Results 31 to 45 of 54
Thread: Πως εισασταν πριν παθετε ψυχωση?
-
21-10-2012, 23:54 #31
Ειναι πολυ αδικο να κατηγορεις καποιον χωρις στοιχεια και χωρις να τον γνωριζεις.
Και σε πληροφορω πως κι'εμενα αμα με δεις σε ενα cafe για παραδειγμα, αποκλειεται να καταλαβεις πως ειμαι... ασθενης.
Τα της αντιψυχιατρικης τα γνωριζουμε, δεν χρειαζεται να τα επαναλαμβανεις διαρκως.
- 22-10-2012, 00:04 #32
συμφωνω με τον αγγελο ,,ελαφι θες να μας πεις οτι ολοι εδω μεσα ειμαστε χαζοι που παιρνουμε φαρμακα ,,,κουλαρε....
22-10-2012, 01:31 #33
Δε μίλησα για αντι-ψυχιατρική, την οποία απεχθάνομαι, αν αυτό διάβασες κοιμήσου εσύ, είναι η ώρα σου. Και δεν κατηγόρησα κάποιον, εσύ το διάβασες, είπα απλώς μια άποψη. Όσο για τους "πραγματικούς" ασθενείς, ναι, εξωτερικά, στα καφέ, μπορεί να μη φαίνονται, αλλά εδώ από αυτά που λένε τα βλέπουμε όλα.
Εσύ γτ "θίχτηκες"; Είσαι μια άλλη μορφή του Ρίχτερ; Είστε φίλοι; Είσαι υπερασπιστής του; Πώς την έχεις δει να ξέρω.
Jackrabbit, και για σένα ισχύει η ίδια ερώτηση ως προς τον Ρίχτερ και τον angelos, και δεν είπα ποτέ ότι όσοι παίρνουν φάρμακα είναι χαζοί, αυτά τα λέει μια riri εδώ μέσα, που κανείς δεν ξέρει τι καπνό φουμάρει έξω και ποια είναι, αν είναι και τι είναι, αλλά εσείς εδώ φαίνεται ότι ακούτε και γράφετε ό,τι μα ό,τι σας καπνίσει τελείως και αλλοιώνεται κατά σύστημα τα λόγια των άλλων. Αμάν πια!
Και κανείς δεν ξέρει jackrabbit αν εσύ είσαι ασθενής και παίρνεις φάρμακα, αλλά λέμε τώρα. Ο καθένας, διαδίκτυο είναι, λέει ό,τι θέλει και παριστάνει όποιον του καπνίσει.
Όλοι όσοι παίρνουν φάρμακα ξέρουν τι κάνουν, και όλοι όσοι τα δίνουν ξέρουν ότι δεν ξέρουν τίποτα για τις ψυχικές ασθένειες, ούτε τις θεραπεύουν, αλλά κάνουν υποθέσεις που δεν μπορούν να αποδείξουν για να δικαιολογήσουν θεραπείες που τίποτα δε θεραπεύουν, αλλα δίνουν τόσα λεφτά στις τσέπες τους. Αν εσύ διαφωνείς με αυτά, ή δεν ξέρεις τίποτα και είσαι πανάσχετος, αλλά επειδή διαστρεβλώνεις λόγια και τα πας εκεί που ξέρεις ότι είναι μαζεμένες οι βλακείες, μάλλον δεν είσαι άσχετος αλλά σχετικός, της ομάδας της παρα-πληροφόρησης εδώ μέσα και εκεί έξω (αυτοί τη δουλειά την κάνουν και οι γιατροί και άλλοι όλοι οι επιστήμονες στο κοινό, δήθεν ότι ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν, καλύπτουν τα κενά στη γνώση με ψευδο-υποθέσεις που φωνάζουν και διαφημίζουν για να τις ακούσουμε και να μην καταλάβουμε ότι τίποτα δεν ξέρουν ή να μην καταλάβουμε και δούμε τα κενά στη γνώση τους, και μετά όλα κάλα, μέλι και γάλα). Γτ πραγματικά, έχετε λυσσάξει με ντοπαμίνες και σεροτονίνες, που είναι υποθέσεις, και καλύπτετε τόσο καλά τη άγνοια όλων των γιατρών, που όλοι ξέρουν και οι ίδιοι λένε, και αυτό άλλοτε γίνεται από "ασθενείς" που επαναλαμβάνουν αυτά που λένε οι γιατροί τους, άλλοτε από trolls τα οποία κανείς δεν ξέρει από πού έρχονται και τι είναι, πάντως δε μοιάζουν με "πραγματικούς" ασθενείς, όπως βλέπω εδώ μέσα, αφού δε φαίνεται ούτε να ξέρουν από φάρμακα ούτε οι ερωτήσεις που κάνουν να είναι φυσιολογικές.
