ΤΕΣΤ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑΣ - ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 79
    Senior Member
    Εμένα πάντως , παρεμπιπτόντως με πειράζει πάρα πολύ το κρασί..πολύ περισσότερο από βότκες κλπ.
    Αντιθέτως η μπύρα νιώθω ότι μου κάνει καλό :-)
    ..το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως...

Senior Member
    Quote Originally Posted by λιλιουμ View Post
    Απλα θελω να σου πω οτι εγω τα εχω κανει ολα αυτα και ειδα αποτελεσμα, αλλα δεν ειναι οτι εξαφανιζεται η κολιτιδα, ειναι οτι μενει σε λανθανουσα μορφη.. Το πιο καλο φυσικα ειναι να ηρεμησεις και να μην εχεις αγχος, αλλα αυτο και παλι η ολιστικη δε θα στο λυσει..

φυσικά σε λανθάνουσα κατάσταση.. αλλά τα συμπτώματα ξανακάνουν την εμφάνισή τους μόνο αν ξαναρχίσεις πάλι τις τροφές-σκουπίδια και το άγχος..
    Διάβασα πρόσφατα μια ρήση ενός γέροντα.. "γιατί να έχετε άγχος παιδιά μου;.. αν πιστεύετε στην πρόνοια του θεού και δίνετε τον καλό αγώνα, το άγχος φεύγει"
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Διάβασα πρόσφατα μια ρήση ενός γέροντα.. "γιατί να έχετε άγχος παιδιά μου;.. αν πιστεύετε στην πρόνοια του θεού και δίνετε τον καλό αγώνα, το άγχος φεύγει"
    Όλη μας τη ζωή για να αποκτήσουμε αυτή τη σοφία δεν παλεύουμε;;

Senior Member
    Quote Originally Posted by void View Post
    Όλη μας τη ζωή για να αποκτήσουμε αυτή τη σοφία δεν παλεύουμε;;
    Κάτι σοφό που άκουσα τελευταία, είναι: Οσο προσπαθείς να είσαι ευτυχισμένος, δε θα γίνεις ποτέ...
    Προσπάθεια= αγχος.
    Ισως αν δεν προσπαθούμε για τίποτα, χαλαρώσουμε και απολαύσουμε τη ζωή όπως έρχεται, καταφέρουμε περισσότερα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by nick cave View Post
    Κάτι σοφό που άκουσα τελευταία, είναι: Οσο προσπαθείς να είσαι ευτυχισμένος, δε θα γίνεις ποτέ...
    Προσπάθεια= αγχος.
    Ισως αν δεν προσπαθούμε για τίποτα, χαλαρώσουμε και απολαύσουμε τη ζωή όπως έρχεται, καταφέρουμε περισσότερα...
    μήπως όμως αυτό προϋποθέτει γνώση;.. γιατί εμείς δυστυχώς όχι να φάμε δεν ξέρουμε, αλλά ούτε να ζήσουμε, για να είμαστε υγιείς χαχα

Senior Member
    μήπως όμως αυτό προϋποθέτει γνώση;.. γιατί εμείς δυστυχώς όχι να φάμε δεν ξέρουμε, αλλά ούτε να ζήσουμε, για να είμαστε υγιείς χαχα
    Μαρκέλα, η πολλή γνώση μας μπερδεύει περισσότερο. Αλλωστε, θα είμαστε μιά ζωή ταλαντευόμενοι ανάμεσα στο σωστό και το επιθυμητό.
    Το θέμα πάει πολύ πιό βαθιά. Αλλά ας μην επεκταθούμε γιατί θα χαλάσουμε το θρεντ της βόιντ...:)

Senior Member
    επεκταθείτε παίδες, δεν έχω πρόβλημα !
    ίσα ίσα, τροφή για σκέψη! :-)

Senior Member
    Μαρκέλα, η πολλή γνώση μας μπερδεύει περισσότερο. Αλλωστε, θα είμαστε μιά ζωή ταλαντευόμενοι ανάμεσα στο σωστό και το επιθυμητό.
    Το θέμα πάει πολύ πιό βαθιά. Αλλά ας μην επεκταθούμε γιατί θα χαλάσουμε το θρεντ της βόιντ...:)
    Νικ μου τα στοιχειώδη εννοώ! Άμα δεν ξέρουμε π.χ. πως να ζήσουμε και να φάμε σωστά, τί να τις κάνουμε τις άλλες γνώσεις;
    κι άσχετο: εμένα πάντως μου φαίνεται γελοίο ο καρδιολόγος να πεθαίνει από καρδιά.. για τί γνώση λοιπόν μιλάμε;

