που ζει αποκλειστικά από τη δουλειά του
-γιατί μόνο γι' αυτήν την κατηγορία μιλάμε-
όταν έχει τόσο χαμηλές αμοιβές
καθίσταται αδύνατη.
18-09-2012, 10:46 #30
Μετα όμως ξεκινα ένας άλλος καταναγκασμος: ένα χωρος με τους γονεις οι οποίοι γκρινιαζουν για το παραμικρό επειδη ειναι μεγαλοι άνθρωποι με όλα τα προβλήματα που έχουν, που δεν την στηριζουν συναισθηματικά γιατι δεν δέχονται ότι η μη συναισθηματική κάλυψη ή το μη καλό σεξ (αυτό ουτε τολμαει να τους το ξεστομισει, θα φρικαρουν γιατι ειναι συντηριστικοι) ειναι μια καλή αιτία χωρισμου. Ξερεις πως σκεφτονται οι περισσοτεροι παλαιοί; "Δεν βαραει, δεν πινει, συμμετεχει στα οικονομικά, επομενως δεν υπαρχει λόγος χωρισμου" . Το θέμα της ποιότητας μιας σχέσης δεν το υπολογιζουν καθόλου.
Joann, έτσι όπως το λες είναι.