Τι ακριβώς θέλετε, μια riri που λέει ότι έκοψε τα φάρμακα, αλλά μοιάζει με κάτι τελείως διαφορετικό από ασθενή, άλλοι που παριστάνουν τους κοιμισμένους αλλά αυτά που λένε δείχνουν ότι ξέρουν την τελευταία λέξη (και πάλι άσχετη, βέβαια, και μη θεραπευτική, απλή δοκιμή) της έρευνας στις ψυχικές θεραπείες, άλλοι που παριστάνουν τους ασθενείς αλλά δεν ξέρουν ούτε τα συμπτώματα ούτε τα δικά τους ταιριάζουν ούτε των άλλων ξέρουν ούτε με τα βιβλία συμφωνούν, αλλά απλώς αντλούν πληροφορίες από τους ψυχικά ασθενείς εδώ για να περάσουν (ψευδώς, και πιθανότατα ατυχώς) και την ιδέα ότι οι ψυχικές ασθένειες έχουν συμπτώματα που δεν έχουν (όπως το να ταυτίζεται η ψύχωση με την αυτοκτονικότητα-της κατάθλιψης-για να ψαρέψουν και κανένα ότι οι ψυχωτικοί μπορεί να αυτοκτονούν, αλλά και αυτοκτονικότητα που δεν στηρίζεται ούτε σε γεγονότα αυτοκτονίας ούτε σε απόπειρα και αμφιβόλως σε ιδέες για τέτοια τάση, αλλά και πάλι ρωτάνε να μάθουν αν είναι σύμπτωμα "κάποιας" από ("όλες"; ) τις ψυχώσεις, όταν όλοι ξέρουν ότι δεν είναι σύμποτωμα ψύχωσης αυτό), άλλοι που "θίγονται" και υπερασπίζουν "άλλους" (εκτός αν είναι οι ίδιοι ή ομάδα ή κανένας τελικά) παραποιώντας τα λεγόμενα που δήθεν "έθιξαν" για να τα οδηγήσουν σε ψεύτικες και γελοίες αιτιάσεις χωρίς αποτέλεσμα και ουσία (όπως είναι η αντι-ψυχιατρική ως προς την ψυχιατρική, την ώρα που και η αντι-ψυχιατρική δημιουργήθηκε από ψυχίατρους που έβλεπαν ασθενείς και δήθεν θεράπευαν, με τον γνωστό τρόπο της μη θεραπείας και της αιώνιας "θεράπευσης από γιατρό", που είναι τόσο καλό για την οικονομία των γιατρών), και λέγοντας ότι δήθεν κάποιος (ο "θίξας") προσπαθεί να οδηγήσει τους άλλους σε δρόμους που είναι γνωστό ότι είναι καταστροφικοί για όλους και οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα, τη μη θεραπεία και τη μη ίαση, τελικά μας δουλεύετε όλους εδώ μέσα;
22-10-2012, 02:08 #34
Δηλωνω... ανικανος στο να παρακολουθησω το παραλήρημά σου.
Καληνυχτα ελαφι. :)
22-10-2012, 03:21 #35
Καληνύχτα και όνειρα γλυκά. Έτσι και αλλιώς, σε αυτό το φόρουμ, αν δεν εμφανιζόντουσαν παραληρήματα συχνά-πυκνά ή έστω και αραιά, παράξενο δε θα ήταν;
22-10-2012, 04:08 #36
Εαν καταλαβα καλα οι γιατροι λενε μαλακιες. Η αντι-ψυχιατρικη επισης. Οσοι μπαινουμε εδω μεσα μπορει να λεμε οτι θελουμε και να μη πασχουμε απο τιποτα μιας και ειναι διαδικτυο και μπορει να εχουμε και συμφεροντα. Εαν συναντησεις καποιον ασθενη εξω και στο δηλωσει (λιγο απιθανο) ισχυει το ιδιο φυσικα γιατι μπορει να λεει ψεμματα. Εαν επιμενει και τον δεις να παιρνει τα γνωστα χαπια παλι δεν μπορεις να ξερεις γιατι παντα υπαρχουν διαφορες υποθεσεις οπως το οτι δεν ειναι δικα του κλπ. κλπ.
Που καταληγουμε?
Πουθενα.
Τελος παντων , καποιος εκανε μια ερωτηση εαν σπουδαζω. Ναι , σπουδαζω πολλα αντικειμενα και τα φερνω εις περας , αλλα εχω αλλου ειδους κολληματα περαν των ακαδημαϊκων...
Ο καθενας διαφορετικος.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
22-10-2012, 11:28 #37
ελαφι ολη η ιατρικη βασικα με υποθεσεις δουλευει. δεν ειναι μαθηματικα και φυσικη που ειναι καθαρες επιστημες.
στην αρχαια ελλαδα την ειχαν σαν τεχνη. ειναι παρατηρηση περισσοτερο..
ουτε π.χ. ξερουν απο τι προερχεται η υψηλη πιεση.
τωρα αυτο που λες οτι τα δινουν οι φαρμακευτικες σε γιατρους σιγουρα εχεις δικιο, αν φανταστεις οτι τα πιο κερδοφορα φαρμακα ειναι τα αντιψυχωσικα.
το θεμα ειναι ομως οτι χωρις φαρμακα παθαινουμε πατατρακ οποτε κατι πρεπει να παρουμε. αμα βρεις κατι εναλλακτικο που να δουλευει , σιγουρα θα ειναι καλυτερο , και να το πεις και εδω να το μαθουμε.
μην αυτοστιγματιζεσαι, μια αρρωστεια ειναι. ειμαστε ευαλωτοι στο στρες και ευαισθητοι απλως.. αλλοι πινουν, αλλοι καπνιζουν, εμεις παιρνουμε αντιψυχωσικα..Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
22-10-2012, 12:00 #38
Maus, πού ξέρεις πώς δουλεύει η "ιατρική"; Είσαι "ιατρός" και δε μας το λες και πουλάς τούμπανα και τούρμπο ή όχι;
Και αν η "ιατρική" είναι "βρώμικη" (sic; ) επιστήμη και τα μαθηματικά και φυσική "καθαρές", ποια και πού είναι η διαφορά στις μεθόδους τους; Πού τις είδες; Είσαι μαθηματικός ή φυσικός ή ιστορικός της επιστήμης και το ξέρεις ότι είναι "διαφορετικές" ή άλλο; Γτ η "ιατρική" τις μεθόδους της φυσικής και των μαθηματικών χρησιμοποιεί (και γίνεται "βρώμικη"; γιατί; ), πώς βλέπεις εσύ τη διαφορά;
Η ιατρική τέχνη και παρατήρηση; Στη "σύγχρονη επιστήμη" αυτό είναι μόνο η αρχή για ΜΙΑ θεωρία ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, πώς θεράπευαν και θεωρούνταν "γιατροί" ο Ιπποκράτης κλπ. αν περιορίζονταν σε "τέχνες" και τις αρχές των επιστημών (παρατήρηση; ); Ή δε θεράπευαν, κατ'εσέ; Αλλά εν τέλει, ήσουνα εκεί και είδες τον Ιπποκράτη να δουλεύει και θα μας πεις τι έκανε;
Τα παραμυθάκια σου ότι "χωρίς φάρμακα ... πατατράκ" και "πες το εδώ (το εναλλακτικό) να το μάθουμε" και "μια αρρώστεια είναι" (το λάθος σκόπιμο το ορθογραφικό; γτ έχω παρατηρήσει και άλλους να κάνουν λάθη ορθογραφικά τόσο πολλά που είναι αδύνατον να μην είναι σκόπιμα και ειδικά όταν ενίοτε εξαφανίζονται μαζικά κατά τη βούλησή τους) τυγχάνει να είναι ακριβώς αυτά που λένε οι παρα-τρεχάμενοι της ψυχικής υγείας. αυτοί που βγάζουν πακτωλούς χρημάτων από επιδοτήσεις και προγράμματα που ωφελούν μόνο αυτούς και την τσέπη τους και που διεκδικούν το "δικαίωμα" των ψυχικά ασθενών να είναι η πρό-φαση για να γίνουν αυτοί "επαγγελματίες" και να "δουλέψουν" παράγοντας τίποτα και καταστρέφοντας, κακοποιώντας ή αδιαφορώντας για τους "ψυχικά ασθενείς". Τι όμορφα που είναι δεμένα όλα, τέλεια για να γίνονται πλούσιοι αυτοί, εσύ maus πόσα λεφτά έχεις βγάλει κοροϊδεύοντας ψυχικά ασθενείς μέσα και έξω από το διαδίκτυο;
22-10-2012, 12:07 #39
22-10-2012, 12:36 #40
Α, και εκεί στις θετικές επιστήμες έμαθες ότι η φυσική και τα μαθηματικά δε βασίζονται σε υποθέσεις, αλλά η ιατρική βασίζεται; Τρελός παπάς σε βάφτισε;
Αφού η ιατρική βασίζεται στη φυσική και τα μαθηματικά και η φυσική είναι ΜΟΝΟ υποθέσεις, εσύ τι λες εδώ;
Και όταν λες των θετικών επιστημών "από πανεπιστήμιο" τι εννοείς, μελετάνε τις "θετικές επιστήμες" και στα τεχνολογικά ιδρύματα και επαγγελματικές σχολές; Μόνο στα πανεπιστήμια δεν ασχολούνται με τις θετικές ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, όπως λέει και το όνομα;
22-10-2012, 13:16 #41
η φυσικη δε βασιζεται μονο σε υποθεσεις. καμια σχεση. βασιζεται στα πειραματα και στις αποδειξεις. οι νομοι δε βγαινουν επειδη το σκεφτηκε καποιος αλλα αποδεικνυονται με πειραματα στα εργαστηρια.
Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
22-10-2012, 17:21 #42
Ναι, και όπως λες "όλη η ιατρική με υποθέσεις δουλεύει" μπορείς να πεις και "όλη η φυσική με υποθέσεις δουλεύει", που επαληθεύονται ή καταρρίπτονται με πειράματα, τα οποία τις αποδεικνύουν ή όχι, δείχνουν αν είναι ορθές ή δεν είναι.
Και τώρα τι μας είπες δηλαδή, εσύ που είσαι και του πανεπιστημίου; Ούτε για τη φυσική μιλάς σωστά ούτε για την ιατρική, και στην ιατρική υπάρχουν πειράματα και αποδείξεις και νόμοι.
Αμάν δηλαδή!
30-10-2012, 02:08 #43
πριν αρρωστησω ημουν απαισιοδοξη και συναμα γελωτοποιος εξω απο το σπιτι,μεσα στο σπιτι ημουν το αποστειρωμενο καλο παιδι,ζουσα μεσα στην υποκρισια,ολα μου εφταιγαν,παρεες ειχα μονο στο λυκειο απλα φιλικες παντα ειχα δυσκολια στο να συναψω ερωτικη σχεση και παντα προτιμουσα να τα κανω "ολα" μονη μου ποτε δεν ενιωθα ετοιμη να δοθω σε πιο προσωπικες σχεσεις,παντα νομιζα οτι ολοι με απορριπτουν χωρις να ισχυει,γιατι στους φιλους-ες ημουν αγαπητη και αστεια.ενιωθα παντα φοβο οταν στην παρεα ερχοταν καποιος που δεν ηξερα,ημουν πολυ ευστροφη και σχετικα καλη μαθητρια,μετα εχασα και τους φιλους μου στους οποιους ειχα επενδυσει συναισθηματικα σε υπερβολικο βαθμο,εγινα τελειως χαζη και αργη στο μυαλο,απομονωθηκα,δεν εβγαινα καν εξω χωρις καποιο μελος της οικογενειας,ημουν πριν αρρωστησω χαρουμενη αρκετες φορες τωρα ειμαι παντα ανικανοποιητη και αναπολω μερικες φορες το ποσο γρηγορο ηταν το μυαλο μου τουλαχιστον μεχρι τα 21,τωρα νιωθω χαζη,αργη και πληγωμενη,φοβισμενη,θα ηθελα τη ζωη μου πισω,αλλωστε ειναι λογικο καποιος με την οικογενεια του να ναι μαζεμενος καθαρα απο σεβασμο ντρεπομαι να δειξω τις πραγματικες επιθυμιες μου θελω φιλια,αγαπη και ερωτα,πραγματα που τα ζησα μονο 3 χρονια απο τη ζωη μου και ειμαι τριαντα,θα χαλασω την εικονα που εχουν οι αλλοι για μενα αν πω οτι καλη η λογικη αλλα θελω να ζησω κιολας.
11-11-2012, 11:39 #44
πριν αρρωστησω ημουν πολυ ανεβασμενος.ειχα δικο μου μαγαζι ειχα κοπελα εκανα τον αθλητισμο μου τα χομπι μου ζουσα μονος μου και ημουν αυτονομος.
τωρα ειμαι ενας μπακουρομπατηρης χωρις δουλεια χωρις κοπελα και μενω με τους γονεις μου πισω στην γενετειρα μου.
θελω την ζωη μου πισω.
15-11-2012, 14:03 #45
Εγώ εάν θεωρήσω την εσφαλμένη αντίληψη για τον εαυτό ως ψύχωση, ήμουν πάντοτε ασθενής με έστω ελαφριά μορφή ψύχωσης.
Όμως η ζωή μου μετά τα 25 άρχισε να κυλά ομαλά και να μπαίνει σε μία σωστή σειρά. Μετά τα 30 μου είχα πλέον όλα εκείνα που
προσφέρουν μία ισορροπημένη και ευτυχισμένη ζωή. Την οικογένεια μου και ένα παιδί, καλή εργασία, παρέα με αξιόλογα παιδιά
και φίλους, αξιοπρέπεια και κοινωνική αποδοχή και αναγνώριση.
Μετά που αρρώστησα με παρανοειδή σχιζοφρένεια μέσα σε 2-3 χρόνια, τα έχασα όλα. Χώρισα από την οικογένεια μου, έχασα την
δουλειά μου, έχασα την αξιοπρέπεια μου, έγινα ρεζίλι στην κοινωνία που ζω, έχασα τους φίλους, έχασα το ενδιαφέρων για όλα τα
πράγματα, και τέλος έχασα και τις ευαισθησίες μου και τα τυχόν ταλέντα ή χαρίσματα που είχα και τα αξιοποιούσα σε χόμπι.
Σήμερα είμαι σε σημείο όπου η ζωή μου έχει παντελή και καθολική έλλειψη νοήματος.
Τώρα, το μοναδικό πράγμα που με κρατά στη ζωή και δεν βάζω τέρμα είναι ο γιος μου που θα πληγωθεί ανεπανόρθωτα σε τυχόν
αυτοχειρία μου και για τον λόγο αυτό το ανέβαλα επ' αόριστον.