Senior Member
    Νικ μου τα στοιχειώδη εννοώ! Άμα δεν ξέρουμε π.χ. πως να ζήσουμε και να φάμε σωστά, τί να τις κάνουμε τις άλλες γνώσεις;
    κι άσχετο: εμένα πάντως μου φαίνεται γελοίο ο καρδιολόγος να πεθαίνει από καρδιά.. για τί γνώση λοιπόν μιλάμε;
    Α, μπράβο. Η γνώση έχει αξία μόνον όταν μεταφράζεται σε δράση, δηλαδή γίνεται βίωμα. Αλλιώς παραμένει πληροφορία. Και από δαύτη, έχουμε υπεραρκετή στην εποχή μας...

Senior Member
    Quote Originally Posted by void View Post
    επεκταθείτε παίδες, δεν έχω πρόβλημα !
    ίσα ίσα, τροφή για σκέψη! :-)
    Βόιντ, μη μας προκαλείς. Δε θέλουμε πολύ να το κάνουμε το θέμα πάπυρος-λαρούς-μπριτάνικα...χχαχαχ

Senior Member
    Βόιντ, μη μας προκαλείς. Δε θέλουμε πολύ να το κάνουμε το θέμα πάπυρος-λαρούς-μπριτάνικα...χχαχαχ
    χαχα σταματάω εδώ.. έχω δουλίτσες.. θα τα πούμε μετά..

Senior Member
    χαχα σταματάω εδώ.. έχω δουλίτσες.. θα τα πούμε μετά..
    Καλή δουλειά, Μαρκέλα...

Senior Member
    ασχετο με την ροη της συζητησης....αλλα εχω να πω οτι εμενα με πειραζε το κρεμμυδι....λιγο μονο κρεμμυδι και και τουμπανιαζα...
    λοιπον σταματησα να το τρωω για πολυ καιρο....
    προσφατα ξαναφαγα....και δεν με πειραξε σχεδον καθολου...τουλαχιστον καμμια απολυτως σχεση με αυτο που παθαινα πριν...
    ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων

Senior Member
    Quote Originally Posted by nflu View Post
    ασχετο με την ροη της συζητησης....αλλα εχω να πω οτι εμενα με πειραζε το κρεμμυδι....λιγο μονο κρεμμυδι και και τουμπανιαζα...
    λοιπον σταματησα να το τρωω για πολυ καιρο....
    προσφατα ξαναφαγα....και δεν με πειραξε σχεδον καθολου...τουλαχιστον καμμια απολυτως σχεση με αυτο που παθαινα πριν...
    Το ίδιο μου συμβαίνει κι εμένα. Τροφές που κάποτε με πείραζαν τώρα δε με ενοχλούν. Δυσυχώς συμβαίνει και το αντίθετο...
    Γι αυτό σας λέω, δε βγαίνει άκρη!

Banned
    Θα έλεγα ότι συνήθως το όλο πρόβλημα ξεκινά από αυτό που είπε η βόιντ... ότι συνήθως θέλουμε τη λύση 'στο πιάτο' :P (μεταφορικά)
    Νομίζω ότι πολλές φορές λέμε πως τα έχουμε δοκιμάσει 'όλα', ενώ στην πραγματικότητα είτε
    - είμαστε 'περαστικοί' από μια μέθοδο, δηλαδή την έχουμε απλώς δοκιμάσει χωρίς να ακολουθήσουμε ολόκληρη τη διαδικασία που προτείνεται (κάτι που συνήθως προϋποθέτει χρόνο και επιμονή)
    είτε
    - προσπερνάμε τις τεκμηριωμένες επιστημονικά μεθόδους και ψάχνουμε τις 'εναλλακτικές', και μάλιστα χωρίς να αγγίξουμε τη βαθύτερη αιτία ή τους σημαντικότερους παράγοντες του όλου προβλήματος.

Γενικά θα έλεγα ότι ένα πρώτο βήμα είναι να παρατηρούμε τον εαυτό μας, να τον μάθουμε, να τον φροντίζουμε. Αν ο έρμος ο εαυτός σου λέει 'δεν αντέχω το γάλα' ή 'με πειράζει το κάπνισμα', τι να μας κάνουν τα 'τεστ' και οι οδηγίες, τη στιγμή που δεν ακούμε πρώτα από όλα εμάς τους ίδιους. Μάλιστα μερικές φορές επηρεαζόμαστε από τις τρέχουσες αντιλήψεις και συμφέροντα ή μόδα και προσπαθούμε να ακολουθήσουμε μια ανακόλουθη με τις ανάγκες μας οδηγία.

Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast